Kuinka muotoilla ulkoinen kiintolevy helposti vuonna 2020

Jos sinulla on ongelmia kiintolevyn kanssa, alustaminen on yksi ensimmäisistä vaiheista, jotka sinun tulee suorittaa vianetsinnässä. Alustus antaa sinun korvata kaikki kiintolevyn tiedot palauttamalla tiedoston rakenteen ja aseman vuorovaikutuksen käyttöjärjestelmän kanssa. Sitä voidaan käyttää myös valmistamaan kiintolevy käytettäväksi toisen käyttöjärjestelmän kanssa. 


Tässä oppaassa, jolla muotoillaan ulkoinen kiintolevy, autamme sinua varmistamaan, että kannettava levy toimii kaiken kanssa. Osoitamme sinulle, kuinka alustaa kiintolevy Windows- ja macOS-järjestelmissä, ja selitämme kunkin käyttöjärjestelmän avainasetukset. 

Ennen kuin pääset siihen, on kuitenkin tärkeää ymmärtää, mikä on kiintolevyn muotoilu. Puhutaanpa kiintolevyn muotoilusta, tiedostojärjestelmistä ja siitä, kuinka muotoilu ei välttämättä poista kaikkia tietoja kiintolevyltä ensin.

Mikä on kiintolevyn alustaminen?

Useimmat ihmiset yhdistävät kiintolevyn muotoilun kiintolevyn poistamiseen. Vaikka se totta tietyssä määrin, se ei ole prosessin ainoa tarkoitus. Sen sijaan alustuksella saadaan kiintolevy tilaan, jossa tietokone voi käyttää sitä, mikä vaatii kaikkien kirjoitettujen tietojen poistamisen asemasta.. 

mitä-on-kiintolevyn-alustuksen

Tietoja ei poisteta kokonaan, mutta käsittelemme sitä myöhemmin lisää. Useimmat ulkoiset kiintolevyt ovat käyttövalmiita tietokoneellasi, mutta harvoissa tapauksissa joudut alustamaan kiintolevyn. Itse asiassa tämä on yksi suositeltavista vianetsintävaiheista, jotka koskevat ulkoisen kiintolevyn ratkaisemista, joka ei näy oppaassa. 

Alkuperäisen käytön muotoilun ulkopuolella, saatat joutua alustamaan kiintolevyn uudelleen, jos kohtaa virheitä. Samoin käyttöjärjestelmän tuore asennus voi ratkaista useimmat ongelmat, kiintolevyn uudelleenmuotoilu on kriittinen vaihe vianetsinnissä. Varmista vain, että tietosi varmuuskopioidaan etukäteen online-varmuuskopiopalvelulla, kuten Backblaze (lue Backblaze-arvosteluamme). 

Ennen kuin aloitat muotoiluprosessin, on kuitenkin tärkeää käydä läpi se, minkä kanssa alustat kiintolevyn: tiedostojärjestelmä.

Tiedostojärjestelmät

Tiedostojärjestelmät ovat sitä, mitä käyttöjärjestelmät käyttävät tietojen tallentamiseen tallennuslaitteelle. Valitettavasti ei ole tosiasiallista tiedostojärjestelmää, jota kaikki kiintolevyt käyttävät. Sinun käyttämäsi käyttö riippuu suuresti asemasta ja käyttämästäsi käyttöjärjestelmästä. Siksi aiomme käydä läpi yleisimmin käytetyt tiedostojärjestelmät, jotta tiedät mitä on.

 • NTFS: NTFS on mitä Windows käyttää oletuksena. Kuten useimmat tiedostojärjestelmät, se on rajoitettu, kun muutat Windowsin ulkopuolelle. Voit lukea ja kirjoittaa Windows-käyttöjärjestelmissä, mutta macOS- ja Linux-käyttäjät pystyvät lukemaan tietoja vain NTFS-muotoisessa asemassa. 
 • exFAT: ExFAT ei ole yksinomainen missään käyttöjärjestelmässä. Windows ja macOS voivat lukea ja kirjoittaa tietoja niihin. Vaikka ne eivät ole niin yleisiä kuin NTFS, löydät usein ExFAT-muotoon muotoillut flash-asemat ja ulkoiset solid-state-asemat valmiista laatikosta, koska monialustainen tuki ja tiedostokoon rajoitusten puute tekevät siitä ihanteellisen valinnan plug-and-play -sovellukselle. asetelmia. 
 • FAT32: FAT32 on vanhempi, rumampi serkku ExFATista. Kuten kyseinen tiedostojärjestelmä, se toimii Linuxissa, Windowsissa ja macOS: issa, ja aiempina vuosina se oli tosiasiallinen vaihtoehto flash-asemille. Se ei voi kuitenkaan tallentaa yli 4 Gt: n tiedostoja, joten se on menettänyt suosionsa viime vuosina. 
 • HFS Plus: Samoin kuin NTFS on Windowsin oletustiedostojärjestelmä, HFS Plus on MacOS: n oletustiedostojärjestelmä. Se on rajoitettu Windows-koneille, mutta Applen käyttäjät voivat lukea ja kirjoittaa HFS Plus -muotoisille asemille ilman ongelmia.

