Részletes útmutató a Shopify számára: Hogyan lehet online eladni 2020-ban

Ha a Shopify-ra tette a kezét – ha még nem tette meg, olvassa el a Shopify kezdő útmutatóját -, valószínűleg olyan hibát vagy problémát tapasztalt, amelyben a szokásos csatornák nem tudnak segíteni. Lehet, hogy egy alkalmazás viccesen működik, vagy valamilyen olyan funkció, amelyre senki sem gondolt még. A Shopify megfelelő működése ilyen esetekben valódi fájdalmat okozhat.

Ezek a forgatókönyvek frusztrálóak, de sajnos fájó igazság, ha a Shopify környezetben dolgozik. Ne aggódjon, de a Cloudwards.net segítséget nyújt.

A Shopify ezen speciális útmutatójában a Shopify-val kapcsolatos fejlettebb dolgokon vezetjük át. Megmagyarázza, hogyan kell kiválasztani a megfelelő témát, és hogyan lehet testreszabni annak struktúráját és kialakítását. Ráadásul megmutatjuk, hogyan kell a termékeket a legmegfelelőbben kezelni, és mely alkalmazásokat érdemes fontolóra vennie a telepítéssel. Kezdjük el.

Hogyan válasszuk ki a megfelelő témát a Shopify számára

Először meg fogjuk magyarázni nektek, mi a téma. Gondolj rá, mint a bolt homlokzatára. A témája alapján nem fogja eldönteni, hogy néz ki az üzlete, de egy bizonyos irányba irányítja.

Fontos, hogy mielőtt elkezdené üzletépítését, gondolja át a használt témát, mert ha később időt és pénzt takarít meg. Például, ha egy téma beépített oldalsáv-funkcióval rendelkezik, akkor ezt később nem kell testreszabnia, mert erőfeszítés nélkül hozzá tudja adni a boltjához..

A Cloudwards.net webhelyen készítettünk egy praktikus ellenőrző listát, amely megkönnyíti a megfelelő téma kiválasztását.

Shopify-Theme-Store

1. témakritérium: Üzleti követelmények

Bármennyire banális is, a vállalkozás követelményei fontosak a téma kiválasztásakor. Ahogy a webhely nulláról történő felépítéséről szóló cikkünket mondtuk, minden vázlattal kezdődik.

Először gondolja át igényeit, és készítsen egy listát azokról a dolgokról, amelyek véleménye szerint szükségesek az üzlethez. Az alábbiakban bemutatjuk a kérdések rövid felsorolását, amikor a Shopify témáit mérlegeljük:

 • Hogyan szeretné, ha az ügyfelek navigálnának az üzletében
 • Ha van keresési funkció?
 • Szeretne egy navigációs oldalsávot
 • Szüksége van egy mega menüre
 • Mekkora a termékportfóliója?
 • Hogyan szeretné később népszerűsíteni üzletét?
 • Szüksége van egy felső oldalú csúszkara
 • Ha a bolt fel van szerelve bloggal?

A termékportfólió pont különösen fontos. Attól függően, hogy hány terméket szeretne megjeleníteni az üzletben, a témának támogatnia kell Önt, és nem szabad blokkolnia vagy akadályoznia. Alapvetően háromféle portfólióméret létezik a Shopify világában: egytermék, kis katalógus és nagy katalógus.

Témákat találhat a Shopify témaáruházban, és ha megnézi, akkor az egyes témák leírásában megtalálhatja a megfelelő funkciókat, beleértve a termékportfólió méretét is..

Shopify-téma-Debut-funkciók

Ha tetszik egy olyan téma, amely nem felel meg az összes követelménynek, rangsorolja a prioritást. Nem valószínű, hogy egy téma megfelel minden igényének.

2. témakritérium: Keresőoptimalizálás

Mivel előfordulhat, hogy nem mindig akarja fizetett hirdetéseket elhelyezni, akkor hosszú távon is gondolkodnia kell az organikus marketingről. Érdemes előre ellenőrizni a keresőmotorok optimalizálásának néhány legfontosabb kritériumát, például:

 • Első nézet betöltése
 • Oldalsebesség mobil
 • Oldalsebességű asztal
 • Böngészőközi kompatibilitás

Az oldal sebességét kipróbálhatja a Google PageSpeedInsights segítségével. Ennek ellenére, mivel ez időigényes és előfordulhat, hogy nem lehetséges minden témához – néhányat meg kell vásárolnod – előzetesen kutatásokat végezhet az interneten.

Google-oldal-Speed-Index

3. témakritérium: Ár

Sajnos a pénz nem nő a fákra, és vállalkozóként szemmel kell tartania a költségeket. Ezért merül fel a régi kérdés: ingyen vagy vásárlás?

