Najbolja pohrana u oblaku za studente 2020

Osim što odlaze na zabave, pridružuju se bratstvima i igraju igre sa sororityjem, studenti moraju, također, učiti. Puno se studija sada događa putem interneta, čak i ako ne komunicirate, a to se može poboljšati korištenjem usluga koje vam pomažu u pohranjivanju prezentacija, istraživačkih radova i ostalih zadataka u oblak.


Google Drive vodeći je popis najboljeg prostora za pohranu oblaka za studente.

Tvrdi diskovi mogu neispravno raditi, ostavljajući vas bez napomena za onaj dosadan ispit. To možete izbjeći kopiranjem datoteka u oblak. I vama će biti jasno prostora na tvrdom disku što će povećati njegove performanse.

Ako vam je jedini faktor odabira usluge pohrane u oblaku besplatan, pročitajte naš najbolji popis besplatne pohrane u oblaku. Studente, uključujući vodećeg Google diska, odabrali smo iz najboljih usluga za pohranu u oblaku, no prije nego što stignemo do njih, definirajmo kriterije po kojima smo ih rangirali..

Najbolja pohrana u oblaku za studente 2020

Što pohranu u oblaku čini najboljim za studente

Vrijednost je naša glavna briga, jer većina studenata je vezana za novac. To znači dobiti najviše prostora za pohranu najmanje novca. Što jeftiniji planovi pružaju uslugu to je i bolje, jer se izgledi s tim mogu prilagoditi vašim potrebama. Za neke će prijava za besplatni plan učiniti trik, pa ćemo razmotriti i količinu prostora koji im se nudi.

Trebale bi biti dostupne značajke za suradnju kako biste mogli raditi na datotekama bez prebacivanja na izvanmrežni uređivač i korisna je integracija s alatima za produktivnost treće strane..

Važan je lak način dijeljenja datoteka jer ćete vjerojatno trebati raditi u grupi s drugim učenicima. Ne može se odbaciti kontrola sadržaja – značajke kao što su datumi isteka, zaštita lozinke i dozvole – radi zaštite vaših dionica. Stranica koja vam govori što ste podijelili i s kim je još jedan dodatak dobrodošlice.

Koliko je jednostavna upotreba usluge utječe na to koliko vremena provodite obavljajući posao. Najbolje je ako usluga radi na radnoj površini, webu i mobilnom uređaju i pruža jednostavno korisničko iskustvo. Čista i atraktivna sučelja pomoći će u tome.

Konačno, snažna sigurnost pomoći će vam da zaštitite svoje datoteke nakon što ih prebacite u oblak. Njegova snaga ovisi o enkripcijama koje koristi u mirovanju i tijekom prijenosa i nudi li privatna enkripcija koja ograničava ljude koji vam mogu čitati vaše datoteke. Dvofaktorna provjera identiteta zaustavit će hakeri koji su vam ukrali zaporku pristupiti vašem računu.

1. Google pogon

Google pogon popularan je kod kućnih korisnika i ima globalnu mrežu podatkovnih centara. Ima 800 milijuna korisnika, zahvaljujući malom dijelu zahvaljujući tome što su povezani s Gmail računima i Android telefonima.

Usluga je nedavno snizila cijene nekih planova, povećavajući njihovu vrijednost. Najjeftiniji plaćeni plan daje vam 100 GB za 1,99 dolara mjesečno, sljedeći dolazi s 200 GB za 2,99 dolara mjesečno, a treći nudi 2 GB za 9,99 dolara mjesečno. Sve tri se popuste ako platite za godinu. Nisu loše ponude, ali ne odgovaraju ponudama sa Sync.com.

Ako Google bolje radi, besplatni je plan koji omogućuje izdašnih 15 GB prostora za pohranu i pristup paketu Google dokumenata, niz alata koji olakšava rad i suradnju na dokumentima putem interneta. Google Keep, besplatna aplikacija za bilješke, nalazi se među izvornim aplikacijama. Uz to, usluga ima veliku biblioteku integracija trećih strana.

