Kako dobiti indonežansku IP adresu 2020. godine: Jakarta Juke

Ako ste se preselili iz Indonezije ili putujete, možda ste primijetili da ne možete pristupiti onim stvarima koje obično radite na mreži. Bez obzira koliko pokušali, sve što dobijete je poruka o pogrešci. To je zato što je web lokacija ili internetska usluga ograničena na određenu zemlju. Za pregled vam je potrebna indonezijska IP adresa, a mi ćemo vam pokazati kako je dobiti.


IP adrese su jedinstvene i svi na mreži imaju je. Zamislite to kao ID koji govori svakoj web stranici ili internetskoj usluzi koju posjetite gdje se nalazite. To je razlog zbog kojeg ne možete vidjeti sadržaj koji je ograničen na određenu zemlju, osim ako niste tamo. Ako promijenite vašu IP adresu, ona može izgledati kao da ste tamo.

Postoji nekoliko razloga zbog kojih biste to željeli učiniti. Možda će vam nedostajati lokalni kanali, poput Nonton TV-a, ili možda postoji emisija na indonezijskom Netflixu koju ne možete gledati nigdje drugdje.

Za ograničenja licence krivi su geoblokovi na koje naiđete. Ako emisija nema dozvolu za emitiranje u nekoj zemlji, njoj se tamo ne može pristupiti. Zbog toga se Netflixova knjižnica razlikuje po cijelom svijetu i zašto je verzija SAD-a najveći izbor. Više o tome možete pročitati u našem djelu o zabrani Netflixa i za naše preporuke potražite u najboljem VPN vodiču za Netflix..

Drugi razlog za dobivanje indonezijske IP adrese je pristup financijskim ili poslovnim računima. Mnoge banke postavljaju ograničenja za prijavu i dopuštaju vam to samo iz zemlje. To je sigurnosna značajka koja ima za cilj borbu protiv prijevara. Ako promijenite svoju IP adresu, nećete imati problema s prijavom.

Kako dobiti indonežansku IP adresu

Jedan od načina da promijenite svoju IP adresu je korištenje proxyja. To je lako – naš najbolji besplatni vodič za proxy objašnjava postupak – ali proxy poslužitelji mogu biti nepouzdani, pa ih ne preporučujemo. Uz to ste sjedeća patka bez sigurnosti i IP-a širom otvorena za bilo koga tko može pogledati. Pogledajte našu usporedbu VPN vs proxy vs Tor za više pojedinosti.

Preporučujemo upotrebu virtualne privatne mreže. Ne samo da ćete moći promijeniti svoju IP adresu, već ćete imati koristi i od ostalih funkcija koje dolaze s njima. VPN-ovi imaju veliku sigurnost da biste bili sigurni od mrežnih opasnosti i većina ih ima bez pravila za bilježenje, tako da nema zapisa o onome što radite na mreži. Oni također štite vašu pravu IP adresu.

Možete pogledati dobavljače u našem najboljem članku o VPN-u jer će vam mnogi pribaviti ono što vam treba, ali neki će više odgovarati Indoneziji nego drugima..

Davatelj VPN-a koji odaberete trebat će imati poslužitelje u Indoneziji ili odatle nećete moći dobiti IP adresu.

Neki VPN-ovi su bolji za pristup uslugama streaminga nego i drugi. Na primjer, Netflix ima pametni sustav otkrivanja VPN-a i nema puno pružatelja usluga koji ga mogu zaobići. Naš dio o Netflix proxy pogrešci daje to cjelovitije objašnjenje.

CyberGhost

CyberGhost je dobar izbor za dobivanje indonezijske IP adrese jer ima veliku poslužiteljsku mrežu koja tamo uključuje osam poslužitelja. Njegova je sigurnost dobra i ne vodi dnevnik vaših mrežnih aktivnosti.

CyberGhost-Slider1

CyberGhost-Slider2

CyberGhost-Slider3

CyberGhost-Slider4

CyberGhost-Slider5

prijašnji

Sljedeći

Ima pristojnu brzinu i neograničenu propusnost te može ući u usluge streaminga, poput Netflixa.

Možete ga koristiti u Windows-u, macOS-u, Androidu i iOS-u. Omogućuje istovremeno povezivanje sedam uređaja, zaradivši ovo drugo mjesto u našem najboljem VPN vodiču za više uređaja. Dostupno je sedmodnevno probno razdoblje pa možete testirati uslugu. Ako vam treba više vremena za to, postoji i garancija povrata novca. Naš pregled CyberGhost detaljnije je opisan.

