Krajnji popis na brodu: 21 Savjet i trikovi za zapošljavanje bez problema

Zapošljavanje u pravo vrijeme

Zapošljavanje iz pravih razloga

Dostizanje najboljih prijavitelja

Učinkovito ukrcavanje

Učinkovit proces zapošljavanja ključan je za pozicioniranje tvrtke za sadašnji i budući uspjeh. To može biti i malo poput trčanja maratona s okovanim nogama i zavezanih očiju.

Ispod je 21 savjeta koji će vam olakšati i pojednostaviti proces zapošljavanja, bilo da imate tvrtku za regrutaciju poduzeća ili radite na proračunu za male tvrtke. Pokrili smo vas …

# 1 Razmislite o sustavu za praćenje podnositelja zahtjeva (ATS)

Krajolik tehnologija dostupnih arsenalu regruta koji razmišljaju unaprijed snažno je porastao posljednjih godina.

žongliranje:

Proračunske tablice

E-pošta

Različiti sustavi za arhiviranje

Jeste li prošlost, osim ako niste postupili prema svojoj pažnji.

Zato prvo što bih preporučio bilo kojem profesionalcu koji želi ublažiti bol i bol u procesu zapošljavanja jest razumjeti koje vrste alata su vani.

Postoje samostalne aplikacije koje pomažu u upravljanju gotovo svakom fazom postupka zapošljavanja.

Naći ću se na više njih tijekom ovog djela, ali onaj veliki o kojem biste trebali znati, i onaj kojem ću se stalno vraćati, zove se “sustav za praćenje podnositelja zahtjeva” – ili ATS.

Sustavi za praćenje podnositelja zahtjeva pomažu upravljati procesom zapošljavanja od početka do kraja, zahvaljujući praktičnost oblaka.

Objavite zadatke, kreirajte datoteke kandidata i prikupite povratne informacije.

Takvi su sustavi dostupni za niz proračuna, s mogućnostima za male, srednje, velike i organizacije poduzeća. Postoje vani i besplatni sustavi za praćenje podnositelja zahtjeva, poput OpenCATS-a.

Ostale popularne besplatne opcije uključuju:

 iKrut: besplatan, ali ne s otvorenim kodom, s dodacima plaćenih dobavljača

 Softgarden: besplatan za najviše pet istodobnih radnih mjesta i sedam korisnika

 JobScore: besplatan za najviše tri istodobna radna mjesta

Za one koji mogu više investirati, izbori su poprilično napredni i još uvijek nude dovoljno financijske fleksibilnosti da udovolje potrebama različitih proračuna.

Neki od mojih favorita su:

 iCIMS

Cornerstone Na zahtjev

JobScore

JobVite

BambooHR

Zoho regrut

megafon

Dostupni su i cjeloviti sustavi upravljanja ljudskim kapitalom (HCM). Osim praćenja podnositelja zahtjeva, ove platforme uključuju alate za upravljanje sadašnjim zaposlenicima.

Provjeri:

 SAP-ovi faktori uspjeha

 HCM radnog dana

 Oracle Fusion

 ADP Vantage HCM

 Vrhunski softver

 Za HCM

Da budem fer, ovdje jedva umočim nožni prst u vodu.

Samo vi razumijete vaše potrebe, kao nekoga tko se želi zaposliti, a s obzirom na to da mnogi od ovih alata nude besplatna suđenja, predlažem vam da se igrate (puno) prije nego što se potpuno posvetite bilo kojem rješenju.  

# 2 Zaustavite lov e-pošte, počnite koristiti zatišje

Evo jednog od najvažnijih koji pridonosi neuspjeloj praksi zapošljavanja – lošoj komunikaciji.

Zapravo se to odnosi na poslovanje općenito, a slabe komunikacijske vještine predstavljaju značajne financijske gubitke kako za velike tako i za male poduhvate.

Čak se i za tvrtke sa oko 100 zaposlenih procjenjuju da su nesavjesni računi gubici od oko 420 000 USD godišnje.   

E-mail

Ne treba dugo u uredu da prepoznate kako pronaći ljude na istoj stranici nikada nije lako kad je e-pošta osnovno sredstvo komunikacije.

E-poruke imaju poseban osjećaj da se previdi, pogrešno protumače, lanci lančanica i sporedni razgovori, kopiraju na pogrešne ljude i troše mnogo vremena.

Komunikacije uživo, bilo osobno, telefonom ili video chatom, izvrstan su način za ublažavanje nekih od ovih uobičajenih problema.

Ali ako tražite pisani zapis ili mjesto na kojem ideje i dijalog mogu prožimati, aplikacije za razmjenu poruka na radnom mjestu poput Slack sjajna su blagodat.

U kontekstu zapošljavanja, labavi kanali mogu biti korisni tijekom mnogih faza postupka zapošljavanja. Uključujući brainstorming o organizacijskim potrebama i nedostacima, nove pozicije i raspravu o kandidatima.

Slack se također integrira s raznim uslužnim programima za upravljanje ljudskim resursima koji su osmišljeni kako bi olakšali proces zapošljavanja, kao što je Hired, tržište za podnositelje zahtjeva.

