Evernote vs Google pogon: Koji će vam najbolje odgovarati?

Evernote i Google Drive dva su najbolja alata za produktivnost u oblaku koji novac (i ne može) kupiti. Sa svoje strane, Evernote se svrstao u najbolju dostupnu aplikaciju za bilježenje, pobijedivši OneDrive za tu čast. U međuvremenu, Google Drive možda nije Cloudcast.net odabran za najbolju pohranu u oblaku, ali ne možemo odbiti brojeve; 800 milijuna korisnika čini ga najpopularnijim.


Između Evernotea i Google Pokreta nema više pitanja. Evernote je aplikacija u oblaku (u stvari koristi Google Cloud za bilješke), dok je Google Drive usluga pohrane u oblaku koja se može koristiti za prijenos datoteka i služi kao platforma za nekoliko integriranih aplikacija, uključujući primjerski uredski paket..

Ipak, unatoč nedostatku između njihovih ciljeva, postoje legitimna pitanja koja usluga najbolje funkcionira za određene zadatke. Imajući to u vidu, vrijeme je za Evernote protiv Google Pokreta.

Bitka: Evernote vs Google Drive

Cilj ovog članka nije odlučiti je li Evernote bolji od Google diska – ili obrnuto – jer su vrlo različite životinje. Umjesto toga, željeli smo sagledati određene funkcije i analizirati ih. S tim ciljem, naš članak smo organizirali u pet različitih krugova: brze bilješke, popis poslova, sastavljanje istraživanja, bilješke o sastancima ili predavanjima i obrada teksta.

Prvo, razgovarajmo općenito o tome što svaka usluga želi postići i koliko svaka usluga košta.

1

Cijena

Prvo ćemo usporediti troškove pretplate za svaki alat, kao i pogledati kakav su kapacitet pohrane, veličina bilješke i ograničenje propusnosti pridruženi tim troškovima..

Evernote

Evernote pruža mogućnosti snimanja bilješki i spremanje bilješki na oblačne poslužitelje što servisu omogućuje sinkronizaciju tih bilješki na različitim uređajima. Podržani su više operativnih sustava, uključujući Windows, Mac, iOS i Android.

Jedan od razloga što je tim Cloudwards.net svrstao Evernote kao najbolju aplikaciju za bilježenje općenito, na izvrsne organizacijske značajke alata, koje smo detaljno opisali u našoj recenziji Evernote.

Možete se prijaviti za besplatni račun Evernote koji dolazi s određenim ograničenjima poput 60MB mjesečnog propusnog opsega i ograničenja veličine novčanice od 25 MB..

Evernote Plus nudi manje restriktivne kapke (1GB propusne širine i 200MB note note) za samo 3,99 USD mjesečno. Postoji i Evernote Premium plan s ograničenjem za sinkronizaciju od 10 GB mjesečno. Bez obzira s kojim planom idete, nema stvarnog stropa kada je u pitanju koliko prostora za pohranu dugoročno dobijate za bilješke.

Google vožnja

Google pogon usluga je pohrane u oblaku kao i svaka usluga pohrane u oblaku. Njegova je određujuća svrha pomoći uštedjeti prostor na tvrdom disku pohranjivanjem dokumenata, slika, video zapisa, glazbe i drugih datoteka na udaljene poslužitelje.

Međutim, ovo je usluga pohrane u oblaku koja, kao što možete pročitati u našoj recenziji Google diska, pruža mnogo veću vrijednost od one, zahvaljujući nizu integriranih aplikacija. Te aplikacije uključuju uobičajeni klijent za sinkronizaciju, osim neusporedivog skupa uredskih alata koji uključuje program za obradu teksta (Google Docs) i aplikaciju za proračunske tablice (Google Sheets).

