Xero vs. Quickbooks Online – Frissítve 2020

Ha a felhőalapú számviteli szoftverekkel foglalkozik, hogy támogassa növekvő üzleti tevékenységét, akkor tűnhet, hogy túlságosan sok lehetőség van. Itt, a Cloudwards.net oldalán szeretnénk segíteni abban, hogy kiválassza a vállalkozásának megfelelő számviteli szoftvert. Ebben a cikkben összehasonlítjuk a Xero és a QuickBooks Online szolgáltatást, hogy megtudjuk, mi áll ki az iparág két legjobb szolgáltatója között..


Ha elolvasta az egyedi Xero-áttekintést és a QuickBooks Online áttekintést, akkor tudja, hogy ők erős versenyzők, és mindketten készítették a legjobb számviteli szoftverek listáját. A Xero és a QuickBooks Online ugyanazokat a funkciókat hajtja végre, beleértve a számlázást, a számlák fizetését és a banki egyeztetéseket, tehát a különbség az lehet, hogy mennyire könnyű ezeket a feladatokat elvégezni..

1

Számlázás

A Xero vs. QuickBooks Online összehasonlítás egyik első területe, amelyet megvizsgálunk, a számlázás. Végül is az ügyfelek számlázása és a tartozások összegyűjtése az üzleti életben tartja Önt. Az alábbiakban látható egy diagram, amely összehasonlítja a Xero és a QuickBooks Online számlázási beállításait.

SzolgáltatásokGyorskönyvek Online: Xero:
Ismétlődő számlák küldéseIgenIgen
A késedelmi díjak automatikus hozzáadásaNemNem
Küldjön fizetési emlékeztetőketIgenIgen
Integrálható a leltárralIgen (felár fizet)Igen (tartalmazza)
Számla a munkaidőértIgen (a legmagasabb tervnél)Igen (a legmagasabb tervnél)
Testreszabhatja a számlákatIgen (a szoftveren belül)Igen (sablonok feltöltésével)

A felszínen ezek a felhőalapú számviteli szoftverek hasonló funkciókat kínálnak a felhasználók számára. Még mélyebbre hatolva azonban fontos különbségeket találhat a Xero és a QuickBooks Online között.

A számla testreszabásához a Xero-ban kell feltöltenie egy sablont a „Beállítások” menüben. Noha ez akkor hasznos, ha már van Excel számlája, amelyet továbbra is használni szeretne, a QuickBooks Online lehetővé teszi a számlák testreszabását a szoftverében. Ez lehetővé teszi a színek kiválasztását, a logó feltöltését és a számla elrendezésének átrendezését is.

Időnként megjegyzéseket kell fűznie a számlához, amelyek hivatkoznak egy munkára, a feltételekre, vagy csak hogy “köszönöm”. A QuickBooks Online ezen a megjegyzésnél dobozokat tartalmaz, amelyek akkor jelennek meg, amikor a számlát e-mailben küldik el vagy kinyomtatják, míg a Xero soha nem jelenik meg. A Xero-nak sincs helye a standard számláin a feltételek hozzáadásához. Ha vállalkozása gyakran kínál feltételeket, akkor ez üzletkötő lehet, és érdemes megnézni a FreshBooks áttekintésünket.

Új-számla-Form

Mind a Xero, mind a QuickBooks Online automatikus fizetési emlékeztetőt küld a késedelmes számlákra. A Xero esetén az emlékeztető beállításai minden ügyfélre vonatkoznak. Minden olyan ügyfél számára, aki nem fizette ki a számlát, hét nappal később emlékeztetőt küld. A QuickBooks Online alkalmazásban a fizetési emlékeztetők külön választhatók és alkalmazhatók.

Noha a Xero és a QuickBooks Online integrálódik a meglévő készletéhez – frissíti a kézben lévő mennyiségeket, amikor az elemeket számlákba húzza -, csak a QuickBooks Online külön díjat számít fel a készletkészletért. A Xero minden előfizetési szinten magában foglalja a készletkövetést (nézze meg a OneUp áttekintésünket egy másik szolgáltatás számára is, amely ezt megteszi).

Nem minden számviteli szoftvert építenek olyan vállalkozások számára, amelyek óránkénti számlázást adnak ügyfeleiknek. A projektmenedzsment a QuickBooks Online alkalmazásban szintén nyomon követi az időt, de ez a folyamat a számlák beállításához és hozzáadásához.

