Xero vs Wave: a 2020-as legjobb kidolgozása

A Xero és a Wave jól ismert, szervizelhető felhőalapú számviteli szoftverek. Mindkettő magában foglalja az alapvető könyvelési funkciókat, mint például a számlázás és a számlafizetés, a bankok egyeztetése és a jelentések készítése. Ebben a Xero vs. Wave fejjel szemben látni fogjuk, melyik jelenik meg a tetején.


Különbségek mutatkoznak olyan kiegészítő lehetőségek összehasonlításakor, mint például a tárgyi eszközök és a projektek, vagy a havi díjak, és ezek megvizsgálása segít kiválasztani a vállalkozásának megfelelő szolgáltatást..  

Az egyes programok mélyebb elemzéséhez olvassa el a Xero és a Wave áttekintést. Megtekintheti a legjobb számviteli szoftverünket is, hogy kiemelje őket és versenytársaikat.

1

Számlázás

Sok vállalkozás megkezdi a felhőalapú számviteli szoftverek vizsgálatát, miután rájött, hogy jobb fizetési módra van szüksége a számlázáshoz és a fizetések nyomon követéséhez, mint egy online bankszámlához. Bár az összes felhőalapú számviteli program lehetővé teszi számlázást az ügyfelek számára, funkcióik nem azonosak. Az alábbiakban egy diagramot hasonlítunk össze a Xero-val és a Wave-vel, amely megmutatja, hogy melyeket tartalmazzák.

Szolgáltatások: XeroWave
Ismétlődő számlák küldése
A késedelmi díjak automatikus hozzáadása
Küldjön fizetési emlékeztetőket
Integrálható a leltárral (beleértve)
Számla a munkaidőért (a legmagasabb terv)
Testreszabhatja a számlákat (sablonok feltöltésével)

Egyik szolgáltatás sem rendelkezik szabványos számlalapmal, amelyben szerepel egy kifejezés, például 1 százalék vagy nettó 30. Ellentétben a Wave-kel, a Xero-nak sincs helye, ahol jegyzeteket fűzhessen ügyfeleihez, tehát manuálisan nem tudja megnevezni a feltételeket. Egyes vállalkozások számára ez nem lesz nagy ügy, másoknak pedig szükségük van erre a lehetőségre.

Sok vállalkozás jobban szereti, ha minden kommunikáció során – beleértve a számlákat is – egységes megjelenés mutatkozik az ügyfelek számára.

A Wave segítségével logót adhat hozzá, színeket választhat, és oszlopokat adhat hozzá vagy távolíthat el.

A Xero lehetővé teszi a számlák testreszabását egy Excel sablon feltöltésével, de a sablon sorainak meg kell egyezniük a szolgáltatás meglévő számláival. Kevésbé sokoldalú és nehézkes módja ennek megtételének, mint a Wave módszerének.

Ha üzleti vállalkozásai minden hónapban ugyanazon termékekre vagy szolgáltatásokra számláznak, akkor az ismétlődő számlázás jó időmegtakarítási funkció. A Xero és a Wave megvan rá, és megkönnyítik a beállításokat.

A „számla ismétlése” a Xero fő irányítópultjának „értékesítés” legördülő menüjében található. A számla beírása után kiválaszthatja, hogy milyen gyakran ismételje meg, és a befejezési dátumot.

Reapeating-számlák

A Wave-ban az ismétlődő számlázás megtalálható a főmenüben az „értékesítés” alatt is. Az ügyfelek dönthetnek úgy, hogy a hitelkártyájukat megőrzik, és automatikusan ismétlődő számlákat fizetnek. Ha igen, a Wave csak küld egy számlát.

A Xero akár 4000 tétel készletkövetését kínálja hozzárendelt SKU-kkal és korlátlan, fel nem kövezett elemekkel. Ha valamit értékesít a készletéből, akkor azt a számla legördülő menüjéből választhatja ki. A szolgáltatás frissíti a rendelkezésre álló mennyiséget, és nyomon követi az Ön számára.

A Wave-nak nincs beépített készletbeállítási lehetősége. Ha összehasonlítani szeretné a Xero-t egy másik könyvelési programmal a leltárral, javasoljuk, hogy olvassa el a FreshBooks áttekintést, vagy ami még jobb, a OneUp áttekintést.

