Kako izvesti i uvoziti Chrome oznake

Prilično svi koriste oznake u svom pregledniku: ubrzavaju navigaciju i sprječavaju vas da se krećete kroz cijelu nedavnu povijest svaki put kada želite posjetiti određenu stranicu. Chrome, Googleov preglednik, čini izuzetno dobar posao upravljanja oznakama i to je jedna od njegovih mnogih sjajnih značajki.


Međutim, postoji problem sa oslanjanjem na oznake: kada počnete koristiti novi preglednik, oni se ne prenose. Vaš će Google profil pod određenim okolnostima spremiti vaše oznake, ali to djeluje samo u Chromeu. To znači da kada se prebacite na novo prijenosno računalo ili mobilni uređaj s preglednikom koji nije Chrome, vaših prvih nekoliko dana korištenja ispunit će neugodno jer ćete morati iznova spremati oznake.

Srećom, Google Chrome omogućuje vam da svoje oznake izvozite u zasebnu datoteku. Ova zgodna mala značajka ne samo da će vam omogućiti da ih izvozite u svoj novi preglednik, već ga možete preuzeti i staviti u sve ostale sigurnosne kopije datoteka (imate rezervni plan, zar ne?). Kako se radi o bogato standardnoj .html datoteci, nijedan od naših najboljih sigurnosnih sigurnosnih kopija pružatelja problema neće imati problema. To znači da, bez obzira na to što se događa, vaše navike pregledavanja neće morati patiti.

Prije nego što počnemo, imajte na umu da ovdje samo govorimo o sigurnosnom kopiranju oznaka, imamo još jedan članak o tome kako u potpunosti sigurnosno kopirati Google Chrome. Također ćemo malo razgovarati o izvozu datoteke oznaka u druge preglednike u slučaju da želite napraviti promjenu.

Izvoz Chrome oznaka

Izvoz Chrome oznaka proces je u samo nekoliko koraka, a svaki je lakši od posljednjeg. Započnite odlaskom na “upravitelj oznaka”, njemu možete pristupiti putem izbornika, kao što je prikazano u nastavku, ili pomoću tipke Ctrl + Shift + O (to je “O” kao u “Oliveru”).

Izbornik se nalazi u gornjem desnom kutu, idite na “oznake”, a zatim odaberite “upravitelj oznaka”.

Upravitelj oznaka otvorit će se na novoj kartici i izgleda ovako:

Primijetit ćete da sam upravo napravio novi instalacijski preglednik Chrome za izradu snimaka zaslona za ovaj udžbenik. Ne brinite, međutim, ovakav način rada garantira da će sve vaše oznake, bez obzira na mapu u koju ste ih postavili, biti izvozi.

Vaš sljedeći korak je da kliknete riječ “organiziraj”, upravo preko stvarnih oznaka. Izbornik će se pojaviti. 

Ovaj će vam izbornik omogućiti da radite razne stvari, uključujući dodavanje novih oznaka kao i stvaranje mapa, ali želimo opciju do dna, “izvoz oznaka u HTML datoteku.” Kliknite to i bit ćete preusmjereni u program za pregled datoteka gdje možete odabrati mjesto na koje će se preuzeti. Također možete preimenovati datoteku (što preporučujem), iako pazite da slučajno ne promijenite vrstu datoteke, ona mora biti .html da bi bilo što od toga ispravno radilo.

Datoteka se tada sprema na vaš tvrdi disk – u mom je slučaju maleni, pa je bio tamo manje od sekunde – i to je zapravo sve. Ako datoteku prebacite u mapu koju koristite za sigurnosne kopije ili sinkronizirane datoteke, ona bi trebala biti automatski uključena sljedeći put kad god najbolje rješenje za pohranu u oblaku ili mrežne sigurnosne kopije koje koristite učinite svoje..

Eno ga, lagano graškasto. Taj postupak djeluje manje-više isto na svim preglednicima, samo je pitanje pronalaženja mjesta gdje se pohranjuju vaše oznake. Pogledajmo sada kako uvezete te datoteke u svoj novi preglednik.

Uvoz oznaka

U Chromeu je uvoz oznaka prilično isti postupak, osim što u izborniku “organiziranje” oznaka izaberete “uvoz oznaka u HTML datoteku”, a ne “izvoz”.

Tada ćete biti odvedeni u program za pregled datoteka gdje možete potražiti svoj .html. Ostali preglednici opet funkcionišu na isti način: u Vivaldiju – mom izborniku koji sam odabrao jer nisam veliki ljubitelj Chromovih navika praćenja svakog pojedinog poteza – najlakši način za to je ako krenete na brzo biranje (početak zaslon, da tako kažem) i kliknite karticu “oznake” pri vrhu stranice.

Ovo će vas odvesti do upravitelja oznaka, gdje sve što trebate učiniti je kliknuti na “uvoz” i pojavit će se dijaloški okvir u kojem možete odabrati preglednik iz kojeg uvozite (ako ga otkrije u vašem sustavu koji ste pobijedili ” čak ne trebate .html datoteku jer ih Vivaldi može automatski uvesti) i mjesto na kojem datoteke čuvate. 

Ako se također ne želite pratiti, ali niste ljubitelj Vivaldijevog sučelja, još jedna sjajna opcija je Mozilla Firefox. Ovaj isprobani preglednik čini stvari prilično na isti način kao i Chrome: pristupite upravitelju oznaka istim internetskim tipkama (Ctrl + Shift + O), a zatim samo kliknite gumb “uvoz i sigurnosna kopija”.. 

Što je Firefox u ovom konkretnom slučaju toliko koristan da vam omogućuje izradu sigurnosne kopije preglednika s ovog zaslona, ​​a ne samo oznaka. To je jedan od rijetkih preglednika koji vam omogućuje to i nevjerojatno je koristan odmah prije nego što izvršite potpuno brisanje sustava ili samo u slučaju da se na vašem računalu dogodi nešto trajno. Ako su to samo knjižne oznake, samo kliknite “izvoz” ili “uvozi” i gotovi ste. 

Zaključak

Tu ste: najbrži i najjednostavniji način izvoza, a zatim uvoza oznaka u Chrome i iz njega. Ako ste korisnik Microsoft Edgea ili Internet Explorera i pitate se zašto nismo uvrstili nijedan od njih u ovaj vodič, učinite sebi uslugu i preuzmite bilo koji od tri gore navedena preglednika kako biste to saznali..

Nadamo se da ste ovaj vodič smatrali korisnim i da vam pomaže u izvozu Chrome oznaka. Javite nam ako imate bilo kakvih pitanja u komentarima ispod. Hvala vam na čitanju i provjerite naš vodič o 99 besplatnih alata za zaštitu privatnosti kako bi vaše iskustvo pregledavanja bilo što sigurnije.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map