Evo nekoliko drugih omiljenih HR alata koji se integriraju u Slack, samo da bismo vam dali predstavu o tome što je vani:

 OfficeVibe: za povratne informacije / ankete zaposlenika

 HROnboard: poslovno rješenje ukrcavanja

 BreezyHR: alat za regrutiranje temeljen na timu

 RecruiterBox: sustav za praćenje podnositelja zahtjeva

# 3 Dokument o stalnim, zajedničkim potrebama i prazninama

Ništa više nije sramotno od toga da odjednom shvatite da ste zaposleni, nedostatak određenog područja vještina ili ne možete zadovoljiti potrebe organizacije.

Svi scenariji koji mogu dovesti do zbunjujuće i žurbene prakse zapošljavanja.

Držanje jednog pogleda na sadašnjost i drugog u budućnosti odgovornost je koju dijele najbolje. Zajednički, transparentan skup potreba i dokumenata najbolji je način za ostvarenje ovog zadatka.   

Analiza potreba omogućava vam prepoznati koje su specifične vještine ključne za uspjeh tvrtke.

Napominjemo da se ovaj popis ne bi trebao odnositi samo na vještine koje nedostaju, već bi trebao sadržavati i one koje ste stekli i kakvu ćete stručnost trebati u budućnosti.

Zatim provjerite postoji li drugi, odvojeni popis vještina koje pokriva baza vaših zaposlenika.

Usporedite ta dva popisa i, voila, dobili ste analizu jaza. Jednostavno rečeno, analiza jaza je analiza mjesta na kojem se sada nalazite, u odnosu na mjesto na kojem želite biti.

Predivna bočna korist detaljne analize nedostatka je ta što vam omogućuje prepoznavanje postoje li potrebne vještine u jednom odjelu ili ne, u drugom već postoje.

To otvara mogućnosti za međuresornu suradnju, preusmjeravanje ili privatne najamnine, što bi moglo biti bolje i sigurno jeftinije rješenje od zapošljavanja izvana. Pristup temeljen na oblaku savršen je način stvaranja organskog i transparentnog okruženja za suradnju.

Postupak može biti jednostavan poput upotrebe tradicionalne aplikacije za proračunske tablice poput Google Sheets ili Microsoft Excel Online, a obje se mogu bez problema integrirati s brojnim platformama za pohranu u oblaku – poput Google vožnja ili OneDrive.

# 4 Izradite interni opis posla

Nakon što donesete odluku o zapošljavanju, vrijeme je da odredite položaj i profil savršenog kandidata. To je proces koji bi trebao biti holistički napor, a ne posao jedne osobe, i opet, oblak je savršen saveznik.

Dropbox sučelje
Dropbox alat za suradnju

Počnite s dokumentom o golim kostima.

Može se temeljiti na prethodnim opisima zaposlenika, ali nemojte se slagati s tim, čak i ako zamjenjujete osobu koja odlazi. Ne zaboravite iskoristiti svoje potrebe i dokumente o nedostatku i uzmite u obzir i buduće potrebe i skupove vještina koji nedostaju.

Proširite uključenost izvan samo voditelja zaposlenja. Uključite starije članove tima, osim pojedinaca iz drugih odjela koji će biti pogođeni sferom utjecaja na novu poziciju.

Potaknite doprinos ljudi u vašoj organizaciji izbjegavajući zatvorena pitanja. Generirat ćete snažniji apstraktni misaoni proces s pitanjima poput:

Koje su neposredne odgovornosti koje treba ispuniti ovom ulogom?

Na koji bi se način ova uloga mogla razvijati u budućnosti?  

Koje su temeljne kompetencije potrebne za uspjeh na ovom položaju?

Koje bi ponašajne atribute trebao imati idealan kandidat?

Koja su svojstva pojedinca koji ne bi bio uspješan u ovoj ulozi?

Nakon što okupite svu inteligenciju, osmislite jasan opis posla – bez izbjegavanja jezika.

Kao interni dokument, želite biti sigurni da je teško pogrešno protumačiti.

Pozovite dionike da komentiraju dokument, bilo korištenjem funkcije komentara u obrađivaču teksta u oblaku, kao što su Google Docs ili Microsoft Word Online, ili izradom povratnog kanala u Slack-u.

Cilj je ovdje imati dokument koji precizno navodi odgovornosti i kvalifikacije za radno mjesto.

Tako da je korisno ne samo zaposliti menadžere kada ocjenjuju kandidata, već se navikne postavljati očekivanja i pratiti rad kandidata na koga ste naselili.

# 5 Napišite ubijanje posla

Dok interni dokument ne bi trebao biti neuobičajen, u objavljivanju posla koji šaljete u cyberspace trebao bi biti naglašen. Zapamtite, ne samo da pokušavate točno prikazati poziciju, već i privučete najboljeg kandidata.

To zahtijeva tekuću, informativnu prozu, koja će zavesti maštu i uzbuditi kandidate da se pridruže vašem poslu.   

Neal Mohan
Nova pozicija

Započnite s naslovom koji točno prenosi osjećaj uloge. Koji neće nužno biti isti kao interni naziv radnog mjesta, posebno ako neka organizacija koristi jedinstvene parametre.

Na primjer, “BI Solutions Architect” mnogo je opisniji nego “Expert Subter Matter Expert”.

Slično tome, izbjegavajte biti pretjerani. Ako vam nije cilj angažirati oklopljenog ratnika s velikodušnim zlatnim srcem – “Branitelj podataka” neće nužno privući pravog kandidata.