Ha időt szeretne nyomon követni a Xero szolgáltatással, regisztrálnia kell a rendelkezésre álló számos alkalmazás egyikét, de számláival töltött órákért számlázhatja az ügyfeleket (olvassa el a FreeAgent áttekintését egy olyan szolgáltatásról, amely valóban csillagműveket végez ezzel kapcsolatban) ).

Nem elegendő a számla elküldése, ugyanakkor be kell fizetnie a fizetést is. A QuickBooks Online nagyon legyőzi a Xero-t ezen a területen. A QuickBooks Online a fizetési linkeket és a fizetéskezelést integrálja a számlázási rendszerébe. Az ügyfeleknek csak rá kell kattintaniuk, és be kell írniuk a hitelkártya-adataikkal, de akkor fizetniük kell a kereskedői feldolgozási díjakat, ha ezt megteszik.

A Xero-val történő fizetés feldolgozásához külső szolgáltatót, például Stripe vagy PayPal kell regisztrálni. Noha ez további lehetőségeket kínál, és pénzt takaríthat meg a díjak terén, az ügyfeleknek nem olyan könnyű fizetni. Ugyanakkor az ezen alkalmazásokon keresztüli fizetések szinkronizálódnak a Xero-ban végzett tevékenységekkel.

Egy jó számviteli program nemcsak számlákat küld. Segít a követelések nyomon követésében. Amikor bejelentkezik a Xero-ba, a képernyő tetején megjelenik a „számlák tartozása neked” felirat. Az összegek alatt oszlopdiagramon látható az esedékes összegek, csoportosítva annak ideje szerint.

A QuickBooks Online részletes információkat jelenít meg a „számlázás” képernyőn, a fő műszerfal csak „jövedelmet” mutatva.

Jelentéseiben szerepel a „követelések előrehaladásának összefoglalója” is. A Xeronak van egy „idős követelési jelentése”.

Aged-Követelések-jelentés

A számlázás nem bonyolult sem a számviteli szolgáltatással, mind a Xero, mind a QuickBooks Online számos fejlett funkcióval rendelkezik. A QuickBooks Online a Xero-nál többet kínál az élmény testreszabásában, és gyakran lehetővé teszi, hogy kevesebb lépésben végezzen feladatokat.

Kerek: Számlázási pont a QuickBooks Online számára

Xero számviteli logó
QuickBooks Online logó

2

Bills

A pénzgyűjtés sokkal szórakoztatóbb, mint a fizetés, de egy erős számviteli program lehetővé teszi mindkettőjének könnyű végrehajtását. A legtöbb könyvelő szoftverrel a számlák fizetése egyszerűbb, mint a számlázás, ám intuitívabbnak találjuk a Xero-ban.

Egy új számla fizetése a Xero-ban egyszerűbb, mint a QuickBooks Online-ban. Csak annyit kell tennie, hogy navigáljon a „beszerzések” alatt a „számvitel” alatt, válassza az „új” lehetőséget, majd kattintson a „számla” elemre. A QuickBooks Online tartalmaz még néhány további lépést.

Xero Review

Mindkét költségtérítési formanyomtatvány tartalmazza a szabványos mezőket, mint például a kedvezményezett és az esedékesség időpontja, és kiszámítja az esedékes összeget a mennyiségek és az egységár alapján. A megrendelések teljesítése után számlákká konvertálható, ami egy szép időmegtakarítási funkció, amelyet a két könyvelési szolgáltató kínál.

A Xero és a QuickBooks Online költségei automatizálhatók, de ez utóbbi csak a magasabb árazási tervnél kínálja. Ha rendszeres költségeket fizet – például bérleti díjat, elektromos áramot vagy internetet – egy ismétlődő számlán keresztül, minden hónap időt takarít meg.

Az ismétlődő számla Xero-ban többféle módon állítható be. A „számlák”, a „vásárlások” és az „új” alatt az „ismétlődő számla” található. A Xero automatikusan visszatérő számlákba menti a bevitt számlákat, és lehetővé teszi a visszatérési lehetőségek kiválasztását. Ha rájössz, hogy a számla beírása és mentése után gyakran megismétlődik, van egy doboz, amelyet kattintva megismételhet.

Az ismétlődő számlák beállítása a QuickBooks Online alkalmazásban sokkal fájdalmasabb. Ez a banki nyilvántartáson keresztül történik, ahol megtalálhatja és rákattinthatja a legutóbbi kifizetést az eladónak. Miután rákattintott a „memorize” elemre, kiválaszthatja, hogy milyen gyakran fizesse ki ugyanazt a számlát, és hány befizetés maradjon fenn.

