A SanDisk Extreme Portable Review – Frissítve 2020

SanDisk Extreme Portable áttekintés

A SanDisk Extreme Portable könnyen szállítható és nagyon nagy teljesítményű, de ára rendkívüli. Noha ez jó termék, jóval olcsóbb alternatívák is találhatók, amelyek hasonló minőségűek, amint a SanDisk Extreme Portable teljes ismertetőnkben olvashatjuk.


SanDisk extrém hordozható funkcionalitásúSanDisk extrém hordozható-2SanDisk extrém hordozható-1

Előző

Következő

SanDisk Extreme Portable
Szerkesztő értékelése: 250GB72,99 USD500GB89,00 USD1TB156,39 USD2TB329,99 USD99,99 USD 72.99Takarítson meg 27,00 dollárt (27%) Mutasd a véleményeketBuy on Amazon109,99 USD 72.99Takarítson meg 37,00 USD (34%)(2 vélemény) Vásároljon a Walmart-on$ 99.99(95 vélemény) Vásároljon a Best Buy-on169,99 USD 89.00Takarítson meg 80,99 USD-t (48%) Mutasd a Vásárlás az Amazonon-t129,00 USD 89.00Takarítson meg 40,00 USD (31%)(7 vélemény) Vásároljon a Walmart-on$ 129,99(671 vélemény) Vásároljon a Best Buy-on$ 156,39Mutasd a véleményeketBuy on Amazon$ 261,29(6 vélemény) Vásároljon a Walmart-on$ 249.99(211 vélemény) Vásároljon a Best Buy-on$ 329,99Mutasd a véleményeketBuy on Amazon549,99 USD 446,46Takarítson meg 103,53 USD-t (19%) Vélemények megjelenítéseBuy on Walmart$ 449,99(154 vélemény) Vásároljon a Best Buy-on

A SanDisk ugyanazon vállalati ernyő alatt található, mint a G-Technology és a Western Digital, de más piacra összpontosít. Elsősorban hordozható flash tárolóeszközöket, nevezetesen USB flash meghajtókat és SD kártyákat gyárt. Ennek ellenére, mivel a flash tárolás költségei csökkentek, a SanDisk kibővítette vonalát belső és külső szilárdtestalapú meghajtókkal.. 

Ebben a SanDisk Extreme Portable áttekintésben a csúcstechnológiát vizsgáljuk meg. Ahogy a neve is sugallja, az Extreme Portable a maximális teljesítményről szól útközben, és szerencsére eléri ezt a célt. A nehézkes beállításokkal és a magas árcédulával mégis küzdenie kell, hogy szerepeljen a legjobb külső merevlemez-listánkban.

erősségek & Hiányosságok

Alternatívák a SanDisk Extreme Portable számára

Jellemzők

Amint más külső SSD-kkel kapcsolatban láttuk, a SanDisk Extreme Portable hordozható. Az apró lemez kisebb és vékonyabb, mint egy G-Technology G-Drive (olvassa el a G-Technology G-Drive áttekintést), de nem olyan kicsi, mint a Samsung T5. A dobozban meghajtót, USB-C kábelt és USB-C-USB-A adaptert kap. 

SanDisk extrém hordozható-1

A zsinór azonban rövid. Amikor bedugtuk az asztali gép hátuljába, az még csak nem is érte el a ház tetejét. Még idegesítőbb az adapter. Ha útközben veszi az Extreme Portable készüléket, és nincs USB-C portja a hordozható számítógépén, akkor egy kényszerítő adaptert kell használnia, amely csak arra szólít fel, hogy törje meg. 

De a hajtás kiváló. Van egy puha gumi érzés, amely körülöleli, és jobb felső sarokban egy bevágás, feltehetően kulcstartóhoz történő rögzítéshez. Noha ez nem tűnik helytelennek, ha kicsi, valószínűleg vannak jobb megoldások a meghajtó szállításához.

A SanDisk Extreme Portable telepítése

Miután csatlakoztatta a számítógépet, és kinyitotta az Extreme Portable szoftvert, meg fog találni egy alkalmazást és egy mappát. Érdekes módon az alkalmazás csak a Windows számára készült. A meghajtó a MacOS-on működik, de nincs erre dedikált alkalmazás. Ha azt akarja, hogy a SecureAccess, amelyre telepíti a mellékelt alkalmazást, máshol kell megtalálnia. 

Az alkalmazás lehetővé teszi a jelszó beállítását, és bemutatja, hogyan kell fájlokat hozzáadni a meghajtóhoz. Ezenkívül létrehoz néhány mappát a meghajtón. Van egy mappa, amely két fájlt tartalmaz a beállításokra, és egy másik fájlt tartalmaz a SecureAccess-tárolóhoz. 

Ezen kívül a meghajtó be van állítva. A létrehozott fájlok és mappák együttesen kevesebb, mint 10 MB-ot igényelnek, ám ez még mindig idegesítő. Reméljük, hogy a telepítési folyamat hasonló lesz a tesztelt Seagate Portable meghajtóhoz, amely lehetővé teszi kiegészítő szoftver telepítését a meghajtó regisztrálásakor garantált célokból, amint azt a Seagate Portable áttekintésünkben láthatjuk.

