SiteGround vs HostGator: Összeomló vereség 2020-ban, de kinek?

A legjobb webtárhely felkutatására irányuló folyamatos utazásunk részeként összehasonlítjuk a vállalkozás két legnagyobb nevét: a SiteGround és a HostGator. Mindkettő elismeréssel rendelkezik, mivel a SiteGround keres egy helyet a legjobb webtárhelyünkön a WordPress útmutató számára, és a HostGator koronát vesz a legjobb web hosting webhelyen a kisvállalkozások számára. 


Csak egy módja van annak, hogy megtudjuk, melyik a legmegfelelőbb az ön számára, és ez egymás ellen dobja őket a SiteGround és a HostGator bemutatásában. Össze fogjuk hasonlítani a két szolgáltatót egy forduló sorozatán keresztül, hogy megtudjuk, melyik a legjobb a dollárhoz. Igaz, hogy a HostGator hasonló a Bluehosthez, tehát azt gondoljuk, hogy úgy fog működni, mint a SiteGround vs Bluehost mérkőzésünk. 

Összehasonlításunk célja a két lehetőség legjobb webtárhely-szolgáltatójának megtalálása, és általában nem a legjobb. Ha azt szeretné látni, hogy a versenytársak hogyan teljesítenek a teljes tárhelypiac ellen, olvassa el a SiteGround és a HostGator áttekintést.

Harc felállítása: SiteGround vs HostGator

Általában nyolc kategóriába soroljuk a web hosting szolgáltatókat. Annak ellenére, hogy kiválóan alkalmas az áttekinthetőségre, de hosszú és meglehetősen unalmas összehasonlítást tesz lehetővé. Ehelyett öt körbe kondenzáltuk kritériumainkat, nemcsak a rövidség érdekében, hanem az összehasonlítás is ugyanolyan súlyozott.. 

Minden kör megér egy pontot, és az nyer, ha a szolgáltató rendelkezik a legtöbb ponttal a végén. Pontot szerezni a hostolási típusokban nem olyan értékes, mint egy pont megszerzése a sebességnél, tehát egyesítettük a fordulókat. 

Az öt fordulópont, amelyet összehasonlítunk a HostGator és a SiteGround beépítéséhez, jellemzők, árképzés, egyszerű használat, sebesség és biztonság. 

Az egyetlen hiányzó kategória a támogatás, amely ebben az esetben nem nagy ügy. Egyes szolgáltatók, például a Hostinger kiváló támogatást nyújtanak, míg mások, mint például a FatCow, nem (lásd a Hostinger és a FatCow áttekintést). Szerencsére a SiteGround és a HostGator egyenletesen illeszkedik a támogatásba.

1

Jellemzők

Először a szolgáltatások. Noha a kifejezés nagyon sokat meghatározhat a webtárhelyről, különösen néhány dolgot keresünk. A webhely felépítésének egyszerű módja – akár a WordPress, akár egy webhely-készítő – alapvető fontosságú, csakúgy, mint a napi biztonsági mentések és a szilárdtestalapú meghajtók tárolása. Minden más megkülönbözteti a szolgáltatót a csomagból. 

SiteGround

A SiteGround kitűnő tulajdonságokkal rendelkezik. Az alapvető kérdésekre a tervek kiterjednek, ideértve a napi biztonsági másolatot, a weboldal készítőt és az SSD tárolást, de bizonyos terveknek is vannak sajátosságai. Eltérően például a Bluehost-tól, a SiteGround megalapozza a szolgáltatások alapját, és drágább tervek alapján épít rá (olvassa el a Bluehost áttekintésünket). 

Különösen a weboldal készítője emelkedik ki. Számos internetes házigazda tartalmazza a weboldal-építőket a tervükkel, de gyakran közepes jellegű utógondolatok, nem pedig teljes értékű eszközök (lásd például a GoDaddy GoCentral áttekintését). A SiteGround segítségével az egyik legjobb web-készítőt kaphatja Weebly-ben.

weebly blogbeállítások

Amint azt a Weebly áttekintésünkből láthatjuk, ez megadja azokat az eszközöket, amelyek szükségesek egy gyönyörű weboldal felépítéséhez. Az ingyenes verzió a regisztrált domainhez tartozik, de magasabb szintre frissítheti, ha több médiatárolásra vagy kibővített e-kereskedelmi funkcióra van szüksége.. 

