A Samsung T5 áttekintése – frissítve 2020 áprilisában

Samsung T5 áttekintés

Noha általában a számítógépen belüli merevlemezek gyártásáról ismertek, nagyon lenyűgözve vagyunk a Samsung kínálatában a külső piacon. Nézze meg a Samsung T5 teljes leírásának miért.


samsung-T5 funkcionalitásúsamsung-t5-2samsung-t5-1

Előző

Következő

Samsung T5
Szerkesztő értékelése: 1 TB SSD179,97 USD2 TB SSD320,48 USD249,99 USD 179,97Takarítson meg 70,02 USD-t (28%) Mutasd a véleményeket. Vásárlás az Amazon-on$ 184,99(77 vélemény) Vásároljon a Walmart-on$ 199,99(843 vélemény) Vásárlás a Best Buy-on479,99 USD 320,48Takarítson meg 159,51 USD-t (33%) Mutasd a véleményekvásárlását az Amazon-on479,99 USD 349,99Takarítson meg 130,00 USD (27%)(77 vélemény) Vásároljon a Walmart-on

A Samsung sokféle dologról ismert, de a külső merevlemezek nem ezek egyike. Közismert a belső merevlemezek, különösen a szilárdtestalapú meghajtók esetében. De az adatok PCI-n vagy SATA-n keresztüli továbbítása nem ugyanaz, mint az USB-n keresztüli továbbítás. Ebben a Samsung T5 beszámolóban meg fogjuk vizsgálni, hogy a technológiai óriás képes-e a belső meghajtók kiváló teljesítményét továbbadni a külső birodalomhoz. 

Szerencsére a szemüveg ott van. A T5 szilárdtest, az USB 3.1-en keresztül továbbítja az adatokat a maximális sávszélesség érdekében. Hordozható is, ami azt jelenti, hogy rendkívül gyorsan átviheti magát bárhol is. 

Ez azt jelenti, hogy drága, mint minden SSD. A profik azonban meghaladják azt a kis hátrányt. A leggyorsabb sebességgel, amelyet látunk, a Windows, a MacOS és az Android támogatásával, vonzó külsővel és nagyvonalú garanciával a T5 talán csak a legjobb külső merevlemez lehet.

erősségek & Hiányosságok

Alternatívák a Samsung T5-hez

Jellemzők

Ha még soha nem nyitott meg egy Samsung terméket, akkor a T5 kezelésére készül. Mint minden Samsung kínálatában, a termék csomagolása olyan, mint egy kesztyű, a meghajtó és a két USB-kábel között. Kap egy USB-C-USB-C kábelt, valamint egy USB-C-USB-A kábelt, amelyek mindegyike tépőzárral rendelkezik a gondos szállításhoz. 

samsung-t5-1

Ami még inkább kiemelkedik, az a meghajtó felépítése. Amint a Samsung rámutat, kisebb, mint névjegykártya, mérete 57,3 mm és 74 mm, súlya csak 51 gramm. Fémréteggel is borítva, ami azt jelenti, hogy több esést képes kezelni, mint például a Western Digital Elements meghajtója (olvassa el a Western Digital Elements áttekintésünket).

Nem rendelkezik a LaCie Rugged Mini rendkívül robusztus külsejével, de amint az a LaCie Rugged Mini áttekintésünkből elolvasható, a meghajtónak párnát kell viselnie. A T5 szilárdtest, azaz a fémház szinte bármilyen ütést képes kezelni és még mindig működhet. 

Samsung T5 telepítő

A T5 felállítása egyszerű ügy. Csak dugja be a mellékelt kábelek egyikével, és keresse meg a meghajtót a fájlkezelőben. Itt három telepítő alkalmazás található, amelyek megfelelnek a Windows, a MacOS és az Android rendszernek. Ha Androidot használ, csatlakoztassa a meghajtót az USB-C – USB-C kábellel. 

A telepítő futtatása után a képernyőre kerül, ahol megnevezheti a meghajtót és beállíthat egy jelszót. Kihagyhatja, ha nem akarja az extra biztonságot, de mivel ez a meghajtó jellemzője, javasoljuk, hogy folytassa a folyamatot. 

samsung-t5 telepítése

Ellenkező esetben a szoftver kopár. Megváltoztathatja a jelszavát, kikapcsolhatja a jelszóvédelmet és átnevezheti a meghajtót. A jobb alsó sarokban frissítéseket is kereshet. Noha a firmware frissítései nem az első dolog, amelyre a külső meghajtók jutnak eszünkbe, fontosak lehetnek, és a mellékelt funkciók hasznossá tételét. 

