A LaCie Rugged Mini áttekintése – robusztus, de lassú – frissítve 2020-ig

LaCie Rugged Mini Review

Ha olyan merevlemezt szeretne, amely képes verni, a LaCie Rugged jó vételnek tűnik. Ha jó külső HD-t szeretne, amely jól működik, kerülje ezt a terméket. Olvassa el a LaCie Rugged teljes áttekintésünk miért.


lacie masszív mini funkcionalitásúlacie masszív mini-2lacie masszív mini-1

Előző

Következő

LaCie Rugged Mini
Szerkesztő értékelése: 1 TB74,94 USD2 TB85,99 USD4 TB141,99 USD$ 74,94Mutasd a véleményeketBuy on Amazon$ 125,83Vélemények megjelenítéseVásárlás a Walmart-on$ 80.99(9 vélemény) Vásárlás a Best Buy-on99,94 USD 85.99Takarítson meg 13,95 USD (14%) Mutasd a véleményeket. Vásárlás az Amazon-on149,99 USD 109,99Takarítson meg 40,00 USD (27%)(1 vélemény) Vásároljon a Walmart-on$ 104,99(184 vélemény) Vásároljon a Best Buy-on$ 141,99Mutasd a véleményeketBuy on Amazon$ 169,99Vélemények megjelenítéseVásárlás a Walmart-on$ 159,99(9 vélemény) Vásárlás a Best Buy-on

Bárki, aki még nem hallott a LaCie-ról, valószínűleg felismeri néhány általa gyártott terméket. A Rugged lemezek sorozatát körülvevő narancssárga sáv ikonikus, jelezve, hogy a meghajtó még a legnehezebb ütéseket is képes ellenállni. Ebben a LaCie Rugged Mini beszámolóban megvizsgáljuk a felállás leginkább elérhető lehetőségeit.

Ha nem ismeri a LaCie-t a Seagate tulajdonában van, sok eszköz és szolgáltatás összehasonlítható a Seagate lemezekkel. A LaCie termékcsalád, szemben a Seagate termékcsaláddal, mindenekelőtt a forma tényezőre és a teljesítményre összpontosít, amit a Porsche Design meghajtók és a d2 asztali biztonsági mentési lemezek készletei mutatnak.. 

Ennek ellenére a Rugged Mini sem jelenik meg. Bár a ház képes kezelni a legrosszabb környezetet, a teljesítmény sok kívánnivalót hagy maga után, és mivel az ár sokkal magasabb, mint néhány versengő hajtásnál, ez kemény eladás. Ennek ellenére, ha nehéz a meghajtói, vagy nehéz körülmények között használja őket, akkor a Rugged Mini lehet a legjobb külső merevlemez az Ön számára.

erősségek & Hiányosságok

Alternatívák a LaCie Rugged Mini-hez

Jellemzők

Ha valami egyértelmű a LaCie Rugged Mini dobozának eltávolításakor, az azt jelenti, hogy a meghajtó verte. Az ikonikus narancssárga sáv merev, biztosítva azt, hogy meghajtója használható maradjon, ha szerencsétlen esésekre kerül sor. A burkolat alatt úgy néz ki, mint bármely hordozható merevlemez. A Western Digital Elements-szel ellentétben azonban a ház fémből készül (olvassa el a Western Digital Elements áttekintésünket).

lacie masszív mini-1

Ennek ellenére az ár nagy része ebbe a házba megy be, amelyet a következő részben megvizsgálunk. A dobozban szerepel a meghajtó, az A típusú USB-ből a B-típusúba és az USB-típusúba a C-típusú kábelhez. Annak ellenére, hogy a meghajtó nem működik USB 3.1-en keresztül, a kényelme érdekében még mindig csatlakoztathatja azt egy C típusú USB-porthoz. 

Noha a mocsári szabvány szinte minden tekintetben megfigyelhető, a burkolat az, ami a LaCie-t elválasztja. A lemezeket arra tervezték, hogy odakerüljenek, könnyedén kezelve a legnehezebb környezetet. A dollár nem extra teljesítményt vásárol, hanem az a képessége, hogy biztosítsa adatainak biztonságát.  