Ha nem szeretne webhely-készítőt használni, akkor a WordPress szolgáltatást a cPanel kínálja. A SiteGround a legjobb módja annak, hogy olcsóbbá váljon a kezelt WordPress tárhely, mert magában foglalja a WordPress státuszt, a szabadalmaztatott gyorsítótár-bővítményt és a kezelt frissítéseket ingyen. Ez a tetején található az automatikus napi biztonsági mentések, a Cloudflare integráció és az ingyenes SSL / TLS tanúsítvány.

HostGator

A HostGator éppen olyan sok funkciót kínál, mint a SiteGround, ha nem több. Ennek hiányában hiányzik a SiteGround felállásának fontos szempontja. Bár rendelkezésre állnak funkciók, az alapvető fontosságúak nem szerepelnek a tervek között. Ezáltal a megcsípő fillérekért olyan web hosting terv működik, amely nem rendelkezik alapvető funkcióval. 

A jóval kezdve azonban hozzáférhet a Weebly-hez, függetlenül attól, hogy melyik tervet választja. Valójában a HostGator két webhely-készítőt foglal magában az Ön tervével. Építhet a Weeblyre vagy a HostGator Gatorjára. Javasoljuk azonban az előbbiekkel való együttlépést, mivel a Gator sok kívánságot hagy (olvassa el a Gator-áttekintésünket). 

Hostgator-review-piacon

Vannak további finomságok is, ideértve a 200 dolláros hirdetési jóváírást is, amely a Bing és a Google között oszlik meg, és 52 egy kattintással rendelkező telepítőt. Ahogy a harmadik fordulóba jutunk, ezek a telepítők a MOJO piactéren keresztül mennek keresztül, ami múltban problémákat okozott nekünk (a példát olvassa el a JustHost áttekintésünkben). 

Ezek a finomságok azonban helyettesítik az alapvető funkciókat, beleértve az automatikus napi biztonsági mentéseket, az SSD tárolást és a rosszindulatú programok ellenőrzését. Ez a 200 dolláros hirdetési jóváírás nem jut el messze, és ha az elérés az, amit elárul, akkor egy gyors, SSD tárolóval rendelkező webhely több felhasználót vonz. A HostGator minden rosszra összpontosít, elválasztott és kiegyensúlyozatlan funkciók listájához vezetve.

Kerek gondolatok

A HostGator és a SiteGround lenyűgöző funkciókat kínál, de úgy tűnik, hogy a HostGator tévesen alkalmazza megközelítését. A SiteGround megadja az alapvető elemeket minden tervhez, és ehhez épít a drágább rétegekkel. A HostGator ezzel szemben elrejti az olyan szolgáltatásokat, mint az SSD tárolás és a napi biztonsági mentések a fizetőfal mögött, egyértelművé téve ennek a fordulónak a győztesét.. 

Kerek: Jellemzői pont a SiteGround számára

SiteGround logó
HostGator logó

2

Ár

A webtárhely árazása nem olyan egyszerű, mint például VPN-véleményeinkkel. Annak egyértelmű kipróbálásakor, hogy olcsó webtárhelynek tűnik, a szolgáltatók félrevezető árakat hirdetnek, amelyek pusztító következményekkel járhatnak, amikor ideje kijelentkezni (példaként olvassa el az Arvixe áttekintésünket). Ez a forduló nem csak a webgazda áráról szól, hanem arról is, hogy mennyire világos ez az ár.

SiteGround

A SiteGround egy non-nonsensen árképzési rendszerrel rendelkezik, amelyről lemaradhatunk. Annak ellenére, hogy nem olyan világos, mint a DreamHost – kevés olyan, amint azt a DreamHost áttekintésünkből láthatjuk – a SiteGround nem próbálja megtéveszteni a felhasználókat, amikor ideje kijelentkezni. Még ennél is jobb, hogy a SiteGround olcsón kezdődik.

Amikor feliratkozik, bevezetési díjat kap, amely olcsóbb, mint a megújítás, amely a legtöbb webes házigazda számára szokásos. Ez a megújítási ár azonban nem változik az időtartam alapján. A legtöbb internetes házigazda magasabb havi díjat számít fel, minél rövidebb az időtartama, amit a SiteGround szerencsére nem tesz. 

