Najbolja pohrana u oblaku za glazbu 2020

Nekada su bila glazbena datoteka velika, a pohrana ograničena; vrijeme prije formata mp3 datoteke. Danas, međutim, tisuće pjesama mogu nastaniti vaš tvrdi disk i napraviti ogroman popis u vašem glazbenom plejeru po izboru. Da bi sve bilo sigurno, sastavili smo najbolju oblačnu pohranu za glazbu.


S obzirom na to da ima toliko glazbe, primamljivo je koristiti naše najbolje davatelje prostora za pohranu u oblaku da to odstrane, a da ne opterećuju vaš tvrdi disk. Pomoću nje možete biti sigurni da će vam glazba biti dostupna bilo gdje i da je bilo da kvar hardvera, virus, zlonamjerni softver ili krađa neće ugroziti.

U ovom ćemo se članku usredotočiti na pohranjivanje najviše pjesama za najmanje novca. Ako želite sigurnosnu kopiju, a ne pohraniti svoje glazbene datoteke, pročitajte naš članak o najboljim mrežnim uslugama sigurnosnih kopija. Prije nego što počnemo s popisom, prijeđimo naše kriterije.

Najbolja pohrana u oblaku za glazbu 2020

Što pohranu u oblaku čini najboljom za glazbu

Naš prvi prioritet bit će nam vrijednost jer želimo pohraniti što više pjesama za malo novca. Vidjet ćemo kakve planove cijena usluga nude i u kojoj raznolikosti. Većina usluga ponudit će besplatni plan ili barem probno razdoblje. Ako jednostavno tražite jeftino, pročitajte naše najbolje ponude u članku za pohranu u oblaku.

Budući da imamo posla s puno pjesama, nema smisla koristiti oblak za pohranu koji ne omogućuje dobru brzinu prijenosa. Što bolja infrastruktura (distribucija globalnog podatkovnog centra) ima uslugu, brži će vam prijenos.

Obavezno dobivanje datoteka putem Interneta bez komplicirane sitnice. U tome će vam pomoći pojednostavljeno korisničko iskustvo. Pobrinut ćemo se da usluge pružaju upravo to, a ne prokletstvo. Također, želimo klijentima koji rade na radnoj površini, webu i mobilnim uređajima radi dodatne upotrebe.

Ljubitelji glazbe nisu otporni na dijeljenje ludosti koja se događa u posljednje vrijeme. Trebat ćete moći dijeliti brzo, jednostavno i imati mogućnosti dijeljenja na društvenim mrežama. Bilo bi zanimljivo pozvati druge da dijele s vama i to dopušta veze za prijenos ili dijeljenje mapa u grupi.

Dobra kontrola sadržaja, veze zaštićene lozinkom, datumi isteka i stranica na kojoj se prikazuju vaše zajedničke datoteke uvijek su dobri.

1. Najbolja pohrana u oblaku za glazbu: pCloud

Švajcarska pCloud posluje od 2013. godine, a danas broji osam milijuna korisnika. Ima i puno krupnih klijenata, uključujući BMW, Coca-Colu i Twitter.

pCloud nudi planove za osobne i poslovne planove za svoje klijente. Osobni korisnici mogu birati između Premium i Premium plus, koji koštaju 4,99 USD mjesečno (500 GB) i 9,99 USD mjesečno (2TB). Uz osnovne značajke, ovi planovi cijena nude 30 dana verzije datoteke i neograničeno daljinsko učitavanje (lijepljenjem URL-a datoteke). Ako plaćate godišnje, dobit ćete popust kao i ako plaćate cijeli životni plan.

Kad je riječ o brzini, pCloud djeluje slično kao i na ostalim uslugama. Veza s poslužiteljima pCloud-a nije solidna, ali postiže veće brzine (5Mb / s je prosjek) od mnogih drugih usluga.

Korisničko je iskustvo jednostavno i ugodno na svim uređajima, ali web klijent pruža najprofitabilnije iskustvo. Lakše je navigacija, ima više značajki, vrlo je brz i omogućuje vam pristup pCloudovim alatima na jednom mjestu. Desktop klijent dostupan je za Windows, Mac i Linux (pročitajte našu najbolju pohranu za Linux ako to zahtijevate), dok je mobilna aplikacija dostupna za Android, iOS i Windows Phone.

