Vuoden 2020 nopein ulkoinen kiintolevy siirtonopeuden vireille

Nopeus on kuningas, kun kyse on ulkoisista kiintolevyistä. Vaikka rakennuksen laadun, kapasiteetin ja ominaisuuksien suhteen tulisi ottaa huomioon käytöstäsi riippuen, ulkoisen kiintolevyn ydin, joka tekee parhaan ulkoisen kiintolevyn oppaan arvoisen, on kuinka nopea se on. Tässä oppaassa ajetaan nopeimpia testaamiamme ulkoisia kiintolevyjä. 


Käyttämällä ulkoista kiintolevyarvosteluamme olemme kaventaneet viittä nopeinta ulkoista kovalevyä, jonka olemme nähneet. Kuten puhumme hetkessä, nopeus ei ollut ainoa huomioimamme tekijä, mutta se oli tärkein. Ulkoiset asemat, jotka saivat luettelon toimimaan odotuksia tai enemmän, ottaen huomioon niiden rakenteen. 

Ennen kuin aloitamme valintamme, haluamme kuitenkin puhua hiukan siitä, kuinka testimme jokaista ulkoista kiintolevyä ja kuinka analysoimme tuloksia. Tällä tavalla voit tarkastella tuloksia ja valita parhaan ulkoisen kiintolevyn tarpeitasi varten.

Kuinka testaamme ulkoisia kiintolevyjä

Käytämme neljää vertailuarvoa ulkoisten kiintolevyjen testaamiseen, joista kaksi keskittyy nopeuteen. Siellä on todellinen vertailuarvo – tässä tapauksessa CrystalDiskMark – sekä käytännön testi, kun siirrämme 2,3 Gt: n testikansio, joka on täynnä videoita, musiikkia ja valokuvia. Kun kaikki on sanottu ja tehty, meillä on kaksi seikkaa vertailla ulkoisia asemia suoraan. 

Ennen testausta meidän on kuitenkin hankittava ulkoinen kiintolevy. Sen sijaan, että kysyisimme valmistajalta suoraan näytettä, tilaamme kiintolevyn Amazonilta varmistaaksemme, että emme testaa kirsikkavalittua näytettä. Tilaamalla ja maksamalla ulkoisen kiintolevyn, kavennamme mahdolliset aukot tulosten ja kokemiesi nopeuksien välillä.

CrystalDiskMark-testimme on asetettu käyttämään 4 Gt: n testitiedostoa, jolla on viisi läpäisyä, suorittaen kaikki sovelluksessa saatavilla olevat testit. Kaikkiaan on neljä testiä, joista jokaisella on kaksi tulosta, yksi lukemiseen ja toinen kirjoittamiseen. Jotta ymmärrämme täysin numeromme sanomista, tarjoamme lyhyen katsauksen jokaisesta testistä.

 • Seq Q32T1: Ensimmäinen testi on peräkkäinen lukeminen ja kirjoittaminen. Kuten nimestä voi päätellä, peräkkäiset lukevat ja kirjoittavat tapahtuvat peräkkäin, mikä tarkoittaa, että kiintolevy lukee ja kirjoittaa tietoja lohkoissa vierekkäin. Järjestyssuorituskyky ei yleensä tarkoita reaalimaailman suorituskykyä, mutta sitä mainostetaan useimmiten ulkoisille kiintolevyille. ”Q32T1” -osa viittaa jonosyvyyteen 32 yhdellä langalla. Puhumme siitä lisää seuraavassa testissä.
 • 4KiB Q8T8: Kaikki muut testit on tarkoitettu satunnaisiin lukemiin ja kirjoituksiin käyttämällä 4KiB-lohkon kokoa vaihtelevien jonosyvyyksien ja -lankojen kanssa. Tässä tapauksessa jonon syvyys on kahdeksan, eli kahdeksan pyyntöä on valmis tapaamaan milloin tahansa. Lankoja on myös kahdeksan, eli kahdeksan prosessia voi tapahtua kerralla. Tämän testin tulokset ovat mitä vertaamme satunnaisten lukujen ja kirjoitusten vertailuun.
 • 4KiB Q32T1: Tämä on toinen satunnainen testi, paitsi tällä kertaa CrystalDiskMark käyttää jonosyvyyttä 32 yhdellä säikeellä, aivan kuten peräkkäinen testi. Tämä tulos on yleensä hieman hitaampi kuin Q8T8-testi, koska kierteitä on vähemmän.
 • 4KiB Q1T1: Lopuksi, tämä satunnainen testi käyttää jonosyvyyttä yksi yhden langan kanssa. Tämän testin tulokset ovat pahimmat, koska asemassa on vain yksi pyyntö jonossa ja se voi käsitellä vain yhden pyynnön kerrallaan.