SanDisk SecureAccess

Mint már említettük, a mellékelt telepítő a SecureAccess programot futtatja a számítógépen. Ez egy titkosítási alkalmazás, amely az AES-128-al védi adatait, amely nem a legjobb, ahogy a titkosítási leírásunkban olvashatjuk. Vita folyik arról, hogy egy 256 bites kulcs biztonságosabb-e, de mivel a sebesség nem befolyásolja a helyi titkosítást, akkor jobb, ha a nagyobb kulcsot használja. 

SanDisk extrém hordozható-review-secureaccess

Láttuk a jelszóvédelmet más meghajtókon – olvassa el a Samsung T5 áttekintésünket egy példára -, de ritkán rejtjelez. A SecureAccess programot a EncryptStick üzemelteti, és az alkalmazásban sok hirdetés van, amelyek a SecureAccess-ról DataVault-ra frissíthetők. Ugyanaz a program, azzal a különbséggel, hogy automatikusan biztonsági másolatot készíthet az adatokról, és szinkronizálhatja azokat az összes eszközén. 

14,99 dollárért ez nem rossz üzlet, de az online biztonsági mentési szolgáltatás, például a Backblaze valószínűleg jobb hosszú távú megoldás (olvassa el a Backblaze áttekintésünket). Őszintén szólva, a DataVault interfésze keltezett és nem vonzó, és bár a funkcionalitás ott van, más lehetőségek biztosítják ezt, valamint egy szép arcot. 

Nincs biztonsági mentési segédprogram, de ez nem túl zavaró. A 2 TB-n felül a SanDisk Extreme Portable nem ideális helyi biztonsági mentési megoldás. Ha ez az, amit keres, akkor valószínűleg jobb választás az asztali meghajtó, például a Western Digital My Book (olvasd el a Western Digital My Book áttekintést).

 A SanDisk Extreme hordozható szolgáltatások áttekintése

7299 USD-tól kezdveMinden terv

Jellemzők

Kapacitás
250 GB, 500 GB, 1 TB, 2 TB

Biztonsági mentési segédprogram

Felület
USB 3.0

Felület

ablakok

Mac operációs rendszer

Android

Teljesítmény

Haladási sebesség
n / a

Merevlemez típusa
SSD

Támogatás

Garancia időszak
36 hónap

Helyreállítási szolgáltatások

Sebesség táblázat

Ár

Mint minden hordozható SSD-vel, az Extreme Portable drága. De nem haladja meg azt az árat, amelyet elvárunk. Ha olcsó meghajtót keres, és a sebesség nem aggasztja Önt, akkor jobb, ha a Toshiba Canvio Basics használatával jár (olvassa el a Toshiba Canvio Basics áttekintést). 

SanDisk Extreme Portable
Szerkesztő értékelése: 250GB72,99 USD500GB89,00 USD1TB156,39 USD2TB329,99 USD99,99 USD 72.99Takarítson meg 27,00 dollárt (27%) Mutasd a véleményeketBuy on Amazon109,99 USD 72.99Takarítson meg 37,00 USD (34%)(2 vélemény) Vásároljon a Walmart-on$ 99.99(95 vélemény) Vásároljon a Best Buy-on169,99 USD 89.00Takarítson meg 80,99 USD-t (48%) Mutasd a Vásárlás az Amazonon-t129,00 USD 89.00Takarítson meg 40,00 USD (31%)(7 vélemény) Vásároljon a Walmart-on$ 129,99(671 vélemény) Vásároljon a Best Buy-on$ 156,39Mutasd a véleményeketBuy on Amazon$ 261,29(6 vélemény) Vásároljon a Walmart-on$ 249.99(211 vélemény) Vásároljon a Best Buy-on$ 329,99Mutasd a véleményeketBuy on Amazon549,99 USD 446,46Takarítson meg 103,53 USD-t (19%) Vélemények megjelenítéseBuy on Walmart$ 449,99(154 vélemény) Vásároljon a Best Buy-on

Ennek ellenére van egy kedves hely az Extreme Portable kínálatában. Az 500 GB-os vagy annál nagyobb gigabájt ára a legelőnyösebb. A 250 GB-os meghajtó ezzel szemben szinte kétszerese az árnak. Ha érdekli egy kis kapacitású, hordozható SSD, az ADATA SD600 kevesebb pénzért karcolja meg ezt a viszketést (olvassa el az ADATA SD600 áttekintésünket). 

Noha az 500 GB-os vagy annál magasabb gigabájt ára megegyezik, reméljük, hogy az ár növekedésével több érték lesz. Ezt a tendenciát követi a legtöbb külső meghajtó – olvassa el a Western Digital Elements áttekintését csak egy példánkban -, így döbbentő, hogy a SanDisk nem követi példáját. 

