Wrike vs. Asana: Melyik a jobb 2020-ban?

A projektmenedzsment eszköz kiválasztása kritikus döntés, amely hatással lesz a csapat hatékonyságára. Sok jó eszköz van odakinn, és bár nehéz választani közöttük, a verseny azt jelenti, hogy rengeteg erős lehetőség van. A Wrike vs Asana összehasonlítás két kedvencét vizsgáljuk.


Kiváló platformok, tehát szoros versenynek kell lennie. Beszéljünk meg arról, hogyan választhatjuk el őket.

Harc felállítása: Wrike vs Asana

A Wrike az egyik legerősebb eszköz, szűk helyen a második helyet foglalja el a legjobb projektmenedzsment szoftver utolsó fordulójában. Professzionális megjelenésű, széles szolgáltatáskészlettel és szűk biztonsággal.

Az Asana egy barátságos eszköz, amelyet a használhatóság szempontjából magasra értékelünk, amint azt az Asana-áttekintésünkben elolvashatja. Asana olyan ügyfelekkel rendelkezik, mint a NASA és a The New York Times a könyveiben, míg Wrike a Google, a Mars és a Tiffany.

Ezek a legfontosabb eszközök, amelyek nagyon szeretnek rájuk, de amikor ezek illenek, akkor csak egyet kell regisztrálniuk. Ma megtesszük őket a lépésről lépésre, hogy megtudjuk, melyik érdemel a legtöbb dollárt.

Számos olyan kulcsfontosságú területre összpontosítunk, amelyek különbséget tesznek az eszközének kiválasztásakor vállalkozása számára, beleértve a funkciókat, amelyek meghatározzák a szoftver által elvégzhető képeket, és az árat, amelyre kedvezőbb lenne, ha kevesebb lenne, ha minden más egyenlő.

A könnyű használat az is fontos, mert a szolgáltatások nem jóak, ha nem tudod kitalálni, hogyan működnek. A biztonságot is megvizsgáljuk, mert nem akarja, hogy a versenytársak becsapódjanak az Ön weboldalára, és hogy a zsíros mancsuk a terveihez jusson.

Kezdjük a szolgáltatásokkal, hogy megnézze, melyik szolgáltatás nyújtja a legszélesebb funkcionalitást.

1

Jellemzők

A szolgáltatások kritikusak a projekt menedzsment eszköz kiválasztásakor. Az időt takaríthat meg, amely sokkal többet érhet, mint a szolgáltatás ára, tehát az odafigyelés az odafigyelésre nagy változást jelenthet az alsó sorban.

A projektmenedzsment eszközök egyik oka annyira hatékony, hogy lehetővé teszik az embereknek, hogy szükség szerint megtekintsék a legfontosabb információkat, anélkül, hogy át kellene menniük az ülés összehívásának nehézségein. Mindenki hozzáférhet ahhoz, ami ott van, az Ön által meghatározott korlátok között, és a menedzserek áttekintést kaphatnak arról, hogy a projektben mi zajlik.

Ön is készíthet terveket, és könnyen ellenőrizheti, hogy azok megfelelnek-e mindenki ütemtervének. Ha az ütemterv megváltozik, egy jó eszköz segít mindent frissíteni, anélkül, hogy le kellene süllyednie a papírgyártásba.

A Wrike vs Asana ügyben nincs sok különbségtétel. Mindketten 90% -ot szereztek ezen a területen az értékelésünkben, tehát az első forduló közel lesz.

Wrike

A Wrike számos funkcióval rendelkezik, kezdve annak alapvető feladat-alapú struktúrájával, amely magában foglalja az alfeladatokat és a függőségek kezelését. Ily módon láthatja, hogy mit kell befejezni az egyes lépésekben.

wrike-naptár

A különböző nézetek segítenek látni, hogy megy a dolgok. Van egy blog stílusú adatfolyam, valamint egy naptár. Olyan űrlapokat is létrehozhat, amelyek lehetővé teszik a csapat tagjai számára a feladatok kitöltését.

A Wrike lehetővé teszi fájlok feltöltését és kommentálását. Még a videó bizonyos pontjain is megjegyzéseket fűzhet, így kiváló választás lehet, ha velük dolgozik.

Jelenleg néhány előre beállított jelentésgenerátorral rendelkezik, de a testreszabási lehetőségekkel is rendelkezik, amire szüksége van. Időkövetési és erőforrás-kezelési funkciókkal is rendelkezik. Láthatja, mennyi időt töltenek és hogy a dolgok hatékonyan történnek-e.