A probléma az, hogy már meg kellett fizetnie a számlát a szállítónak, és át kellett mennie a nyilvántartásba, hogy visszatérjen. Ha még nem ismeri a szoftvert, akkor nem lesz képes automatizálni a havi kifizetéseket a get-go rendszerből, mint ahogy a Xero.

Végül, fontos, hogy maradjon a tartozásainak számláján. A Xero fő műszerfalának jobb oldali képernyőjén van egy “számlák fizetése” szakasz. Amikor belép a „számlák” képernyőre, az összesítés tetején jelenik meg dobozokban, valamint az alá tartozó oszlopdiagramon.

Xero-Portál

A QuickBooks Online irányítópultján nem jelennek meg a közelgő számlák, csak a kifizetett költségek. Ennek inkább történelmi perspektívája van, mint amely a jövőre néz.

Portál-Capture

Ha vállalkozása ugyanazokat a költségeket havonta fizeti, akkor a Xero lehet a legjobb választás. A kifizetések automatizálása egyszerűbb, és az irányítópultját könnyen kezelhető, és jobban megtervezhető a jelenlegi és a közelgő számlák tetején maradáshoz..

Kerek: Bills Point a Xero Accounting számára

Xero számviteli logó
QuickBooks Online logó

3

jelentések

A Xero és a QuickBooks Online alapvető pénzügyi kimutatásai – nyereség és veszteség, mérleg és cash flow – információkat jelentenek vállalkozásának különféle szempontjairól, és testreszabhatók. Könnyű oszlopokat hozzáadni, a fiókcsoportokat megváltoztatni és az időtartamokat egymás mellett megjeleníteni.

A QuickBooks Online-val ellentétben a Xero tőzsdei kimutatást is ad, amely akkor hasznos, ha vállalkozása több befektetővel rendelkezik. Megmutatja a tulajdonosok befektetéseit és tőkelevonásait, valamint az üzleti életben megtartott nyereségeket vagy veszteségeket. Ha attól tart, hogy egy tulajdonos túl sokat veszít az üzletből, számszerűsíti ezeket az aggodalmakat.

Saját tőke

Az alapvető pénzügyi kimutatásokon kívül az alapvető követelésekkel és a tartozásokkal szembeni esedékességi beszámolók követik azt is, hogy kik tartoznak neked és mi tartoznak a közönséges esedékes vödrökkel. A QuickBooks Online mélyebben foglalkozik a követelésekkel, mint a Xero.

A QuickBooks Online ügyfélenkénti nyereség- és veszteségjelentéseket kínál, összehasonlítja az ügyfeleknek készített becsléseket az adott ügyfél eladásaival szemben, valamint a beszedési jelentéseket. Ez felbecsülhetetlen értékű információ azoknak a vállalkozásoknak, amelyek jelentős mennyiségű követelést mutatnak könyveikben.

Jelentések-Ki-köszönheti-You

Annak ellenére, hogy a QuickBooks Online integrálja a bérszámfejtés feldolgozását, csak a teljes bérről és a bérszámfejtési adókról, a munkavállalói kompenzációról és az alkalmazottról szóló jelentéseket szolgáltat. A Xero-nak sokkal több beszámolója van, és beépített emberi erőforrás-funkciókkal rendelkeznek, például időkorlát-egyenlegek és kérések, bérköltségek és még sok más.

Az egyszerűbb vállalkozások megtalálják az összes szükséges jelentést a Xero-ban. Inkább azt szeretnénk, ha a drag and drop funkcióval módosíthatjuk a jelentéseket a szolgáltatással, mint a QuickBooks Online jobban érintett folyamata. Ugyanakkor a QuickBooks Online nyer ebben a kategóriában, a jelentések sokfélesége és hasznossága miatt.

Kerek: Jelentési pont a QuickBooks Online számára

Xero számviteli logó
QuickBooks Online logó

4

Árazás

A szoftverszolgáltatók körében gyakori, a réteg alapú árazás általában alacsonyabb árakkal kezdődik, kevesebb szolgáltatás számára. A felszínen a QuickBooks Online és a Xero követi ezt a modellt. Ám mélyítsen mélyebben, és látni fogja, hogy a Xero korlátozza a tranzakciókat a legalacsonyabb szinten, míg a QuickBooks Online hozzáférést biztosít a szoftver funkciókhoz és a felhasználókhoz, ahogy vállalkozása növekszik.