Web sučelje Google diska

Google Drive Sync mapa

Google Dokumenti Google Drive

Veza za stvaranje Google diska

Mrežne postavke Google diska

prijašnji

Sljedeći

Dijeljenje datoteka i mapa pomoću Google diska je jednostavno, ali usluzi nedostaju značajke kontrole sadržaja, kao što su datumi isteka ili veze zaštićene lozinkom. Možete generirati zajedljivu vezu za kopiranje i lijepljenje ili slanje e-poštom. Ljudi koji ga koriste mogu pregledavati, komentirati ili uređivati ​​vaš sadržaj, ovisno o načinu na koji postavljate svoja dopuštenja.

Dozvole možete promijeniti u “naprednim” postavkama u prozoru “dijeljenje …”. Odatle možete vidjeti tko ima pristup vašem sadržaju i dijeliti na društvenim mrežama, poput Google+, Facebooka ili Twittera.

Kao i svaka druga Googleova aplikacija, web sučelje je intuitivno i ugodno. Lako se krećete i vjerovatno ćete je koristiti više od desktop klijenta. Postoje mnoge značajke, ali pažljivo su postavljene tako da vas ne preplavljuju.

Ne iznenađujuće je da klijent desktop računala slijedi model sinkronizacije. Mobilna aplikacija dolazi instalirana na Android telefonima i omogućuje vam pristup datotekama u pokretu. Možete ih urediti bez preuzimanja prvo, što je potrebno mnogim drugim aplikacijama za pohranu u oblaku.

Ostali razlozi koji nam se sviđaju Google pogon

Google nije štitljiv prema privatnosti jer je povezan s projektom PRISM i razmjenom podataka s Agencijom za nacionalnu sigurnost. Tvrtka skenira vaše osobne datoteke i e-poruke kako bi vam dali prilagođene rezultate pretraživanja, personalizirane oglase i još mnogo toga. Možete koristiti Boxcryptor, dodatak privatnog šifriranja, kako biste to izbjegli i poboljšali svoju privatnost.

Sigurnost, međutim, nije tako jeziva, jer Google koristi AES 128-bitnu enkripciju za skeniranje vaših datoteka dok su one spremljene na njihovim poslužiteljima. To nije AES 256-bitni, ali to čini posao. Dostupna je dvofaktorska provjera autentičnosti da vas zaštiti i ako netko ukrade vašu lozinku.

Google pogon je jednostavan za korištenje, ima velikodušan besplatni plan, nekoliko jeftinih premijskih planova, izvrsne značajke produktivnosti i sposobne mogućnosti dijeljenja. Međutim, nedostaje mu privatno šifriranje. Da biste saznali više o usluzi, pročitajte našu recenziju Google diska.

2. pCloud

pCloud je tvrtka sa sjedištem u Švicarskoj koja se nalazi na vrhu liste naših najboljih pružatelja usluga pohrane oblaka.

Nudi besplatni plan s 10 GB prostora za pohranu. Tomu možete dodati 4 GB slijedeći postupak u više koraka nakon registracije. Pored toga, za svakog prijatelja kojeg navedete dobivate 1GB dodatnog prostora do 20 GB.

Postoje samo dva plaćena osobna plana, ali to je dovoljno jer nude veliku vrijednost. Premium pruža 500 GB za 4,99 USD mjesečno ili ekvivalent 3,99 USD mjesečno ako plaćate za godinu unaprijed. Premium Plus vam vraća 9,99 USD mjesečno, ali nudi 2TB prostora za pohranu. Ako plaćate za godinu, mjesečnu stopu možete spustiti na 7,99 USD.

pCloud-web-sučelje-Files

Imajte na umu da oba plana imaju samo pretpregled datoteka, ne dopuštaju vam uređivanje datoteka i ne integriraju se s Office Onlineom ili Google dokumentima. U skladu s tim, pCloud-ove značajke reprodukcije medija uključuju ugrađene uređaje za reprodukciju videa, glazbe i fotografija. Uslugu možete nadograditi aplikacijama za bilješke, poput Evernote ili OneNote, koje su najpopularnije za studente.