Ugyanakkor ez nem csak egy általános ötlet. A LaCie a termékoldalán meghatározott korlátozásokat határoz meg arra vonatkozóan, hogy a Rugged Mini mit tud kezelni. A hajtómű esőálló, akár négy lábig eső cseppeket is képes elnyelni, és kb. 2.205 font nyomás alatt tarthat..

A LaCie Rugged Mini Setup

Nem túl meglepő, hogy a LaCie Rugged Mini beállítása hasonló a Seagate Portable meghajtó beállításához (olvassa el a Seagate Portable ismertetőnket). A Seagate meghajtókra telepített két „start itt” alkalmazás a Rugged Mini meghajtókon is található, és az operációs rendszernek megfelelő alkalmazásra kattintva az úthoz vezet. 

lacie masszív mini-review-nyilvántartási

Nos, megnyílik egy regisztrációs oldal, amelyet javasolunk átnézni. Nem csak regisztrálja a meghajtót a jótállási támogatás érdekében, de akár hároméves adatgyűjtést is megvásárolhat 15 dollárért, és letöltheti az eszközkészletet, amelyet egy percen belül megvizsgálunk.. 

Mint a Seagate Backup Plus Portable, vannak további ajánlatok is (olvassa el a Seagate Backup Plus Portable áttekintésünket). Erre a meghajtóra két hónapos Adobe fotózási tervet kaptunk. A LaCie Rugged Mini segítségével havi Adobe Adobe Cloud szolgáltatást kaphat. Ez nagy, tekintve, hogy az Adobe felülmúlja a legjobb képszerkesztő szoftverünket és a legjobb videószerkesztő szoftverlistákat.

A LaCie Rugged Mini biztonsági mentése és biztonsága

Mint már említettük, a telepítési folyamat része az Eszköztár letöltése, amely egyben az egyben a Rugged Mini funkciói. Mielőtt erre a célra jutnék, át kell menned a LaCie telepítési folyamatán, amely formázza és optimalizálja a meghajtót az Ön által használt operációs rendszer számára.. 

Azt is megkérdezi, hogy biztonsági másolatot készítsen vagy tükrözze-e a fájlokat a meghajtóra. Míg a biztonsági mentések jobban megfelelnek a meghajtókhoz, mint például a Western Digital My Book, a fájlok tükrözése hasznos lehet (olvassa el a Western Digital My Book áttekintést). Mivel a Rugged Mini bárhová is megy, bárhová is megy, lényegében bármikor rendelkezhet gépe másolatával, bárhol is van.

Az egyik szemmel látható mulasztás azonban a jelszóvédelem, annak ellenére, hogy a LaCie állítása szerint a Rugged Mini a termékoldalon kínálja. Telepítettük az összes elérhető alkalmazást a Rugged Mini számára, és nem találtam helyet a jelszó beállításához. A folyamat keresésekor rájöttünk, hogy ez a LaCie Rugged Secure funkció, nem pedig a Rugged Mini funkció..

Kár, mivel figyelembe vesszük, hogy a meghajtó minden más oldalon védett. A Rugged Mini nagyszerű lehetőség lehet adatgyűjtéshez útközben, de ha biztonsági másolatot szeretne lezárni, érdemes fontolóra vennie egy biztonságos online biztonsági mentési szolgáltatót, például a Backblaze-t (olvassa el a Backblaze-áttekintésünket). 

A LaCie Rugged Mini szolgáltatások áttekintése

7494 USD-tól kezdveMinden terv

Jellemzők

Kapacitás
1 TB, 2 TB, 4 TB

Biztonsági mentési segédprogram

Felület
USB 3.0

Felület

ablakok

Mac operációs rendszer

Android

Teljesítmény

Haladási sebesség
5400

Merevlemez típusa
Spinning

Támogatás

Garancia időszak
24 hónap

Helyreállítási szolgáltatások

Sebesség táblázat

Ár

Mint már említettem, a Rugged Mini meghajtók drágábbak, mint a többi fekete doboz versenytársa, szinte minden többletköltséget a házba fognak hozni. Csak három kapacitás érhető el, de szilárd választékot kínálnak azok számára, akik útközben tárolást igényelnek. 

