Kako dijeliti datoteke na Google disku 2020

Dijeljenje datoteka ključne su značajke bilo koje moderne usluge u oblaku. To uključuje Google disk, najpopularniju mogućnost pohrane u oblaku od svih. Iako većina davatelja prostora radi slično, kada je u pitanju dijeljenje datoteka, potrebno je vremena za učenje onih koji su novi u oblaku pohrane. U ovom ćemo vam članku pomoći da glavu omotate oko osnova dijeljenja datoteka pomoću Google diska.


Pokrivat ćemo dijeljenje mapa i pojedinačnih datoteka na Google disku, kao i prednosti korištenja istih za njihovo dijeljenje, uključujući suradnju s izvrsnim uredskim paketom, Google dokumentima. Pogledati ćemo nekoliko slabosti, poput upitne sigurnosti.

Za one koji imaju više pitanja o načinu funkcioniranja Google diska, imamo članak posvećen ovoj temi. Tu je i naša cjelovita recenzija na Google disku.

Što je Google pogon?

Web sučelje Google diska

Google Drive Sync mapa

Google Dokumenti Google Drive

Veza za stvaranje Google diska

Mrežne postavke Google diska

prijašnji

Sljedeći

Google pogon usluga je za pohranu u oblaku. Primarni joj je cilj omogućiti pohranu datoteka na udaljene poslužitelje umjesto na tvrdi disk vašeg računala. To štedi prostor na tvrdom disku, omogućava vam sinkronizaciju datoteka između uređaja i dijeljenje datoteka bez potrebe za baratanjem s dosadnim prilozima e-pošte.

Osnovni račun na Google disku je besplatan i nudi vam 15 GB prostora za pohranu. Iako se dijeli s Google Photos i Gmail, to je jedan od najbogatijih besplatnih planova za pohranu u oblaku. Ako vam treba više prostora za datoteke, Google pogon nudi 100 GB za 1,99 USD mjesečno i 1TB za 9,99 USD mjesečno.

U narednim mjesecima uslugu će preimenovati u Google One, a njezin će se 1TB plan udvostručiti na 2TB bez dodatnih troškova. To bi trebalo dovesti do jedne od najboljih ponuda u oblak pohrani, tamo s pCloud i Sync.com.

Uz pohranu datoteka, Google pogon može se koristiti za sinkronizaciju datoteka na uređajima i, ključ ovog članka, dijeljenje datoteka s drugima.

Prijenos datoteka na Google disku

Prije dijeljenja datoteke s Google diska morate je prenijeti na Googleov poslužitelj. Poslužitelji tvrtke nalaze se širom svijeta, iako je većina u Sjedinjenim Državama, što omogućuje brži pristup podacima, kao i brži prijenos datoteka..

Da biste prenijeli datoteke na Google disk, možete ih premjestiti u mapu za sinkronizaciju na Google disku ili ih prenijeti pomoću web aplikacije ili pametnog telefona Google Drive.

Google Drive-Upload-Sadržaj

Umjesto da prenosite pojedinačne datoteke, možete prenositi mape. Moguće je prenijeti bilo koju vrstu datoteke do 20TB, što je velika oblaka prema standardima u oblaku. Jedine iznimke su datoteke Google Dokumenata, Prezentacija i tablica. Dokumenti i Prezentacije imaju ograničenje od 50 MB, a Prezentacije imaju ograničenje od 100 MB.

Dijeljenje datoteka na Google disku

Nakon prijenosa možete započeti dijeljenje mapa i datoteka s prijateljima, obitelji, kolegama i klijentima. To možete učiniti iz mape za sinkronizaciju Google diska u vašem datotečnom sustavu ili web sučelju.

Dijeljenje mapa Google Sync sinkronizacije

Za dijeljenje sadržaja u mapi sinkronizacije desnom tipkom miša kliknite i pokažite mišem iznad “Google diska”. Postoje tri mogućnosti: “dijeljenje”, “prikaz na webu” i “kopiranje veze u međuspremnik.”

Google Drive-Sync-mape-Šerif

Treća opcija, “kopiraj vezu u međuspremnik”, najlakši je način dijeljenja datoteke. Stvara URL poveznicu koja upućuje na vašu datoteku koja se može zalijepiti na Slack forume, društvene medije, proračunske tablice ili bilo gdje drugo.

Odaberite “share” za precizniju kontrolu.

Kad koristite “dijeli”, umjesto da generirate vezu, otvorit će se prozori za postavke dijeljenja. Dostupne su mogućnosti za unos adresa e-pošte za slanje veza do i postavljanje dozvola. Dozvole uključuju “mogu organizirati, dodati i urediti” i “samo za prikaz”.

Google Drive-Dijeli pod Postavke

Primijetit ćete “naprednu” vezu pri dnu prozora postavki. Koristite ga za izmjenu dozvola za određene pojedince. Postoji prekidač za sprečavanje urednika da dodaju i nove ljude.

Google Drive-Dijeli napredne postavke

Dijeljenje web sučelja Google diska

Slične opcije dijeljenja dostupne su s web sučelja Google diska. Desnom tipkom miša kliknite bilo koju mapu ili datoteku na mreži i možete dohvatiti vezu za dijeljenje ili odabrati “dijeljenje” za naprednije kontrole.

Google Drive-web-UI-Šerif

Kao i kod dijeljenja iz mape za sinkronizaciju, generiranje veze je jednostavnije, ali može biti i opasno. Linkove može koristiti svatko tko dobije pristup do njih. Korištenje opcije „dijeljenje“ za unos adresa e-pošte i postavljanje dozvola pruža sigurnost.

