Kako instalirati DD-WRT na ruter kod kuće ili u uredu

Dobrodošli u vodič portala Cloudwards.net o tome kako instalirati DD-WRT firmware na vaš usmjerivač.


Korisnici koji žele najbolje iskoristiti bežične usmjerivače Small Office / Home Office, imaju tendenciju da pronađu OEM rješenja samo ne nude veliku vrijednost. Firmver proizvođača originalne opreme (OEM) je toliko oštar i loš, da ne može u potpunosti iskoristiti hardver rutera..

Na primjer, OEM softveru obično nedostaje:

Mogućnosti zaustavljanja VPN-a

Značajke poslužitelja datoteka

Mogućnosti daljinske prijave

Ruter može imati najnoviji i najveći procesor, maxed-out RAM-a i puno flash memorije; ali to će i dalje biti ometano zbog njenog firmwarea i nedostatka značajki.

Ova činjenica ostavlja potrošače da traže na Internetu alternativno rješenje, koje se svodi na to da njihov usmjerivač flešira pomoću prilagođenog softvera, bilo od vrste Tomato ili DD-WRT.

Danas ćemo bliže pogledati kako fleksirati kućni bežični usmjerivač s DD-WRT firmware-om.

Sadržaj:

 

Prije početka, uzmite u obzir dvije stvari.

Prvo, iako su Tomato i DD-WRT bitno različiti tipovi koda, koji nude različite značajke, koraci za uključenje usmjerivača manje-više su isti za oba.

Međutim, zbog nekoliko manjih koraka koji se razlikuju između dva postupka instalacije, i dalje ćete htjeti slijediti vodič specifičan za Tomato, ako se odlučite za taj okus firmware-a..

Drugo, samo zato što želite prilagođeni firmver, to ne znači da ga morate osobno instalirati; postupak se može izvesti za vas, o čemu ćemo dalje raspravljati. 

Praktična alternativa za pokretanje vlastitog usmjerivača

Ako niste tehnički skloni, bolje je kupiti usmjerivač s DD-WRT koji je već unaprijed instaliran. Srećom, korisnici koji više ne žele nadograditi svoju opremu mogu kupiti usmjerivač s DD-WRT ili Tomato već instaliranim s FlashRouters.com.

Preporučujem pregledavanje njihovih web stranica da biste vidjeli što se nudi. Alternativno, pogledajte naše preporuke za najbolje VPN usmjerivače 2020.

Možda mislite da je kupnja fleširanog usmjerivača beskorisna jer je još uvijek potrebno konfigurirati usmjerivač za vaše kućno okruženje. Ali evo dobre vijesti; FlashRouters.com ne samo da će izvršiti nadogradnju za vas, već će postaviti i DD-WRT softver da udovolji vašim potrebama.

FlashRouter.com opslužuje kupce predinstaliranjem DD-WRT i Tomato firmware-a. Također, usluga će unaprijed konfigurirati bežične usmjerivače, čineći ih tako spremnima za upotrebu odmah izvan okvira.

Preduvjeti za postupak nadogradnje

Naravno, kao i u bilo kojem drugom projektu, ljudi koji žele upaliti svoj usmjerivač prije nego što započnu, moraju prikupiti potrebne resurse. Postoji nekoliko preduvjeta, od kojih je prvi usmjerivač sposoban za pokretanje DD-WRT firmware-a.

DD-WRT ne podržava svaki usmjerivač dostupan za kupnju od prodavača elektronike, provjerite podržava li vaš popis na popisu DD-WRT usmjerivača..

Ako nije na popisu, trebat ćete je kupiti na FlashRouters.com ili kupiti podržani model od lokalnog dobavljača elektronike.

I na kraju, također ćete morati preuzeti najnovije .kanta DD-WRT instalacijske datoteke.

Kako bljesnuti usmjerivač pomoću DD-WRT

U uputama u nastavku objašnjeno je kako nadograditi usmjerivač koristeći DD-WRT.

Međutim, to su opći koraci i mogu se malo razlikovati ovisno o različitim modelima usmjerivača. To je rečeno, s obzirom da su Linksys usmjerivači najčešći za kućnu upotrebu, upotrijebit ćemo njegovo sučelje kao naš primjer.

Korak 1: Poništite usmjerivač

Prvo što treba učiniti je takozvano resetiranje 30/30/30. Ako pogledate stražnju stranu usmjerivača, vidjet će se mali gumb za resetiranje.

Ovaj gumb za resetiranje je maleni da se spriječi slučajno pritiskanje pa će ga trebati pritisnuti kopčom za papir ili olovkom.

Da biste izvršili resetiranje 30/30/30, prvo provjerite je li usmjerivač uključen i uključen.

Pritisnite i zadržite tipku za resetiranje 30 sekundi (koristite štopericu).

Potom, osiguravanje gumba za resetiranje je još uvijek pritisnuta, iskopčajte napajanje rutera i pričekajte još 30 sekundi.

posljednje, i dalje držite pritisnutim gumb za resetiranje, ponovno priključite napajanje usmjerivača i pričekajte još 30 sekundi.

Neophodno je cijelo vrijeme pritisnuti tipku za resetiranje ili postupak resetiranja neće uspjeti.  

