Najbolja pohrana u oblaku za Australiju 2020

Australci uporno povećavaju upotrebu pohrane u oblaku i nije čudo. Spremanje u oblaku omogućuje vam da očistite sobu na tvrdom disku, lakše surađujete, dijelite svoje fotografije i još mnogo toga. Loša strana mu je udaljenost od ostatka svijeta, jer su bliži poslužitelji bolji, tako da smo za vas pronašli najbolju pohranu u oblaku za Australiju, počevši od Egnyte Connect.


Koliko ste bliski poslužiteljima davatelja usluga ima ogroman utjecaj na kvalitetu vašeg pohranjivanja u oblaku. Prijenos podataka bit će brži i trebao bi imati manje prekida, što je, naravno, poželjnije za vezu koja može prekinuti i prekinuti.

Međutim, jedna od glavnih zabrinutosti je da se australska vlada ne ogluši na klizište, čak i ako su to samo metapodaci. Budući ugovor im može čak omogućiti da preuzmu nalog za pristup podacima izravno američkim pružateljima usluga oblaka (zbog čega vam preporučujemo korištenje jednog od naših najboljih VPN-a za Australiju). U skladu s tim, dobra sigurnost može vam spriječiti da bilo tko pregledava vaše podatke.

Prije nego što započnemo s odabirom, definirajmo ostatak naših kriterija za odabir najboljeg prostora za pohranu oblaka za Australiju s našeg najboljeg mjesta za pohranu u oblaku. Ako tražite sigurnosnu kopiju – postoji razlika – konzultirajte našu najbolju sigurnosnu kopiju na mreži za Australiju.

Najbolja pohrana u oblaku za Australiju 2020

Što je najbolje pohranjivanje u oblaku u Australiji

Lokacija poslužitelja je najvažnija. Što ste bliže serverima za pohranu u oblaku, to je bolje. Neki servisi omogućuju vam poboljšanje veze podešavanjem postavki prijenosa i većina koristi algoritam prijenosa na razini bloka. Vaša brzina i stabilnost veze ovisit će i o vašem davatelju internetskih usluga.

Dobra je veza dobra i dobra, ali nikad neće biti dovoljno brza da izbjegne zlonamerne pojedince ili vlade. Tu dolazi sigurnost. Pogledat ćemo kakva enkripcija osigurava vaše podatke u tranzitu i u mirovanju. Privatno šifriranje je idealno jer sprečava bilo koga da pročita vaše podatke. Usluga također treba imati dvofaktornu provjeru autentičnosti za zaštitu vaše lozinke.

Nitko ne želi platiti ruku i nogu za sigurnost i brzinu. Usluge se razlikuju po količini prostora i planovima koje nude za novac, pa što više planova imaju, veće su vam šanse da pronađete pravi. Imati besplatni plan ili probnu verziju također je plus, jer pomoću jednog možete testirati uslugu prije pretplate.

Ne biste trebali biti IT genij ili ne biste trebali koristiti prostor za pohranu u oblaku. Izravno i ugodno iskustvo pomoći će. Također bi trebala biti privlačna sučelja – web, desktop i mobilna. Primijetit ćemo i na kojim operativnim sustavima usluge rade.

Sad kad smo postavili svoje kriterije, počet ćemo s našim najboljim odabirom.

1. Najbolja pohrana u oblaku za Australiju: Egnyte Connect

Osim što je naš najbolji izbor za Australiju, Egnyte Connect jedan je od najboljih pružatelja usluga sinkronizacije i dijeljenja datoteka. Usluga koristi značajku koju naziva “ubrzanje globalne mreže” koja omogućuje kupcima korištenje najnovijih mrežnih tehnologija prilikom pristupa podatkovnim centrima. Jedan podatkovni centar nalazi se u azijsko-pacifičkoj regiji, što je savršeno za Australiju.

U skladu s tim, Egnyte bi mogao biti brži pri početnim prijenosima. Rezultati naših testova bili su sporiji nego što smo očekivali. Bilo je mnogo brže prilikom prijenosa postojećih datoteka, zahvaljujući algoritmu sinkronizacije na razini blokova.

256-bitna enkripcija AES-a šifrirat će vaše podatke prije prijenosa ili sinkronizacije, ali usluga se ne kvalificira kao nulano znanje jer treba dešifrirati vaše datoteke za čitanje metapodataka.

