A Samsung T5 áttekintése – frissítve 2020 áprilisában

Samsung T5 áttekintés

Noha általában a számítógépen belüli merevlemezek gyártásáról ismertek, nagyon lenyűgözve vagyunk a Samsung kínálatában a külső piacon. Nézze meg a Samsung T5 teljes leírásának miért.

samsung-T5 funkcionalitásúsamsung-t5-2samsung-t5-1

Előző

Következő

Samsung T5
Szerkesztő értékelése: 1 TB SSD179,97 USD2 TB SSD320,48 USD249,99 USD 179,97Takarítson meg 70,02 USD-t (28%) Mutasd a véleményeket. Vásárlás az Amazon-on$ 184,99(77 vélemény) Vásároljon a Walmart-on$ 199,99(843 vélemény) Vásárlás a Best Buy-on479,99 USD 320,48Takarítson meg 159,51 USD-t (33%) Mutasd a véleményekvásárlását az Amazon-on479,99 USD 349,99Takarítson meg 130,00 USD (27%)(77 vélemény) Vásároljon a Walmart-on

A Samsung sokféle dologról ismert, de a külső merevlemezek nem ezek egyike. Közismert a belső merevlemezek, különösen a szilárdtestalapú meghajtók esetében. De az adatok PCI-n vagy SATA-n keresztüli továbbítása nem ugyanaz, mint az USB-n keresztüli továbbítás. Ebben a Samsung T5 beszámolóban meg fogjuk vizsgálni, hogy a technológiai óriás képes-e a belső meghajtók kiváló teljesítményét továbbadni a külső birodalomhoz. 

Szerencsére a szemüveg ott van. A T5 szilárdtest, az USB 3.1-en keresztül továbbítja az adatokat a maximális sávszélesség érdekében. Hordozható is, ami azt jelenti, hogy rendkívül gyorsan átviheti magát bárhol is. 

Ez azt jelenti, hogy drága, mint minden SSD. A profik azonban meghaladják azt a kis hátrányt. A leggyorsabb sebességgel, amelyet látunk, a Windows, a MacOS és az Android támogatásával, vonzó külsővel és nagyvonalú garanciával a T5 talán csak a legjobb külső merevlemez lehet.

erősségek & Hiányosságok

Alternatívák a Samsung T5-hez

Jellemzők

Ha még soha nem nyitott meg egy Samsung terméket, akkor a T5 kezelésére készül. Mint minden Samsung kínálatában, a termék csomagolása olyan, mint egy kesztyű, a meghajtó és a két USB-kábel között. Kap egy USB-C-USB-C kábelt, valamint egy USB-C-USB-A kábelt, amelyek mindegyike tépőzárral rendelkezik a gondos szállításhoz. 

samsung-t5-1

Ami még inkább kiemelkedik, az a meghajtó felépítése. Amint a Samsung rámutat, kisebb, mint névjegykártya, mérete 57,3 mm és 74 mm, súlya csak 51 gramm. Fémréteggel is borítva, ami azt jelenti, hogy több esést képes kezelni, mint például a Western Digital Elements meghajtója (olvassa el a Western Digital Elements áttekintésünket).

Nem rendelkezik a LaCie Rugged Mini rendkívül robusztus külsejével, de amint az a LaCie Rugged Mini áttekintésünkből elolvasható, a meghajtónak párnát kell viselnie. A T5 szilárdtest, azaz a fémház szinte bármilyen ütést képes kezelni és még mindig működhet. 

Samsung T5 telepítő

A T5 felállítása egyszerű ügy. Csak dugja be a mellékelt kábelek egyikével, és keresse meg a meghajtót a fájlkezelőben. Itt három telepítő alkalmazás található, amelyek megfelelnek a Windows, a MacOS és az Android rendszernek. Ha Androidot használ, csatlakoztassa a meghajtót az USB-C – USB-C kábellel. 

A telepítő futtatása után a képernyőre kerül, ahol megnevezheti a meghajtót és beállíthat egy jelszót. Kihagyhatja, ha nem akarja az extra biztonságot, de mivel ez a meghajtó jellemzője, javasoljuk, hogy folytassa a folyamatot. 

samsung-t5 telepítése

Ellenkező esetben a szoftver kopár. Megváltoztathatja a jelszavát, kikapcsolhatja a jelszóvédelmet és átnevezheti a meghajtót. A jobb alsó sarokban frissítéseket is kereshet. Noha a firmware frissítései nem az első dolog, amelyre a külső meghajtók jutnak eszünkbe, fontosak lehetnek, és a mellékelt funkciók hasznossá tételét. 