Javasolhatjuk, hogy fizetett témákkal dolgozzon, de ez csak a fele az igazságnak. A legtöbb fizetett téma jobb a funkcionalitás szempontjából. Időszak. Önnek el kell döntenie, hogy érdemes-e megvásárolni egy fizetett témát, annak alapján, hogy mit szeretne tenni az üzletével.

Ha egy ingyenes formatervezés felé hajlik, az az is jó. Tehát fel kell kérdeznie magától, hogy hány olyan alkalmazást kell telepítenie, amely hasonló a WordPress pluginjaihoz, mivel ezt a legtöbb pénzbe kerül, és rontja az áruház betöltési idejét. Talán sokkal értelmesebb egy fizetett témával kezdeni, mint egy ingyenes témával, amelyet fel kell szerelnie az alkalmazásokkal.

A bevált gyakorlat, különösen a kezdők számára, hogy ragaszkodjon az ingyenes témákhoz, mert könnyebb támogatást kapni a Shopify-tól, mint harmadik felektől. Megmagyarázjuk, mit jelent ez a jövőben.

4. témakritérium: Támogatás

A támogatás és a dokumentáció fontos kritérium az optimális Shopify téma kiválasztásában. A Shopify támogatást nyújt a következő témákhoz:

 • Határtalan
 • Minimális
 • jumpstart
 • Kínálat
 • Pop
 • Bemutatkozás
 • Egyszerű
 • Vállalkozás
 • Brooklyn
 • Elbeszélés

Ha a felsoroltaktól eltérő témát választ, akkor függ a harmadik féltől származó fejlesztőktől. Ez azt jelenti, hogy a Shopify nem tud sok támogatást nyújtani a téma részleteivel kapcsolatban.

Ennek ellenére ellenőriznie kell, hogy általában mennyi támogatást nyújt a Shopify. Általában műszaki kérdések és alapos testreszabás esetén, ami gyorsan megtörténik a Shopify esetében, a szolgáltatás, akárcsak a harmadik fél szolgáltatói, számláz fel vagy továbbít egy harmadik fél szolgáltatójához, amely ismét lehetővé teszi számodra a fizetést. munkájáért.

A dokumentáció szintén fontos. Vessen egy pillantást a témák dokumentáltságára. Meg fog lepődni, hogy a témadokumentáció milyen minőségű. Különösen a fizetett témák esetén a minőség nagyon változik. Az egyes témák dokumentációjára mutató linket megtalálhatja a Shopify témaboltban.

Shopify-téma-Supply-dokumentáció

5. témakritérium: Vélemények

Végül, de nem utolsósorban: bízzon a tömegben. Ön nem az első, aki megnyitotta a Shopify üzletet. Szánjon rá időt és olvassa el az értékeléseket.

Ne hagyja, hogy a rossz vélemények túlságosan visszatartják Önt egy bizonyos téma használatától. Sok esetben a felhasználók megjegyzései tudatlanok vagy a frusztráció kifejeződése, amely a felülvizsgálati szakaszban csökkent, amint azt az alábbi képernyőképen láthatjuk.

Shopify-téma-Debut-Review

A „Swagger Boutique” panaszkodik a debütáló témáról. Az állítás, miszerint a képeket nem alkalmazzák a telefonon, ostobaság. Az összes Shopify téma reagál a jelenlegi szabványokra. Ezért érdemes követnie tanácsainkat, és alaposabban meg kell vizsgálnia a véleményeket, mielőtt döntését meghozza.

Testreszabás: képpontok tolása folyadékkal

Most, hogy kiválasztotta a kívánt témát, meg fogja mondani, hogyan tudod használni a Folyadékot az igényeinek megfelelő testreszabáshoz. Fontos megjegyezni, hogy ha elkezdi testreszabni, akkor ragaszkodjon a témához, mert a változtatások, a testreszabás és az elvégzett tervezési munka elvesznek a témaváltáskor.

Egyszerűen fogalmazva: újra meg kell tennie a fejlesztési munkát. Próbáljon elején csak egy témát használni, és jelszóval védetté tegye.

Fontos tanácsok: feltétlenül készítsen több példányt a témájáról. Ideális esetben rendszeres biztonsági másolatot készíteni, és ennek megfelelően megneveznie, különösen, ha alkalmazásokat telepít.

A potenciális katasztrófától való megmentés érdekében megmutatjuk, hogyan kell a Shopify-on fejlődni a Liquid segítségével. A következő néhány szakaszban részletesebben áttekintjük a Shopify fejlesztési környezetének legfontosabb elemeit.