Syy erilaisille langan ja jonon syvyyksille on saada lintuperspektiivi siitä, kuinka kiintolevy toimii erilaisissa tilanteissa. Mitä suurempi jonon syvyys ja säikeiden lukumäärä, sitä vaativampaa kiintolevy on itsessään ja suorittimen resursseja. Siksi on tärkeää ottaa huomioon tietokone ja kiintolevy tuloksia analysoitaessa. 

Esimerkiksi solid-state-asema, kuten ADATA SD600 (lue ADATA SD600 -katsauksemme), pystyy lukemaan ja kirjoittamaan tietoja paljon nopeammin kuin perinteinen pyörivä asema, kuten Seagate Portable (lue Seagate Portable -katsauksemme). Tämän vuoksi se pystyy käsittelemään suurempaa määrää ketjuja satunnaisten luku- ja kirjoitusten aikana sekä suuremman jonosyvyyden. 

Vertailemalla näitä kahta asemaa voidaan nähdä, että Seagate Portable -puhelimen Q32T1 oli todella nopeampi kuin Q8T8-testi, kun taas ADATA SD600: lla on päinvastoin.. 

Tässä tapauksessa SSD voi ajaa useampia ketjuja samanaikaisesti, kun taas kehruuasema hidastuu yritettäessä ratkaista useita pyyntöjä kerralla.

ADATA-SD600-CrystalDiskMark

Seagate-kannettava-CrystalDiskMark

Kaikki testatut asemat hidastuvat kuitenkin Q1T1-testin aikana, ja Q8T8: n ja Q32T1: n tulosten välillä on vain pieni ero yksittäisessä kiintolevyssä. Tämän vuoksi käytämme ensimmäisiä satunnaisia ​​luku- ja kirjoitustuloksia kiintolevyjen vertailuun suoraan.

Nopeimman ulkoisen kiintolevyn valitseminen

Testituloksemme olivat tärkein tekijä valintaamme tekeessäsi. Kuten mainittiin, SSD-levyt pystyvät kuitenkin lukemaan ja kirjoittamaan tietoja paljon nopeammin kuin perinteiset kiintolevyt, joten pelikenttä ei ole tasainen. Sen sijaan, että valitsisimme vain viisi nopeinta testaamaamme ulkoista kiintolevyä, harkitsimme ulkoisen kiintolevyn tyyppiä ja sen suhteellista nopeutta. 

Esimerkiksi, yllä mainittu ADATA SD600 toimii paremmin kuin mikään testaamamme kehruulevy, mikä on järkevää nähdä, että se on SSD. Se toimii kuitenkin selvästi alhaisemmalla tasolla kuin odotimme SSD-levyä olematta halvempaa. Sen vuoksi poistimme sen luettelosta. 

SSD-levyt ovat edelleen nopeimpia kiintolevyjä, joten ne vievät suurimman osan luettelosta. Meillä on myös muutama kiintolevykuva. Valitsimme ne eivät siksi, että ne olisivat nopeampia kuin SSD-levyt, vaan koska ne ovat nopeampia kuin useimmat muut kiintolevyt. 

Nopein ulkoinen kovalevy: Samsung T5

Samsung T5 on nopein testattu ulkoinen kovalevy. CrystalDiskMark palasi uskomattomilla tuloksilla, joiden peräkkäinen lukema oli 562,4 MB / s, peräkkäinen kirjoitus oli 520 MB / s, satunnainen lukema oli 160.1 MB / s ja satunnainen kirjoitus oli 195.7 MB / s.. 

Satunnainen luku- ja kirjoitusnopeus on vaikuttavin, mikä osoittaa, että taajuusmuuttaja pystyy nopeasti tarttumaan dataa useilta muistiin tallennetuilta pisteiltä. 