Srećom, Egnyte se integrira s Boxcryptor-om (pročitajte naš pregled Boxcryptor-a) koji pruža privatnu enkripciju. Sinkronizacija na razini bloka neće raditi ako ga upotrebljavate. Možete omogućiti dvofaktorsku provjeru autentičnosti kako biste spriječili upad ako netko ukrade vašu lozinku i, kako biste dodatno zaštitili vaše vjerodajnice, možete uključiti minimalne zahtjeve za zaporku.

Drugi razlozi zbog kojih volimo Egnyte Connect

Egnyte ima tri poslovna plana: Office, Business i Enterprise. Office zahtijeva najmanje pet zaposlenika i dat će vam 5TB internetske pohrane za 8 USD po zaposlenom mjesečno, što je velika vrijednost. Za više od 25 zaposlenika, poslovni plan osigurava 10TB internetskog pohranjivanja i naprednu sigurnost.

Ako imate preko 100 zaposlenika, Egnyte zahtijeva da se pretplatite na Enterprise plan koji nema ograničenje zaposlenika niti prostora za pohranu. Uz to, dobit ćete premium paket podrške i administracije. Timski plan prikladan je za jednog do tri korisnika. Košta 10 USD po korisniku mjesečno za 1TB prostora za pohranu i mnogo mogućnosti.

Nećete imati problema s web klijentom jer je njegovo sučelje jednostavno za upotrebu, ima mnogo funkcija i ugodno je. Isto vrijedi i za mobilnu aplikaciju koja vam omogućuje otvaranje i uređivanje sadržaja iz oblaka, uključujući Office – nema potrebe za Office 365 – i Adobe .pdf dokumente. Mobilna aplikacija također može učitati sadržaj vašeg telefona izravno u oblak, što je zgodno.

Klijent radne površine je jednostavan, jer koristi uobičajeni model sinkronizacije – mapu za sinkronizaciju na tvrdom disku i ikonu programske trake sustava. Također ima značajku nazvanu Egnyte Drive, koja vam omogućuje pristup podacima iz oblaka s vašeg datotečnog sustava bez da zauzmete prostor na tvrdom disku. Klijent je dostupan za Windows ili macOS.

Egnyte pruža dobru sigurnost, brzu sinkronizaciju na nivou bloka radi pomoći u suradnji, mnoštvo funkcija i dobru vrijednost. Ako vas zanima više o usluzi, pročitajte naš pregled Egnyte Connect.

2. Kutija

Box je ujedno i jedna od najboljih EFSS platformi. Usredotočena je na tvrtke i broji ih mnoge, od malih do Fortune 500, kao klijente.

Box koristi tehnologiju koja se naziva “Box zone” koja vam omogućuje odabir prostora za pohranu koji želite koristiti ako imate poslovni ili poslovni plan. Jedna od njih je u Aziji i pristojno je prilagođena korisnicima u Australiji. Početni prijenosi dobro se uspoređuju s drugim uslugama pohrane u oblaku, ali kasniji prijenosi su sporiji jer Box nema sinkronizaciju na razini bloka.

Zaštitit ćete se od napada “man-in-middle” enkripcijom tranzita, dok će AES-256 bitna enkripcija čuvati vaše podatke u mirovanju. Box koristi istu razinu šifriranja kako bi osigurao vaš ključ. To nije privatno, ali integracija Boxcryptor omogućava vam da to postavite. Dostupna je i dvofaktorska provjera autentičnosti.

Postoji i integracija s jednom prijavom koja omogućuje zaposlenicima da se prijave u više poslovnih aplikacija s istim vjerodajnicama.

Možete ograničiti koliko uređaja svaki korisnik može sinkronizirati s prikvačivanjem uređaja, a postoji i mogućnost provjere koliko uređaja ima pristup vašoj pohrani u oblaku. Nažalost, kada otkopčate uređaj, on samo smanjuje pristup pohrani u oblaku i ostavlja već sinkronizirani sadržaj s uređaja netaknut.

Ostali razlozi koje volimo

Najjeftiniji plan, nazvan Starter, košta 5 USD po korisniku mjesečno – svi planovi koriste istu shemu cijena. Nudi 100 GB, što većini tvrtki neće biti dovoljno. Poslovni plan, koji je ujedno i onaj koji omogućuje odabir poslužitelja u blizini Australije, najpopularniji je i daje vam neograničenu količinu prostora za pohranu od 15 USD.

