monday.com vs Trello: Kanban-küzdelem 2020-ra

Sok mindent figyelembe kell venni, amikor kiválaszt egy projektmenedzsment eszközt. A használhatóság az egyik legnagyobb, és megvizsgáljuk a terület két legerősebb eszközét. Ebben a Trello és a monday.com összehasonlításban eldöntjük, melyik a legjobb megoldás azok számára, akik könnyű életet akarnak.


A Trello használata egyszerű. Itt megtesszük a Cloudwards.net webhelyen. Más vállalatok, amelyek ezt használják, a National Geographic, a Kickstarter és a Google, így jó társaságban vagyunk. Pár évvel ezelőtt az ausztrál szoftver-óriás, az Atlassian hihetetlen 425 millió dollárért csattant fel rá, tehát nagy szerepet játszik a piacon. Tudjon meg többet erről a Trello áttekintésünkben.

A monday.com egy növekvő csillag, amelynek több mint 50 000 csapata van a könyvein, ami nagy ugrás azóta, hogy néhány hónappal ezelőtt áttekintettük. Olyan ügyfelei vannak, mint a Philips, a Carlsberg és a Discovery. Nagyon lenyűgözött minket a monday.com áttekintésünk, és az első helyen állt a legjobb projekt menedzsment szoftver listánkban.

Mindkét eszköz arc nélküli veterán, és már az előző fejekben is megjelentek. Trello nyerte a Trello és Jira összehasonlítást, de elvesztette a Wrike vs Trello versenyt, míg a monday.com győzelmeket szerzett a monday.com és a Jira, valamint a monday.com és Wrike csatákban..

Harc felállítása: Trello vs. monday.com

Ezeket az eszközöket négy fordulóban fogjuk összehasonlítani. A verseny minden versenyének legjobbja nyer, és melyik versenytárs nyeri a legtöbbet. Ha még mindig a végén van kötve, akkor arra gondolunk, melyik eszköz nyert meggyőzőbben a fordulót.

Először megvizsgáljuk az egyes platformok által nyújtott szolgáltatások körét. Figyelembe vesszük az egyes eszközök alapvető felépítését, a projektek és a dolgok, például a tárolóhely, a kínált alkalmazások és a kiterjesztések megtekintésének különböző módjait.

Az árkörben meglátjuk, melyik a legolcsóbb, valamint megvizsgáljuk a terveket és a fizetési lehetőségeket. A rugalmasság és a hosszú ingyenes próbaverziók jó eredményeket fognak elérni. Figyelembe vesszük az értéket, nem csak a legalacsonyabb árat.

A könnyebben használható körnek közel kell lennie, mindkét szerszám kiválóan e területen. Fontos, hogy a funkciókat hozzáférhető módon, egyértelmű, intuitív felülettel mutatjuk be. A Trello és a monday.com ezt csinálják. Bármelyik is megnyeri ezt a fordulót, megszerezte.

Végül megvizsgáljuk a biztonságot és az adatvédelmet. Információinak rossz kezektől való elkerülése soha nem fontosabb, mint a felhő használatakor, és meglátjuk, melyik harcos tartja magát biztonságban. Ha aggódik az online biztonság érdekében, a számítógépes bűnözésről szóló cikk segít.

1

Jellemzők

Megvizsgáljuk, hogy az egyes eszközök mit csinálnak. Az általunk kínált dönti el, hogy hasznos-e az Ön számára.

A legtöbb projektkezelő szoftver rendelkezik a szolgáltatások jellemzőivel, például a feladatokkal és a megtekintésük különböző módjaival. Látni fogjuk, hogy a Trello és a monday.com hogyan különböztetik meg magukat azáltal, hogy többféle módszert kínálnak a projektek szervezésére, más platformokkal történő integrációra és a szokásos dolgokra..

Trello

A Trello egy egyszerű eszköz, amely szinte teljes egészében a kanban nézetén alapul. Készít oszlopokat, és kártyákat ad hozzá hozzájuk. A kártyákat az oszlopról az oszlopra húzzák, hogy megmutathassák az állapotukat vagy a kiosztott személyeket. Az oszlopok nevezhetők a kívánt elemnek. Egy tipikus beállítás a „tennivaló”, a „csinálás” és a „kész”. Ha ez minden, amire szükséged van, akkor remek, de a Trello-nál több is van.

Trello-board

Fájlokat csatolhat a táblákhoz, a tervtől függően 10 MB és 250 MB közötti korlátozással. Külső szolgáltatás igénybevételével megkerülheti ezeket a korlátokat. Olvassa el a legjobb felhőalapú tárolási cikket a lehetőségekért.