Ha további információra van szüksége a folyadékkódolásról, tekintse meg a hivatalos folyadékhivatkozást, vagy vegye fel a kapcsolatot a fejlesztővel.

A testreszabás alapjai

Indítsuk el néhány alapvető tudnivalóval.

Az áruház testreszabási menüjéhez való hozzáféréshez kattintson az „online áruház” elemre. Megjelenik egy menü a következő elemekkel: “témák”, “blogbejegyzések”, “oldalak”, “navigáció”, “domain” és “preferences”. A folytatáshoz kattintson a „témák” elemre.

A képernyő jobb oldalán két nagy területet fog látni: „aktuális téma” és „további témák”. A „jelenlegi téma” területen megtalálhatja az aktuálisan aktív témát. A másik rész a témátárolóból letöltött témákat mutatja.

Shopify-téma-szabás alapjai

A téma jobb oldalán „testreszabás” található. Kattintson rá a testreszabási menü eléréséhez.

Shopify-téma-szabás alapjai-szabás

Most a testreszabási menüben van, ahol elvégezheti a téma kívánt módosításait. A bal oldalon megjelenik a kezelőpanel, amellyel szerkesztheti az aktív oldal egyes részeit.

Shopify-téma-szabás alapjai-szabás-Control Panel-

A „szakaszok” mellett megtalálja a „témabeállítások” területet, ahol módosíthatja a téma általános beállításait, például betűtípust, színeket és ikonokat..

Shopify-téma-szabás alapjai-szabás-Control Panel-Theme-beállítások

Itt található meg a témájához tartozó dokumentáció és a támogatás elérhetősége is.

Shopify-téma-szabás alapjai-szabás-dokumentáció

A téma folyadékkódjába is belemerülhet a „témaműveletek” alatt > „Szerkesztési kód” a mélyebb testreszabáshoz. Erről később később beszélünk.

Shopify-téma-szabás alapjai-Edit-kód

A felső sávban láthatja a szerkesztett téma nevét. Megjelenik egy menü, ahol ugorhat a testreszabandó oldalak között.

Shopify-téma-szabás alapjai-szabás-Change-oldal

A menü mellett választhat az asztali verzió és a mobil verzió között.

Shopify-téma-szabás alapjai-szabás-Mobile-Version

Fontos megjegyezni, hogy ha testreszabja, átvizsgálja a dokumentációt, és rájön, hogy mindent helyesen tett, de a szolgáltatás továbbra sem működik, az lehet azért, mert a Shopify egyes szolgáltatásai, különösen az alkalmazások, csak akkor működnek, ha a téma megjelent.

Szekciók: Piece by Piece egy gyönyörű üzletbe

A „szekciók” újrahasznosítható építőelemek, amelyek felhasználhatók a Shopify honlapjának felépítéséhez és megtervezéséhez. De a céloldalon nem lehet őket más oldalakon használni. Ha szeretné megtudni, hogy mennyire fontos a céloldal, olvassa el az Instapage használatával kapcsolatos útmutatónkat.

Alapvetően a Shopify különbséget tesz a statikus és a dinamikus szakaszok között. A statikus szakaszok, ahogy a neve is sugallja, statikusan beépülnek a témába. A fejléc és a lábléc jó példák a statikus szakaszokra. Nem adhatók hozzá a testreszabási menübe. Csak programozással lehet beilleszteni.

Shopify-téma-szabás alapjai-szabás-Static-szakaszok

A dinamikus szakaszok ezzel szemben azok az építőelemek, amelyeket dinamikusan hozzáadhat a testreszabási szerkesztőben. Ehhez válassza az „szakasz hozzáadása” lehetőséget.

Shopify-téma-szabás alapjai-szabás-Dynamic-szakaszok

Ezt követően meg kell jelennie a témához elérhető szakaszok listájának.

Shopify-téma-szabás alapjai-szabás-Dynamic-szakaszok-List

Ne lepődj meg, ha listád másként néz ki, mint a miénk. Vannak olyan szakaszok, amelyekben a legtöbb téma közös, de sokuknak vannak saját speciális szakaszai.

Válassza ki a megfelelő részt, és válassza ki. A név mellett egy „Hozzáadás” gombnak kell megjelennie. Ez a szakasz az előnézeti funkcióban is megjelenik.

Shopify-téma-szabás alapjai-szabás-Add-szakasz

Ha be szeretné illeszteni a szekciót, nyomja meg az „add” gombot.

A kérdés az, hogy miért különbözteti meg a Shopify a statikus és a dinamikus szakaszokat, ha csak a honlapon használhatunk szakaszokat. Arra gyanakszunk, hogy a Shopify azon dolgozik, hogy a szakasz funkcióit más oldalakon is használja.

