Najbolja pohrana u oblaku za Kanadu 2020

Ako živite u Sjevernoj Americi, vjerovatno je da želite pohraniti svoje datoteke negdje američke agencije, a ne mogu do njih doći. Kanada je glavni kandidat za to, jer nema zakone, poput USA Patriot Act, CLOUD ili PRISM, koji omogućuju vladi da pregledava vaše podatke. U ovom smo članku odabrali najbolju pohranu u oblaku za Kanadu, a Sync.com zauzima prvo mjesto.

Kanadska vlada nastoji ažurirati svoje zakone kako bi se uskladila s Općom uredbom o zaštiti podataka EU-a i zadržala pravo na besplatan prijenos podataka. To je sjajna vijest za ljude koji su zabrinuti zbog svoje privatnosti.

Pored toga, pohranjivanje podataka u oblaku uklonit će nered s vašeg tvrdog diska, omogućiti vam dijeljenje i suradnju s drugima i zaštititi vaše podatke od rušenja tvrdog diska.

Prije nego što započnemo s našim odabirom, prođite kroz kriterije pomoću kojih smo s popisa najboljeg prostora za pohranu u oblaku odabrali najbolju pohranu oblaka za Kanadu. Ako ste ovdje u potrazi za sigurnosnim kopijama, pročitajte naš najbolji sigurnosna kopija za vodič za Kanadu. Da biste dobili bolju predstavu o tome što je sigurnosna kopija i što je pohrana, pročitajte o razlici.

Najbolja pohrana u oblaku za Kanadu 2020

Što je najbolje pohranjivanje u oblaku za Kanadu

Iako se s vašom privatnošću postupa dobro, sigurnost vaših datoteka i dalje je u pitanju. Hakeri neće oklijevati da ciljaju vaše podatke. Pogledat ćemo kakva enkripcija osigurava vaše podatke u prijevozu i u mirovanju. Privatno šifriranje je najbolji način da osigurate samo da možete čitati svoje podatke, ali usluga treba imati dvofaktorsku provjeru autentičnosti i za zaštitu vaših vjerodajnica..

Stabilna i brza veza pomoći će vam da brzo preuzmete i preuzmete datoteke. To također ovisi o tome koliko ste blizu usluge i davatelja internetskih usluga. Neki servisi omogućuju vam poboljšanje veze promjenom postavki prijenosa, a mnogi koriste algoritam prijenosa na razini bloka.

Ne želimo da ispraznite svoj bankovni račun da biste platili pohranu u oblaku, pa ćemo se pobrinuti da ga iskoristite jeftino. Što je više planova dostupnih na usluzi, bolje su vam mogućnosti. Ako tražite jeftinu ponudu, pročitajte naše najbolje ponude u oblaku za pohranu.

Jednostavno korisničko iskustvo je bolje od onog koji je lagan i složen. Najbolje je da ne biste trebali biti tehnološki genij da biste koristili uslugu pohrane u oblaku. Pogledat ćemo koji operativni sustavi usluge podržavaju, kao i koliko su njihova sučelja ugodna i atraktivna.

1. Najbolja pohrana u oblaku za Canada Sync.com

Sync.com osnovan je u Torontu 2011. godine i stekao je reputaciju zbog jake sigurnosti i privatnosti korisnika, što mu je pomoglo da na vrhu naše liste.

Njegova snažna sigurnost leži u korištenju AES-ove 256-bitne enkripcije i TLS protokola, koji štiti podatke tijekom prijenosa u podatkovne centre od napada čovjeka i u sredini. Sync.com koristi privatnu enkripciju za zaštitu datoteka i neće moći preuzeti zaporku ako je izgubite. Naš je najbolji izbor i za najbolje usluge sa nula znanja.

