Shopify kezdő útmutató: E-kereskedelem az egyszerű út 2020-ban

Sok embernek van egy jó termék, amelyet eladni akar az interneten, de csak nem tudják, hogyan kell csinálni. Ezért döntöttünk úgy, hogy megírjuk ezt a kezdő útmutatót a Shopify számára, amelyben elmagyarázzuk, hogyan használhatjuk ezt a nagyszerű e-kereskedelmi eszközt saját online üzletünk felépítéséhez.


A Shopify az egyik legnagyobb online kiskereskedelmi platform az egész világon. Felhő alapú szoftver, amely lehetővé teszi néhány kattintással online áruház létrehozását. Lefedi az online áruház legfontosabb tulajdonságait, mint például a fizetések, a készlet, a termékkezelés, az üzlettervezés, a legális és még sok más. Nem hiába, hogy a Shopify-ot világszerte több mint 600 000 vállalat használja.

A Shopify 2004-ben alakult önmagában kiskereskedelmi üzletként. Akkor Tobias Lutke, Daniel Weinand és Scott Lake a hódeszkákat akartak online eladni, ám elégedetlenek voltak a meglévő online bolt megoldásokkal, és úgy döntöttek, hogy saját szoftverüket fejlesztik. 2006-ban nyílt forráskódú programként elérhetővé tették a világ számára.

Abban az időben kevés tisztességes e-kereskedelmi megoldás volt elérhető. A Wix 2006-ban jelent meg (olvassa el a Wix áttekintést), Magento 2008-ban és a WooCommerce 2011-ben. Bár a Squarespace (olvassa el a Squarespace áttekintést) 2003-ban felállt és működött, nem jött egy üzletépítővel, és a hostolásra összpontosított. szolgáltatások.

Ebben az útmutatóban megtanulja, hogyan hozhat létre egy egyszerű webboltot termékek hozzáadásával és megjelenésének testreszabásával. Ezután röviden bemutatjuk a Shopify domainkezelését és az üzlet közzétételét, tehát kezdjük el. Miután elsajátította az anyagot itt, érdemes lehet létrehoznia egy nyitóoldalt az áruházához; azt javasoljuk, hogy olvassa el az Instapage útmutatóunkat.

A Shopify előnyei és hátrányai

mérleg mérlegen prosandcons

Mint minden más alkalmazás, a Shopify előnyei és hátrányai is vannak. A legnagyobb előnye az, hogy a telepítés és a konfigurálás egyszerű, ami megkönnyíti az online üzleti vállalkozás elindítását. Nem szükséges fejlesztőknek az online áruház beállításához, így összpontosíthat arra, amit legjobban tud, és.

A Shopify sokféle módon specializálódott online boltok biztosításában, tehát a szolgáltatás részeként gyakorlatilag vásárol szaktudást. Ez hasznos a biztonság, az adatvédelem és a fizetés feldolgozása során. A Shopify is biztonságos, azaz olyan érzékeny adatokat, mint például az ügyfelek adatait, a szállítási címeket és a fizetési információkat biztonságban kell tartani.

Egy másik érdekes pont az, hogy az ügyfelek hajlandók vásárolni tőled termékeket, ha webhelye biztonságos és következetes benyomást kelt. Ha a böngésző fül lefagy vagy összeomlik, amikor megrendelést tesz, az ügyfelek habozik megadni hitelkártya-adataikat..

Ennek ellenére nem kell aggódnia. A Shopify stabil volt a tesztelés során, és ha történik valami, akkor éjjel-nappal elérheti az ügyfélszolgálatot, vagy megnézheti a Shopify súgójában található magas színvonalú egyetemi útmutatót..

A szolgáltatás számos fizetési lehetőséget támogat, lehetővé téve a kiskereskedelmi üzlet nemzetközi tervezését. Használhatja a Shopify fizetési átjáróját, a PayPal-t, a Stripe-t, az Amazon Pay-t, az Apple Pay-t, vagy akár olyan kriptovalutákat, mint például a bitcoin.

