Online könyvelés: Miért kellene könyveit felhőben elkészíteni 2020-ban

Az online számvitel átvette a számviteli szoftverek piacát, olyan megoldásokkal, amelyek minden iparághoz és üzleti típushoz illeszkednek. A vállalatok egyszerűvé tették a regisztrációt és az adatok importálását a jelenlegi programjából. Az automatizált folyamatok csökkentik a rutinszerű könyvelési feladatok elvégzéséhez és az emlékeztetőkhöz fordított időt, így a vállalkozás tetején élvezheti.


Számos kényszerítő ok van arra, hogy könyveit felhőben készítse el, és bármelyik szolgáltatót használja a legjobb könyvviteli szoftver kiválasztása során. Ha meggyőzésre van szüksége, akkor azért vagyunk itt, hogy lebontjuk őket az Ön számára.

Valós idejű adatok

online számvitel

Ha könyveit felhőben tárolja, akkor soha nem kell várnia, hogy a könyvelő beírja tranzakcióit, hogy megtudja, mekkora készpénz van a bankban. A felhőalapú számviteli szoftverek szinkronizálódnak a bankszámlákkal a tranzakciók bevonásához. Miután beállította a tranzakciók és a ráfordítások típusának összehangolására vonatkozó szabályokat, a bankján keresztül folyó készpénz kategóriákba kerül.

A valós idejű adatok lehetővé teszik, hogy vállalkozása pénzügyeinek tetején maradjon, még akkor is, ha könyvelője betegnek hív.

Beépített biztonsági mentések

Az erős titkosítás és az adatvédelem mellett a felhőalapú számviteli szoftver szolgáltatók ingyenes biztonsági mentést kínálnak. Több adat-helyreállítási szerver, SSL titkosítási és katasztrófa utáni helyreállítási terv segítségével jobban megvédik az Ön adatait, mint amennyire önmagában képes lenne..

Ennek ellenére, ha úgy gondolja, hogy bölcs dolog feliratkozni egy online biztonsági mentési szolgáltatásra, akkor olvassa el a legjobb online biztonsági mentési szolgáltatóink útmutatóját a kisvállalkozások számára.

Mindig hozzáférhető adatok

Hozzáférhető adatok

A felhőalapú számviteli piac sok nagyobb szereplője, mint például a QuickBooks Online és a FreshBooks, alkalmazásokba fektetett be. Miután letöltött egy alkalmazást a telefonjára és bejelentkezett, adatait valós időben frissítheti, mivel bármikor elérheti azt..

Ennek a hozzáférhetőségnek számos előnye van. Ha munkahelyen tartózkodik, és egy ügyfél megkérdezi, hogy van-e esedékes számlája, akkor ellenőrizheti az alkalmazást, ahelyett, hogy könyvelőt hívna az irodában. Egyes alkalmazások tartalmaznak beépített fizetési feldolgozást, tehát ha van számlájuk késedelmesen, akkor közvetlenül ott gyűjtheti őket.

A beépített projekt funkciókkal rendelkező programokat használó, projekt alapú vállalkozások, például a FreshBooks vagy a Xero alkalmazottak jelölhetik meg a feladatot az ügyfélnél történő teljesítésként, vagy áttekinthetnek egy fontos fájlt. Olvassa el a FreshBooks vs. Xero cikkünket a szolgáltatásokkal kapcsolatos további információkért.

Automatizált folyamatok

Sok könyvelő heti vagy havi rendszerességgel végzi el ugyanazokat a feladatokat. Bérleti díj vagy villamos energia fizetése, az ügyfelek számlázása és a könyvek összeegyeztetése példák olyan feladatokra, amelyek tudatlanná és ismétlődővé válhatnak, ami azt jelenti, hogy el is feledkezhetnek.

Nem számít, mennyire jó a könyvelője, beteg napokon vesznek részt, vagy elfoglalnak egy fontos projekttel, és elhanyagolják a számla feladását. A legtöbb felhőalapú számviteli program lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy néhány lépésben automatizálják ezeket a kifizetéseket. A sok automatizált funkciót kínáló programmal kapcsolatos további információkért olvassa el a FreshBooks áttekintést.