Theme.scss.liquid: A megjelenésed és érzéseid szíve

Most, hogy tudja, hogyan kell megváltoztatni céloldalának szerkezetét, megmutatjuk, hogyan módosíthatja annak megjelenését. Ehhez kattintson a „témaműveletek” elemre, majd válassza a „Kód szerkesztése” lehetőséget.

Ezt követően a következő felületet kell látnia:

Shopify-Fejlesztés-IDE

Itt sok fájlt láthat, amelyek hét nagy mappába vannak felosztva:

 • Elrendezés
 • sablonok
 • szakaszok
 • Snippets
 • eszközök
 • config
 • Honosítás

Az „eszközök” mappa különösen érdekes számunkra.

Shopify-Fejlesztés-mappa

Nyissa meg a “theme.scss.liquid” fájlt.

Shopify-Fejlesztés-SCSS

A legtöbb esetben a fájl több ezer sornyi hosszú. Példánkban 7 098 kódsor található. Ennek oka az, hogy az összes stílus ebben megtörtént. Ha CSS változtatásokat szeretne végrehajtani, tegyen egy szívességet, és tegye meg ott.

Shopify termékek: A termékek kezelése mint profi

Most, hogy tudja, hogyan kell megváltoztatni üzlete megjelenését, arról fogunk beszélni, ami benne van: termékek. A kezdő útmutatóban elmagyaráztuk, hogyan lehet termékeket készíteni. Most mélyebben fogunk beszélni a változatokról és a lehetőségekről.

Minden terméknek lehet változata, bár nem kell. Minden változatnak különféle lehetőségei vannak, különben a változatoknak nincs értelme. Általános példa a színváltozat:

Shopify-Products-e változatok

Mint a fenti képernyőképen látható, ugyanazt a terméket különböző színekkel felszerelheti anélkül, hogy mindegyikhez új terméket kellene létrehoznia, ami praktikus.

Hogyan importálhat termékeket a Shopify-ban

Ha boltja nagyszámú termék található, akkor nem akarja, hogy minden terméket külön-külön hozzáadjon a boltjához. Ezért kínál a Shopify tömeges importálási funkciót.

A Shopify főmenüjében kattintson a bal oldalon található „termékek” fülre a termékmenübe való belépéshez.

Shopify-Main-Menu-Products

Hit az „import”.

Shopify-Products-Import

Megjelenik egy ablak, ahol letölthető .csv fájlsablon az importáláshoz. Töltse fel termékeivel, és töltse fel újra. Mivel a sablon mezői zavaróak, javasoljuk, hogy a kitöltéskor használja a hivatalos Shopify magyarázatot.

Shopify-Products-Import-Popup

Itt talál további szakértői tippeket, amelyek megkönnyítik az importálást:

 • Ha sok terméket importál, először töltse fel a termék képeit a Shopify-ba. Ez biztosítja, hogy a képeknek már legyen Shopify URL-je, amelyet be kell írnia a feltöltési fájlba. Ellenkező esetben manuálisan hozzá kell rendelnie az összes képet a termékekhez és a változatokhoz.
 • Változatokkal rendelkező termékek esetében hagyjon bizonyos mezőket üresen, hogy a Shopify változatként, és nem önálló termékként készítse el őket.
 • Óvakodj az Excel csapdától. Az Excel pontosvesszőt használ elválasztóként .csv fájlokhoz, de a Shopify nem. Győződjön meg arról, hogy a feltöltési fájlt vesszők választják el, nem pontosvessző.
 • Fontos az is, ha listákat és felsorolásokat helyez el idézőjelekbe, és vessző helyett inkább pontokat használ, mint a méretek és az árak.

Alkalmazások: Hasznos fejlesztések a Shopify számára

A WordPress bővítményeihez hasonlóan a Shopify alkalmazásai funkcionális kiterjesztések, amelyeket külön kell telepíteni. Néhány ingyenes, mások nem. Ha mind a WordPress mind görög önnek, készítettünk néhány WordPress útmutatót:

 1. Kezdő útmutató a WordPress használatához
 2. Köztes útmutató a WordPress használatához
 3. Speciális útmutató a WordPress használatához

Itt találja a legjobb Shopify alkalmazásokat:

Kit: Jobb Facebook hirdetések futtatása

A Kit egy olyan alkalmazás, amelyet a Shopify fejlesztett ki annak érdekében, hogy javítsa a Facebook marketingjét. Nem csak ingyenesen használható, hanem virtuális asszisztensként is szolgál, és rendszeresen javasolja a Facebook Messenger javaslatokat az online bolt forgalmának növelésére. Mindenkinek kötelező, aki a Facebook-on marketingt folytat az üzletében.

