Najbolja izrada sigurnosne kopije za glazbu 2020

Imali smo glomazne zapise i CD-ove koje ste morali zadržati na polici. Sada su svi digitalni, što olakšava prikupljanje desetina tisuća pjesama, ali čak i u .mp3 formatu datoteke koji se dodaje. Te bi pjesme mogle napuniti stotine gigabajta na vašem tvrdom disku. Da bismo vam pomogli u slobodnom prostoru, sastavili smo najbolju mrežnu sigurnosnu kopiju za glazbu s Backblazeom kao vođom.


Tvrdi diskovi su ogromni. Mogu vam uzeti čitave kolekcije Bruce Springsteen, Taylor Swift i Depeche Mode sa slobodnim prostorom, ali oni nisu pouzdani. Diskovi se mogu srušiti ili slomiti, zauvijek utišavajući vašu glazbu. Softver za oporavak mogao bi vam pomoći, ali ne možete biti sigurni da će dohvatiti vaše podatke, a iako se SSD diskovi ne sruše toliko, osjetit će više pogrešaka u podacima..

Nakon što napravite sigurnosnu kopiju, možete biti sigurni da nijedan kvar hardvera, požar ili krađa neće ugroziti vaše omiljene glazbene zapise.

Međutim, sigurnosna kopija neće osloboditi prostor na tvrdom disku. To je posao za pohranu u oblaku. Ako vam je to potrebno, pogledajte naš popis najboljih pohrana u oblaku. Ovdje ćemo se usredotočiti na izradu sigurnosne kopije koja će vam omogućiti da zaštitite većinu pjesama za najmanje novca. Razgovarat ćemo o tome i drugim kriterijima koje smo koristili za izradu popisa prije nego što dođemo do izbora.

Najbolja izrada sigurnosne kopije za glazbu 2020

Što je najbolja internetska sigurnosna kopija za glazbu

Vrijednost je prije svega. Neke usluge nude samo nekoliko planova, dok druge pružaju neograničen rezervni prostor. Oni koji nude neograničenu sigurnosnu kopiju bit će ovdje prednost. Što više prostora dobijete za novac to je bolja vrijednost. Uvijek volimo vidjeti probni ili besplatni plan. Ako tražite besplatnu sigurnosnu kopiju, možete pročitati o našim najboljim odabirima.

Usluga također ne bi trebala biti bolna za korištenje. Postavljanje sigurnosne kopije trebalo bi biti jasno, kao što bi to trebalo činiti sljedeće sigurnosne kopije i oporavak. Klijenti bi trebali raditi na većini sustava, kao i na webu i mobilnom uređaju, a cjelokupno korisničko iskustvo trebalo bi biti dovoljno glatko da ne morate zvati pomoć.

Vaša početna izrada sigurnosnih kopija obično će trajati dugo vremena. Koliko dugo ovisi o vašoj internetskoj vezi, infrastrukturi sigurnosne kopije koju koristite i koliko ste blizu njenih poslužitelja. Ako se igraju sigurnosne kopije na razini bloka, pomoći ćete u bržem stvaranju sigurnosnih kopija.

Lijepo je imati i odgovarajuću sigurnost, čak i ako samo pohranjujete glazbu. Snažna enkripcija trebala bi zaštititi vaše podatke u oblaku, kao i tijekom prijenosa. Ako vam netko ukrade lozinku, najbolje je ako usluga nudi dvofaktorsku provjeru autentičnosti kako bi se spriječilo upad. Također pozdravljamo šifriranje nultih znanja ako je dato.

1. Najbolja internetska sigurnosna kopija za glazbu: Backblaze

Backblaze ima dugu povijest i to je jedan od najpopularnijih servisa danas. To je drugo mjesto na našoj listi najboljih internetskih sigurnosnih kopija i bio bi sjajan izbor za sigurnosno kopiranje glazbe.

Usluga je jednostavna sa samo jednim planom pretplate. Za 5 USD mjesečno dobijate neograničen rezervni prostor za jedno računalo. Imati mjesečni plan je zgodno jer možete otkazati u bilo kojem trenutku, a većina drugih ne nudi tu mogućnost. Dobit ćete 10 USD popusta ako platite za godinu dana unaprijed, 25 USD ako platite dvije godine.

