Najbolja pohrana za šifriranje 2020

U jeku skandala s NSA, kojeg je razotkrio Edward Snowden, korisnici širom svijeta otvorili su oči za umiješanost hakera i vladinih agencija. Tko se upada u privatnost pojedinaca, zbog čega kupci oblaka za pohranu u oblaku zahtijevaju najnovije i najveće tehnologije šifriranja. 

Dakle, ovdje na Cloudwards.net, predstavljamo prvih pet najboljih usluga enkripcije oblaka.

Tko bi mislio, prije samo deset godina da će se svaka e-pošta, SMS, telefonski poziv i gotovo bilo koji oblik digitalne komunikacije naći pod budnim okom ujaka Sama? Nažalost, tako je danas. Ali prijetnje prljanjem ne dolaze samo iz NSA-e.

Korisnici također trebaju biti zabrinuti zbog hakera, davatelja internetskih usluga i čak zaposlenika skladišta u oblaku koji potencijalno čitaju njihove osobne ili profesionalne podatke. Da bi se zaštitili od hakera i ugroženih internetskih usluga, korisnici oblaka za pohranu u oblaku moraju zaštititi podatke tijekom prijevoza, najnovijim standardima šifriranja. A nakon što se podaci pohrane na mreži davatelja usluga, oni moraju znati da to nije samo običan tekst.

Da bismo vam pomogli da pronađete pružatelje usluga s najjačim šifriranjem, sigurnošću i poštovanjem privatnosti; pogledati ćemo pet najboljih usluga pohrane u oblaku za šifriranje.

Najbolja pohrana za šifriranje 2020

Zašto je šifriranje važno prilikom upotrebe pohrane u oblaku

Za početak je važno razumjeti da u osnovi postoje dva konkurentna standarda koja se tiču ​​enkripcije. Prva šifrira podatke tijekom prijevoza, kako bi zaštitila podatke koji su u tranzitu putem javnog interneta. 

Zatim, nakon što podaci dođu do mreže davatelja usluga pohrane, dešifriraju se. Nakon toga se podaci šifriraju s još jednim algoritamom enkripcije za potrebe pohrane. Ova vrsta šifriranja nije najjača jer zaposlenik može dobiti vaše podatke ako ima ključ za šifriranje.

Međutim, to će sigurno spriječiti haker ili davatelja internetskih usluga da vide kakve podatke prenosite. Druga vrsta šifriranja poznata je kao lokalna enkripcija. Pomoću lokalne enkripcije, podaci kupca se šifriraju prije nego što ikada napuste lokalno računalo.

Podaci su šifrirani u istom formatu s istim ključem, jer oni prolaze kroz javni Internet i kada sjede na poslužitelju za pohranu. Ovaj je oblik šifriranja najjači, ali ima nekih kompromisa. Prava prednost koja se ovdje nudi je praktički zaštićena sigurnost. Ne samo da je sigurno od hakera i davatelja internetskih usluga, već su zaposlenici službe za pohranu nemoćni da dešifriraju lokalno šifrirane podatke.

Bez ispravnog ključa za šifriranje, nitko na svijetu ne može pregledati vaše podatke. Međutim, ima nedostataka. Glavni je nedostatak to što je za šifriranje podataka potrebna prilična količina CPU-a i memorijskih resursa. Nadalje, šifrirana datoteka podataka obično je veća od nešifrirane verzije istih podataka.

Što stvara dramatične iznose režijskih troškova, drastično povećava količinu vremena koje je potrebno za uspješno učitavanje i preuzimanje datoteka. Ako koristite novo računalo, s mnogo CPU snage i internetskom vezom velike brzine, ovaj nedostatak vjerojatno ne predstavlja veliku zabrinutost..

Suprotno tome, ako imate interno sporenu internetsku vezu, čak i male sigurnosne kopije i prijenosi datoteka mogu trajati sat vremena. Dakle, prava trgovina je između neprobojne sigurnosti i velike brzine prijenosa. Ako korisnik koristi samo pohranu u oblaku za podatke koji nisu osjetljivi, ima puno smisla razgovarati s davateljem usluga koji ne nudi sigurnost nula znanja.