Toivomme, että on nyt selvää, miksi tiedostojärjestelmien ymmärtäminen on tärkeää. Jos olet tarkistanut sivulatausoppaan, kuten Kodi-sivulatausoppaan, näit todennäköisesti suosituksia muotoilla ExFAT tai FAT32. Tämä johtuu siitä, että nämä tiedostojärjestelmät toimivat eri ympäristöissä, kun taas NTFS ja HFS Plus eivät toimi.

Kumpaa tiedostojärjestelmää kiintolevysi mukana tulee, mitä sinun on käytettävä, jos et halua poistaa kaikkia tietoja asemasta. Voit vaihtoehtoisesti siirtää aseman tiedot pilvitallennuspalveluun, kuten Sync.com, alustaa aseman ja laittaa tietosi takaisin siihen (lue Sync.com-arvosteluamme).

Kuinka alustaa ulkoinen kiintolevy

Nyt kun muotoilut ja tiedostojärjestelmän perusteet ovat poissa käytöstä, on aika näyttää, kuinka ulkoinen kiintolevy muotoillaan. Osoitamme sinulle, kuinka se tehdään Windowsissa ja macOS: ssä käyttämällä Samsung T5: tä, joka on yksi parhaista ulkoisista kiintolevyistä, kuten voit nähdä Samsung T5 -katsauksessa. 

Valitsimme T5: n, koska se on muotoiltu ExFAT-muotoon tyhjäksi, mikä tarkoittaa, että se toimii heti Windowsin ja macOS: n kanssa. 

Kuinka alustaa ulkoinen kiintolevy Windowsissa

Kiintolevyn alustaminen Windowsissa on yksinkertainen tapaus, varsinkin jos jätät kaiken oletusasetukseksi. Toisin sanoen, jos haluat muuttaa asetuksia, sinun on tiedettävä kunkin tiedot.

Windows-alustus-ohjatun

Ennen kuin pääset näille, sinun on löydettävä kiintolevy, jonka haluat alustaa, noudattamalla näitä vaiheita.

 

 1. Avaa File Explorer
 2. Siirry kohtaan “tietokoneeni”
 3. Napsauta hiiren kakkospainikkeella alustaa, jonka haluat alustaa
 4. Napsauta ”muotoilu” 

Windows avaa sitten ohjatun muotoilun. Aiomme suorittaa jokaisen ohjatun toiminnon läpi, jotta tiedät, mitä asetuksia sinun on muutettava. 

 • kapasiteetti: Tämä osoittaa taajuusmuuttajan kapasiteetin. Siellä on pudotusvalikko, mutta aseman koko kapasiteetti on yleensä ainoa vaihtoehto, ellei osioita ole määritetty. Jos tämä kuulostaa pilaantumiselta, jätä asetus oletusasetukseen. 
 • Tiedostojärjestelmä: Tämä on tiedostojärjestelmä, johon haluat alustaa aseman. On olemassa oletus tiedostojärjestelmä – yleensä NTFS sisäisille asemille ja ExFAT ulkoisille – joten on parasta jättää se. Jos haluat muuttaa tiedostojärjestelmää, voit tehdä sen täällä. On kuitenkin tärkeää huomata, että sisäiset asemat voidaan alustaa vain NTFS-muotoon. 
 • Jakoyksikön koko: Jakoyksikön koko on kuinka suuri kukin tallennuslohko on asemassa. Lähes kaikissa tapauksissa asetusten jättäminen oletusasetuksiin on paras vaihtoehto, mutta voit lukea sen takana olevan matematiikan, jos yrität optimoida aseman..
 • Volume Label: Tämän haluat aseman nimeämisen sen jälkeen, kun se on alustettu. Jos sitä ei nimetä, Windows antaa sille nimen automaattisesti. 
 • Nopea formatointi: Pikamuotoiluruutu on oletusarvoisesti vaihdettu. Tämä tarkoittaa, että Windows poistaa aseman tiedostorakenteen, vaikka tiedot ovat edelleen käytettävissä, jos käytät kiintolevyn rikosteknisiä työkaluja. Täydellisen muodon tekeminen vie kauemmin, mutta se korvaa tietosi ja etsii huonoja sektoreita.

Vaikka kävimme asetusten yli, parasta mitä tehdä, on todennäköisesti jättää ne oletusasetuksiin. Kun kaikki on asetettu, sinun tarvitsee vain napsauttaa “Käynnistä” ja odottaa edistymispalkin täyttymistä.