Sync.com-web-upravljačke ploče-Klizač-1
© Cloudwards.net

Sync.com-Dijeli-File-Link Klizač-2
© Cloudwards.net

Sync.com-Sync-mape-Klizač-3
© Cloudwards.net

Sync.com-Speed-gas-Slider-4
© Cloudwards.net

Sync.com-Two-Factor-autentifikacije-Klizač-5
© Cloudwards.net

prijašnji

Sljedeći

Dostupna je dvofaktorska provjera autentičnosti koja će vam pomoći protiv hakera koji bi htjeli ukrasti zaporku, no na prvom mjestu je dobra ideja..

Početne brzine su prosječne za uslugu pohrane u oblaku i ne postoji kopiranje na razini bloka da bi se nakon toga povećala brzina. Ako postupak sinkronizacije koristi previše resursa vašeg sustava, postoji opcija da se on ugasi. Sync.com vam omogućuje postavljanje mjesečnih ograničenja za prijenos i preuzimanje, što je dobro za one koji koriste ograničeni plan podataka.

Ostali razlozi koji nam se sviđaju Sync.com

Sync Starter nudi 5 GB besplatne pohrane. To nije puno, ali dovoljno je da testirate Sync.com da vidite djeluje li za vas.

Osobni korisnici mogu birati između dva natjecateljska plana: Personal Pro s 500 GB i Personal Pro s 2TB prostora. Prvi košta 49 dolara godišnje, dok drugi košta 96 dolara godišnje, što ga čini jednom od najboljih ponuda u pohrani u oblaku.

Poslovni planovi započinju s planom Business Solo koji osigurava 2TB za 96 dolara godišnje. Također omogućuje poslovnim korisnicima da traže datoteke od klijenata i osigurava usklađenost s HIPAA, uz uobičajene značajke.

Za više korisnika – postoji najmanje dva – Business Pro je najbolji izbor i košta 60 do 180 dolara godišnje, ovisno o broju korisnika i količini prostora za pohranu. Omogućuje administrativnu kontrolu i centralizirano naplaćivanje.

Korištenje stolnog klijenta Sync.com je jednostavno i zahtijeva od vas da upotrebljavate njegovu sinkronizacijsku mapu i ikonu trake zadataka. Dostupno je na Windows-u i macOS-u, ali ne i na Linuxu (pogledajte našu najbolju pohranu u oblaku za Linux). Dobit ćete iste značajke putem web klijenta, kao i ostale koje poboljšavaju cjelokupni doživljaj.

Postoji i aplikacija za pametne telefone za Android i iOS. Pomoću njega možete doći do datoteka dok ste izvan mreže i automatski prenijeti fotografije i videozapise u oblak.

Sync.com je dobra vrijednost, jednostavan za korištenje, ima jaku sigurnost i štiti vašu privatnost. Takve vjerodajnice čine da se može nalaziti na vrhu našeg popisa. Ako želite saznati više o tome, pročitajte naš Sync.com pregled.

2. OneDrive za poslovanje

Microsoft je jedno od najvećih imena u tehnologiji, a posljednjih je godina povećao proizvodnju poslovnih aplikacija. OneDrive for Business usluga sinkronizacije i dijeljenja poslovnih datoteka. U Kanadi ima dva poslužitelja: jedan u Torontu i jedan u Quebec Cityju.

Datoteke web sučelja OneDrive

OneDrive klizač sinkronizacije mapa

Pokretač aplikacija OneDrive

OneDrive Stvaranje dijeljenja datoteka veza

OneDrive Word Online

prijašnji

Sljedeći

Microsoft nije otvoren za sigurnosne mjere, ali znamo da u mirovanju koristi AES 256-bitnu enkripciju. TLS protokol štiti vaše datoteke tijekom prijenosa i RSA 248-bitnom šifrira vaš ključ za šifriranje. Ne možete postaviti zahtjeve za zaporku i zadane usluge na osam znakova. Ako ste administrator, ipak možete zatražiti dvofaktorsku provjeru autentičnosti.