Ha érdekli az időkövetési funkciókkal rendelkező platform használata, akkor nézze meg a FunctionFox áttekintésünket, hogy megismerje egy másik szolgáltatást, amely ezeket kínálja.

wrike-integrációk

A Wrike számos integrációt kínál, köztük a Salesforce, a Slack, az Adobe Creative Cloud és néhány tárolási szolgáltatást. A tárolóhely a tervtől függően 2 GB-tól 50 GB-ig terjed, ami nagylelkű, de nem annyira, mint az Asana, ami korlátlan helyet biztosít Önnek.

Ha külső szolgáltatást szeretne használni, olvassa el a legjobb online tárhely csapatoknak című cikket, amelyben megtalálhatja az ottani eseményeket..

A Wrikenek asztali alkalmazásai vannak a Windows és a MacOS számára, tehát ha ezek inkább a böngésző alapú felületén kedvelik a karcsúságot és a megbízhatóságot, akkor gondoskodni kell róla. Vannak mobilalkalmazások is, így a vonaton dolgozhat úgy, hogy működjön.

Nem sok minden, amit nem csinál, ezért remek választás a projektek kezelésére. Asanának megszakadt a munkája.

ászana

Az Asana színesnek és barátságosnak tűnik, de a funkciók közül nem kevés. A Wrike-hez hasonlóan létrehozhat feladatokat és részfeladatokat, valamint olyan függőségeket, amelyek megmutatják, hogy miként illeszkednek egymáshoz. Az Asana korlátlan tárolással is rendelkezik, nagylelkű 100 MB fájlméret-korlátozással.

ászana-függőségek

Az Asana feladatokat listanézetben vagy kanban nézetben rendezi, amely lehetővé teszi a feladatok oszlopokról oszlopokra húzását. Vannak naptár- és ütemterv-nézetek is, így mindent könnyen ütemezhet.

Rengeteg integrációval rendelkezik, beleértve a Zapier-t, amely számos alkalmazás közvetítője. Oda is megoszthatja az adatokat a Salesforce-val, a Jirával és a Trello-val. Olvassa el a Trello kezdő útmutatónkat, ha többet szeretne tudni róla.

Állapotának meghatározásával és jelentések készítésével értesítheti csapatát arról, hogy megy a projekt. Ez jó, ha mindenkit ugyanazon az oldalon tartunk.

ászana-státusz

Böngésző verzióját kiegészítik az Android és iOS mobil alkalmazások, de a Wrike-vel ellentétben nincs asztali alkalmazás.

Mivel a korlátlan tárolás nyilvánvaló erőssége, az Asana színes külsője nem azt jelenti, hogy rövidek a funkciói. Rengeteg lehetőséget kínál, teljes függőségekkel és számos hasznos nézettel a projektek tervezéséhez.

Kerek gondolatok

A projekt kezelőszoftverével a funkciók fizetnek a szolgáltatásokért. Ez a forduló szoros hívás, mivel Wrike és Asana erősek ezen a területen.

Az időkövetéssel és az erőforrás-gazdálkodással azonban azt gondoljuk, hogy Wrike előnye van. Úgy tűnik, hogy Wrike tovább megy, és más területeken is nagyobb mélységet kínál. Az Asanának azonban korlátlan tárhely van, ami nagy plusz.

Összességében a Wrike élek kifelé fordulnak, de Asana magabiztosnak tűnik a következő fordulóban.

Kerek: Jellemzők a Wrike-hez

Wrike logó
Asana logó

2

Egyszerű használat

A felhasználóbarát szoftver minimalizálja az edzési költségeket azáltal, hogy lehetővé teszi az emberek számára, hogy gyorsan felgyorsuljanak. A könnyű használat mindig értékes, de még fontosabbá válik, ha növekszik a csapat mérete, különösen, ha sok olyan felhasználó van, aki nem bízott a technológiában.

Az Asana jobban néz ki, mint a Wrike, és szórakoztató funkciókkal rendelkezik, de ez nem jelenti azt, hogy könnyebb használni. Noha a Wrike bonyolultabbnak tűnik, jó eredményt fog elérni, ha képes teljesíteni ezt a komplexitást anélkül, hogy a problémák akadályoznák.

