Najbolja izrada sigurnosnih kopija na mreži s Ransomware zaštitom 2020

Ransomware napadi spadaju u jednu od najplodonosnijih mrežnih prijetnji danas. Bilo da ste poslovni korisnik koji pokušava zaštititi svoje kupce ili kućni potrošač zabrinut zbog ukradenih obiteljskih fotografija, pronalaženje alata koji pružaju zaštitu od ransomwarea mora biti prioritet. Jedan od takvih alata je mrežna izrada sigurnosnih kopija koja kopira tvrdi disk vašeg računala u oblak.


Većina mrežnih sigurnosnih kopija pruža određenu mjeru zaštite protiv računa, zahvaljujući mogućnostima verzije koji omogućuju vraćanje oštećenih datoteka kako biste očistili kopije. Nekoliko mrežnih pružatelja sigurnosnih kopija ide dalje, nudeći otkrivanje ransomwarea. Da bismo vam pomogli u razvrstavanju opcija, u ovom ćemo vodiču istražiti najbolje usluge izrade sigurnosnih kopija na mreži za zaštitu protiv računa.

Razgovarat ćemo o detaljima u nastavku, osim što ćemo pregledati tri CloudBerry sigurnosne kopije koje je vrijedno pogledati. Da biste saznali više o rezervnim mogućnostima za osobnu upotrebu, pogledajte naš pregled najboljih internetskih sigurnosnih kopija. Ako ste poslovni korisnik, pogledajte našu najbolju mrežnu sigurnosnu kopiju za pregled poslova.

Najbolja izrada sigurnosnih kopija na mreži s Ransomware zaštitom 2020

Kako djeluje Ransomware

Prije nego što započnemo, definicija ransomwarea pomoći će nam postaviti pozornicu. Ransomware je vrsta zlonamjernog softvera koji se infiltrira u računalne sustave i pretražuje računalne datoteke koristeći jaku enkripciju. Oni koji stoje iza napada zatim traže novac u zamjenu za pružanje ključeva za šifriranje za otključavanje tih datoteka.

Ransomware je jednostavan napad za izvođenje, što ga čini popularnim među digitalnim hoodlumima. Kao i drugi zlonamjerni programi, napadi se često oslanjaju na phishing e-poruke koje sadrže zlonamjerne privitke. Budite u potrazi za sumnjivu neželjenu poštu i nikad ne preuzimajte datoteke s adresa e-pošte koju ne prepoznajete.

Jednom zaraženi, ransomware se brzo kreće. Iako većina napada ne šifrira sve vrste datoteka, ne pogriješite što mislite da trebate zaštititi samo Microsoft Office, Adobe i slikovne datoteke. Različite varijacije ransomwarea (npr. CryptoLocker, WannaCry, Petya i TeslaCrypt) ciljaju različita proširenja, ali ti su ciljni popisi dugi.

Nekoliko Ransomware statistika

Prosječna potražnja za otkupninom popela se na preko 1000 dolara. Plaćanje se često zahtijeva u kripto valuti kako bi se spriječilo da policijska uprava prati počinitelje. Budući da se protokoli za šifriranje iskorištavaju, a da se ne poštedu nekoliko milijardi godina, mnogi koji nisu poduzeli odgovarajuće mjere opreza, poput sigurnosnih kopija datoteka, plaćaju.

To se posebno odnosi na tvrtke. Istraživanje IBM-a otkrilo je da preko 70 posto američkih tvrtki na kraju plaća hakere, a više od polovice ih je priznalo da plaćaju preko 10.000 dolara.

Ne iznenađuje da je ransomware postao industrija u vrijednosti milijardu dolara. Za one koji se vole boriti se, dobra vijest je da je to lako učiniti. Postoje mnogi alati za otkrivanje ransomwarea, poput Trend Micro RansomBuster i BitDefender Anti-Ransomware.

Alternativno, možete uzeti pristup koji je predložen u ovom članku i sigurnosno kopirati datoteke u oblak.

Odabir najboljih internetskih izrada sigurnosnih kopija za Ransomware zaštitu

Sastavljajući naš izbor za mrežni softver sigurnosne kopije koji najbolje štiti od ransomwarea, tražili smo nekoliko kritičnih značajki. Na vrhu našeg popisa nalazila se verzija, značajka koja se koristila za vraćanje datoteka u prethodne inkarnacije.

Uobičajeno se koristi za poništavanje slučajnih promjena, a inačice mogu poništiti i oštećenja datoteka. To je korisno za korupciju uzrokovanu neuspjehom tvrdih diskova, ali i za ransomware. Uostalom, šifriranje datoteka samo je namerno oštećenje.