Vannak országspecifikus fizetési szolgáltatók is, amelyek nemzetközileg ismeretlenek, de piacvezetők abban az országban, ahol eladni szeretnék, tehát mindenkinek van megoldása.

Mivel ez egy mindent az egyben üzlet megoldása, a Shopify App Store számos olyan funkcióval rendelkezik, amelyeket könnyen integrálhat az áruházába. Ezen felül tucatnyi téma közül választhat, amelyeket a szakértők készítettek, és amelyek online üzleti vállalkozásodat nagyszerűbbé és profibbá teszik.

A könyvelést integrálhatja. A QuickBooks Online (olvassa el a QuickBooks Online áttekintésünket) és a Xero (olvassa el a Xero áttekintést) szép játékot a Shopify-val, ami véleményünk szerint sok értelmet jelent. Ahelyett, hogy kézi napi 200 eladást jelentene, ezek a programok automatikusan importálják őket.

Folyadék folyadék üzletághoz

Shopify-Liquid-ProgLang

Ha azonban alaposan meg akarja változtatni a témát, az egyszerű CSS és a HTML nem elegendő. Ismernie kell a folyadékot, a Shopify programozási nyelvét. Még akkor is, ha szabadúszó alkalmazottat akar felvenni, problémákba ütközhet, mivel ez nem széles körben használt nyelv. Ez lehetővé teszi a fejlesztőknek, hogy nevetséges árakat számítsanak fel Önnek.

A Shopify számos integrált marketinggel – e-mail marketing, termékértékelések és közösségi médiaintegrációk – és keresőmotor-optimalizálási szolgáltatásokkal is jön.

Ahhoz, hogy Ön és az online áruház megtalálható legyen a Google-ban, be kell tartania bizonyos SEO kritériumokat, amelyeket a Google határoz meg. A Shopify ezt a munkát vállalja neked. Erős elemző és irányítópult-funkcióval is rendelkezik, amely lehetővé teszi a különböző marketing csatornák jobb ellenőrzését.

A Shopify blogfunkciót is kínál, így könnyedén beállíthatja a saját termékéről és piacáról szóló blogját. Ennek ellenére a Shopify-t sok szempontból legyőzi a WordPress (olvassa el a WordPress kezdő útmutatóját). Ha online üzleti tevékenysége nagymértékben függ a tartalommarketingről, érdemes lehet WordPress-blogot használni egy WooCommerce bővítménnyel.

Shopify és Dropshipping

dropshipping-légipostai szállítás

A Shopify-t gyakran használják az úgynevezett „drop-shipping” üzleti modellhez, amely azt jelenti, hogy online áruház működtetése készlet és készletkezelés nélkül. A boltjában kínált termékeket nem Ön, hanem egy gyártó vagy beszállító szállítja a vevőnek.

Csevegőként csak annyit kell tennie, hogy ellenőrizze, hogy üzlete zavartalanul működik-e, és hogy az értékesítés bekerül-e. A kompromisszum az, hogy elveszíti az ügyfelek elégedettségének ellenőrzését, mivel nem tudja közvetlenül befolyásolni vagy ellenőrizni a szállítót.

A Shopify az egyik legegyszerűbb módja annak, hogy indítsanak egy cseppszállítású üzletet. Az olyan integrációs partnerek, mint például az Oberlo, automatizált interfészekkel rendelkeznek, amelyek révén az online üzlet közvetlenül a szállítójától rendel. A problémamentes módszer felülbírálja versenytársait, mivel alig kell fizetnie vagy nem kell díjat fizetnie a feladótól, míg az Amazon vagy az eBay számít fel.

Míg a díjakról beszélünk, a Shopify árképzését óvatosan kell kezelni. Az alapdíjak mellett (havonta 29, 79 vagy 299 dollár) minden online tranzakción felszámítja az online áruházat. Kezdetben a díj 2 százalék, de 1 százalékra esik, amikor a tranzakciók volumene növekszik.