Wrike

A Wrike nagy, funkciókban gazdag és újonnan érkezőket félelmetes. A bonyolult szolgáltatások egyszerű használatának elősegítése azonban egy erős tervezőcsapat jele, és a Wrike megérdemli, hogy sokféle funkcióval rendelkezik és felhasználható felületté alakítja őket..

Könnyű függőségeket létrehozni, ami jó, mert ez néha trükkös lehet a platformot tartalmazó szolgáltatásokon is. Ha azt szeretné látni, hogy a feladatok hogyan befolyásolják egymást, a Wrike segít abban.

wrike-függőségek

Ha az ütemterv rendezése és a szűk keresztmetszetek kiküszöbölése az oka annak, hogy projektmenedzsment eszközt keres, akkor nézze meg a TeamGantt áttekintést, hogy megismerkedjen egy másik, jól működő platformon..

A Wrike navigációja trükkös lehet, és könnyű eltévedni, amikor megtalálja a lábad. Azt találtuk, hogy azon gondolkodunk, hogyan kell csinálni a dolgokat induláskor. Soha nem maradtunk sokáig, de van egy tanulási görbe.

A Wrike az egyik módja annak, hogy belekerüljön a sablonok segítségével. Ezek segítségével konfigurálhatják például a termék elindítását, a projekt menedzsmentjét vagy egy helpdesk rendszert. A sablonok áttekintése segíthet abban, hogy megértse, hogyan kell beállítani a dolgokat, még akkor is, ha később a saját útját tervezi.

wrike-sablonok

Összességében a Wrike-t nem nehéz használni, de időről időre gondolni kell rá, és alkalmanként be kell néznie a súgóoldalakat. Ezek azonban kiválóak, tehát nem szabad meggátolnod a használatát.

ászana

Asana elhagyja az útját, hogy kellemesen használhassa magát. Az ünnepségek nagy jelentőséggel bírnak velünk, és biztosak lehetünk benne, hogy ez a világ sok munkahelyén megtörténik. Nem minden eszköz jelöli meg sikereit azáltal, hogy színes állatokat küld a képernyőn.

ászana-ünnepség

Asana egy jó turnéval üdvözli Önt, amely megmutatja, mi van ott és hogyan kell használni. Utána, mint a Wrike, sok sablonnal rendelkezik az induláshoz.

ászana-projekt sablonok

Lágy színeket használ, az interfész világos és nagyrészt magától értetődő. Mivel nincs tanulási görbe, úgy érzi, hogy mindenki számára tervezték.

Ugyanakkor nemcsak a fellépésekről szól. Az Asana kitűnő kialakítása miatt nem gondolkodó kell kitalálnia, mit kell tennie. Legtöbbje magától értetődő, ezért ritkán lesz szüksége a segítségoldalra, ha valami újat kipróbálni szeretne.

Kerek két gondolat

A Wrike fantasztikus eszköz, amelyet használni lehet, de a használhatóság szempontjából nem tudja legyőzni az Asanát. Az Asana kezelőfelülete egyszerű és hatékony, a navigációval eljuthat oda, ahová kíván menni, és olyan kezelőszervekkel, amelyek elvégzik azt, amit elvárnak, és lehetővé teszi, hogy könnyen megtalálja azt, amire szüksége van. Asana megteszi ezt a kört, és hagyja, hogy a dolgok egyenként legyenek egy szinten.

Ha a használhatóság fontos eladási pont az Ön számára, akkor tekintse meg kedvenc projektmenedzsment eszközünket a monday.com áttekintésünkben.

Kerek: Könnyű használat Asana számára

Wrike logó
Asana logó

3

Ár

Az árazás mindig tényező, főleg ha sok ember van a csapatban. A munkafolyamatot javító eszköz sokkal értékesebb lehet, mint amit fizet érte. Ha időt takarít meg, pénzt takarít meg, de rajtad múlik, hogy kihasználja annak szolgáltatásait, és a lehető legtöbb értéket kiaknázza belőle..

Ha nem aggódik az ár miatt, és meg akarja tudni, mit kínál egy prémium eszköz, olvassa el az Aha-áttekintésünket.

Asanának és Wrike-nek ingyenes és olcsó alsóbb szintje van, tehát külön válik külön az, ami minden szinten elérhető. A Wrike legfontosabb tervei drágábbak, de ez nem lesz probléma, ha többet kínálnak. Ha nem, akkor Asana itt megkapja a bólintást.