A legalacsonyabb havi díj mellett nagy különbség van a Xero és a QuickBooks Online között. A Xero korai terve havi 9 dollár, míg a QuickBooks Online Egyszerű kezdési terv havi 20 dollárba kerül. Az előbbi szigorúan korlátozza a felhasználók hozzáférését a számviteli szoftverhez. A vállalkozás csak öt számlát és idézetet küldhet, öt számlát írhat be és összeegyeztetheti a 20 banki tranzakciót.

Ezzel szemben az Simple Start terv becsléseket, számlázást és költségkövetést, alapvető jelentéseket és forgalmi adót tartalmaz. Míg a Xero korlátlan felhasználójával összehasonlítva csak egy alkalmazott férhet hozzá a számviteli szoftverhez, a tranzakciós korlátok hiánya kedvezőbb megoldást jelent a kisvállalkozások számára.

A Xero közepes szintű, növekvő nevű terve havonta 30 dollárba kerül, és funkciók hozzáadása nélkül megszünteti az összes felhasználási korlátozást. A QuickBooks Online Essentials csomagja havonta 30 USD. Az Egyszerű indítás tervén kívül a számlafizetést, az időkövetést és a háromhoz való hozzáférést engedélyező felhasználók számát növeli.

A létrehozott terv a Xero legdrágább lehetősége, havonta 60 dollár. Több valutát ad hozzá, és lehetővé teszi a költségek bevitelét vagy nyomon követését. Ez utóbbi furcsa mulasztás az alsó rétegekben. A Xero tervei egyértelműen fel vannak építve azzal az elképzeléssel, hogy növekedni fognak a vállalkozással, de még a legkisebb vállalkozásnak is fizetnie kell számlákat.

Sem a QuickBooks Online, sem a Xero nem teszi lehetővé a projektekhez kapcsolódó idő és költségek nyomon követését, amíg meg nem fizet a projekt legdrágább tervéért. A QuickBooks Online Pluss terve megegyezik a Xero legmagasabb szintjével, havonta 60 dollárral, és hozzáadja a készletkövetést és akár öt felhasználót is.

A kisvállalkozások gyakran küzdenek a bérszámfejtés terén. Könnyebb kiszervezni, mint maga kiszámolni és beszedni az adókat. A QuickBooks Online bérszámfejtési funkciói további 19 vagy 49 dollárba kerülnek havonta, attól függően, hogy mire van szüksége, plusz 2 dollár alkalmazottonként.

A Xero nem rendelkezik beépített bérszámfejtéssel. Ehelyett a szoftver integrálódik a számviteli szolgáltatást nyújtó több alkalmazáshoz. A díjak eltérőek, de általában havi alapot számítanak fel, és ezt követően alkalmazottonként. Érdemes lehet egy sor választási lehetőséget alkalmazni a bérfeldolgozó számára, de több időt töltene az opciók és a díjak összehasonlításával.

A legalacsonyabb árazási terv után mind a Xero, mind a QuickBooks Online összehasonlítható árakat készít. A QuickBooks Online azonban bérszámfejtést kínál, enyhén élve ezzel.

Ha inkább egy egyszerűbb árazási tervet szeretne, nézd meg Sage-áttekintésünket. Ha inkább nem fizet semmit, akkor a Wave áttekintéshez kell ezt megtennie.

Kerek: A QuickBooks Online árképzési pontja

Xero számviteli logó
QuickBooks Online logó

5

Felhasználóbarátság

A QuickBooks Online és a Xero felhasználóbarátságának összehasonlítása némileg almát és narancsot jelent.

Noha a QuickBooks Online népszerű, nem ismert a könnyebb használat miatt. Van egy tanulási görbe a számviteli szoftver számára, de ez részben azért van, mert ennyit képes megtenni. A további lehetőségek és lehetőségek miatt hosszabb időt vesz igénybe a használatának megtanulása.

A Xero felhasználóbarátabb felülettel rendelkezik, egyértelműen címkézett funkciókkal és egyszerűbb munkafolyamattal. Ha nincs szükséged a QuickBooks Online fejlettebb könyvelési funkcióira, akkor inkább a Xero műszerfalait részesítjük előnyben, és kevesebb lépést teszünk a számlák küldésére és a számlák fizetésére.

Kerek: Felhasználóbarát pont a Xero Accounting számára

Xero számviteli logó
QuickBooks Online logó

6

Speciális funkciók

Most, hogy lefedtük az összes vállalkozás számára szükséges alapvető számviteli funkciókat, megvizsgálunk néhány fejlett könyvelési funkciót, amelyek segítenek választani a Xero vagy a QuickBooks Online között..

