Najbolja pohrana u oblaku za velike datoteke 2020

Na početku tisućljeća tvrdi su diskovi mogli pohraniti samo desetak gigabajta. Sada imaju terabajte prostora. Flash pogoni i vanjski tvrdi diskovi također su veći. Potražnja za više prostora za pohranu nikad ne prestaje i tvrtke isporučuju. Usluge pohrane u oblaku rade isto, tako da smo stvorili popis najbolje pohrane u oblaku za velike datoteke.

Sync.com je naš najbolji izbor, ali postoji i nekoliko drugih dobrih opcija koje treba razmotriti. Bez obzira koliko prostora ima vaš pogon, premještanje nekih velikih datoteka u oblak poboljšati će njegove performanse. Osim toga, vaše će datoteke biti sigurne u slučaju pada vašeg tvrdog diska ili neispravnosti. To vam neće pomoći softver za obnavljanje podataka.

Odabrali smo svoje ponude iz naših najboljih usluga pohrane u oblaku. Ako tražite sigurnosne kopije, pročitajte naš popis najboljih sigurnosnih kopija usluga. Ovdje se možete educirati o razlici između pohrane u oblaku i sigurnosne kopije. Prije nego što dođemo do ljestvice, prođimo naše kriterije za najbolju pohranu u oblaku za velike datoteke.

Najbolja pohrana u oblaku za velike datoteke 2020

Što je pohrana u oblaku najbolja za velike datoteke

Prvo ćemo pogledati planove – koliko skladišnog prostora nude i po kojoj cijeni. Nema smisla za prijenos velikih datoteka ako je vaš prostor za pohranu sličan tvrdom disku iz osamdesetih. Nije u redu ako usluga košta i ruku i nogu. Dobro funkcioniranje oba faktora nudi najbolju vrijednost i to ćemo naglasiti. Ako ima besplatni plan ili probno razdoblje, i to će značiti razliku.

Općenito nije problem prostora za pohranu, ali ograničenje veličine datoteke i ograničenje prometa. Neke usluge ne nameću ograničenja, dok druge dopuštaju samo veličine datoteka u desecima gigabajta ili stavljaju gornju granicu na dnevno prijenos. Davatelji bez ograničenja su najbolji.

Koliko brzo možete prenijeti datoteke ovisit će o usluzi pohrane u oblaku, kao i vašem davatelju internetskih usluga i računalu. Što ste bliže usluzi, to će biti veća brzina vaše veze. Prijenos velikih datoteka može napregnuti vaše računalo, tako da je također dobro ako neka usluga može ograničiti upotrebu resursa u sustavu. Isto vrijedi i za promet na ograničenom planu.

Jednom kada su vaše datoteke u oblaku, vjerojatno ćete ih htjeti dijeliti. Trebao bi biti brz, lagan i sposoban za izravno slanje pojedincima ili grupama pojedinaca. Također vam treba dati odgovarajuću kontrolu sadržaja za ograničavanje neovlaštenog pristupa, kao što su datumi isteka veza, dozvola i zaštita lozinkom..

Raditi sve što ne bi trebalo biti naporno, stoga je potrebno dobro korisničko iskustvo. Aplikacije – desktop, web i mobilni – trebaju biti atraktivne, jednostavne za navigaciju i rad na većini operativnih sustava.

1. Najbolja pohrana u oblaku za velike datoteke: Sync.com

Sync.com osnovan je u Torontu 2011. godine i ima reputaciju snažne sigurnosti i privatnosti korisnika, što ga čini najsigurnijom uslugom pohrane u oblaku. Osim što je na vrhu ovog popisa, omiljen je i u našoj usporedbi pohrane u oblaku.

Prije pretplate možete se prijaviti na Sync Starter, besplatni plan s 5 GB prostora za spremanje, kako biste dobili osjećaj za uslugu. Postoje dva plana za osobne korisnike: Personal Pro 500GB za 49 dolara godišnje i Personal Pro 2TB za 96 dolara godišnje. Potonja je jedna od najboljih ponuda u oblaku za pohranu.

