Najbolja besplatna sigurnosna kopija 2020

Pronaći pristojno rješenje sigurnosne kopije u oblaku koje vas neće koštati ni malo je poput pretraživanja igle u sijenu. Iako postoji puno sjajnih jeftinih davatelja sigurnosnih kopija, besplatne internetske sigurnosne kopije nisu gotovo tako uobičajene kao besplatna pohrana u oblaku.


Ipak, to ne znači da je ormar prazan. Pregledali smo tržište sigurnosnih kopija, uključujući reviziju nekih vlastitih recenzija internetske kopije sigurnosnih kopija kako bismo sastavili naš popis najboljih besplatnih sigurnosnih sigurnosnih kopija rješenja. Znatka je u tome što sve mogućnosti koje smo pronašli nude samo ograničenu količinu sigurnosnog prostora, što znači da ste zaista sretni ako želite napraviti sigurnosnu kopiju samo nekoliko kritičnih gigabajta.

U većini slučajeva dobit ćete i umanjene setove značajki ako ne idete uz pretplatu. Preporučujemo da se naš najbolji vodič za izradu sigurnosnih kopija osvrne. Neka od tamo spomenutih rješenja vrlo su povoljna proračuna i uštedjet će vam od kasnijeg ulaganja u alat za oporavak podataka ukoliko vaš tvrdi disk prijeđe na kaput.   

Ako se s druge strane prodajete besplatno, nastavite čitati da biste pronašli naše tipove besplatnih sigurnosnih kopija.

Najbolja besplatna sigurnosna kopija 2020

Što je najbolja besplatna sigurnosna kopija u oblaku

Pretpostavka ovog članka je „besplatna“, pa su prvi kriteriji koje smo tražili bili upravo to. Definiciju nismo savladali, čak iako postoje neki davatelji koji to mogu gotovo opravdati, s neograničenim kopijama od 5 USD mjesečno od Backblaze-a je najbolji primjer.  

Važno je, međutim, shvatiti da je besplatna sigurnosna kopija s razlogom besplatna. Kao što smo spomenuli, ako idete ovom rutom, nemojte očekivati ​​da ćete moći sigurnosno kopirati nekoliko stotina gigabajta podataka. Zapravo, iscrpno je reći da ćete čak moći i sigurnosno kopirati nekoliko gigabajta.

Još jedna žrtva na koju biste trebali biti spremni je žrtva. Na primjer, Backblaze može automatski sigurnosno kopirati datoteke na temelju vrste datoteke, štedeći vam puno vremena (i, hej, i vrijeme je novac). Nećete dobiti to s besplatnim alatom za izradu sigurnosnih kopija. Backblaze također nudi privatnu enkripciju, zakazivanje sigurnosnih kopija i višeslojno sigurnosno kopiranje, više značajki koje mnogi besplatni alati za sigurnosno kopiranje neće imati.  

Da bismo pronašli najbolje besplatne opcije za većinu ljudi, uravnotežili smo ukupni prostor za pohranu s dostupnim značajkama. Rezultati su tanki tipovi, ali lovac na jeftine proizvode bez mnogo datoteka za zaštitu, rješenja koja smo pronašli će posao obaviti.

1. CloudBerry sigurnosna kopija s Google diskom

CloudBerry Backup svrstao je jedan od omiljenih internetskih sigurnosnih kopija alata za poslovne korisnike, a napravio je i naš najbolji popis sigurnosnih kopija za osobnu upotrebu. Iako je alat za radnu površinu po povoljnim cijenama od 49,99 USD za trajnu licencu, za one koji ne traže sigurnosnu kopiju, tu je i besplatna verzija dostupna za nekomercijalnu upotrebu.

Moramo istaknuti da freemium softveru nedostaje nekoliko ključnih značajki plaćene verzije, uključujući sigurnosno kopiranje na temelju slika, kompresiju datoteke i privatnu enkripciju. Upravo taj posljednji promašaj velik je s obzirom na uobičajene prijetnje od cyber kriminala, poput kršenja podataka i napada čovjeka u sredini. Ponekad besplatan dolazi po cijeni.

Međutim, CloudBerry Backup freemium inače je isti sjajan proizvod, sa desktop klijentom koji podržava hibridne sigurnosne kopije, zakazivanje sigurnosnih kopija, sigurnosno kopiranje na razini bloka i prilagodljiva pravila zadržavanja. Više dostupnih značajki možete otkriti provjerom naše CloudBerry sigurnosne kopije. 

Jedna od stvari koja CloudBerry razlikuje je ta što vas, umjesto da vas zaključava u vlastitu infrastrukturu oblaka, tvrtka omogućuje spajanje rezervnog klijenta s preko 50 različitih usluga u oblaku. Iako će vas većina, poput Amazona S3 i Microsoft Azure, koštati popriličan denar, postoje i neke besplatne opcije.

