Az ADATA SD600 áttekintése – frissítve 2020-ig

ADATA SD600 áttekintés

Az ADATA általában HD fájlokat készít, amelyek bekerülnek a számítógépekbe, de a vállalat az SD600-al megtámadta a külső HD piacot is. Amint a teljes ADATA SD600 áttekintésből elolvashatja, a legjobb esetben vegyes eredmény.


ADATA-SD600 funkcionalitásúADATA-sd600-2ADATA-sd600-1

Előző

Következő

ADATA SD600
Szerkesztő értékelése: 256$ 512$ $ Mutasd a véleményeketBuy on Amazon$ Mutasd a véleményeketBuy on Amazon

Ha van valami, amelyről az ADATA ismert, akkor az szilárdtestalapú meghajtók. A cég a flash memóriára specializálódott, mindent kezdve az m.2 SSD-kkel és a nagy kapacitású flash meghajtókkal, készen állva. Ebben az ADATA SD600 áttekintésben négy külső SSD-jének egyikét vizsgáljuk meg.  

A meghajtót egy rendkívüli sebességgel rendelkező, robusztus lemezként forgalmazzák. Noha gyorsabb átviteli sebességet biztosít, mint a piacon lévő összes forgótárcsa, kevésbé képes összehasonlítani az SSD-kkel, amelyekkel versenyez. A masszív igény sajnos szintén elkerülhető egy olcsó műanyag burkolattal. 

Ennek ellenére olcsó, legalábbis figyelembe véve a legjobb külső merevlemez-útmutatónkat. Olvassa tovább, hogy ez a helyes választás-e Ön számára.

erősségek & Hiányosságok

Alternatívák az ADATA SD600-hoz

Jellemzők

A dobozok rajza alapján az SD600 úgy néz ki, mint egy meghajtó, amely verés készítésére készült. Ennek kivétele azonban egy másik történetet mond. A burkolat műanyagból készül, lágy gumi fogantyúval, felül és alul. A gumi is eltávolítható, és csak a négy kiálló széle köré tekerve van rögzítve. 

ADATA-sd600-1

Annak ellenére, hogy tartósabb, mint a Western Digital Elements (olvassa el a Western Digital Elements áttekintést), az SD600 hiányzik a megjelölt piac jelétől. Nagyon jól néz ki termékfelvételekben, de a meghajtó kezelése során kiderül, hogy nem úgy van kialakítva, mint egy LaCie Rugged meghajtó (olvassa el a LaCie Rugged Mini áttekintésünket). 

A dobozban megkapja a meghajtót, egy rövid USB-A – USB B típusú mikrokábelt és a felhasználói kézikönyvet. Kár, hogy az SD600 nem tartalmazza az USB-C kapcsolatot, mert a legtöbb hordozható SSD meghajtóval együtt van (példa a Samsung T5 áttekintésben).

ADATA SD600 beállítása

Amikor a meghajtót csatlakoztattuk a Windows 10 laptophoz, azonnal felismertük. Azt mondta, nincs semmi a meghajtón. A legtöbb esetben szeretnénk látni egy olyan alkalmazást, amely segít a meghajtó regisztrálásában, és elősegíti a telepített segédprogramok telepítését (ennek példáját olvassa el a Seagate Portable ismertetőnkben).. 

Ami még idegesítőbb, hogy az ADATA számos ingyenes letöltést biztosít a meghajtóhoz. Az olyan dolgok, mint az SSD Eszköztár, amely lehetővé teszi a meghajtó beállításainak megváltoztatását, kötelező, de jó lenne, ha a felhasználók letölthetik a Macrium Reflect biztonsági mentési programcsomagot is.. 

Ennek ellenére a legtöbb alkalmazás elavult és nehéz letölthető. Az ADATA nemcsak a szoftver megtalálásának egyszerű módját tartalmazza, hanem egyszerűen megjeleníti az egyes szoftverek listáját is, különféle verziókkal, az operációs rendszertől és a nyelvetől függően. 

Annak ellenére, hogy van egy biztonsági mentési segédprogram, a meghajtó csak 500 GB-ig érhető el, ezért valószínűleg online biztonsági mentési szolgáltatásra, például a Backblaze-re lesz szüksége a fájlok biztonságának megőrzése érdekében (olvassa el a Backblaze áttekintésünket).

