Kuinka varmuuskopioida iPhone ulkoiseen kiintolevyyn vuonna 2020

IPhonen varmuuskopiointi on älykäs siirto, koska se voi suojata sinua, jos kadotat iPhonen tai jos se vahingoittuu jossain vaiheessa. Vaikka Applen oma iCloud-varmuuskopiointipalvelu on upea, se tarkoittaa, että annat kaikki tietosi Applen hallintaan (katso iCloud-arvostelu).


Jos se ei soi sinulle houkuttelevalta tai jos iCloudin tallennustila on loppumassa, sinun kannattaa oppia varmuuskopioimaan iPhone ulkoiselle kiintolevylle. Tämä tarkoittaa aiemmin piilotettujen iPhone-varmuuskopiotiedostojen siirtämistä Windows PC: ltä tai Macista ulkoiselle kiintolevylle.

Tarvitset ulkoisen kiintolevyn, jossa on riittävästi tallennustilaa voidaksesi suorittaa työn, joten harkitse sijoittamista yhteen parhaista ulkoisen kiintolevyn vaihtoehdoista, ennen kuin harkitset iPhone-tiedostojen varmuuskopiointia..

Kuinka varmuuskopioida iPhone ulkoiseen kiintolevyyn

On kulunut jonkin aikaa, koska oli tarpeen tehdä varmuuskopio iPhonesta tietokoneellasi tai Macilla. ICloud-taikuuden ansiosta voit tehdä varmuuskopioita iPhonen tiedoista ilman, että tarvitset muita laitteita.

Tällä on etunsa, joista vähäisimpänä kyky on tehdä säännöllisiä varmuuskopioita kytkemättä iPhonea. Suurin ongelma tässä lähestymistavassa on kuitenkin varastointi. Varmuuskopiointi iCloudiin käyttää rajoitettua iCloud-tallennustilaa. Mitä suurempi varmuuskopiotiedosto, sitä vähemmän tilaa sinulla on välttämättömyydelle, mukaan lukien kameravalokuvat, vaikka haluat siirtää valokuvakokoelmasi parhaaseen online-tallennustilaan valokuvien sijaan.

Siksi varmuuskopiointi ulkoiselle kiintolevylle voi olla parempi tapa. Se on enemmän mukana, ja se edellyttää, että palaat vanhan koulun iPhone-varmuuskopioihin iTunesilla tai, jos käytät macOS Catalinaa, voit käyttää Finderia.

iTunes-Mac

Jos olet varmuuskopioinut iPhonesi tietokoneellasi tai Macilla, voit siirtää tiedostot ulkoiseen asemaan.

Kuinka varmuuskopioida iPhone ulkoiseen kiintolevyyn Windowsissa

Jotta voit varmuuskopioida iPhonen ulkoiselle kiintolevylle Windowsissa, sinulla on oltava iTunes asennettuna. Liitä iPhone tietokoneeseesi ja avaa iTunes, kun se on asennettu.

Kun iPhone on kytketty tietokoneeseen, avaa iPhone ja paina siihen luottamuspainiketta, jotta tietokoneesi voi muodostaa yhteyden. Sitten iPhonen pitäisi näkyä iTunesin vasemmanpuoleisen valikon ”laitteet” -välilehdessä.

iTunes-iPhone-Detected

Napsauta iPhone-kuvaketta iTunes-näytön vasemmassa yläkulmassa. Tämä sijaitsee media-pudotusvalikon (ts. ”Musiikki”) vieressä. Tämä tuo esiin iPhonesi laitteen tietovalikon.

Jos haluat tehdä manuaalisen varmuuskopion iPhonesta tietokoneellesi, napsauta ”Varmuuskopioi nyt” osassa “Varmuuskopioi ja palauta manuaalisesti”.

iTunes-iPhone-Begin-Manuaalinen varmuuskopiointi

IPhonen varmuuskopiointi tietokoneellesi vie jonkin aikaa. Kun se on valmis, joudut kopioimaan varmuuskopiotiedostot manuaalisesti ulkoiseen asemaan. 

IPhonen varmuuskopiotiedostojen sijainti on C: \ Users \ käyttäjänimi \ AppData \ Roaming \ Apple Computer \ MobileSync \ Backup, korvaamalla “käyttäjänimi” omalla Windows-käyttäjänimellä. Voit myös kirjoittaa Windows File Exploreriin ”% appdata% \ Apple Computer \ MobileSync \ Backup”, jotta pääset suoraan kansioon..

iTunes-Backup-kansio

Etsi ”Päivitetty päivämäärä” -sarakkeesta laitteen uusin varmuuskopio. Napsauta hiiren kakkospainikkeella kansiota ja paina “kopioi”. Voit sitten liittää ulkoisen kiintolevyn, avata sen File Explorerissa, napsauttaa hiiren kakkospainikkeella ja “liittää” varmuuskopiokansiota oikeaan sijaintiin. Tämä on tehtävä joka kerta, kun teet iPhonesta manuaalisen varmuuskopion tietokoneellesi.

