Trello vs Jira: Testvérverseny rendezése 2020-ban

Ha segítségre van szüksége a projektek megszervezésében, rengeteg szoftver áll rendelkezésre, amelyek segítenek Önnek. A sok platformon vannak előnyei és hátrányai, így nehéz választani közöttük. Ebben a Trello és Jira összehasonlításban ketten nézünk meg.


A Trello és a Jira Atlassian tulajdonában van, tehát ez a versenytársak közötti verseny. Ezeket az eszközöket korábban külön-külön megvizsgáltuk. Ha szeretné látni, amit gondolunk, nézd meg a Trello és a Jira áttekintést.

Őket szintén bemutatták az összehasonlító cikkekben. Nézze meg, hogyan teljesült Trello a Wrike és a Trello és a Trello és az Asana csatákban. Jira számos fej-fej között is szerepelt, mint például Asana vs. Jira és monday.com és Jira..

A Trello könnyű kezelhetősége és egyszerűsége különbözik a fejlett funkcióktól, és nagyobb hangsúlyt fektetnek a fejlesztőkre, mint a Jira által kínált szokásos irodai felhasználókra. Ez egy almák és narancsok közötti csata, és fogalmunk sincs, ki fog kijönni a tetején.

jira-kérdések

Jira és Trello azonban nem az egyetlen elérhető választás, tehát nézze meg a legjobb projektmenedzsment szoftver listáját.

Harc felállítása: Trello és Jira

Hasonlíthatjuk össze Trello-t és Jirát négy fordulóban. Aki nyeri a legtöbbet nyeri a versenyt. Ha a végén van kötve, megvizsgáljuk azt, hogy melyik landolta meg a nehezebb ütéseket és meggyőzőbben nyerte meg a fordulóit..

Az első fordulóban megvizsgálják a szolgáltatásokat és összehasonlítják, hogy az egyes platformok mit tesznek érted a felépítés és az általa kínált dolgok szempontjából. Ezután megvizsgáljuk az árat, és nem csak összehasonlítjuk, hogy mennyit fizetnek, hanem azt is, hogy mekkora értéket képviselnek.

A harmadik fordulóban megvizsgáljuk a könnyű használatot, mert a szolgáltatások kínálatának a szoftvereknek hozzáférhetőnek és problémamentesnek kell lenniük. Végül megvizsgáljuk a biztonságot és az adatvédelmet, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy bízhat-e a platformon a kritikus üzleti adatokkal.

1

Jellemzők

Először összehasonlítjuk a versenyzőket a szolgáltatásokkal kapcsolatban. Szeretnénk látni az adatok megtekintésének és ellenőrzésének sokféle módját, valamint a fájlok tárolását, a kommunikációs lehetőségeket és az integrációt más platformokkal. Az eredeti ötletek is pontokat szereznek.

Az egyik platform, amely lenyűgöző bővítményeket tartalmaz, Airtable. Nézze meg a szokatlan extrákat az Airtable beszámolónkban.

Trello

A Trello egy kanban tábla, amely lehetővé teszi oszlopok létrehozását és az elemek húzását között. Az egyszerűség ellenére sokat tehet vele. Az „inspiráció” példáinak áttekintése mindenféle ötletet megad.

Trello-board

Meghívhat más tagokat, és megoszthatja velük tábláit. A táblák nyilvánosságra hozhatók, így a Trello remek módja az információk megosztására az ügyfelekkel.

Számos kiterjesztéssel rendelkezik, amelyeket „bekapcsolásnak” hívnak. Különböző nézeteket adnak hozzá, lehetővé teszik, hogy csatlakozzon más platformokhoz és így tovább.

Trello-komornyik

A „komornyik” bekapcsolás lehetővé teszi a feladatok automatizálását. Az intelligens használata sok időt takaríthat meg, főleg, ha olyan feladatokat végez, amelyeket rendszeresen kell létrehozni vagy hozzárendelni. A „Butler” sok nehéz munkát végezhet az Ön számára.

Fájlokat csatolhat a kártyákhoz. A mellékletek korlátozott összege 10 MB lehet az ingyenes csomagban, de ez 250 MB-ra növekszik a fizető felhasználók számára. Ha további helyre van szüksége, olvassa el a nagy felhőfájlokkal kapcsolatos legjobb felhőtároló cikkünket.

Trello-kártya-detail

A kártyák tartalmazhatnak alfeladatok ellenőrző listáit, de a vanília változatban nincsenek függőségek. Ezeket még hozzákapcsolással is felveheti. A TeamGantt kiterjesztés lehetővé teszi Gantt-nézetek és kapcsolatok felvételét. Ha erre szükséged van, akkor nézd meg az igazi dolgot a TeamGantt áttekintésünkben.

