10 savjeta kako oblak može učiniti vašu tvrtku produktivnijom u 2015. godini

Kada govore o oblaku, većina potrošača automatski misli na pohranu. Iako je mogućnost arhiviranja i sigurnosne kopije sustava važna, to nije jedino što ovu tehnologiju čini privlačnom.


Postoji mnogo različitih načina na koji oblak može povećati produktivnost na radnom mjestu. Evo 10 načina na koje može pomoći povećanju produktivnosti poslovanja.

1. Pristupite bilo gdje

Mogućnost pristupa datotekama s bilo kojeg mjesta je istinski plus za tvrtke. Skup talent nije više ograničen na lokalno područje. Oni mogu zaposliti svakoga tko ima pristup internetu. Osim toga, ako je područje pogodeno nepovoljnim vremenom, a radnici nisu u mogućnosti ući u ured, telekomunikacijski sustavi mogu nastaviti voditi tvrtku bez propuštanja batina.  

Produktivnost
© Steve Rhode

Jedno od najvećih bogatstva oblaka je njegova dostupnost s bilo kojeg mjesta. Baze podataka mogu se podići na mobilnim uređajima u tren oka. Po potrebi se mogu podijeliti s odabranim članovima osoblja.

2. Suradnja u stvarnom vremenu

Sve više i više tvrtki kao što je Box Business počinju nuditi alate za tvrtke koji će korisnicima omogućiti ne samo pristup datotekama bilo gdje, već i rad s drugima na projektima bez obzira gdje se nalazili. To znači da poslovni partneri iz cijelog svijeta mogu biti u toku s ovim poduhvatom čak i ako se nalaze na različitim lokacijama.

Produktivnost
© Venessa Miemis

To pomaže povećati učinkovitost radnika i ubrzati proces uklanjanjem potrebe za beskonačnim e-porukama s prilozima koji sadrže revizije.

Ovi alati za suradnju često ne samo da omogućuju više korisnika istovremeno otvaranje i uređivanje dokumenta, već imaju i značajku za chat koja omogućuje projektnim partnerima da komuniciraju u stvarnom vremenu. To ublažava telefonski poziv i e-poštu naprijed-nazad i ubrzava postupak.

3. Povećana produktivnost

Mogućnost pristupa datotekama i bazama podataka bilo gdje i suradnja s drugim radnicima omogućuje ljudima brži i pametniji rad. Umjesto da napuste sastanak i požupe natrag u ured kako bi završili projekt, zaposlenici mogu jednostavno pristupiti dokumentima na svom mobilnom uređaju. 


© Ken Teegardin

Ono smanjuje dugotrajne telefonske pozive, e-poštu i čeka drugima da im pošalju korisnike ono što trebaju za završetak projekta. Što manje vremena troši, tim produktivniji postaje.

4. Pristupačna i pouzdana tehnologija

Tvrtke poput Amazonove web usluge, Microsoftove Azure i VMware tvrtkama omogućavaju korištenje oblaka za obavljanje teških računanja i analiza. Ovaj hardver ne održava korisnik, već matična tvrtka, što ga čini ažurnim i pouzdanim za upotrebu.

Produktivnost
© pitbull2013

Troškovi ovih proizvoda su pristupačni kako bi se osiguralo da korporacije mogu iskoristiti svoje usluge. Često se ukupni račun temelji na iskorištenom iznosu u određenom razdoblju, uz primjenu minimalne naknade.

Iznajmljivanje prostora na cloud poslužitelju tvrtke će imati pristup dobro održavanoj tehnologiji i možda pouzdanijoj od one koju imaju u poduzeću.

5. Niži troškovi

Kupnja i održavanje opreme na lokalnoj razini je skupo. Ne samo da je potrebno redovito ažurirati hardver da bi se učinila najnovijom dostupnom verzijom, već je potrebno zaposliti osoblje koje će osigurati pravilno funkcioniranje.

Korištenje oblačnih alata može smanjiti dio ovog troška.


© pixabay

Najam prostora ili čitavog poslužitelja jeftiniji je od kupnje opreme za lokalnu upotrebu. Tvrtka koja posjeduje hardver pobrinut će se da bude ažuriran i održavan za upotrebu. Potrebno je manje informatičkog osoblja kako bi se osiguralo zbrinjavanje zaposlenika na licu mjesta.