Ostali razlozi zašto nam se sviđa pCloud

Dijeljenje s pCloud-om je jednostavno, samo kliknite gumb “dijeli” za svoju pjesmu i moći ćete je izravno podijeliti na Facebook, Twitter i Google+. Ako dijelite pretplatnike pCloud-a, možete jednostavno dodati korisničko ime. Inače, možete generirati vezu ili je poslati e-poštom.

Druga zanimljiva opcija je pozivanje ljudi u vašu mapu kako bi je mogli pregledati i mijenjati kao da je njihova. Ako želite zaštititi svoje veze, možete postaviti datume isteka i lozinke (samo premium planovi), što je posebno dobro ako želite i dijeliti fotografije.

Pristupačni i fleksibilni planovi, jednostavno dijeljenje i dobra brzina prijenosa pomažu da pCloud postane naš izbor za pohranu glazbe. Postoji i besplatni plan cijena koji vam daje 10 GB. Ako želite saznati više o usluzi, pročitajte našu detaljnu recenziju pCloud.

2. Sync.com

Sync.com je poznat po svojim sigurnosnim mogućnostima i privatnosti korisnika. Pomaže to što je sa sjedištem u Torontu, tako da njegovi korisnici imaju koristi od nekih najboljih zakona o privatnosti na svijetu. Osim toga, druge značajke pomogle su mu da dostigne prvo mjesto na našem popisu za usporedbu pohrane u oblaku.

Ako želite koristiti Sync.com kao ne-premium korisnik, dobivate 5 GB besplatne pohrane sa Sync Starter planom. No planovi s plaćenim cijenama vrlo su konkurentni. Pro Personal plan nudi 500 GB za 49 dolara godišnje ili 2TB za 96 dolara godišnje.

Početne brzine prijenosa i preuzimanja povoljno se uspoređuju s ostalim uslugama. Sync.com ne ograničava vašu propusnu širinu prema zadanim postavkama, ali ako je vaša veza slaba, možete smanjiti brzinu pomoću ikone na programskoj traci (ako koristite klijent za radnu površinu).

Klijent radne površine dostupan je na Windows i OS X, ali ne i na Linuxu. Srećom, web klijent je jednostavan za kretanje i pruža pristup svim značajkama Sync.com, tako da mu možete pristupiti s bilo kojeg OS-a koji želite (iako je desktop klijent brži).

Web sučelje ima nekoliko stranica koje prikazuju različite informacije (linkovi, dijeljenja itd.). Izgleda vrlo jednostavno i to je dobra stvar u našoj knjizi.

Ostali razlozi zašto nam se sviđa Sync.com

Za dijeljenje datoteka možete generirati vezu ili poslati e-poštu putem e-pošte. Ako želite podijeliti mapu, možete pozvati određene korisnike ili generirati vezu. Drugi će korisnici moći preuzeti vašu mapu u .zip formatu. Također, možete dijeliti veze za prijenos pomoću kojih ćete ostaviti dijeljenje pjesama s vama koristeći svoj prostor za pohranu.

Sync.com Pregled i usporedba

Postoje različite vrste dozvola koje trebate postaviti kad dijelite. Da biste vidjeli što ste podijelili s drugima, možete koristiti stranicu “dijeljenja”. Dostupne su i lozinke za veze i datumi isteka. Da biste saznali više pročitajte našu Sync.com recenziju.

Sync.com je sjajan za čuvanje audio i privatnih audio datoteka, ali u ovom slučaju nedostaje mu media player. Značajka nije bitna za pohranu, ali bila bi dobar dodatak.

3. MEGA

Jedan od najkontroverznijih usluga pohrane u oblaku. MEGA je osnovala zloglasna Kim Dotcom 2013. Više nije povezana s MEGA-om, ali tvrtka živi dalje i reklamira se kao “tvrtka za zaštitu privatnosti”, jer pruža šifriranje bez znanja i temelji se na Novom Zelandu prilagođenom privatnosti.