Az állóeszközök magukban foglalják a vállalkozás birtokában lévő földet, épületeket vagy berendezéseket. Egyes vállalkozások számára ezek jelentős befektetéseket jelentenek. Ha a számviteli szoftvere nem követi az értékcsökkenést és a nyugdíjakat, ezeket külön táblázatokban és manuális naplóbejegyzésekben kell tartania..

Mivel létező táblát importálhat, a Xero befektetett eszközök funkciója időt takarít meg a beállításukhoz. Szoftvere kiszámítja az értékcsökkenést és lehetővé teszi az értékesítések feldolgozását. Jelentéseiben megtalálhatja az értékcsökkenési és átruházási ütemterveket, valamint az állóeszközök egyeztetéseit.

A QuickBooks Online nem rendelkezik beépített eszköz modulokkal a számviteli szoftverébe, ezért mindent kézzel kell kezelni.

Fix Eszköz-jelentések

A Xero éppen elindított egy projektmodult, amelyet minden árképzési terv tartalmaz. Ezzel nyomon tudja követni a projektek árajánlatait és betéteit kérni. Ezenkívül nyomon követheti az elköltött időt és pénzt, és kiszámolhatja a projekt jövedelmezőségét.

A QuickBooks Online csak a legmagasabb árazási terv alapján követi nyomon a projekteket. Ha fizet a Plusz tervért, akkor a költségeket, az időt és a számlákat társíthatja egy projekthez. A jelentések kiszámítják a jövedelmezőséget, az időt és a költségeket, így maradhat a projekt egészségi állapotában.

A Xero gyenge előnye van a QuickBooks Online-on a készletkezelés területén. A QuickBooks Online készletét az árak, képek és kategóriák követik. Mindkét könyvelési programban a kézben lévő mennyiségek frissülnek, ha a számlán készletkészlet van kiválasztva. A QuickBooks Online a termék költségeit a FIFO segítségével számolja, míg a Xero egy átlagos költség módszerét használja.

A Xero jelentéseket kínál a legkelendőbb és a legjövedelmezőbb termékek megtalálására is. Plusz, hogy akár 4000 lánctalpas elemet és korlátlan számú követhetetlen elemet kap minden tervhez. Még egyszer, a QuickBooks Online segítségével fizetnie kell a legdrágább tervért, amellyel leltár-funkciókat szerezhet.

Kerek: Speciális funkciók pontja a Xero Accounting számára

Xero számviteli logó
QuickBooks Online logó

7

Az ítélet

Ha még nem ismeri a felhőalapú számviteli szoftvert, javasoljuk a Xero alkalmazást. Könnyű és egyértelmű felületével kevesebb idő alatt indulhat el, mint ahogyan a QuickBooks Online szolgáltatná tenné. Ezenkívül a Xero műszerfal és az egyes funkciók kezdőképernyői segítenek a mindennapi műveletekre összpontosító vállalkozásoknak minden zökkenőmentesen működni.

Összességében a Xero kiváló választás kevésbé tapasztalt könyvelők és kisvállalkozások számára, akik nem tervezik túl nagy növekedésüket.

Ha azonban szüksége van valamire valamivel több információval, a QuickBooks Online a jobb választás, és az általános választás is jobb, így ez a cikk győztesé válik, bár csak haja. 

Ha bérszámfejtésre és integrált kereskedői feldolgozásra van szüksége, a QuickBooks Online minden bizonnyal jobban megfelel az üzleti igényeinek. Az ügyfelek inkább azt szeretnék, ha rákattintanak egy hivatkozásra egy számlában, és közvetlenül fizetnek, de több időt töltenek az ismétlődő számlák beállításával. Azok a vállalkozások, amelyeknek döntéseket kell hozniuk az ügyfelekkel folytatott kapcsolatok folytatásáról, értékelik a mélyreható jelentéseit.

Győztes: QuickBooks

Végül, ha kénytelenek választani a Xero vagy a QuickBooks Online között, akkor azt javasoljuk, hogy a Xero egy kisvállalkozásnak kezdődjön el, a QuickBooks Online pedig nagyobb, vagy ha olyan emberek üzemeltetik, akik valamivel több tapasztalattal rendelkeznek a könyvelési szoftverrel kapcsolatban.

Megpróbálta valamelyik könyvelési szolgáltatást igénybe venni? Melyik tetszik jobban? Tudassa velünk az alábbi megjegyzésekben. Köszönjük, hogy elolvasta ezt a Xero vs QuickBooks Online összehasonlítást.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map