Legjobb termelékenységi alkalmazások 2020-ra: Készítsünk gyorsan

Mindannyian ott voltunk. Ül az asztalához és esküszik, hogy produktív leszel, de mielőtt megtudnád, elmúlt a nap, és legalább felét pazarolja az online hírek és a közösségi média hírcsatornájának ellenőrzésére. Nagyon sok módja van annak, hogy megakadályozzuk ezt a süllyedő érzést, és ezeket megvizsgáljuk a legjobb termelékenységi alkalmazások kiválasztásánál. Legtöbbjük ingyenes is.

A koffein, a telefonos értesítések, az internetes nyúllyukak, a rendetlenség és a késleltetett találkozók a korlátlan, időt takaró zavargások medencéjének részét képezik, nem is beszélve arról, hogy mennyi időt vesz igénybe a fókusz visszaszerzése. Mindezek lehetővé teszik, hogy egy időbeni mosogatóba kerüljön, de ha azonosította az eltéréseket, megkerülheti a dolgot, ellenőrizheti és elkerülheti őket..

A termelékenységi alkalmazásokkal elpusztíthatja azokat a bosszantó erőket, amelyek a legtermékenyebb óráikba kerülnek, és minden munkaidőben kicsi nyereményt valósítanak meg.

A jegyzetkészítő alkalmazásoktól az időzítőkig és a teendők listájáig felkerekítettük kedvenc alkalmazásunkat, hogy hatékonyan működjünk.

Mik a termelékenységi alkalmazások??

A legtöbb munkának van néhány közös feladata, például tervezés, ütemezés és jegyzetek vezetése. A termelékenység az, hogy többet érjen el, ezért léteznek termelékenységi alkalmazások. Szervezik a feladatokat, és segítenek abban, hogy a dolgok rövidebb idő alatt elkészüljenek.

A termelékenységi alkalmazások azok az extrák, amelyeket az alapvető, feladat-specifikus eszközök mellett használ, így megtervezheti feladatait, mentheti a jegyzeteket a könnyű hozzáférés érdekében, jobban kezelheti az idejét és dolgozhat papírok nélkül. A legjobb termelékenységű alkalmazások platformokon, például asztali, internetes és mobil eszközökön keresztül működnek, így a teljesítményt akár a helyszínen, akár távolról is dolgozhatja fel..

Lekerekítettük azokat a legjobb termelékenységi alkalmazásokat, amelyek segítenek a projektek tervezésében és együttműködésében, az időgazdálkodásban, a jegyzetek felvételében és a feladatlisták létrehozásában..

Projektmenedzsment és együttműködés

A termelékenységi alkalmazások átalakítják, hogy a munkahelyi csapatok hogyan készítsék a dolgokat.

A projektmenedzsment és az együttműködési alkalmazások segítik a csapatokat a munkájuk nyomon követésében, miközben láthatóvá teszik a projekt mozgó részeit. Ily módon kevésbé lesz szükség találkozókra, és az alkalmazottak tudják, ki miért felelős az adott feladatért, az ütemterveket és azt, hogy a munka befejeződött-e..

Trello

Ha ismeri a kanbankártya-alapú rendszert, akkor a Trello könnyen használható a napi feladatokhoz és a projektmenedzsmenthez. Nézze meg a kanban tábla használatáról szóló útmutatónkat, ha többet szeretne tudni erről a megközelítésről.

Oszlopokból és kártyákból álló egyszerű felület ideális eszközzé teszi az alapvető projektmenedzsment megkezdését magánszemélyek és kis csapatok számára.

A Trello termelékenysége

A Trello rugalmasabb és szabad formájú, mint az erőforrás-gazdálkodás és az előrehaladás nyomon követése a hagyományos eszközökhöz képest. A könnyen érthető táblákkal és kártyákkal kezelheti a folyamatban lévő munkafolyamatokat és az egyedi projekteket.

Minden kártya, amely tipikusan egy feladatot jelent a teendők listáján, lehetősége van fájlmellékletek, képek, hiperhivatkozások, esedékesség dátumok és még sok más hozzáadására. Ha elkészült egy kártyával vagy a táblával, elrejtheti azt a napi nézetből, miközben bármikor elérheti, amikor csak szüksége van rá..

A Trello nagyvonalú, ingyenes rétegeket kínál, amelyek korlátlan táblákat, felhasználókat és kártyákat tartalmaznak, de 10 MB fájlméretre, 10 csapattáblára és táblánként egy „bekapcsolásra” vagy integrációra korlátoznak. Asztali alkalmazásai vannak a Windows és a MacOS számára, de útközben is használhatja Android és iOS alkalmazásokkal.

Nagyon tetszik a Trello, ahogyan a teljes Trello-áttekintésünkből elolvashatod. Jó abban, amit csinál, annak ellenére, hogy alapvető.

A Trello-t ingyen megtekintheti. Iratkozzon fel, vagy olvassa el a Trello kezdő útmutatóját, amelyben tippeket kap az induláshoz.