Za dijeljenje datoteke ili mape s nekim morate dodati njihovo ime ili adresu e-pošte. Ako drugi žele podijeliti sadržaj s vama, to mogu učiniti s vezama za prijenos. Možete postaviti lozinke i datume isteka kako biste zaštitili veze, ali oboje zahtijevaju pretplatu na premium plan. pCloud nudi korisnu tablicu koja prikazuje i statistiku vaših dionica.

Možete dijeliti samo datoteke koje nisu šifrirane dodatkom šifriranja nula znanja pClouda.

Korištenje desktop klijenta je ugodno i jednostavno. Možete mu pristupiti pomoću ikone programske trake ili pogona pCloud u vašem upravitelju sistemskih datoteka. Sučelje je pomalo mračno, ali jasno i intuitivno.

Neće vas razočarati ni web sučelje, jer ima više značajki, nudi pojednostavljeno iskustvo i omogućuje vam pristup svim pCloudovim alatima na jednom mjestu. Također je brzo. Jedina mana je to što ne može dobro prenositi velike datoteke. Držite se desktop klijenta za to.

Aparat za mobilne uređaje je također dobar, jer ga možete koristiti za učitavanje novih datoteka, dijeljenje i pristupanje njima. Uz to, ima automatski prijenos za fotografije i videozapise.

Ostali razlozi koji nam se sviđaju pCloud

pCloud se oslanja na TLS protokol kako bi zaštitio podatke u tranzitu od napada čovjek-u-sredini i 256-bitni AES za šifriranje datoteka. Nakon što vaši podaci dosegnu pCloud podatkovni centar, oni se kopiraju na najmanje pet različitih poslužitelja.

Privatna enkripcija je dostupna, ali samo ako Crypto dodatak kupite za 3,99 dolara mjesečno. Dodatak stvara kripto mapu i sve što u njega postavite zaštićeno će posebnom lozinkom koju znate samo vi. Nažalost, ne postoji dvofaktorska provjera autentičnosti, zato se potrudite da imate jaku lozinku.

Prije pretplate na pCloud možete ga testirati 14-dnevnim besplatnim probnim vremenom.

pCloud nudi izdašan besplatni plan, jeftine premijske planove, snažnu sigurnost i mogućnosti dijeljenja. Loša strana je to što se ne integrira s alatima za produktivnost i nedostaje dvofaktorska provjera autentičnosti. Ako želite naučiti više, pročitajte našu recenziju pCloud.

3. Sync.com

Sync.com je usluga koja se nalazi na vrhu našeg najboljeg popisa za pohranu u oblaku. Sjedište je u Kanadi i koristi se zakonima o privatnosti zemlje, koji su među najboljima na svijetu.

Prije pretplate možete testirati uslugu 5GB besplatnog prostora za spremanje programa Sync Starter. Nije mnogo, ali možete dovršiti postupak u nekoliko koraka kako biste dobili 1 GB pohrane bonusa. Pored toga, dobivate 1GB za svakog prijatelja kojeg uputite do 20GB.  

Tvrtka kaže da će vam pružiti više prostora za pohranu preporuka, ali morat ćete joj poslati e-poštu kako biste uklonili čep nakon što ga pogodite..

Sync.com-web-upravljačke ploče-Klizač-1
© Cloudwards.net

Sync.com-Dijeli-File-Link Klizač-2
© Cloudwards.net

Sync.com-Sync-mape-Klizač-3
© Cloudwards.net

Sync.com-Speed-gas-Slider-4
© Cloudwards.net

Sync.com-Two-Factor-autentifikacije-Klizač-5
© Cloudwards.net

prijašnji

Sljedeći

Osobni korisnici mogu birati između dva plaćena plana: Personal Pro 500GB i Personal Pro 2TB. Prvi košta 49 dolara godišnje, što iznosi oko 4 dolara mjesečno, a drugi košta 96 dolara godišnje, što ga čini jednom od najboljih ponuda u pohrani u oblaku.