Google također ima svoju aplikaciju za bilježnice u oblaku, Google Keep. Iako Google Keep zapravo nije integriran s Google diskom, tako da ne crpi iz vašeg prostora za pohranu domaćinske bilješke, razmotrit ćemo njegove mogućnosti u nastavku kada uspoređujemo Google pogon i Evernote. Google je integrirao Google Keep s Google dokumentima početkom 2017., integraciju koja je Google Keep službeno postala članom grupe alata G Suite (zajedno s Diskom, dokumentima, kalendarom, Gmailom i nekoliko drugih aplikacija).

Za pristupanje Keepu i uzimanju bilješki iz Google Dokumenata samo kliknite izbornik “alati”, a zatim odaberite “Keep notepad”.

Unosom bilješke Keep unutar Google Doc stvorit ćete bilješku povezanu s dokumentom u Google Keepu. To je vrlo korisna integracija za ozbiljne korisnike programa Keep i Dokumente, a onu koju će Google nadamo se proširiti na Sheets, Gmail i neke druge izvorne aplikacije.

Google Keep je potpuno besplatan, pruža neograničen prostor za bilježenje bez mjesečnih ograničenja. S druge strane, s Google diskom dobivate 15 GB besplatno, što ga svrstava među najbolje ponude besplatne pohrane u oblaku. Ako nema dovoljno prostora za pohranu, mjesečno možete dobiti 100 GB za 1,99 USD i 1 TB za 9,99 USD.

Sada kada smo pravilno predstavili Evernote i Google Drive, prijeđimo na usporedbe.

Okrugla: Cijena za Google Pogon

Evernote Logo
Logotip Google diska

2

Brze napomene

Znanost sugerira da su naša sjećanja gotovo neograničena; Sjeća se da imamo problema s Iako znanost pripisuje i mobilnom dobu pružanjem raspona naše pozornosti jednakom onom zlatne ribice, korištenje oblaka za snimanje slučajnih misli i ideja kako ih kasnije ne biste zaboravili ima monumentalne prednosti za bit opoziva.

Aplikacije za bilješke savršene su za ovaj zadatak, puno više od pisanja svojih sjajnih ideja na koktel salvete ili stražnju stranu ruke. U našem ćemo prvom krugu saznati koja od naše dvije predstavljene usluge najbolje funkcionira u tu svrhu.

Iako osobno ovaj pisac ima čitavu Evernote-ovu bilježnicu posvećenu slučajnim bilješkama za mene, ne možemo poreći da se Evernoteov klijent za radne površine osjeća pomalo u tu svrhu, poput nošenja смоksova u trgovini..

Google Keep, s druge strane, nema klijent za radnu površinu, već jednostavno web sučelje koje je savršeno dizajnirano za brze bilješke. Izgled Keep koristi pločice koje mogu biti obojene bojom, što čini virtualnu zamjenu za zid post-it bilješki.

Ne preporučujemo upotrebu Google dokumenata u istu svrhu, uglavnom zato što ne postoji dobar način organiziranja i pronalaženja određenih dokumenata, osim pretraživanja naslova. I Evernote i Google Keep s druge strane podržavaju tekstualno pretraživanje i prilagođene oznake.

Pomoću prilagođenih oznaka možete označiti bilješke da biste ih kasnije sortirali. Na primjer, ako ste bloger, mogli biste stvoriti oznaku nazvanu “ideje o blogu”, a zatim, kad se budete trudili da smislite novu ideju za blog, izvucite sve bilješke označene kao takve da bi ih namazali. mentalni kotači.

Kada su u pitanju brze bilješke, većina ljudi vjerojatno će dobiti veću kilometražu od aplikacije za pametne telefone, a Evernote i Google Keep imaju dobre.

U slučaju Evernote-a, njegov se mobilni klijent čini daleko prikladnijim za zadatak brzih bilješki nego njegov desktop klijent zahvaljujući minimalističkom izgledu.

Evernote aplikacije za Android i iOS imaju značajku snimanja, tako da ako ste izvan i negdje uočite nešto što provocira ideju, možete brzo snimiti sliku zajedno sa povezanim bilješkama kako biste se kasnije podsjetili na tu ideju.