Zatim, prodajte svoju organizaciju. Budite sažeti, a da ne budete štedljivi.

Uključite isječke informacija o povijesti organizacije, misiji, programima i postignućima.

Obavezno recite potencijalnim budućim zaposlenicima o sitnicama koje čine vašu organizaciju privlačnim mjestom za rad, kao što su:

Opcije daljinskog rada

Događaji za zaposlenike

Besplatna peciva

Odlična kava

Pomoću tog uvoda opišite položaj isticajući važnost za daljnji uspjeh i budući rast vaše organizacije.

Potom navedite glavne odgovornosti kandidata.

Iako ovaj dio ne mora biti tako iscrpan kao vaš interni dokument o opisu posla, on mora slikati točnu sliku uloge i istaknuti neke njegove privlačne aspekte.

Slijedite to s popisom očekivanih osnovnih sposobnosti. To može biti korisno da ih razdvojite na “potrebne” i “željene” odjeljke.

To pomaže da se nekvalificirani kandidati prijave, a istovremeno osiguravate da ne propustite kandidata koji, iako možda nije baš onaj koga ste zamislili, najbolji kandidat za posao.

Još jednom, kolaborativni alati kao što su obrađivači teksta u oblaku i Slack pomoći će prikupljanju povratnih informacija potrebnih za postizanje posta.  

# 6 Koristite automatizirane mogućnosti objavljivanja

Internetske ploče za posao su legija.

 Doista

 Čudovište

 Staklena vrata

 CareerBuilder

Da li su samo sjajni vrh ledenog brijega.  

Štoviše, sve više i više web lokacija društvenih medija, na čelu s Linkedinom, regrutori djeluju na način da proširuju doseg..

Međutim, u slučaju zapošljavanja, s velikom snagom dolazi puno prijava.

Registracija na oglasnim pločama, dodavanje postova, ručno ažuriranje feedova društvenih medija i praćenje odgovora treba vremena.

Zapravo, prema riječima 74% poslodavaca, potrebno je više od pola sata da bi posao objavili na svim mjestima koja su izvori.

Softver za objavljivanje posla može vam olakšati teret. Takvi alati omogućuju vam stvaranje naloga za posao, a zatim se opustite i opustite, dok je sav dosadan posao obavljen za vas.

Takva je funkcionalnost uključena u većinu popularnih sustava za praćenje podnositelja zahtjeva. iCIMS-ov JobTargets OneClick je dobar primjer s izborom od preko 14k internetskih radnih mjesta.

Za one koji ne žele uložiti u sveobuhvatno rješenje za praćenje, dostupan je i samostalni softver za objavljivanje posla.

Popularno u ovom polju je Talemetry Job Broadcast, koji korisniku omogućuje postavljanje na stotine besplatnih i plaćenih oglasa za posao i web mjesta društvenih medija, s jednog sučelja.

Dostupne su i funkcije za klikanje za objavu i automatizirane funkcije (temeljene na pravilima koja definiraju korisnik).

Talemetry Job Broadcast također se integrira sa širim oblačnim talentima za regrutiranje i razvoj rješenja, poput Oracle HCM-a, kao dodatnu aplikaciju.    

# 7 Upravljanje preporukom

Naravno, ponekad je najbolji način pronalaska „savršenog kandidata“ potražiti pomoć.

Vaši zaposlenici imaju svoje osobne mrežne veze. Korištenje tih odnosa je pošteniji pristup u usporedbi s zapošljavanjem kandidata iz odbora za posao.

Preporuke ne pomažu samo u ubrzavanju traženja posla i stvaranju kvalitetnijih kandidata.

Studije pokazuju da preporuke također ubrzavaju proces ukrcaja i poboljšavaju zadržavanje zaposlenika. Naravno, oni koštaju više od zapošljavanja putem radnih mjesta: 1.671 dolara u odnosu na 2.306 dolara.

Ali razlika od 635 dolara nije dovoljno utjecala na vaš konačni povrat ulaganja, što pogoduje upućivanju.

Kad zaposlenik ima prijatelja ili bivšeg kolegu, vjeruju da bi to bilo dobro za vašu organizaciju, povijesno je bio pristupiti ljudskim resursima i predati kopiju svog životopisa / životopisa ili ga snimiti u e.

Oba su nespretna načina upravljanja preporukama, osobito za veća poduzeća.

Srećom, taj pristup je zastario, zahvaljujući namjenskim referentnim aplikacijama u oblaku, koje organiziraju i upravljaju procesom u ime korisnika.

Samostalni alati poput Zaoa mogu stvoriti posao, postaviti nagradu i poslati ga na mrežu zaposlenika.

Ono što smatram posebno urednim u vezi sa Zao-om jest da provjerava zaposleničku Linkedin mrežu i daje vam do znanja tko bi mogao biti kvalificiran za tu poziciju.

Zao također promovira preporuke putem gamifikacije. Ostala rješenja preporuke uključuju Jobvite Refer i Zalp.

# 8 Monitor odakle dolaze aplikacije

Znajući odakle dolazi većina vaših aplikacija može vam pomoći daljnje prilagođavanje strategije raspodjele objavljivanja posla i maksimiziranje tih dolara za zapošljavanje..

Na primjer, ako znate da odbor za posao koji košta velike iznose novca ne daje kvalitetne kandidate, možete smanjiti taj trošak i preusmjeriti proračun za zapošljavanje na drugo mjesto.

