Najbolja neograničena internetska kopija 2020

Neograničena sigurnosna kopija u oblaku zvuči dobro, ali mnoge usluge tvrde da nude neograničenu izradu sigurnosnih kopija, a onda vas opterećuju ograničenjima. Pobrinuli smo se da pronađemo najmanje par koji ne ograničavaju količinu prostora koju upotrebljavate za izradu sigurnosnih kopija ili zagušenje svoje propusnosti. Ovdje ćemo pokrenuti najbolje neograničene internetske sigurnosne kopije.

Vaša glazba, financijska izvješća, HD filmovi i fotografije počivaju na tvrdom disku. Pogoni su sve veći nego ikad. Prosječni diskovi za prijenosne računala imaju više od 250 GB, dok oni na stolnim računalima mogu dosegnuti u terabajtima, ali to nije neograničen kapacitet pohrane. To će se popuniti prije nego kasnije.

Diskovi se također mogu slomiti ili srušiti i vaši će se podaci izgubiti. Tada ćete biti prisiljeni koristiti softver za obnavljanje podataka. Može dohvatiti vaše podatke, ali to nije siguran snimak. Možda koristite SSD. Sigurno da imaju stopu neuspjeha ispod 1 posto, ali imaju više pogrešaka u podacima.

Bolje je sigurnosno kopirati svoje podatke na više mjesta. To je ono što preporučuje pravilo 3-2-1. Jedno od tih mjesta trebao bi biti i oblak. Ako tražite neograničen prostor za pohranu (educirajte se o razlici ovdje), pročitajte naše najbolje neograničene davatelje prostora za pohranu. U suprotnom, prođite kroz kriterije koje smo upotrijebili za odabir najboljih internetskih sigurnosnih kopija.

Najbolja neograničena internetska kopija 2020

Što je najbolja neograničena internetska kopija

Pobrinut ćemo se da uistinu bude neograničena sigurnosna kopija, bez skrivenih ograničenja, poput veličine datoteke, provlačenja, čepova i slično.

Vrijednost će nam biti glavna briga, jer ne želimo plaćati neograničenu količinu novca za neograničenu internetsku sigurnosnu kopiju. Vidjet ćemo koliko planova usluga nude i što ti planovi pružaju za cijenu. Osiguravanje besplatnog plana ili probnog postupka uvijek je lijepo. Ako tražite besplatnu sigurnosnu kopiju, pročitajte naš najbolji besplatni rezervni dio sigurnosne kopije.

Korisničko je iskustvo presudno, jer ćete sigurnosno kopirati mnogo podataka. Bolje je ako je izravno i intuitivno, a ne gnjaviti. To se najviše očituje u ponašanju klijenta (radne površine i weba) i nudi li izradu sigurnosne kopije prema vrsti datoteke.

Jednom kada su vaši podaci u oblaku, sigurnost mora biti stroga. Ne želite svoje podatke u naletima hakera. Povrh svega, privatno je šifriranje uvijek dobrodošlo jer će vaše podatke zadržati vidljivi samo vama. Isti se odnos prema dvofaktorskoj provjeri autentičnosti i sigurnim podatkovnim centrima.

Izrada sigurnosnih kopija traje mnogo vremena, a budući da vam je potrebna neograničena izrada sigurnosnih kopija, trebat će vam svu brzinu koju možete postići. Sigurnosna kopija na razini bloka je ključna, zajedno s dobrom infrastrukturom. Imajte na umu da brzina također ovisi o tome koliko ste blizu poslužiteljima usluga.

Najbolja neograničena internetska kopija 1. Backblaze

Backblaze je pokrenut 2007. godine i to je jedna od najpopularnijih usluga danas. Sa tako dugom poviješću, ne čudi što se nalazi na vrhu naše najbolje sigurnosne kopije na mreži.

Backblaze ne ograničava datoteke na vašu neograničenu sigurnosnu kopiju. Možete sigurnosno kopirati datoteke bilo koje veličine bez ručnog odabira. Shema cijena je jednostavna: postoji samo jedan plan. Košta 5 USD mjesečno ili 50 USD godišnje. Mjesečni plan je prikladan s obzirom na to da ga većina drugih sigurnosnih usluga ne nudi.

Ako se odlučite dugoročno koristiti Backblaze, možete se odlučiti za plaćanje za godinu ili dvije unaprijed, što će vam dati popust od 10 ili 25 dolara.