Ezenkívül rugalmasan választhatja meg az Ön számára megfelelő időtartamot. Egy-három év tárhelyet és havi tervet kínál. A havi terv 14,95 dolláros beállítási díjat tartalmaz, ami bosszantó, de az ár ugyanaz. A SiteGround egyike azon kevésnek, amely havonta történő árazást kínál közös tervek alapján, ami jó. 

Ha kipróbálja a szolgáltatást, és úgy dönt, hogy nem Önnek szól, 30 napos pénz-visszafizetési garancia vonatkozik a megosztott tárhelyre. A felhő-tárolásnak csak 15 napja van, ami csalódást okoz, és a dedikált tárhelynek nincs garanciája. Ennek ellenére a 30 napos ablak lefedi a SiteGroud legtöbb felépítését.

HostGator

A HostGator webhelyére pillantva megbocsásson neked, mert azt gondolja, hogy olcsó. Ezzel ellentétben áll azzal, amit szeretnénk látni a webgazdaktól. Nem egyértelmű, hogy melyik árat fizeti, amíg eljön az ideje megnézni. A havi 3 dollárnál kevesebbnek tűnő tervek gyakran több mint 100 dollárt jelentenek.. 

A webhelyen az az ár jelenik meg, ha három év előzetes megvásárlást vásárol. A HostGator nem egyedül a többéves árengedményekben – olvassa el a Hosting24 áttekintésünket, ha megtudja, mi a szolgáltatás helyesen -, de egyedül az ár megnövekedése, ha rövidebb időre jár. Ha kevesebb, mint egy éve érdekli, akkor a megosztott tervek ára több mint megduplázódik. 

Végül többet fizet, mint amennyit a versenyen tennének. A legolcsóbb megosztott terv, amelyet havonta 2,75 dolláron hirdetnek, havonta kevesebb mint egy éve, havonta 11 dollár. Annak ellenére, hogy egy, három és hat hónapos terveket kínálnak, az ár megegyezik közöttük, aminek nincs értelme. 

Ennek ellenére a HostGator nagylelkűbb a visszatérítési ablakon. 45 nap áll rendelkezésére, hogy megszüntesse a tervét, és visszatérítést kap, amely jobb, mint a SiteGround, de nem olyan jó, mint az InMotion Hosting. Amint az InMotion Hosting áttekintésből olvashat, ez a szolgáltatás 90 napot igényel a visszatérítés igénylésére. 

Kerek két gondolat

A HostGator drágább, mint a SiteGround. Ez figyelmen kívül hagyja a megtévesztő árazás kérdéseit is. Noha a HostGator enyhén él egy hosszabb pénzvisszafizetési ablakon, a SiteGround konzisztensebb és átláthatóbb az árazásánál, ezzel második győzelmet biztosítva ebben a párbeszédben..

Kerek: A SiteGround árpontja

SiteGround logó
HostGator logó

3

Egyszerű használat

A webtárhely könnyű használata főként a pénztárra és a beállításra összpontosít. A webhely elindítása után nem kell sokat foglalkoznia az internetes házigazdával, nagyobb hangsúlyt fektetve a webhely felállítására és működtetésére. Ebben a szakaszban megvizsgáljuk, hogy mennyire könnyű megtenni a pénztárt, valamint azt, hogy mennyi energia áll rendelkezésre webhelyének beállításához..

SiteGround

A SiteGround modernizált és hívogató weboldallal rendelkezik. A felső menüben csak maroknyi tárhely található, így könnyű megtalálni, amire szüksége van. Ha megtalálta a kívánt tárhely típusát, a terv kiválasztása is egyszerű. A SiteGround azonnal biztosítja a legfontosabb különbségeket a szintek között, az összes szemcsés részletet eltemetve egy összehasonlító táblázatba.  

A tiszta ár nagyon sokat segíti a könnyű használatban is. A pénztáron történő átutazás egyszerű, csakúgy, mint a fiók hitelesítő adatainak beállítása, de a dolgok ezután szétesnek. A SiteGround elmozdul a modern és izgalmas helyről a dátumra és az elefántra, miután átlépte a bejelentkezési képernyőt. 

