Trello kezdő útmutató: a Kanban Can-Can

A feladatkezelés minden projekt nélkülözhetetlen része. Helyes javítás lehet a különbség a siker és a kudarc között. Szerencsére, ha jobban kell szerveződnie, rengeteg segítség áll rendelkezésre. Számos jó, ingyenes eszköz áll rendelkezésre a dolgok megkönnyítésére, köztük a Trello. Noha ez elég egyszerű, összeállítottuk ezt a Trello kezdő útmutatót, hogy az átmenet még simább legyen.

Van is Asana kezdő útmutató, ha ez a program jobban megfelel Önnek. Ha azt szeretné látni, hogy a kettő hogyan rakódik össze, olvassa el a Trello vs Asana összehasonlítási áttekintést.

A Trello egy egyszerű és hatékony eszköz a feladatok kezeléséhez és szervezéséhez. Célja a csapatok, mint a projekten belüli elemek szervezésének módja, de nincs ok arra, hogy önmaga ne használja. Meglehetősen sokoldalú és rengeteg testreszabási lehetőséget kínál, amint azt a Trello áttekintésünkben elolvashatja.

Ez azt jelenti, hogy könnyen beállíthatja a különböző feladatokhoz.

A fejlettebb funkciók, például az erőforrás-kezelés és a költségkövetés érdekében érdemes megnéznie a bonyolultabb eszközöket. A legjobb projektmenedzsment szoftver listánk remek hely a kezdéshez.

A Trello használata gyerekjáték. Mi magunk használjuk a Cloudwards.net-en a munkafolyamat kezelésére, és ha ez nem ajánlás, akkor nem tudjuk, mi az.

Feliratkozás

A regisztrációhoz csak ki kell töltenie egy egyszerű űrlapot, válaszolni kell a megerősítő e-mailen. Ezután egyenesen elindíthatja az első táblát, amelyen már van néhány mintaoszlop a helyén.

Trello-sign-up

Az alapszintű Trello számla ingyenes, és lehetővé teszi, hogy a legtöbbet elvégezze. Nem egy olyan alkalmazás, amelyre csak feliratkozik, hogy néhány órán belül elérje a korlátait. Az alapcsomag kiváló, és nem is bántja a frissítést.

Ha szeretne feliratkozni az aranycsomagjára, mégis rengeteg tetszik. A csatlakozási korlát 10 MB-ról 250 MB-ra növekszik. Felvehet egyedi háttereket a táblákra, és számos szórakoztató funkció van, például matricák, egyedi hangulatjelek és bekapcsolások.

Az aranycsomag évente 45 dollár, tehát nem is fogja megtörni a bankot. A böngészőben való futtatáson kívül a Trello elérhető az Android és iOS rendszerhez is, így útközben is kezelheti a dolgokat..

Mit tudsz tenni a Trello-val??

Meghívhatjuk Önt Trello-ra egy csapat vagy cég meghívásával, ebben az esetben először együtt fognak dolgozni a testülettel. Ha azonban először indítja el, akkor a dolgokat önnek kell beállítania.

Ehhez kezdje az Ön számára biztosított alapértelmezett táblával, vagy kattintson a képernyő bal felső sarkában található „táblák” gombra. Ha már vannak táblák, ott válthatsz közöttük. Akárhogy is, akkor egy új létrehozásához kattintson az „új tábla létrehozása” elemre az alább bemutatott új fórum párbeszédpanel megjelenítéséhez.

Trello-create-board

Itt megnevezheti az új táblát, kiválaszthatja annak háttér színét vagy képét, és eldöntheti, hogy magán- vagy nyilvános-e. A nyilvános fórum az egész internet számára látható lesz, ami nagyszerű, ha rendezvényt vagy nyilvános gyűjtőhelyet működtet, de kevésbé, ha irodai teafolyamatát szervezi.

Miután kiválasztotta a kívánt beállításokat, kattintson a „tábla létrehozása” elemre, és íme. Az új táblád teljes dicsőségében megjelenik.

Trello-board

A szívében a Trello egy kanban tábla, amely lehetővé teszi a munka mozgatását oszlopról oszlopra. Amikor új táblát hoz létre, három oszlop vagy lista jelenik meg, amelyeket már hozzáadott: „csinálni”, „csinálni” és „kész”. Ez ötletet ad a Trello-projektek elrendezéséről.