A kártyákat hozzá lehet rendelni a csapat tagjaihoz, kategorizálhatják és megadhatják a határidőket. Tartalmazhatnak részfeladatokat, de a függőségkezelés alapértelmezés szerint nem érhető el. A Trello testreszabásokat is tartalmaz, például matricákat és hangulatjeleket.

Számos „bekapcsolással” rendelkezik, amelyek lehetővé teszik mindenféle szolgáltatás hozzáadását. Az ingyenes csomagban fórumonként egyre korlátozódhat, de ez lehetővé teszi, hogy kísérletezzen és fizetett csomagokra frissítsen, ha további szüksége van.

Mindenféle bekapcsolás létezik, és ezek lehetővé teszik a más eszközökben található nézetek és szolgáltatások hozzáadását. Az adatokat más platformon is felhasználhatja bekapcsoláson keresztül. Például a Zapier bekapcsolása lehetővé teszi az adatok elérését több mint 1500 alkalmazásban.

Trello-komornyik

A „komornyik” plugin lehetővé teszi a feladatok automatizálását, és annak ellenére, hogy ez egy hatalmas szolgáltatás, nem sokkal nehezebb használni, mint a Trello többi részén. Készíthet olyan gombokat, amelyek több műveletet hajtanak végre a kártyákon, lehetővé téve a dolgok gyorsabb elvégzését.

A böngésző verzióját, amelyet mobil és asztali alkalmazások egészítenek ki, szinte bármilyen eszközön használhatja.

monday.com

A monday.com projektek táblázata „impulzusokból” készül. A hüvelyesek különálló elemek, egyenértékűek a Trello kártyáival. Testreszabhatja az általuk tárolt adatokat, mezőket adhat hozzá szövegre, emberekre vagy dátumokra, és minden egyes mezőtípusnak több változata is lehet, ezáltal sokoldalú eszközzé téve.

hétfő-board

A monday.com számos nézettel rendelkezik, amelyek felszabadulnak, miközben felfelé halad a tervein. Ha csak a kanban nézetre van szüksége, érdemes fontolgatnia a Trello alkalmazást, mert fizetnie kell a monday.com webhelyen. Ezen túlmenően azonban a monday.com széles választékot kínál a választható lehetőségek közül.

A kanban nézeten kívül vannak időkövetési és diagram nézetek, valamint idővonal és naptár. A monday.com lehetővé teszi, hogy a tevékenységi napló segítségével füleket tartson arról, hogy ki mit csinál, amely megmutatja, hogy mindenki milyen változtatásokat hajtott végre.

Rengeteg hely van a fájlok számára, 5 GB-os felhőalapú tárolóval, amelyet az alapcsomagban használhat. A tér korlátlan lesz a Pro rétegnél.

A monday.com struktúrája egyszerű, elkerülve az alfeladatokat és a függőségeket. Gonosznak tartja őket, ami szélsőségesnek tűnhet, de egyetértünk abban, hogy a dolgok elfelejthetők, ha olyan feladatokban készülnek, amelyeket nem nézel ki. A monday.com webhelyen nincs esély erre.

Ha nem ért egyet, és szeretné az alfeladatok és a függőségek kezelésének bajait, forduljon a sötét oldalhoz a Wrike áttekintésben.

hétfő-integrációk

A monday.com számos szolgáltatással integrálódik. Használhatja a Dropboxot, a Slackot és akár a Trello készüléket is. Mint a Trello esetében, a Zapier integráció sok alkalmazásban lehetővé teszi az adatok kezelését.

Vannak mobilalkalmazások Androidra és iOS-re, de a Trello-tól eltérően nincs asztali alkalmazás.

Kerek gondolatok

A monday.com számos nézetet és testreszabható elemet tartalmaz, amelyek segítségével beállíthatja az igényeinek. A Trello sokkal egyszerűbbé teszi a dolgokat. Bekapcsolás nélkül vitathatatlanul túl egyszerű átlépni a feladatkezeléstől a projektmenedzsmentig.

Mindkét platformon rengeteg integráció és kiterjesztés van. Különösen szeretem a Trello „komornyik” automatizálási rendszerét. A Trello asztali alkalmazásokat is kínál.

Azt mondta: itt nyeri a monday.com. Ez lehetővé teszi többet, és testreszabhatja a táblákat. A Trello számos bővíthetőséget kínál beépítésével, de a monday.com szélesebb körű nézete és beépített funkciói előtérbe helyezik.

