7 Android aplikacija za sigurnosnu kopiju u oblaku

Što se tiče sigurnosne kopije u mreži i pohrane u oblaku, živim po jednom jednostavnom pravilu: što više načina morate napraviti sigurnosnu kopiju podataka i pristupiti svojim stvarima, to je bolje. Pa kad sam se nadogradio na Samsung Galaxy pametni telefon, odmah sam počeo tražiti Android sigurnosne kopije aplikacija koje će mi omogućiti pristup podacima na radnoj površini gdje god sam otišao.


Također sam htio biti siguran da su fotografije i videozapisi koje sam snimio izvrsnom kamerom telefona negdje automatski sigurnosno kopirani.

Evo internetskih sigurnosnih kopija i usluga pohrane u oblaku koje trenutno koristim na svom Android telefonu. Postoje tri usluge koje koristim više od bilo koje druge: Google Drive, SugarSync i Dropbox.

1. Google pogon

Uz to što sam internetski rezervni fangirl, ja sam težak Googleov korisnik, tako da je bilo nerazumno imati Google pogon za upravljanje i sigurnosno kopiranje datoteka. Puno je tutorijala o tome kako koristiti Google Drive za sigurnosnu kopiju i internetsku pohranu. Ali u moje je svrhe bilo važno pitanje mogu li dobiti pristup datotekama na svom telefonu čak i bez mrežne veze.

Kratki odgovor: da, ali morate biti povezani kako biste to ostvarili. Morao sam samo otići na Moj pogon i odabrati željenu datoteku. Postoji zaslon na kojem se prikazuju detalji datoteke na kojima možete prebaciti prekidač da biste omogućili izvanmrežni pristup.

Također dobivate obavijest kada je datoteka dostupna i nakon toga možete joj pristupiti kad god poželite, a sve se promjene sinkroniziraju pri sljedećem povezivanju. To djeluje poput sna i znači da dok god se sjećam da omogućim ključne datoteke za izvanmrežnu upotrebu, uvijek imam pristup svemu. (Preuzmi s Google Play-a)

2. SugarSync

SugarSync je popularno rješenje za izradu sigurnosnih kopija i moj je primarni internetski poslužitelj sigurnosnih kopija i pohrane u oblaku. Verzija za Android slična je po izgledu i stolnoj verziji, koja je nedavno preuređena za izdanje 2.0. Omogućuje sigurnosnu kopiju fotografija i videozapisa (odvojeno), optimizaciju fotografija i još mnogo toga.

Pregled poslovanja SugarSync

Možete odabrati pojedinačne datoteke za sinkronizaciju s uređajem i učinkovito pružiti izvanmrežni pristup tim stavkama. Još uvijek testiram klijent SugarSync Android, ali zasad mi se čini korisnim. Posebno mi se svidjela mogućnost sortiranja predmeta po datumu izmijenjenih, što olakšava provjeru ažuriranja sinkronizacije i dobrog funkcioniranja. (Preuzmi s Google Play-a)

3. Dropbox

Dropbox je treći stup u mojoj oblačnoj sigurnosnoj kopiji trifecta. Ima uredno sučelje i neke osobito korisne značajke. Kao i SugarSync, nudi mogućnost prijenosa fotografija i videozapisa, ali gdje Dropbox pobjeđuje je da to radi automatski i neprimjetno.

Mogu se opustiti kad fotografiram ili snimim videozapis, znajući da ću ih sljedeći put kad budem na računalu moći preuzeti s klijenta Dropbox desktop – nema više kablova.

I sviđa mi se činjenica da neki predmet možete voljeti da biste ga spremili za internetsku upotrebu. Dropbox je brz i funkcionira. Iz tog razloga je najbolji Android backup klijent kojeg sam dosad pokušao. (Preuzmi s Google Play-a). Iza ove tri usluge instalirao sam još nekoliko njih jer nikad ne možete napraviti sigurnosnu kopiju previše. Ostali Android backup klijenti na mom telefonu su OneDrive, MediaFire, PogoPlug i MEGA..

4. OneDrive

Otkad imam račun za OneDrive, zaključio sam da ne može nauditi Android klijentu, ali nisam osobito impresioniran. Iako to znači da mogu dobiti pristup datotekama pohranjenim na OneDriveu kad imam vezu, nisam uspio pronaći postavke za automatsko učitavanje ili izvanmrežni pristup, tako da ga ne koristim puno.

Online pohrana datoteka OneDrive

Ni ja ne koristim desktop verziju, ali jednom od milion, kad mi treba nešto pohranjeno na OneDriveu, to je tu. (Preuzmi s Google Play-a)

5. MediaFire

MediaFire je gotovo isto. Prijenos i dijeljenje datoteka dobro je funkcionirao i možete stvoriti i dijeliti privatne veze na sadržaj iz Android aplikacije.

MediaFire pregled

Ali smatrao sam da nedostaju neke značajke koje bih želio vidjeti pa je to drugi klijent na koji ne provodim puno vremena. (Preuzmi s Google Play-a)

6. Pogoplug

Pogoplug omogućava automatsko učitavanje s vaše kamere, mada je to mnogo sporiji i bolniji postupak nego s Dropboxom. Međutim, ono što možete učiniti s datotekama je ograničeno – možete dijeliti vezu, preimenovati ili izbrisati – to je prilično.

Budući da vjerujem da imam više sigurnosnih kopija, koristim ga kako bih bio siguran da nikad neću izgubiti pristup svojim fotografijama, ali u mojoj knjizi to je definitivno drugorazredni sigurnosni građanin. (Preuzmi s Google Play-a)

7. MEGA

Postoji nekoliko neslužbenih MEGA klijenata okolo – koristim MEGA sigurni oblak. Omogućuje automatsku sinkronizaciju fotografija i videozapisa, iako trebate ručno učitati druge dokumente.

Djeluje prilično dobro, mada je u mom ograničenom ispitivanju bilo teško reći hoće li biti tako bešavno kao Dropbox. Jedna stvar koju sam primijetio jest da prilikom omogućavanja prijenosa fotografija aplikacija Android nije pokušavala učitati postojeće fotografije – primjetna je razlika od ostalih aplikacija u ovom krugu. (Preuzmi s Google Play-a)

Zaključak

Pa, kakva je presuda? Koji klijent sigurnosne kopije za Android najbolje funkcionira? Iako ovo nije sveobuhvatno istraživanje, moj novac trenutno je na Dropboxu, zbog lakog, brzog prijenosa i jednostavnog izvanmrežnog pristupa.

Sad znam što mislite – što je sa sigurnosnim kopijama podataka samih telefona? I dalje radim na pronalaženju savršenog rješenja, a sigurno ću vas obavijestiti kad pronađem sjajno internetsko sigurnosno rješenje za Android telefone i tablete. Pogledajte ovaj prostor!

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map