Ez egyre növekvő költség, amelyet figyelembe kell venni. Ahogy növekszik az értékesítés, növekszik az az összeg is, amelyet fizetnie kell a Shopify-nak.

Hogyan kell használni a Shopify-t

Ebben a szakaszban megmutatjuk a Shopify néhány funkcióját és annak bevált gyakorlatait, így ma szilárd online üzletet indíthat.

Első lépések a Shopify-val

Először létre kell hoznia egy Shopify-fiókot. Kezdje egy ingyenes, 14 napos próbaverzióval. Lépjen a Shopify.com webhelyre, és töltse ki e-mail címét a középső mezőbe, majd kattintson az „indulás” gombra.

Shopify-Honlap

Írja be a jelszavát és a bolt nevét, mielőtt megnyílik az „üzlet létrehozása”.

Shopify-jelszó és tárolási-Name

Ha kész, várjon, amíg a Shopify felállítja üzletét. A következő lépéshez be kell töltenie néhány személyes információt a folytatáshoz.

Shopify-Personal-Information

Ha végzett, kattintson a „belépésem a boltba” elemre. A következő dolog, amit lát, az online üzlet központja. A bal oldalon a navigációs sáv található, amely lehetővé teszi a különféle funkciók közötti váltást.

Shopify-bal oldali navigációs panel-

A jobb oldalon látható egy kis műszerfal, amely bemutatja üzlete kulcsait: „teljes eladás”, „teljes értékesítés csatornánként” és „legjobb termékek”.

Shopify-Értékesítés-Quick-áttekintés

A képernyő közepén látnia kell az online áruház elindításának három legfontosabb lépését: „termék hozzáadása”, „téma testreszabása” és „domain hozzáadása”.

Shopify-First-lépések

Hogyan adjunk hozzá egy terméket

A Shopify-ban kétféle módon lehet létrehozni egy terméket. Kattintson az üdvözlőlap közepén található „termék hozzáadása” elemre, vagy ha tévedésből már bezárta ezt az ablakot, nyomja meg a bal oldali navigációs sávban a „termékek” elemet. Ezután látnia kell a következő képernyőt.

Shopify-Add-termék

Kattintson az „Új termék hozzáadása” elemre. Ha nem akarja hozzáadni az egyes termékeket kézzel, akkor feltöltheti termékkatalógusát .csv fájlként. A rendszerhibák, üres mezők vagy más problémák elkerülése érdekében a Shopify megadja az import fájl szerkezetét.

Az „importálás” gombra kattintva a következő felbukkanó képernyő jelenik meg.

Shopify-Import termékek

Itt letölthet egy minta .csv fájlt a kék „minta CSV sablon” szövegre kattintva, amelynek a Shopify által kívánt szerkezete van. Ebben az oktatóanyagban manuálisan készítjük a termékeket. Egyszerűen kattintson a „termék hozzáadása” elemre, és készen áll a továbblépésre.

Shopify-Add-termék-áttekintés-oldal

Írja be a termék nevét a „cím” mezőbe, a termék leírását pedig a „leírás” mezőbe.

A termék kép, név és leírás döntő információ az oldal látogatójának ahhoz, hogy rákattintson a termékére, és végül megvásárolja azt. Ezek kritikus tényezői az átváltási árfolyamnak, tehát üzleti sikerük növekszik vagy esik velük.

Ezután válassza ki azokat az értékesítési csatornákat, amelyeket használni szeretne a jobb oldalon a termék felkínálásához. Töltse ki a terméktípust, a szállítót és azt a gyűjteményt, amelyhez a termék tartozik.

Amíg velünk vagyunk, mindig kategorizálja termékeit gyűjteményekbe. Ez megkönnyíti az ügyfelek számára a keresett termék megtalálását. A Shopify különbséget tesz az automatikus és a manuális gyűjtemények között. Ebben az oktatóprogramban az előzetesen létrehozott „kezdőlap” kollekcióval fogunk foglalkozni.