Kerek: Jellemzők pont a monday.com számára

Trello logó
monday.com logó

2

Ár

Ezután összehasonlítjuk a versenyzőket az ár alapján. Olcsóbb, de az eszközöknek ár-érték arányt is kínálniuk kell. A rugalmas opciók, a fizetési módok és az ingyenes próbaverziók nagyon láthatók, csakúgy, mint az oktatók és a nonprofit szervezetek kedvezményei.

Ha másik olcsó, ingyenes csomaggal rendelkező platformot keres, nézd meg a ClickUp áttekintést.

Trello

A Trello rendelkezik egy ingyenes réteggel, amely lehetővé teszi, hogy egyszerű kanban fórumként használja, egyetlen bekapcsolással. Nem szabad legyőzni, és ez is jól működik. Néhány ingyenes ajánlat megpróbálja megnyugtatni a frissítést, de a Trello’s használható, és sok ember számára megfelelő lesz.

Ennek ellenére rengeteg ok van a fizetett tervek használatára. A mellékletek méretkorlátja 10 MB-ról 250 MB-ra növekszik, és táblánként több energiát tud felhasználni. A „komornyik” bővítmény szintén jobban teljesül a fizetett csomagban, mivel a felhasználási korlátok enyhülnek, és vállalati szinten teljesen eltűnnek.

Trello-matricák

A fizető felhasználók további testreszabási funkciókat is kapnak, mint például további matricák és hangulatjelek. Feltöltheti háttérképét fizetett tervek alapján, így a táblák úgy érződhetnek, mintha sajátod lennének.

A csapatterveken kívül az egyének a Trello Gold használatával megkaphatják a hozzáadott funkciókat. Havi 3,75 dollárba kerül, sokkal kevesebb, mint a Business Class terv.

A számlázás általában hitelkártyával történik, de kérhet más módszereket is, ha havonta 5000 dollárt fizet.

Lépcső: Ár / felhasználó / hónap:
IngyenesIngyenes
Business osztály$ 9.99
Vállalkozás20,83 USD (de a felhasználói létszámmal csökken)

monday.com

Öt felhasználó csoportonként fizet a monday.com weboldalon, ami hihetetlenül jól hangzik, de időt takaríthat meg, amikor új emberek csatlakoznak a csapathoz, és az árak oly módon készülnek, mint sok eszköz. A Trello-tól eltérően a monday.com nem kínál ingyenes tervet. A legolcsóbb lehetőség havi 25 dollár egy öt felhasználói csoport számára, ami továbbra is jó ár-érték arány.

Az alapterv megadja a kanban nézetet és 5 GB tárhelyet. A Szabványos szintnél feloldja az idővonal, a naptár és a térkép nézeteit, és 50 GB helyet kap. A Pro terv időkövetést, táblázatokat és képleteket ad hozzá, valamint korlátlan tárhelyet biztosít Önnek.

Minden felhasználó kétfaktoros hitelesítést kap, de szüksége lesz a Pro tervre a Google hitelesítés használatához. A vállalati felhasználók ellenőrzési naplókat, munkamenetkezelést és a felhasználói engedélyek finomhangolásának lehetőségét is megkapják. Emellett egy-egy képzésben és egy elkötelezett ügyfél-menedzserben is részesülnek.

A monday.com ingyenes 14 napos próbaverziót kínál, így kötelezettség nélkül kipróbálhatja.

Terv: Ár (havonta):
Alapvető$ 25
Alapértelmezett$ 39
Pro$ 59
Vállalkozás$ 118

Kerek két gondolat

Ha nem akar költeni egy dolgot, akkor a Trello nemcsak ezt a fordulót nyeri, hanem alapértelmezés szerint az egész versenyt is, mert van szabad szintje, és jó. A monday.com megköveteli, hogy nyissa fel a pénztárcáját, de rengeteg pénzt kínál. A magasabb szintje sem olyan drága, tehát fejlett funkcióit kedvező áron megkaphatja.

Összességében azonban, mivel a Trellonak jó szabad szintje van, megnyeri ezt a fordulót. Olvassa el egy másik, jó ingyenes tervű eszközről a Freedcamp áttekintésünkben.

Kerek: Trello árpontja

Trello logó
monday.com logó

3

Egyszerű használat

Itt vizsgáljuk a könnyű használatot és az akadálymentességet. A világ összes tulajdonsága nem jó, ha nem tudja kitalálni, hogyan használhatja ki őket. Erőteljes, olvasható felület rengeteg útmutatással és támogatással sok eredményt fog elérni.