Mrežne aplikacije obično sadrže padajući popis izvora koje kandidati biraju.

Ali ponekad su ovi popisi dugi i zbunjujući, pa je tako i s postupkom prijave. I tako podnositelji zahtjeva samo odaberu nešto i nastave, dajući neuvjerljive rezultate.

Ne bi li bilo lijepo kada bi se ovaj postupak mogao automatizirati?

Posao za posao pomaže vam upravo to, pomoću praktične regrutne nadzorne ploče koja nadzire izvore aplikacija u različitim točkama.

Mnogi drugi alati za praćenje zapošljavanja i aplikacija čine isto.

Tehnologija funkcionira dodavanjem jedinstvene oznake na kraj veze za prijavu za posao kada se posao automatski objavi ili kada zaposlenik ispuni obrazac za preporuku..

Samo je treba uključiti.

# 9 Automatizirano pregledavanje pregleda

Tehnologija objavljivanja posla i preporuka mogu proširiti vaš domet i dovesti do pokretanja aplikacija, ali to čini još jedan bolan aspekt čitavog procesa zapošljavanja.

Naravno, govorim o (virtualnim) hrpama životopisa.

Scrabble: životopis, zapošljavanje, prijave, zanimanje
Životopis za šifriranje

Sustavi za praćenje podnositelja zahtjeva pomažu olakšati ovu bol djelomičnim automatiziranjem postupka pregledavanja životopisa i sužavanjem polja za vas.

Upotrijebimo popularni sustav prijavitelja, iCIMS, kao primjer kako se ta scena odigrava.

iCIMS koristi tehnologiju koju naziva “iResume”, kako bi automatski prihvatio životopise iz više medija, eliminirajući potrebu za hranjenjem podataka.

IResume može obraditi gotovo sve standardne vrste dokumenata. Čak i rezidenti nastavljaju se u mapu pristigle pošte, tako da ne morate brinuti da ćete ih propustiti

Jednom kada posjeduje podatke, sustav ga inteligentno analizira kako bi ga spremio u centraliziranu bazu podataka kao datoteku kandidata. Vrste informacija koje se neprimjetno izvlače uključuju podatke o kontaktima, povijest posla i vještine.  

Ti se podaci zatim upućuju na vještine navedene u opisu vašeg radnog mjesta. Pozitivno profilirani životopisi rangirani su i označeni su za daljnji pregled.

Još jednom, za one koji ne žele cjelovit sustav za praćenje podnositelja zahtjeva, postoje samostalna softverska rješenja za analizu teksta, koja rade isto – poput Textkernala.

# 10 Online procjene prije zapošljavanja

Prolazak kroz više intervjua, samo da biste otkrili ozbiljnu neusklađenost vašeg kandidata i definirane uloge, može biti velika vremenska poteškoća..

Planiranje izdavanja internetskih procjena prije intervjua sjajan je način pomoći uklanjanju ovog rizika.

Provedba treninga vještina kao dijela vašeg prijavnog postupka također može pomoći suziti polje provjerenih kandidata. Rješenje kompetencije, eSkill, procjenjuje da može smanjiti troškove zapošljavanja za 68%.

Procjena kako će se pojedinac uklopiti u organizaciju, kako u pogledu odnosa s menadžerima i vršnjacima, tako i u pogledu kulture poduzeća, ne treba zanemariti..

Koliko god vam se ovaj proces mogao činiti u glavi, nemojte se zavaravati.

Svakako, možete skočiti na SurveyMonkey i stisnuti zajedno ono što bi vam se moglo činiti, izrazito izniman test vještina, ali mi ljudi imamo sposobnost da precijenimo naš kapacitet za procjenu.

Osim toga, ovisno o mjestu poslovanja tvrtke, mogu postojati zakonske smjernice koje reguliraju takva ispitivanja.

Na primjer, u Americi postoje smjernice koje je izdala Komisija za jednake mogućnosti zapošljavanja, kojih se treba pridržavati, kako bi se zaštitila od pravne odgovornosti.

Rješenja za testiranje mogu vam pomoći u provedbi protokola procjene, koji smanjuje rizik pogrešnog pristupa i pridržava se zakonskih i etičkih smjernica.

Razmislite o pronalaženju rješenja koje nudi i testiranje ponašanja i inteligencije / sposobnosti. Također potražite integraciju za praćenje podnositelja zahtjeva.

Evo nekoliko savjeta za početak:

Šljiva

kriteriji

Talent za najam

Odabir prije zapošljavanja

Ispitivanja prije zapošljavanja na HR Avataru

# 11 Video chat

Nakon što ste pronašli potencijalnog kandidata za radno mjesto koje treba popuniti, tipično je da provedete brzi pregled kako biste bili sigurni da razumiju što posao uključuje.

Da pojasnim i potvrdim, povijest posla i vještine detaljno opisane u njihovom životopisu.

Zatim spakirajte svoje bilješke s kandidatovom datotekom i pošaljite je menadžeru za zapošljavanje kako bi mogli donijeti odluku hoće li ili ne nastaviti.

Međutim, prelazak s screening-a na telefon u video dodava potpuno novi element u procesu zapošljavanja, omogućavajući vam da od početka razvijete odnos licem u lice..