Nema mogućnosti plaćanja mjesečno.

Web sučelje ne nudi izvorne značajke produktivnosti niti se integrira s programima treće strane. Aplikacija za pametne telefone omogućuje vam otvaranje datoteka u aplikacijama drugih proizvođača, uključujući Microsoft Office.

Za dijeljenje mape možete pozvati korisnike da joj pristupe ili generirati vezu. Pomoću veze mogu umjesto preuzimanja svake datoteke preuzimati komprimiranu mapu. Ako dijelite datoteku, možete generirati samo vezu koju možete poslati ručno ili e-poštom. Sync.com omogućuje vam i dijeljenje veza za prijenos koje drugima omogućuju prijenos sadržaja u vaš prostor za pohranu.

Možete kontrolirati svoje dionice postavljanjem dozvola. Također možete priložiti zaporke i datume isteka ako imate pretplatu za osobne profesionalce. Povrh toga, možete postaviti ograničenja preuzimanja za dionice i vidjeti njihovu statistiku preuzimanja. Stranica “dijeljenja” govori vam koje ste mape podijelili i s kim također.

Desktop klijent je jednostavan i lagan za upotrebu. Možete mu pristupiti putem mape za sinkronizaciju ili ikone na programskoj traci. Dostupno je za Windows i macOS, ali ne i za Linux. Dobivate pristup istim značajkama koje web klijent ima, zajedno s drugima koje poboljšavaju korisničko iskustvo.

Aplikacija za pametne telefone za Android i iOS omogućuje vam pristup datotekama dok ste izvan mreže i automatski prijenos fotografija i videozapisa u oblak.

Ostali razlozi koji nam se sviđaju Sync.com

Usluga koristi AES 256-bitnu enkripciju u mirovanju i TLS protokol, koji štiti datoteke tijekom prijenosa u svoje podatkovne centre. Povezan je i naš popis najboljih usluga sa nultim znanjem. Međutim, nećete moći preuzeti svoju lozinku ako je izgubite jer nulano znanje to sprečava.

Sync.com ima konkurentne planove, ali oni se moraju plaćati godišnje i njezin besplatni plan nije tako dobar kao pCloud. Ima samo pretpregled datoteka na mobilnom uređaju i ne nudi reprodukciju medija. Ipak, ima dobru sigurnost i jednostavan je za korištenje. Da biste saznali više o usluzi, pročitajte našu recenziju Sync.com.

4. Kutija

Jedan od naših najboljih dobavljača za sinkronizaciju datoteka i dijeljenje datoteka, Box ima mnogo malih poduzeća i Fortune 500 tvrtki kao klijente, ali ima više od poslovnih planova. Također ima par koji bi mogao odgovarati potrebama učenika.

Prvi se naziva Individualni i nudi 10 GB besplatnog prostora za pohranu, što je više od mnogih drugih usluga. Osobni Pro košta 10 USD mjesečno za samo 100 GB prostora za pohranu. To nije dobar posao, pa preporučujemo da se držite besplatnog plana ako pruža dovoljno prostora.

Box vam pomaže povećati produktivnost integracijama Office Online i Google Docs, kao i DocuSign i mnogim drugim ponudama u biblioteci aplikacija trećih strana. Njegova matična aplikacija Bilješke, Box Notes, također je među najboljim aplikacijama za bilješke.

Možete bez ograničenja dijeliti veze s licenciranim korisnicima, ali morate imati dopuštenje za dijeljenje izvan svoje organizacije. Možete poslati pozivnicu e-poštom ili generirati vezu i poslati je. Box ima dobru kontrolu sadržaja jer vam omogućuje postavljanje datuma isteka i lozinke za veze.