A böngésző verzióján kívül a Trello asztali alkalmazásokat kínál Windows és MacOS, valamint mobilalkalmazások Android és iOS számára.

Jira

A Jira inkább „kérdésekben” alapul, mint feladatokban, de mint más projektkezelő szoftverek, ők is a projektek építőkövei.

jira-kanban

A Trello-hoz hasonlóan a kanban tábla nézettel rendelkezik. Van egy „scrum” nézet is, amely lehetővé teszi, hogy a kérdéseket a „sprintben” befejezendő célokat célozza meg..

Ha jelentéseket vagy táblázatokat kell készítenie, Jira fedezte magát. Több mint 20 típust generálhat, beleértve kördiagramokat, oszlopdiagramokat és időjelentéseket.

jira-jelentések

Felvehet részfeladatokat, és ez magában foglalja a függőségeket is, de nehezen tudtuk működtetni őket.

A kommunikáció az Atlassian Confluence szoftverén keresztül zajlik. Jiranak a szokása, hogy más atlasszi szolgálatokhoz hívja Önt, és az átmenet gyakran gördülékeny. A Trello is ezt teszi, például a támogató közösséggel, de nem olyan gyakran, így kevésbé tolakodónak érzi magát.

A Jira mobilalkalmazásokkal rendelkezik Android és iOS rendszerekre, így bárhol felhasználhatja.

Kerek gondolatok

A Trello alapvető szolgáltatásai alapvetőek. Számos bekapcsolással rendelkezik, és rengeteg módon meghosszabbíthatja, de a szokásos formájában meglehetősen korlátozott.

A Jira mindenféle harangot és sípot tartalmaz, és sok funkcióval rendelkezik. Nem minden működik tökéletesen, de beállíthatja és beállíthatja a dolgokat a szíve tartalma szerint. A jelentésgenerátor szintén hasznos.

Az első vér Jira felé kerül, szélesebb vonzókészletével. A Trello egyszerűbb, de bekapcsolása rengeteg extrát kínál. A Jira azonban többet tesz alapértelmezett konfigurációjában.

Ha funkciókban gazdag eszközt keres, olvassa el a Wrike áttekintést. A Wrike az egyik kedvenc platformunk. Üzleti szempontból inkább megközelítést alkalmaz, mint a Trello, és szeletelõbb termék, mint a Jira.

Kerek: Jura Jellemzők pontja

Trello logó
Jira Logo

2

Ár

Ezután az árat nézzük meg. Az olcsóbb jobb, de rugalmasságot, értéket és különféle fizetési lehetőségeket is keresünk. A hosszú ingyenes próbaidőszakok jó, mint egyfajta ingyenes terv.

Ha költségvetését szeretné ellenőrizni, olvassa el a Freedcamp áttekintésünkről egy pénztárcabarát platformról.

Trello

A Trello rendelkezik egy ingyenes csomaggal, amely magában foglalja annak alapvető jellemzőit, és lehetővé teszi, hogy táblánként egy bekapcsolást használjon. Ez elegendő azok számára, akik gyors feladatkezelő rendszert akarnak, vagy csak valami alapvető szükségük van, hogy megosszák a csapatukkal.

Iratkozzon fel egy fizetett tervre, és fórumonként több energiát fog szerezni, és a melléklet mérete 10 MB-ról 250 MB-ra növekszik. Van prioritási támogatás is.

Az egyének extra funkciókat szerezhetnek, ha feliratkoznak a Trello Goldra, amely felhasználónként havonta 3,75 dollárba kerül, éves számlázással. Javított testreszabási lehetőségeket kínál, például matricákat, valamint több bekapcsolást és nagyobb mellékleteket.

Trello-matricák

Ha feliratkozik az vállalati tervre, havonta 20,83 dollár felhasználónként, mindenféle továbbfejlesztett biztonsági és adminisztrációs funkciót kap..

Fizetés hitelkártyával történik, és egyéb lehetőségek állnak rendelkezésre, ha a csapata havonta 5000 dollárt fizet.

Jira

A Jira megosztott árazási rendszerrel rendelkezik: egy azok számára, akik rendszeres előfizetés-alapú szolgáltatásként használják, és egy azoknak, akik magukat üzemeltetik..

