monday.com vs Asana: A munkafolyamat irányítása 2020-ban

Ha egy projektmenedzsment eszközt választ, akkor elkényezteti magát a választás miatt, sok platformon versenyeznek a figyelmeddel, amikor az emberek a felhőbe zuhannak. Ebben a cikkben összehasonlítjuk a kettő legjobb eszközt, amikor a monday.com és az Asana oldalra tekintünk.


Mindkettő népszerű, mivel Asanának van egy ismertető oldala, amely magas rangú ügyfelekkel teli, ideértve a NASA-t és a The New York Times-t. A monday.com-nak is jól sikerül, több mint 50 000 csapat használja, köztük olyan ügyfelek, mint a Carlsberg, a Philips és a Discovery Channel..

A legjobb projektmenedzsment szoftver körében a monday.com jelent meg a tetején, és ez a kedvenc kedvence. A monday.com beszámolónkban többet beszélünk annak sok jó pontjáról. Asana erős versenytárs is, amelyet azonban a Cloudwards.net-en magasan értékelünk. Tudjon meg többet erről az Asana-véleményünkben.

Harc felállítása: monday.com vs Asana

A monday.com és az Asana felhasználóbarát eszközök. Kiválóan megtervezték, kiváló interfészekkel, amelyek a navigációt megkönnyítik és nem akadályozzák a dolgok elvégzését..

Finomfogú fésűt futtatunk felettük, hogy megnézhessük, hogyan hasonlítanak össze több kulcsfontosságú területen. Először megvizsgáljuk a funkciókat, hogy megtudjuk, melyik nyújtja a legtöbbet a funkcionalitás szempontjából. Ezután megvizsgáljuk az árat, hogy kiderüljön, melyik fog többe kerülni.

Össze fogjuk hasonlítani őket a könnyű használat miatt, ami érdekes lehet, mivel a használhatóság kulcsfontosságú értékesítési pont mindkét platformon. Végül technikai jellegűvé válunk, és megnézjük, hogyan hasonlítják össze magánéletük védelme és üzleti adatainak biztonságát illetően.

Bármelyik versenyző nyeri a legtöbb fordulót, megteszi a koronát, kivéve, ha döntetlen van; ebben az esetben pontszintű döntés lesz..

Ha azt szeretné látni, hogy az Asana hogyan hasonlít egy jobban üzleti célú eszközhöz, olvassa el a Wrike és Asana összehasonlítást.

1

Jellemzők

Az első dolog, amelyet egy új eszköz mérlegelésekor szem előtt tart, annak jellemzői, mert ezek lesznek a különbség, amikor az eszközbe kerül. Szeretné megkönnyíteni a valós feladatok megszervezését és elősegíteni a kommunikáció hatékonyabb működését.

Lehet, hogy szerencséje lesz, és azt találja, hogy valami időigényes és költséges automatizálható. Ha ez a helyzet, akkor nagy megtakarítások vannak az asztalon. A monday.com és az Asana rengeteg ajánlatot kínál, ezért alaposan meg kell vizsgálnunk, hogy melyiket kell választania.

monday.com

A monday.com webhelyen többféle módon tekintheti meg a feladatokat: a kanban nézet és a tevékenységi napló elérhető minden tervhez. Magasabb szintű tervek esetén megkapja az idővonal, a naptár és a térkép nézeteit. Ha csak kanban nézetre van szüksége, akkor nézze meg a Trello kezdő útmutatóját, hogy megismerkedjen egy erre összpontosító platformon..

A monday.com táblákon rendezi a feladatait, amelyek csoportosított elemeket tartalmaznak. Meghatározhat csoportokat, amelyek lehetővé teszik, hogy kiválaszthassa a projekt felépítését.

hétfő-board

A monday.com egy rugalmas platform, amely lehetővé teszi az összes mező testreszabását és különféle dolgokra való felhasználását. Ugyanazon típusú mezők is rendelkezhetnek. Ez megadja az építőelemeket, majd lehetővé teszi, hogy velük csináljon amit akar. Széles körű lehet a kreativitás és az igényeinek megfelelő rendszer felépítése..