Početne brzine prijenosa i preuzimanja datoteka podudaraju se s brzinama ostalih usluga, ali mogu zaostajati prilikom prijenosa promjena izvršenih u datoteke jer nedostaje sinkronizacija na razini bloka. Algoritam je dostupan za Office datoteke, ali možete blokirati sinkronizaciju određenih vrsta datoteka.

Ostali razlozi zbog kojih nam se sviđa OneDrive za posao

OneDrive for Business ima veliku fleksibilnost plana. Morate platiti najmanje godinu dana unaprijed za sve korisnike, ali općenito, to je jeftinije od konkurencije i korisnici ne moraju dijeliti prostor za pohranu kao što bi to činili s drugim uslugama. To je velika prednost za OneDrive.

OneDrive for Business 1 košta 60 dolara po korisniku godišnje i daje svaki 1TB podataka. OneDrive for Business 2 košta dvostruko više, ali nudi neograničenu količinu prostora za pohranu. Započinje s 1TB, ali može se zatražiti i dodatni prostor.

Desktop klijent dostupan je za macOS ili Windows i slijedi uobičajeni pristup mapi sinkronizacije. Također možete koristiti intuitivno i atraktivno web sučelje za pristup datotekama.

Mobilno je iskustvo fluidno kao i web-mjesto i aplikacije su jednostavnije za korištenje. Datoteke prema zadanom ne zauzimaju prostor na vašem mobilnom uređaju, ali možete ih označiti i pohraniti za izvanmrežni pristup. Na raspolaganju su i skeniranje dokumenata i automatski prijenosi fotografija i video zapisa.

Iako je odličan izbor, OneDrive for Business i dalje je drugi na Sync.com jer nedostaje privatno šifriranje i ima slabe zahtjeve za zaporku. Ako želite detaljno proučiti njegove značajke, pročitajte našu recenziju OneDrive for Business.

3. Kutija

Box je jedna od najboljih platformi EFSS-a, s malim poduzećima i tvrtkama Fortune 500 među svojim klijentima. Koristi tehnologiju koja se naziva “Box zone”, a koja omogućava pretplatnicima Business Plus ili Enterprise da odaberu regiju, uključujući Toronto, u koju će pohraniti svoje datoteke.

Usluga koristi TLS protokol za zaštitu vaših podataka tijekom prijenosa, a AES 256-bitna enkripcija štiti ga na poslužitelju. Kutija također omota vaš ključ u istoj razini enkripcije. To nije privatno šifriranje, ali to možete postaviti pomoću Boxcryptora.

Postoji dvofaktorska provjera autentičnosti za zaštitu lozinke kao i prilagođeni zahtjevi zaporke za vaše korisnike. Dostupna je i jedinstvena prijava koja omogućuje zaposlenicima da se istovremeno prijave u više poslovnih aplikacija.

Možete ograničiti koliko uređaja svaki zaposlenik može sinkronizirati s prikvačivanjem uređaja, a postoji i mogućnost provjere koliko uređaja može pristupiti vašoj pohrani u oblaku. Također možete odvojiti uređaj da biste ga izrezali, ali ne možete obrisati sadržaj koji je već na njemu.

Početni prijenosi u pohranu u oblaku dobro se uspoređuju s drugim uslugama, ali sljedeći se događaju jer Box nema sinkronizaciju na razini bloka.

Ostali razlozi koje volimo

Box Starter najjeftiniji je od poslovnih planova i zahtijeva najmanje tri korisnika. Košta 5 USD po korisniku mjesečno i nudi 100 GB prostora, što nije dovoljno za većinu poduzeća. Maksimalna veličina datoteke je 2GB.

Poslovni plan osigurava vam neograničenu količinu prostora za pohranu od 15 USD i omogućuje vam prijenos datoteka od 5 GB.

Business Plus košta 25 dolara i pruža SSO integraciju, neograničene vanjske suradnike i pristup Box Key Safe. Enterprise plan nudi vam grupe korisnika, automatizaciju tijeka rada i druge značajke. Oboje vam omogućuju da odaberete koji poslužitelj želite koristiti za pohranu podataka.