ADATA SD600 tartósság 

Az ADATA azt állítja, hogy az SD600 fenntarthatja a nem szigorú katonai szabványokon alapuló eséseket. Csak az eszköz kezelése azt jelenti, hogy nem sokkal kell verte a verést. A műanyag burkolatot összekapcsolják úgy, hogy úgy tűnik, hogy három részből áll, és a felső és alsó nyomás hatására kanyarodik, és hihetetlen roham keletkezik.. 

Ami a szilikon tokot illeti, bárki, aki azt hiszi, hogy elnyeli az esést, csak viccel. Vékony, nincs légzsák vagy párna, hogy felvegye az ütés súlyát. Noha maga a meghajtó valószínűleg képes lenne egy esésre is, a legtöbb SSD meg tudja-e csinálni, és abban az esetben sokkal inkább segíthetne egy fém burkolat, mint műanyag helyett..

Mindezt nem azért említjük, mert úgy gondoljuk, hogy mindenki hátizsákkal fog csomagolni egy külső merevlemezt, hanem azért, mert a marketing anyag pontatlan képet festett. A meghajtó nem vízálló – nem állítja, hogy van, de mivel a „robusztus” termékek általában ilyenek, könnyű feltételezni – és az ütésvédelem vékony és senki sem. 

Az ADATA SD600 szolgáltatások áttekintése

Ingyenes

Jellemzők

Kapacitás
256, 512

Biztonsági mentési segédprogram

Felület
USB 3.0

Felület

ablakok

Mac operációs rendszer

Android

Teljesítmény

Haladási sebesség
N / A

Merevlemez típusa
SSD

Támogatás

Garancia időszak
36 hónap

Helyreállítási szolgáltatások

Sebesség táblázat

Ár

Ha olcsó, hordozható SSD-t keres, az ADATA az egyetlen lehetőség. A 256 GB-os modell gigabájtnál ugyanolyan árat tartalmaz, mint az 1 TB SanDisk Extreme Portable. Amint a SanDisk Extreme Portable áttekintésből láthatjuk, a 250 GB-os modell szinte megduplázódik a gigabájt árán. 

ADATA SD600
Szerkesztő értékelése: 256$ 512$ $ Mutasd a véleményeketBuy on Amazon$ Mutasd a véleményeketBuy on Amazon

Ez teszi az SD600 kiváló értékét. Az 512 GB-os modell olcsóbb, mint láttuk bármely hordozható SSD-t, még a 2 TB-ig terjedő lemezekhez viszonyítva. Ennek ellenére az olcsóbb árak a felhasználhatóság, a sebesség és az építési minőség engedményeivel járnak. Bár olcsóbb, továbbra is fizet SSD árakat. 

Összehasonlítva például a Seagate Backup Plus Portable készülékkel, az ár nem lenyűgöző (olvassa el a Seagate Backup Plus Portable véleményünket). Bár az SD600 jobban teljesít, mint a meghajtó, rosszabb teljesítményt nyújt, mint a legtöbb SSD. Ráadásul csak két képességre korlátozódhat.

Nem gondolunk egy korlátozott felállásra, de az 1 TB-os modell felkínálása félelmetes. Végül is 256 GB-os micro SD-kártyákat vásárolhat, tehát ésszerű lenne, ha az ADATA az SD600 sorába további tárolóhelyeket csomagolna. A 256 GB-os sebesség gyorsan megy, és tekintve a hordozható SSD-ket a fotósok és a videóírók számára, mivel a korlátozott helynek nincs sok értelme.

Sebesség & Teljesítmény

A merevlemez teljesítményét a sebesség mérésével és a hibák ellenőrzésével teszteljük. Két tesztet használunk mindegyik területre, amelyek közül az egyik egy megállapított referenciaérték, a másik pedig inkább gyakorlati teszt.. 

Seq ReadSeq WriteRandom ReadRandom Write2.3 GB Transfer
ADATA SD600
429 MB / s 383,2 MB / s 116,5 MB / s 77,6 MB / s 22,16 mp.

A sebességtől kezdve az SD600-at futtattuk a CrystalDiskMarkon keresztül öt lépés és egy 4 GB-os tesztfájl segítségével. A hirdetések szerint a szekvenciális olvasási sebesség körülbelül 440 megabájt másodpercenként volt, ami lassabb, mint más vezető hordozható SSD-k. A véletlenszerű olvasás és írás szintén jelentős merülést okozott a teljesítményben.