Video chat omogućuje vama i podnositelju zahtjeva da se uključite u ne samo verbalnu nego i neverbalnu komunikaciju. Neverbalni znakovi poput izraza lica sastavni su dio naše sposobnosti interpretacije nijansiranih značenja.

Zbog toga imamo emotikone. ��  

Ne samo da je ovo ugodnije, bogatije iskustvo za sve uključene, već videozapis može zatim biti podijeljen sa menadžerom angažiranja kako bi ga gledali u slobodno vrijeme.

A kamoli menadžeru za zapošljavanje, mogu se pridružiti i ostali dionici, omogućujući svima njima da kandidati „susreću“ kandidata prije nego što se posvete posvetiti više vremena i novca procesu intervjua.    

Korištenje video chat-a također je sve održiviji način za vođenje intervjua na višoj razini s dalekim kandidatima.

Proces spašava organizaciju od preletanja, potencijalno uz znatne troškove.

Ako se odlučite za uslugu poput Skype-a, cijena zamjene telefonskih razgovora video chatom ne postoji. Namijenjena su HR-video chat rješenjima, poput HireVuea.

Međutim, pomaže se ugraditi video rješenje uživo koje je integrirano u vaš proces zapošljavanja, za razliku od nespretnog samostalnog pristupa.

Kao što se događa, većina sustava za praćenje aplikacija bilo se lako integrira s postojećim uslugama videorazgovora; ili dolaze u paketu s njihovim izvornim mogućnostima za video chat.

Neke druge samostalne opcije uključuju:

 SparkHire

 WePow

 VidCruiter

# 12 Asinhroni video intervju

Ironično, problem s video intervjuima uživo je činjenica da je uživo.

Uzimanje vremena za dan za obavljanje 30-minutnog screening intervjua, koji se sastoji od statičkih, razjašnjavajućih pitanja je sasvim u redu ako ste ispraznili kandidata.

Ali što je s onim slučajevima u kojima za pet minuta shvaćate da kandidat ne odgovara, ali prisiljeni ste nastaviti s obvezama glasnogovornika tvrtke?

MegaChat
MegaChat video pozivanje

Asinkrono video intervjuiranje način je zaobići ovaj problem. Jednostavno rečeno, asinhroni video intervju je suprotnost intervjuima uživo.

Tehnologije poput Async Intervjua omogućuju vam da unaprijed pripremite pitanja, snimite pozive za intervju potencijalnim zaposlenicima i povratite se dok tehnologija obavlja sve poslove.

Osim što ne morate prolaziti kroz besplodne projekcije, jer možete samo zaustaviti video, asinkroni pristup otpušta usko grlo izbornog postupka.

Kao i kod video intervjua uživo, još jedna prednost ovog stila razgovora je ta što pomaže podijeliti radno opterećenje poticanjem suradnje.

Umjesto da jedna osoba zadužena za skrining, više članova organizacije može pregledavati odgovore kandidata i pružiti njihove pojedinačne procjene, u slobodno vrijeme.  

Asinkrono video intervjuiranje također pomaže u smanjenju čestih prekida koji su i dalje česti u videozapisu uživo, poput kašnjenja.

Takav pristup obično omogućava kandidatima da pregledaju i pripreme se za pitanja prije ruke.

Ako je to problem za vas, razmislite o rješenju poput VidCruitera, koji može postaviti opciju “ponovnog snimanja”, natjerati kandidata da intervju napravi u jednom potezu, pa čak i primijenite tajmer pitanja..

# 13 Analizirajte odustajanje od prijave

Svatko tko je ikada ispunio nekoliko internetskih prijava za zapošljavanje (ili ih pokušao) vjerojatno će vam reći da je postupak obično:

Uznemirujući

Zbunjujući

naporan

Sve od navedenog

U stvari, većina tvrtki prati 60-postotnu stopu napuštanja među mrežnim podnositeljima zahtjeva.

S obzirom na cijelo vrijeme koje ste proveli u objavljivanju posla i gledanje na njega, većina vašeg bazena odlučila je da se ne prijavljuje jer odmjeravaju napor ispunjavanja vaše internetske prijave u odnosu na male šanse za povratni poziv – dobro, to je uopće nije ok.

Naravno, možda ćete odlučiti zanemariti kandidata koji nije voljan skakati kroz svoje virtualne obruče kako bi obavio posao.

I to je u redu.

Ali također morate uzeti u obzir njihovo iskustvo s postupkom, možda će im pomoći da odluče da vaša organizacija ne funkcionira posebno dobro i da će im biti bolje negdje drugdje.

Ovaj negativan dojam, izazvan interakcijom između tražitelja posla i postupka prijave, poznat je kao “iskustvo kandidata”.

Ako ozbiljno shvaćate i poboljšavate iskustvo kandidata, tada je razumijevanje stope napuštanja aplikacije samo dio procesa.

Morate precizno znati koji dio procesa izaziva ljude s negodovanjem i gledaju Netflix.

Budući da ne možete pojedinačno pronaći te ljude i pitati ih što ima, potražite alat koji će učiniti posao umjesto vas.

Nažalost, ovo je jedno područje za koje je malo vjerojatno da ćete naći samostalno rješenje. Međutim, mnogi sustavi za praćenje podnositelja zahtjeva imaju ugrađenu funkcionalnost koja to čini posao.