2. korak: prijavite se na web sučelje

Za prijavu na web sučelje usmjerivača provjerite je li omogućen Javascript. Kao dodatnu napomenu, neki preglednici imaju poteškoće pri učitavanju web sučelja raznih usmjerivača.

Ako se stranica uprave ne učita ispravno, pokušajte s drugim preglednikom.

Pored toga, korisnik mora znati zadanu IP adresu usmjerivača. Da biste otvorili konfiguracijsko sučelje, unesite IP adresu u URL traku preglednika, a prethodi “http: //” (na primjer – http://192.168.1.1).

Umjesto povezivanja bežično ili preko drugog mrežnog uređaja (poput sklopke), visoko je preporučljivo povezivati ​​svoje računalo izravno s usmjerivačem putem ethernet kabela..

Provjerite je li ethernet kabel spojen na LAN port vašeg usmjerivača, a ne na WAN priključak.

Ako već ne znate IP adresu rutera, samo Google “Model_XYZ je zadana IP adresa.” Modeli Linksys obično su zadani polje korisničkog imena koje je prazno i ​​zaporka “admin”.

Opet, vjerodajnice se razlikuju od različitih pružatelja usluga pa jednostavno Google zadano vjerodajnice za prijavu ako ste ih zaboravili.

Korak 3: Prenesite DD-WRT firmver

Prije prijenosa DD-WRT firmware-a, pročitajte sljedeće ključno upozorenje:

Nužno je u postupku postavljanja da postupak ne prekidate dok bljeska usmjerivač. To bi moglo usmjeriti vaš usmjerivač, čineći ga beskorisnim. Prekid postupka postavljanja mogao bi onemogućiti učitavanje novog firmvera ili resetiranje na tvornički zadane postavke! 

Ukratko, NEMOJ izvršite nešto od sljedećeg dok se postupak ne dovrši:

Isključite računalo

Zatvorite web preglednik

Isključite napajanje usmjerivača

Odspojite ethernet kabel koji povezuje vaše računalo s usmjerivačem

Proces se obično završava u roku od dvije minute i može se provjeriti nakon što nova web stranica za prijavu DD-WRT bude dostupna iz vašeg preglednika.

Imajte na umu da svaki usmjerivač ima drugačije sučelje za postavljanje. Unatoč tome, opcije konfiguracije za treptanje usmjerivača gotovo se uvijek nalaze u odjeljku “administracija”.

Na modelima Linksys učinite sljedeće:

 1. Prijavite se u konfiguracijsko sučelje rutera
 2. Kliknite karticu “Administrator” koja je ponekad označena kao “Administracija” ili “Administrator”.
 3. Odaberite “Odaberi datoteku” i pomičite se po direktorijima da biste pronašli instalacijsku datoteku DD-WRT

Ako je teško pronaći postavke nadogradnje upravljačkog softvera, pogledajte upute za usmjerivač kojima se može pristupiti na mreži.

Korak 4: prijavite se na DD-WRT sučelje

Tijekom postupka instalacije svjetla će obično treptati na usmjerivaču (opet, ovisi o različitim modelima rutera).

Ne zaboravite da slučajno ne isključite usmjerivač ili ne prekidate postupak njegove instalacije, ili može jednostavno ugristi prašinu.

Po završetku trebao bi postojati skočni prozor koji pokazuje uspjeh. Prije nego što nastavite, pričekajte otprilike 5 minuta.

Čekanje je mjera predostrožnosti koja pomaže u sprječavanju nepravilnih smetnji korisnika.

Na kraju, nakon čekanja 5 minuta, u redu je kliknuti gumb za nastavak ako se upit za prijavu nije predstavio. Zadana IP adresa trebala bi biti 192.168.1.1 za većinu modela usmjerivača, ali opet, može se razlikovati između različitih proizvođača i modela.

Završne misli

Najvažnije što treba imati na umu nije prekid postupka nadogradnje. Slijedom gore opisanih koraka, prebacivanje usmjerivača na DD-WRT trebao bi biti gotovo lak napor koji traje samo 15 do 20 minuta.

Ipak, treptanje usmjerivača samo je početak. Nakon nadogradnje moći ćete iskoristiti puni potencijal rutera i iskoristiti bolje prednosti njegovog hardvera s dodatnim značajkama i funkcionalnošću.

Jedna od prvih stvari koju će osoba vjerojatno htjeti konfigurirati je VPN tunel od mjesta do mjesta. Time će se zaštititi svaki uređaj spojen na bežičnu mrežu VPN enkripcijom.

A također i deblokirajte web lokacije sa ograničenom geološkom oznakom. Još bolje, korisnici mogu konfigurirati DD-WRT usmjerivač u sljedeće:

VPN poslužitelj

Poslužitelj datoteka

Uređaj za mrežno dijeljenje

Ako se gore navedeni koraci čine previše zastrašujućim ili izazovnim, možda će biti privlačnije kupiti ruter DD-WRT od FlashRouters.com.

Hvala vam što ste pročitali ovaj vodič o tome kako instalirati DD-WRT na usmjerivač; slobodno ostavite bilo kakva pitanja ili nedoumice u komentarima ispod.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map