Backblaze-Slider1
© Cloudwards.net

Backblaze-Slider2
© Cloudwards.net

Backblaze-Slider3
© Cloudwards.net

Backblaze-Slider4
© Cloudwards.net

Backblaze-Slider5
© Cloudwards.net

prijašnji

Sljedeći

Jednostavno je postaviti sigurnosne kopije jer ne morate upravljati količinom ili onom što stvarate sigurnosne kopije. Budući da se Backblaze može izrađivati ​​sigurnosne kopije prema vrsti datoteke, isključujući sistemske i privremene datoteke, možete uključiti glazbene datoteke i dopustiti da rade svoju magiju. Ne treba stvarati rezervni plan jer je sve automatizirano.

Aplikacija za radnu površinu koristi pristup minimalnog dizajna, što ga čini jednostavnim, a web sučelje vam neće donositi probleme. Jednostavan je za upotrebu i jednostavan za kretanje. Kartica “Pregled” prikazuje stanje vašeg računa, a kartica “pregled / vraćanje” omogućuje vam pristup datotekama.

Početne sigurnosne kopije potraju dugo, ali Backblaze je jedan od najbržih servisa. Ne ograničava brzinu prijenosa ili preuzimanja i možete povećati broj sigurnosnih kopija koje pokrećete za veće brzine. Koliko ste blizu poslužiteljima Backblaze-a, koji su svi u Kaliforniji, bit će i faktor brzine.

Ostali razlozi koji volimo backblaze

Postoje mnoge sigurnosne značajke, uključujući privatnu enkripciju. Ako je omogućeno, zadržat ćete ključ za šifriranje. Inače će ga Backblaze zadržati. Bez obzira na to, za oporavak datoteka morat ćete svoju lozinku poslati u Backblaze. 128-bitna AES enkripcija štiti vaše podatke u oblaku, dok SSL čuva vaše datoteke u tranzitu.

Dobićete jeftinu neograničenu sigurnosnu kopiju, jednostavno i intuitivno korisničko iskustvo i velike sigurnosne kopije pomoću Backblaze. Zbog toga osvaja prvo mjesto na našoj listi. Ako želite saznati više, pročitajte našu detaljnu recenziju Backblaze-a. Ako niste sigurni, uvijek možete iskoristiti 15-dnevno probno razdoblje prije nego što se odlučite za pretplatu.

2. Idrivi

Dvije opcije IDrive odgovaraju sigurnosnim kopijama glazbe – osobni planovi od 2 TB i 5 TB. Obje su godišnje, jer IDrive ne nudi mjesečnu pretplatu. 2TB plan koštat će vas 52 dolara godišnje, dok će vam 5TB plan vratiti oko 75 dolara. Također ćete dobiti 2TB ili 5TB prostora, što čini 4TB ili 10TB prostora za sinkronizaciju. Prije pretplate isprobajte besplatni plan od 5 GB.

IDrive-Client-backup-Slider1
© Cloudwards.net

IDrive-Client-Vraćanje-Slider2
© Cloudwards.net

IDrive-Client-Planer-Slider3
© Cloudwards.net

IDrive-Client-Sync Slider4
© Cloudwards.net

IDrive-Client-disk-slika-Slider5
© Cloudwards.net

prijašnji

Sljedeći

Za razliku od neograničenih sigurnosnih kopija, IDrive ograničava vaš prostor, što ga čini težim za korištenje. Morat ćete ručno upravljati sigurnosnom kopijom odabirom i odabirom datoteka. Uz to, postoji puno postavki koje bi mogle preplaviti većinu korisnika. Jednom kada postavite svoj plan, možete bezbrižno dopustiti IDrive da radi u pozadini.

IDrive nije munjevito brz. Učitavanje početnih sigurnosnih kopija može potrajati neko vrijeme pa nema načina da kasnije pokrenete višeslojne sigurnosne kopije kao što je to slučaj s Backblazeom. Srećom, postoji besplatna usluga kurirske izrade sigurnosnih kopija, nazvana IDrive Express, koja pomaže pri prijenosu i preuzimanju.

Naknadni prijenosi su također mnogo brži zbog sigurnosne kopije na razini bloka.