Zamislite pohlepni haker koji se bori za:

  • Podaci o osobnom računu
  • korisnička imena
  • Lozinke
  • Ostale osjetljive informacije

Samo da bi otkrio da je snimio najnoviju epizodu Game of Thrones (koga briga?). S druge strane, zamislite da trebate poslati poslovne dokumente, osobne obiteljske fotografije i slike ili drugi osjetljivi materijal.

Želite li riskirati da se podaci presreću isključivo zbog nestrpljenja? Brz i pametan odgovor ovdje je ne. Dakle, u svjetlu činjenica koje smo upravo prošli, pogledajmo pet najboljih usluga pohrane oblaka za šifriranje.

1. Sync.com

Kao što ste možda i nagađali, Sync.com je davatelj nulte znanja, što znači da čak ni njihovi zaposlenici ne mogu dešifrirati vaše podatke jer ne mogu pristupiti privatnim ključevima šifriranja korisnika..

Uz to, usluga dolazi s besplatnim računom u vrijednosti od 5 GB prostora za pohranu, a plaćena usluga počinje od 4,08 USD. Uz uslugu je uključena i značajka automatske izrade sigurnosnih kopija, kao i zgodan alat za ažuriranje datoteka. Ako želite jaku sigurnost i uslugu pohrane u oblaku jednostavnu za upotrebu, to je također brza i povoljna cijena – Sync.com je naš najbolji izbor.

Ostali razlozi zašto nam se sviđa Sync.com

Sync.com je naš prvi izbor za korisnike koji žele jaku enkripciju, jer je to izvrsna usluga. Budući da je Sync.com kanadski, korisnici ne moraju brinuti zbog prisile ili sudjelovanja NSA-e.

Kanadski konkurent Dropbox, Sync.com nudi najviši nivo privatne enkripcije i fantastičan je odnos prema privatnosti.

Pročitajte recenziju

2. SpiderOak

Staro dijete u bloku, SpiderOak još uvijek predstavlja moć šifriranja i privatnosti. Nudi pristojan skup značajki i dobre brzine. A pravi su pružatelj nulta znanja zahvaljujući upravljanju ključevima za šifriranje korisnika.

Online izrada sigurnosnih kopija i sinkronizacija SpiderOak

Koje SpiderOak nikada ne vidi, i nemoguće je dešifrirati podatke šifrirane na lokalnom računalu.

No ne samo da korisnici mogu izrađivati ​​sigurnosne kopije računala, već mogu to učiniti i na tabletima, pametnim telefonima i neograničenom broju uređaja. Posljednje, ali ne najmanje bitno, SpiderOak ima značajke verzije datoteke za pomoć u oporavku starije verzije datoteke ako je slučajno izbrisana ili prepisana.

Ostali razlozi zašto volimo SpiderOak

SpiderOak je naš drugi izbor za korisnike koji žele jaku enkripciju. A nisu preskupe, cijene počinju od 7,00 USD mjesečno za 30 GB prostora za pohranu.

Najveći plan nudi 5TB prostora za pohranu za 25,00 USD mjesečno. A korisnici mogu odabrati pojedinačne datoteke i mape za sigurnosno kopiranje. SpiderOak je više usluga sigurnosne kopije, a ne prava pohrana u oblaku, ali oni omogućuju korisnicima da sinkroniziraju i dijele podatke s drugima.

Pročitajte recenziju

3. OpenDrive

OpenDrive dolazi s puno sjajnih opcija, poput neograničene sinkronizacije uređaja i prilagođenih planova za pohranu, ali pati od sindroma usijanog sučelja i još lošije korisničke podrške. OpenDrive je naš treći izbor za korisnike koji žele jaku enkripciju, i naravno, oni nude sigurnost nula znanja putem mape “osiguranih datoteka”.

Također, korisnici mogu povećati sigurnost upravljajući korisničkim i grupnim dozvolama pristupa korisnicima koje su dodali na osobni račun. Početna cijena njihove usluge iznosi 9,95 USD mjesečno za pojedinačni plan, a svakog dodanog korisnika možete pregledati.