Sync.com-web-upravljačke ploče-Klizač-1
© Cloudwards.net

Sync.com-Dijeli-File-Link Klizač-2
© Cloudwards.net

Sync.com-Sync-mape-Klizač-3
© Cloudwards.net

Sync.com-Speed-gas-Slider-4
© Cloudwards.net

Sync.com-Two-Factor-autentifikacije-Klizač-5
© Cloudwards.net

prijašnji

Sljedeći

Ako vam treba više prostora, možete se pretplatiti na Business Solo 4TB plan za 180 USD godišnje. To se svodi na 15 dolara mjesečno, što je još uvijek velika stvar. Za više korisnika možete dobiti Business Pro plan koji košta između 60 i 180 USD, ovisno o količini prostora i broju korisnika. Ipak morate imati najmanje dva korisnika za prijavu.

Sync.com ne ograničava veličinu datoteke. Predstavnik je u e-poruci rekao da ni oni ne ograničavaju prijenos podataka.

Brzine prijenosa i preuzimanja slične su ostalim uslugama, a Sync.com prema zadanom ne ograničava vašu propusnost. Prijenos mape od 1 GB u prosjeku je trajao oko 15 minuta. Za preuzimanje je trebalo oko šest minuta. Testovi su provedeni preko mreže u Meksiku.

Ako postupak sinkronizacije koristi previše resursa vašeg sustava, postoji opcija da se to utiša pomoću ikone programske trake klijenta za radnu površinu. Možete i ograničiti mjesečni promet ako imate ograničeni plan.

Sinkronizacija na razini bloka, koja ubrzava prijenos već prenesenih datoteka, ipak nije dostupna.

Ostali razlozi koji nam se sviđaju Sync.com

Datoteke koje ste poslali u oblaku možete dijeliti pomoću gumba “dijeli” u web sučelju. Ako dijelite datoteku, vezu možete generirati i poslati samo e-poštom ili je kopirati i zalijepiti. Ako je to mapa, možete pozvati korisnike ili generirati vezu. Oni s kojima dijelite mapu imat će mogućnost da je preuzmu u obliku komprimirane mape, umjesto da pojedinačno preuzimaju datoteke.

Također možete dijeliti veze za prijenos koje drugima omogućavaju slanje sadržaja izravno u vašu pohranu.

Možete postaviti dopuštenja, priložiti datume isteka i lozinkom zaštititi i vaše veze. Međutim, za posljednja su dva potrebna Pro pretplata. Možete postaviti i ograničenja preuzimanja i vidjeti statistiku preuzimanja. Stranica “dijeljenja” omogućuje vam da vidite koje mape ste podijelili i s kim.

Klijent radne površine Sync.com jednostavan je za upotrebu. Do njega se dolazi putem ikone programske trake ili mape za sinkronizaciju u vašem upravitelju sistemskih datoteka. Također vam omogućuje upotrebu selektivne sinkronizacije, koja sprečava sinkronizaciju datoteka u oblaku s računalom kako ne bi zauzeli prostor na tvrdom disku.

Sučelje je jasno i intuitivno, ali tamno. Dostupno je na Windows-u i macOS-u, ali ne i na Linuxu. Iste značajke dobivate i putem web klijenta te ostale koje poboljšavaju cjelokupni doživljaj.

Aplikacije za pametne telefone dostupne su za Android i iOS. Možete ih koristiti za pristup datotekama dok ste izvan mreže i automatski prijenos fotografija i videozapisa u oblak.

Sync.com planovi izvrsna su vrijednost s sposobnim opcijama dijeljenja i bez veličine datoteka ili ograničenja prijenosa podataka koje bi vas mogle prevariti. Jedini nedostatak su nedostatak mjesečnih planova i sinkronizacija na razini bloka. Za više detalja o usluzi pročitajte naš Sync.com pregled.

2. pCloud

pCloud je američka tvrtka koja se nalazi na vrhu našeg najboljeg popisa za pohranu u oblaku.