Fontos azonban megjegyezni, hogy a frissítés folytatásához ki kell kapcsolnia a jelszóvédelmet. A frissítés befejezése után új jelszót kell beállítania, amelyet javasolunk úgy, hogy létrehoz egy jelszót az egyik legjobb jelszókezelőnkkel, például a Dashlane-val (olvassa el a Dashlane-áttekintésünket). 

Samsung T5 jelszóvédelem

Mint említettem, a T5 jelszóvédelemmel rendelkezik, amely a funkciókról szól. Sajnos nincs olyan biztonsági mentési segédprogram, mint amilyent a Seagate Backup Plus Portable segítségével láthattunk (olvassa el a Seagate Backup Plus Portable véleményünket). 

Ennek ellenére a T5 nem erre irányul. A 2 TB-nál jobb T5-et jobb a fájlok készítéséhez útközben, mint a gép biztonsági másolatát. Ha érdekli ez, akkor jobb megoldás az asztali megoldás, például a Western Digital My Book (olvassa el a Western Digital My Book áttekintésünket). 

Alternatív megoldásként használhatja az egyik legjobb online biztonsági mentési szolgáltatásunkat, például a Backblaze (olvassa el a Backblaze áttekintésünket).

Habár dühöngő, hogy a tartalék segédprogramot nem tartalmazza, a jelszóvédelem hatalmas hozzáadása rendkívül nagy, különös tekintettel a meghajtó hordozhatóságára. Tekintettel a robusztus külsőre és a kis méretre, elképzeljük, hogy a T5 természetes háziállatokkal rendelkezik. A jelszóvédelem biztosítja, hogy minden veszteségnek ne legyen katasztrofális következménye. 

 A Samsung T5 funkcióinak áttekintése

Összesen 17997 USD-tól kezdődően kezdődik

Jellemzők

Kapacitás
1 TB SSD, 2 TB SSD

Biztonsági mentési segédprogram

Felület
USB 3.0

Felület

ablakok

Mac operációs rendszer

Android

Teljesítmény

Haladási sebesség
N / A

Merevlemez típusa
SSD

Támogatás

Garancia időszak
36 hónap

Helyreállítási szolgáltatások

Sebesség táblázat

Ár

Bár a Samsung T5 kiváló tulajdonságokkal és teljesítménnyel rendelkezik, drága. Ez elvárható minden SSD-ről, különösen a beépített és a T5-re, de a pénztárca könnyebb lesz. Ennek ellenére a Samsung nem árazta meg a versenytársainál magasabb meghajtót, azaz nem fizetsz egy névért. 

Samsung T5
Szerkesztő értékelése: 1 TB SSD179,97 USD2 TB SSD320,48 USD249,99 USD 179,97Takarítson meg 70,02 USD-t (28%) Mutasd a véleményeket. Vásárlás az Amazon-on$ 184,99(77 vélemény) Vásároljon a Walmart-on$ 199,99(843 vélemény) Vásárlás a Best Buy-on479,99 USD 320,48Takarítson meg 159,51 USD-t (33%) Mutasd a véleményekvásárlását az Amazon-on479,99 USD 349,99Takarítson meg 130,00 USD (27%)(77 vélemény) Vásároljon a Walmart-on

250 GB, 500 GB, 1 TB és 2 TB kapacitással érkezik, az első kettő világoskék kezelést kap a külső oldalán, az utóbbi két feketévé válik. Vannak arany és piros változatok is, de ezek kizárólag az 1 TB-os modellek. 

A sorozaton kívül a Samsung T5 500GB a legjobb választás, és valószínűleg ez a modell, amelyet teszteltünk. A 250 GB-os modell valójában drágább, mint az írás ideje. Bár a 2 TB-os modell kevesebb gigabájtba kerül, 300 dollár felett kezdődik. Az 1 TB-os modell gigabájt ára megegyezik az 500 GB-os verzióval, így ezek közül kettőt vásárolhat, ha adatait meg szeretné osztani..

Összességében azonban az ár nem rossz, még ha magasabb is, mint az olcsóbb, forgó alternatívák némelyike. Összehasonlítva például egy G-Technology G-Drive-val, az ár nagyon jó. Az 1 TB-os G-meghajtó 21 cent gigabájtban fog működni, míg a T5 csak 17 cent gigabájtban fog működni (olvassa el a G-Technology G-Drive áttekintését).

Sebesség & Teljesítmény

Nem túl meglepő, hogy a Samsung T5 jól teljesített. A szilárdtestalapú meghajtó a tesztelés során megmutatta az USB 3.1 teljesítményét, amelyen négy referenciamutatón keresztül futtattuk a sebesség és a hibák tesztelésére.. 