6. Smanjite IT održavanje

S lokalnim poslužiteljima, IT troši dobar dio svog vremena za ažuriranje i održavanje opreme. Korištenjem usluga u oblaku mogu provesti svoje vrijeme radeći na stvarnim IT pitanjima. Potrošit će manje vremena na umetanje zakrpa za sigurnost na lokalnim uređajima i raditi na projektima koji tvrtku mogu učiniti učinkovitijom.

Produktivnost
© Nathaniel Ivie

Oni mogu pomoći u dizajniranju i distribuciji aplikacija na radnom mjestu i održavanju baza podataka za korporativnu upotrebu. Sve će održavanje poslužitelja ovisiti o davatelju usluga oblaka, a on će IT-u dopustiti da učini svoje.

7. Učinite da svoje uređaje dovedete u stvarnost

Više tvrtki želi smanjiti troškove tako što će omogućiti zaposlenima da koriste svoje osobne uređaje umjesto korporativne isporučene tehnologije. To pomaže da se radnicima na raspolaganju omogući najsavremenija tehnologija, istovremeno smanjujući režijski troškovi.

Produktivnost
© Američka korporacija NEC

Cloud tehnologija se ne oslanja na jedan sustav ili vrstu uređaja koji rade. Njemu se može pristupiti bilo gdje s bilo kojeg instrumenta, mobilnog ili stolnog računala. Jedino što je potrebno jest pristup internetu, a možda i softver za pristup određenim vrstama datoteka, kao što su word dokumenti ili PDF-i.

Omogućujući zaposlenicima da donose vlastite uređaje, tvrtke dopuštaju njima da koriste ono što najbolje radi za njih. To povećava produktivnost i učinkovitost.

8. Poboljšajte komunikaciju

Beskrajne poruke e-pošte i propušteni telefonski pozivi mogu učiniti frustrirajućim rad na projektu. Cloud suradnjom otklanja se potreba za slanjem dijelova projekta naprijed i nazad. Umjesto da čekaju da dođe u pretinac pristigle pošte, radnici mogu surađivati ​​u stvarnom vremenu, uz mogućnost slanja poruka koja im omogućuje da “razgovaraju” o projektu.

Produktivnost
© Jamie Welsh

Mnogi od tih pružatelja usluga oblaka nude administratorima način da vode evidenciju o projektima. Omogućuje zaposlenicima da im neprestano ažuriraju, a nadzornici način da odmah daju povratne informacije, otvarajući liniju komunikacije na izvršnoj razini.

9. Potiče zaposlenike na rast u svom poslu

Uz sve to poboljšana komunikacija i povećana produktivnost potiče se rast zaposlenika.

Radnici će biti motivirani da brzo završe svoj posao i prirodno će se prilagoditi većim odgovornostima kako tvrtka raste.

10. Povećana sigurnost

Sigurnost je glavna i vrlo valjana briga među tvrtkama. Iako se može činiti da će administratori prenijeti dobrobit svojih vlastitih podataka trećoj strani, podaci su zapravo sigurniji.

Suprotno uvriježenom mišljenju, hakeri nisu najveći rizik za tvrtku, to su zaposlenici koji gube uređaje koji sadrže osjetljive podatke.


© Cloudwards.net

Usluge u oblaku ne samo da omogućuju sigurnosnu kopiju osjetljivih podataka na svojim poslužiteljima, već mnoge imaju na raspolaganju alate kako bi IT administratori mogli daljinsko obrisati diskove. To znači da se podaci spremaju, ali mogu se lako ukloniti s ugroženih uređaja iako nisu dosegnuti, što pomaže u održavanju sigurnosti na korporativnoj razini.

Sažetak

Računarstvo u oblaku može učiniti tvrtku produktivnijom. Uz povećanu komunikaciju, pouzdanu tehnologiju i manje održavanja, zaposlenici mogu provesti svoje vrijeme radeći umjesto da čekaju komade koji su im potrebni za dovršetak projekta.

Telekomunikacija i uporaba osobnih uređaja odlična je ideja koja pomaže tvrtkama uštedjeti novac i iskoristiti potencijalni talent talent koji nije bio dostupan u prošlosti.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map