A bejelentkezés után a számla vezérlőpultján – és nem a cPanel-ben – dátummal érkezik. Annak ellenére, hogy használható, a SiteGround felhasználhat egy arcmaszkot, amikor a szolgáltatás kezelésére vonatkozik. Nagyon kedvezzük az A2 Hosting által kínált egyszerűsített fiók-irányítópultot (olvassa el az A2 Hosting áttekintésünket). 

Siteground-review-cpanel

A cPanel nem sokkal jobb, és rájutni rémálom. A megvalósítás nem annyira sértő, mint a HostPapaé – néhány megvalósítás van, ahogy a HostPapa áttekintésből olvashatjuk -, de ez nem a modern cPanel, amellyel más webes hostokkal ismerkedtünk meg. A SiteGround használható, de sokkal inkább házimunkának tűnik. 

HostGator

A HostGator a SiteGround inverze. Vezérlőpultja kiváló, de a regisztráció nehéz. Ennek néhány oka van, ideértve a megtévesztő árazást és sok tervet, de a legnagyobb probléma az, hogy különböző bejelentkezési területek vannak. Ha webhely-készítőt használ, akkor a webhely különböző területeire kell belépnie, hogy bejelentkezzen a Gatorba vagy a szokásos tárhely irányítópultjára.. 

Még több probléma merült fel, amikor megpróbáltunk odajutni. A regisztráció után a HostGator elküldi a fiók hitelesítő adatait, egy véletlenszerűen létrehozott jelszóval együtt. Nem törődünk ezzel a megközelítéssel, nem csak azért, mert bosszantó, hanem azért is, mert tartalmazhatja az Ön bejelentkezési adatait (erről bővebben olvashat a LunarPages áttekintésben). 

Ráadásul nem tudtuk használni a létrehozott jelszót. Közvetlenül lemásoltuk a jelszót, és a LastPass-ban tároltuk (olvassa el a LastPass-áttekintésünket), de nem működött, még akkor sem, ha a tárolt jelszót összehasonlítottuk az e-maillel. Ha a HostGator nem küldött nekünk helytelen információkat, akkor nincs oka annak, hogy a jelszó nem lett volna működőképes. 

Szerencsére sok ilyen kérdést elfelejtettünk a jelszó visszaállítása után. A HostGator jó helyet kapott a legjobb webtárhelyünkön a cPanel útmutatóval és jó okból. Modern és intuitív felülettel rendelkezik, amely megkönnyíti a webhely kezelését és a kiegészítő szolgáltatások vásárlását. 

Hostgator-review-cpanel

A webhely kezelésével kapcsolatos minden egyszerű, ami felszámolja a regisztráció során felmerült problémák sokaságát. 

Három kör gondolatok

A HostGatornak problémái voltak a telepítéssel, míg a SiteGround egyértelmű volt. Azt mondta: mihelyt eljött a szolgáltatás kezelésének ideje, a HostGatornak volt előnye. Bár a SiteGround továbbra is ugyanolyan használható, nem olyan hívogató vagy intuitív, mint a HostGator.

Kerek: Könnyű használat a HostGator számára

SiteGround logó
HostGator logó

4

Sebesség és Uptime

Míg más szakaszok általában vélekednek, a sebesség konkrét. Két szolgáltatással teszteljük a szolgáltatásokat: a Pingdom Speed ​​Test és a Load Impact. Teszteinket a legolcsóbb megosztott terv alapján futtatjuk, a WordPress üres verziójával telepítve, így megkaphatjuk az alapértelmezett leolvasást arról, hogy a webgazda milyen jól teljesít. 

SiteGround

A SiteGround az egyik legjobban teljesítő, amit a webes házigazdák között láttam. A Pingdom Speed ​​Test eredményeink szerint gyors volt, bár eleinte nem tűnt így. 2,98 másodpercbe telt az üres WordPress webhely feltöltése, de 2,4 másodpercet töltöttünk a DNS felbontására. A fontosabb csatlakozási és várakozási mutatók mindössze 280 milliszekundumot adtak.

Siteground-review-sebesség-teszt

Végül a Pingdom Speed ​​Test az üres webhelyhez a 100-ból 96-at adott, ami a legjobb pontszám, amit a gyors, de túl drágult Pagely-en kívül láthattunk (olvassa el a Pagely-áttekintést).  