Jedan od glavnih razloga za MEGA put bio je njegov besplatni plan od 50 GB, ali od 2017. godine taj prostor za isparavanje isparava nakon mjesec dana i ostavlja vam svega 15 GB. Nakon što ispunite neke jednostavne zadatke, možete ga vratiti, ali on nakon 180 dana opet nestaje. MEGA se ne približava konkurenciji drugim uslugama jer njezin 500GB plan košta više nego što neki traže 2TB (više o svemu tome pročitajte u našoj recenziji MEGA).

Brzine prijenosa za oko 25 posto su sporije nego što bismo željeli, a brzina preuzimanja nije puno bolja. Nije bilo problema s premještanjem manjih datoteka (ispod 20 MB), tako da sinkronizacija datoteka poput mp3 pjesama neće biti problem za MEGA. Tijekom prijenosa veza je varirala u snazi ​​tako da neki prijenosi nisu uspjeli. Brzine za preuzimanje bile su stabilnije i nisu uspjele toliko, pa su postigle bolje vrijeme.

Aplikacija za preglednik MEGA jednostavna je i nema mnogo toga što novi korisnici trebaju naučiti. Osnovne značajke nalaze se na lijevoj strani, dok su sekundarne značajke smještene u izborniku hamburgera u gornjem desnom kutu zaslona. Radnje se obavljaju pomoću kontrola u gornjem izborniku, a za izvršavanje radnji na pojedinim datotekama morate kliknuti padajući izbornik na samoj datoteci.

Za sinkronizaciju slijedi MEGA u stopama tvrtke Dropbox; vrti se oko jednostavne mape za sinkronizaciju. Klijenti za radne površine dostupni su za Windows i Mac, dok se mobilne aplikacije nude za Android i iOS i prilično su jednostavne za korištenje..

Ostali razlozi zašto nam se sviđa MEGA

MEGA ne nudi istu strategiju kada je u pitanju dijeljenje kao i druge usluge. Ne možete dijeliti datoteke s pojedincima koristeći njihovu adresu e-pošte. Umjesto toga, možete generirati vezu samo na taj sadržaj. Ipak, ova je veza nulta znanja, a MEGA ne može vidjeti što dijelite.

Ako drugi žele koristiti vezu, morat će upotrijebiti ključ za dešifriranje koji se stvara kada generirate vezu.

Ako imate pretplatu na Pro, na svoje veze možete dodati datume isteka. Mape i dalje možete dijeliti putem e-pošte i pojedincima dodijeliti prava za čitanje, uređivanje ili potpuni pristup. Međutim, ne postoji način za stvaranje zasebnih veza za prijenos ili postavljanja ograničenja za preuzimanje.

4. MediaFire

MediaFire nedostaje neke od standardnih značajki među najboljim mrežnim pružateljima pohrane, poput sinkronizacije i verzije na radnoj površini, ali to nadoknađuje izdašnom besplatnom pohranom, niskim cijenama i dobrom mobilnom podrškom za slike. Usluga ima više od 43 milijuna registriranih korisnika. Pročitajte naš detaljni pregled za više informacija o MediaFireu.


Medija vatra

10 GB besplatnog prostora za pohranu možda nije među najvišim iznosima koje smo vidjeli, ali postoji nekoliko načina da se dobije više prostora (do 40 GB), uključujući upućivanje prijatelja, instaliranje mobilne aplikacije te povezivanje i postavljanje na Facebook i Twitter.

Ako to nije dovoljno, možete nadograditi s “Pro” planom koji nudi 1 TB za 5 USD mjesečno (ili 3,75 USD ako plaćate cijelu godinu). Čini se da usluga neprestano nudi popust od 50 posto na godišnju pretplatu.

MediaFire ne osvaja nijednu medalju u odjelu za prijenos, no brzina i brzina prijenosa u njemu su stabilni. Nema načina za prijenos čitave mape odjednom, pa ćete datoteke morati učitati ručno, a to znatno usporava.

Web sučelje je dobro izgleda iako se neke ikone trebaju ažurirati, a ima jasan izgled s jednostavnom značajkom povlačenja i ispuštanja. Sa stabla mape se nalazi i uz nju možete lako pregledavati (ako više volite rešetku, i to ima).

