Wrike vs Jira: Melyek a legjobban ragyogó 2020-ban?

A projektmenedzsment eszköz kiválasztásakor választási lehetőségek vannak világában. Két kiváló lehetőséget vizsgálunk meg a Wrike és Jira összehasonlításban.


A Wrike áttekintésünkben nagy dicséretet kaptunk a Wrike széles körű szolgáltatásáért és kiválóságáért az Ön adatainak és a szolgáltatás minőségének védelmében. A Jira áttekintésünkben úgy éreztük, hogy annak jellemzői messze a legerősebb pontok, de a közösség is előnyt jelent.

Mindkét eszköz a projektmenedzsment súlyosabb oldala felé hajlik. Ha barátságosabb alternatívát keres, nézd meg Asana-véleményünket. Az Asana kezdő útmutatója segít Önnek az első lépésekben.

Ebben a cikkben azonban láthatjuk, hogy Wrike és Jira hogyan hasonlítják össze és kitalálják, melyik a jobb platform.

Harc felállítása: Wrike vs Jira

A Wrike szűk helyen elmaradt a legjobb helyről a legjobb projektmenedzsment szoftver legújabb verziójában. A Wrike vs. Asana cikkben nyertével viszont visszanyert néhány sarkot.

Jira újonnan jött az ilyen fajta versenyen, tehát befejezte a munkáját, ha bármit el akar vetni Wrike-ből. A fej-fej összehasonlítások azonban meglepetéseket eredményezhetnek, így bármi történhet.

Ebben a harcban négy fordulóban összehasonlítjuk a platformokat. Minden körben egy másik területre összpontosítunk, és a végén egyeztetjük őket, hogy megtaláljuk a győztest. Döntetlen esetén pontszintű döntés lesz az alapján, hogy melyik platform nyerte meg a fordulóit a legnagyobb különbözettel.

Össze fogjuk hasonlítani ezeket a szolgáltatások, az ár, a könnyű használat, a biztonság és a magánélet szempontjából. A funkciók szempontjából azt szeretnénk megtudni, hogy melyik eszköz nyújtja a legjobban és legjobban a projekt megszervezésének módját. Az ár szempontjából nemcsak a legolcsóbb opciót keressük, hanem a fizetés különféle módjait és a különféle tervek által kínált értéket is.

A használat megkönnyítése érdekében megvizsgáljuk a használhatóságot és azt, hogy a csapata milyen gyorsan képes megbirkózni a platformon. Végül, a biztonság és az adatvédelem érdekében megvizsgáljuk, hogy az egyes eszközök mit tesznek az adatok biztonságos védelme érdekében mindenki számára, kivéve te és a csapata.

1

Jellemzők

Fontos, hogy mit tehet a szoftver az Ön számára, ezért minél több funkcióval rendelkezik, annál jobb itt. Ez egy erős terület mindkét platform számára, de ez a Jira legnagyobb erőssége, tehát kulcsfontosságú a Jira abban a reményében, hogy győzelmet nyer ebben a versenyben.

A Wrike-t magasabbnak értékeljük a beszámolónkban, de nem sokat, és közvetlenül összehasonlítjuk őket.

Wrike

A Wrike az alapvető feladatkezelési funkciókkal áll, amelyeket keresünk, az alfeladatokkal és a függőségi menedzsmenttel, amelyek lehetővé teszik, hogy megbizonyosodjon arról, hogy az ütemezése megvalósítható-e, és tartsa szem előtt a szűk keresztmetszeteket, amelyek fenyegetik a lelassulást..

wrike-függőségek

Felhasználó-specifikus témákkal rendelkezik, így testreszabhatja munkaterületét, és otthon érezheti magát otthon, amikor bejelentkezik.

Korrektúrázó rendszere lehetővé teszi a fájlok megjegyzését, ideértve a videók bizonyos pontjait is, hasonlóan a legjobb videószerkesztő szoftverhez.

Jelentést generáló rendszerrel rendelkezik, amely lehetővé teszi mindenféle hasznos információ előállítását. Számos előre beállított beállítás és elrendezés lehetővé teszi a testreszabást.