Samsun-T5-CrystalDiskMark

Kuten yllä olevasta taulukosta näet, Q8T8-testi oli kohtuullisella marginaalilla parempi kuin Q32T1-testi. Tulosten perusteella voimme todeta, että Samsung T5 on erittäin hyvä ratkaisemaan useita pyyntöjä samanaikaisesti, joten se sopii ihanteellisesti useisiin tilanteisiin, mukaan lukien videoiden ja valokuvien muokkaaminen. 

2.3 Gt: n testikansio siirrettiin vain 16,08 sekunnissa, ja se oli noin 145 Mt / s koko testin ajan. Samsung T5 on nopein kovalevy, jota olemme kokeilleet kansioiden siirtotestin yhteydessä, vaikka jotkut muista valinnoistamme eivät ole kaukana. 

T5: n erinomaiselle suorituskyvylle on muutamia syitä. Sen lisäksi, että asema on SSD, se käyttää USB 3.1: tä USB-C-yhteyden kautta tiedonsiirtoon. 

Vaikka se ei näytä siltä, ​​USB 3.0 julkaistiin yli kymmenen vuotta sitten vuonna 2008, ja SSD-levyt ovat jo menneet pistokkeen 5 Gt / s-rajaan. USB 3.1 pystyy käsittelemään kaksinkertaisesti, jopa 10 Gt / s, mikä antaa Samsung T5: lle enemmän tilaa siirtämiseen.

Muita syitä, jotka pidämme Samsung T5: stä

Nopeus on yksi syy, miksi rakastat Samsung T5: tä, mutta se ei välttämättä ole syy ostamaan kannettavaa asemaa. Yksinkertainen, upea metalliverho on mitä ensin huomasi. Vain 51 grammaa painava ja 57,3 mm – 74 mm – pienempi kuin käyntikortti – Samsung T5 on kompakti, jäykkä ja kaunis. 

Samsung-t5-1

Samsung sisältää myös joitain herkkuja. Kun kytket ulkoisen kiintolevyn ensimmäisen kerran, löydät siihen muutamia tiedostoja. Suoritettavan ohjelman suorittamiseksi se kehottaa nimeämään ja asettamaan salasanan kiintolevylle, joka sinun on annettava, kun kytket sen uuteen koneeseen. Aseman navan avulla voit myös etsiä päivityksiä ja poistaa salasanasuojauksen käytöstä, jos valitset. 

Huippuluokan SSD: lle se on normaali hinta. Samsung T5 erottaa toisistaan ​​kaksi asiaa. Ensinnäkin se tukee Androidia; kytke vain mukana toimitettu USB-C-USB-C-kaapeli älypuhelimeesi tai tablet-laitteeseen ja päästä tallennustilaan. 

Lisäksi T5: n kapasiteetti on jopa 2 kt, mikä on harvinaista ulkoisissa SSD-levyissä. Voit oppia lisää siitä Samsung T5 -katsauksessa.

SanDisk Extreme -kannettava SSD

SanDisk Extreme -kannettava SSD on erittäin kallis, mutta se voi mennä jalatalkaan Samsung T5: n kanssa, vaikka se on vieläkin pienempi. Järjestelmällinen suorituskyky kannettavassa Extreme-kannettavassa SSD: ssä oli tosiasiallisesti parempi kuin T5: llä, sekvenssinlukunopeus 564,8 MB / s ja kirjoitusnopeus 503,2 MB / s.

ssandisk-äärimmäinen-kannettava-review-CrystalDiskMark

SanDisk Extreme Portable SSD jäi hieman taaksepäin satunnaislukemisten ja kirjoitusten takia, mikä on enemmän osoitus reaalimaailman suorituskyvystä. ”Hieman” on kuitenkin avainsana. SanDisk Extreme Portable SSD tuotti silti vaikuttavia tuloksia satunnaisella lukunopeudella 159 MB / s ja satunnaisella kirjoitusnopeudella 157,2 MB / s Q8T8-testimme aikana. 

2,3 Gt: n siirto sujui sujuvasti, kun Extreme Portable SDD kopioi kaiken 16,61 sekunnissa. Sillä oli vain hiukan hitaampi siirtonopeus kuin Samsung T5: llä testin aikana, ja se oli noin 143 Mt / s kaikkialla. Kun otetaan huomioon, että se käyttää USB 3.1: tä ja SATA 600: ta, kuten Samsung T5, on turvallista sanoa, että suorituskyky on sama.