Najviše izdašna od tih besplatnih opcija je Google Drive. Svatko tko stvori Google račun dobiva 15 GB besplatnog prostora za pohranu u oblaku. Pomoću CloudBerry sigurnosne kopije lako možete pretvoriti tu besplatnu pohranu u oblak u besplatnu sigurnosnu kopiju u oblaku.

Sve što trebate učiniti je odabrati Google Drive kao rezervno odredište sigurnosne kopije u oblaku, prijaviti se na svoj Google račun i zatim izvršiti preostale korake za stvaranje sigurnosnog plana. CloudBerry Backup klijent proći će vas kroz sve to, tako da bi trebao biti prilično jednostavan.

Ako ne želite koristiti CloudBerry za olakšavanje izrade sigurnosnih kopija, aplikacija Google disk pod nazivom Google sigurnosna kopija & Sinkronizacija, umjesto toga se može koristiti. S klijenta za desktop možete odabrati koje mape želite kontinuirano sigurnosno kopirati na Google pogon. No, osim toga, nema sigurnosnih značajki izrade sigurnosnih kopija, što stvara nespretno i tanko sigurnosno kopiranje. 

Savjet profesije: Alternativa Google disku

Ako nemate ništa protiv trošiti malo novca, preporučujemo nadogradnju na plaćenu verziju, CloudBerry Backup Pro i uparivanje CloudBerryja s jeftinom uslugom oblačne infrastrukture. Wasabi je dobar izbor koji će vam vratiti samo 0,0039 USD po gigabajtu mjesečno. To djeluje na oko 4 dolara po terabajtu. Pročitajte našu recenziju Wasabi za više detalja.

Ako želite držati se Googlea, postoji plan od 100 GB koji košta 2 USD mjesečno. Mi pokrivamo sve mogućnosti pretplate u našem pregledu Google diska.

2. Idrivi

IDrive se u ovom članku svrstava u uslugu sigurnosnih kopija s najviše značajki, barem ako se uzmu u obzir besplatne iteracije. Za razliku od CloudBerry sigurnosne kopije, besplatni IDrive plan i dalje šifrira datoteke poslane u oblaku, i u tranzitu i u mirovanju i omogućuje vam da se uključite u privatno šifriranje.

IDrive također ima napredne značajke planiranja, sigurnosne kopije na razini bloka, verzije datoteka i podržava izradu sigurnosnih kopija. Možete čak koristiti svoju pretplatu za sigurnosno kopiranje vašeg pametnog telefona, što dopuštaju vrlo malo drugih mrežnih sigurnosnih kopija.

Problem s IDriveovim besplatnim planom je što vas jednostavno neće odvesti daleko. Za rad imate samo 5 GB rezervnog prostora, trećinu onoga što ćete dobiti ako idete putem CloudBerryja putem Google diska.

Plan IDrive od 2 TB, koji pokrivamo u našem pregledu IDrive, košta samo preko $ 50 godišnje. Ta je cijena tek prve godine, nakon čega skoči na blizu 70 dolara. To nije baš tako dobar posao kao Backblaze, ali nije loše. K tome dodajte činjenicu da vam IDrive daje 2TB odgovarajućeg prostora za sinkronizaciju datoteka, a za neke će vrijednost biti veća.  

3. Zoolz Inteligentni oblak

Nekoć je Zoolz ponudio besplatne račune od 100 GB za život, koji su uključivali 25 GB vruće pohrane (Amazon S3) i 75 GB hladnjaka (Amazon Glacier). Sada možete dobiti samo 10 GB (sve vruće).

Zoolz sadrži opciju pametnog odabira koja izrađuje sigurnosne kopije na temelju vrste datoteke, iako ćete raditi sa samo 10 GB, vjerojatno ćete morati biti selektivniji u pogledu onoga što možete zaštititi nego što to dopušta.

Ručno biranje datoteka je upravljivije, a Zoolz će vam dati procjenu prostora koji ćete koristiti dok označite odabire za izradu sigurnosnih kopija. Zoolz također može sigurnosno kopirati račune na društvenim mrežama, uključujući Facebook i Instagram. Međutim, opet, 10 GB prostora ograničava vrijednost tih značajki.

Ostale značajke sigurnosnog kopiranja uključuju raspoređivanje sigurnosnih kopija, hibridno sigurnosno kopiranje, privatno kriptiranje i višestruko sigurnosno kopiranje. Usluga također ima nekoliko zanimljivih “pametnih” značajki, uključujući optičko prepoznavanje znakova, koje smo pregledali u našoj cjelovitoj Zoolzovoj recenziji.

4. Jottacloud

Kao i IDrive, Jottacloud vam daje 5 GB besplatne internetske kopije. Za razliku od IDrive-a, Jottacloud je toliko karakterističan da gotovo i ne vrijedi. Nedostaje li značajki na stranu, krajolik za besplatnu izradu sigurnosnih kopija toliko je neplodan da Jottacloud relativno lako čini naš popis.