A Wrike használatával nyomon tudja követni, melyik projektfeladatot senkinek nem ruháztak fel, és melyik esedékes. Ilyen módon ellenőrizheti, hogy a dolgok előrehaladnak-e, és elvégezheti a szükséges változtatásokat, hogy mindenki a célponton maradjon.

wrike-integrációk

Az integrációk széles választékát kínálja számos kategóriában. Használhatja a Google Drive, a Microsoft OneDrive, a Dropbox vagy az Evernote szoftvert. Integrálhat más platformokkal, mint például a Github és még a rivális Jira is. A csapat kommunikációs lehetőségei között szerepel a Slack és a HipChat. A Zapier-integráció szintén ott van, amely több ezer alkalmazás adataihoz fér hozzá.

Ingyenes GB-jával 2 GB tárhelyet kap, amely a legfelső szint felett 100 GB-ot meghalad. Ha úgy érzi, hogy ennél is többre van szüksége, akkor nézze meg a legjobb online tárhely csapatoknak cikket, amely több hasznos opcióról szól.

Vannak asztali és mobil alkalmazások is, így a legtöbb eszközön, valamint a böngészőben is használható.

Jira

A Jira számos lehetőséget kínál a projekt megtekintésére, például Scrum táblák és kanban nézetek. Építőelemeiként „kérdéseket” használnak, nem pedig „feladatokat”, és típusuk szerint osztályozhatók.

Készíthet alfeladatokat, de engedélyeznie kell a funkciót a beállításokban, és ez nem olyan egyszerű, mint amilyen lehet. Arra is küzdöttünk, hogy a függőségek működőképesek legyenek, annak ellenére, hogy a dokumentáció arról szól, hogy a szolgáltatás elérhető.

jira-részfeladatok

A Jira felhasználóinak jól szolgálnak a platform kiterjesztése. Több mint 3000 alkalmazás áll rendelkezésre. Integrálódik a HipChat-tal is, amelynek anyavállalata, az Atlassian tulajdonában van.

Kevésbé érdekeltek a beépített kommunikációs lehetőségek. Jira az Atlassian Confluence-t használja, és úgy éreztük, hogy az integráció simább lehet. Ha érdekli egy olyan csapat, amely a csapatkommunikációra összpontosít, olvassa el a Basecamp áttekintését.

A Jira 250 GB tárhelyet kínál, ami sokkal több, mint a Wrike vállalati terve, és szinte mindenkinek megfelelőnek kell lennie. Ha ez nem elég, akkor nézzen meg a LeanKit áttekintésünkben, hogy egy korlátlan tárhelyű platformot láthasson.

Mint a Wrike, a Jira is erőteljes jelentéskészítő képességekkel rendelkezik, és úgy gondoljuk, hogy jobb lehetőségei vannak, legalábbis a vizualizációk esetében, mivel több mint 20 típusú diagramot és grafikont tartalmaz.

jira-jelentések

Időkövetési képessége hasznos módja a költségek nyomon követésének, és annak biztosításának, hogy ne töltsön túl sokáig semmit. Az ilyen jellegű dolgokra specializálódott eszközökkel kapcsolatban nézd meg a FunctionFox áttekintést.

Vannak olyan mobil alkalmazások is, amelyek elérhetők, így útközben is használhatják.

Kerek gondolatok

Mindkét platform függőségi kezelést kínál, de a Wrike sokkal jobban működött nekünk. A nagyobb tárolókapacitással és a jó jelentésgenerációval arra törekszünk, hogy bólinthassunk Jira-val, de bár számos jó tulajdonságot kínál, általában inkább azt részesítjük előnyben, amit a Wrike ad nekünk. A Wrike asztali alkalmazásokat is tartalmaz.

Olyan közel van, hogy nem tudjuk szétválasztani őket, ezért ezt a kerek döntetlenre állítjuk. Mindkettő erőteljes ezen a területen, de messze nem azonos, tehát ha fontolóra veszi a használatát, akkor nézd meg, mit kínálnak, és megtudd, melyik illeszkedik legjobban ahhoz, amire szüksége van.

Kerek: Jellemzők Nincs egyértelmű győztes, pontok mindenkinek

2

Ár

Mindkét platform a szokásos felhőalapú árazást kínálja, de a Jira abban különbözik, hogy lehetővé teszi azt is önálló gazdagépen, és a szoftver használatáért átalánydíjat fizet. Ha érdekli a „csináld magad” megközelítés, akkor olvassa el a Redmine áttekintésünket is.

Tekintettel arra, hogy a Wrike és a Jira olyan funkciókban gazdag ajánlatok, amelyek az üzleti felhasználásra összpontosítanak, meglepően jó értékűek.