A termékének most így kell kinéznie.

Shopify-terméktípus megnevezése-és termék

Ezután hozzá kell adnunk egy jó termék képet és értelmes címkéket. A Shopify automatikus zoom funkcióval rendelkezik minden feltöltött termékképen. Mindegyik kép normál méretben jelenik meg, de ha az egérmutatóra kattint, akkor az egér tartózkodási helyét kiemeli. Az Amazon nagyjából ugyanazt csinálja. Ez azt jelenti, hogy nagy felbontású képeket kell hozzáadni.

Shopify-terméktípus fényképek-és címkék

Most beszéljünk az árazási lehetőségekről. Az „árképzés” szakaszban három fontos mező található: „ár”, „áron történő összehasonlítás” és „a termék adójának felszámítása”.

Az „Ár összehasonlítás” elengedhetetlen, ha meg akarja mutatni az ügyfeleknek, hogy a termék eladó. Az itt megjelenített ár az eredeti ár a kedvezmény előtt, és az az ár, amelyet az emberek megvásárolhatnak, az „ár” mezőben található. Ha nem akarja a termékre külön ajánlatot tenni, akkor hagyja üresen az „áron történő összehasonlítás” mezőt.

Az online értékesítés legfontosabb szempontjai a készlet és a raktározás. Ebben az összefüggésben a SKU-ról vagy a készletvezetési egységről fogunk beszélni.

A SKU egy belső azonosító, amelyet minden termékhez és annak minden variációjához meg kell határoznia. Gyorsan elérheti a 200 terméktípust, ami megnehezíti a nyomon követést anélkül, hogy megfelelő módon azonosítani lehetett őket. Az eredmény abszolút káosz az Ön és az ügyfél számára.

Az SKU-nak semmi köze sincs a vonalkódokhoz. Csak az, hogy segítsen a termékek gyorsabb megtalálásában és a termékportfólió nyomon követésében. Javasoljuk, hogy minden termékhez a kezdetektől kezdve adjon hozzá egy szabványos SKU-t.

Lehetséges szabvány lehet: a gyártó nevének öt betűje, a terméksor három betűje, két betű a termékmodellhez és három betű a terméknévhez. A kamerapéldánkhoz hasonlóan a CANON-EOS-T6-KIT-hez hasonlóan csatlakoznánk.

Shopify-árak-és Inventory

Amikor az ügyfelek termékeket vásárolnak az online áruházból, akkor is meg kell őket házba szállítani.

Ha nemzetközileg értékesít, akkor a nemzetközi szokásokkal kell foglalkoznia. Minden terméknek rendelkeznie kell egy Nemzetközi Vámkódexrel a behozatali / kiviteli költségek előre meghatározásához.

Kiskereskedőként tudnia kell, hogy hány vámtételt számít fel az egyes termékekre, így az ügyfelek nem kapnak csúnya meglepetést a pénztárnál. A Shopify segítséget nyújt a HS-Custom Finder eszközhöz mutató hivatkozáshoz, ahol megtalálhatja a megfelelő kódot.

Mivel a termék súlya a fizetési folyamat során felszámított szállítási díjak szempontjából is fontos, a legjobb, ha azt a gyártótól szerezte be.

Ha digitális termékeket, például könyveket, hangoskönyveket vagy zenét árusít, akkor ezekre nincs szükség. Csak törölje a „Ez egy fizikai termék” jelölőnégyzetet. Mivel a Canon fényképezőgépünk azonban nem digitális termék, meg kell adnunk a súlyát és a Nemzetközi Vámkódexet. A mi esetünkben így néz ki.

Shopify-szállítás-és variánsai

Hagyjuk most nyitva a változatokat.

Végül megmutatjuk, hogyan kell beállítani a termék SEO-ját, ami fontos, ha a terméket szeretné eladni. Megváltoztatásához kattintson a „Weboldal SEO szerkesztése” linkre, és töltse ki a címet és a meta leírást. Testreszabhatja az URL-t is.