Az önkiszolgáló bonyolultabb, és ehhez szilárd műszaki ismeretekre van szüksége. Havi fizetés helyett egyszeri díjat fizet a szoftver használatáért. Kis csapatok számára olcsó – mindössze 10 dollár, ha 10 vagy annál kevesebb van. Ezen felül léggömbök 2500 dollárra kerülnek. Ez drágának tűnik, de egyszeri költség és olcsóbban működik, mint ha havonta 10 dollárt fizet a 25 felhasználó számára, egy év alatt.

Ha önmagát üzemelteti, akkor meg kell fizetnie a saját szerver költségeit, és meg kell adnia a saját tárhelyet is. Hasznos lesz a legjobb felhőalapú cikkről.

Kerek két gondolat

A Trello nagyszerű választás, ha ingyenes szerszámot keres. Más eszközöknek ingyenes kínálata van, de a Trello az egyik legfunkcionálisabb, és ha elégedett vagy azzal, amit csinál, akkor nincs frissítési kényszer.

Ennek okaira számos oka van, mivel a szórakoztató testreszabása és a bekapcsolási lehetőségek sokkal hatékonyabb eszközt tesznek, mint az első pillantásra kinéz..

A Jira szintén jó érték. Előfizetési alapú ajánlata olcsó, de nincs szabad szintje. Ha önmagát üzemelteti, előleget kell fizetnie, de közép- és hosszú távon pénzt kell megtakarítania.

Ne feledje azonban az önálló tárhely költségeit. A saját kiszolgálója pénzbe kerül, tehát nézze meg olcsó web hosting cikkünket. A tárolás szintén rajtad múlik. Ha a szervernek nincs elegendő hely, olvassa el a legjobb online tárhely csapatoknak című cikket.

A saját biztonsága miatt is aggódnia kell. Nézze meg webhelyünk biztonsági részletét, ahol talál tippeket a biztonság megőrzéséhez. Ha nyomon szeretné követni a kiadásokat, olvassa el a legjobb számviteli szoftverről szóló cikket is.

Ez a forduló nehéz hívás, mivel a Trello az egyik legjobb ingyenes eszköz, de a Jira fantasztikus érték a nagy csapatok számára. Kötöttnek nevezzük, mert mindkét platformon megvannak az előnyei.

Kerek: Ár Nincs egyértelmű győztes, mindkettőnek pontok

Trello logó
Jira Logo

3

Egyszerű használat

Itt megvizsgáljuk a könnyű használatot, és megfontoljuk, melyik platform elérhetőbb, lehetővé téve a dolgok problémamentes elvégzését. Ha valami trükkös használni, akkor az iránymutatást és a támogatást is nagyra értékelik. Trello ebben a kategóriában szerepelt jó áttekintésünkben, de lássuk, hogyan lehet összehasonlítani közvetlenül Jirával. Olvassa el a ClickUp áttekintésből egy olyan eszközről, amely jól használható a használhatóságban.

Trello

A Trello kezelése egyszerű és intuitív, és nem kell sokáig kitalálnia. A felülete tiszta, és a legtöbb vezérlése magától értetődő. Fejlettebb funkciói és beépülő moduljai általában egyértelmű útmutatást tartalmaznak azok használatához.

A legtöbb állapotban egyszerűen csak húzza a kártyákat az oszlopok között, hogy megváltoztassák azok állapotát. A kártyákra kattintva módosíthatja a rájuk vonatkozó adatokat, megjegyzéseket fűzhet hozzájuk, hozzárendelheti a felhasználókhoz, címkéket adhat nekik és végezhet egyéb tevékenységeket.

A Trello annyira egyszerű, hogy alábecsülheti, hogy mennyi fejlett funkciója van. Keresse meg a bekapcsolási lehetőségeket, és kísérletezzen mindenféle bővítménnyel, amelyek közelebb hozzák az alapvető szolgáltatáskészletét a fejlettebb platformokhoz. A komornyik bekapcsolása különösen jó a dolgok automatizálásához és könnyen beállítható.

A Trello kezdő útmutatója egy remek hely a használat elindításához. Ez segít megtanulni az alapokat. Néhány hasznos gyorsbillentyűvel is rendelkezik, amelyek segítenek gyorsabban dolgozni, miután a dolgok lefagytak.

Egy másik eszköz, amely jól használható a használhatóság szempontjából, de szélesebb nézet- és funkciókkal rendelkezik, a monday.com. Olvassa el erről a monday.com áttekintésünkben.

Jira

A Jira egy összetett eszköz, sokféle lehetőséggel, képernyőkkel és nézetekkel. Sokféle módon konfigurálhatja és beállíthatja a dolgokat a kívánt módon. De nem mindegyik intuitív, és azt tapasztaltuk, hogy konzultációt folytatunk olyan kérdésekben, amelyekben más platformon nem volt szükség.

