Kako instalirati Elysium na Kodi

Da biste iz Kodija dobili potpuno iskustvo, morate instalirati nekoliko neslužbenih dodataka. Neki mijenjaju izgled i sučelje korisničkog sučelja, a drugi vam omogućavaju pristup ogromnoj biblioteci strujnog sadržaja. Elysium se uklapa u potonju kategoriju.


To je usluga koja pronalazi i šalje bujice s cijelog weba. Elysium je također jedna od najboljih alternativa savezu, koja je imala poteškoća pri pronalasku doma u spremištu. Sa sličnim izgledom i osjećajem, Elysium čini upravo sve ono što radi Savez.

Prije nego što uđemo u vodič, odbit ćemo vas da vas ne podsjetimo na važnost zaštite sebe putem VPN-a prilikom korištenja Elysium ili bilo kojeg drugog neslužbenog dodavanja Kodi-ja. Ako jedno korištenje ne dopušta, drugi jednostavno prate vaš IP, i dovodi vas u rizik u ovom zakonskom sivom području. Obavezno provjerite naše tipove za najbolji VPN za Kodi kako biste se mogli zaštititi.

S tim navedenim, evo načina kako instalirati Elysium na Kodi. Ako želite saznati i sve ostalo o Kodi-ju, svakako pogledajte naš cjeloviti Kodi vodič.

Omogući nepoznate izvore

Morate otvoriti Kodi da biste omogućili instaliranje dodataka iz nepoznatih izvora. Ovo je bilo koji neslužbeni dodatak, pa obavezno prođite kroz korake u nastavku da biste provjerili je li ova postavka omogućena ili ne.

Prvo pokrenite Kodi i kliknite na ikonu postavki. Izgleda kao zupčić.

Idite u “postavke sustava”. To je zadnja opcija u drugom redu.

Zadržite pokazivač iznad odjeljka dodataka i provjerite je li “nepoznati izvori” označen desno.

Vrlo je važno da ne gurnete ovaj korak jer će kasnije stvoriti glavobolju prilikom pokušaja instaliranja dodatka. Uvijek provjerite je li to omogućeno i uštedite od gnjavaže.

Instalirajte Elysium

Sada ste spremni instalirati Elysium. Vratite se na stranicu postavki i kliknite na “upravitelj datoteka.” To je zadnja opcija u posljednjem redu.

U lijevom stupcu kliknite “dodaj izvor”. To bi trebala biti zadnja opcija na popisu.

Pojavit će se zasebni prozor. Kliknite “” da biste otvorili adresnu traku.

U adresnu traku utipkajte “http://noobsandnerds.com/portal”. URL mora biti upisan točno onako kako je ovdje napisan. Ako vam ovaj URL pravi probleme, alternativa je “http://nan.aftermathwizard.net/nanrepo/”

Kliknite “U redu” i adresna se traka zatvara. Unesite naziv izvora (poput “noobsandnerds”) i ponovo kliknite OK.

Nastavite vraćati sve dok ne stignete na početni zaslon Kodi. Kliknite na izbornik “dodaci” na bočnoj traci.

Pritisnite gumb “preglednik s dodatkom” na vrhu bočne trake. Izgleda kao otvorena kutija.

S popisa kliknite na “instaliraj iz zip datoteke.”

Pronađite izvor koji ste prije imenovali. Za ovaj je vodič “noobsandnerds.”

Kliknite zip datoteku spremišta. U vrijeme pisanja naziva se “repository.noobsandnerds-2.3.3.zip”, ali može se malo razlikovati ovisno o verziji spremišta koju instalirate.

Pričekajte nekoliko sekundi i dobit ćete obavijest o omogućenom dodatku. Nakon što se prikaže, kliknite na “instaliraj iz spremišta.”

Ako ste prvi put instalirali spremište, tada će ispod službenog rekorda Kodi sjesti noobsandnerds. Bilo kako bilo, kliknite na noobsandnerds repozitorij s popisa.

Unutar spremišta kliknite “video dodaci.”

Unutra je dosta dodataka. Pronađite “Elysium” i kliknite na nju.