Web sučelje je atraktivno, izravno i neće vas ostaviti zbunjeno. To vam omogućuje prilagođavanje URL-a radnog prostora i dodavanje vašeg logotipa.

Tu je i klijent za radne površine. Nakon što ga instalirate, vidjet ćete mapu za sinkronizaciju na tvrdom disku. Klijent je dostupan za Windows ili macOS. Ako trebate pristupiti svojim datotekama u pokretu, možete koristiti mobilnu aplikaciju za Android ili iOS. Da biste vidjeli kako izgleda sučelje i saznali više o usluzi, pročitajte našu recenziju Boxa.

4. pCloud

pCloud je relativno nova usluga koja se nalazi na vrhu našeg najboljeg popisa za pohranu u oblaku. Sjedište je u SAD-u, ali njegova sigurnost to može nadoknaditi.

pCloud se oslanja na TLS protokol za zaštitu podataka u tranzitu i AES 256-bitni za kriptiranje datoteka. Kada vaši podaci dođu do podatkovnog centra pClouda, kopiraju se na najmanje pet poslužitelja.

pCloud datoteke web sučelja

pCloud mapa za sinkronizaciju

pCloud Podijeli vezu datoteke

Linkovi za preuzimanje pCloud

klijent klijenta pCloud

prijašnji

Sljedeći

Šifriranje bez znanja zaštitit će vašu privatnost, ali samo ako Crypto dodatak kupite za 3,99 dolara mjesečno. Sve što stavite u svoju kripto mapu bit će dostupno samo vama jer ima posebnu lozinku koju znate samo vi. Prije pretplate možete ga testirati 14-dnevnim probnim vremenom.

Nažalost, ne postoji dvofaktorska provjera autentičnosti, zato se potrudite da imate jaku lozinku.

Brzine veze mogu se razlikovati, ali bolje su od većine usluga i češće dostižu više vrhove. Naši testovi pokazali su da je sinkronizacija pouzdana i da nikad ne ispušta datoteke niti ih miješa. Korisnici u Kanadi bliži su podatkovnom centru pa mogu očekivati ​​pouzdanije brzine koje smo vidjeli. Ako prijenosi zahtijevaju mnogo sistemskih resursa, postoje postavke koje to nadoknađuju.

Ostali razlozi koji nam se sviđaju pCloud

Postoji samo nekoliko planova, ali oni su velika vrijednost. Premium plan osigurava 500GB za 47,88 USD godišnje, dok Premium Plus košta 95,88 USD godišnje za 2TB. Ako se odlučite za dugoročno korištenje pClouda, cijeli životni plan uštedjet će vam mnogo novca.

Prije nego što se odlučite za pretplatu, možete koristiti besplatni plan koji će vam pružiti velikodušnih 10 GB prostora za pohranu. Za svakog prijatelja kojeg navedete dobivate 1GB dodatnog prostora do 20 GB. Ako dobijete pet koraka nakon registracije računa, možete dobiti još 4 GB besplatnog prostora za pohranu.

Klijenti za radne površine dostupni su za Windows, Mac i Linux. Zapravo je pCloud najbolja pohrana u oblaku za Linux. Nakon što instalirate klijent, vidjet ćete ikonu pCloud pogona i ikonu sistemske trake, što će vam pomoći u interakciji s pogonom. Sučelje je tamno, ali je intuitivno i lako za korištenje.

Ako ste na nekom drugom računalu, možete koristiti web sučelje. Lakše je navigirati, ima više značajki i općenito uživa. Možete pristupiti svim alatima pClouda na njemu, ali sučelje ne može obraditi velike datoteke.

Aplikacija za mobilne uređaje je prikladna ako ste u pokretu. Sadrži automatski prijenos fotografija i dostupan je za Android i iOS. Ako želite saznati više o usluzi, pročitajte našu recenziju pCloud.