Njihova značajka sigurnosnog kopiranja izrađuje pojedinačne sigurnosne kopije, kad god se nešto promijeni, a imaju i sjajne značajke za sinkronizaciju i dijeljenje. 

Ostali razlozi zašto nam se sviđa OpenDrive

OpenDrive dolazi s praktičnim web sučeljem za povlačenje i ispuštanje. Čak imaju i mobilne aplikacije za iOS i Android.

Još bolje, korisnici mogu prilagoditi svoj plan pohrane, a poslovni korisnici mogu pristupiti prilagodljivim značajkama. Također imaju aplikacije u sustavu Windows, Mac, Android i iOS.

Pročitajte recenziju

4. Tresorit

Preživjeli jedan od najjačih pokušaja hakiranja ikada (sponzoriran od strane samog sebe), Tresorit je usluga šifriranja od početka do kraja za poslovne korisnike i osobne korisnike.

Tresorit - alternativa Dropbox

Osim vrhunske provjere i provjerene sigurnosti, Tresorit nudi i značajke suradnje za zaštitu podataka. Proces funkcionira tako što uklanja potrebu da datoteke šalju kao privitke u e-porukama, a mogu ih hakirati treće strane.

Osnovni plan košta 12,50 dolara mjesečno za pojedinog korisnika i 100 GB prostora za pohranu, dok Business verzija košta 20,00 dolara po korisniku mjesečno za terabajt prostora za pohranu. I korisnički i poslovni paketi nude besplatna suđenja.

Ostali razlozi zašto volimo Tresorit

Tresorit obavlja sjajan posao zaštite podataka kupaca korištenjem enkripcije. To je puno sigurnija alternativa za Dropbox.


Tresorit Logo

Budući da za razliku od Dropboxa ili Google Pokretača, nudi lokalnu enkripciju i tipke kojima upravlja korisnik, što Tresorit pruža kao nula znanja. Imaju nekoliko različitih opcija usluga dizajnirane za smještaj pojedinaca i poduzeća.

Pročitajte recenziju

5. Kutija

Box je usluga pohrane datoteka usmjerena na poduzeća i suparnik Dropbox-a s pristojnim značajkama suradnje. Također ima prilično dobru uslugu za jednog korisnika. Box je dobra alternativa za mala poduzeća s tri ili više zaposlenika koji bi se inače odlučili za tri korisnička računa s uslugom pohrane u oblaku namijenjenom osobnoj uporabi.

Početni paket iznosi samo 5,00 USD mjesečno po korisniku, a Poslovni paket 15,00 USD mjesečno po korisniku. I na kraju, ne samo da klijentima dozvoljavaju osobno upravljanje ključevima za šifriranje, već Box ima i prilagođene usluge za tvrtke.

Ostali razlozi zašto nam se sviđa box

Box je naš posljednji izbor za davatelje nula znanja. Tvrtka je također u skladu s HIPAA-om i mnogim drugim propisima, tako da ste spremni ići i u to odjeljenje.

Pregled okvira

Osim nulte znanja, oni također nude sigurnosne kontrole koje pomažu administratoru u upravljanju korisničkim i grupnim dozvolama pristupa.

Pročitajte recenziju

Zaključak

Moderni internetski krajolik ovih je dana toliko opasan da bi svaki korisnik trebao iskoristiti snažne tehnologije šifriranja. Korisnicima preporučujem da uvijek koriste VPN za potrebe šifriranja kada se povezuju s Internetom, ali vaš pružatelj usluga u oblaku također mora koristiti jaku enkripciju prilikom zaštite podataka.

Od pet najboljih usluga pohrane u oblaku za šifriranje, svi su davatelji nulteg znanja i omogućuju korisnicima da upravljaju ključevima za šifriranje. Iako lokalno šifriranje malo ometa brzinu prijenosa i preuzimanja, zlo je potrebno za korisnike koji žele biti 100% sigurni da nitko ne može pristupiti njihovim podacima u oblaku.

Što mislite o osiguravanju podataka u oblaku šifriranjem? Podijelite svoje misli u odjeljku s komentarima u nastavku.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me