ADATA-SD600-CrystalDiskMark

Bár az SD600 gyorsabb, mint a Toshiba Canvio Basics, nem képes összehasonlítani a többi külső SSD-vel (olvassa el a Toshiba Canvio Basics áttekintést). A Samsung T5, a SanDisk Extreme Portable és a G-Technology G-Drive Mobile mind jobban teljesített, ám ezek drágábbak (olvassa el a G-Technology G-Drive Mobile beszámolót). 

A meghajtót teszteltük egy 2,3 GB-os tesztmappa másolásával, benne filmekkel, zenével és még sok másnal. Az átadás 22,16 másodpercet vett igénybe, és bár magas hangon indult, a teszt során küzdött. A sebesség fel-le csökkent, látszólag ciklusonként, ami arra utal, hogy a puffer nem tudott lépést tartani.  

Tesztelésünk alatt nyitva volt a CrystalDiskInfo, hogy megnézzük, mennyire melegszik meg a meghajtó, valamint az esetlegesen felbukkanó hibákat. Szerencsére nem voltak hibák, de a meghajtó elérte a 42 Celsius fokot. Bár nem kell aggódni, forróbb volt, mint a legtöbb meghajtónk, amelyet teszteltünk, még forgóhajtásokhoz is. 

ADATA-SD600-CrystalDiskInfo

A hibák mélyebb megfigyelése érdekében az SD600-at egy 30 perces stresszteszten futtattuk a Windows „chkdsk” segédprogramjával. A „/ r” parancs hibákat keres a meghajtón, és ezért vezettük be a lemezt. Szerencsére minden tiszta lett. 

szavatosság & Támogatás

Az SD600 hároméves korlátozott jótállással rendelkezik. A szokásos előírások érvényesek, azaz az ADATA nem javítja vagy cseréli a meghajtót, ha a felhasználó hibája miatt megsérült. Bosszantóan az ADATA azt is mondja, hogy ha a jótállási matrica sérült, akkor a jótállás érvényét veszti. 

ADATA-sd600-2

Három év az a korlátozott garancia, amelyet a legtöbb meghajtóra láthattunk, tehát nagyon jó látni, hogy az ADATA ugrik a fedélzeten. Ennek ellenére nincs útmutató a termék regisztrálására, amikor beállítja, azaz ha szavatossági igényt kell igényelnie, regisztrálnia kell magát egy fiókra, ellenőriznie kell a jótállási státuszt és kérvényt kell benyújtania.

A felhasználói kézikönyvben az ADATA azt mondja, hogy menjen a www.adata.com/hu/support_service oldalra a terméktámogatáshoz. Az oldal üres. Sokkal jobb, ha csak az ADATA webhelyre látogat, és az oldal tetején megtalálja a „támogatás” fület. Itt található a termékletöltések, a jótállási információk, a GYIK és a további információk. 

Ami az ADATA-val való kapcsolatfelvételt illeti, csak e-mail támogatást kapnak. Töltse ki a kapcsolatfelvételi űrlapot a támogatás fül „Kapcsolatfelvétel” részében, amely hosszú és nagyrészt felesleges. Szerencsére azonban az egyes termékekre vonatkozó GYIK és letöltések a termékoldalon érhetők el. 

Az ítélet

Ha szüksége van SSD-re, és pénzt szeretne megtakarítani, az ADATA SD600-tal odaérint. Ennek ellenére meg kell küzdenie egy gyengébb építéssel – függetlenül attól, amit a marketing anyag mondhat – és a lassabb sebességgel. Az SD600 a legtöbb szempontból nem lenyűgöző, ám továbbra is szilárd költségvetési lehetőség. 

Ez azt jelenti, hogy több pénzt takaríthat meg, és több kapacitást szerezhet, ha forgó koronggal jár. Ha jobban aggódik a teljesítmény miatt, akkor drágább SSD lehet az Ön számára. Nem számít, hogy melyik táborba esik be, a többi külső merevlemezről szóló véleményünk elolvasásával megtalálhatja a legmegfelelőbben működő meghajtót. 

Mit gondolsz az SD600-ról? A lassabb sebesség méltó-e kompromisszumként, mennyire olcsó? Tudassa velünk gondolatait az alábbi megjegyzésekben, és mint mindig, köszönöm az olvasást.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map