Kapsz 5 GB tárhelyet az alaptervén, 50 GB a szokásos kínálaton, és korlátlan tárhelyet magasabb szinteken. Vessen egy pillantást a csapatok számára elérhető legjobb online tárhelyről szóló cikkre, ha sok fájlja megosztható online.

hétfő-integrációk

Rengeteg integráció érhető el a monday.com webhelyen, beleértve a Slackot, a Trello-t, a Dropboxot és a Zapier-t. Ez utóbbi számos harmadik féltől származó alkalmazáshoz hozzáférhet, és kiváló módszer az adatok megosztására az online szolgáltatások között.

A monday.com segítséget nyújt az egyedi integrációk beállításában, ha közvetlenül kapcsolatba lép vele. A fejlesztők használhatják az API-t, hogy szükség szerint kibővítsék. A mobil ízekben is megtalálható, így útközben is felhasználhatja.

ászana

Asana a feladatokat lista nézetben vagy kanban nézetben rendezi, amelyek mindkettő könnyen kezelhetők, és lehetővé teszik a feladatok rendezését húzással és szükség szerint módosítással..

Kibonthatja a feladatait részfeladatokra, és meghatározhatja a kapcsolatokat függőségekkel, ami a monday.com hiányzik..

ászana-ünnepség

A feladatok elvégzésekor alkalmanként élvezetre válik, egy animált lény repül a képernyőn. Mindenki szereti ezeket az ünnepeket, és láthatjuk őket, hogy kicsit barátságos irodai versenyt indítsanak. Ha azt akarja, hogy a csata csapata először látja az egyszarvút, akkor Asana az eszköz az Ön számára.

Korlátlan tárhely esetén nem kell aggódnia a fogyás miatt, de a fájlméret korlátozása 100 MB. Mint a monday.com, az Asana mobil alkalmazásokkal is rendelkezik, így bárhol elvégezheti a feladatok elvégzését. Ezenkívül API-t is kínál, ha kibővíteni szeretné.

Kerek gondolatok

A monday.com csak a feladatokra épülő megközelítést alkalmaz, alfeladatok és függőségek nélkül. Azt állítja, hogy az alfeladatok hiánya jellegzetesség, mivel rossz kialakításúak, és ha valami alfeladatnak kell lennie, akkor ugyanúgy létrehozható, mint egy feladat. Ez érdekes filozófia, és vitathatatlanul a monday.com egy koncentráltabb eszköz.

Az Asana részfeladatokkal és függőségi menedzsmenttel rendelkezik, valamint korlátlan tárhelygel rendelkezik, ami nagyszerű, különösen a szabad szintjén.

ászana-függőségek

Bár egyesek úgy érzik, hogy kevesebb van több, úgy gondoljuk, hogy Asana megteszi ezt a kört. A függőségkezelés és a korlátlan tárolás mellett, az Ön által használt tervtől függetlenül, először vért vesz, és a bajnoki játékot elkapja.

Kerek: Jellemzők Point Asana számára

monday.com logó
Asana logó

2

Ár

Mindannyiunknak van költségvetése, amellyel dolgozhatunk, és az olcsó ritmusok drágák a hét bármely napján. Szerencsére ezen eszközök egyike sem fogja megtörni a bankot. Mindkettőnek ingyenes próbaverziója van, és Asana ingyenes szintjét kínálja.

Kevés vállalkozástulajdonos csökkenti ezen eszközök egyikét a költséggel, de ha más dolog alapján nem lehet döntést hozni, akkor az ár lehet a döntő tényező. Lássuk, melyik a legjobb ár-érték arányt nyújtja.

Ha olyan platformot keres, amely inkább az alsó sorra összpontosít, mint a használhatóság, olvassa el a Mavenlink áttekintésünket. Ez egy nagyszerű eszköz a fülek megtartására a projektek pénzügyi oldalán.

monday.com

A monday.com egy vegyes táska áron. Nincs ingyenes ajánlata, de alapterve olcsó, mint a chipek. Öt csapattagot regisztrálhat, mindössze 25 dollárért havonta. Ha csak egy vagy kettő vagy, akkor ez nem olyan jó érték.