Nudi planove za osobne i poslovne korisnike. Osobni korisnici mogu birati između Premium koji nudi 500 GB za 4,99 USD mjesečno i Premium Plus koji vam daje 2TB za 9,99 USD mjesečno. Postoji popust ako plaćate za godinu unaprijed, ili možete uštedjeti još više zelenog ako kupite doživotnu licencu.

Prije pretplate možete koristiti besplatni plan od 10 GB. To nije dovoljno za testiranje usluge za velike datoteke, ali dovoljno je da vidite o čemu se radi.

pCloud datoteke web sučelja

pCloud mapa za sinkronizaciju

pCloud Podijeli vezu datoteke

Linkovi za preuzimanje pCloud

klijent klijenta pCloud

prijašnji

Sljedeći

pCloud omogućuje prijenos datoteka “neograničene” veličine, ali ima ograničenje prijenosa od 500 GB mjesečno za Premium korisnike i 2TB mjesečno za Premium Plus korisnike. Ipak, to nisu male kape i vjerojatno neće ometati vaš rad.

Usluga ima i dobre brzine. Testovi provedeni izvan Bostona, Massachusetts, pokazali su da je potrebno oko sedam minuta za učitavanje i oko jedne minute za preuzimanje mape od 1 GB.

Ostali razlozi koji nam se sviđaju pCloud

Morate dodati samo ime ili adresu drugog korisnika da biste s njima dijelili datoteku ili mapu. Ako žele podijeliti s vama, to mogu učiniti s vezama za prijenos. Možete postaviti lozinke i datume isteka kako biste zaštitili veze za dijeljenje, ali obje zahtijevaju pretplatu na premium plan. Korisna tablica koja prikazuje statistiku vaših dionica pomoći će vam da ih držite na kartici.

Imajte na umu da ako za šifriranje datoteka upotrebljavate dodatak nCl-znanja pClouda, nećete ih moći dijeliti.

Klijent za radne površine dostupan je za Windows, Mac i Linux. Zapravo je pCloud najbolja pohrana u oblaku za Linux. Koristite desktop klijent tako što pristupate ikoni programske trake ili pogonu pCloud na vašem datotečnom sustavu. Selektivna sinkronizacija omogućuje uklanjanje sinkroniziranja datoteka i mapa koje vam nisu potrebne. Sučelje je intuitivno i jednostavno za korištenje, ali tamno.

Ako ste na nekom drugom računalu, za pristup svom sadržaju možete koristiti web sučelje. Pruža vam sve alate pCloud na jednom mjestu, plus što je jednostavnija za navigaciju i uživanje. Mobilna aplikacija je jednostavna i dostupna za Android ili iOS. Omogućuje vam pristup datotekama, dijeljenje i prijenos novih datoteka.

pCloud ima nekoliko pristupačnih pretplatničkih planova i ne postavlja ograničenja veličine datoteke, ali postoji ograničenje mjesečnog prometa. To je problem zbog kojeg smo birali između pCloud-a i Sync.com i razlog zašto je na drugom mjestu. Ako vas zanima više o njegovim značajkama, pročitajte našu recenziju pCloud.

3. Google pogon

Google pogon usluga je za pohranu u oblaku s globalnom mrežom podataka centara, što ga čini prikladnim za prijenos velikih datoteka.

Usluga je nedavno ažurirala svoje planove i sada imaju puno bolju vrijednost. Plaćene pretplate počinju od 100 GB i završavaju na 30TB. Plan s najboljim omjerom cijene i skladištenja nudi 2TB za 9,99 USD mjesečno. Ako za godinu platite unaprijed, ostvarujete popust. Postoji i besplatni plan koji vam pruža izdašnih 15 GB prostora za pohranu.

Web sučelje Google diska

Google Drive Sync mapa

Google Dokumenti Google Drive

Veza za stvaranje Google diska

Mrežne postavke Google diska

prijašnji

Sljedeći

Ograničenja veličine datoteke postavljena su na 5TB za vrste datoteka koje nisu dokument. Međutim, nećete moći toliko prenijeti u jednom danu, jer postoji ograničenje prijenosa od 750 GB. Unatoč tome, ne biste trebali imati problema s prijenosom datoteka.