Mogućnosti napomena uključuju izradu sigurnosnih kopija, kontinuirano sigurnosno kopiranje i verziju datoteka. Jottacloud Photos može biti značajka koja uslugu najviše razlikuje od sigurnosnih kopija mogućnosti. Ova je značajka optimizirana za sigurnosno kopiranje fotografija i ne komprimira medije kao mnoge druge usluge što rezultira kvalitetnijim pregledima.

Međutim, nedostatak kompresije datoteke znači i da brže trošite sigurnosne kopije. Ako dodate tom pitanju, ne možete sigurnosno kopirati pojedinačne datoteke pomoću Jottacloud, već mapa.

Jottacloud također ne pruža mogućnost privatne enkripcije ili lokalnog sigurnosnog kopiranja, niti obavlja sigurnosne kopije na razini bloka ili inkrementalno. Rezervni klijent, koji smo pogledali u našoj recenziji Jottacloud, nije ni korisnički. Oh, i njegova sporost i korisnička podrška manje su od zvijezda.

Sve u svemu, to nije baš atraktivna sigurnosna kopija, čak i besplatno.

5. Pogon slonova

Posljednji, a u ovom slučaju najmanje, je Elephant Drive, s oskudnih 2 GB besplatne internetske kopije. Elephant Drive Lite, kako se naziva besplatni plan, također vas ograničava za podnošenje veličina za prijenos od 100MB. Naravno, s 2 GB datotečnog prostora ionako možete napraviti sigurnosnu kopiju samo 20 ili 100 MB datoteka. 

Usluga nudi, barem, mogućnost privatnog, krajnjeg šifriranja, tako da možete sačuvati tih 20 datoteka na sigurnom. Sigurnosne kopije mogu se postaviti neprekidno ili možete zakazati dnevne, tjedne ili mjesečne sigurnosne kopije. 

Dok smo sastavljali našu recenziju Elephant Drive, naišli smo na nekoliko tehničkih problema prilikom pokušaja vraćanja datoteka. Povrh toga, ne postoji mogućnost vraćanja s klijenta radne površine. Umjesto toga, prisiljeni ste na upotrebu internetskog sučelja.

Ipak, nećemo previše utjecati na nedostatke usluge. Uostalom, kažu da nikad ne biste trebali gledati slona u usta. Ili tako nešto.

Časni spomen

Prednost upotrebe namjenskog internetskog izrade sigurnosnih kopija za zaštitu datoteka, a ne upotrebe pohrane u oblaku je ta što je većina takvih alata dizajnirana da gotovo bez napora zaštite cijeli tvrdi disk s značajkama poput automatske izrade sigurnosnih kopija prema vrsti datoteke i rasporedima sigurnosnih kopija.  

Kao takav, obično ne preporučujemo upotrebu oblaka za pohranu u sigurnosne kopije. To je jednostavno previše posla i previše smo skloni pogreškama.  

Međutim, ako ste dugo ostali s nama, umjesto da odlučite provjeriti neke od „praktički besplatnih“ spomena koje smo napustili, šanse su da ionako nemate mnogo datoteka za sigurnosnu kopiju. U tom slučaju ima smisla korištenje pohrane u oblaku za zaštitu dragocjenih datoteka.

Dobra vijest za vas je da postoji mnogo više besplatnih opcija za pohranu u oblaku od besplatnih sigurnosnih kopija, o kojima detaljno govorimo u našem najboljem članku o besplatnoj pohrani u oblaku. Preporučujemo pCloud koji vam, kao što je navedeno u našem pregledu pCloud, nudi 10 GB besplatne pohrane, proširivo na 20 GB s preporukama.  

Sync.com, koji vam daje 5 GB besplatne pohrane plus ima neograničen program preporuke, još je jedan dobar izbor. To je također naš izbor za najbolju pohranu u oblaku nule znanja. Naš pregled Sync.com govori o nekim razlozima za koje smatramo da je najbolja opcija za sigurno dijeljenje datoteka.

Završne misli

Istina je da nema zaista sjajnih opcija za besplatnu sigurnosnu kopiju na mreži. CloudBerry Backup freemium uparen s 15 GB besplatne pohrane na Google disku lagan je pobjednik, ali čak i takav pristup ima mnoga ograničenja.

Ima smisla, naravno, da je to tako, jer rezervne tvrtke ne mogu platiti račune nudeći svoje usluge bez ičega. Opet, savjetujemo razmatranje nekih rezervnih usluga na temelju vrijednosti. Backblaze, IDrive i Carbonite svi se uklapaju u račun, a čak imamo i članak za usporedbu koji vam pomaže odabrati između njih.

U svakom slučaju, to je naš savjet koji je, kao i uvijek, besplatan. Ne mislite li da smo na novcu? U komentarima ispod ponudite svoja dva centa i hvala vam na čitanju.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map