Wrike

A Wrike rendelkezik egy ingyenes csomaggal, amely lehetővé teszi, hogy öt felhasználóval kipróbálhassa. Fizetett tervei havonta 9,80 USD-t tesznek ki felhasználónként, és onnan növekednek, minden szintnél több funkcióval. Ingyenes, 14 napos próbaverziója lehetővé teszi a fejlettebb szolgáltatások tesztelését anélkül, hogy hitelkártyát kellene regisztrálnia.

Az ingyenes réteg magában foglalja az alapvető időkezelést és a fájlmegosztást, az alaplap és a táblázat nézetének felhasználásával. A Professzionális szinten az alfeladatok kezelését és a Gantt diagramokhoz való hozzáférést kap. Az üzleti felhasználók időkövetést és jelentéseket kapnak. A bizonyítás a Marketers szintjén jön be, míg az Enterprise ügyfelek auditálást és számos további biztonsági funkciót kapnak.

Jira

A Jira számos olyan árképzési lehetőséget kínál, amelyek tükrözik a felhasználási lehetőségeket. A felhőalapú lehetőségei közvetlenebben összehasonlíthatók a Wrike-rel. A havi egy felhasználónkénti díj 10 dollárnál kezdődik az első néhány felhasználó számára, de ez 1 dollárra esik, mivel csapata több mint 250 felhasználót szerez. A nagy csapatok számára nyilvánvaló, hogy a Jira nagy érték. A kis csapatok számára sem rossz.

Tervei nem lépcsőzetes, tehát az összes árát megkapja ezen áron. Bár nincs ingyenes terv, van egy hétnapos ingyenes próbaverzió, amelyet hitelkártya nélkül is használhat..

Ha önfogadást tervez, akkor egyszeri díjat fizet. 10 vagy annál kevesebb csapatok számára ez 10 dollár, de 2500 dollárba kerül, ha 25 felhasználót jelent. Sokat kell fizetni előre, de olcsóbbnak bizonyul, mint a legtöbb platform havi tervei, ha egy év költségeit hasonlítják össze, és mivel egyszeri díjról van szó, csak annál jobb érték lesz, minél hosszabb ideig használja..

Kerek két gondolat

A Wrike rengeteg ajánlatot kínál, és ingyenesen indul. Legjobb tulajdonságainak többsége ugyanakkor a fizetett tervekben rejlik, és fizetnie kell a drágább szintekért, hogy mindent ki tudjon használni..

Jira-nak nincs szabad szintje, de fizetett tervei nagy értéket képviselnek a Wrike-hez képest. Ráadásul, ahogy a csapat mérete növekszik, ugyanúgy megtakarításokat.

Az önálló házigazda képessége szintén hasznos, és olyasmi, amit kevés szolgáltatás kínál, ezért ha ezt meg akarja tenni, a Jira az egyik legjobb lehetőség. A nagy csapatok számára fizetendő díjak tűnhetnek, de mivel ez egyszeri díj, hosszú távon jelentős megtakarítást eredményezhet..

Mivel mindkettőnek ingyenes próbaverziója van, akkor kipróbálhatja őket is, ha meg akarja tudni, mit tudnak tenni.

Ez a forduló Jira felé fordul, és a korábbi döntetlen után 1-0 lett az eredmény. Mivel csak két forduló maradt, Wrike hamarosan jobb haladást végezni.

Ha olyan projektmenedzsment szoftvert keres, amely segíthet a költségvetés ellenőrzésében tartásában, tekintse meg a Mavenlink áttekintésünket, ahol megtudhatja egy erős pénzügyi tulajdonságokkal rendelkező terméket..

Kerek: Jira árpontja

3

Egyszerű használat

A használhatóság elsődleges szempont a projektmenedzsment eszköz kiválasztásakor. Azt akarja, hogy a technológia megkönnyítse a dolgokat, és ne vegye igénybe értékes idejét a képzéssel. Wrike beszámolónkban jól értékelte a felhasználóbarát felhasználást, de Jira nem.

Az e kategóriába tartozó legjobb szerszámok nagyszerű munkát végeznek azzal, hogy könnyebben használhatók. Vessen egy pillantást a kedvenc projektmenedzsment eszközünkre a monday.com áttekintésünkben, hogy példát találjon.

Jira egykörös előnyt élvez a harmadik fordulóba, tehát Wrike-nek meg kell tennie az üzletet, hogy a játékban maradjon. Vessen egy pillantást arra, hogyan áll össze ez a két platform.