Sebesség & Teljesítmény

Teljesítménytesztünk két kategóriából áll: sebesség- és hibaellenőrzés. E kategóriák mindegyikében két tesztet futtatunk, amelyek közül az egyik referenciaérték, a másik inkább gyakorlati próba.. 

Seq ReadSeq WriteRandom ReadRandom Write2.3 GB Transfer
SanDisk Extreme Portable
564,8 MB / s 503,2 MB / s 159 MB / s 157,2 MB / s 16,61 mp.

Az első volt a sebesség, tehát a CrystalDiskMark használatával megfigyeltük, hogy a meghajtó milyen gyors volt a szekvenciális és véletlenszerű leolvasásokkal és írásokkal. Öt átadást hajtottunk végre egy 4 GB-os tesztfájllal, és elégedettek voltak az eredményekkel.

Amint az az alábbi képernyőképen látható, az Extreme Portable másodpercenkénti leolvasással meghaladta a 550 megabájt / másodpercenkénti hirdetési sebességet. A véletlenszerűen olvasott és írt lassabb volt, mint a Samsung T5, de a különbség elhanyagolható.

ssandisk extrém hordozható-review-CrystalDiskMark

Ezután egy 2,3 GB-os tesztmappát, amellyel videoklipeket, zenéket és dokumentumokat töltöttünk át a meghajtóra, hogy megtudjuk, mennyi ideig tart az átvitel. Extrém hordozható meghajtónk 16,61 másodperc múlva haladt meg, ami nem olyan a legjobb, mint láttuk, de a Samsung T5 csak kevesebb mint egy másodperccel legyőzte. Az átvitel során következetes 143 MBps sebességgel mozogott, ami azt jelenti, hogy nagyon gyors. 

Mindkét teszt során a CrystalDiskInfo szoftvert futtattuk a háttérben, ügyelve a meghajtó hőmérsékletére és a felmerült hibákra. Szerencsére hűvös, 25 Celsius fokos hőmérsékleten maradt a tesztelés során, és nem volt hiba.

SanDisk extrém hordozható-review-CrystalDiskInfo

Mivel nem pusztán a CrystalDiskInfo-ba bízunk, a Windows „chkdsk” segédprogramját is futtattuk a „/ r” paranccsal, amely ellenőrzi a meghajtó hibáit. Az Extreme Portable meghajtónk rövid, 20 perces stresszteszt után visszatért. 

szavatosság & Támogatás

Az Extreme Portable meghajtóhoz mellékelt füzet szerint hároméves korlátozott jótállás vonatkozik rá, és egy URL-re irányítja Önt, hogy megtekinthesse a jótállással kapcsolatos információkat. A jótállás a gyártás hibáira vonatkozik, de a normál használat során nem. Nem terjed ki a meghajtó túlzott használatára, például biztonsági kamerákhoz vagy set-top rögzítő eszközökhöz.

SanDisk extrém hordozható-2

Ha ki kell aknáznia a jótállást, a SanDisk azt állítja, hogy a saját belátása szerint két dolgot fog tenni. Cseréli vagy megkísérli javítani a meghajtót, vagy visszatéríti Önt a meghajtó valós piaci értékének akkori visszatérítésére.. 

Ami a támogatást illeti, számos lehetőség található az Extreme Portable támogatási oldalon. A SKU-k és a specifikációk ellenőrzésén kívül regisztrálhatja meghajtóját, kérhet cserét, e-mailt küldhet és élő csevegést indíthat. Van egy link a fórumhoz, de érdemes megjegyezni, hogy elküldi neked a fórum kezdőlapjára, nem pedig az Extreme Portable szakaszra.. 

Ennek ellenére a támogatási lehetőségek, mint a jótállási idő is nagyszerűek. A SanDisk azon kevesek között szerepel, akik hároméves lefedettséget kínálnak, meglepően enyhe korlátozott garanciával. Figyelembe véve, hogy hány támogatási útvonal érhető el, akkor a meghajtóval kapcsolatos problémák megoldásával sem lehet gondja.

Az ítélet

Lehet, hogy a SanDisk Extreme Portable nem rendelkezik a legfolyékonyabban, de a mellékelt rövid kábel és a keltezett titkosítási alkalmazás ellenére a teljesítmény vitathatatlan. Ez egy gyors meghajtó, egy kis és könnyű csomagba töltve. A támogatási lehetőségek is szilárd, de a sebesség a show csillaga. 

Ez azonban költségekkel jár, ami nehéz tabletta lehet, ha lenyeli, ha a tárolás egynegyedét megkapja kétszeres áron, mint a Seagate Backup Plus Portable. Ha az érték nagyobb aggodalomra ad okot mint a sebesség, olvassa el a többi külső merevlemezről szóló véleményünket. 

Mit gondolsz a SanDisk Extreme Portable-ről? Hogyan fogja kihasználni a sebességet? Tudassa velünk az alábbi megjegyzésekben, és mint mindig, köszönöm az olvasást.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map