A felhőalapú számviteli szoftver ismétlődő számlákat és automatikus késedelmes fizetési emlékeztetőket küld, valamint bankszámla-tranzakciókat rendel a megadott szabályok szerint. A folyamatok automatizálása csökkenti a felhasználói hibákat és a feledékenységet.

Időt megtakarítani

online számvitel

A könyvelési és a könyvelési funkciók költségközpontok, mivel nem generálnak bevételt az üzlet számára. Az ezekre fordított idő és erőforrások csökkentése megszabadítja az erőforrások másutt történő felhasználását. Míg a legtöbb felhőalapú számviteli szoftver automatizált folyamata időt takarít meg, a programok sokkal többet nyújtanak Önnek.

Azoknak a vállalkozásoknak, amelyek óránként számláznak, nem kell papíron gyűjteniük az időfüzetet és manuálisan kell adatokat beírniuk, ha feliratkoznak a FreshBooks projekt funkcióira. Az időkövetés a szoftverben, amelyhez az alkalmazottak az alkalmazáson keresztül férhetnek hozzá, számlákba kerül.

Két versenytárs, a Sage és a Xero szintén felajánlja a projektek funkcióit. Ha többet szeretne megtudni róluk, olvassa el a Sage-áttekintést és a Xero-áttekintést.

Ha a Xero szoftverében egy fontos készlet-tétel megrendelésének minimumát állítja be, az biztosítja, hogy soha nem fog kifogyni és elmulasztani az eladást, ráadásul nem kell elmennie a raktárba, hogy ellenőrizze a mennyiségeket. A készletek forgalmáról és a legkelendőbb tételekről szóló jelentések szintén kiküszöbölik a kitalálást annak eldöntésében, hogy mit kell raktározni.

A beépített ismétlődő folyamatokkal, az adatokból automatikusan előállított bankszámlakivonatok és jelentések tranzakciókkal való egyeztetésével, könyveinek felhőben történő elkészítése sok időt takaríthat meg Önnek.

Egyszerű használat

Noha a szervezet elég nagy lehet ahhoz, hogy egy csapatot alkalmazzon a könyvelés elvégzéséhez, sok kisvállalkozás esetén a tulajdonos minden ügylet jack-ja, és képességeik nem tartalmazhatják a könyvelést. A jó hír az, hogy a legtöbb felhőalapú számviteli program nem könyvelők számára készült, és ismert, hogy könnyen kezelhetők.

A QuickBooks Online súgókönyvtárának lépésről lépésre történő bemutatása képernyőképeket tartalmaz. A FreshBooks az első használat során beágyaz tippeket, és a Zoho Books az oldalakkal kapcsolatos tippeket elérhetővé teszi a szoftver izzó ikonján keresztül. A Zoho Books egy kisebb szolgáltatás, de kiváló költségmegoldási megoldásokkal rendelkezik, amelyeket érdemes megismerni a Zoho Books áttekintésünkben.

A felhőalapú szolgáltatók tippeket és oktatóanyagokat kínálnak, amelyek segítségével gyorsan és gyorsan elérhetővé teheti az ön működését. Beágyazott linkek a cikkekhez és a csevegési támogatáshoz biztosítják, hogy Önnek nem is kell kattintania az adatbeviteltől, hogy kérdéseire válaszokat kapjon. Ha a számítógépen hagyományos, beépített programot használ, akkor a segítségnyújtás sokkal kevésbé zavartalan folyamat.

Az üzleti teljesítmény nyomon követése

az üzleti teljesítmény nyomon követése

Ahhoz, hogy egy kis üzlettulajdonos sikeres legyen, fenn kell tartania a folyó követelések és kötelezettségek tetejét, és a jövőben kell élnie, a növekedést és a jövedelmet tervezve egy vagy egy hónapon belül a költségek fedezésére. A felhőalapú számviteli szoftverrel mindkettőt megteheti.

Jelentkezzen be bármelyik legnépszerűbb programba, és talál egy irányítópultot, amely áttekintést nyújt vállalkozásának állapotáról. A lejárt követeléseket, a nettó jövedelmet vagy az esedékes számlákat oszlopdiagramon vagy táblázatokban fogják feltüntetni, és világos képet adnak vállalkozásának állapotáról.