Wrike

Könnyű elkezdeni a Wrike használatát. A feliratkozási folyamat egyszerű, és képes meghívni kollégáit a csatlakozásra.

wrike meghívás

A feladatkezelés egyszerű, és a függőségek hozzáadása egyszerű, ez nem igaz minden olyan platformon, amely ezt a funkciót kínálja. Számos sablont tartalmaz, amelyek segítségével gyorsan beállíthatja és érdemes böngészni, hogy megkóstolja, mit tehet a platformon.

wrike-sablonok

Az interfész sok be van csomagolva, és időnként eltévedhet, ám elakadás esetén rengeteg útmutatás érhető el. Időbe telik, hogy kitaláljuk, hogyan működik minden, de tekintettel arra, mi van ott, ez nem túl bosszantó.

A Wrike egy bonyolult eszköz, de minden a várt módon működik, és jó munkát végez annak érdekében, hogy az általuk kínált felhasználhatóvá váljon.

Jira

Jira formatervezése erős, és rendelkezik egy bemutatóval az alapok megtanításához. Az egyes összetevők olvashatók és az elrendezés világos.

jira-túra

Van egy turné, amely megmutatja a feladatkezelés alapjait, és utána tippeket és útmutatásokat ad, ám hamarosan megmarad a dolgoknak.

Jó sablonválasztékot kínál, amelyek lehetővé teszik, hogy különféle célokra beállítsa. Gyorsan elindíthatja a Scrum táblákat és a kanban nézeteket, valamint beállíthatja a hibakövetéshez vagy a projektkezeléshez.

jira-kanban

Ennek ellenére számos problémát találtunk. Hosszú késések fordultak elő, amikor az eszközre kattintottak. Láttuk, hogy a szolgáltatások megjelennek és eltűnnek. A hasonló elnevezésű oldalak néhányszor eltévedtek.

A tapasztalat kétségkívül megkönnyíti a használatát, de ebben a kategóriában sok platformon van olyan út, hogy megtanítsák nekik, hogyan kell használni őket, és sokuknak sikerül a folyamatot egyszerűvé és élvezetessé tenni. Itt találtuk Jira-t a görbe mögött.

A Jira jól megtervezett, az egyes alkatrészek jól működnek. Ugyanakkor a késések és az interfész hibái pont levonások. Mint már említettük, problémák merültek fel a dolgok működésében is.

Három kör gondolatok

Wrike összetettsége ellenére ritkán kellemetlen vagy bosszantó a használata. A Jira jól megtervezett és jó sablonokkal rendelkezik, de a késések és az interfész problémái akadályozzák a használhatóságát. Wrike kényelmesen megnyeri ezt a fordulót, Jira soha nem vitatkozva.

Egy másik eszköz, amely rendbe hozza a kérdéseket ezen a területen, a Taskworld, amelyről a Taskworld áttekintésünkben olvashat.

Így a dolgok egy darabonként kerülnek a döntő döntő fordulóba. A biztonság és a magánélet tiszteletben tartása mellett a következő műszaki megoldásokat kapjuk.

Kerek: Könnyű használat Wrike számára

4

Biztonság & Magánélet

Nem lehet túl óvatos az adatok védelme szempontjából. Szerencsére növekszik a biztonsági kérdések tudatossága, és a legtöbb platform olyan funkciókat kínál, amelyek segítenek nekik.

Ez a terület különösen fontos, ha üzleti szempontból kritikus adatokat tárol a felhőn. Ha valami hétköznapiabbat tervez, akkor lehet, hogy nem aggódik a biztonság, ám a biztonság még mindig kifizetődik. Olvassa el a számítógépes bűnözésről szóló cikket, amelyben többet olvashat arról, hogy a rossz fiúk hogyan használhatják vissza azokat az információkat, amelyekre megkapják a zűrzavarát.

Ha aggódik a biztonság és a magánélet szempontjából, olvassa el az Aha áttekintésünket, amelyben megismerheti egy olyan eszközt, amely kivételesen biztonságos az adatok védelme során.

Wrike

A Wrike az egyik legjobban értékelt projektmenedzsment eszköz a biztonság és a magánélet szempontjából, a szolgáltatások széles választéka miatt.

Fejlett titkosítás: a TLS v1.2-et az átmeneti adatokhoz és az AES 256-bites adattárolást használják, ami szinte lehetetlenné teszi bárki számára az adatok elérését. Ha többet szeretne tudni ezekről, olvassa el a titkosítás leírását.