Na primjer, Cornerstone ATS generira izvještaje na nadzornoj ploči koji vam omogućuju praćenje stope završetka za svaku fazu postupka prijavitelja.

Ako tražite temeljni primjer o uobičajenim uzrocima napuštanja aplikacije, potrebno je pročitati ovaj članak Društva za upravljanje ljudskim resursima.

# 14 Razviti strukturirani format intervjua

Još jedna prednost unaprijed snimljenih intervjua koji se vrlo brzo ističe, je prelijepa jednostavnost uspoređivanja odgovora jednog kandidata i drugog s istim pitanjem / pitanjem.

Iako su standardizirana pitanja norma tijekom prethodnog prikazivanja, kako se proces intervjuiranja širi, standardizacija često nestaje.

Rezultat? Kandidati imaju različita iskustva, nedosljednost ulaže objektivnost u pristranost i stvara nepotrebne podjele oko toga tko je najbolji posao.

Ovaj je scenarij prilično čest među većim organizacijama, u kojima različiti ljudi, s različitim idejama o tome što kandidata može biti dobro – rotiraju se dužnostima razgovora kako bi se povećalo radno opterećenje.

Drugi problem kod nestrukturiranih intervjua je taj što nas često vode nesvjesno da trošimo vrijeme potvrđujući dojam kandidata, što razvijamo u prvih par minuta.

Psiholozi nazivaju ovu pojavu pristranosti potvrde; sklonost traženja ili konstruiranja informacija na takav način da se uklapa u naše unaprijed stvorene pojmove.

Štoviše, postoje ljudi toliko sigurni u njihovu sposobnost da procijene da je kandidat prikladan da intervjuišu slijepe i odlučuju krilaticu.

Na površini, rješenje ovog problema je prilično jednostavno; prethodno pripremite popis pitanja za intervjue koje će svaki anketar postaviti.

Ovaj je pristup poznat kao strukturirani intervju.

Da biste dodatno učvrstili predanost procesu, radite s partnerima iz organizacije kako biste razvili popis, zapamtivši da ih uključite u postupak intervjua.

Taj će čin doprinijeti uspostavljanju odgovornosti. Upotrijebite aplikaciju za obradu zasnovanu na oblaku za organiziranje popisa, ostavljajući prostor ispitanicima da unose svoje bilješke i možda rangiraju odgovore kandidata na njihova pitanja.

Sviđa mi se Google Forms jer sam navikao, ali postoje sofisticiranije (i plaćene) alternative.

Ako za provođenje intervjua predviđate ispitanike koji koriste tablet pomoću tableta, iFormBuilder bi mogao biti savršeno pogodan. Dizajniran je posebno za mobilne funkcije i nudi potpunu izvanmrežnu dostupnost.

Neki drugi stavovi koje favoriziraju tvrtke uključuju:

WuFoo

Typeform

JotForm

FormSite

# 15 Pojednostavite postupak povratnih informacija nakon intervjua

Dolazak svih na istu stranicu, nakon intervjua, može biti jednako teško kao i postavljanje svih na istu krvavu stranicu, prije i za vrijeme nje.

Dio problema je što većina zaposlenika razmišlja puno više od organiziranja svojih misli u konstruktivne povratne informacije.

Nažalost, to dovodi do plitkog odgovora i lošeg zapošljavanja.  

Poboljšajte proces pomažući anketarima da usredotoče svoje misaone procese. Dizajnirajte formalizirani sustav povratnih informacija koji uključuje zatvorena i otvorena pitanja i rangiranje.

Možete koristiti neke iste alate koji su korišteni za izradu vašeg strukturiranog upitnika za intervju.

Podijelite rezultate ovih istraživanja tako što ćete još jednom iskoristiti snagu oblačne tehnologije koja će dionicima omogućiti platformu za dijalog na temelju njihovih rasporeda.

Postoji nekoliko samostalnih alata koji omogućuju ovakav pristup, kao što je Checksterovo rješenje “Interview Checkup”.

Ili, ako želite sustav za praćenje podnositelja zahtjeva, većina nudi mogućnost komentiranja i dodavanja dokumenata u datoteku kandidata.

Pogledajte ovaj primjer iz Workablea.

Izvrsno pretvara proces zapošljavanja u aplikaciju za društvene medije. Zainteresirane strane mogu:

Pratite kandidate

Objavite i odgovorite na komentare

Priložite dokumente

Kandidati za nadogradnju i odbacivanje glasova  

# 16 Pojedinačne provjere usluge

Pozadinske provjere koje provode potencijalni poslodavci obično traže pristanak kandidata, s tim da se pravila razlikuju ovisno o državi i regiji.

Nakon toga, na vama je kako postupiti i kakve pozadinske provjere želite.

Dok su povijest rada, obrazovanje i kazneni dosjei uobičajeni, neki poslodavci također nastoje ispitati financijske podatke, medicinsku povijest i izvršiti revizije društvenih medija.

To je velika odgovornost na vašem popisu za zapošljavanje! U provođenju ovih pretraga u osnovi postoje dvije mogućnosti:

Web stranice o samoposluživanju

Tvrtke s punom uslugom  

Web-lokacije o samoposluživanju jeftinije su, ali osim što troše više vremena, nose i urođeni rizik – jer obično nisu u skladu s uvjetima Zakona o fer kreditnom izvještavanju..