Ako dijelite datoteke Google dokumenata, prezentacija ili tablica, korisnicima možete dati dopuštenja samo za prikaz, uređivanje ili komentar na datoteke. Komentari dopuštaju drugima da ostavljaju komentare na marginama Google datoteka, što je značajka koju često koristimo na Cloudwards.net za proizvodnju sadržaja. Uređivanje privilegija također omogućuje drugima da ostavljaju prijedloge za izmjene koje se mogu odobriti ili ne.

GoogleDokumenata-file-Komentari

Do 100 ljudi može istovremeno komentirati i uređivati ​​zajednički Googleov dokument. Više od toga može vidjeti, ali je lakše distribuirati univerzalnu vezu nego unositi 100 adresa e-pošte.

Napredne postavke dijeljenja omogućuju vam da automatski objavite veze na Facebook, Google+, Gmail i Twitter kako biste povećali svoju publiku.

Google Drive-web-UI-Dijeli pod Postavke

Google disk dijeli sa mnom

Google pogon omogućuje drugima dijeljenje mapa i datoteka s vama. Da biste lakše upravljali njima, web sučelje uključuje poseban prikaz “podijeljeno sa mnom” da biste vidjeli koji vam je sadržaj dostupan.

Google Drive-zajedničke S-me

Popis uključuje i zajedničku datoteku i ime osobe koja ju je podijelila s vama.

Nažalost, ne postoji sličan prikaz za reviziju sadržaja koji ste podijelili s drugima. To olakšava gubitak veze s vezama. Najbolje što možete učiniti je skenirati popis datoteka u prikazu “moj pogon” i potražiti ikonu “veza” pored objekta, što znači da se dijeli.

To može biti puno vremena i datoteke je lako zanemariti. Nadamo se da će Google razmotriti dodatak za značajku kako bi popravio nadzor.

Slabosti dijeljenja Google diska

Google pogon olakšava distribuciju datoteka, ali osim pregleda revizije dijeljenih datoteka, postoje i problematični nedostaci u načinu na koji Google disk dijeli datoteke.

Najveća je slabost što Google ne dopušta postavljanje zaporki ili datum isteka veza. Lozinke za povezivanje osiguravaju da samo oni koji imaju lozinku mogu koristiti vezu za pregled ili preuzimanje zajedničkog sadržaja. Bez njih, svatko tko dobije vezu, može je pregledati.

Datumi isteka veze postavljaju vremenski mjerač vremena koliko je veza datoteka dobra. Datumi isteka razumnog su rješenja kako lako izgubiti trag o vezama koje ste stvorili i problemima koji dolaze s tim.

Većina tih pružatelja usluga pohrane u oblaku također nedostaje tih računa. Nekoliko izuzetaka spomenuto je u našem najboljem članku za pohranu podataka u oblaku za dijeljenje datoteka. Najbolji dio gomile je Sync.com, koji vam omogućuje postavljanje lozinki, datuma isteka i ograničenja preuzimanja.

Sync.com-Upravljanje-Linkovi

Sync.com također šifrira dijeljenje datoteka koristeći privatnu en-end-enkripciju. To je, pak, druga stvar.

Poticaj je taj što je, iako je sjajan za dijeljenje datoteka i jedan od najboljih alata za pohranu u oblaku za suradnju, daleko od savršenog.

Kao posljednja riječ opreza, ugovor o odredbama i odredbama Google diska omogućuje tvrtki slobodan pregled skeniranog i zajedničkog sadržaja. Postoji mnogo razloga za to, uključujući ciljani marketing, ali postoji jedan razlog posebno koji je povezan s ovim člankom: materijal zaštićen autorskim pravima.

Ako planirate pohranjivati ​​uznemirene filmove na svoj račun na Google disku i dijeliti ih s drugima, ponovno razmislite o svom planu. Sustav koristi podudaranje s hash-om kako bi otkrio piratski sadržaj i ne može dopustiti dijeljenje ako označi nešto sumnjivo.

Google Drive-Kršenje

Iako se ne zalažemo za piratstvo, ako želite pohranjivati ​​dosadaste datoteke, bolje bi vam bilo davatelja oblaka za pohranu podataka o nula znanja. Sync.com, pCloud i Tresorit su najbolje oklade, s MEGA udaljenom četvrtinom.

Završne misli

Bez dijeljenja datoteka Google pogon ne bi bio toliko uvjerljivo rješenje za pohranu u oblaku kao što je to. To je zato što dijeljenje datoteka stoji iza onoga što Google Drive najbolje radi, a to je suradnja.

Koautoriranje Google dokumenata, dijeljenje prezentacija i distribucija proračunskih tablica svi su vitalni elementi iskustva na Google disku. Dijeljenje datoteka putem Google diska uglavnom je jednostavno i ovaj bi vas članak trebao uputiti na pravi put.

Naravno, nitko nije savršen. Ako se i dalje osjećate izgubljeno i trebate savjet, javite nam u komentarima u nastavku i rado ćemo podijeliti svoje znanje. Ne zaboravite da se prijavite za 15 GB besplatnog prostora za pohranu na Google disku da biste započeli dijeljenje datoteka ili da biste dobili najbolji pregled u oblaku za dijeljenje, a pročitajte da biste saznali više opcija. Hvala na čitanju.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map