Azok a vállalkozások, amelyek óránként számláznak, vagy költségeket kell átutalniuk az ügyfeleknek, értékelik, hogy mindkettőt meg lehet tenni a Xero segítségével. Még befizetéseket is kérhet projekteknél. Az egyesült királyságbeli olvasók azonban érdemes megnézni a FreeAgent áttekintésünket.

A Wave-nak nincs projekt funkciója, tehát a számlái nem teszik lehetővé az órás munkák vagy költségek számlázását. Az időkövetést sem tartalmazza.

A számla elküldése után fontos, hogy továbbra is a beszedés csúcsán maradjon. Az automatikus fizetési emlékeztetők felbecsülhetetlen értékűek, és mind a Xero, mind a Wave rendelkeznek velük.

A Xero négy lehetőséget kínál az emlékeztető küldésére: hét, 14, 21 vagy a késedelmes napok egyedi száma. Választását a „Beállítások” menüben kell elvégezni, és minden vásárlóra érvényes lesz.

A Wave hét fizetési emlékeztető lehetőséggel rendelkezik. Az emlékeztetők a számla lapon és a számla mentése után állíthatók be, ami intuitívabb, mint a Xero esetén..

Sajnos a számlát nem állíthatja be úgy, hogy bármelyik programban késedelmi díjakat számítson fel.

A fizetési emlékeztetőkkel együtt is figyelnie kell a lejárt követeléseit.

A Wave műszerfalában a bal felső sarokban látható a fennálló és esedékes számlák, emlékeztetve minden alkalommal, amikor bejelentkezik, hogy lépjen kapcsolatba az ügyfelekkel. Ezenkívül van egy vevőállomány-elöregedési jelentés ügyfelek szerint bontva, és a számlák esedékességének ideje.

Portál-of-Wave

A Xero irányítópultja ugyanazokat az információkat jeleníti meg a bejelentkezési képernyő jobb oldalán.

Xero-Portál

Összességében inkább az egyszerűbb számlázási folyamatot részesítjük előnyben a Wave-ban, tehát ha nincs szükség készletleltárra, akkor megnyeri ezt a fordulót.

Kerek: Számlázási pont a hullámszámláláshoz

Xero számviteli logó
Hullám számviteli logó

2

Bills

A Xero rendszerben a megrendelések számlákká alakíthatók. A szolgáltatás kiszámítja és hozzáadja a forgalmi adó elemet a társaság létrehozásakor megadott mérték szerint.

Befejezett-Bill-with-Sales-adó

A Wave egyszerű számlafizetési űrlapja rendelkezik a standard mezőkkel, és lehetővé teszi egy költségszámla hozzárendelését a számla elindításához. Ennek azonban nincs sor a forgalmi adóra.

Ha vállalkozása ugyanazokat a számlákat fizeti havonta, a Xero lehetőséget ad arra, hogy jelölje be a négyzetet, hogy a számla létrejötte után ismétlődik. A Wave-nak nincs ismétlődő számlafizetési lehetősége, ami azt jelenti, hogy újra és újra be kell írnia az ismétlődő számlákat.

A számlák állapotuk szerint vannak bontva a Xero fő „számlák” képernyőjén. Vázlatok lehetnek, jóváhagyásra várnak, fizetésre várnak vagy lejártak. Ez alatt oszlopdiagramban mutatják be őket.

Bills-Main-Screen

A Xero-nak szintén két éves fizetési kötelezettség jelentése van. Az egyik egy tömör jelentés, amely a lejárt határidők közös vödröire van csoportosítva, a másik pedig az eladó részletes jelentése. A Wave hitelkockázatok éves jelentése hasonló megjelenésű, és szállítói jelentést készít a legfontosabb számlák nyomon követése érdekében.

Aged-Kötelezettségek-jelentés

Mivel ismétlődő funkcióval és forgalmi adóval rendelkezik, a Xero nyeri a számlák kategóriáját. A Xero emellett legyőzte a kategória versenyzőjét a FreshBooks vs Xero cikkben is, mivel az iparág egyik legjobbja.

Kerek: Bills Point a Xero Accounting számára

Xero számviteli logó
Hullám számviteli logó

3

jelentések

A jelentések és a pénzügyi kimutatások vezetnek a magas szintű üzleti döntések meghozatalához. Nélkül sok adatot exportálnia kellene az Excelbe, ha érti szeretné. Mind a Xero, mind a Wave jelentéseket szolgáltat, de a Xero többet nyújt Önnek.

