A Seagate Backup Plus hordozható áttekintése – frissítve 2020-ig

A Seagate Backup Plus hordozható áttekintése

A Seagate Backup Plus Portable egy drágább alternatívája a szokásos Seagate hordozható hordozóknak, mivel néhány kiegészítő szoftverrel és egyéb finomságokkal jár. Ennek a többletköltségnek egy része önmagában néz ki, ahogyan az a teljes áttekintésünkben olvasható.


Seagate-backup-plus-hordozható funkcionalitásúSeagate-backup-plus-hordozható-2Seagate-backup-plus-hordozható-1

Előző

Következő

Seagate Backup Plus hordozható
Szerkesztő értékelése: 1 TB56,99 USD2 TB55,99 USD4 TB108,99 USD8 TB$ $ Mutasd a véleményeketBuy on Amazon79,99 USD 56.99Takarítson meg 23,00 USD (29%)(395 vélemény) Vásároljon a Walmart-on99,99 USD 55.99Takarítson meg 44,00 USD-t (44%) Vélemények megjelenítése Vásárlás az Amazonon79,99 USD 61.99Kedvezmény 18,00 USD (23%)(113 vélemény) Vásároljon a Walmart-on$ 80.99(109 vélemény) Vásároljon a Best Buy-on$ Mutasd a véleményeketBuy on Amazon219,99 USD 185,28Takarítson meg 34,71 USD (16%)(333 vélemény) Vásároljon a Walmart-on$ 108,99(24 vélemény) Vásároljon a Best Buy-on$ Mutasd a véleményeketBuy on Amazon

A Seagate kiterjedt listáját tartalmazza a külső meghajtók közül, az alapvető fekete dobozoktól kezdve a hatalmas, 10 kt archívum megoldásokig. A Backup Plus Portable vonal az asztali Backup Plus meghajtók lecsökkent verziója, amely lehetővé teszi a számítógép védelmét, ha útközben vagy.. 

Ehhez magasabb árcédulát kell használni, mint a szokásos Seagate Portable meghajtókhoz, bár a teljesítményben csak csekély vagy egyáltalán nincs különbség. Annak ellenére, hogy a fényes, szálcsiszolt alumínium külső felület elegendő lehet ahhoz, hogy kb. 5 dollárt húzzon a pénztárcájából, úgy tűnik, hogy a magasabb költségek sokkal jobban néznek ki..

Lehet, hogy ez a helyes megoldás az Ön számára, mert nagyszerű módja annak, hogy kevés pénzért archiválja a számítógépet. Ebben a Seagate Backup Plus Portable áttekintésben részletesebben tárgyaljuk tapasztalatainkat, miután megrendeltek egy mintát az Amazon-tól. A végén közzétesszük ítéletünket, tehát tudni fogja, hogy ez az egyik legjobb külső merevlemez-e, vagy csak egy túl drágább dud.

erősségek & Hiányosságok

Alternatívák a Seagate Backup Plus Portable számára

Jellemzők

Ha valami egyértelmű a Seagate Backup Plus hordozható meghajtót tekintve, akkor az jó, ha jól néz ki. Nem számít, melyik modellel jár, a meghajtó tiszta szem cukorka, sokféle színben, egy szálcsiszolt fém tetővel. Ezen kívül egy Seagate logó, egy aktivációs LED és egy nagy “S” jel található, amely a meghajtó hátoldalán dombornyomott. 

Ez messze van a LaCie Rugged Mini-től (olvassa el a LaCie Rugged Mini áttekintésünket), de a megjelenés megtévesztő lehet. Noha a Backup Plus hordozható meghajtója valószínűleg jobban tárolódik, mint a Western Digital Elements lemez, nem fogja tudni kezelni a szilárdtestalapú meghajtó eséseit egy fém burkolatban, például a Samsung T5-ben (olvassa el a Samsung T5 áttekintést ). 

Ráadásul a Backup Plus Portable egy forgó meghajtó, így a fém teteje ellenére óvatosan kell kezelnie. A meghajtón kívül a doboz tartalmaz egy A típusú B-típusú USB-kábelt és a jótállási információkat.