Povratom datoteke, poništit ćete šifriranje i spasiti se od plaćanja. Naravno, morat ćete prvo ukloniti prekršajni softver.

Tražili smo davatelje sigurnosnih kopija koji čuvaju više verzija datoteka (u idealnom slučaju, neograničeno) i one koji tu digitalnu povijest održavaju neko vrijeme (u idealnom, neograničenom). Također je važna i kontinuirana zaštita sigurnosnih kopija jer, ako samo noću pokrećete sigurnosne kopije, povratkom natrag možete izgubiti posao tokom dana.

Nekoliko sigurnosnih rješenja pokušava otkriti ransomware. To se često postiže skeniranjem sigurnosnih kopija za neobične uzorke, poput široko rasprostranjene enkripcije u više datoteka. Ako algoritmi softvera otkriju nešto što nalikuje ransomwareu, upozorit će vas što se događa za daljnju istragu.

Uz ransomware zaštitu uzeli smo u obzir još nekoliko čimbenika poput sigurnosnih značajki, jednostavnosti uporabe i troškova. Spomenut ćemo sve karakteristike značajki za koje mislimo da će vam se svideti dok prolazimo kroz svoje preglede, ali pročitajte pojedinačne recenzije kako biste dobili cjelokupnu mjernicu.

Najbolja sigurnosna kopija na mreži s Ransomware zaštitom: CloudBerry sigurnosna kopija

Naš najbolji izbor je naš omiljeni alat za izradu sigurnosnih kopija za tvrtke i dio toga je njegov snažan pristup sigurnosti. CloudBerry Lab dodao je značajku zaštite protiv otkupa u verziji 5.8 softvera, uključujući licence za Windows Desktop i Windows Server.

Značajka sprječava prepisivanje sigurnosnih kopija datoteka koje su šifrirane zlonamjernim softverom.

Algoritmi prvo analiziraju bitnu strukturu svake datoteke koja je prvotno sigurnosno kopirana, a zatim usporedite tu strukturu byte-byte-om s kasnijim sigurnosnim kopijama datoteka kako biste identificirali novo šifrirane datoteke.

Ako otkrije šifriranje, CloudBerry sigurnosna kopija i dalje će dovršiti prijenos, ali će sačuvati i izvornu sigurnosnu kopiju, bez obzira jeste li postavili verziju.

Što se tiče verzija, CloudBerry omogućava vam zadržati onoliko datoteka koliko želite. Preporučujemo da ovo postavite na najmanje 10 verzija, jer bi ransomware mogao mijenjati datoteke više puta.

Klijent se može konfigurirati za zadržavanje verzija u nedogled ili brisanje nakon određenog vremenskog razdoblja. Iako se softver za ransomware brzo primjećuje, trebali biste postaviti razdoblje zadržavanja na najmanje tri mjeseca, iako je duže bolje.

Ostali razlozi koji nam se sviđa CloudBerry sigurnosna kopija

Što više verzija imate, više prostora za pohranu ćete potrošiti. CloudBerry Backup ne nudi pohranu, ali omogućuje vam da uparite klijenta s preko 50 usluga u oblaku. Fleksibilnost je prednost, a ne prepreka, što omogućuje izbor i skalabilnost koje nećete pronaći s drugim sigurnosnim alatima.

Moguće CloudBerry sigurnosne kopije uključuju najbolje pružatelje oblaka IaaS. Napomena: Amazon S3, Backblaze B2, Google Cloud i Microsoft Azure. Možete sigurnosno kopirati i nekoliko tradicionalnih pružatelja usluga pohrane u oblaku, poput Dropbox-a i Google Pokretača.

Kada je riječ o skupu značajki, nijedan alat ne prelazi CloudBerry Backup. Značajne mogućnosti uključuju sigurnosno kopiranje na nivou bloka kako bi se ubrzale stvari i privatno, cjelovito šifriranje kako bi se datoteke zaštitile od napada čovjek-u-sredini i kršenja podataka.

U našoj cjelovitoj CloudBerry sigurnosnoj kopiji pregledavamo više mogućnosti ili možete isprobati uslugu za sebe 14-dnevnim probnim vremenom.

Acronis True Image

Acronis razvija dvije sigurnosne kopije: Acronis True Image i Acronis Backup. Oboje štite od ransomwarea s ugrađenom značajkom koja se zove Acronis Active Protection. Tu je i besplatni samostalni klijent aktivne zaštite.

Usredotočit ćemo se na True Image jer je jeftiniji od Acronis Backupa. Međutim, ako ste poslovni korisnik, pročitajte naš pregled Acronis Backup-a i provjerite da li bolje odgovara vašim potrebama..