A webhelyet a Load Impact segítségével is futtattuk, amely öt perc alatt 50 virtuális felhasználót küldött a kiszolgálóra. Az egyes virtuális felhasználók válaszidejének tesztelése mellett feljegyeztünk az út során felbukkanó hibákat. Egyes esetekben 0 milliszekundum töltési idő van, azaz a webhely nem válaszol. 

Siteground-review-loadimpact

Szerencsére ez nem volt probléma a SiteGround-rel. A teszt során konzisztens maradt, mínusz a kezdet felé mutató ütközés. Ezenkívül egy 99,9% -os rendelkezésre állási garancia garantálja webhelyének élő működését. Ha webhelye 99,9 százalék alá esik, akkor a SiteGround kompenzálja Önnek egy ingyenes havi hostolási hónapot minden egyes százalékpontért.

HostGator

A HostGator sokkal rosszabb teljesítményt nyújtott a sebesség-tesztelés során. A Pingdom Speed ​​Test a 100-ból 83-at ítélte oda, és bár a B nem tűnik túl rossznak, fontos megjegyezni, hogy a WordPress üres verzióját töltjük be. A részletek áttekintésekor azt tapasztaltuk, hogy sok kérést blokkoltunk, ami duzzadt válaszidőhöz vezet.

Hostgator-review-sebesség-teszt

Általában arra fordulunk, hogyan javíthatjuk a webhelyek betöltési idejét a sebesség javítása érdekében, de ez nem vezet messze a HostGator használatával. A várakozási idő már kiváló, azaz a gyorsítótárazás és a tömörítés valószínűleg nem sokat segít. Többet érint a csatlakozási idők és a blokkolt kérések, amelyek a kezedben vannak. 

A SiteGround-hez hasonlóan a HostGatorot a Load Impact segítségével futtattuk a következő lépésben, ugyanazon 50 virtuális felhasználó segítségével öt perc alatt. Annak ellenére, hogy nem olyan következetlen, mint a GreenGeeks (olvassa el a GreenGeeks áttekintést), a HostGator megpróbált egy helyen maradni a teszt során. Valószínűleg sok hozzájáruló tényező létezik, de feltételezzük, hogy az SSD tárolás hiánya a fő bűnös. 

99,9 százalékos rendelkezésre állási garancia is létezik, ami hasonló a SiteGround garanciájához. Ha a megosztott vagy viszonteladói terv e küszöbérték alá esik, ingyenes fogadási hónapot kap. Ezzel ellentétben a SiteGround-rel, itt áll meg. Függetlenül attól, hogy rendelkezésre áll-e 99,8 százaléka vagy 0 százaléka – csak egy hónap kompenzációt fog kapni.

Négy forduló gondolatok

A HostGator nem a legrosszabb előadó, akit látottunk, de messze nem a legjobbatól. A SiteGround ezzel szemben a lista elején van, kitűnő sebességgel, egyenletes teljesítménygel és szilárd rendelkezésre állási garanciával rendelkezik a rendszerindításhoz. Bármelyik terület nyeri a győzelmet ebben a fordulóban, de szerencsére mindhármat megkapod.

Kerek: Sebesség és Uptime Point a SiteGround számára

SiteGround logó
HostGator logó

5

Biztonság és adatvédelem

Az utolsó fordulónk a biztonságra és a magánéletre összpontosít. Megvizsgáljuk, hogy mely biztonsági szolgáltatások vannak jelen, beleértve a rosszindulatú programok ellenőrzését, a webalkalmazás tűzfalat, a napi biztonsági másolatokat és az ingyenes SSL / TLS tanúsítványt, valamint azt, hogy a webgazda hogyan kezeli az Ön személyes adatait. 

SiteGround

Mint a szokásos funkciói, a SiteGround biztonsági funkciói is kiválóak. Többrétegű védelem létezik, ideértve a megosztott szerverek elkülönített weboldalait, egy webalkalmazás-tűzfalat, AI-vezérelt anti-bot rendszert és az automatikus napi biztonsági mentéseket. Ezenkívül a SpamExperts segítségével e-mailjeit is megvédheti. 