Web klijent je jednostavan, s intuitivnim izgledom i atraktivnom shemom boja. Omogućuje vam prilagođavanje URL-a radnog prostora i dodavanje vlastitog logotipa. Ako više volite desktop klijenta, Box koristi i poznati model sinkronizacije. Mobilna aplikacija je također jednostavna za korištenje i omogućuje vam pristup datotekama u pokretu.

Ostali razlozi koje volimo

Box koristi 256-bitni AES za kriptiranje datoteka na poslužiteljima i TLS protokol kako bi ih zaštitio tijekom prijenosa. Usluga također omota vaš ključ za enkripciju s istom razinom enkripcije. Nema izvornu privatnu enkripciju, ali možete je dodati pomoću Boxcryptor.

Dvofaktorska provjera autentičnosti pomoći će vam ako netko ukrade vašu lozinku i prilagođeni zahtjevi zaporke otežavaju hakeri to učiniti. Više o sigurnosti i drugim značajkama možete pročitati u našem pregledu Box.

5. MEGA

MEGA je jedna od najkontroverznijih kompanija za skladištenje oblaka koja ju je 2013. osnovala Kim Dotcom, ali ima nekoliko planova koji bi mogli koristiti studentima.

Besplatni plan započinje s 50 GB, ali 35 ih nestaje nakon mjesec dana. S određenim dostignućima možete nadograditi svoj prostor, do 45 GB, ali i taj istječe. Ipak, to vam ostavlja 15 GB, što nije ništa za odbaciti.

Pro pretplate nisu tako dobre. Prvi, Pro Lite, košta 5,79 dolara mjesečno za 200 GB prostora za pohranu. Za 11,59 USD mjesečno dobijete 1TB prostora, a preostala dva plana također nisu velika ponuda.

Produktivnost je ograničena jer MEGA ima samo pregled datoteka i reprodukciju medija. Nema integracije s Office Onlineom, Google dokumentima ili drugim aplikacijama trećih strana.

Datoteke možete dijeliti sa svojim MEGA kontaktima ili poslati generiranu vezu. Dijeljenjem putem adrese e-pošte možete dobiti dopuštenja za čitanje, čitanje i pisanje ili potpuni pristup.

Začudo, dionice koje stvorite su nulte znanje, tako da MEGA ne može vidjeti što dijelite. Ostali koji žele pristupiti vašem sadržaju morat će ga najprije dešifrirati ključem za dešifriranje. Plaćene pretplate omogućuju vam da na svoje veze dodate i datum isteka i lozinke.

Aplikacija za preglednik je jednostavna i praktički nema krivulje učenja za nove korisnike. Lako se krećete i pronalazite njegove primarne i sporedne značajke. Gornji izbornik sadrži sve potrebne kontrole. To je brzo, intuitivno i sučelje je atraktivno.

Ostali razlozi koje volimo MEGA

MEGA koristi AES 128-bitnu enkripciju u mirovanju i TLS protokol tijekom prijenosa. Ne nudi dvofaktornu provjeru autentičnosti, što lozinku ostavlja ranjivijom, pa se uvjerite da je snažna.

Usluga koristi privatno šifriranje, što znači da ne morate brinuti o znatiželjnim očima. Da biste saznali više o tome što nudi, pročitajte našu recenziju MEGA.

Završne misli

Većina učenika ne može si priuštiti domišljate hotele, jastoge ili skupe pohrane u oblaku. Srećom, oni mogu dobiti jeftinu pohranu u oblaku. Prve tri usluge na našoj listi imaju planove koji pružaju veliku količinu prostora za novac, kao i besplatne planove.

Google pogon je naš najbolji izbor jer je jednostavan za upotrebu, atraktivan i sadrži mnoge alate za produktivnost treće strane, zajedno s izvornim Google dokumentima. pCloud i Sync.com imaju povoljnije ponude i jaču sigurnost, ali nedostaju alati za produktivnost.

Koristite li drugu uslugu koja je prikladnija za studente? Što mislite o našem popisu? Odgovor ostavite u komentarima ispod. Hvala na čitanju.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map