Mobilna aplikacija Evernote također podržava rukopis za one koji koriste pisaljku. Uz optičko prepoznavanje znakova, možete čak pretraživati ​​te rukopisne bilješke kasnije. Ako više volite glasovne bilješke, možete snimiti i one putem mobilne aplikacije Evernote (zvučne bilješke dostupne su i putem desktop aplikacije).

Google Keep također može raditi ove stvari (snimke, rukopis i glasovne bilješke), ali ima još nekoliko trikova koje Evernote ne čini. Jedno od najvrjednijih je pretvaranje glasovnih nota u tekst pomoću Googleovih prilagođenih algoritama konverzije.

Zapravo, Keep ima jedan od najnaprednijih softvera za glasovne bilješke bilo koje aplikacije za bilježenje. Možete diktirati čitave bilješke (korisno za vrijeme vožnje) i koristiti mogućnosti pretvorbe govora u tekst kako biste kasnije taj diktat pretvorili u napisane bilješke.

Uz to, poput web-sučelja, šareni izgled Google Keep-a izgrađen je za brze bilješke.

Nema sumnje da je, kada su u pitanju brze bilješke, Google Keep najbolji prijatelj kojeg mislilac koji ima odsutnost i koji je lako naš pobjednik prvog kruga.

Okrugla: Brze napomene za Google pogon

Evernote Logo
Logotip Google diska

3

Popisi obveza

Prvo stvari: ni Evernote ni Google Drive nisu dobri za upravljanje projektima. Za to će vam trebati namjenska aplikacija poput Trello ili rješenje za pohranu u oblaku s ugrađenim značajkama upravljanja zadacima poput Egnyte Connect (pročitajte naš pregled Egnyte Connect).

Međutim, za svakodnevne popise, poput trgovačkih poslova ili poslova, jedan će biti dovoljan. Kao što možda pretpostavljate, značajke koje podržavaju popis obveza djelomično se preklapaju s onima koje podržavaju brze zadatke, dajući prednost Google Keepu.

Pločice označene bojom pomažu vam da se popisi vizualno razlikuju, dok Keep također podržava izradu kontrolnih popisa kako biste mogli označavati stavke popisa dok ih ispunjavate. Značajke prepoznavanja glasa Google Keep-a omogućuju vam čak dodavanje stavki na popise usmeno tako što ćete reći: “U redu, Google, dodaj kikiriki maslac na moj popis namirnica.”

Budući da poboljšava svoju upotrebu kao proizvođač popisa, Google Keep također podržava funkciju podsjetnika tako da vam uopće ne treba padati na ruke da biste provjerili svoj popis. Konačno, možete dijeliti popise Google Keep-a s drugima i uključiti ih u njih.

Evernote također podržava kontrolne popise i podsjetnike, ali nijednu drugu značajku zbog koje je Google Keep izvrstan za izradu popisa. Pored toga, kao i brze bilješke, Evernote se osjeća previše složenim za sastavljanje jednostavnih popisa. Ta će složenost ipak dobro doći u našem sljedećem krugu.

Runda: Popisi popisa zadataka za Google Pogon

Evernote Logo
Logotip Google diska

4

Sastavljanje istraživanja

Iako sastavljanje brzih bilješki najbolje funkcionira s jednostavnom aplikacijom, sastavljanje detaljnih bilješki o poslu, osobnim ili akademskim projektima zahtijeva dojmljivije organizacijske značajke. Ovdje Evernote stvarno čini svijet različitosti.

Sastavljanje opsežnih bilješki upravo je vrsta posla koja Evernoteu najviše odgovara. Središnje u toj tvrdnji je njezino korištenje organizacijskih bilježnica preko zasebnih bilješki.

U stvari, iako se ovo može činiti očitim dodatkom, većina aplikacija za bilježenje ne uključuje funkcionalnost prijenosnog računala. OneNote i Zoho Notebook su jedine druge vrijedne opcije koje nam padnu na pamet, a Zoho Notebook je u najboljem slučaju samo granična opcija (pročitajte našu recenziju Zoho Notebook).