NordVPN

NordVPN možete koristiti i za dobivanje IP adrese od Indonezije. Njegova poslužiteljska mreža je masivna, a u Indoneziji postoji pet poslužitelja. Na tržištu će vas zaštititi neka najbolja zaštita i vaše aktivnosti ostat će u tajnosti.

NordVPN-Slider1

NordVPN-Slider2

NordVPN-Slider3

NordVPN-Slider4

NordVPN-Slider5

prijašnji

Sljedeći

Brzina mu je dobra i nema ograničenja propusnosti. Može doći i u većinu usluga strujanja, uključujući Netflix.

Klijenti jednostavni za upotrebu dostupni su za Windows, macOS, Android i iOS, a možete povezati do šest uređaja u jednom potezu. Postoji prozor za povrat novca u roku od 30 dana, koji vam daje dovoljno vremena da vidite da li vam se sviđa Pročitajte našu NordVPN recenziju za bolji pregled davatelja usluga.

HideMyAss

HideMyAss će vam dobiti i indonežansku IP adresu. Ima veliku poslužiteljsku mrežu koja pokriva 190 zemalja, a koja uključuje dva poslužitelja u Indoneziji. Sigurnost je dobra, ali njena pravila o privatnosti kažu da se zapisnici veza i prekida čuvaju 30 dana.

HidemyAss-stranica-2019

Brzina mu je u redu za većinu aktivnosti. Uz to, on ima neograničenu propusnost i može pristupiti većini streaming usluga.

Možete ga koristiti u Windows-u, macOS-u, Androidu i iOS-u. Ima jednostavne klijente i omogućuje vam povezivanje do pet uređaja istovremeno. Možete koristiti sedmodnevno probno razdoblje da biste vidjeli da li vam se sviđa. Ako se još uvijek ne možete odlučiti nakon toga, postoji 30-dnevna garancija povrata novca. Pročitajte naš pregled HideMyAss za više informacija.

Opasnosti korištenja indonezijske IP adrese

Ne koristite opasnu upotrebu indonezijske IP adrese, ali trebali bismo naglasiti nekoliko stvari koje treba imati na umu. Postoje zemlje koje su pod jakim nadzorom, ne poštuju privatnost i imaju stroga pravila govora.

Govor mržnje i klevete mogu rezultirati velikim novčanim kaznama i zatvorskom kaznom u Indoneziji. Na primjer, korisnik Facebooka osuđen je na 14 mjeseci zatvora i novčanu kaznu od 5 milijuna indonezijskih rupija (380 USD) samo što je označen u vijesti koja se pojavila na njegovoj vremenskoj traci.

Prema Zakonu o državnoj obavještajnoj službi iz 2011. godine, društveni se mediji mogu nadzirati i presresti komunikacije bez sudskog naloga. Pojavila se tvrdnja da je indonezijska vojska provodila neovlašteni nadzor. Osim toga, vlada je kupila nadzornu tehnologiju za pristup uređajima i mrežama.

U 2015. godini objavljena su izvješća da je 21 zemlja kupila licencu za korištenje IMSI hvatača, tehnologije za praćenje mobilnih telefona, a među njima je bila i Indonezija. Pročitajte više o državi u našem najboljem VPN-u za Indoneziju.

Također biste trebali uzeti u obzir rizik od cyber kriminala. Javni WiFi dostupan je na više mjesta, ali ne možete znati koliko su sigurne veze. Indonezija je jedna od najugroženijih zemalja. Hakanje, virusi i zlonamjerni softver su česti. Razumno je instalirati dobar antivirus, kao i dobiti sigurnost VPN-a.

Završne misli

Nadamo se da smo vam pomogli da dobijete indonežansku IP adresu. Najbolji način za to je korištenje VPN-a, jer ćete biti zaštićeni dobrom zaštitom i možete se anonimno nastaviti.

Bilo koji od naših izbora dobit će vam ono što vam treba, ali CyberGhost je najbolji za posao jer imate osam poslužitelja za izbor, što je najviše što smo vidjeli. Sedmodnevno suđenje daje vam dovoljno vremena za testiranje, a garancija povrata novca je glazura na torti.

Ako imate iskustva s dobivanjem indonezijske IP adrese, recite nam o tome u odjeljku za komentare u nastavku. Hvala na čitanju.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map