Ostali razlozi koji nam se sviđaju

IDrive koristi AES 256-bitnu enkripciju tijekom prijenosa i u mirovanju. Međutim, morat ćete omogućiti privatno šifriranje prije prve sigurnosne kopije ako to želite. Ako to ne učinite, IDrive će zadržati vaš ključ. Ne postoji dvofaktorska provjera autentičnosti, tako da je jedini način da zaštitite lozinku jača.

Usluga je teže koristiti od Backblaze-a, ne nudi neograničenu izradu sigurnosnih kopija i skuplja je u tome. Ako želite detaljniji pregled njegovih karakteristika, pročitajte naš IDrive pregled.

3. CrashPlan Pro

CrashPlan više ne služi osobnim korisnicima, ali još uvijek možete koristiti njegov poslovni plan za izradu sigurnosne kopije glazbe.

Košta 10 USD mjesečno i pruža neograničen rezervni prostor. Budući da se usluga naplaćuje mjesečno, uvijek je možete otkazati, za razliku od većine usluga. To nije jeftino, posebno u usporedbi s Backblazeom, ali to je još uvijek solidan posao. Ako na vanjskim pogonima imate glazbu, možete ih izraditi i pomoću sigurnosne kopije.

CrashPlanSmallBusiness.Versioning

Instaliranje klijenta je jednostavno i brzo. Korištenje je bezbolno, ali rad sigurnosne kopije mogao bi biti jednostavniji. Nema sigurnosne kopije na temelju vrste datoteke, tako da ćete morati označiti mape i datoteke koje želite sigurnosno kopirati, iako imate neograničen prostor.

Kretanje po klijentu radne površine nije lako, kao ni s web sučeljem. Web-klijent možete koristiti za nadzor sigurnosne kopije savjetovanjem stranica koje prikazuju korisničku statistiku, izradu izvještaja i nadgledanje obnavljanja datoteka.

Sigurnosno kopiranje putem CrashPlana nije brzo. Brzina se povećava ako onemogućite procese kompresije, enkripcije i deduplikacije datoteka, ali ne možemo vam preporučiti da to učinite. Međutim, možete smanjiti brzinu ako su resursi vašeg sustava niski, a kopiranje na razini bloka pomoći će u budućim sigurnosnim kopijama.

Ostali razlozi koji nam se sviđaju CrashPlan Pro

Kao i dvije prethodne usluge, možete se odlučiti za privatno šifriranje. Inače će tvrtka zadržati vaš ključ za šifriranje. Što god odabrali, napravite jaku lozinku jer ne postoji dvofaktorska provjera autentičnosti.

256-bitni AES prije prijenosa šifrira datoteke, dok ih 128-bitni AES tijekom njih štiti. Pročitajte više o sigurnosti u našoj recenziji CrashPlan.

4. Karbonit

Karbonit pruža tri neograničena plana izbora: Basic, Plus i Prime. Basic vam pruža neograničenu količinu prostora za pohranu od 72 USD godišnje. Povrh svega, Plus dodaje vanjski tvrdi disk i automatsku sigurnosnu kopiju videa za 112 USD. To je najpopularniji plan.

Uz sve to, Prime ima uslugu oporavka putem kurira i košta 150 dolara godišnje. To ipak nije dobro ulaganje, ako ne radite sigurnosne kopije redovito. Ako uplaćujete dvije godine unaprijed, dobit ćete 5 posto popusta, ili, ako platite tri godine, dobit ćete 10 posto popusta. Ako se godina čini prevelikom, obaveza, slijedi 15-dnevno probno razdoblje za isprobavanje usluge prije pretplate.

Carbonite desktop klijenta jednostavno je instalirati. Većina procesa je automatizirana, tako da postoji samo jedan korak prilikom pokretanja sigurnosne kopije (pogledajte popis datoteka i proširenja koje Carbonite isključuje na svojoj web lokaciji). Aplikacija će obojati vaše datoteke ako omogućite tu značajku pa ćete lakše provjeriti njihov status. Dostupno je za Windows i macOS.