Što znači da upotreba ovih usluga za provjeru podnositelja zahtjeva može dovesti vašu organizaciju u pravni rizik.

Uz to, takve web stranice ne pružaju usluge provjere obrazovanja i obrazovanja za rad, tako da ćete i dalje morati trošiti vrijeme na njihovo potvrđivanje.

U međuvremenu, tvrtke koje pružaju punu uslugu obično se uglavnom pridržavaju postupaka utvrđenih u Zakonu o izvještavanju o fer kreditnim sposobnostima. Kao što je dobivanje pristanka kandidata i omogućavanje pregledavanja gotovog izvješća.

Također nude i à la carte rješenje koje vam omogućuje odabir i odabir informacija koje želite:

zapošljavanje

Obrazovanje

Kaznene presude

Kreditni čekovi

Povijest adresa

Motorna vozila bilježe provjere

Vojni zapisi

Ako tražite rješenje za samoposluživanje, BackgroundReport.com podržava FCRA i nudi prilično brz preokret.

Hit cjelovita rješenja uključuju:

 HireRight

Korporacija First Advantage

 Peopletrail

 HireSafe

# 17 Automatiziranje referentnih provjera

Za mnoge regrute, provjera referenci je glazura na torti – način potvrde donio je kvintesentično savršenu odluku o zapošljavanju.

Za druge je potrebno zlo. Bilo kako bilo, jurnjava na reference (tj. Igranje telefonske oznake) može biti naporna šarada.

Oni koji daju preporuke imaju svoje odgovornosti, tako da zakazivanje vremena za razgovor s vama možda neće biti visoko na njihovoj listi, bez obzira koliko visoko oni smatraju da se kandidat smatra.

I kada konačno uspijete sinkronizirati raspored, prečesto su upućeni referentni razgovori i prepuni sitnica, dizajnirani uglavnom za brzo okončanje poziva..  

Evo misli; kako o dopuštanju referentnim davateljima da svoje procjene daju samostalno, kad imaju vremena sjesti, razmišljati i iskreno odgovoriti?

Automatizirane internetske usluge provjere referenci, poput Checkterove provjere referenca, vodeći su trend u tom odjelu.

Referentna provjera rješenje je temeljeno na oblaku koje pojedincima omogućuje odgovaranje na niz pitanja o kandidatu.

Pismene procjene pružaju im više vremena za razmišljanje o njihovim odgovorima u usporedbi s razgovorima uživo, često dovodeći do kritičnih informacija za koje možda niste bili upućeni

Još bolje, vaš kandidat je odgovoran za dio nogu.

Referentnom provjerom i sličnim rješenjima pozivate kandidata na pristup alatu, a on ili ona zauzvrat potiče svoje reference da sudjeluju.

Prilično glatko, ha?

HireRight referentna banka je još jedno sjajno pisano rješenje, dok VidCruiterova Vid Referencing tehnologija baca audio i video opcije u miks.

# 18 Papir bez papira štedi vrijeme (i drveće)

Donijeli ste veliku odluku, a sada je vrijeme za novi brod. Povijesno, to je značilo puno papirologije, parafiranja i potpisivanja iscrtanom linijom.

HR-ova rješenja bez papira, poput WorkBrighta, revolucionirala su proces, što ga čini znatno manje bolnim za sve koji su uključeni.

Za vas to ne znači unos podataka ili skeniranje i ne trošenje vremena za papirologiju s novim zaposlenikom.

Najbolji alati nude šifriranje vojnog stupnja i ažuriraju se u stvarnom vremenu, u skladu s najnovijim vladinim zahtjevima; tako da možete besprijekorno ostati na vrhu svih pravnih obveza.

Za novu najam, oni mogu obaviti svu dokumentaciju na brodu na mreži prije nego što se čak moraju i prijaviti za posao.

Dobivaju e-poštu s pozivom na nadzornu ploču i od tamo mogu pristupiti, čitati i e-potpisati potrebne obrasce za ukrcavanje.

Na taj način svoj prvi dan provode upoznavajući nove vršnjake i smišljaju kako raditi aparat za kavu (ključni zadatak), umjesto da budu zakačeni u malenoj konferencijskoj sali pokušavajući spriječiti umor dok razvrstavaju pravni žargon.

Isplativ, automatiziran postupak bez papira u konačnici štedi vaš poslovni novac. Osim toga, dokumentacija zaposlenika uvijek je samo nekoliko klikova, za slučaj da vam je potrebno to uputiti u budućnosti.

Zainteresiran? Evo nekoliko alternativa WorkBright:

Zenefits

ClearCompany

ApplicantStack

Mnogi sustavi za praćenje podnositelja zahtjeva, a većina sustava upravljanja ljudskim kapitalom nude iste mogućnosti.  

# 19 Dajte svom novom najamu dar virtualnog treninga

Trening, bilo da se radi o HR ili vještinama, traje toliko vremena da se često žuri ili odlaže predugo i prečesto. Ako to učinite, posebno s novim zaposlenima, riskira isključenje i neslaganje.

Virtualno okruženje za učenje temeljeno na oblaku (aka sustav za upravljanje učenjem ili LMS) omogućit će novim zaposlenicima da sudjeluju u treningu kada odgovara njihovom rasporedu, njihovim tempom.

Iako virtualno okruženje za trening može zahtijevati određene napore, koristi koje one donose uspjehu kandidata i tvrtke zaslužuju.