A Seagate Backup Plus hordozható beállítása

A Backup Plus Portable meghajtó beállítása hasonló volt a standard Seagate Portable meghajtó beállításához, ami jó dolog, amint azt a Seagate Portable áttekintésünkben láthatjuk. A meghajtót a Windows automatikusan felismerte, hozzárendelte a meghajtó betűjét, és még egy ikont adott a megfelelőnek. 

Két meghajtó található a meghajtón, a .pdf fájlon kívül, amely tartalmazza a jótállási információkat. Azok az alkalmazások, amelyek megfelelõen „itt indulnak” felirattal rendelkeznek, elõsegítik a Windows vagy a MacOS használatát. 

Seagate-backup-plus-hordozható regisztráció

Az alkalmazás elindításakor megnyílik egy regisztrációs ablak, amely a meghajtót hozzákapcsolja Önnek, és lehetővé teszi a Seagate Toolkit letöltését. Az eszközkészlet az egyik fő oka a Seagate meghajtó választásának, ezért javasoljuk, hogy menjen át a telepítési folyamatba, még akkor is, ha általában kihagyja a regisztrációt. 

Amíg ez letöltődik, lépjen a háromrészes regisztrációs folyamat utolsó lépésébe. Az utolsó oldalon megtekintheti az átfogó „kezdő útmutató” útmutatót, vagy eljuthat a mentési adatok helyreállítási oldalára, ahol megvásárolhat két vagy három éves adathelyreállítást 20 dollár alatt. Lehetőséget kaptunk arra, hogy két ingyenes hónapot váltsunk ki az Adobe Creative Cloud Photography tervről is.

Seagate Toolkit

A Seagate Toolkit határozza meg a Backup Plus Portable meghajtókat más, olcsó, kis külső merevlemezektől. Ez segítséget nyújt a meghajtó beállításához a számítógép biztonsági mentéséhez vagy a meglévő merevlemez tükrözéséhez. Ha nem akarja azonnal elindulni, kihagyhatja a folyamatot. 

Seagate-backup-plus-hordozható-1

Ezenkívül lehetővé teszi a biztonsági mentések visszaállítását, kiváló eszközzé téve a 3-2-1-es beállításokat, ahol a Backup Plus hordozható meghajtót egy online biztonsági mentési szolgáltatás, például a Backblaze mellett használja (olvassa el a Backblaze áttekintésünket). Ezen felül beállíthatja a biztonsági mentés egyedi időtartamát, beleértve a folyamatos időtartamot is.

Ennek ellenére a meghajtó hordozhatósága nem illeszkedik ehhez a konfigurációhoz. Ez nem rossz dolog, de felesleges, világossá téve a meghajtó költségeinek egy részét az űrlap tényezőjében. A Western Digital My Book-hoz képest egyértelmű a különbség. Amint azt a Western Digital My Book áttekintésben megjegyeztük, ez a meghajtó külső energiát igényel és sokkal nagyobb, de még több funkcióval rendelkezik.

Ha útközben el kell készítenie a biztonsági másolatot, akkor működik a Backup Plus Portable meghajtó, de általában arra van szükség, hogy egyes fájlokat útközben elfoglaljon, vagy laptopok tárhelyét bővítse. Bár a Western Digital My Book vagy a szabványos méretű Seagate Backup Plus nagyobb, még több tárhelyet kínál ugyanazon az áron, és több funkcióval is rendelkeznek, a rendszerindításhoz.

 A Seagate Backup Plus hordozható szolgáltatások áttekintése

Ingyenes

Jellemzők

Kapacitás
1 TB, 2 TB, 4 TB, 8 TB

Biztonsági mentési segédprogram

Felület
USB 3.0

Felület

ablakok

Mac operációs rendszer

Android

Teljesítmény

Haladási sebesség
5400

Merevlemez típusa
Spinning

Támogatás

Garancia időszak
24 hónap

Helyreállítási szolgáltatások

Sebesség táblázat

Ár

Áttekintettük a Seagate Backup Plus hordozható vékony 2TB-t, de a Seagate-nak más változatai is vannak. A különféle méretek mellett van egy szabványos Backup Plus hordozható meghajtó és egy Ultra Touch verzió is. Az Ultra Touch szövött textúrájú és további funkciókkal rendelkezik, mint például a hardveres titkosítás és az USB-C, de a Backup Plus Slim és a Backup Plus Portable.