Otvorit će se zaslon s opisom i ikonom za dodatak. Kliknite na “instaliraj” iz donjeg reda.

Pričekajte istu obavijest s omogućenim dodatkom i Elysium je spreman za upotrebu. Unutar ćete pronaći ogromnu biblioteku filmova i TV emisija. Kategorije čine navigaciju jednostavnom, ali uvijek možete koristiti i funkciju pretraživanja.

Iako Elysium može navesti film ili TV emisiju, to ne znači da je trenutačno dostupan stream. Uvijek je dobra ideja dopustiti Elysium da čisti izvore prije nego što dobije nade, posebno ako je film još uvijek u kinima.

Ispravite pogrešku “nije uspjelo instaliranje ovisnosti”

Možda ćete naići na grešku koja kaže da “nije uspio instalirati ovisnost”, kao što sam radio tijekom rada na ovom vodiču. Ova je pogreška nastala zbog toga što Kodi ne može pronaći dodatak URLResolver, o čemu ovise svi neslužbeni dodaci za strujanje..

Ako vam se prikazuje ova pogreška, prvi korak rješavanja problema je deaktivacija spremišta koja se više ne nalaze. Da biste vidjeli što ste instalirali, slijedite ove korake:

 • Kliknite “dodaci” s početne stranice
 • Idite na “moji dodaci”
 • Kliknite “dodavanje spremišta”

Vidjet ćete sva trenutno instalirana spremišta unutra. Prođite i onemogućite svaki dok se Elysium ne instalira. U mom su slučaju Ares Wizard, Super Repo i Colossus bili izvor problema.  

Ako nemate instalirana druga spremišta ili ako to nije riješilo problem, morat ćete ručno instalirati dodatak URLResolver putem zip datoteke. Prati ove korake:

 • Preuzmite ZIPR datoteku URLResolver. Klikom na ovu vezu odmah se započinje preuzimanje
 • U Kodi idite na “preglednik dodataka > instaliraj sa zip datoteke ”
 • Pronađite direktorij u koji ste preuzeli URLResolver
 • Iznutra odaberite “script.module.urlresolver-x.x.x.zip”

Kao i kod svih ostalih dodataka, pričekajte obavijest i pokušajte instalirati Elysium.

Ispravite pokvareno pregledavanje elizeja

Možda otkrijete da Elysium neće učitati nijednu kategoriju unutar sebe, povlačeći ikonu za utovar, ali odvesti vas nigdje. Ovo je jednostavan problem sa TMDB pročistačem koji pronalazi metapodatke za sadržaj unutar Elysium.

Da biste to riješili, morate ažurirati ključ API-ja za TMDB. Prati ove korake:

 • Otvori “Elysium”
 • Kliknite “alati”
 • Pronađite “postavke: računi”
 • Kliknite “tipka api”
 • Unesite “da53492e6286553dccb57d74282b3737”

U vrijeme pisanja ovog ključa djeluje. Iako je malo vjerojatno da to neće raditi u budućnosti, uvijek je moguće, pa imajte to na umu ako ovaj ne radi za vas.

Zaključak

Elysium je sjajan za sve ljubitelje filma ili TV emisije. Sve, od starih favorita do filmova koji se još nalaze u kinima, može se pronaći, a većina je dostupna u HD-u. Sučelje za brzo čišćenje i jednostavno korištenje čine ga izvrsnim izborom za strujanje sadržaja na Kodi.

Iako je Kodi zakonit, piratstvo nije. Možda koristite piratski sadržaj kada koristite Elysium i morate ga tretirati u skladu s tim. Ne preporučujemo piratstvo, ali bez obzira na to jeste li ili ne, od vitalnog je značaja da imate privatnu VPN kada koristite Elysium iz privatnosti. Pogledajte naš popis najboljih VPN usluga ako ih već nemate.

Ako želite više Kodi sadržaja, provjerite i našu Kodi arhivu. Imamo udžbenike, popise i ostalo, uključujući kako instalirati Kodi na Roku i baviti se problemima međuspremnika kodi-a.

Jeste li koristili Elysium? Javite nam u komentarima i, kao i uvijek, hvala na čitanju.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map