Navigációja zavaró volt, hasonlóan elnevezett oldalakkal, és hosszú késéseket tapasztaltunk, amikor körbekattintottunk, néha több, mint 10 másodpercet vártunk, amíg betöltődik. Ez megnehezíti a felfedezést és a dolgok megnézését.

Számos további kisebb problémát is találtunk, például elrendezési hibákat és dolgokat, amelyek nem az első alkalommal jelentkeztek meg.

jira-részfeladatok

Az alfeladatok és a függőségek szintén problémákat okoztak, ellentétben a legtöbb platformon, amely ezeket tartalmazza.

Ez a kör Jira számára nem jelent erőt. Néhány kérdést találtunk áttekintésünk során, de hogy igazságossá tegyük, hogy ezek a fogak problémái voltak a nemrégiben hozzáadott szolgáltatásokkal. Érdekelni fogjuk, hogy hogyan javult a következő alkalommal, amikor megnézzük.

Három kör gondolatok

Ebben a fordulóban csak egyszer volt győztes. A Trello könnyen kezelhető, Jira pedig nem. A Trello akadálymentességét szögezték le. A felülete tiszta, a kezelőszervek intuitívak. Maguk használják itt a Cloudwards.net webhelyen, és ritkán vannak problémák vele.

Jirának nagyon sok felhasználhatósági problémája van, de amint már említettük, ezek valószínűleg kiküszöbölésre kerülnek, mivel a közelmúltbeli változások kiegyenlítődnek. Azok a fejlesztők, akik nagy közönségből állnak, szintén kevésbé fogják zavarni a könnyű használatot, mint mások.

Ennek ellenére ez a Trello kerek, és utal rá, hogy könnyen használható és rendkívül funkcionális platformot hozzon létre..

Kerek: Könnyű használat a Trello számára

Trello logó
Jira Logo

4

Biztonság & Magánélet

Itt hasonlíthatjuk össze Trello és Jira biztonságát és adatvédelmét. Ugyanaz az anyavállalat, tehát kíváncsi vagyunk arra, hogy megosztják-e a műszaki DNS-t. Mindkét platform, különösen a Jira, az Atlassian szolgáltatások felé fordul, így kíváncsi vagyunk, mi másuk van a motorháztető alatt.

Trello

Bár a Trello a felhasználók számára elérhető, nem igazán alkalmazkodó a potenciális bűnözőkhöz, és számos olyan funkcióval rendelkezik, amelyek megvédik Önt a veszélytől.

Kétféle tényezőjű hitelesítést is használhat ingyenes tényezője alapján, hogy fiókja biztonságban legyen, ha a jelszava sérült. Olvassa el az erőteljes jelszócikk létrehozásával kapcsolatos cikket, amely elsősorban nehezebb kitalálni.

A Trello az Amazon Web Services szolgáltatást használja infrastruktúrájához, és erős titkosítással rendelkezik, hogy adatait rossz kezektől távol tartsa. A TLS 128-bites adatátvitelt az átvitel során, az AES 256-biteset a kiszolgálóin tárolt adatokhoz.

A legfejlettebb funkciók a fizetett és az Enterprise felhasználók számára vannak fenntartva. Van domain korlátozott meghívás, ha nem akarja, hogy a csapat tagjai meghívják azt a srácot, akivel nyaraltak, hogy megtekintsék az ön tábláit.

De ki is kapcsolhatja a csapatfiókokat, miközben megőrzi adataikat. Ez akkor hasznos, ha valaki elhagyja, és munkáját másnak kívánja átadni.

Korlátozhatja a felhasználók által feltölthető csatolmánytípusokat, korlátozhatja az általuk felvehető bővítéseket, és ellenőrizheti, hogy mit tehet a csapat. Ez nagyszerű módszer a problémák megelőzésére és az új felhasználók biztonságos bevonására.

A Trello külső tanúsítvánnyal rendelkezik, beleértve az SOC 2 Type 1 és a PCI DSS-t. A magánéletét is komolyan veszi, és megfelel az EU-nak. és a svájci-amerikai. adatvédelmi pajzsok. Hibaköltségeket is kínál, lehetővé téve a közösség számára a problémák megtalálását és kijavítását.

Jira

A Jira-nak egy részletes, nyitott weboldala van a biztonsági és adatvédelmi gyakorlatáról. A Trello-hoz hasonlóan megfelel az EU-USA-nak. és a svájci-amerikai. adatvédelmi pajzsok. A TLS v1.2 verziót használja az átvitt adatok titkosításához. Nem találtunk információt arról, hogy a tárolt adatok hogyan vannak titkosítva.