A munkafolyamatnak balról jobbra kell haladnia, de hozzáadhat annyi köztes fázist, amennyire szüksége van.

Munka a listákkal

Használhatja a mellékelt listákat készenléti listaként, vagy ha úgy tetszik, nevezze át őket, hogy ábrázolja a projekt különböző szakaszát..

Ha három kategóriánál többre van szüksége, akkor kattintson az „Hozzáadás a listához” elemre egy másik csoport létrehozásához. Ismét felhívhatja őket, ahogyan csak akarja, tehát rengeteg lehetőség van a kreativitásra. Például megnevezheti az egyes listákat egy csapattag vagy egy másik csoport után a vállalaton, hogy megjelölje, kinek van kinek rendelve.

A bal oldalon lehet egy hozzá nem rendelt oszlop, amellyel a csapat tagjai kiválaszthatják a munkát, majd egy oszlop követheti, amely jelzi, hogy melyik szakaszban van a munka. Sokféle módon használható. Gondoljon arra, hogyan oszthatja fel a feladatokat, majd nevezze el az oszlopokat.

Kártyák hozzáadása

A listák eleinte üresek, de a kártyatartókként szolgálnak. Felveheti őket a „kártya hozzáadása” gombra kattintva. Ezután nevezze el kártyáját annak a feladatnak megfelelően, amelyet képviselni szeretne, kattintson a „Kártya hozzáadása” elemre, és kész.

A kártyákat helyről a másikba mozgathatja húzással és ejtéssel. Amikor egyikét mozgatja, mindenki, aki az adott tárgyon dolgozik, üzenetet kap, amelyben azt mondja, hogy áthelyezték, így a következőknek megnéznie kell, hogy folytassa, függetlenül attól, hogy emlékszik-e elmondani nekik.

Kártyára kattintással párbeszéd nyílik meg, amelyben kommentálhatja, megnézheti a hozzá kapcsolódó korábbi tevékenységeket, és hozzárendelheti a csapat tagjait. Különleges kártyákat nézhet, hogy megbizonyosodjon arról, hogy értesül a változásokról.

Trello-kártya-detail

Felvehet határidőket és beállíthat üzeneteket is, hogy emlékeztesse az embereket, amikor közelednek. Bár soha nem történik velünk, hallottuk, hogy a határidők elmulasztása másutt nagyon gyakori.

Jobban néz ki

Ha szeretné, hogy a kártyák vonzóbbnak tűnjenek, matricákat adhat hozzá. A matricák olyan képek, amelyek a képernyő jobb oldalán található menü „matricák” elemére kattintva találhatók meg. Ezek kártyákra húzhatók, és nagyszerű módja annak, hogy vizuálisan megkülönböztethetők legyenek.

Trello-matricák

Tizenket kínálnak ingyenes csomagban, többet is elérhetők, ha fizetős csomagra frissít. A frissítés lehetővé teszi a saját képek használatát is. Például a vállalati tervek használata kiváló módja annak, hogy a projektek tulajdonjogát növeljék.

Trello-címkék

Kártyacímkéket is hozzárendelhet, ami lényegében csak a színkódolás választható szöveggel. Ez egy másik hasznos módszer a kategorizáláshoz, és a táblák vizuális olvashatóságához.

Ha még inkább el szeretné osztani a kártyát, hozzáadhat egy ellenőrző listát, amely megmutatja, mit kell tennie a kártya befejezéséhez. Az ellenőrző listák tartalmaznak bizonyos alfeladatokat, amelyek bejelölhetők, amikor rajtuk dolgozol. Egy hasznos sáv megmutatja, milyen közel áll a befejezéshez, ami különösen akkor hasznos, ha sok elem van kitöltve.

Trello-ellenőrző lista

Az alapok kerekítése

Ezek a Trello használatának alapjai. Nagyon sok mindent el lehet érni csak az alapvető funkciókkal, és sokat lehet tenni az igényeinek megfelelő beállításhoz.

Gyors, intuitív és érzékeny. A felhasználói felület könnyen olvasható, és a legtöbb megnézhető azáltal, hogy megnézi. Soha nem kellett megnéznünk a súgó oldalakat, amikor azt használtuk, és soha nem tettem ezt az útmutatót.