A pénzügyi beszámolók mélyebb, összevont tranzakciókat tartalmaznak, és olyan jelentésekbe foglalják azokat, amelyeket elemezni lehet a jövőbeni döntések irányításához. Függetlenül attól, hogy az ügyféljelentés összehasonlítja a becsléseket az eladásokkal vagy a legkelendőbb tételek készletjelentése, számszerűsítik az Ön vállalkozását. Amint megtanulod őket olvasni, kiváló döntéshozó eszközökké válnak.

A felajánlott jelentések mélysége azonban jelentősen eltér. A QuickBooks Online testreszabott jelentései jobban tükrözik vállalkozását, mint a nem módosítható szokásos jelentések. A FreshBooksnak csak kilenc standard jelentése van, míg a Zoho Books széles választéka. További információkért olvassa el a FreshBooks vs. QuickBooks Online cikkünket.

A felhőalapú számviteli programok nem csupán a pénzbeáramlások és -kifizetések nyomon követését szolgálják. Fogják az Ön adatait, és eszközöket generálnak vállalkozásuk teljesítményének nyomon követéséhez és a jövőbeli tervek kidolgozásához.

skálázhatóság

Számos hagyományos szoftvergyártó cég megköveteli, hogy a vállalkozások további licenceket vásároljanak az új felhasználók számára, ami gyorsan növekszik.

A felhőalapú társaságok árazási tervei általában lehetővé teszik bizonyos felhasználók számára a szoftver elérését, és további alkalmazottakért átalánydíjat számítanak fel felhasználónként. Például a FreshBooks legfeljebb 500 felhasználót fogad el a legfelső szintjén. Ahogy a számviteli csapata növekszik, sokkal olcsóbb lesz az új felhasználók felvétele a fedélzetre.

A növekvő vállalkozásnak is több könyvelési igénye van. Ha elkezdett eladni állami vonalon vagy nemzetközileg, akkor előfordulhat, hogy különbözõ joghatóságokban be kell fizetnie és be kell fizetnie forgalmi adót, vagy át kell konvertálnia a tranzakciókat a valuták között. Vannak olyan számviteli programok, amelyek mindkettőt kínálják.

Ha kiválasztja a megfelelő könyvelési programot, akkor veled növekszik.

Olcsó

könyvelés a felhőben

Az iparágban szokásos módon a háromlépcsős havi árazási terv veled együtt fog növekedni. A legalacsonyabb szintek általában csak néhány szolgáltatáshoz férnek hozzá, például a számlázáshoz és a költségekhez, a drágább havi tervek pedig több felhasználót, készlet- vagy projektmenedzsmentet eredményeznek..

Opciók, például bérszámfejtés vagy kereskedői feldolgozás hozzáadhatók további havi vagy tranzakciós díjakhoz. Elegendő a verseny a piacon, hogy a legtöbb termék és szolgáltatás ára hasonló.

Mivel az árak a legalacsonyabbak a Wave-hez képest, és 60-70 dollárra emelkednek, a felhőalapú számviteli programok továbbra is olcsóbbak, mint a szoftver- és az engedélyezési díjak. Ha többet szeretne tudni a Wave-ről, olvassa el a Wave áttekintését.

Végső gondolatok

Ha kis- vagy közepes méretű vállalkozás vagy, akkor számos kényszerítő ok miatt érdemes fontolóra venni, hogy könyveit felhőben készítse el. A piaci lehetőségek sokféleségével és széles választékával olyan szoftvert találhat, amely megfelel az Ön igényeinek.

Az árazás ésszerű és megfelel a növekedésnek, adatainak biztonságát és hozzáférhetőségét nem tudja összehangolni az asztali számviteli szoftverrel..

Ha csomagolt szoftvert használ, miért gondolkodik azon, hogy a felhőben könyveit csinálja? Ha átváltottál, mi az előnye és hátránya? Tudassa velünk az alábbi megjegyzésekben. Köszönöm, hogy elolvasta.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map