Kuinka alustaa ulkoinen kiintolevy MacOS-käyttöjärjestelmässä

Alustus ja kiintolevyyn liittyvien asioiden käsittely yleensä ovat MacOS-ohjelmissa helppoja. Toisin kuin Windows, macOS tarjoaa työkalut kiintolevyn alustamiseen, osittamiseen, palauttamiseen ja korjaamiseen yhdestä näytöstä, joka löytyy apuohjelmista.

MacOS-levy-apuohjelma

Löydä ruutu noudattamalla näitä vaiheita.

 

 1. Avaa Finder
 2. Seuraa polkua / sovelluksia / apuohjelmia ja napsauta ”levyapuohjelma”
 3. Etsi asema vasemmasta reunasta ja napsauta sitä
 4. Napsauta päänäytön “Poista” -välilehteä
 5. Valitse tiedostojärjestelmä, jota haluat käyttää, ja anna asemalle nimi

Sen jälkeen olet valmis. macOS ei anna sinulle niin paljon hallintaa kuin Windows, mutta kuten selitimme, suurella osalla tätä ohjausta ei ole merkitystä. Alustusprosessi on yksinkertainen, Applen mennessä niin pitkälle, että se sisältää vaiheittaiset ohjeet asetusten yläpuolella. 

Ainoa asia, johon saatat joutua kiinnittämään huomiota, on suojausvaihtoehdot. Oletusarvon mukaan macOS muotoilee aseman samalla tavalla kuin Windowsin nopea muoto, eli tiedostorakenne poistetaan, mutta binaaritiedot ovat edelleen olemassa. Voit poistaa tiedot kokonaan suojausvaihtoehtojen avulla. 

Kuinka poistaa ulkoinen kiintolevy kokonaan

Kuten tässä oppaassa on mainittu, kiintolevyn alustaminen ei poista kaikkia tietoja siitä. Binaaritiedot on kirjoitettava asemaan jatkuvasti, joten sen poistamisen sijaan käyttöjärjestelmä poistaa tiedostorakenteen, eli et voi käyttää aseman tietoja.

miten-to-täysin-poista-an-ulkoinen-kiintolevyn

Tietosi poistetaan kaikista tarkoituksista ja tarkoituksista. Voit kirjoittaa uusia tietoja asemalle, ja käyttöjärjestelmäsi näyttää, että koko tilaa on käytettävissä. Jos kuitenkin käytät kiintolevyä, joku voi silti käyttää tietoja rikosteknisen työkalun avulla. Pohjimmiltaan näiden työkalujen avulla ihmiset voivat ohittaa käyttöjärjestelmän rakenteen ja koota tiedostot binaaritiedon avulla. 

Kuten totesimme, kiintolevy on aina täytettävä binääritiedoilla. Ainoa tapa tyhjentää tietosi kokonaan on korvata olemassa oleva uudet binaaritiedot. Vaikka Windowsin ja macOS: n sisäänrakennetut apuohjelmat auttavat osittain, hakkeri voi suunnitella prosessin etsimään tietoja asemasta. 

Tietojen poistamiseksi kokonaan on muutama vaihtoehto. Jos pääset eroon asemasta, klassinen ratkaisu on napauttaa sitä muutaman kerran vasaralla, jotta rikkoutuvat sisäiset levyt ennen kierrätystä. Jos kuitenkin haluat poistaa tietoja nopeasti ja haluat silti aseman toimivan, tarvitset erillisen apuohjelman. 

Yksi yleisimmistä on Darikin Boot ja Nuke. Se on avoimen lähdekoodin projekti, joka kirjoittaa uudelleen aseman tiedot satunnaisprosessien avulla varmistaakseen, että sitä ei voida palauttaa. Voit käynnistää DBAN-käyttöjärjestelmän käyttöjärjestelmän sijasta käynnistääksesi prosessin, mikä on ihanteellista, jos kierrät tai myy tietokoneesi.

Lopulliset ajatukset

Toivomme selittäneen ulkoisen kiintolevyn muotoilun ja poistamisen erot. Alustamista ei käytetä vain aseman tietojen poistamiseen. Sitä käytetään myös aseman tekemiseen yhteensopivaksi toisen käyttöjärjestelmän kanssa. Esimerkiksi Western Digital My Book tulee alustettu NTFS: ksi, mutta voit alustaa sen ExFAT-muotoon käytettäväksi macOS: n kanssa (lue Western Digital My Book -katsaus). 

Jos haluat lisätä ulkoisen kiintolevyn ohjelmistoa, lue ulkoisen kiintolevyn arvosteluja. Sieltä löydät suosikki kannettavat levyt, mukaan lukien SanDisk Extreme Portable SSD (lue SanDisk Extreme Portable -katsaus). 

Miksi sinun on alustettava asema? Onko sinulla lisää kysymyksiä prosessista? Kerro meille kommenteissa ja, kuten aina, kiitos lukemisesta. 

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map