Seq ReadSeq WriteRandom ReadRandom Write2.3 GB Transfer
Samsung T5
562,4 MB / s 520 MB / s 160,1 MB / s 195,7 MB / s 16,08 mp.

Az első teszt a CrystalDiskMark volt, és a T5 megsemmisítette a táblát, amikor sorrendben és véletlenszerűen olvasta és írta. Noha a teljesítmény előnye egyértelmű a Seagate Portable-hoz képest (olvassa el a Seagate Portable áttekintést), a T5 továbbra is előnyt élvez a versenyben lévő SSD-kkel szemben, mint például a SanDisk Extreme Portable (olvassa el a SanDisk Extreme Portable áttekintésünket). 

Samsun-T5-CrystalDiskMark

Ezután egy 2,3 GB-os tesztmappát, amelyet zenével, videókkal és dokumentumokkal töltöttünk át a lemezre, megmérve az átvitelhez szükséges időt. A T5 sebessége másodpercenként körülbelül 145 megabájt volt az átvitel során, és bár ez továbbra is a leggyorsabb előadónk, a sokkal olcsóbb Toshiba Canvio Basics nem marad le messze (olvassa el a Toshiba Canvio Basic áttekintésünket). 

Ezen tesztek során a CrystalDiskInfo is futott, hogy ellenőrizhessük a meghajtó állapotát, beleértve annak hőmérsékletét és az esetlegesen felmerülő hibákat. A lemez nyomás alatt hűvös volt, és a tesztelés során sem hibát, sem furcsa viselkedést nem mutatott. 

Samsun-T5-CrystalDiskInfo

Végül futtattuk a „chkdsk” segédprogramot a Windows rendszeren, hogy feltárjuk a meghajtót minden rossz szektor vagy fürt számára. Mintha a meghajtó kidolgozása nem volt elég egyértelmű, nem találtunk hibákat rajta, még a fárasztó letapogatás után sem. 

szavatosság & Támogatás

Mint minden Samsung hordozható SSD esetén, hároméves korlátozott jótállást kap. Ugyanaz a korlátozott jótállású dal és tánc van jelen: a Samsung csak a gyártási vagy gyártási hibákat fedezi, és nem felel meg a jótállási igénynek, ha helytelenül használta a meghajtót.

samsung-t5-2

De a normálnál több kikötés van. A garanciainformációkban a Samsung azt állítja, hogy nem fogja tiszteletben tartani a nem megfelelően szállított meghajtók, a termék fizikai károsodása iránti igényeket a szállítás során vagy után, nyitott termékház vagy hiányzó sorozatszámot. A jótállási igény előtti vagy annak eredményeként bekövetkező esetleges adatvesztést sem fedezzük. 

Ami a támogatást illeti, a Samsung három lehetőséget kínál Önnek. Felhívhatja a támogatási vonalat, e-mailt küldhet az értékesítési csapatnak, vagy igényelhet szolgáltatást a szervizközponton keresztül. Az utóbbi lehetővé teszi a házon belüli javítás ütemezését, de a Samsung sűrű terméksorozata miatt elképzelhetjük, hogy néhány ilyen kérés teljesül. Ennek ellenére mentünk át a folyamaton, és Ön kérést is benyújthat. 

Tekintettel arra, hogy a Samsung nem kínál helyreállítási szolgáltatásokat, kevés oka van egy találkozó kérésére. A legtöbb esetben szavatossági igényt kell benyújtania, amely hosszú folyamat lehet.

Bár mindez nyögésnek hangzik, a Samsung több támogatási lehetőséget kínál, mint a legtöbb, még akkor is, ha nincs támogatási dokumentáció. Ráadásul a meghajtó olyan jól felépített, hogy kételkedünk benne, hogy bármilyen kérést meg kell tenni.

Az ítélet

A Samsung T5 egy erőművi merevlemez, amely a legigényesebb feladatokat is képes kezelni. Nem csak rendkívül gyors, hanem könnyű és kompakt is, így tökéletes eszközt kínál útközben történő utazáshoz. Még fényképezőgép-tartókat is készítettek a meghajtóra, ha érdekel a nagy felbontású videó felvétele. 

A T5 még az ár figyelembevételével is slam dunk. Ez nem nagyszerű a biztonsági mentésekhez, de a meghajtóval kapcsolatban semmi nem igazodik ehhez a piachoz. Ha inkább a számítógép biztonsági másolata, mint a fájlok készítése útközben, olvassa el a többi külső merevlemezről szóló véleményünket. 

Mit gondolsz a Samsung T5-ről? Mire tervezi használni a sajátját? Tudassa velünk az alábbi megjegyzésekben, és mint mindig, köszönöm az olvasást.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me