Mindkét eszköz erőteljes ezen a területen. A monday.com kiemelkedő felülete a legfontosabb erőssége, és a Trello könnyű kezelhetősége ismét nagyszerű ok arra, hogy használjuk. Ez a forduló ugyanolyan brutális verseny lesz, mint a barátságos, színes eszközök.

Az Asana használhatóságának köszönhetően a Trello és a monday.com kifizetheti a pénzüket, és erről az Asana áttekintésünkben olvashat. Az Asana kezdő útmutatója segít Önnek az első lépésekben is.

Trello

A Trello alapjait a Trello kezdő útmutatójában találtuk. Ez egy remek hely az induláshoz, ha meg akarja tudni, mit tehet az Ön számára.

Nem kell sokáig kitalálnia, egy világos felülettel, amely megmutatja a kártyákkal töltött oszlopokat. Húzza a kártyákat oszlopból oszlopba, és rákattint, hogy frissítse a benne található adatokat. Ez egyszerű és könnyű.

Trello-kártya-detail

A fejlettebb funkciók is jól megtervezték. Még az automatizálási eszköz, a „komornyik” is olyan egyszerű, amennyire csak lehet, önmagától értetődő vezérlőkkel, amelyek lehetővé teszik az erőteljes funkcionalitás kihasználását..

Trello-hivatkozások

Van egy hasznos parancsikonok, amelyek segítenek a gyorsabb munkában. Számos sablon és példa is használható, amelyek kiindulási pontként szolgálnak, ha nem akarja a nulláról kezdeni.

A Trello rengeteg támogatást nyújt útmutatókkal és részletes tudásbázissal, amely megmagyarázza funkcióinak működését.

Ha át akarja helyezni a csapatát a felhőbe, de kevesebb technikai taggal szeretne foglalkozni, a Trello az egyik legjobb lehetőség. Ez könnyű és remek bevezetés a felhőalapú eszközökhöz.

monday.com

A monday.com elrendezésében helyet és színt használnak, miközben sokat kapnak a képernyőre. A regisztráció egyszerű, és megkaphatja a saját aldomainjét a csapata számára.

A monday.com sokkal bonyolultabb eszköz, mint a Trello, de az interfész további mérfölddel jár, hogy könnyebben kezelhető legyen. Ez a legjobb felület, amelyet a projektmenedzsment kategóriában láttunk. Minden lépésben segít. Vannak finom animációk, amelyek megmutatják, hogy mit kell tennie, és mi történik, ha rákattint a dolgokra.

hétfő-template

A monday.com több mint 70 sablonból áll, amelyek segítenek az indulásban, és útmutatást nyújt a kiválasztáshoz, amely segít megalapozottabb választáson, mint a legtöbb eszköznél..

Átfogó tudásbázissal és gyors ügyfélszolgálattal is rendelkezik, amelyek mindössze négy perc alatt válaszoltak kérdéseinkre.

Olvassa el a Basecamp áttekintését és tanuljon meg egy másik eszközről, amely kétszer gyors időben válaszolt a támogatási kérdésünkre.

Három kör gondolatok

Ez nehéz hívni. A Trello valószínűleg a legegyszerűbben használható a projektmenedzsment kategóriában. A monday.com nehezebb, de kifinomultabb. Ennek ellenére kiváló a felület, nagyszerű munkát végez azzal, hogy megmutatja neked, mit kell tennie a következő lépésben, és milyen hatással lesz a tettei.

Ez azonban könnyű használat, nem interfész, ezért átadjuk a Trello-nak. Ha nem tudja kitalálni, hogyan kell használni a Trello-t, ragaszkodjon tollhoz és papírhoz. A monday.com ugyanakkor fantasztikusan segít Önnek is, tehát nincs ok arra, hogy a használhatósággal kapcsolatos aggodalmak elhárítsák.

Kerek: Könnyű használat a Trello számára

Trello logó
monday.com logó

4

Biztonság & Magánélet

Ezután megvizsgáljuk a biztonságot és az adatvédelmet, hogy kiderüljön, vajon a monday.com és a Trello biztonságban tartják-e az ön biztonságát, miközben hozzáférhetővé teszik magukat. Megvizsgáljuk a titkosításokat, a tanúsításokat és az ezek által megadott lehetőségeket, hogy a dolgokat az igényeikhez igazítsák.

Trello

A Trello meglepően sok biztonsági funkcióval rendelkezik, és mindazokat a szokásos dolgokat kínálja, amire számítunk. Olvassa el az online biztonsági cikket a témáról.