Wrike

A Wrike ingyenes szintje jó, de korlátozott csapatmérettel rendelkezik, öt felhasználónál. Használhatja azonban feladatlistaként, amely jó módszer arra, hogy érezzék magát. A szolgáltatás 14 napos próbaverziót is kínál, ha kipróbálni akarja a fizetős csomagjainak szolgáltatásait.

Ha fel akarsz regisztrálni egyet, akkor havonta 9,80 dollárba kerül akár 15 felhasználó számára, az árak pedig minden egyes magasabb szintnél növekednek..

ászana

Az Asananak is van egy ingyenes csomagja, de ezt nagyobb csoportok számára is használhatja, mint a Wrike, korlátozva 15 felhasználót. Ezen felül egy havi 9,99 dolláros prémium díjcsomaggal és 19,99 dollár értékű üzleti tervvel rendelkezik. Ingyenes terve használható, lehetővé téve annyi projektet, amennyit csak akar, és nagyszerű módja annak, hogy ujjait a vízbe merítse. Néhány napig kipróbálhatja prémium szolgáltatásait is, ha ingyenes kipróbálást igényel.

A fizetés általában hitelkártyával történik, de számlavásárlást kínál a 20 éves vagy annál fiatalabb csapatok számára, lehetővé téve számukra, hogy banki átutalással vagy csekkel fizethessenek..

A vélemények többsége az ingyenes próbaverzióra vonatkozik, az idővonal, a mérföldkövek és a feladatfüggőségek számára elérhetővé váltak a prémium szintjén. A bizonyítás, a továbbfejlesztett integrációk és a biztonsági szolgáltatások magasabb szintre vonatkoznak.

3. forduló gondolatok

Noha a Wrike legfelső szintje a legdrágább a két platform közül, a szolgáltatásnak ingyenes kínálata és két szintje van, amelyek áron közel állnak az Asanához. Az Asana szintek nagyobb csapatméreteket tesznek lehetővé, ezáltal előnyt nyújtva.

Noha a Wrike általában szélesebb funkciókkal rendelkezik, az Asana alacsonyabb szinteken kínál dolgokat. Például igazolást kínálnak az Asana üzleti szintjén, de a Wrike csak addig foglalja bele, amíg a Marketers réteg.

A Wrike legolcsóbb alternatíva havonta 19 centtel kevesebb, mint az Asanaé, ám a következő lépcsőn 5 dollár olcsóbb az Asana. Ez csak Asana orra elé kerül.

De közel van. Mivel az Asana kissé olcsóbb, és van egy vagy két dolga az alsóbb szinteken, amire Wrike nem rendelkezik, három fordulót nyer. Ennek ellenére Wrike továbbra is erőteljesen halad az utolsó fordulónkban.

Ha költségvetése van, tekintse meg a Freedcamp áttekintésünket, és olvassa el egy olyan szolgáltatást, amely alacsony áron kínál bőven.

Kerek: Asana árpontja

Wrike logó
Asana logó

4

Biztonság & Magánélet

A biztonság és a magánélet fontos a projektkezelő eszköz használatakor. Ha üzleti szempontból kritikus adatait online helyezte el, biztosnak kell lennie abban, hogy megbízhat az azt kezelő szolgáltatásban.

Szerencsére a legtöbb megvizsgált projektmenedzsment szoftver olyan funkciókat tartalmaz, amelyek megnyugtathatják Önt ezen a területen. Ezek tartalmazhatnak titkosítást, az adatvédelmi előírások betartását és funkciókat, amelyek segítenek a fiókjához való hozzáférés ellenőrzésében.

A Wrike a kedvenc ezen a területen, mivel a Wrike áttekintésünkben 94% -ot ért el a biztonság és a magánélet védelme érdekében, de lássuk, hogyan járadik a díjak közvetlenül az Asanával összehasonlítva..

Wrike

A Wrike a legjobb biztonsági funkciókkal rendelkezik. A kétfaktoros hitelesítés mellett, amelyről a kétfaktoros hitelesítési útmutatóban olvashat, rengeteg lehetőséget kínál a legfontosabb tervek számára.

Az egyedi jelszóbeállítások segítségével ellenőrizheti, hogy a csapat tagjai erős jelszavakat választanak-e. Vessen egy pillantást a legjobb jelszókezelőkre vonatkozó cikkünkbe, ha mindegyik nyomon követése fárasztó munka.