Active Protection temelji se na AI, što bolje otkriva napade jer prikuplja više podataka. Promatra sistemske procese u stvarnom vremenu kako bi pronašao napade ransomwarea tražeći sumnjiva ponašanja. Tada blokira procese i obavještava korisnike kada se to dogodi. Alat također omogućuje trenutno oporavak oštećenih datoteka.

Mogućnosti popisa bijelih i crnih popisa smanjuju lažne pozitivne rezultate, što softveru dodatno pomaže u učenju.

True Image pruža ono što naziva non-stop sigurnosna kopija, što stvara sigurnosne kopije na temelju vremena. To će, uz kontinuirano sigurnosno kopiranje, vaše datoteke zaštititi od ransomwarea.

Ostali razlozi koji nam se sviđaju Acronis True Image

Acronis True Image ima prednost u brzini u odnosu na mnoge pristupačne internetske sigurnosne kopije, poput Carbonite-a i IDrive-a, jer za razliku od tih usluga, podržava ih globalna mreža podataka kako bi se ograničilo zagušenje i uska grla na poslužitelju..

Acronis True Cloud Cloud
Acronis True Cloud Cloud

To ne znači da je True Image skupa. Košta 99 dolara godišnje za 1TB prostora za pohranu, a na više računala ostvarite popuste. Softver se može koristiti i za izradu sigurnosnih kopija mobilnih uređaja koji su sve češća meta napada ransomwarea.

Opcije pretplate u potpunosti smo objavili u našoj recenziji Acronis True Image. Alat podržava sigurnosnu kopiju i privatnu enkripciju na razini bloka, ali propušta tako što ne nudi dvofaktorsku provjeru identiteta.

Vozim

IDrive ne pruža skeniranje ransomwarea za preventivno zaustavljanje napada. Međutim, dobro je suočiti se s njima nakon što su se dogodili. Ključno za njegov pristup je značajka pod nazivom IDrive snimke, koju je tvrtka objavila u borbi protiv rastuće prijetnje ransomwarea.

IDrive snimke koriste se trenutačni oporavak kako bi vam se omogućio povratak na vaš datotečni sustav prije napada.

Jedna od lijepih stvari o IDrive snimkama je to što ne troši vašu IDrive pohranu. Potom je IDrive velikodušan na tom prednjem dijelu, pružajući 2TB sigurnosne kopije za nešto više od 50 USD godišnje za IDrive Personal pretplatnike.

IDrive pruža sigurnosnu kopiju za neograničene uređaje, uključujući pametne telefone, o čemu možete čitati u našoj recenziji IDrive. IDrive snimke nisu dostupne za Android ili iOS, ali svejedno se možete utješiti činjenicom da se čuva 10 verzija datoteka u slučaju napada mobilnog ransomwarea.

Ostali razlozi koji nam se sviđaju

Uz rezervni prostor, IDrive pruža identičan prostor za sinkronizaciju datoteka. To znači da ako se prijavite za 2TB IDrive račun, stvarno dobivate 2TB internetske sigurnosne kopije i 2TB pohrane u oblaku. IDrive je jedan od rijetkih pružatelja usluge SaaS u oblaku koji nudi sigurnosnu kopiju i pohranu (u čemu je razlika?).

IDrive podržava sigurnosne kopije na društvenim mrežama, privatnu enkripciju i dolazi s 24/7 chat chat podrškom. Dobar je izbor i za mrežno spremanje sigurnosne kopije. Na papiru je IDrive gotovo savršen i pristupačan kao i svaka usluga.

Dohvata je što IDrive može raditi sporo, zahvaljujući ograničenoj infrastrukturi poslužitelja. Da bismo vam pomogli, nudi se besplatna usluga sigurnosne kopije i oporavka, ali bilo bi pametno da se prvo prijavite na besplatni plan od 5 GB kako biste bili sigurni da njegove brzine neće ostaviti žaljenje zbog odluke da se pretplatite..

SpiderOak ONE

SpiderOak je još jedna internetska sigurnosna kopija s trenutnim oporavkom, što je dobar izbor za zaštitu od ransomwarea. Ako znate kada je napad započeo, nakon što ste uklonili zlonamjerni softver, jednostavno odaberite vrijeme prije napada kako biste brzo vratili velik broj datoteka.

Loša strana je da morate izvršiti “SpiderOak” trenutno vraćanje iz naredbenog retka na radnoj površini. To još nije dostupno kroz SpiderOak sučelje. Međutim, izvršenje nije teško, a detaljne upute možete pronaći na web mjestu za podršku SpiderOak

Za mali broj datoteka možete koristiti oporavak verzije koji je dostupan na kartici “manager” klijenta. SpiderOak ONE također nudi oporavak izbrisanih datoteka, što je važno, jer ransomware ponekad briše datoteke.