Muita syitä, joista pidämme SanDisk Extreme Portable SSD

Vaikka Samsung T5 on kompakti, SanDisk Extreme Portable SSD on vielä pienempi. Pehmeä kuminen suoja on myös suojattu vedeltä ja pölyltä, IP55-luokiteltu. Lisäksi kannettavan aseman yläosassa on pieni reikä, jonka avulla on helppo heittää karabiinia, jos olet matkalla.

SanDisk-äärimmäinen-kannettava-2

Kuten T5, sitä on saatavana jopa 2 kt, vaikkakin hieman korkeammalla hinnalla. Et ehkä halua hypätä 2TB-malliin. SanDisk tarjoaa kannettavan aseman alumiiniversion, jonka kapasiteetti on 500 Gt. Alumiiniversiossa käytetään kiristetyn kuoren lisäksi NVMe-yhteyttä, joka tarjoaa jopa 1050 Mt / s lukunopeuden.. 

SanDisk Extreme Portable SSD -sovellus olisi voinut siirtyä ensimmäiselle sijalle siirtonopeuden ja rakennuslaadun perusteella. Ominaisuudet ovat kuitenkin vähemmän vaikuttavia kuin T5. Silti se on fantastinen ulkoinen SSD, joka on huomion arvoinen. Voit lukea lisää siitä SanDisk Extreme Portable SSD -katsauksessa. 

G-tekniikka G-Drive-mobiili SSD 

G-Drive Mobile SSD: n avulla asiat ovat hieman sotkuisia. Se on yhtä suuri esiintyjä kuin SanDisk Extreme Portable SSD ja Samsung T5, mutta pienet tulosten vaihtelut vaikeuttavat sijoittamista luetteloomme. 

Arvioimme Samsung T5: n ensin sen yleisten ominaisuuksien perusteella. Pelkästään siirtonopeuksilla G-Drive Mobile SSD tai SanDisk Extreme Portable SSD voisi kuitenkin olla ensisijainen. 

Sekvenssin luku- ja kirjoitusnopeudet olivat yllättävää, vaikuttavia. G-Drive Mobile SSD -kello näytöllä peräkkäisellä lukunopeudella 562,8 MB / s ja peräkkäisellä kirjoitusnopeudella 515,6 MB / s. 

Sattuu kuitenkin omituiseen siirtymiseen satunnaisiin luku- ja kirjoitusnopeuksiin. Testauksemme osoitti satunnaisen lukunopeuden 177,9 MB / s ja satunnaisen kirjoitusnopeuden 170,5 MB / s Q8T8-testin aikana.

g-asema-mobiili-CrystalDiskMark

Verrattuna Samsung T5: ään, satunnainen lukunopeus on nopeampi, mutta satunnainen kirjoitusnopeus on hitaampi. Luku- ja kirjoitusnopeudet ovat kuitenkin lähempänä toisiaan. Näet CrystalDiskMark-tuloksemme ja tosiasian, että 2,3 Gt: n testikansio siirrettiin hieman yli 16 sekunnissa, G-Drive Mobile SSD on suorituskykyystävällinen verrattuna Samsung T5: n ja SanDisk Extreme Portable SSD: n kanssa.. 

Huomasimme kuitenkin jotain mielenkiintoista testauksen aikana. CrystalDiskInfon kiintolevy näkyi SanDisk X600: na, joka on sisäinen SATA SSD. Koska G-Technology ja SanDisk ovat kumpikin Western Digitalin omistuksessa, on todennäköistä, että G-Drive Mobile SSD on vain M.2 X600 kotelossa. 

g-asema-mobiili-CrystalDiskInfo

Muita syitä, joista pidämme G-Drive Mobile SSD

On syytä valita G-Drive Mobile SSD Samsung T5: n ja SanDisk Extreme Portable SSD: n yli ominaisuuksien suhteen. Yksinkertaisesti sanottuna, ulkoinen asema on rakennettu kuin säiliö, ja jopa LaCie Rugged Mini -kannettava on häpeällinen (lue LaCie Rugged Mini -katsaus). 