A Xero az Ön által bevitt adatokat testreszabható jelentésekbe vonja be, amelyek mélyebb betekintést nyújtanak vállalkozásának különböző szempontjaiba. A próbamérlegen és a főkönyveken kívül öt jelentésben nyomon követi az állóeszköz-információkat, 12 jelentésben a bérszámfejtést, valamint az eladásokkal és a tartozásokkal kapcsolatos alapvető információkat. A bérszámfejtési jelentések humánerőforrás-funkciókat is ellátnak.

Jelentések-Main-Screen

A testreszabási lehetőségek között szerepel az oszlopok hozzáadása vagy eltávolítása a jelentésből, az információk megjelenítésének vagy csoportosításának módjának megváltoztatása és a szűrők alkalmazása.

A dátumtartomány kiválasztása mellett a Wave jelentései nem testreszabhatók. 12 beszámolója lefedi a szükségleteket, a követelések öregedésétől az ügyfelek jövedelméig, de nem ad mély betekintést. Egy kisvállalkozás jól szolgálná őket, de egy növekvő vagy nagyvállalatra többre lenne szükség.

Jelentések-Screen-Shot

A pénzügyi kimutatások, amelyeket gyakran a bankok vagy a hitelezők kérnek, magas szintű képet adnak vállalkozásáról. Az eredménykimutatás kiszámítja a nettó jövedelmét, a mérleg összefoglalja az eszközöket és a forrásokat, a cash flow kimutatás pedig mutatja az Ön készpénzét egy adott időszakban. A Xero és a Wave mindhármat megadják, de az előbbinek is van tőkéje.

A saját tőke kimutatást gyakran nem használják elemzésre, de hasznos lehet, ha meg szeretné tekinteni a tulajdonosok hozzájárulásait és az üzletből történő kivonásokat. Ha megosztja a tulajdonjogot, akkor az plusz, ha a jelentést is tartalmazza.

A jelentéseknél a Xero nyeri. Több jelentése van, mint a Wave-nek, beleértve a saját tőkéjét, és testreszabhatók.

Kerek: Jelentési pont a Xero Accounting számára

Xero számviteli logó
Hullám számviteli logó

4

Árazás

A Xero az iparági egyezményt követi, amely három árszabási tervet kínál a felhasználói igényekhez való igazításhoz. Az alapvető funkciókhoz a Wave ingyenes. Webhelye szerint a társaság eleget tesz a bér- és kereskedői feldolgozási díjaktól annak érdekében, hogy a felhasználók számára minden máshoz ingyenes hozzáférést biztosítson. Ezért addig nem fogjuk megvitatni a Hullámot, amíg át nem lépünk azokhoz a funkciókhoz, amelyekért felelős.

A Xero havi árazási tervei korai szakaszban kezdődnek. Havi 9 dollárba kerül, de a felhasználók számára öt számla és idézet küldése, öt számla bevitele és 20 banki tranzakció összeegyeztetése korlátozódik. A Xero a készleteket nyomon követi, függetlenül a jelenleg használt tervektől, de ha erre nincs szükséged, a Wave a jobb választás ezen a szinten.

A növekvő Xero középszintű árazási terve havi 30 dollárba kerül, és megszünteti a tranzakciós korlátokat. Legfeljebb öt alkalmazott bérszámfejtését is feldolgozhatja.  

Havonta 60 dollárért a Xero prémium terve, a létrehozott, nem tűnik megéri az áremelést. Ez csak további öt alkalmazott alkalmazotti bérszámfejtést, több valutát és projekteket eredményez.

A korlátozott bérszámfejtés Xero-ban jól szolgálja a kisvállalkozások igényeit.

A Wave-ban az adószolgálati államok felhasználói havi 35 dollár alapdíjat fizetnek, plusz munkavállalónként 4 dollárt fizetnek a bérszámfejtésért. Ezekben az államokban az alapdíj magában foglalja az állami és szövetségi adók beszedését és benyújtását. Azon államok felhasználói, ahol ez a szolgáltatás nem érhető el, havonta 20 dollár alapdíjat fizetnek.

Ha a vásárlók lehetővé teszik egy linkre kattintást és számla online fizetését, akkor ez gyakran segíti a vállalatokat a gyorsabb fizetésben. A Wave a teljes hitelkártya-tranzakció 2,9 százalékát számolja fel, plusz 30 cent tranzakciónként. A szolgáltatás a tranzakció 1% -át terheli közvetlenül a bankszámláról történő kifizetések esetén. A QuickBooks Online nem számít fel díjat azok feldolgozásáért (olvassa el a QuickBooks Online áttekintésünket).