Shopify-Product-SEO

Most kattintson a „Mentés” gombra, és várjon, amíg a Shopify elkészíti a terméket. Ezután megjelennie kell a termékáttekintésben.

Shopify-Product-áttekintés

Gratulálunk, éppen most adta hozzá első termékét az online áruházához.

Testreszabhatja a témát

Most, hogy tudod, hogyan kell termékeket hozzáadni az online bolthoz, nézzük meg, hogy az üzlete valójában hogyan néz ki. Lépjen a bal oldali navigációs sáv „értékesítési csatorna” szakaszába, majd kattintson az „online áruház” melletti szem ikonra.

Shopify-Értékesítés-csatorna-előzetes

Látnia kell a következő oldalt.

Shopify-Preview-default-Store

Mint láthatja, az általunk létrehozott termék megjelenik az előnézetben, de ha felfelé és lefelé görget, észreveszi, hogy az üzlet kialakítása unalmas és vonzó.

Megmutatjuk, hogyan változtathatja meg ezt. Először térjen vissza a kezdőlapra, ha rákattint a navigációs sáv tetején található „home” vagy a Shopify logóra, majd kattintson a „testreszabott téma” elemre.

Shopify-szabás-téma

Mint minden más Shopify üzlet, az üzletét a „debütáló” témával hozták létre. Most két választási lehetősége van: kattintson a „testreszabás” elemre, módosítsa a meglévő „debütáló” témát, vagy töltsön fel egy új mintát, amely felülírja a meglévőt.

Shopify-Change-téma

A témák testreszabása általában az elrendezés kiválasztása után következik. Ez a meglévő elrendezések finomítása, és nem szabad felhasználni a nagyobb stílusmódosításokhoz. Ha nem tetszik egy téma kinézete, válassza ki a kívánt témát, mielőtt testreszabná azt.

Ebben a kezdő oktatóanyagban a témát cseréljük ki. Választhat az ingyenes és a fizetett sablonok közül, de most egy ingyenes sablonnal fogunk megállapodni. Kattintson az „ingyenes témák felfedezése” linkre, hogy áttekintést kapjon az ingyenes Shopify témákról.

Shopify-Explore-Free-témák

Nézze át a témákat, majd kattintson a legjobban tetszik témára. Az egyes témákhoz több elrendezést is választhat. A „határtalan” témát választottuk, „élénk” elrendezési beállításokkal.

Shopify-Add-Free-téma

Az új téma hozzáadása után megjelennie kell a téma áttekintésében, közvetlenül a „debütáló” téma alatt.

Shopify-New-Theme-Added

Hozzáadódik a boltjához, de még nem aktiválva. Kattintson az új elrendezés alatt található „műveletek” elemre, majd nyomja meg a „közzététel” elemet.

Shopify-Activate-téma

A következő előugró ablakot kell látnia. Kattintson ismét a „közzététel” elemre a megerősítéshez.

Shopify-Publish-téma

Visszatérés az előnézeti funkcióhoz, és nézd meg üzletének új kialakítását.

Shopify-New-Theme-Megjelenési

Annak ellenére, hogy még mindig sok a szürke helyőrző – helyettesítő karakterek, amelyeket testreszabással kell cserélni -, az elrendezés sokkal jobban néz ki.

Domain hozzáadása az online áruházhoz

Folytassuk az útmutató utolsó részével, az online bolt közzétételével és domainkezelésével. Miután rögzítette üzlete megjelenését és hozzáadott termékeket, ideje elérhetővé tenni áruházát a világ számára.

A befejezéshez térjen vissza a kezdőképernyőre a „kezdőlap” gombra kattintva.

Shopify-Add-Custom-Domain

Ezután kattintson a „domain hozzáadása” elemre a domain adminisztráció megnyitásához.

