Microsoft SharePoint: A non-nonsen képzési útmutató

A Microsoft SharePoint egy web alapú együttműködési, kezelési és megosztási platform, amely lehetővé teszi a szervezet dokumentumainak, adatainak, társadalmi tevékenységeinek, folyamatainak, információinak és még sok mindennek a kezelését..

Könnyű kezelhetősége, bővíthetősége és rugalmassága miatt minden méretű szervezet körében népszerű választás. Valójában a Microsoft piackutatása szerint a Fortune 500 vállalat 78 százaléka használja a SharePoint alkalmazottainak, dokumentumainak és folyamatainak kezelését. Bármely felhőalapú tárolási szolgáltatással együttműködésben, sokféle sokféleséget adhat a szervezetének.

A SharePoint növekvő népszerűsége miatt ésszerű minden dolgot megismerni, és pontosan ezt fogjuk csinálni. Kezdjük azzal, hogyan tudjuk elérni.

A SharePoint elérése

A SharePoint eléréséhez három módon lehet hozzáférni.

 • SharePoint Alapítvány
 • SharePoint Server
 • Microsoft Office 365

A SharePoint Foundation ideális azoknak a szervezeteknek, amelyek biztonságos webes platformot akarnak. Alapvető jellemzőkkel rendelkezik, amelyek többnyire a dokumentumkezelés és az együttműködés körül mozognak. Ezen a platformon bármilyen kívánt alkalmazást kifejleszthet.

A SharePoint Server kiterjesztett funkciókkal rendelkezik, hogy a kívánt rugalmasságot biztosítsa. A részletes keresés, a webtartalom-kezelés, a vállalati szolgáltatások és a szociális hálózatok néhány olyan szolgáltatás közül, amelyeket nagyszerűen kihasználhat.

Az Office 365 egy felhő által üzemeltetett SharePoint verzióval rendelkezik, ahol egyedi alkalmazásokat fejleszthet és méretezhet, anélkül hogy aggódna az infrastruktúra költségei miatt. Bár jellemzői nem olyan kiterjedtek, mint a SharePoint Server, mégis számos kiváló fejlesztési képességgel rendelkezik.

Ebben az oktatóanyagban arra fogunk összpontosítani, hogy a SharePoint az Office 365-en keresztül futjon, mivel ez valószínűleg a leggyakoribb módszer erre..

SharePoint telepítés

Lépjen a https://products.office.com/en/business/office-365-enterprise-e3-business-software webhelyre. Ezen az oldalon választhat, hogy megvásárolja a terméket, vagy ingyenes próbaverzióra válthat, ha csak néhány napig kipróbálni szeretné..

Ha rákattint az „ingyenes próbaverzió” linkre, eljut erre az oldalra.

Írja be adatait, majd kattintson a Tovább gombra.

A következő lépésben meg kell adnia a felhasználói azonosítóját és a jelszavát.

Miután ezt megtette, felkérést fog kapni arról, hogy nem vagy robot. A rendszer kéri, hogy írjon be egy telefonszámot szöveges üzenethez, vagy felszólítja a megerősítést. A következő oldalon be kell írnia a telefonszámára elküldött kódot.

Ezzel a lépéssel a telepítés befejeződött, és jó az indulás. A rendszer átirányítja a kezdőlapra, de az internetkapcsolat sebességétől függően néhány másodpercig is eltarthat.

Egy dolog, amit meg kell jegyezni: ha a Visual Studio már telepítve van a rendszerében, kihagyhatja ezt a lépést. Ellenkező esetben a SharePoint használatához telepítenie kell a Visual Studio alkalmazást.

Egyszerűen töltse le a Visual Studio alkalmazást, futtassa a telepítőt az alapértelmezett opciókkal, és amint kész, indítsa újra a számítógépet.

Ezután nyissa meg a Visual Studio alkalmazást, és lépjen a Fájl menüre > Új > Project. A bal oldali ablaktáblában található a könyvtárak listája. Keresse meg a Sablonokat > A Visual C # és az Office SharePoint szerepel az egyik lehetőség között.

Jelölje ki, majd kattintson duplán az „Office Developer Tools Project telepítése” elemre.

Ez telepíti a fejlesztői eszközöket, és ennyi – készen áll arra, hogy megkezdje a SharePoint használatát.

Végezzünk el néhány alapvető feladatot, amelyek segítségével megismerheti a SharePoint alkalmazást.

Munka a webhelyekkel a SharePoint-ban

A webhely a SharePoint alapvető alkotóeleme, és minden fejlesztő számára kiindulási pontot jelent. A webhelyek tartalmazhatják mindennapi összetevőit, például dokumentumkönyvtárat, naptárt, feladatlistát és így tovább.

Készíthet egyetlen webhelyet vagy webhelygyűjteményt egy részleghez vagy projekthez, attól függően, hogy milyen célt használ a SharePoint. Általában azonban egyetlen webhelyet hozna létre, ha:

 • Kis szervezete van, és az összes feladatát egyetlen webhely-gyűjteménybe szeretné sorolni
 • Olyan webhelyet szeretne létrehozni, amely ugyanazokat a metaadatokat vagy navigációt használja, mint a meglévők
 • Ön létrehozott egy sablont, és azt akarja, hogy minden webhelye ragaszkodjon hozzá
 • Azt tervezi, hogy csak kevés webhely lesz a szervezetének

Másrészt akkor hozhat létre webhelygyűjteményt, ha:

 • A szervezet nagy, sok üzleti egységgel
 • Ha az egyes osztályoknak sok különböző helyre van szükségük a különféle felelősségek kezeléséhez
 • A szervezet sok tartalmat generál

A fenti tényezőktől függően dönthet úgy, hogy webhelyet vagy gyűjteményt hoz létre.