Kétfaktoros hitelesítést is kínál a Google Authenticatoron keresztül. Erről a szolgáltatásról bővebben a kétfaktoros hitelesítési cikkben olvashat.

Számos biztonsági lehetőség létezik, beleértve a jelszóbeállításokat, a hálózati hozzáférési házirendet és a fájlokhoz való hozzáférés-vezérléseket. A legjobb biztonsági funkciók vállalati szinten oldódnak meg, ezért a terv kiválasztásakor vegye figyelembe a biztonsági igényeit.

Jira

A Jira számos biztonsági és adatvédelmi funkcióval rendelkezik. Számos tanúsítvánnyal rendelkezik, köztük az SOC 2, az ISO 27001, az ISO 27018 és a PCI DSS. Ezenkívül részt vesz a penetrációs tesztekben és a biztonsági ellenőrzési programokban.

Honlapja a biztonsággal és a magánélettel kapcsolatos információk kincslelete, mindenféle részlettel ellátva. Ez akkor hasznos, ha konkrét megfelelési követelményekkel rendelkezik.

Ez megfelel a magánélettel kapcsolatos rendszereknek, mint például az EU-USA. és a svájci-amerikai. adatvédelmi pajzskeretek és az általános adatvédelmi rendelet, amelyekről további információt a GDPR útmutatóban talál.

A Wrike-hez hasonlóan kétfaktoros hitelesítés is elérhető, de felhasználóként extra 10 dollárt kell fizetnie a böngésző alapú verzióért a Jira-val.

Jó választási lehetőségeket kínálhat Jira-ban az Atlassian Access segítségével. Előfizetésre van szükség, és a telepítéshez is szükség van. Ez azt jelenti: ha átvészel a problémát, akkor SAML egyszeri bejelentkezéshez és jelszókezeléshez, valamint egyéb dolgokhoz is hozzájuthat.

Ha a jelszókezelés fejfájást okoz, akkor segíthet a legjobb jelszókezelő cikkünk.

Sajnos, annak ellenére, hogy a műszaki szinten minden helyes dolgot elvégzett, Jira elengedte magát, amikor elkaptuk a támogató csoportot, amely képernyőképeket készített a projekt adatainkról, és nem kérdezett meg minket. Noha a jogi megállapodások jogot adnak arra, hogy bármit megtegyen, a projekt adatainak megtekintéséhez való hozzájárulásnak véleményünknek mindenkor kifejezettnek kell lennie..

Ez egy nagy mínusz, és megnehezíti a Jira elismerését ebben a kategóriában.

Négy forduló gondolatok

Ez egy szoros forduló lett volna, mindkét termék kiváló szolgáltatásokat kínálva, de a Jira támogatási kérdése azt jelenti, hogy át kell adnunk a Wrike-nek. Reméljük, hogy tapasztalataink egyszeri voltak, mert ettől eltekintve, Jira erős ezen a területen. A Wrike ugyanakkor erős is, és még nem kaptak el semmit sem kívánatos módon.

Így a Wrike számára két fordulós pontszámot, egyet Jira és egy döntetlen eredményez.

Kerek: Biztonság & Wrike adatvédelmi pontja

5

Végső gondolatok

Wrike a megérdemelt győztesnek fejezi be a látványosságünket. Összeegyeztette a Jira-t erős tulajdonságaival, és előrelépte a felhasználhatóságával, valamint a biztonsággal és a magánélettel kapcsolatos részletekbe vetett kiváló figyelem mellett. Ez az egyik kedvenc eszközünk itt, a Cloudwards.net, és azt ajánljuk mindenkinek, aki online üzleti terveket szeretne tervezni.

A Jira-nak megvan a maga felhasználása, tehát nem kellene leírni. Ma egy erős ellenfél ellen állt. Számos probléma megoldhatónak tűnik számunkra, tehát ki tudja, talán jobban alkalmas lesz arra, hogy a következő alkalommal felülvizsgálja a projektmenedzsment nehézsúlyú tagjait.

Az árnak is van előnye, különösen a nagyobb csapatok és azok számára, akik előre fizetni akarnak.

Nyertes: Wrike

Ha kipróbálta a Wrike-t vagy a Jira-t, kérjük, ossza meg velünk tapasztalatait az alábbi megjegyzésekben. Köszönöm, hogy elolvasta.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map