A tervek között szerepel egy ingyenes SSL / TLS tanúsítvány is, amely kerekíti a biztonsági csomagot. A SiteGround mindent tartalmaz, amelyet keresünk, és még tovább megy, kiváló spamszűrést kínálva az e-mailekhez és az izolált szerverterülethez. Noha a biztonsági funkciók kiválóak, a SiteGround adatvédelem még lenyűgözőbb. 

A magánélet vonatkozásában nem mondjuk a Midphase vagy a WestHost szintjén, de elvégzi a munkát (olvassa el a Midphase és a WestHost áttekintést). Fizetnie kell a domain adatvédelemért, amely havonta 1 dollár, de ez igaz a webes hostok többségére. Kiemelkedik az adatvédelmi politika. 

A SiteGround kijelenti, hogy „semmilyen módon nem fogja eladni, bérbe adni, megosztani vagy más módon nyilvánosságra hozni a személyes azonosításra alkalmas információkat kereskedelmi célokra”. A legtöbb webes házigazda ezt nem mondhatja el, és egy olyan világban, ahol a webtárhely-szolgáltatások kevés figyelmet fordítanak az Ön személyes adatainak védelmére, örülök, hogy a SiteGround a többi felett áll. 

HostGator

A HostGator az Endurance International Group része, amely az adatvédelem szempontjából nem jó. Mielőtt ehhez jutnánk, beszéljünk azonban a pozitívokról. A HostGator a biztonsági szolgáltatások megfelelő terjesztését tartalmazza a tervével, beleértve egy ingyenes SSL / TLS tanúsítványt. Olvassa el az SSL-tanúsítvány telepítésének módját a WordPress útmutatóban, ha ott kezd el. 

Ennek hiányában hiányoznak az automatikus napi mentések és a rosszindulatú programok ellenőrzése. A SiteLock szintén az EIG égisze alatt áll, és magában foglalja a rosszindulatú programok vizsgálatát, valamint a webalkalmazás tűzfalat. Bár nem tudtuk megerősíteni, hogy a WAF nem volt benne, úgy tűnik, hogy a HostGator ezeket a biztonsági funkciókat el akarja rejteni egy fizetőfal mögött.. 

A biztonság azonban nem a HostGator legfontosabb problémája. Sokkal aggasztóbb az általa kínált adatvédelem. Az összes EIG márka ugyanazt a szörnyű adatvédelmi irányelvet használja, amely lehetővé teszi a vállalati vezető számára, hogy annyi adatot gyűjtsön és értékesítsen, amennyit csak akar.

Az „Média, ipari megfigyelők, marketing és hirdetési partnerek, szállítók, ügyfelek, potenciális ügyfelek vagy partnerek” mellett az EIG egy harmadik féltől származó partnerek listáját is tartalmazza, amely magában foglalja a WPBeginner, a Google Ads, a Bing, az Amazon Web Services és még sok minden mást. A teljes listát itt találhatja meg. 

Öt kerek gondolat

Kevés webtárhely foglalkozik az adatvédelemmel, azaz bármilyen mértékű gondoskodás szinte automatikus győzelem ebben a fordulóban. A SiteGround nemcsak a magánélet tiszteletben tartását szemlélteti, hanem a biztonsági szolgáltatások robusztusabb listáját is tartalmazza. 

Kerek: Biztonsági és adatvédelmi pont a SiteGround számára

SiteGround logó
HostGator logó

6

Végső gondolatok

Négy fordulós győzelemmel a SiteGround a bajnokunk ebben a versenyben, melynek kevés meglepetésnek kellene számítania. A legmagasabb pontszámmal rendelkezik, és levette a Bluehost-ot, amikor összehasonlítottuk a kettőt. Szinte minden szempontból ez a kiváló házigazda. 

Nyertes: SiteGround

A HostGator megváltó tulajdonságokkal rendelkezik, többek között több webhely-készítőt, sok tárhelytípust és vonzó kezelőpanelt. Ezek a területek azonban nem olyan fontosak számunkra. Sokkal fontosabbak azok a szolgáltatások, amelyeket ingyenesen tartalmaz a terv, és hogy mennyire biztonságos az Ön és webhelye. E tekintetben a HostGator elmarad. 

Egyetért azzal, hogy a SiteGround a jobb választás? Miért vagy miért nem? Tudassa velünk az alábbi megjegyzésekben, és mint mindig, köszönöm az olvasást.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map