A kéthetes ingyenes próbaverzió lehetővé teszi a legtöbb szolgáltatás kipróbálását, beleértve a Pro rétegben elérhető termékek nagy részét. A regisztrációhoz szintén nincs szüksége kártyára.

Habár az árak ötfelhasználói darabonként történő kigurulása drága a nagyon kicsi csapatok számára, a monday.com kiváló érték ezen kívül.

ászana

Az Asana szabad szintjével és ezen felül három réteggel rendelkezik, amelyek fokozatosan drágábbak. Legfeljebb 15 felhasználó használhatja ingyenes rétegét, amely számos funkciót kínál, és egy egyszerű feladatlistaként működik. Kiválóan alkalmas személyes projektek tervezésére is.

ászana feliratkozásának

Az olcsó prémium szint kihozza alapvető jellemzőinek nagy részét, és megszünteti a csapat méretét. Ezen felül a drágább szintjei fejlett adminisztrációs és biztonsági funkciókat kínálnak. Ez nem drága eszköz, főleg, ha figyelembe vesszük azt a pénzt, amelyet megtakarít az értekezletek és a papírmunka szempontjából.

Kerek két gondolat

Bármelyiket kipróbálhatja ingyen, de Asana rendelkezik ingyenes réteggel, és a monday.com felhívja a regisztrációt az ingyenes próbaverzióra. Az Asana prémium funkcióinak kipróbálását is kínálja. Nincs szükség hitelkártyára sem, így nem kell aggódnia a lemondás miatt, bár valószínűleg vadásznia kell az Asana regisztrációs űrlapjain, hogy megtalálja a lehetőséget, hogy ne adja meg a kártyát..

A monday.com nagy érték lehet, ha a csapatod megfelelő méretű, de az Asana olcsóbb lesz a kisebb csapatok számára. Az Asana szabad szintje szintén egyértelmű plusz.

A monday.com olcsóbb lesz, miközben felmegy az árskálán, bár az Enterprise szintjének különösen jó ár-érték aránya mutat sok más platformhoz képest, beleértve az Asana-t is, amely nem adja meg pontos árait, de üzleti szintje szinte ugyanolyan drága, mint A monday.com vállalati terve.

Összességében ezt a fordulót Asanának kell átadnunk. A monday.com nagy érték lehet, de Asana jó ár-érték arány vagy ingyenes, tehát előtérbe kerül.

Asana nyeri ezt a fordulót, amikor a monday.com egyszarvú kürtöt vesz a szemébe. Az Asana számára kettő van, de a monday.com dühösebbnek tűnik, mint megverték. A következő forduló belterület lesz.

Kerek: Asana árpontja

monday.com logó
Asana logó

3

Egyszerű használat

Itt van egy igazi harc a kezünkben. A monday.com és az Asana a legbarátságosabb platformok a környéken, de a dolgok nem tűnnek annyira szívmelegítőnek, mert ebben a körben egymással szemben helyezkednek el..

Mindkét eszköz kulcsfontosságú erőnek tekinti ezt a területet, és egyikük sem akar veszíteni. A véleményeinkben a kategória mindegyike elérte a legjobb pontszámokat. Elválasztása nem lesz könnyű, ezért nézzük meg, melyik a legkönnyebben használható.

monday.com

A monday.com kitűnő felülettel rendelkezik, tiszta, kiváló minőségű kialakítással. Amint azt egy korábbi áttekintésünkben elmondtuk, ez egy használhatósági mesterkurzus, ahol minden a tervek szerint működik. Tablettabarát megjelenése van. Bár sok hasonló kivitel úgy érzi, hogy az egyszerűbbé válik, a monday.com megfelelő egyensúlyt teremt, rengeteg funkcionalitást kínálva, miközben nem érzi magát..

A szolgáltatáskészlet nem egyszerű, de a monday.com megkönnyíti a megértést, és minden lépésnél segítséget nyújt Önnek, olyan értelmes elrendezéssel és kezelőszervekkel, amelyek meghívják Önt a funkciókkal való játékra, és soha nem büntetik megértéséért..

hétfő-template

Az induláshoz számos sablon használható. Rengeteg útmutatást is ad Önnek, melyiket válasszon, ellentétben sok olyan platformon, amelyek hagyják kitalálni, melyik a megfelelő.