Poput plana cijena, korisničko iskustvo Backblaze-a je jednostavno i lako. Ne morate upravljati količinom ili što sigurnosno kopirate jer Backblaze to radi za vas (isključujući sistemske i privremene datoteke). Ne morate čak ni izrađivati ​​rezervni plan, sve je automatizirano.

Backblaze aplikacija ima minimalan dizajn, što je dobro uz dobru jednostavnost uporabe. Web sučelje neće vam donijeti ni probleme. Njegov navigacijski izbornik je prijateljski. Kartica “Pregled” omogućuje vam provjeru statusa računa, a kartica “pregled / vraćanje” omogućuje vam pristup datotekama.

Backblaze ima puno sigurnosnih značajki za koje se nadamo da ćemo vidjeti u servisu izrade sigurnosnih kopija, uključujući privatnu enkripciju. Ako ga onemogućite, Backblaze će zadržati vaš ključ za šifriranje. U suprotnom, zadržavate ključ. Ipak, morat ćete poslati svoju lozinku za Backblaze da bi oporavili datoteke. Tvrtka tvrdi da je izbrisala zapisnik o tome naknadno.

Kako biste spriječili hakeri da vam ukradu lozinku (jer je slaba), možete omogućiti dvofaktorsku provjeru autentičnosti. Također možete postaviti opciju da zahtijevate sigurnosni kôd pri svakoj prijavi.

U oblaku Backblaze šifrira vaše datoteke pomoću 128-bitnog AES-a. Nitko ga nije probio koliko znamo, ali sviđa nam se njegova teža verzija, 256-bitni AES, više. SSL će zaštititi vaše datoteke u tranzitu.

Backblaze će zadržati više kopija datoteka na više poslužitelja u podatkovnim centrima kako bi se postigla suvišnost korištenjem postavki RAID-a. Data centri mogu izdržati prirodne katastrofe, požare i fizičke uljeze.

Ostali razlozi koji volimo backblaze

Sve početne sigurnosne kopije trebaju dugo vremena da se dovrše, ali nekim se uslugama upravlja bolje od drugih. Backblaze ne ograničava brzinu prijenosa i preuzimanja. Osim toga, možete povećati broj sigurnosnih kopija koje ste pokrenuli da biste postigli veće brzine. Jedini preostali čimbenici trebaju biti koliko ste udaljeni od poslužitelja u Kaliforniji, enkripcije i kompresije datoteka.

Pregled pozadine

Nakon završetka sigurnosnih kopija, sigurnosne kopije će se obraditi u koracima. Ako promijenite dio datoteke, sigurnosna kopija na razini bloka prenijet će samo onaj dio datoteke.

Backblaze ima jeftine neograničene sigurnosne kopije, pruža vam mogućnost sigurnosne kopije neograničenih vanjskih pogona, ima dobru sigurnost, jednostavno i intuitivno korisničko iskustvo i brzu izradu sigurnosnih kopija. Zbog toga ga stavljamo na vrh popisa. Da biste saznali više, pročitajte našu recenziju Backblaze.

2. CrashPlan

CrashPlan je iznenadio korisnike i svijet sigurnosnih kopija na mreži kada se u kolovozu povukao iz područja sigurnosnih kopija korisnika. Ipak, njegov poslovni plan je dobra investicija, ako vam je potrebna neograničena rezerva.

Morat ćete platiti 10 USD za svako računalo koje sigurnosno kopirate. CrashPlan za mala poduzeća omogućuje vam i sigurnosno kopiranje neograničenih vanjskih pogona. Za razliku od IDrive-a, CrashPlan je mjesečna pretplata, tako da možete otkazati bilo kad. To je dvostruko više cijene Backblaze-a, ali s obzirom na druge usluge, to je još uvijek dobar posao. Ako želite detaljnu usporedbu, pogledajte CrashPlan vs Backblaze.

Desktop klijent je jednostavan za instaliranje i traje samo nekoliko minuta. Nije ga teško koristiti, ali rad sigurnosnih kopija može biti jednostavniji. Ne izrađuje sigurnosnu kopiju na temelju vrste datoteke, morat ćete to učiniti ručno, što znači da ćete morati označiti mape i datoteke koje želite sigurnosno kopirati. Klijent je intuitivan i jednostavan za navigaciju.

Dobro ga nadopunjuje web sučelje koje vam omogućuje provjeru statistika korisnika i nadzor obnavljanja datoteka s nadzorne ploče. Pregledi prikazuju korisnike, uređaje i pružaju vam mogućnost izrade izvještaja. Mobilna aplikacija koristila vam je pristup vašim datotekama s bilo kojeg mjesta, ali CrashPlan ju je ukinuo.