Fontos azonban megjegyezni, hogy a frissítés folytatásához ki kell kapcsolnia a jelszóvédelmet. A frissítés befejezése után új jelszót kell beállítania, amelyet javasolunk úgy, hogy létrehoz egy jelszót az egyik legjobb jelszókezelőnkkel, például a Dashlane-val (olvassa el a Dashlane-áttekintésünket). 

Samsung T5 jelszóvédelem

Mint említettem, a T5 jelszóvédelemmel rendelkezik, amely a funkciókról szól. Sajnos nincs olyan biztonsági mentési segédprogram, mint amilyent a Seagate Backup Plus Portable segítségével láthattunk (olvassa el a Seagate Backup Plus Portable véleményünket). 

Ennek ellenére a T5 nem erre irányul. A 2 TB-nál jobb T5-et jobb a fájlok készítéséhez útközben, mint a gép biztonsági másolatát. Ha érdekli ez, akkor jobb megoldás az asztali megoldás, például a Western Digital My Book (olvassa el a Western Digital My Book áttekintésünket). 

Alternatív megoldásként használhatja az egyik legjobb online biztonsági mentési szolgáltatásunkat, például a Backblaze (olvassa el a Backblaze áttekintésünket).

Habár dühöngő, hogy a tartalék segédprogramot nem tartalmazza, a jelszóvédelem hatalmas hozzáadása rendkívül nagy, különös tekintettel a meghajtó hordozhatóságára. Tekintettel a robusztus külsőre és a kis méretre, elképzeljük, hogy a T5 természetes háziállatokkal rendelkezik. A jelszóvédelem biztosítja, hogy minden veszteségnek ne legyen katasztrofális következménye. 

 A Samsung T5 funkcióinak áttekintése

Összesen 17997 USD-tól kezdődően kezdődik

Jellemzők

Kapacitás
1 TB SSD, 2 TB SSD

Biztonsági mentési segédprogram

Felület
USB 3.0

Felület

ablakok

Mac operációs rendszer

Android

Teljesítmény

Haladási sebesség
N / A

Merevlemez típusa
SSD

Támogatás

Garancia időszak
36 hónap

Helyreállítási szolgáltatások

Sebesség táblázat

Ár

Bár a Samsung T5 kiváló tulajdonságokkal és teljesítménnyel rendelkezik, drága. Ez elvárható minden SSD-ről, különösen a beépített és a T5-re, de a pénztárca könnyebb lesz. Ennek ellenére a Samsung nem árazta meg a versenytársainál magasabb meghajtót, azaz nem fizetsz egy névért. 

Samsung T5
Szerkesztő értékelése: 1 TB SSD179,97 USD2 TB SSD320,48 USD249,99 USD 179,97Takarítson meg 70,02 USD-t (28%) Mutasd a véleményeket. Vásárlás az Amazon-on$ 184,99(77 vélemény) Vásároljon a Walmart-on$ 199,99(843 vélemény) Vásárlás a Best Buy-on479,99 USD 320,48Takarítson meg 159,51 USD-t (33%) Mutasd a véleményekvásárlását az Amazon-on479,99 USD 349,99Takarítson meg 130,00 USD (27%)(77 vélemény) Vásároljon a Walmart-on

250 GB, 500 GB, 1 TB és 2 TB kapacitással érkezik, az első kettő világoskék kezelést kap a külső oldalán, az utóbbi két feketévé válik. Vannak arany és piros változatok is, de ezek kizárólag az 1 TB-os modellek. 

A sorozaton kívül a Samsung T5 500GB a legjobb választás, és valószínűleg ez a modell, amelyet teszteltünk. A 250 GB-os modell valójában drágább, mint az írás ideje. Bár a 2 TB-os modell kevesebb gigabájtba kerül, 300 dollár felett kezdődik. Az 1 TB-os modell gigabájt ára megegyezik az 500 GB-os verzióval, így ezek közül kettőt vásárolhat, ha adatait meg szeretné osztani..

Összességében azonban az ár nem rossz, még ha magasabb is, mint az olcsóbb, forgó alternatívák némelyike. Összehasonlítva például egy G-Technology G-Drive-val, az ár nagyon jó. Az 1 TB-os G-meghajtó 21 cent gigabájtban fog működni, míg a T5 csak 17 cent gigabájtban fog működni (olvassa el a G-Technology G-Drive áttekintését).

Sebesség & Teljesítmény

Nem túl meglepő, hogy a Samsung T5 jól teljesített. A szilárdtestalapú meghajtó a tesztelés során megmutatta az USB 3.1 teljesítményét, amelyen négy referenciamutatón keresztül futtattuk a sebesség és a hibák tesztelésére.. 