5. Egnyte Connect

Egnyte Connect ima globalnu mrežu poslužitelja, a nekoliko ih je u SAD-u, tako da se kanadski korisnici neće morati povezivati ​​s poslužiteljem na drugom kontinentu. To je jedna od najboljih EFSS usluga.

256-bitna enkripcija AES skenira vaše datoteke prije prijenosa. Usluga, međutim, nije nužno znanje, jer dešifrira vaše datoteke za čitanje metapodataka, a zatim ih ponovno šifrira. Možete koristiti Boxcryptor, privatni dodatak šifriranja, da biste to izbjegli. Imajte na umu da ako ga koristite, sinkronizacija na razini bloka neće raditi.

21.886

Možete omogućiti dvofaktorsku provjeru autentičnosti da vas zaštiti ako netko ukrade vašu lozinku i, kako biste zaštitili vaše vjerodajnice za prijavu, možete postaviti minimalne zahtjeve za zaporku.

Čak i uz globalnu mrežu, Egnyte Connect traje duže od ostalih usluga za početno učitavanje datoteka. Prijenos mape od 250 MB zahtijevao je dva puta više vremena koliko je bilo potrebno njezinim rivalima. Naknadni prijenosi bili su mnogo brži, zahvaljujući algoritmu sinkronizacije na razini bloka.

Drugi razlozi zbog kojih volimo Egnyte Connect

Timski plan prikladan je za jednog do tri korisnika. Košta 10 USD po korisniku mjesečno i osigurava 1TB prostora za pohranu i mnogo mogućnosti.

Možete birati između tri poslovna plana: Office, Business i Enterprise. Officeov plan nudi 5TB internetske pohrane za 8 USD po korisniku mjesečno i zahtijeva najmanje pet korisnika. Za više od 25 korisnika, poslovni plan osigurava 10TB prostora za pohranu za 15 USD po korisniku mjesečno.

Ako imate više od 100 korisnika, Enterprise plan nudi dodatno “neograničeno” prostora za pohranu podataka, pored administrativne kontrole i premium podrške. Za procjenu cijene morat ćete nazvati Egnyte.

Klijent radne površine koristi uobičajeni model mape za sinkronizaciju – ikonu programske trake sustava i mapu za sinkronizaciju na tvrdom disku. Dostupno je za Windows ili macOS.

Web klijent je jednostavan za korištenje i prilično sposoban. Isto vrijedi i za mobilnu aplikaciju. Možete ga koristiti za otvaranje i uređivanje datoteka u oblaku, uključujući .pdf i Office dokumente, tako da ne morate kupovati Microsoft Office 365. Mobilna aplikacija također može pohraniti sadržaj s vašeg telefona.

Da biste saznali više o tim značajkama, pročitajte našu recenziju Egnyte Connect.

Završne misli

Istaknuli smo usluge koje pohranjuju datoteke na poslužitelje u Kanadi zbog zakona o zaštiti privatnosti. Razmotrili smo i druge čimbenike, poput brzine i sigurnosti, da bismo rangirali usluge. Međutim, u Kanadi nema mnogo pružatelja usluga, tako da smo praznine ispunili američkim uslugama koje imaju privatnu enkripciju za zaštitu vaše privatnosti.

Sync.com zaslužuje prvo mjesto jer pohranjuje vaše podatke u Kanadi, ima planove koji nude veliku vrijednost i pružaju veliku sigurnost. OneDrive for Business i Box odlične su alternative, ali morate se pretplatiti na jedan od najskupljih planova za korištenje Boxa u Kanadi. pCloud i Egnyte Connect imaju centre podataka u Sjedinjenim Državama, ali još uvijek su dobar izbor.

Koristite li neku drugu uslugu koja se nalazi u Kanadi koju smo propustili? Što mislite o našim izborima? Javite nam u komentarima u nastavku. Hvala na čitanju.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me