Kuinka varmuuskopioida iPhone ulkoiseen kiintolevyyn Windowsissa

 1. Avaa iTunes ja kytke iPhone.
 2. Napsauta vasemmassa yläkulmassa olevaa laitekuvaketta ja napsauta sitten “Varmuuskopioi nyt”.
 3. Kun prosessi on valmis, siirry iTunes-varmuuskopio kansioon (“% appdata% \ Apple Computer \ MobileSync \ Backup”).
 4. Etsi uusin varmuuskopiohakemisto, napsauta hiiren kakkospainikkeella, paina “kopioi” ja liitä se sitten ulkoiseen kiintolevyyn.

Kuinka varmuuskopioida iPhone ulkoiseen kiintolevyyn Macissa

IPhonen varmuuskopiointi Mac-tietokoneen ulkoiselle kiintolevylle on melko samanlainen käyttäjille, joilla on macOS Mojave tai vanhempi käyttöjärjestelmä, jotka, kuten Windows, käyttävät iTunesia iPhone-varmuuskopiointiin. Jos käytät Macia MacOS Catalina -sovelluksen kanssa, prosessi eroaa, sen sijaan, että käytetään Finderia.

Jos sinulla on macOS Mojave tai vanhempi, kytke iPhone ja avaa iTunes. Napsauta vasemmassa yläkulmassa olevaa iPhone-laitekuvaketta. Jos Mac-laitteessasi on macOS Catalina, avaa Finder sen sijaan näytön alareunassa olevasta sovelluslaiturista.

iTunes-Mac-laite-kuvake

Napsauta “varmuuskopioi nyt” laitteen tietovalikon “Varmuuskopioi ja palauta manuaalisesti” -osiossa. Catalinan käyttäjille ”Varmuuskopioi nyt” -painike on luettelo ”Varmuuskopiot” -osiossa.

iTunes-Mac-Begin-Manuaalinen varmuuskopiointi

Tämän prosessin suorittaminen vie jonkin aikaa, varsinkin jos se on ensimmäinen kerta, kun laite varmuuskopioidaan. Kun se on, voit aloittaa tiedostojen kopioinnin ulkoiseen asemaan.

Käytätkö iTunesia tai Finderia, iPhone-varmuuskopiotiedostojesi tyypillinen sijainti on “~ / Kirjasto / Sovellustuki / MobileSync” – jota ei näy Finderissa. Napsauta Mac-näytön oikeassa yläkulmassa olevaa hakukuvaketta ja kirjoita varmuuskopiokansiosi sijainti. Etsi viimeisin varmuuskopio kansio, napsauta hiiren kakkospainikkeella ja napsauta sitten kopioi. 

iTunes-Mac-Backup-kansio

Siirry ulkoiseen asemaan, joka on lueteltu Finderin vasemman valikon kohdasta ”sijainnit”, ja liitä varmuuskopio kansioon. 

Kuten Windowsin kanssa, sinun on tehtävä tämä aina, kun teet iPhonesta manuaalisen varmuuskopion Macille.

Kuinka varmuuskopioida iPhone ulkoiseen kiintolevyyn Macissa

 1. Liitä iPhone Mac-tietokoneeseesi. Mac-koneiden, joissa on MacOS Mojave tai vanhempi, pitäisi avata iTunes. Mac-tietokoneiden, joissa on macOS Catalina, pitäisi avata Finder.
 2. Napsauta vasemmassa yläkulmassa olevaa iPhonea (iTunes) tai laitteen nimeä kohdassa ”paikat” (Finder) ja napsauta sitten ”Varmuuskopioi nyt” aloittaaksesi manuaalisen varmuuskopioinnin.
 3. Napsauta Mac-näytön oikeassa yläkulmassa olevaa hakukuvaketta, etsi ”~ / Kirjasto / Sovellustuki / MobileSync” ja kaksoisnapsauta kansiota avataksesi sen Finderissa.
 4. Napsauta hiiren kakkospainikkeella viimeisintä päivityskansiota, napsauta “kopioi” ja liitä se sitten ulkoiseen kiintolevyyn.

Lopulliset ajatukset

Vaikka se ei ole suoraviivainen prosessi, iPhonen varmuuskopiointi ulkoiselle kiintolevylle voi antaa sinun hallita iPhone-varmuuskopioita. Se voi myös auttaa sinua ottamaan iCloud-tallennustilaa takaisin tai siirtämään iPhone-varmuuskopiot pilvivarmistuksen palveluun kuten Carbonite pitkällä aikavälillä (katso Carbonite-arvostelu).

IPhone-tallennustilan koosta riippuen, säännöllisten varmuuskopioiden tekeminen vaatii riittävän suuren ulkoisen kiintolevyn. 1 Tt: n tallennuslaite on suositeltu minimikoko, joten muista tutustua parhaimpaan 1 Tt: n ulkoisen kiintolevyluettelomme vaihtoehtoihin. Jos olet huolissasi Mac-tuesta, tutustu katsaukseen parhaasta ulkoisesta kiintolevystä Macille.

Haluatko varmuuskopioida iPhonen manuaalisesti? Jaa iPhonen varmuuskopio-vinkkejä ja temppuja alla oleviin kommentteihin. Kiitos käsittelystä.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map