A Trello erőteljes titkosítást használ: TLS 128-bites adatot továbbít az adatban, AES 256 bites adatot tárol.

Hibaköltségeket kínál, így a jó fiúk problémákat találhatnak, mielőtt a rossz fiúk észreveszik őket. Külső tanúsítással rendelkezik SOC2 Type 1 és PCI DSS tanúsítvánnyal. A Trello az EU-USA hatálya alá tartozik. és a svájci-amerikai. adatvédelmi pajzs keretek is.

Speciális lehetőségei között szerepel a fiókok deaktiválása és a domainre korlátozott feliratkozások, így ellenőrizheti, hogy a hozzáférés csak a vállalaton dolgozó emberek számára korlátozódik. Szabályozhatja az engedélyeket, és kiválaszthatja, hogy miként használják a bekapcsolást és a mellékleteket.

hétfő-admin

Ezenkívül kérheti a projekt adatainak törlését is, mivel a Trello a számla bezárásától számított 30 napon belül eltávolítja személyes adatait.

A Trello tartalmaz kétfaktoros hitelesítést, valamint a SAML egyszeri bejelentkezést és a Google OAuth-t, így védve van a szélhámos bejelentkezésekkel szemben.

monday.com

A monday.com megfelel a Trello-nak titkosításkor: a továbbításra használt adatokkal a TLS v1.2-et, a nyugalmi állapotban lévő 256-bites AES-t pedig. Megfelel az EU-nak. és a svájci amerikai adatvédelmi pajzsok, valamint az általános adatvédelmi rendelet. SOC 2 Type 2 tanúsítvánnyal és néhány ISO tanúsítvánnyal rendelkezik.

Kétfaktoros hitelesítéssel is rendelkezik, amelyről a kétfaktoros hitelesítésről szóló cikkben olvashat.

Több lehetőség áll rendelkezésre az Enterprise felhasználók számára, akik megvizsgálhatják a naplóba bejelentkezett felhasználók adatait tartalmazó ellenőrzési naplókat. Olvassa el a ProWorkflow áttekintését egy másik, jól auditáló eszköz számára.

Ezenkívül domain-korlátozott regisztrációkat is kap, és javíthatja a bejelentkezés biztonságát az SAML és a Google hitelesítéssel. A jelszavas házirendet is irányíthatja.

Négy forduló gondolatok

Mindkét eszköz sokat kínál itt, erős titkosítással, számos tanúsítvánnyal és a biztonság beállításához szükséges lehetőségekkel. Kétfaktoros hitelesítést biztosítanak minden felhasználó számára, ami plusz, de ez nem segíti őket. Mi inkább a monday.com lehetőségeinek kiválasztását részesítjük előnyben, és értékeljük azt is, milyen egyszerű a változtatások végrehajtása. A monday.com ezt egy suttogással veszi.

Kerek: Biztonság & Adatvédelmi pont a monday.com számára

Trello logó
monday.com logó

5

Az ítélet

A monday.com az utolsó forduló levonásakor a fordulókat egyenként két fordulóban hagyja, ami kemény döntést hoz nekünk. A monday.com egyértelműen nyert a szolgáltatásokkal, de előrelépést tett a biztonság terén. A Trello nyert az ár és a könnyű használat miatt. Ennek ellenére a könnyebb használat mindkét irányba ment. A Trello nagyrészt nyerte meg azzal, hogy egyszerűbb volt, és a monday.com az erősebb dizájnt kínálja.

Ez a forduló, amelyre a legnehezebben gondolkodtunk, és ez azt jelenti, hogy a teljes versenyt átadjuk a monday.com-nak. Szélesebb körű szolgáltatásainak és kiemelkedő használhatóságának köszönhetően igazságtalan lenne, ha a versenyt Trello-nak adnák, csak azért, mert egyszerűbb.

Nyertes: monday.com

Ne engedje le, hogy második helyezettünk is legyen. Mint egyszerű, könnyű eszköz, nehéz megverni, és ingyenes, ha nincs szüksége a fejlettebb funkcióira..

Mindkét eszköz könnyen használható, nagy pontosságot jelent a használhatóság szempontjából. A monday.com további funkciókat kínál, és nagyszerű munkát végez felhasználhatósá tétele mellett, míg a Trello kiváló választás azok számára, akik újak a felhőben dolgozók számára..

Ha van tapasztalata a Trello-val és a monday.com-lal, kérjük, ossza meg véleményét arról, hogyan hasonlítanak össze a megjegyzésekben. Köszönöm, hogy elolvasta.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map