Kotelo on IP67-luokiteltu veden ja pölyn suojaamiseksi, se pystyy käsittelemään jopa 1 000 puntaa paineita ja voi silti toimia 10 metrin pudotuksen jälkeen betonissa.

g-asema-mobile-1

Lisäsuojaan liittyy kuitenkin lisäkustannuksia. 2TB-malli on lähes 100 dollaria enemmän kuin 2TB Samsung T5. Lisäksi G-Drivessa ei ole Android-tukea. 

G-Drive Mobile SSD on rakennettu hyvin ja toimii hyvin, mutta kannettavasta asemasta puuttuu sen ulkopuolella. Voit oppia lisää G-Technology G-Drive Mobile SSD -katsauksesta. 

Western Digital My Book

Olemme nyt poissa SSD-alueelta. Jos haluat säästää rahaa ja saavuttaa silti erinomaisen suorituskyvyn kehruulaitteella, Western Digital My Book on sinua varten. Se on tilaa vievä ratkaisu, joka vaatii oman virtalähteen ja työpöydän asetukset, mutta se toimii paremmin kuin suurin osa ulkoisista kiintolevyistä. 

CrystalDiskMark mitasi peräkkäisen lukunopeuden 208,2 MB / s, peräkkäisen kirjoitusnopeuden 200,1 MB / s, satunnaisen lukunopeuden 0,593 MB / s ja satunnaisen kirjoitusnopeuden 11,54 MB / s.. 

Viitekohtana Seagate Backup Plus Portable – toinen varmuuskopiointiin rakennettu kiintolevy -, jonka kellonaika oli 129,6 MB / s, 136,9 MB / s, 1,31 MB / s ja 1,31 MB / s, vastaavasti (lue Seagate Backup Plus Portable) arvostelu). 

Länsi-digitaali-CrystalDiskMark

Numerot ovat järkeviä. Testaamassamme 6TB My Book -levyssä on Western Digital Red -kiintolevy, joka on verkkoon liitettyä tallennusta varten rakennettu levy tai NAS. Satunnainen kirjoitusnopeus on paljon nopeampaa kuin satunnainen lukunopeus, mikä osoittaa, että Oma kirja on keskittynyt ennen kaikkea varmuuskopiointiin. Sillä nopeus on erinomainen. 

Se näkyy myös 2,3 Gt: n kansionsiirrossa. Oma kirjamme pystyi kopioimaan kansion 17,8 sekunnissa, mikä on vain hiukan hitaampaa kuin SSD-levymme. Koska My Bookilla on niin erinomainen kirjoitustulos, siirto sujui sujuvasti. Kansion siirtäminen takaisin aiheutti kuitenkin nopeuden esteitä.

Muita syitä, joista pidämme Western Digital My Book -sivustolla

Western Digital My Book -kiintolevy on keskittynyt varmuuskopiointiin, ja se näkyy siirtonopeuksissa ja ominaisuusjoukossa. Sen mukana on esiasennettu useita WD-apuohjelmia, mukaan lukien WD Discovery, jonka avulla voit tuoda tietoja pilvitallennuspalveluiden tarjoajilta, kuten Microsoft OneDrive, Google Drive, Dropbox ja Amazon Drive (lue OneDrive-arvostelu, Google Drive -katsaus ja Dropbox-arvostelu).

Länsi-digitaali-my-arvo-1

Muiden apuohjelmien avulla voit asettaa kiintolevylle salasanan, määrittää sen varmuuskopiointia varten ja määrittää sen RAID-kokoonpanoon (lue mikä on RAID-opas). Lisäksi Omat kirjat ovat saatavana enintään 10 kt, joten ne ovat ihanteellisia työpöydän varmuuskopiointiratkaisulle. 

Se on kuitenkin ainoa paikka, jossa he voivat elää. Kaikilla herkkuilla on yksi iso haitta: koko. My Book on iso, hauras ja vaatii ulkoista voimaa. Et kuitenkaan kuitenkaan löydä hintaan paremmin suoriutuvia ulkoisia kiintolevyjä. Voit oppia lisää Western Digital My Book -arvostelustamme.