Van egy hálózati hozzáférési irányelv és számos hozzáférési vezérlő a fájltároláshoz és a meghívásokhoz. Ezenkívül teljes napi biztonsági másolatot is készít, és különféle helyeken használ kiszolgálókat az adatvesztés elkerülése érdekében.

SOC és ISO tanúsítvánnyal rendelkezik, valamint egy speciális adatközponttal rendelkezik az EU ügyfeleinek. A TLS 1.2-et 256 bites AES titkosítással használja az adatátvitelhez és AES 256 bites titkosítást az adattároláshoz is, tehát az adatainak extra biztonságban kell lenniük a számítógépes bűnözés ellen..

Megfelel az EU-nak. A Privacy Shield és az EU kiszolgálói megfelelnek az általános adatvédelmi rendeletnek. Ez számunkra átfogónak hangzik.

ászana

Az Asana a magánélet szempontjából rengeteg biztosítékot kínál, és megfelel a GDPR-nek és az EU-nak. Adatvédelmi pajzs.

A biztonság szempontjából sem túl kopott a TLS 1.1 titkosítással, amelyet az adatátvitelhez használnak. SOC tanúsítvánnyal rendelkezik, és részt vesz a bug bounty programokban is, lehetővé téve a szakértők számára a problémák felkutatását és a biztonság javítását. Vessen egy pillantást a webhely-biztonsági cikkünkre, ahol megismerheti saját webhelyének legmegfelelőbb biztonságát.

A Wrike-hez hasonlóan Ön is átveheti az irányítást a felhasználói jelszó beállításai felett. Kiválaszthatja a jelszó erősségének kritériumait, és megköveteli a felhasználóktól, hogy jelentkezzenek be a Google vagy a SAML segítségével. Az adatokat exportálhatja akkor is, ha le akarja szállítani azokat a platformról, így nincs bekapcsolva.

Az asana-felhasználóknak nem kell túl aggódniuk a biztonság miatt, ám a Wrike összességében erősebbnek tűnik.

Négy forduló gondolatok

Az Asana szélénél állva Wrike bejutott az utolsó fordulóba, és mindent meg kellett adnia. Megérkezett. Az Asana ezen a területen nem egy lejtő, de bár minden dobozt ketyeg, Wrike tovább megy.

Az Asana szilárd a biztonság és a magánélet vonatkozásában, de a Wrike szélesebb szolgáltatásainak köszönhetően a kör nehezebb ütései leszállnak. A Wrike egyértelmű nyereményt szerez, ha a csengő csenget, éppen akkor, amikor Asana térde remegni kezd.

Mindkét platform jó az online biztonsághoz. További, ezen a téren jól mutató eszközhöz nézze meg a Smartsheet áttekintését.

Kerek: Biztonság & Wrike adatvédelmi pontja

Wrike logó
Asana logó

5

Az ítélet

Darabonként két fordulón a döntés a vezetékre kerül. A győztes fordulók szélesebb pereménél a bíró felemeli Wrike karját a levegőbe, és a tömeg banánnal megy (ezt az alábbi megjegyzés szakaszban nyugodtan teheti meg).

A Wrike kiváló szolgáltatáskészlettel és a környék legjobb biztonsági lehetőségeinek néhányával rendelkezik. Asana könnyed megközelítése sok ember számára vonzó, és érdemes megfontolni (ez az író kedvenc eszköze a személyes projektekhez). Üzleti célokra azonban a Wrike nyeri.

Habár Asana az árat kerekítette, nincs sok választás közöttük, és egyikük sem elég drága ahhoz, hogy elbocsáthassa. Az Asana előnye abban rejlik, hogy könnyebb megkezdeni az indulást, és azok, akik inkább véletlenül szeretnének egy platformot használni, anélkül, hogy időt kellene költenie annak speciális funkcióinak megismerésére, inkább.

Mivel mindkettőnek ingyenes szintje van és drágább terveik ingyenes próbaverziója van, semmi sem akadályozza meg, hogy tesztelje őket. Bármelyikével beállíthat, és fél órán belül kipróbálhatja a sablonjaikat, de minden szolgáltatás elsajátítása hosszabb ideig tart..

Ha kipróbálta az egyiket vagy mindkét eszközt, szeretnénk hallani az Ön véleményét róluk az alábbi megjegyzésekben. Köszönöm, hogy elolvasta.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map