256-bitni AES šifrira vaše datoteke prije nego što napuste računalo. Dok su u tranzitu, AES-ov 128-bitni ih štiti. Prema zadanim postavkama, CrashPlan će zadržati vaš ključ za šifriranje. Na taj način, ako zaboravite svoju lozinku, CrashPlan će je moći vratiti. To također znači da bi neki zaposlenik koji nije dobar, mogao pročitati vaše podatke. Možete omogućiti privatno šifriranje da biste to izbjegli.

Što god odlučite, upišite sigurnu lozinku jer CrashPlan ne nudi dvofaktornu provjeru autentičnosti.

Sigurnost podatkovnog centra je jaka, jer CrashPlan održava nadzor 24 sata dnevno i druge mjere koje štite od provale. Također su dizajnirani za otpor protiv nestanka struje, požara i prirodnih katastrofa.

Ostali razlozi koji nam se sviđaju CrashPlan

Teško je svidjeti brzinu CrashPlana, jer nije brz. Možete je poboljšati onemogućavanjem procesa koji obavljaju kompresiju, šifriranje i deduplikaciju. Ipak, ne preporučujemo. Ako sigurnosno kopiranje uzima previše resursa vašeg sustava, možete ga ugasiti i postaviti klijentu da ukloni ograničenje nakon što nemate.

Bez obzira na brzinu, CrashPlan nudi neograničenu sigurnosnu kopiju za solidnu cijenu, veliku sigurnost i privatno šifriranje. Postavljamo ga iza funkcije Backblaze, jer je složenije za upotrebu i ne postiže slične brzine. Da biste saznali više o usluzi, pročitajte našu recenziju CrashPlan-a.

3. Karbonit

Karbonit cilja na kućne korisnike i male tvrtke. U poslu je od 2005. godine, što ga čini jednom od najstarijih usluga.

Za razliku od ostalih usluga, on nudi tri neograničena godišnja plana: Basic, Plus i Prime. Basic će vas koštati 71,99 USD. Plus dodaje sigurnosnu kopiju vanjskog pogona i automatsku sigurnosnu kopiju videa za 111,99 USD. Prime košta 149,99 USD i dovodi na stol uslugu oporavka kurirske službe. Ako se odlučite za kupovinu dvije godine unaprijed, dobit ćete popust od 5 posto. Za tri godine dobit ćete 10 posto.

Imajte na umu da Carbonite Safe ne planira sigurnosne kopije datoteka koje su prema zadanom 4 GB ili veće. Trebat ćete ih ručno označiti za izradu sigurnosnih kopija.

Carbonite desktop klijenta jednostavno je instalirati. Nakon toga, postoji samo jedan korak prilikom pokretanja sigurnosne kopije, jer većina procesa radi automatski (postoji popis datoteka i proširenja koje Carbonite isključuje na svojoj web stranici). Carbonite će obojati vaše datoteke (ako omogućite značajku), tako da ćete lakše vidjeti njihov status tijekom izrade sigurnosnih kopija.

Mobilna aplikacija Carbonite, dostupna za Android i iOS, omogućit će vam isto. Sučelje je minimalno, tako da nije nered i neorganizirano. Uz pristup pohranjenim datotekama, pomoću aplikacije možete automatski izraditi sigurnosnu kopiju bilo koje fotografije pohranjene na vašem telefonu. Imati mogućnost sigurnosne kopije drugih datoteka bilo bi lijepo, ali neograničen prostor za vaše fotografije još uvijek je dobar.

Ostali razlozi koji volimo karbonit

Proces izrade sigurnosnih kopija mnogo je sporiji od konkurencije (pročitajte našu usporedbu sa CrashPlanom za više). Backblaze i IDrive također ga ostavljaju u prašini. Ipak, nakon početnog prijenosa, sigurnosno kopiranje na razini bloka će ubrzati proces. Ako želite znati više o njegovoj brzini i drugim značajkama, pročitajte naš pregled o karbonitu.

4. Livedrive

Livedrive je prošao kroz mnoge transformacije od kada je započeo 2008. godine, ali ona koja je donijela najveću promjenu u kvaliteti dogodila se nakon što je usluga premještena u Ujedinjeno Kraljevstvo.

Rezervni plan nudi neograničeno spremanje za jedno računalo po cijeni od 8 dolara mjesečno (80 dolara godišnje). Ona isključuje druge medije za pohranu, kao što su USB, CD ili DVD. Plan Pro Suite pružit će vam 5TB sinkronizacijske pohrane na više uređaja, kao i neograničen sigurnosni prostor za do pet računala. Košta 25 dolara mjesečno (250 USD godišnje).