Seagate Backup Plus hordozható
Szerkesztő értékelése: 1 TB56,99 USD2 TB55,99 USD4 TB108,99 USD8 TB$ $ Mutasd a véleményeketBuy on Amazon79,99 USD 56.99Takarítson meg 23,00 USD (29%)(395 vélemény) Vásároljon a Walmart-on99,99 USD 55.99Takarítson meg 44,00 USD-t (44%) Vélemények megjelenítése Vásárlás az Amazonon79,99 USD 61.99Kedvezmény 18,00 USD (23%)(113 vélemény) Vásároljon a Walmart-on$ 80.99(109 vélemény) Vásároljon a Best Buy-on$ Mutasd a véleményeketBuy on Amazon219,99 USD 185,28Takarítson meg 34,71 USD (16%)(333 vélemény) Vásároljon a Walmart-on$ 108,99(24 vélemény) Vásároljon a Best Buy-on$ Mutasd a véleményeketBuy on Amazon

Valójában az egyetlen különbség a két modell között a rendelkezésre álló kapacitás. A vékony változat felett felsorolt ​​1TB és 2TB modellek, valamint a 4TB és 5TB modellek nem. Annak ellenére, hogy kissé vastagabb, a nagyobb kapacitású modellek továbbra is hordozhatók.   

A fekete dobozos hordozható meghajtókhoz, például a Western Digital Elementshez képest, a Backup Plus Portable meghajtó gigabájtonként drágább. Ennek ellenére a Western Digital Elements meghajtóinak kevés vagy semmilyen funkciója sincs, amint azt a Western Digital Elements áttekintésünkből láthatjuk, míg a Backup Plus Portable meghajtóknak sok. 

Mint fentebb említettem, a Backup Plus Portable ára egy része az űrlap tényezője, és bár jó, ha van valami vékony és kicsi, az nem feltétlenül szükséges, főleg ha a meghajtót kizárólag biztonsági másolat készítéséhez használja. Ha csak fájlokat kíván áthelyezni, akkor jobb, ha ragaszkodunk például a Toshiba Canvio Basics meghajtóhoz (olvassa el a Toshiba Canvio Basic áttekintésünket).

Sebesség & Teljesítmény

A hajtásunk teljesítményét négy benchmark futtatásával teszteltük: kettő a sebességért és kettő a hibákért. A CrystalDiskMark-ot alkalmaztuk a szekvenciális olvasási és írási sebesség, valamint a véletlenszerű olvasási és írási sebesség mérésére, először 4 GB-os tesztfájl felhasználásával és öt lépés futtatásával.. 

Seq ReadSeq WriteRandom ReadRandom Write2.3 GB Transfer
Seagate Backup Plus hordozható
129,6 MB / s 136,9 MB / s 1,305 MB / s 1,312 MB / s 20,98 mp.

Nem meglepő, hogy meghajtónk a szokásos Seagate Portable meghajtó teljesítményét tükrözte, ami nem jó dolog. Ez lassabb volt, mint a Western Digital és a Toshiba olcsóbb fekete doboz opciói, annak ellenére, hogy gyorsabb, mint a Seagate vonalon fiatalabb testvére. A szekvenciális olvasás és írás nem volt lenyűgöző, ám a véletlenszerű olvasmányok szilárdak.

Seagate-backup-plus-hordozható-CrystalDiskMark

A másik sebességtesztünk, amelyben egy 2,3 GB-os videókat, zenét és dokumentumokat tartalmazó mappát másoltunk, szintén nem volt idegen. A meghajtóink 20,98 másodpercbe telt az átvitelre, de nagyfokú változékonysággal. A meghajtó másodpercenként akár 90 megabájt lemerült, és a teszt során akár 130 MB / s sebességgel ment, ami nem nagyszerű az üres lemeznél.