Jedina je mana što je tim Evernote iz nekog razloga odlučio ograničiti korisnike na samo 250 prijenosnih računala. Iako bi to trebalo biti dovoljno za prosječnog bilježnika, ozbiljni znanstvenici i drugi korisnici moći možda će kapu biti previše restriktivna.

Barem svaka Evernoteova bilježnica može sadržavati neograničene bilješke. Pored toga, kao što je spomenuto, bilješke se mogu označiti prilagođenim oznakama, koje se kasnije mogu koristiti za razvrstavanje. To olakšava brzo podizanje bilješki vezanih uz određenu temu. Možete i pretraživati ​​stvarni tekst u bilješkama ako pokušavate pronaći određeni dio istraživanja koji nije označen..

Također korisno u istraživačke svrhe je činjenica da se bilješke stvorene u Evernoteu mogu umrežiti umetanjem veze za jedan u tekst drugog. Te veze djeluju slično kao i poveznice na web mjestu, osim što su stranice koje su povezane vama privatne.

Uz to, mogućnost bilježenja slika i skeniranja stranica izuzetno je korisna za istraživanje stvari poput umjetničkih djela i povijesnih dokumenata. Naravno, možete i Evernoteu priložiti datoteke i dodati glasovne bilješke te tako dodatno izgraditi svoju istraživačku arhivu. Značajka web clipper-a Evernote također je korisna za prikupljanje istraživanja.

Iako sigurno možete koristiti Google Dokumente za prikupljanje bilješki o istraživanju, Evernote nije gotovo jednak tom pitanju. Možete pretraživati ​​naslove Google Dokumenata s početne stranice Google diska, ali ne postoji način da se pretraži tekst tijela ili dokumenata s oznakama za sortiranje.

Iako možete stvoriti mape za spremanje povezanih Google dokumenata, to nije baš prikladno kao i korištenje prijenosnih računala.

Google Keep također ne podržava funkcionalnost prijenosnih računala, iako možete barem označiti povezane bilješke i pretraživati ​​tekst bilješke, kao što je spomenuto ranije. Ipak, on jednostavno nema onu organizacijsku značajku koju bismo htjeli sastaviti u istraživanju. U konačnici, Google Keep više je bilježnica nego bilježnica.

Kolo: Sastavljanje istraživačke točke za Evernote

Evernote Logo
Logotip Google diska

5

Bilješke o sastancima ili predavanjima

Kada je u pitanju kopiranje crtanih pisama na radnoj ploči ili u crnoj ploči za posao ili školu, naša je aplikacija za bilježenje izbora OneNote, detaljno opisana u našem pregledu OneNote. To je zahvaljujući činjenici da Microsoftova aplikacija za bilješke omogućava organiziranje pojedinačnih bilješki na bilo koji neugodan način, osim činjenice da OneNote ima sjajne značajke crtanja. Evernote vs OneNote, međutim, gledamo u zasebnom članku.

Između Evernotea i Google Pokreta, glavna prednost Evernotea u tu svrhu je njegova upotreba prijenosnih računala koja će vam barem omogućiti da bilježite pojedinačne radne projekte ili klase segmentirano..

Evernote također ima neke mogućnosti crtanja, ali njihovo korištenje zahtijeva da stvorite zasebnu bilješku. Nemogućnost kombiniranja bilješki teksta i tinte veliki je nedostatak u tu svrhu.

Google Keep vam omogućuje dodavanje crteža bilješkama, ali, kao alat za crtanje, prilično je ograničen i omogućava vam samo prilaganje crteža na vrh bilješki.

Za oba alata, glasovne bilješke bit će prikladne za loše bilježnike ili one koji žele slušati sastanak ili predavanje, a ne pokušavati i bilježiti. Za vaše kolege ili školske kolege, jednostavno snimanje seanse značit će i da vas ne moraju slušati kako vas udaraju po tipkovnici.