Két tényezős hitelesítés érhető el, de fizetős kiterjesztést igényel, felhasználónként 10 dollárba kerülve. Olvassa el a kétfaktoros hitelesítésről szóló cikkünket a szolgáltatásról szóló további információkért.

Ismét, mint a Trello, SOC 2 Type 2 és PCI DSS tanúsítvánnyal rendelkezik, valamint ISO 27001 és ISO 27018.

Ez ismét megegyezik a Trello-val a bug bounty programok támogatása szempontjából. Jelentést tesz a múltbeli biztonsági megsértésekről is, bár az utóbbi 2010-ben volt, ami nem is nagyon aggódó.

Megkaptuk az ügyfélszolgálat munkatársait, akik a projekt adatait nézték meg, amikor rutin kérdést tettek fel nekik, ami nem elfogadható az Ön személyes adatait kezelő szolgáltatás számára. Sajnálatos, mert ettől eltekintve, elégedettek voltunk Jirával ezen a területen.

Ha többet szeretne tudni az adatok biztonságáról, olvassa el tanácsot az adatvédelmi cikkről.

A Jira egyes biztonsági gyakorlatai nem feltétlenül válnak át az ön házigazdájaként, tehát a dolgok kezelése lesz a feladata.

Négy forduló gondolatok

Bár nem voltunk elégedettek a Jira támogatási eseményével, nem vagyunk biztosak benne, mennyire releváns az ugyanazon társaság tulajdonában lévő két eszköz összehasonlítása szempontjából. Lehetséges, hogy elvégre megosztják a támogató személyzetet.

Mindkét platformon erős titkosítás, tanúsítások és rengeteg lehetőség áll rendelkezésre arra vonatkozóan, hogy a felhasználók hogyan férhetnek hozzá az Ön adataihoz.

A Trello mindenki számára kétfaktoros hitelesítéssel rendelkezik, és továbbfejlesztett funkcióit egyszerűvé teszi. Amikor figyelembe vesszük a Jira-val kapcsolatos támogatási problémánkat, Trello tovább megy az előttünk és megnyeri az utolsó fordulót.

Kerek: Biztonság & Trello adatvédelmi pontja

Trello logó
Jira Logo

5

Az ítélet

Négy fordulóban Jira nyert tulajdonságokkal, és tele van velük. A Trello egyszerűbb, de rengetegféle módon bővítheti azt bekapcsolása révén. Mindkettő olcsó, de különféle fizetési lehetőségeket kínál.

A biztonság és a magánélet egy másik szoros terület, de a Trello két tényezőjű hitelesítése nagy plusz, és a Jira adatvédelmi kérdése ismét felveszi a fejét, így a Trello ott nyer. Könnyű használat esetén azonban a Trello utcák előtt áll. Ennek ellenére a Jira-ra gondolkodó fejlesztõket nem zavarja a bonyolultság, és akár élvezheti is.

Ez két fordulót tesz egyre, egy nyakkendővel, és a Trello nyeri a győztest. Könnyen kezelhető eszközként nem veri le, és a motorháztető minőségében meglepő mennyiséggel rendelkezik. Sokféleképpen bővítheti azt is, ha erőfeszítéseket akar tenni. Miután megismerte az alapokat, érdemes átnézni a bekapcsolást, hogy megtudja, mit kínálhatnak a csapatod.

Nyertes: Trello

Bár a Trello-t győztesnek tettük, mindkét eszköz jó abban, amit csinál, és az egyiket, amelyet választott, inkább az Ön igényei fogják meghatározni, mint bármi más. Ha valami egyszerűt akar, a Trello a legjobb választás. Ha szüksége van valamire fejlettebbre, az Jira.

A Jira-t nehezebb használni a dobozból, de számos olyan funkciót tartalmaz, amelyeket a fejlesztők imádni fognak. Ez lehetővé teszi a projektek szakaszokra bontását és a projektekkel kapcsolatos információk kezelését. Az önfogadó opció a műszakilag képes csapatok számára is megfelelő lesz. Ha önálló vendéglátót szeretne látni, olvassa el a Redmine áttekintésünket egy másik, megfontolásra érdemes lehetőségről.

Ha kipróbálta a Trello-t vagy a Jirát, vagy véleménye van arról, hogyan hasonlítják össze, kérjük, mondja el nekünk a megjegyzésekben. Köszönöm, hogy elolvasta.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map