Oberlo: Keressen termékeket a Shopify-n

Az Oberlo tökéletes társ azok számára, akik cseppszállítást szeretnének végezni online áruházukkal. Az alkalmazás csatlakozik több csepphajózási piachoz, például az AliExpresshez, és lehetővé teszi a termék egyszerű importálását a Shopify áruházába.

Csak annyit kell tennie, hogy telepíti az alkalmazást, hogy több ezer terméket böngészjen, és egyetlen kattintással importálja azokat online áruházába. Miután az ügyfelek megrendelést tettek az online áruházban, csak Oberlo-ban kell megrendelést tennie, hogy a termékeket közvetlenül a szállítótól küldje el az ügyfélnek.

Shopify-Apps-Oberlo

Hotjar: Megérteni, hogy a látogatók hogyan lépnek kapcsolatba az Ön webhelyén

A Hotjar egy hasznos eszköz, amellyel hőtérképeket készíthet online áruházához. Azt is lehetővé teszi, hogy megnézhesse a boltjában navigáló látogatók felvételeit.

Az alkalmazásnak sok értelme van, mivel lehetővé teszi, hogy azonosítsa a webhely jól működő részeit és azokat, amelyeket a legtöbb látogató figyelmen kívül hagy. Ez különösen fontos az online áruház számára, mert meg akarja tudni, hogy mely termékeket nézte meg, de nem vásárolta meg. Ez teszi a Hotjar az egyik legjobb ólom-generációs eszköz a piacon.

Megtudhatja, hogyan működik részletesen, és hogyan tudja integrálni az áruházába a Hotjar webhelyen.

Félkövér egyedi árképzés: Értékesítés és konverziós optimalizálás

A Bold Custom Pricing-t a Bold Commerce fejlesztette ki, amely nagy szerepet játszik a Shopify környezetben és számos hasznos alkalmazást fejlesztett ki. Különösen érdekli a félkövér egyedi árképzés, mivel ez lehetővé teszi a volumenes engedmények és más árképzési trükkök engedélyezését. Mindenekelőtt ügyfélcsoportokat hozhat létre, és jutalmazhatja a hűséges ügyfeleket a megfelelő árengedményekkel.

Az alkalmazás egyik nagy hátránya, hogy a Bold Commerce sok témát megváltoztat, hogy a félkövér egyedi árképzés zökkenőmentesen működjön. Sok .liquid fájl, mint például a product-template.liquid, másképp fog kinézni, és nehéz karbantartani. Ön függ a félkövér kereskedelem támogatásától.

További tippek az alkalmazásokhoz

Minden alkalmazás megváltoztatja a téma kódját. Minden alkalmazás telepítése előtt készítsen biztonsági másolatot. Ha nem tudja, hol keressen jó mentési szolgáltatást, olvassa el az online biztonsági mentési véleményeinket.

Ha több alkalmazás telepítve van a boltjában, akkor problémákba ütközhet a további alkalmazások telepítésekor. A legtöbb esetben ez azért van, mert a témák és esetleg a már telepített alkalmazások különböznek az áruházaktól, és tárolják és megváltoztatják a kódot oly módon, hogy nincs szokásos módszer a további alkalmazások telepítésére.

Ez az oka annak is, hogy nem szabad megpróbálnia egyszerre több alkalmazást telepíteni. Gyorsan elveszíti a változások nyomon követését. Szánjon rá időt és telepítsen egyszerre egy alkalmazást.

Kerülje azt, hogy a támogató csoportoknak azonnal hozzáférést biztosítson az üzletéhez. Ellenkező esetben nem fogja tudni, melyik alkalmazás van telepítve és integrálva, és melyik nem.

Végső gondolatok

Reméljük, hogy hasznos tippeket és trükköket adott Önnek ezzel a részletes Shopify útmutatóval. A Shopify hasznos és jó platform egy online áruház egy pillanat alatt történő elindításához, különösen, ha nem tudod, hogyan kell kódolni.

Ugyanakkor ha fejlett technológiai ismeretekkel rendelkezik, akkor a Shopify erős és testreszabható szövetségessé válik, amelyet szinte bármilyen online üzleti vállalkozás számára meg lehet tervezni..

Ha további alapvető kérdései vannak, a kezdő útmutatónk, amelyet a cikk tetején mutat, a legjobb az Ön számára. Ha további kérdése van, kérjük, tedd fel nekik a megjegyzéseket. Köszönöm hogy elolvastad.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me