Nagyon sok segítséget nyújt az olyan webes szemináriumokon keresztül, mint például a webináriumok, amelyek segítségével tanácsot kaphatnak a támogatási csoporttól.

ászana

Az Asana-t szép látni, lágy színekkel és a fehér tér felhasználásával. Amellett, hogy vonzó, jó munkát is végez, ha szemmel irányítja azokat a dolgokat, amelyekre szüksége van, hogy láthassa, és ezzel intuitív módon használható. Az interfésze ritkán arra készteti, hogy vajon mi legyen a következő lépés. A formatervezés sokak számára vonzó, és használata kellemes.

ászana-projekt sablonok

A monday.com-hoz hasonlóan, az Asana-nak számos sablonja is van, amelyek segítenek a gyors felállásban és a futásban. Áttekintésük segítségével mindent kitalálhat, még akkor is, ha a saját projektjét a nulláról kezdi el.

Asana megkönnyíti Önt egy jól megtervezett turnéval, amely megmutatja sok funkcióját és megtanítja a platform alapjait. Egy másik jó hely, ahol érdemes megnézni, amikor elkezdi kezdeni vele, az Asana kezdő útmutatója.

Ritkán találja magát elakadva Asanában, de ha igen, akkor az oktatóanyagok és a súgó oldalak széles választéka segítségével kitalálhatja, hogy mit tegyen a következő lépés..

Három kör gondolatok

A monday.com nehezen legyőzhető a használhatóság szempontjából, de Asana is. Mivel azért vagyunk itt, hogy szétvágjuk a szőrszálakat, valamit meg kell adni.

Mindkét eszköz örömmel használható, és a legjobb választások között szerepel, ha aggódik a csapata kevésbé technikai tagjai miatt. Ragaszkodhat egy csimpánzhoz Asana elõtt, és valószínûleg képes lesz valamit megtenni.

A monday.com szeletelt és kifinomultabb, de úgy gondoljuk, hogy a simian inkább Asanát részesítené előnyben.

Míg az Asana használata egyszerű, a monday.com örömmel dolgozik együtt. A felület finom érintése nagyszerű munkát jelent a helyes használat elősegítésében. A bólint adjuk a monday.com webhelynek, mert nem hibázhat vele, amikor a használhatóságról van szó, és úgy érzi, hogy jobban segíti az irányítást, anélkül, hogy tolakodó lenne.

Ez Asanát szűk helyen hagyja a vezetésben, amikor belépünk az utolsó fordulóba. Mindkét versenyző fáradtnak tűnik, de csak egy nyertes lehet.

Kerek: Könnyű használat pont a monday.com számára

monday.com logó
Asana logó

4

Biztonság & Magánélet

A biztonság és a magánélet fordulójára lépve tovább haladunk a technikai alapokon. Amellett, hogy hasznos és használható, a projektkezelő szoftvernek meg kell őriznie üzleti adatait is biztonságban és biztonságban.

Ha szeretne többet megtudni az online biztonságról, olvassa el a számítógépes bűnözésről szóló cikket, amelyben megnézheti az ottani veszélyeket..

A monday.com és az Asana az Amazon Web Services szolgáltatást használják, de a részletek áttekintésekor számos különbség van közöttük. Nézzük először a monday.com oldalra, és nézzük meg, mennyire jól működik az Ön adatainak védelmében.

monday.com

A monday.com sokat kínál a biztonság és a magánélet szempontjából. SOC 2 és ISO tanúsítvánnyal rendelkezik, és megfelel az EU-nak. Adatvédelmi pajzs és az általános adatvédelmi rendelet.

hétfő-admin

Számos hasznos lehetőséget kínál a felhasználók számára, például tartomány korlátozott regisztrációkat, SAML és Google-alapú hitelesítési és jelszavas házirendeket. A vállalati szintjén auditálási képességekkel is rendelkezik, ami praktikus, különösen, ha olyan vállalkozásban vagy, ahol mindent nyomon kell követni.

Kétfaktoros hitelesítéssel is rendelkezik, amelyről bővebben a kétfaktoros hitelesítésről szóló cikkben olvashat.