Web sučelje je pokrenuto jer nije u skladu s standardom za pohranu u oblaku. Jedna izvanredna stvar je to što naziva svoje mape “aktovke” koje ćete koristiti za prijenos datoteka.

Iskusstvo radne površine nije bilo tako glatko jer je klijent pokušao samostalno preuzeti potrebne biblioteke i nije uspio. Pro Suite je jedini plan koji nudi sve u paketu za radnu površinu, ali osnovni paket možete poboljšati plaćenim dodacima. Sučelje je atraktivno i omogućuje jednostavan pristup putem trake izbornika.

Livedrive koristi AES-256 enkripciju (naziva je „vojnom ocjenom“). Usluga nije nužno poznata i budući da ima upitne uvjete i odredbe, to nije uvjerljivo. Tvrdi se da će pregledati vaše datoteke i izbrisati sve što mu se učini sumnjivim. Služba će također proaktivno kontaktirati agencije za provođenje zakona. Provjerite jeste li upoznati s pravilima o privatnosti.

Ostali razlozi koji volimo Livedrive

Prilično smo to rekli gore. Prije kupnje obavezno se prijavite za besplatno probno razdoblje od 14 dana.

5. Jottacloud

Jottacloud je u Norveškoj, koji ima neke od najboljih zakona o privatnosti na svijetu. Tvrtka cijeni vašu privatnost i jamči da neće pratiti podatke koje pohranjujete.

Neograničen plan osigurat će vam neograničeno spremanje za 10 USD mjesečno (99 USD godišnje). Plan će vam omogućiti i sinkronizaciju uređaja (nedostaju mu i Backblaze i CrashPlan). Postoji besplatni plan koji vam daje 5 GB prostora za pohranu. Nije mnogo, ali dovoljno je da vidite kako funkcionira usluga.

Jottacloud je jednostavan za upotrebu. Kad se prijavite, automatski dobijate besplatnu pretplatu koju kasnije možete nadograditi. Pomoću aplikacije za radnu površinu postaviti ćete pričuvni plan. Web sučelje će popisati vaše datoteke, ali nećete moći prenositi datoteke pomoću njega. Obnavljanje datoteka fleksibilno je jer to možete učiniti pomoću obje aplikacije.

Postoji i mobilna aplikacija za iOS i Android. Ima iste mogućnosti kao i web sučelje. Nema tu puno toga, ali glavni korisnici će cijeniti nedostatak složenosti s Jottacloudovim aplikacijama.

Dok je vaš sadržaj u stanju mirovanja na poslužiteljima Jottacloud-a, usluga ih štiti koristeći AES 256-bitnu enkripciju. Dok je u tranzitu, SSL obavlja posao. Jottacloud zadržava vaš ključ, tako da usluga nije nužno znanje. Međutim, on ima dvofaktorsku provjeru autentičnosti.

Ostali razlozi koje volimo Jottacglasno

Jottacloud nije najbrži pištolj na zapadu. Bilo je potrebno oko 10 minuta više od ostalih usluga za sigurnosnu kopiju gigabajta sadržaja. Možete kontrolirati potrošnju propusnosti tijekom prijenosa i preuzimanja, ako trebate sačuvati resurse. Širina pojasa je zadano postavljena na neograničeno, ali možete je povući do 65 Kbit / s.

Dostupan je besplatni plan od 5 GB. Preporučujemo da ga upotrebite kako biste bili sigurni da će Jottacloud proći vlastiti test njuškanja prije nego što počini.

Završne misli

Iako je na popisu pet usluga, mi možemo stajati samo iza prve tri kao sjajne opcije za vaše neograničeno sigurnosno kopiranje. Backblaze i CrashPlan, posebno, vrijede dugo pogledati. Backblaze ima 15-dnevno probno razdoblje koje možete koristiti za isprobavanje, dok vam CrashPlan daje 30 dana.

S obzirom na to da ćete puno podataka povjeriti usluzi, odabir pravog je najvažniji. Da ne spominjemo da ćete imati dobro korisničko iskustvo i sigurnost, a da pritom ne ispraznite novčanik.

Što mislite o našem izboru za neograničenu sigurnosnu kopiju u oblaku? Jeste li isprobali neku od ovih usluga? Koje su tvoje misli? Podijelite svoje znanje u komentarima u nastavku. Hvala na čitanju.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me