A Xero nem kínál integrált kereskedői feldolgozást. Ehelyett fizetési szolgáltatót kell használnia, mint például a PayPal vagy a Stripe. Ez azt jelenti, hogy át kell néznie a különálló fiók létrehozásának nehézségeit, és a díjaik bátorságában kell lennie..

Az árkategória győztese a Wave. Leginkább ingyenes, és a szolgáltatásért felszámol, ha integráljuk.

Kerek: Árképzési pont a hullámszámláláshoz

Xero számviteli logó
Hullám számviteli logó

5

Felhasználóbarátság

Alig van különbség a Xero és a Wave szempontjából a felhasználóbarát állapotban. Mindkettő egyértelműen címkézett menükkel, egyszerű navigációval és egyszerű fiókbeállításokkal rendelkezik. Nincs telefonos támogatás, de mindkettő rendelkezik súgócikkek online könyvtáraival.

A Wave cikkei azonban nem tartalmaznak videókat vagy képernyőképeket, ami megnehezíti a vizuális tanulók számára az új folyamatok megtanulását. A Xero videói vannak a webhelye „Xero 101” szakaszában, és gyakori webináriumokat kínál. Mindkettő chat- és e-mail támogatást kínál.

Semmi sem különbözteti meg egyik programot sem a kategóriában, de nézd meg, hogyan hasonlítják a Xero és a QuickBooks Online, hogy képet kapjanak a földterületről.

Kerek: Felhasználóbarátság Nincs egyértelmű győztes, mindkettőhöz pontok

Xero számviteli logó
Hullám számviteli logó

6

Speciális funkciók

A Xero szoftverét készítette azoknak a vállalkozásoknak, amelyek készlet-és tárgyi eszközöket szállítanak. Ha az állóeszközöket egy táblázatban nyomon követi, akkor egy lépés szükséges ahhoz, hogy feltöltsék őket a szoftverbe. Miután hozzáadta, a Xero kiszámítja az értékcsökkenést és nyomon követi az eladásokat. A Wave nem rendelkezik állóeszközökkel.

Fix Eszköz-Portál

A hullámnak sincs projekt funkciója. A Xero magában foglalja az időkövetést, azt a lehetőséget, hogy megfizeti egy kifizetést, amelyet az ügyfélnek számlázható, és lehetővé teszi a projektek betéteinek beszedését. Ugyanakkor a FreshBooks sokkal többet nyújt neked a projekt moduljában.

Projects-Portál

A Xero legyőzi a Wave-t a fejlett funkciókban, de érdemes megjegyezni, hogy nem minden vállalkozásnak lesz szüksége ezekre a lehetőségekre. Míg egy kreatív vállalkozás, amely óránként projekteket készít és számlákat készít, Xero-t kívánhat, a másképp működő vállalkozás inkább a Wave ingyenes opcióját részesíti előnyben.

Kerek: Speciális funkciók Nincs egyértelmű győztes, mindkettő számára pontok

Xero számviteli logó
Hullám számviteli logó

7

Az ítélet

A legmeghatározóbb ok a Xero over Wave kiválasztására, ha vállalkozása készleteket szállít és ad el, és tárgyi eszközök nyomon követésére van szüksége. A Xero készletjelentései folyamatosan figyelemmel kísérik a forgalmat és a mennyiségek átrendezését. Az integrált állóeszközök miatt nincs szükség külön naplóbejegyzések lefoglalására az értékcsökkenés érdekében.

A Xero lehetővé teszi a ledolgozott órák számlázását, a készlete szinkronizálódik a számlákkal, és magában foglalja a projekteket. Mivel a Wave nem rendelkezik ezekkel a funkciókkal, akkor a Xero szolgáltatással együtt kell lennie, ha azok szerepelnek a kötelező listán.

Ennek ellenére, ha vállalkozása nem követeli meg őket, akkor csak kicsi a különbség a két szolgáltatás között. A hullám árai – ingyen – nem verhetők le. Még ha külön fizet is a bérszámfejtésért, az még olcsóbb lehet, mint a Xero.

Próbálta már a Xero-t, a Wave-t vagy mindkettőt? Melyikre tetszett? Az alábbi megjegyzésekben tudassa velünk tapasztalatait. Köszönöm hogy elolvastad.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map