Seq ReadSeq WriteRandom ReadRandom Write2.3 GB Transfer
Samsung T5
562,4 MB / s 520 MB / s 160,1 MB / s 195,7 MB / s 16,08 mp.

Az első teszt a CrystalDiskMark volt, és a T5 megsemmisítette a táblát, amikor sorrendben és véletlenszerűen olvasta és írta. Noha a teljesítmény előnye egyértelmű a Seagate Portable-hoz képest (olvassa el a Seagate Portable áttekintést), a T5 továbbra is előnyt élvez a versenyben lévő SSD-kkel szemben, mint például a SanDisk Extreme Portable (olvassa el a SanDisk Extreme Portable áttekintésünket). 

Samsun-T5-CrystalDiskMark

Ezután egy 2,3 GB-os tesztmappát, amelyet zenével, videókkal és dokumentumokkal töltöttünk át a lemezre, megmérve az átvitelhez szükséges időt. A T5 sebessége másodpercenként körülbelül 145 megabájt volt az átvitel során, és bár ez továbbra is a leggyorsabb előadónk, a sokkal olcsóbb Toshiba Canvio Basics nem marad le messze (olvassa el a Toshiba Canvio Basic áttekintésünket). 

Ezen tesztek során a CrystalDiskInfo is futott, hogy ellenőrizhessük a meghajtó állapotát, beleértve annak hőmérsékletét és az esetlegesen felmerülő hibákat. A lemez nyomás alatt hűvös volt, és a tesztelés során sem hibát, sem furcsa viselkedést nem mutatott. 

Samsun-T5-CrystalDiskInfo

Végül futtattuk a „chkdsk” segédprogramot a Windows rendszeren, hogy feltárjuk a meghajtót minden rossz szektor vagy fürt számára. Mintha a meghajtó kidolgozása nem volt elég egyértelmű, nem találtunk hibákat rajta, még a fárasztó letapogatás után sem. 

szavatosság & Támogatás

Mint minden Samsung hordozható SSD esetén, hároméves korlátozott jótállást kap. Ugyanaz a korlátozott jótállású dal és tánc van jelen: a Samsung csak a gyártási vagy gyártási hibákat fedezi, és nem felel meg a jótállási igénynek, ha helytelenül használta a meghajtót.

samsung-t5-2

De a normálnál több kikötés van. A garanciainformációkban a Samsung azt állítja, hogy nem fogja tiszteletben tartani a nem megfelelően szállított meghajtók, a termék fizikai károsodása iránti igényeket a szállítás során vagy után, nyitott termékház vagy hiányzó sorozatszámot. A jótállási igény előtti vagy annak eredményeként bekövetkező esetleges adatvesztést sem fedezzük. 

Ami a támogatást illeti, a Samsung három lehetőséget kínál Önnek. Felhívhatja a támogatási vonalat, e-mailt küldhet az értékesítési csapatnak, vagy igényelhet szolgáltatást a szervizközponton keresztül. Az utóbbi lehetővé teszi a házon belüli javítás ütemezését, de a Samsung sűrű terméksorozata miatt elképzelhetjük, hogy néhány ilyen kérés teljesül. Ennek ellenére mentünk át a folyamaton, és Ön kérést is benyújthat. 

Tekintettel arra, hogy a Samsung nem kínál helyreállítási szolgáltatásokat, kevés oka van egy találkozó kérésére. A legtöbb esetben szavatossági igényt kell benyújtania, amely hosszú folyamat lehet.

Bár mindez nyögésnek hangzik, a Samsung több támogatási lehetőséget kínál, mint a legtöbb, még akkor is, ha nincs támogatási dokumentáció. Ráadásul a meghajtó olyan jól felépített, hogy kételkedünk benne, hogy bármilyen kérést meg kell tenni.

Az ítélet

A Samsung T5 egy erőművi merevlemez, amely a legigényesebb feladatokat is képes kezelni. Nem csak rendkívül gyors, hanem könnyű és kompakt is, így tökéletes eszközt kínál útközben történő utazáshoz. Még fényképezőgép-tartókat is készítettek a meghajtóra, ha érdekel a nagy felbontású videó felvétele. 

A T5 még az ár figyelembevételével is slam dunk. Ez nem nagyszerű a biztonsági mentésekhez, de a meghajtóval kapcsolatban semmi nem igazodik ehhez a piachoz. Ha inkább a számítógép biztonsági másolata, mint a fájlok készítése útközben, olvassa el a többi külső merevlemezről szóló véleményünket. 

Mit gondolsz a Samsung T5-ről? Mire tervezi használni a sajátját? Tudassa velünk az alábbi megjegyzésekben, és mint mindig, köszönöm az olvasást.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map