Kako sinkronizirati spremljene PC igre između računala s Dropboxom

Koja je vaša omiljena igra žanra ― akcija poput Call of Duty, sportovi poput FIFA 14 ili zagonetke poput Brain Age? Pa, bez obzira koje vam se igre najviše sviđaju, jeste li ikada shvatili kako bi bilo dobro igrati i spremati igrice na jednom računalu, a zatim im pristupiti s drugog, a ne ovisno o samo jednoj?

Zar nije fascinantno, zar ne?

Pa, tada biste bili sretni kad biste znali da Dropbox to može učiniti lako. Možete spremiti datoteke igara s računala na račun za pohranu u Dropbox i dijeliti spremljene datoteke s prijateljima bilo kada i bilo gdje. Otkrijmo kako

.

Postupak

Kad se igra preuzme, datoteke se obično spremaju u lokalnu mapu Moji dokumenti. Moramo kopirati te datoteke za spremanje u Dropbox, a zatim generirati simboličku vezu koja upućuje na Dropbox izvornu mapu za spremanje. Na taj način, kad god planirate spremiti igru, ona će se preusmjeriti na sinkronizirane pohrane u Dropboxu.

Da biste olakšali ovaj posao, podijelili smo postupak u nekoliko koraka radi jasnoće.

1. korak: sigurnosno kopiranje datoteka

Prvi posao čine sigurnosno kopiranje sprema koje namjeravate sinkronizirati.

Te datoteke mogu predstavljati znatnu količinu vremena za igranje, pa je sigurnosna kopija iznimno važna, a ovo bi trebao biti prvi korak.

2. korak: instalirajte Dropbox klijent

Instalacija Dropbox klijenta trebala bi biti sljedeći korak, jer će to pojednostaviti proces sinkronizacije.

Dropbox vs Box
Klijent radne površine Dropbox

Međutim, osigurajte da ima dovoljno slobodnog prostora prije nego što ga pokrenete, kako se napor ne bi trošio.

3. korak: Pronađite spremljene datoteke datoteka

Otkrijte gdje se datoteke datoteka pohranjuju na lokalnom računalu. U idealnom slučaju je trebalo pronaći u mapi Moji dokumenti ili u mapi Moje igre unutar nje, ali mjesto ovisi o igri.

Ako to još uvijek ne možete shvatiti, pokušajte desnim klikom na ikonu prečaca igre i na skočnim mogućnostima odaberite Otvori lokaciju datoteke.

4. korak: prijenos spremljenih mapa u Dropbox

To je prilično jednostavno. Recimo da se spremi za igru ​​nalaze u mapi Moje igre i želite ih premjestiti. Sada, sve što trebate učiniti je jednostavno stvoriti mapu u vašem Dropboxu i kopirati datoteke u nju i to je sve; datoteke s računala na Dropbox bit će bez problema prenesene.

Drugi način je dodatak Dropbox Folder Sync Add-On.

To će vam pomoći premjestiti bilo koju mapu na vaš Dropbox račun, a generirat će se simbolička veza koja upućuje na novu adresu. Sve što trebate učiniti je instalirati, a zatim samo desnom tipkom miša kliknite mapu koju namjeravate prenijeti na svoj lokalni stroj, odaberite opciju “Sinkroniziraj s Dropboxom” i to je sve. Premjestit će sve spremljene datoteke u nekoliko sekundi.

Korak 5: Sinkroniziranje na ostalim računalima

Spremili ste datoteke na Dropbox i sada ih želite sinkronizirati s drugim računalima. Pa, kako dalje? Evo dva načina da se to dogodi.

Uklonite ili preimenovajte izvornu mapu za spremanje igre i kao administrator pokrenite sljedeću naredbu.

“C: \ Korisnici \ Korisničko ime \ Dokumenti \ Moje igre \ Ime igre” “C: \ Korisnici \ Korisničko ime \ Dropbox \ Spremanje igre \ Ime igre”

Prvi put datoteke trebao bi biti izvorna mapa za spremanje igre, a drugi bi trebao biti nova mapa Dropbox save. Sada pritisnite enter i stvorit će se simboličke veze. Da biste osigurali da radi, vratite se u izvornu mapu da provjerite je li prečac zaista stvoren. Ponovite ovaj postupak na svim računalima koja želite sinkronizirati..

pet najgorih oblaka

Drugi način je upotreba aplikacije Dropbox Folder Sync. Prenesite ga na drugi stroj, pronađite spremljene igre i ponovo odaberite opciju “Sinkroniziraj s Dropboxom” kao i prije. Aplikacija će prepoznati postoji li Dropbox mapa sa sličnim nazivom i sve što trebate učiniti je dopustiti da se spoji i prebrisati.

No, morate osigurati da su spremljene datoteke već dostupne na ovom računalu, te ih treba sigurnosno kopirati na drugo mjesto, a zatim autohtone datoteke moraju biti uklonjene iz mape. To će osigurati nula proturječnosti s Dropbox uštedama.

Korak 6: Ispitivanje

Ovaj posljednji korak je važan kako bi se pomoglo provjeriti je li postupak stvarno djelovao. Pokrenite igru ​​na jednom računalu, spremite je na bilo kojem proizvoljnom mjestu, a zatim pokušajte pokrenuti tu igru ​​na drugom računalu i ako je to uspješna, trebali biste moći učitati vašu najnoviju spremljenu datoteku s prvog računala!

Dostupni su i drugi alati za sinkronizaciju spremljenih PC igara između računala. Jedan od njih s kojim ste sigurno već upoznati je Steam Cloud koji je prilično popularan. No, za razliku od Dropboxa, ne podržava sve vrste igara.

Također, što se tiče ušteda igara, Steam Cloud ne obnavlja prethodne verzije, što se može jednostavno učiniti s Dropboxom.

Zaključak

Dropbox je prilično pouzdan, jednostavan za postavljanje i izvrsno radi. Jednom kada se netko navikne na proces premještanja datoteka s računala na Dropbox i pristupa njima s nekoliko drugih strojeva, postavljanje toga na dodatnim računalima trebalo bi biti prilično jednostavno.

Jeste li već testirali postupak? Postoje li neki drugi koraci koje želite dodati? Ostavite svoje komentare i hvala vam na čitanju!

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me