Brzine Google diska usporedive su s drugim uslugama. Za učitavanje mape od 1 GB trebalo je oko 10 minuta i oko pet minuta za preuzimanje. Međutim, ne postoji kopiranje na razini bloka.

Ostali razlozi koji nam se sviđaju Google pogon

Datoteke možete dijeliti generiranjem veze, kopiranjem i lijepljenjem ili slanjem e-pošte. Ljudi koji ga koriste mogu pregledavati, komentirati ili uređivati ​​vaš sadržaj ovisno o dopuštenjima koja ste postavili. Možete ih promijeniti u izborniku “postavke dijeljenja”. Također vam pokazuje tko ima pristup vašem zajedničkom sadržaju i omogućuje vam da ga dijelite na društvenim mrežama kao što su Facebook i Twitter.

U skladu s tim, dijeljenje bi se moglo poboljšati dodavanjem značajki kontrole sadržaja kao što su lozinke za veze ili linkovi koji ističu. Dobro bi došlo i stranica na kojoj se vidi sav vaš zajednički sadržaj.

Web aplikacija je atraktivna i bit će vam poznata ako ste prije koristili Googleovu aplikaciju. Sučelje je lako za kretanje i neće vas preplaviti značajkama. Za svaki slučaj, imamo vodič za početnike na Google disku.

Desktop klijent slijedi model sinkronizacije i opremljen je selektivnom sinkronizacijom. Ima minimalističko sučelje koje je jednostavno za korištenje. Mobilna aplikacija unaprijed je instalirana na Android uređajima i omogućuje vam uređivanje datoteka bez preuzimanja. Više o korisničkom iskustvu pročitajte u našem pregledu Google diska.

4. Dropbox

Dropbox je jedna od najstarijih usluga pohrane u oblaku i izumio je zajednički model sinkronizacije i sinkronizacije na razini bloka. Ima više od 500 milijuna korisnika.

Njegov Plus plan nudi 1TB prostora za pohranu za 10 USD mjesečno. Ako platite za godinu, cijena pada na 99 dolara. To je pristojna vrijednost, ali nigdje u blizini usluga poput Sync.com i pCloud. U stvari, trebate platiti 20 USD – dvostruko više od usporedivog plana pClouda – da biste se pretplatili na Professional i dobili 2TB prostora (pročitajte naš pCloud vs Dropbox komad).

Slide1 datoteke datoteka Dropbox

Klizač Dropbox Sync mape

Slijedite zahtjev za datoteku Dropbox

Slide slap za selektivnu sinkronizaciju Dropbox5

prijašnji

Sljedeći

Ako za prijenos koristite web-klijent, vaš prijenos podataka ograničit će se na 20 GB, ali s desktop računarom nema ograničenja propusnosti. No, plaćeni planovi imaju ograničenje dnevnog dijeljenja od 200 GB.

Dropboxovi podatkovni centri nalaze se u SAD-u pa će vam tamo biti najbrža brzina. Rezultat testova je bio izvrstan – u prosjeku prenesite 16 minuta za mapu od 1 GB, a iste prenesite čak šest – s obzirom da smo ih vodili iz jugoistočne Azije. Možete koristiti gas za ograničavanje brzine, ali to ne biste trebali jer sinkronizacija koristi malo resursa sustava.

Ostali razlozi koji nam se sviđaju Dropbox

Kada dijelite datoteku ili mapu, generirate vezu do nje. Možete ga poslati e-poštom ili kopirati i poslati ručno. Ne možete ga osigurati ako ste pretplatnik Dropbox Plus, ali Dropbox Professional korisnici mogu vezama dodati lozinke i datume isteka.

Postoji stranica koja prikazuje i ono što ste podijelili. Možete čak i dijeliti s desktop klijenta klikom desne tipke miša na datoteku ili mapu i odabirom opcije “dijeli”. Druga korisna značajka je “zahtjev za datotekom”, koji omogućuje drugima da učitavaju datoteke u određenu mapu na vašem računu.