Od svih pet rundi u ovom članku, ovaj je vjerojatno najbliži, a ni Evernote ni Google se ne odvajaju od ostalih. Dajemo malu prednost Evernoteu zahvaljujući značajkama prijenosnih računala, mada bi, u ovom slučaju, stvaranje zasebne mape za svaki projekt ili klasu i samo korištenje Google Dokumenata vjerojatno bilo dovoljno.

Runda: Bilješke o sastancima ili predavanjima za Evernote

Evernote Logo
Logotip Google diska

6

Obrada riječi

Google Docs posvećen je alat za obradu teksta, pa kao što pretpostavljate, sigurno je bolji izbor od Evernotea kada je u pitanju ovaj zadatak. Međutim, Evernote ima brojne značajke oblikovanja za koje biste očekivali da će ih pronaći u programu za obradu teksta, pa možemo razumjeti i zašto bi netko mogao pitati, zašto ne?

Među tim značajkama oblikovanja, Evernote podržava stotine fontova, od Agencije FB do Yu Gothic-a.

Podržane su i veličine slova, standardno oblikovanje fonta (podebljano, kurziv, podvlaka i sl.), Popisi s listićima, uvlačenja i tablice. Također možete ispisivati ​​i vraćati bilješke koristeći povijest verzije Evernotea u slučaju neželjenih promjena.

Dok ljudi sigurno koriste Evernote za obradu teksta – pa čak i pisanje knjiga – to nije svrha za koju je dizajniran, i bilo bi vam bolje da koristite namjenski program za obradu teksta.

Google Dokumenti, s jedne strane, imaju mnogo bolje značajke provjere pravopisa i gramatike. Također podržava zaglavlja, brojeve stranica i druge opcije izgleda poput stupaca i razmaka redaka koje nećete dobiti uz Evernote.

Uz to su Google Drive i Google dokumenti izvrsni za suradnju. Na primjer, značajka “prijedlog” omogućuje drugima da predlažu izmjene u vašim dokumentima bez da se zapravo ne promijene.

Iako zasigurno možemo vidjeti slučaj s Microsoft Word-om, danas postoji jako malo aplikacija koje odgovaraju mogućnostima obrade teksta Google dokumenata, a Evernote nije među njima.

Okrugla: Točka za obradu teksta na Google disku

Evernote Logo
Logotip Google diska

7

Presuda

Odabir Evernotea putem Google diska ili obrnuto, uvelike će ovisiti o vrsti posla koji trebate obaviti. Iako je Google Drive, pod pretpostavkom da u jednadžbu uključujete Google Dokumente i Google Keep, svestraniji, postoje neki zadaci u kojima Evernote tek najbolje napreduje, pretežno istraživački.

Dobra vijest je da ne trebate birati. Oba Evernote i Google Drive imaju besplatne verzije koje bi trebale biti dovoljne za osnovnu upotrebu. Ako ne, troškovi pretplate su dovoljno niski da nemamo problema nazvati bilo koju pogodbu, posebno s obzirom na ponuđene prednosti produktivnosti.

Za one koji obožavaju oba alata, postoje čak i načini da integriraju Evernote i Google Drive. Na primjer, pomoću IFTTT-a možete automatski kreirati bilješke o Google dokumentu kada se u Evernoteu primijene određene oznake.

Za osnovniji pristup, možete kopirati Google Doc veze na Evernote. Ako to učinite, automatski ćete stvoriti mali okvir u Evernoteu koji će vam točno reći na što veza ukazuje.

Naš najbolji savjet je dakle selektivno korištenje oba alata za poboljšanje radnog vijeka. Oboje su izvrsni i nema razloga da ne dobijete najbolje od oba svijeta.

Konačni pobjednik: Google Drive

Javite nam svoje misli o Evernoteu i Google disku u nastavku i hvala vam na čitanju.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map