Ha szüksége van rá, a súgórendszer átfogó, több mint 200 cikkben ismerteti, hogyan működik ez az egész. Van egy aktív közösségi fórum is. Ha nem talál választ kérdésére, valószínűleg néhány órán belül megkapja azt. Arra is kérhet segítséget a Trello ügyfélszolgálatától, hogy kapcsolattartási űrlapot használ.

Trello-contact

A Trello csapat felépítése

A fő kijelző tetején kevés kör található, amelyek képviselik az embereket, akik hozzáférhetnek az egyes táblákhoz. A körökben látni fogják az emberek profilképeit, ha beállították őket vagy kezdőbetűiket.Ha további embereket meghív, kattintson a kis alakra egy pluszjel mellett a jelenlegi felhasználók jobb oldalán..

Trello meghívás

Ha vállalkozása több táblát használ, akkor érdemes tovább menni és csapatot felállítani. A táblákhoz hasonlóan meghívhat embereket a létrehozott csapatokba.

Trello-team

Ha készen áll a csapat tagjaira, elkészítheti a szükséges táblákat. Kezelhetők, mint korábban. Az egyik jó lehetőség, hogy a Slack táblákat társíthatja a csapatával. Ez lehetővé teszi olyan dolgok elvégzését, mint például a Slackon keresztül értesíteni mindenkit a Trello változásairól.

Ha a csapata a Slackot használja a rendszeres kommunikációhoz, akkor hasznos a Trello változásokat ugyanabban a helyen látni. A Slack használatának a csapata javára történő további felhasználásáról olvassa el a Slack legjobb felhőalapú tárolásáról szóló cikket.

Trello-team-menedzsment

Mélyebb mélyedés – a Trello speciális funkciói

Miután megismerte a Trello alapjait, van néhány hasznos trükkö, amelyek segítenek minél többet kihozni belőle. A mellékleteket a kártyákra húzva megoszthatja őket. Készíthet listákat dupla kattintással, és a „?” Megnyomásával megjelenítheti a billentyűparancsok listáját. a billentyűzeten.

A Trello hasznos funkciókkal rendelkezik az opciók képernyőin is. Van egy színvak mód, tehát ha színkóddal látta el a kártyáit, akkor biztos lehet abban, hogy mindenki láthatja, mi az. Beállíthat olyan dolgokat is, mint például két tényezős hitelesítés, ha fiókját meg akarja védeni a számítógépes bűnözés ellen.

Lehetőség van a Trello személyes adatainak letöltésére is. Noha a Trelloval kapcsolatban nincsenek különösebb aggodalmaink, ez egy jó tulajdonság. A magánélet védelméről szóló cikkünkben mutatókkal szolgál arra, hogy mit tehet az adatai bizalmas kezelése érdekében az interneten. További hasznos tippeket a Trello dokumentációjában tekinthet meg.

Apptastic integrációk

A Trello másik nagyszerű tulajdonsága a bekapcsolás. Ezek lehetővé teszik, hogy sok más alkalmazással és szolgáltatással integrálhassa. Körülbelül 30 szolgáltatást nyújt a Trello, de más, harmadik féltől származó bekapcsolások is rendelkezésre állnak. Túl sok támogatott szolgáltatás van a részletekhez, de a választékban megtalálhatók a Twitter, a Gmail, a GitHub, a Salesforce, a SurveyMonkey és a Jira.

Van naptár is, így áttekinthető képet kaphat arról, hogy mikor kell tennie. Ugyanakkor frissítenie kell a fiókját, hogy többféle frissítést használhasson.

Végső gondolatok

Napi millió felhasználóval könnyen belátható, hogy a Trello miért lett a közelmúltban 400 millió dollár. Könnyen kezelhető és ingyenes az induláshoz, ezért érdemes megnézni, hogy az új feladatkezelő szoftver piacán van-e. Még ha nem is, érdemes lehet megnézni a teendők listájának képességét, hogy jobban szerveződhessen.

Ha online csapatban dolgozik, és javítani akarja a termelékenységét, a Trello remek eszköz erre. Egyéb hasznos szoftverekkel kapcsolatban tekintse meg a legjobb virtuális csapat szoftveres eszközök listáját.

Reméljük, hogy ez az útmutató segített megismerkedni a Trello-val, és megmutatta Önnek egy kicsit, mit tehet vele. Ha kipróbálta, és van valami, ami elmondja nekünk tapasztalatait, mondja el nekünk az alábbi megjegyzésekben. Köszönöm, hogy elolvasta.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me