Dropbox nudi elegantno korisničko iskustvo. Klijent radne površine je jednostavan, koristeći ikonu programske trake sustava i mapu za sinkronizaciju. Dostupna je i selektivna sinkronizacija. Radi na Windows, Mac i Linuxu. Web klijent je upečatljiv, jednostavan za navigaciju i prikazuje informacije na jasan način.

Tu je i mobilna aplikacija za Android i iOS. Omogućuje vam automatsko učitavanje fotografija i videozapisa sa telefona. Ako želite znati više, pročitajte našu Dropbox recenziju.

5. OneDrive

Microsoftova usluga za pohranu u oblaku ima nekoliko planova za odabir, ali samo je par prikladan za velike datoteke: Office 365 Personal i Office 365 Home. Prvo dobivate 1 TB prostora za pohranu za 6,99 USD mjesečno ili 69,99 USD ako platite za godinu. Drugi nudi 5 korisnika 1TB svaki za 9,99 USD mjesečno ili 99,99 USD godišnje. OneDrive ima ograničenje veličine datoteke od 20 GB.

Datoteke web sučelja OneDrive

OneDrive klizač sinkronizacije mapa

Pokretač aplikacija OneDrive

OneDrive Stvaranje dijeljenja datoteka veza

OneDrive Word Online

prijašnji

Sljedeći

Brzina i brzina oneDrivea su brzi i stabilni. Za učitavanje mape od 1 GB trebalo je oko šest minuta, a jedan minut za preuzimanje, što i ne čudi s obzirom da Microsoft ima globalnu mrežu podataka centara. Prenijeli smo datoteke samo sinkronizirano, jer smo naišli na pogreške pri ručnom prijenosu. Nažalost, kopiranje na razini bloka dostupno je samo za Office datoteke.

Ostali razlozi koji nam se sviđaju OneDrive

Dijeljenje se ne razlikuje mnogo u usporedbi s drugim uslugama. Možete generirati vezu do svog sadržaja i poslati je e-poštom, podijeliti je na društvenim mrežama ili je ugraditi na web stranicu. Premium planovi omogućuju vam dodavanje datuma isteka, ali ne postoji zaštita lozinkom.

Ni na jedan način ne možete provjeriti što ste podijelili. Web aplikacijom je lako kretati se pomoću izbornika na lijevoj strani, dok je vaš sadržaj u središtu. Različite mogućnosti sortiranja omogućuju vam da organizirate onako kako želite. Sučelje ima puno negativnog prostora, jasne linije i boje koje naglašavaju ono što je važno što ga čini atraktivnim.

Aplikacija za radnu površinu slijedi model sinkronizacije, tako da sadrži mapu za sinkronizaciju i ikonu sistemske trake. Izbornik programske trake daje vam popis datoteka pomoću kojih možete brže doći do datoteka. Također vam omogućuje korištenje selektivne sinkronizacije.

Mobilna aplikacija je ugodna, jednostavna za upotrebu i dostupna za Android ili iOS. Više pojedinosti o usluzi i njezinim značajkama pročitajte u našoj recenziji OneDrive.

Završne misli

Prijenos HD filmova, tekstura, glazbe i drugih velikih datoteka ne mora biti dosadan i neće biti ako odaberete pravu uslugu. Ograničenje veličine i širine opsega datoteke igra važnu ulogu od prostora za pohranu. Većina usluga ih ne nameće, što se odražava na sve usluge na ovom popisu, osim one posljednje.

Naš najbolji izbor, Sync.com, ima jeftine cijene, nema ograničenja u prijenosu datoteka, osim kvote prostora za pohranu i velike podrške. pCloud ne zaostaje, dok se Dropbox i OneDrive mogu pohvaliti brzinom prijenosa.

Koja vam se usluga čini prikladnim za vaše potrebe? Koristite li uslugu koja nije navedena? Recite nam sve o tome u komentarima u nastavku. Hvala na čitanju.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me