Ima sreće da je web aplikacija tu da nadoknadi iznenađujući nedostatak klijenta za radne površine. Mobilna aplikacija radi dobro, ali više je usredotočena od web sučelja jer je izgrađena oko sigurnosne kopije fotografija.

Ostali razlozi zašto volimo MediaFire

Dijeljenje je standardno i jednostavno. Možete poslati nekome vezu i on može preuzeti vašu datoteku. Postoji posebna ikona koja omogućuje brzo kopiranje te veze u međuspremnik.

Početak korištenja programa MediaFire
Početak korištenja programa MediaFire

Međutim, bez pretplate, ove veze sadrže oglase. Također nema načina dodavanja datuma isteka ili zaporki vezama. Međutim, vezu možete isključiti za sve koji je ne prate.

5. Livedrive

Livedrive je tijekom godina doživio mnogo promjena, ali najveća promjena u kvaliteti dogodila se nakon što se usluga preselila u Veliku Britaniju. Jednom zasebne aplikacije sada su sve integrirane u jedno sučelje. No nije sve u redu, budući da će novi posjetitelji web stranice vjerojatno biti teško razumjeti proizvode jer se shema cijena jako razlikuje od ostatka tržišta.

Livedrive ne nudi besplatnu pohranu. Backup nudi neograničen prostor za 8 USD mjesečno (ili 80 USD godišnje), ali to možete učiniti samo za jedno računalo. Također isključuju USB, CD ili DVD. Plan aktovki nudi vam 2TB prostora za pohranu na više uređaja za 16 USD mjesečno (160 USD godišnje). Konačni plan, Pro Suite, nudi neograničenu izradu sigurnosnih kopija na pet uređaja i 5TB sinkronizacije na više uređaja. Cijena mu je 25 dolara mjesečno, odnosno 250 dolara godišnje.

Livedrive nije bio baš brz na našem testu za prijenos. Iz nekog razloga, to je bio malo brži na Windows-u. Ni brzina preuzimanja nije bila baš dobra. Zanimljivo je da se mape preuzimaju kao .zip arhiva.

Web sučelje nema iznenađenja, prilično je slično standardu za pohranu u oblaku. Iako naziva mape “aktovke”, koje koristite za učitavanje datoteka. Značajke se nalaze u bočnoj traci slijeva, dok datoteke možete vidjeti i druge opcije s desne strane.

Instalacija aplikacije za radnu površinu nije bila u redu jer je pokušavala samostalno preuzeti potrebne biblioteke i nije uspjela. Samo Pro paket nudi sve što je u instalacijskom paketu za desktop, ali osnovni paket možete prilagoditi plaćenim dodacima. Samo sučelje je dovoljno atraktivno i kompaktno. Omogućuje jednostavan pristup glavnim značajkama putem trake izbornika.

Ostali razlozi zašto volimo Livedrive

Dijeljenje je vrlo jednostavno; vašim datotekama možete pristupiti putem web stranice, a u svrhu dijeljenja jednostavno im pošaljite svoj URL. To znači da nema selektivnog dijeljenja. Svi koji imaju vezu mogu pristupiti svim vašim datotekama.

Livedrive pregled - Dijeljenje datoteka
Dijeljenje datoteka pomoću Livedrive-a iznenađujuće je jednostavno.

Livedrive zaslužuje biti na zadnjem mjestu jer nema besplatnu pohranu, proizvodi nisu lako razumljivi, planovi cijena daleko su od konkurentskih i ne postoji jednostavan način za otkazivanje pretplate.

Završne misli

Slanje vaše omiljene glazbe na produženi odmor u oblaku čini se da nema smisla. Vaša glazba možda nije na vašem tvrdom disku, ali je i dalje dostupna i moći ćete je dijeliti s prijateljima i obitelji.

Jedna od pruženih usluga ovdje će biti najbolja za vas. Smatramo da bi pCloud trebao biti ta usluga ili na neki drugi način Sync.com. Ostalo se ne približava u vrijednosti, brzini sinkronizacije, jednostavnosti uporabe ili dijeljenja. Imate li kakvih misli ili komentara? Javite nam u nastavku. Hvala na čitanju.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map