Toshiba Canvion perusteet

Suoraan sanottuna Toshiba Canvio Basics -yrityksellä ei ole liiketoimintaa tässä luettelossa. Kokoonpanon laadun, hinnan ja ominaisuuksien perusteella ulkoinen kiintolevy on helppo kirjoittaa hitaaksi budjettilokeroon ulkoiseksi kiintolevyksi. 

Kaikesta sen vastaisesta toiminnasta huolimatta Canvio-perusteet ovat yllättävän nopeita. CrystalDiskMark mitasi peräkkäisen lukunopeuden 147,3 MB / s, peräkkäisen kirjoituksen 154,1 MB / s, satunnaisen lukeman 0,51 MB / s ja satunnaisen kirjoituksen 4,73 MB / s.. 

Toshiba-canvio-perusteet-CrystalDiskMark

Vaikka nämä tulokset eivät ole mitään verrattuna yllä oleviin SSD-levyihin, ne ovat vaikuttavia kannettaville kehruulevyille. Vieläkin vaikuttavampi oli 2,3 Gt: n kansionsiirtotestimme. Canvio Basics oli samalla tasolla kuin SSD: t testin aikana, kellottuaan 16,6 sekunnissa siirtoa varten.

Toshiba tekee Canvio Basics -sovelluksen kanssa mitä Seagate tekee Backup Plus Portable SDD -sovelluksella. Toshiba kuitenkin tekee sen paremmin. Canvio Basics hallitsee nopeampia peräkkäisiä ja satunnaisia ​​luku- ja kirjoitusnopeuksia verrattuna muihin black-box-ulkoisiin levyihin, samalla kun se on halvempaa.

Muita syitä, joista pidämme Toshiban Canvion perusteista

Hinta on tärkein syy tarkastella Canvio-perusteita. Siirtonopeudet ovat paljon hitaampia kuin SSD, mutta ottaen huomioon, että voit saada 2TB-aseman noin neljäsosan hinnasta Samsung T5- tai SanDisk Extreme Portable SSD -muistitikuna, suorituskyvyn menetys saattaa olla sen arvoinen. 

Toshiba-canvio-perusteet-1

Tämä ulkoinen asema ei ole kuitenkaan halvempi kuin Seagate Backup Plus Portable tai Seagate Portable. Ostetusta kapasiteetista riippuen Canvio Basics voi olla joko kalliimpaa tai halvempaa kuin sen Seagate-kilpailijat, kun otat huomioon gigatavuhinnan.

Vastaavasti toimiva Western Digital Elements on halvempaa (lue Western Digital Elements -katsaus). 

Canvio Basics on kuitenkin viimeisen paikan arvoinen ulkoisessa kiintolevyluettelossamme. Se ei ole läheskään yhtä nopea kuin SSD-levyt tai edes Oma kirja, mutta ulkoinen asema toimii hyvin siinä, mikä se on. Jos etsit edullista, nopeaa ja luotettavaa ulkoista kiintolevyä, Canvion perusteet on vaikea voittaa. Voit oppia lisää Toshiba Canvio Basics -katsauksessa. 

Lopulliset ajatukset

Nopeuden, ominaisuuksien, laadun ja tuen vuoksi Samsung T5: tä on vaikea voittaa. Pelkästään nopeuden perusteella päätellen tämä kannettava tallennusvaihtoehto on vaihdettavissa SanDisk Extreme -kannettavan SSD: n ja G-Technology G-Drive Mobile SSD: n kanssa.. 

Vaikka löysimme pieniä eroja ulkoisten kiintolevyjen välillä, suorituskyky on riittävän lähellä, jotta voimme pitää sitä samanlaisena. Jos haluat säästää rahaa, myös Western Digital My Book ja Toshiba Canvio Basics ovat hyviä ulkoisia asemia. 

Jos etsit lisää artikkeleita parhaista ulkoisista kiintolevyistä, VPN-reitittimistä ja muusta, tutustu laitteistoarkistoomme. Sieltä löydät oppaita ulkoisten levyjen käytöstä, kuten kuinka ulkoinen kiintolevy muotoillaan ja kuinka ratkaista ulkoinen kiintolevy, joka ei näytä oppaita.. 

Mitä ulkoista kiintolevyä käytät? Kerro meille alla olevissa kommenteissa. Kuten aina, kiitos lukemisesta. 

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map