A hibaellenőrzés azonban rendben volt. A sebesség tesztelése során a CrystalDiskInfo kimutatta, hogy a meghajtó elfogadható hőmérsékleten maradt, és nem regisztrált hibákat. A meghajtót a Windows chkdsk segédprogramjával is ellenőriztük, és a négy órás vizsgálat után egyértelmű volt, hogy nincsenek rossz fürtök. 

szavatosság & Támogatás

A Seagate tartalmaz egy .pdf fájlt a meghajtóra előre betöltött jótállási információkkal, de ez nem segítőkész. Ez egyszerűen átirányítja Önt a termék csomagolására, ami problémákat okozhat, ha nem a megfelelő csomagolásban kapta meghajtót, mint ahogyan a szokásos Seagate Portable meghajtónál tettük. Szerencsére itt nem volt ez a helyzet. 

A Backup Plus hordozható meghajtókra kétéves korlátozott jótállás vonatkozik, és a legtöbb meghajtóhoz hasonlóan a követelmények is sokrétűek. A Seagate nem fogja tiszteletben tartani a jótállást, ha a meghajtót kereskedelmi célokra használták, vagy baleset, visszaélés, gondatlanság, meleg stb. Miatt meghibásodott. Ráadásul a jótállás nem terjed ki az adatvesztésre, mivel a Seagate annyira megengedi, hogy másodszor készítsen biztonsági másolatot. 

Seagate-backup-plus-hordozható-2

Noha visszatükrözzük ezt az ajánlást, egyértelmű, hogy a Seagate meg akarja eladni a Rescue előfizetéseket, és mivel azok olcsók, nehéz nekünk hibáztatni a Seagate-t ezért. A három éven át tartó 14,99 dolláros adatgyűjtés nem rossz, mivel a sérült meghajtó helyreállítása a tény után általában több száz dollárba kerülő erőfeszítés.. 

A támogatás szempontjából a Seagate sokat kínál. A termékoldalon kattintson a „támogatás” fülre a segítségért. A Seagate videókat kínál az Eszköztár beállításához Windows és MacOS rendszeren, néhány tudásbázis-cikket és egy USB-hibaelhárítót. Megtalálhatja továbbá firmware-letöltéseket és a SeaTools eszközöket, amelyek segítségével diagnosztikát futtathat a meghajtón.

A Seagate-vel is kapcsolatba léphet az „Ügyfélszolgálat” gombra kattintással a „támogatás” oldalon. Telefonos és e-mail támogatás, valamint garancia és adat-visszatérítési kérdések érhetők el a „kapcsolat” oldalon. A helyreállítási lehetőség érdekes, mivel néhány lehetőséget kínál az elveszített adatok helyreállítására. 

Vannak mentési tervek, de kérést is benyújthat a laboratóriumi helyreállításról. Nagyon fillért fog neked fizetni, de szerencsére magad is meglátogathatja. 

A Seagate a Pixel8 ingyenes verzióját kínálja, amely adat-helyreállítási eszköz. Annak ellenére, hogy nem a legjobb adat-helyreállítási szoftvert választjuk, ez egy jó eszköz egy jó eszköz számára. Ha azonban az adatmentés útján a DIY útvonalat szeretné elérni, akkor a Stellar Data Recovery-t javasoljuk (olvassa el a Stellar Data Recovery-áttekintést).

Az ítélet

A legmegdöbbentőbb a Seagate Backup Plus Portable esetében, hogy milyen hasonló a szokásos és olcsóbb Seagate Portable készülékhez. A kétségtelenül vonzó burkolaton kívül a meghajtók jellemzői, teljesítménye és támogatása hasonlóak. Úgy tűnik, hogy az egyetlen különbség közöttük van az ár, és hogy megvásárolhat egy 5TB-os Backup Plus modellt. 

Ennek ellenére a költségek szempontjából nem helyezkednek el egymástól, és a szín és a kivitel választása elegendő lehet ahhoz, hogy a további 5 USD-t garantálják. Ha nem sok figyelmet fordít az esztétikára, vagy csak úgy gondolja, hogy többet kell vásárolnia, olvassa el a többi külső merevlemezről szóló véleményünket. 

Mit gondolsz a Seagate Backup Plus Portable-ről? Elegendő a továbbfejlesztett megjelenés egy magasabb árcímkéhez? Tudassa velünk az alábbi megjegyzésekben, és mint mindig, köszönöm az olvasást.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map