Prednost u odnosu na IDrive je ta što SpiderOak čuva neograničene povijesne kopije datoteka i briše izbrisane datoteke dok ih ne uklonite iz kante za smeće. Samo kliknite datoteku koju želite oporaviti i upotrijebite okno povijesti s desne strane za odabir čiste kopije.

Detaljnije ćemo pregledati postupak izrade sigurnosnih kopija i oporavka u našem cjelovitom SpiderOak pregledu.

Ostali razlozi volimo SpiderOak

SpiderOak je usluga koja voli truditi se usredotočiti na sigurnost, tako da iznenađujuće skeniranje ransomwarea nije uključeno. Još iznenađujuće je da SpiderOak ne nudi dvofaktorsku provjeru autentičnosti novim kupcima, iako postoje pokazatelji da će se ova značajka vratiti kad tvrtka dovrši remont sustava (to je već neko vrijeme slučaj).

Dobivate privatnu, krajnju enkripciju pomoću SpiderOak. Usluga također nudi sinkronizaciju i dijeljenje za sigurnosne kopije datoteka, osiguravajući funkcionalnost neobičnu među servisima sigurnosnih kopija, isključujući IDrive.

Dijeljenje koristi ono što tvrtka naziva “ShareRooms.” Prikladne su, ali zajedničke datoteke pretvaraju se u običan tekst dok se u mirovanju odmaraju u oblaku SpiderOak, gubeći šifriranje.

Možete isprobati uslugu 21 dan, bez naknade. Nakon toga, rezervni plan za 2 TB možete imati za 12 USD mjesečno ili možete potrošiti sa 150 GB ili 400 GB sigurnosne kopije za manje novca.

Časni spomen: Dovršeno je cyber-sigurnost diska iz džungle

Jungle Disk osigurava izradu sigurnosnih kopija i planova za pohranu. Pregledali smo njegove radne knjige i klijente sigurnosnih kopija poslužitelja (pročitajte naš pregled Jungle Disk), ali sigurnija linija pretplata pod nazivom Jungle Disk Cybersecurity je bolja za tvrtke kojima je potrebna zaštita podataka..

Najskuplja od ovih pretplata, nazvana Cybersecurity Complete, pruža zaštitu protiv ransomwarea, otkrivanje virusa, obranu botneta i obranu odbijanja usluge.

Za Cybersecurity Complete postoji osnovni trošak od 16 USD po korisniku, a imate samo 10 GB prostora za pohranu. Dodatna pohrana košta 15 centi po gigabajtu. Usluga je osmišljena za dva do 250 korisnika, što je čini malim i srednjim poduzećima boljim od osobne izrade sigurnosnih kopija.

Jungle Disk prema zadanim postavkama pohranjuje 10 verzija svake datoteke 60 dana, ali to možete prilagoditi radi bolje zaštite.

Počasni spomen: CrashPlan

CrashPlan nema značajke skeniranja ransomware-a i ne nudi trenutno oporavak. Još uvijek nam se sviđa zbog ransomwarea jer vam omogućuje konfiguriranje vlastitog plana verzija i pruža neograničenu izradu sigurnosnih kopija, tako da ne morate brinuti o dugoj povijesti datoteka koja je pojela rezervni prostor.

CrashPlanSmallBusiness.Versioning

To je također mnogo. Jedno računalo košta 10 dolara mjesečno za neograničene sigurnosne kopije. Iako se CrashPlan plasira na male tvrtke, nema razloga da se ne koristi za izradu sigurnosne kopije u kući.

Završne misli

Nitko ne bi smio donirati novac hakerima koji drže datoteke kao taoce. Bilo koja internetska sigurnosna kopija s inačicama verzije i kontinuiranim sigurnosnim kopijama trebala bi spriječiti da se to dogodi. Budući da svi najbolji pružatelji sigurnosnih kopija na mreži uključuju te dvije značajke, mogućnosti zaštite od ransomwarea mnogo su više od usluga koje smo naveli gore.

CloudBerry Backup se ističe zahvaljujući značajci skeniranja ransomwarea i prilagodljivim pravilima zadržavanja. U manjoj mjeri to čini i Acronis True Image. U međuvremenu, IDrive i SpiderOak omogućuju oporavak za vraćanje mnogih datoteka odjednom nakon što očistite računalo od zlonamjernog softvera..

Za dodatnu pomoć imamo vodič za zaštitu od nuklearnog softvera. Sretni smo što postavljamo pitanja u nastavku i uvijek dobrodošli prijedloge za usluge koje smo možda previdjeli u borbi protiv krize s taocima. Budite sigurni i hvala vam na čitanju!

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map