Business Plus košta 25 dolara i pruža vam SSO integraciju, neograničene vanjske suradnike i pristup Box Key Safe. Trebat ćete kontaktirati predstavnike Boxa za cijene Enterprise plana. Ako se pretplatite na njega, imat ćete pristup korisničkim grupama, automatizaciji tijeka rada i drugim značajkama.

Web sučelje je jednostavno. Njegov izgled neće vas ostaviti da grebete po glavi, a dizajn je atraktivan. Možete prilagoditi URL za svoj radni prostor, pa čak i dodati vlastiti logotip.

Tu je i desktop računala, ako vam više odgovara. Nakon dovršetka instalacije vidjet ćete mapu za sinkronizaciju na tvrdom disku. Dostupna je za Windows ili macOS i ako trebate pristupiti svojim datotekama dok ste izvan računala, možete koristiti mobilnu aplikaciju koja je dostupna za Android ili iOS.

Box ima pristojne cijene, čvrstu sigurnost i dobru jednostavnost uporabe, ali nije toliko pristupačan ni brz kao Egnyte, pa smo ga postavili na drugo mjesto našeg popisa. Više pojedinosti o usluzi pročitajte u našoj recenziji.

3. Posao s Dropboxom

Dropbox je jedna od najstarijih i najpopularnijih usluga. U 2017. godini Dropbox je otvorio proxy server, u podatkovnom centru u Sydneyu, koji je poboljšao brzinu preuzimanja i prijenosa za korisnike Dropboxa u regiji ANZ. Imajte na umu da je ovaj poslužitelj dostupan samo za poslovne klijente, a besplatni plan ne obuhvaća ga.

Slide1 datoteke datoteka Dropbox

Klizač Dropbox Sync mape

Slijedite zahtjev za datoteku Dropbox

Slide slap za selektivnu sinkronizaciju Dropbox5

prijašnji

Sljedeći

Koristi AES 256-bitni za zaštitu datoteka u tranzitu i u mirovanju, ali to nije nula znanja jer Dropbox dešifrira vaše datoteke kako bi pristupili njihovim metapodacima radi indeksiranja. Ponovno šifrira datoteke, ali metapodaci ostaju u običnom tekstu na zasebnom poslužitelju.

Ako ste zabrinuti zbog svoje privatnosti i želite osigurati da nitko ne može pročitati vaše podatke, potražite pomoć u našim 99 alata koji će vam pomoći da zaštitite vaš članak o privatnosti i naš vodič za privatnost. Da biste osigurali svoje podatke za prijavu, možete upotrijebiti dvofaktorsku provjeru identiteta.

Ostali razlozi za koje volimo Dropbox za posao

Dropbox nudi jedno od najboljih korisničkih iskustava. Desktop klijent je jednostavan za korištenje i slijedi uobičajeni model sinkronizacije koji je Dropbox razvio, ali više volimo web klijent. Upadljivo je i prikazuje sve potrebne informacije bez nereda.

Mobilna aplikacija dostupna je za Android i iOS i funkcionira na sličan način. Omogućuje vam automatsko učitavanje fotografija i videozapisa sa telefona. Da biste vidjeli slike sučelja i saznali više o usluzi, idite na naš pregled tvrtke Dropbox Business.

4. OneDrive za poslovanje

OneDrive for Business Microsoftov proizvod dolazi s ugrađenim sustavima Windows 8.1 i 10. U Australiji postoje dva poslužitelja – jedan u Novom Južnom Walesu i jedan u Victoria-u – a pristup njima je poželjniji, recimo, poslužiteljima u Sjedinjenim Državama..

Naši testovi pokazali su da su brzine OneDrivea velike. Vrijeme potrebno za prijenos gigabajta podataka bilo je najbolje najbolje teoretsko vrijeme. Usluga koristi sinkronizaciju na razini bloka, tako da možete očekivati ​​dobre rezultate i prilikom prijenosa postojećih datoteka. Međutim, imajte na umu da neki, uglavnom stari, komentari na našu recenziju govore o neuspjehom u prijenosu ili pogreškama u sinkronizaciji.

Datoteke web sučelja OneDrive

OneDrive klizač sinkronizacije mapa

Pokretač aplikacija OneDrive

OneDrive Stvaranje dijeljenja datoteka veza

OneDrive Word Online

prijašnji

Sljedeći

Za razliku od većine usluga, OneDrive ne šifrira vaše datoteke u mirovanju na svojim poslužiteljima. To se ne pogoršava zbog sigurnosti jer znači da bi prevarant mogao lako čitati vaše podatke. U ovom slučaju ne možemo dovoljno preporučiti Boxcryptor.