Erős titkosítást használ, a TLS v1.2 védi az áthaladó adatokat és az AES 256 bites adatokat nyugalmi állapotban. Az adatok biztonsági másolatai óránként készülnek, tehát biztonságos a monday.com webhelyen.

ászana

Asana nem csinál sok rosszat. Az átvitt adatokat a TLS v1.1 titkosítás biztosítja. Az Asana hibajavításokat kínál, így a közösség segítséget nyújthat a biztonsági rések felkutatásában, ami azt jelenti, hogy biztonságát mindig tesztelik.

Ha javítani szeretné a biztonsággal kapcsolatos tudatosságát, olvassa el néhány online biztonsági cikkünket.

Asanára az EU-USA vonatkozik. Adatvédelmi pajzs keret és a GDPR. Ezenkívül teljes törlést is kínál, bár ha az EU-n kívül tartózkodik, akkor a szolgáltatás használatához vállalati szintű ügyfélnek kell lennie. SOC 2 tanúsítvánnyal is rendelkezik.

Asana rendelkezésre álló információkat ad, és tudatja Önnel az állapotoldalán felmerülő problémákkal. Ezenkívül bármikor exportálhatja adatait a platformról.

A felhasználók számára elérhető néhány hasznos beállítás, például a jelszó-erősség-beállítások, valamint a Google-on és a SAML-en keresztüli bejelentkezés, hogy további védelmet biztosítson a fiókjának. Ha javítani kívánja a jelszavad biztonságát, tekintse meg a tippekkel kapcsolatos legjobb jelszókezelő cikkünket.

Jó funkcióválaszték található itt, de nem tudjuk biztosan, hogy ez megfelel-e a monday.com-nak ezen a területen.

Négy forduló gondolatok

A monday.com jól befejezi és elkezdi mutatni a motorháztető alatti minőségét. Mindkét platformon megjelenés, karizma és stílus van, de a monday.com egyértelmű előnyt kínál, amikor a dolgok technikai jellegűvé válnak.

Mivel a monday.com AES 256 bites titkosítást használ az adattároláshoz, és annak TLS v1.2 verziója az Asana TLS v1.1 verzióját nyeri az adatátvitel során, akkor a titkosítása erősebb. Két tényezőjű hitelesítéssel rendelkezik minden tervnél. Mi inkább a biztonsági lehetőségeket részesítjük előnyben.

Ha kétfaktoros hitelesítést szeretne beállítani, akkor tekintse meg a legjobb 2FA-alkalmazásokról szóló cikkünkben a legfrissebb szoftvert, amely segíthet abban..

A biztonsági funkciók erősebb választékával a monday.com ütésekkel fejezi be a harcot.

Kerek: Biztonság & Adatvédelmi pont a monday.com számára

monday.com logó
Asana logó

5

Végső gondolatok

Darabonként két fordulóban ez a mérkőzés pontszerű ítéletre vezet. A végső döntésünk azonban könnyű. Asana előrelépett a szolgáltatásokkal és az árakkal kapcsolatban, de a monday.com nem drága, és a szolgáltatáskészlet tökéletes ahhoz, ami van. Több biztonságot kínál, és minőségi érzettel rendelkezik.

Úgy gondoljuk, hogy jobban megmutatja a minőségét, amikor Ön az alkalmi helyett az üzleti használatra vált. Megnyerte a versenyt azáltal, hogy jobban megkülönbözteti magát nyertes fordulóiból.

Nyertes: monday.com

Mindkét eszköz könnyen használható és teljes funkcionalitással bír, és azt ajánljuk, bárki számára, aki projektet tervez. Az Asana hétköznapi, míg a monday.com mélyebb.

Ingyenes kipróbálások vannak, ha meg akarja nézni őket, és magukat összehasonlítani. Az Asanának is van szabad szintje, ami jó eszköz azoknak a hallgatóknak vagy egyéneknek, akik alapvető tervezési eszközként szeretnék használni.

Ha bármelyik szerszámot megtett egy centrifugálásra, szívesen halljuk tapasztalatait. Kérjük, ossza meg velünk a kommentárban. Köszönöm, hogy elolvasta.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map