LaCie Rugged Mini
Szerkesztő értékelése: 1 TB74,94 USD2 TB85,99 USD4 TB141,99 USD$ 74,94Mutasd a véleményeketBuy on Amazon$ 125,83Vélemények megjelenítéseVásárlás a Walmart-on$ 80.99(9 vélemény) Vásárlás a Best Buy-on99,94 USD 85.99Takarítson meg 13,95 USD (14%) Mutasd a véleményeket. Vásárlás az Amazon-on149,99 USD 109,99Takarítson meg 40,00 USD (27%)(1 vélemény) Vásároljon a Walmart-on$ 104,99(184 vélemény) Vásároljon a Best Buy-on$ 141,99Mutasd a véleményeketBuy on Amazon$ 169,99Vélemények megjelenítéseVásárlás a Walmart-on$ 159,99(9 vélemény) Vásárlás a Best Buy-on

A vonal alsó vége nem lenyűgöző. Csaknem 10 cent gigabájtért kaphat olyan szilárdtestalapú meghajtót, mint a SanDisk Extreme Portable (olvassa el a SanDisk Extreme Portable áttekintésünket). Összehasonlítva például a Toshiba Canvio alapokkal, az eltérés egyértelmű. Ennek a meghajtónak az 1 TB-os verziója körülbelül 25 dollárral költségesebb (olvassa el a Toshiba Canvio Basics áttekintését). 

Ha felmegyünk a sorba, a Rugged Mini 2TB modellje ésszerűbb, de még mindig szinte kétszer annyi, mint a többi fekete doboz külső meghajtója. Ennek ellenére a 4 TB modell nem rossz. Noha ez még drágább, mint a Western Digital My Book vagy a Seagate Backup Plus Portable, a feltöltés enyhe, és figyelembe véve a Rugged Mini jól felszerelt, robusztus külsőjét, a többletköltség megéri.

Ami a fejezetet illeti, az, hogy a Rugged Mini nem jelent jelentős előnyt a teljesítmény szempontjából. A meghajtó továbbra is 5400 fordulat / perc sebességgel forog az USB 3.0-n keresztül, és láttuk, hogy más lehetőségek is ugyanazt csinálják sokkal kevesebb pénzért. 

Ezért nyilvánvaló, hogy a többletköltségeket a fém borításhoz és a meghajtó körüli narancssárga szalaghoz kötik. Ezeket a funkciókat nem szabad lebecsülni, különösen akkor, ha sokat körözünk a meghajtón. Ez azt jelenti, hogy azok számára, akik könnyed érintéssel vagy tudják szemmel tartani, hogy az adataik mekkora felé tartanak, ez túlzott mértékű, és ez az ár is.

Sebesség és teljesítmény

Külső merevlemezeket négy teszt sorozatán futtatunk a teljesítmény meghatározása érdekében. E tesztek közül kettő a sebességre, a kettő pedig a hibákra vonatkozik, mindegyik kategória gyakorlati tesztet és referenciaértéket kapott. 

Seq ReadSeq WriteRandom ReadRandom Write2.3 GB Transfer
LaCie Rugged Mini
133,9 MB / s 27,89 MB / s 1,089 MB / s 0.879 MB / s 74 mp.

A sebességgel kezdve a meghajtót a CrystalDiskMarkon keresztül 4 GB-os tesztfájllal és öt átadással hajtottuk végre. A Rugged Mini sokat küzdött, ésszerű, de nem impressziós szekvenciális olvasási sebességgel és elfogadhatatlan szekvenciális írási sebességgel bekapcsolva. A véletlenszerű olvasások és írások rendben voltak, de gyorsabb teljesítményt tapasztaltunk a Western Digital meghajtókkal. 

lacie masszív mini-review-CrystalDiskMark

A gyakorlati tesztünk, amely egy 2,3 GB-os tesztmappa másolásáról és az átvitel ütemezéséből állt, szintén rosszindulatú volt. Egy perc és 14 másodperc alatt tartottuk meghajtóinkat, megfelelő mértékű következetlenséggel. Összehasonlításképpen, a tesztelt, sokkal olcsóbb Toshiba Canvio Basics meghajtó 16 másodperc alatt továbbította a fájlt. 