Srećom, postoje izvrsna rješenja vani.

Poput Adobe Captivate Prime.

Captivate Prime omogućava korisnicima da brzo dizajniraju i postave tečajeve te dodijele predavanja putem upisnika.

Njihov izvorni Fluidic Player može pregledavati videozapise u mrežnom ili izvanmrežnom načinu kao što ljudi bilježe bilješke dok uče.

Nadzorna ploča Captivate Prime prati brigu o njihovom treningu, a značajke gamifikacije poput ploče s najboljim rezultatima i značke potiču sudjelovanje.  

Međutim, Captivate Prime je više poslovno rješenje.

Za one s manjim proračunima i manje zaposlenika koji se obučavaju, neki davatelji e-učenja dolaze u paketu s uspješnim tečajevima temeljenim na oblaku.

Tamo postoje tisuće rješenja pa bi pronalazak odgovarajućeg za vaše precizne potrebe mogao potrajati neko vrijeme.

Evo nekoliko načina za početak rada:

TalentLMS

CourseMill

Latitude učenja LMS

Litmos

Docebo

# 20 Poboljšajte postupak zapošljavanja pomoću povratnih informacija

Poboljšanje prakse zapošljavanja trebao bi biti neprekidan napor, jedan od najboljih načina da se to postigne je ponovno pregledati novi najam zadnji put.

Otkrijte što im se nije dopalo u postupku i radite s tim informacijama da biste ga poboljšali.

Uostalom, tko želi ponuditi negativnu kritiku ljudima koji su ih upravo zaposlili? Ali ako učinite ispravno, to je odličan način da se vaš novi najam uključi u unapređivanje vašeg pristupa zapošljavanju.

Alternativno, možete se poslužiti pristupom slanja anketa nakon intervjua svim kandidatima koji su prošli postupak prije nego što je donesena odluka o rezervaciji..

Nikad ne znate koje zlatne zlatice mogu biti otkrivene, a anonimni anketni pristup je dobar način da se osigurate da potencijalni zaposlenici daju poštene odgovore koji neće utjecati na odluke.

Stvaranje ankete s Google Formsom jedna je od prednosti.

Besplatno je (automatski dobivate 15 GB prostora na Google disku postavljanjem računa) i jednostavno, i kreira ankete u samo nekoliko minuta.

Također možete pozvati suradnike da komentiraju anketu, pa čak i dodaju izmjene.

Sve dok ne uključite polja koja traže njihova imena ili adrese e-pošte, odgovori Google obrasca u potpunosti su anonimni.

Mnoge druge aplikacije također besplatno stvaraju ankete, osim namjenskih web mjesta za pregled, koje malo rade.

Excel Online također ima besplatan alat za izradu anketa koji integrira podatke o odgovoru u proračunsku tablicu utemeljenu u oblaku i omogućava vam održavanje organskog skupa podataka o anketama..

# 21 Znajte što Internet govori o vašoj tvrtki

Želite li neke iskrene i povremeno jezive povratne informacije? Internet je savršen za to.

Dok su forumi i mjesta za recenziju zaposlenika prepuni nezadovoljnih potencijalnih, bivših, pa čak i sadašnjih zaposlenika, ako održavate otvoreni um i gustu kožu, žalbe mogu biti prekrasan izvor djelotvorne inteligencije.

I, suočimo se s tim, kada potencijalni najamnik razmatra vašu tvrtku, velika je vjerovatnoća da će izvršiti dužnu skrb.

Pomaže vam znati što je zujanje o vašem poslu kako bi se zabrinutosti adekvatno riješile tijekom intervjua.   

Danas je svima omiljena zvučna ploča poslodavaca Glassdoor.

Glassdoor pruža strancima internu perspektivu i plaće poslovanja, kao i uvid u proces razgovora – uključujući lajkove i nesviđanja.

Iako bi Glassdoor mogao biti najatraktivnija opcija, ne treba zanemariti druge omiljene stranice recenzije:

Odlično mjesto za rad

Doista

svod

Job gužva

usporedivo

Kununu

Upravljanje ugledom u cyber-prostoru važno je ako želite privući najbolje kandidate.

Glassdoor navodi da je 46% njihovih članova čitalo kritike tvrtke prije nego što su uopće razgovarali s regrutom, a 69% ih ne bi preuzelo posao s tvrtkom koja ima lošu reputaciju.

Međutim, 62% navodi da se njihova percepcija tvrtke poboljšava ako poslodavci aktivno reagiraju na kritike, a 69% je vjerojatnije da će se prijaviti za radno mjesto ako poslodavac aktivno upravlja internetskim brendiranjem:

Procjena odgovora

Menadžment profiliranja

Praćenje ažuriranja o radnom okruženju

U sažetku…

Negativni pregledi također su odličan način da se utvrdi da je potrebno poboljšati kulturu tvrtke. Na taj način može se doprinijeti snižavanju trenutnih stopa zadovoljstva zaposlenika, povećati zadržavanje i ublažiti potrebu za prekomjernim zapošljavanjem.

Pa, to su 21 najboljih savjeta koje moramo dati u vezi s procesom ukrcavanja, hvala što se držite kraja do kraja. Imate li neke vlastite savjete, ideje ili misli koje želite podijeliti? Slobodno ih ostavite u odjeljku s komentarima u nastavku.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me