Iste su karakteristike dostupne i na mobilnoj aplikaciji koja je dostupna za Android i iOS. Sadrži atraktivno i jasno sučelje koje možete koristiti za pristup sigurnosnim kopijama datoteka i automatski sigurnosno kopiranje fotografija. Ne možete napraviti sigurnosnu kopiju drugih vrsta datoteka, ali neograničeno sigurnosno kopiranje i dalje je dobar posao.

Natjecatelji, poput Backblaze i IDrive, početne sigurnosne kopije izvršavaju se mnogo brže. Nakon početnog prijenosa, stvari će izgledati bolje za Carbonite jer sigurnosne kopije na razini bloka pomažu ubrzati proces.

Ostali razlozi koji volimo karbonit

Ako omogućite privatnu enkripciju, Carbonite će za zaštitu datoteka koristiti 256-bitni AES. U suprotnom, upotrijebit će 128-bitni AES. U oba slučaja usluga će se zadržati na vašem ključu.

Početna stranica za pregled karbonita

Carbonite zahtijeva da napravite jaku lozinku i on omogućuje dvofaktorsku provjeru autentičnosti ako je netko ukrade. Ove značajke omogućuju težak sigurnosni profil. Za više, pročitajte našu recenziju o karbonitu.

5. dom Zoolz

Zoolz može zadržati datoteke u “medijskoj pohrani” i optimizirati audio datoteke, kao i fotografije i videozapise, za gledanje bez punjenja dok su u hladnoj pohrani.

Na Obiteljskom planu dobit ćete 1TB rezervnog prostora za pet korisnika i računala. Vratit će vam oko 40 USD godišnje. Heavy plan ne povećava broj korisnika ili računala, već će vam pružiti 4TB prostora za glazbu za 100 USD godišnje.

Zoolz Intelligent je naziv klijenta za desktop računala Zoolz koji je dostupan za Windows i Mac. Općenito, postupak izrade sigurnosnih kopija je jednostavan. Međutim, to zahtijeva od vas da ručno odaberete ili “pametno odaberete” podatke koje želite napraviti sigurnosnu kopiju, što ga čini složenijim od ostalih usluga (na primjer Carbonite ili CrashPlan).

Sposobni web klijent pomoći će vam da upravljate svojim računom. Na početnoj stranici možete vidjeti podatke o aktivnim korisnicima i poslužiteljima kao i količinu prostora koji ste koristili – vrućeg ili hladnog – i ostale opće statistike.

Aplikacija Android ili iOS omogućit će vam da provjerite sigurnosne kopije pomoću telefona. Ugodno je i ima puno mogućnosti, uključujući sigurnosno kopiranje videozapisa, kontakata i drugih datoteka na uređaju.

Budući da se servis integrira s Amazonom S3, on može postići dobre brzine. Postoje poslužitelji u SAD-u, Velikoj Britaniji i Australiji. Kao i većina drugih, i on koristi algoritme prijenosa na razini bloka.

Drugi razlozi zbog kojih volimo Zoolz dom

Zoolz koristi AES 256-bitnu enkripciju i znanje je nula. Šifriranja ne pomažu ako netko ukrade vašu lozinku, ali bit će dvofaktorska provjera autentičnosti. Njegova je politika privatnosti upitna, jer, kako kaže, usluga prima imena datoteka i mapa i bilježi vašu IP adresu i ostale osobne podatke.

Zoolz tvrdi da je za podršku, što je razumno. Ako želite saznati više o usluzi, pogledajte našu Zoolz recenziju.

Završne misli

Vaša će glazbena kolekcija biti sigurnija ako je sigurnosno kopirate, ali ne rade sve usluge podjednako dobro. Neki bi mogli biti komplicirani za upotrebu ili imaju ograničen i skup rezervni prostor. Za razliku od njih, mi mislimo da je Backblaze odličan izbor za izradu sigurnosne kopije vaše glazbe. Izuzeli smo vrijednost i jednostavnost upotrebe za odabir, gledajući i brzinu i sigurnost.

Sve su usluge ovdje među najboljim sigurnosnim rješenjima koja smo testirali, tako da ako iz nekog razloga ne volite Backblaze, ne možete pogriješiti ni s jednim drugim. Što mislite o našem popisu? Jesmo li propustili vašu omiljenu uslugu? Recite nam o tome u odjeljku za komentare.

Hvala na čitanju.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map