Ezt a tesztelést a LaCie optimalizálása nélkül hajtották végre, ezért a meghajtó optimalizálása után visszatértünk és újra elvégeztük a teszteket. Nem meglepő, hogy kevés vagy egyáltalán nem volt előnye. A gyakorlati tesztünk következetesebb volt, de a sebesség ugyanolyan lassú volt, és a CrystalDiskMark sebessége hasonló volt az előzőekhez hasonló sebességhez.. 

Ha a sebesség aggodalomra ad okot, akkor a Rugged Mini nem fog teljesíteni. Teljesítményében hasonló a sok black box meghajtóhoz, de az átviteli sebesség szörnyű. Azok számára, akiknek gyors meghajtóra van szükségük a videószerkesztéshez és hasonlókhoz, valószínűleg ragaszkodniuk kell egy SSD-hez, például a Samsung T5-hez (olvassa el a Samsung T5 áttekintést). 

Szerencsére a hibaellenőrzés akadály nélkül zajlott le. A tesztelés során a CrystalDiskInfo használatával megfigyeltük a meghajtót, hogy megnézzük, nem melegedett-e meghajtó, vagy nem jelentek meg hibák. Minden jó volt, és a kibővített hibatesztünk, amely két órás stressztesztből állt a „chkdsk” segédprogrammal, ezt alátámasztotta.. 

lacie masszív mini-review-CrystalDiskInfo

Garancia és támogatás

A LaCie Rugged Mini meghajtókra kétéves korlátozott jótállás vonatkozik, amelyet a mellékelt termékleírás és a meghajtóra előre telepített .pdf tartalmaz. Ugyanaz a garancia, mint amit a Seagate meghajtóknál láttak, ami azt jelenti, hogy csak a gyártási vagy anyaghibákra vonatkozik. 

lacie masszív mini-2

Bármilyen más kérdésre, például a meghajtó leesésére, merítésére vagy más módon károsodására, a jótállás nem vonatkozik, ami nem lehet nagy kérdés, tekintve, hogy a Rugged Mini meghajtók tartályokként készültek. Ennek ellenére, ha véletlenül áttör az akadályon és megrongálódik a hajtás, az nem jótállás hatálya alá tartozik. 

Ami a támogatást illeti, a LaCie néhány tudásbázis-bejegyzést kínál a gyakran feltett kérdésekre, hibaelhárítási útmutatókra és útmutatókra. Ha konkrét kérdése van, telefonon vagy e-mailben is felveheti a kapcsolatot egy ügyfélszolgálattal. 

Tekintettel a hajtás durva jellegére, többre számítottunk a támogatástól. Ahelyett, hogy garantálná, hogy a hajtás olyan természeti erőkkel szemben álljon, mint amilyeneket a LaCie állít, akkor egy általános jótállás marad a többi Seagate-termékre vonatkozóan. A támogatás jobb, mint amit a legtöbb külső lemeznél kapsz, de többre számítunk egy olyan termékkel, mint a Rugged Mini. 

Az ítélet

A robusztus Mini meghajtók mindent elmondnak neked. Úgy tervezték, hogy tartósak és kicsik, amit nehéz megtalálni. De az előadás közepes. Van egy meghatározott embercsoport, aki egy Rugged Mini meghajtót szeretne, de ha csak néhány dolgot szeretne készíteni útközben, vannak gyorsabb és olcsóbb lehetőségek.. 

Ez azt jelenti, hogy ha esküvői fényképeket készít, vagy utazás közben hátizsákba dobja a meghajtót, akkor a védelem ragyog. Mindkét esetben javasoljuk, hogy olvassa el a többi külső merevlemezről szóló véleményünket, hogy megtudja, a Rugged Mini a legjobb választás az Ön számára. 

Mit gondolsz a LaCie Rugged Mini-ről? Megéri-e a ház extra költségeket? Tudassa velünk az alábbi megjegyzésekben, és mint mindig, köszönöm az olvasást.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map