Situacija je bolja prilikom prijenosa datoteka jer ih AES 256-bitna enkripcija osigurava, ali samo poslovni kupci imaju koristi od te enkripcije i u mirovanju. Bar ima dvofaktorsku provjeru autentičnosti.

Ostali razlozi zbog kojih nam se sviđa OneDrive za posao

Desktop aplikacija OneDrive radi na Windows, Mac, pa čak i Xboxu, ali zahtijeva da vaš datotečni sustav bude Microsoftov novi tehnološki datotečni sustav. Aplikacija radi na standardni način – mapa za sinkronizaciju i ikona sistemske trake. Postoji i mobilna aplikacija koju možete upotrebljavati na Androidu ili iOS-u.

Web klijent slijedi sve najnovije trendove dizajna. Ravan je, što ga čini jednostavnijim i lakšim za kretanje, a shema boja pomaže vam da se usredotočite na ono što trebate pronaći. Ako želite više detalja, pročitajte naš pregled usluge OneDrive for Business.

5. Google pogon

Google pogon popularan je kod kućnih korisnika i ima globalnu mrežu podatkovnih centara. Jedan od njih je u Singapuru, koji je relativno blizu Australiji.

Dovoljno je brz da bi se stvari obavile i ne zaostaje za ostalim uslugama. Međutim, mogao bi se poboljšati dodavanjem sinkronizacije na razini bloka. Budući da najbolje funkcionira kao platforma za suradnju, a nema ga, to je ozbiljan nadzor.

Google ima problema s privatnošću, uključujući povezanost s projektom PRISM i pristup podacima Nacionalnoj sigurnosnoj agenciji. Također pregledava vaše adrese e-pošte kako bi pomogao algoritmima za predviđanje posluživanja prilagođenih oglasa, prilagođenog pretraživanja itd. Privatno šifriranje pomoglo bi u blokiranju upada u privatnost, ali nije dostupno. Boxcryptor može pomoći u tome.

Web sučelje Google diska

Google Drive Sync mapa

Google Dokumenti Google Drive

Veza za stvaranje Google diska

Mrežne postavke Google diska

prijašnji

Sljedeći

Google pogon kriptira vaše datoteke u mirovanju koristeći AES-ovu 128-bitnu enkripciju, koja nije 256-bitna AES, ali izvršava posao. Za zaštitu vas je na raspolaganju dvofaktorska provjera autentičnosti.

Ne postoji nedostatak pretplatničkih planova na Google disku. Postoji šest plaćenih planova i besplatni. Planovi počinju od 100 GB, a završavaju na 30TB. Većina ih nije dobra vrijednost, ali plan od 100 GB košta 2 dolara mjesečno, što je u redu. Plan od 1 TB košta 9,99 USD mjesečno, ali nije ni blizu pCloud-u koji vam daje dvostruko veći prostor za istu cijenu.

Besplatni plan, međutim, izjednačava izglede jer pruža izdašnog prostora za pohranu od 15 GB koji možete koristiti da biste vidjeli radi li Google Drive za vas.

Ostali razlozi koji nam se sviđaju Google pogon

Web sučelje je ugodno i slično drugim Googleovim aplikacijama. Lako je pronaći ono što tražite, dizajn je atraktivan i ne opterećuje vas značajkama. S obzirom na sve to, vjerovatno ćete ga koristiti više od klijenta radne površine.

Ne iznenađujuće je da klijent desktop računala slijedi model sinkronizacije. Mobilna aplikacija dolazi instalirana na Androidu i pomaže vam da svoje datoteke u pokretu. Omogućuje vam i njihovo uređivanje, bez potrebe da ih prvo preuzmete, kao što to morate učiniti s drugim aplikacijama za pohranu u oblaku. Pogledajte naš pregled na Google disku da biste saznali više o korisničkom iskustvu i drugim značajkama.

Završne misli

Pronalaženje prave usluge koja ima poslužitelje u vašoj regiji bit će razlika između ugodnog i nesmetanog posla. Pet usluga koje smo odabrali pružaju regionalni pristup, kao i dobre mogućnosti pohrane.

Akcenat smo stavili na lokaciju i sigurnost poslužitelja. Egnyte Connect je naš najbolji izbor, ali su i drugi takvi održivi. Mislite li da se još jedna usluga uklapa bolje na ovaj popis? Što mislite o našem izboru? Javite nam u komentarima u nastavku. Hvala na čitanju.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map