Tehát beszéljünk arról, hogyan lehet webhelygyűjteményt létrehozni, mert ez gyakoribb, mint egyetlen webhely létrehozása.

Webhelygyűjtemény létrehozása a SharePoint alkalmazásban

Új webhelygyűjtemény létrehozásához keresse fel a www.portal.office.com webhelyet. Ez átirányítja az Office 365 honlapjára.

A tételek listájából kattintson a Rendszergazda ikonra, és a rendszergazda irányítópultjára kerül. Ezen az oldalon válassza az Erőforrások lehetőséget >Sites.

Ezen az oldalon kattintson a „webhely hozzáadása” gombra.

Ez a művelet egy másik oldalra viszi Önt, mint ez.

Írja be a szükséges információkat. Meg kell adnia a nevét a webhelyének, és kiválasztania kell annak típusát. Ezután be kell állítania a rendszergazdákat. Kattintson a rendszergazda szövegmező melletti kis ikonra, és ezzel új oldalt nyithat meg.

Írja be az összes adminisztrátort, és kattintson az OK gombra.

Ez az. Webhelygyűjteménye használatra kész. Az összes webhelyet a SharePoint adminisztrációs központból kezelheti.

Tartalom hozzáadása egy webhelyhez a SharePoint alkalmazásban

A következő alapvető feladat, amelyet valószínűleg elvégz, az, hogy tartalmat ad hozzá egy webhelyhez. Lépjen a létrehozott webhelygyűjteményre.

Ezen az oldalon új dokumentumokat adhat hozzá, feltöltheti őket, és akár szinkronizálhatja azokat is a felhővel. A bal oldali ablaktáblában található a választási lehetőségek listája, és ebből a listából válassza a „webhely tartalma” lehetőséget. Ezen az oldalon keresse meg a „webhelybeállítások” elnevezésű linket a jobb felső sarokban, és ezzel eljuthat a beállítások oldalra..

Ezekkel a lehetőségekkel testreszabhatja webhelyének megjelenését és hangulatát, engedélyeket adhat a felhasználóknak, beállíthatja a keresési beállításokat és még sok minden mást.

Sokféle típusú tartalom adható hozzá webhelyéhez. A tartalom nagyjából fel van osztva:

 • Üzleti intelligencia
 • Közösségi tartalomtípusok
 • Digitális eszközök
 • Megjelenítési sablon
 • A dokumentum tartalma
 • Dokumentumkészlet
 • Mappa tartalma
 • Csoportmunka tartalma
 • Tartalom felsorolása
 • Különleges tartalom

Ezeknek a tartalomtípusoknak a eléréséhez lépjen a Webhelybeállítások oldalra > Webdesigner galériák > Webhelytartalom-típusok.

Ebből a listából válassza ki a hozzáadni kívánt tartalom típusát.

Például, ha videót szeretne, kattintson a „videó” elnevezésű linkre, és ezzel a megfelelő oldalra juthat.

Adja hozzá a videót, módosítsa a beállításokat, hogy megfeleljen a beállításoknak, és kész. Ily módon minden webhelyhez hozzáadhat annyi tartalmat, amennyit csak akar, az üzleti igényeitől és a webhely céljától függően.

Add vagy törölje a SharePoint felhasználókat

Rendszergazdaként egy másik gyakori dolog, amelyet gyakran meg kell tennie, a felhasználók felvétele vagy törlése. A felhasználók felvételének legjobb módja az, ha először létrehoz egy megfelelő engedélyekkel rendelkező csoportot; akkor felvehet felhasználókat ebbe a csoportba.

Csoport létrehozásához lépjen a webhelyére, majd kattintson a „webhelybeállítások” elemre. Lépjen a „felhasználók” és az „engedélyek” pontra, majd kattintson a „webhely engedélyek” elemre. Látni fogja ezt az oldalt.

Most kattintson a „csoport létrehozása” ikonra. Írja be a csoport nevét és leírását, és módosítsa a kívánt beállításokat.

A csoport létrehozása után felveheti a felhasználókat a csoportba.

Hasonlóképpen, a felhasználók törléséhez egyszerűen kattintson a felhasználóra, és válassza a „Felhasználók eltávolítása a csoportból” lehetőséget.

Következtetés

Így kezdjük el a Microsoft SharePoint használatát; rengeteg dolog, amit megtehetsz ezzel a sokoldalú szoftverrel, rávilágít az a tény, hogy azt sok különböző vállalat használja, különböző iparágakban.

Reméljük, hogy ez a SharePoint oktatóprogram megfelelően beállította Önt az alkalmazás használatához. Kérjük, ossza meg velünk, ha kérdése vagy észrevétele van az alábbi megjegyzésekben. Köszönöm hogy elolvastad.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me