Shopify-Domain-Management

Három módon változtathatja meg üzlete domainjét: “csatlakoztassa a meglévő domaint”, “transzfer domain” és “új domain vásárlása”. A folyamatos márkaépítés érdekében a domainnek leírónak kell lennie. Alapértelmezés szerint a Shopify domainek „.myshopify.com” -kal végződnek. A Shopify segítségével megvásárolhatja személyes domainjét az „új domain vásárlása” gomb megnyomásával.

Ha már van domainje, ami nagyszerű lenne, lépjen a „létező domain összekapcsolása” pontra, és a megjelenített mezőbe írja be a megfelelő domaint..

Shopify-Connect-meglévő-domain

Valószínűleg tudja a különbséget a domain csatlakoztatása és átvitele között, mert a múltban vásárolta meg őket. Ha nem, olvassa el a domain név regisztrálásáról szóló cikket.

Melyik megoldás jobb, tőled függ. Hajlamosak a domaineket a szolgáltatót hagyni, így nem veszítjük nyomon őket. Ha van domainje a Shopify-nál, akkor talán egy másik a Siteground vagy a Bluehostnél, vagy bármelyik legjobb webtárhely-szolgáltatónknál, gyorsan elveszítheti a pályát.

A domain hozzáadása opcionális a Shopify segítségével. A boltot az alapértelmezett domainkel (.myshopify.com) is közzéteheti, amelyet ebben az oktatóanyagban fogunk megtenni. Ha most kijelentkezik a Shopify-ból, és beírja URL-jét böngészőjébe, a következőket kell látnia.

Shopify-Online-jelszó

Minden alkalommal, amikor belép az előnézeti módba, a képernyő bal alsó részén egy sáv jelenik meg, amelyen megjelenik a bolt online jelszava.

Shopify-Preview-jelszó

Alternatív megoldásként a jelszót a „értékesítési csatornák” alatt találhatja meg > “online áruház” > “preferenciák.”

Shopify-Change-jelszó

Deaktiválhatja a jelszót, vagy új hozzárendelheti a „jelszóvédelem” alatt.

Shopify-Disable-jelszó

Észre fogja venni, hogy a jelszót deaktiválhatja csak akkor, ha megvásárolta a fizetett csomagot.

Végső gondolatok

A Shopify sokoldalú eszköz, elegendő funkcióval rendelkezik, hogy mindenki igényeit kielégítse. Nem javasoljuk ezüstgolyóként minden vállalkozás számára. Valójában annak értéke a vállalat méretétől, az üzleti stratégiától és sok más tényezőtől függ.

Ha online vállalkozása tartalommarketingre támaszkodik, a Shopify nem a legjobb döntés az Ön számára. Ráadásul a költségek nagy kérdés, főleg a nagyobb eladási adatok mellett. Vegye figyelembe, hogy a Shopify egyre kevesebbet fizet magáért, annál nagyobb az értékesítés.

Ha alapvető követelményei vannak, és gyorsan el akarja indítani online áruházát, akkor a Shopify-t kell használnia. Bármi bonyolultabb esetre fel kell vennie a Shopify fejlesztőjét. Például, ha stabil vállalat, bevett márkával, akkor valószínűleg nagymértékben meg kell változtatnia üzletét, ami drága lehet. Egy másik üzlet megszakító a folyadék és a kapcsolódó költségek.

Ennek ellenére nagyszerű lehetőség a kisvállalkozások számára, mert havi 30 dollárért, plusz költségekkel, az online boltot üzemeltetheti. Függetlenül attól, hogy cipőt, snowboardot vagy lederhosen-t akar eladni, a Shopify az Ön számára fog működni. Ha még mindig nem vagy meggyőződve arról, próbálkozzon a 14 napos próbaverzióval. Ehhez nem kell megadnia hitelkártya-információkat.

Próbálta már a Shopify-t? Mondja el nekünk az alábbi megjegyzésekben, mire használta, és melyik szolgáltatás tette a legjobban. Köszönöm, hogy elolvasta.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map