A csapatok számára a Trello ára gyorsan emelkedik. Az üzleti osztály terv havi 9,99 dollár / felhasználó, 250 MB-os fájlkorlátgal és korlátlan csapattagokkal. Az Enterprise terv havonta 20,83 USD-tól kezdődik, legalább 20 felhasználó számára. 250 MB fájlméret-korlátozást, korlátlan táblákat, fejlett biztonsági eszközöket és testreszabási lehetőségeket kínál.

A Trello a legjobb választás, ha egy egyszerű, ingyenes kanban táblára van szüksége a csapatának.

ászana

Az Asana egy felhasználóbarát alkalmazás, amely egyesíti a fájlok tárolását, az együttműködést és a projektkezelési elemeket egy platformon, így a csoporton keresztül kezelheti feladatait. Ez volt az első olyan munkahelyi eszköz, amely splash-et készített, segítve a csapatokat a feladatok és a folyamatban lévő munka nyomon követésében, miközben elősegítette az együttműködést és a kommunikációt.

Ez egy szilárd, könnyen használható eszköz, egy egyszerű felülettel, amely nem túl összetett projektekkel működik, ami egy hatalmas értékesítési pont az emberek számára, akik éppen a projektmenedzsment szoftverrel kezdik el.

A fő nézet azon feladatok listája, amelyekhez alfeladatokat adhat hozzá, hogy tovább bonthassa azokat. Követheti nyomon az egyes csapattagok tevékenységeit, létrehozhatja a folyamatban lévő munka feladatlistáit, kéréseket küldhet a kollégáknak és emlékeztetőket állíthat be a közelgő határidőkre. Ez lehetővé teszi az alkalmazás hozzászólásainak kommentálását is.

ászana

Amint az Asana áttekintésünkből elolvassuk, táblázati vagy lista formátumban rendezheti projektjeit, és ha gyorsan meg kell találnia a múltbeli feladatokat, a keresési funkció segíthet abban..

A Trello-tól eltérően, amely korlátozza a fájlméreteket, az Asana korlátlan tárhelyet biztosít Önnek a fájlmellékletekhez, tehát ez szintén hatékony módja annak, hogy szuper-szervezett maradjunk és a projekteket menedzseljük. Elolvashatja, hogy a kettő összehasonlítja a Trello és Asana összehasonlításban.

Remek funkció az ünnepségek, amelyek egyszarvú, színes arc felbukkanó vagy narwhal alakúak lehetnek, és amelyek a feladat elvégzésekor jutalomként szolgálnak a képernyőn. Ez hosszú utat jelent abban, hogy segítsen a munka hatékonyságában. Olvassa el az Asana kezdő útmutatóját, ha szeretné megtanulni a szoftver használatát.

Asana ünnepe

Ha Asanát fontolgatja, akkor elindíthatja a használható ingyenes réteggel, amely ideális gyors feladatlistaként vagy személyes projektek kezeléseként, de a csapat maximális száma 15 felhasználó.

Ha azonban további szolgáltatásokra van szüksége, frissítheti Asana fizetős terveire. Kezdetben a prémium csomag esetében havonta 9,99 USD-t tesz ki, felhasználónként havonta 19,99 USD-t mozgatnak, az üzleti tervnél pedig áttérnek az Enterprise csomag egyedi árazására, amely kiemelt támogatást és extra biztonságot kínál..

A Trello és az Asana szilárd projektmenedzsment eszközök, de számos más kiváló lehetőség is létezik, amelyeket a legjobb projektmenedzsment szoftverről szóló cikkben tekinthet meg. Ha a Trello megközelítése túlságosan korlátozott az Ön számára, olvassa el a Wrike vagy a monday.com áttekintést. Tiszta interfészeik és szabványos projektmenedzsment funkcióik egyszerűvé teszik és megkönnyítik a munkát.

Idő beosztás

Könnyű kialakítani a rossz szokásokat, és nehéz megszabadulni attól, hogy bemélyedjenek. Egy kis külső segítség néha visszatérhet a pályára, és jobban költi az idejét. Az időgazdálkodási alkalmazások segítenek szervezni és a legtöbb időt kihasználni.

Időcsavar

A Timewarp automatikusan teleportál egy produktív weboldalra, minden alkalommal, amikor meglátogat egy olyan webhelyet, amely elvonja az ön figyelmét, például közösségi média vagy online hírportál.

Ez egy egyszerű, mégis hatékony alkalmazás, amely folyamatosan emlékezteti Önt, hogy hagyja abba a halasztást a „féreglyukak” létrehozásával, amelyek átirányítják az elvonó webhelyekre való felhívásait a produktív webhelyekre..

idõpontú féreglyuk

Ha elakad az Instagram-on, amikor megnézed a családi fényképeket vagy a legutóbbi szelfi-feltöltések megjegyzéseit, a Timewarp emlékezteti Önt arra, hogy hol volt, mielőtt elvonult volna, és visszatér egy hatékonyabb webhelyre, például a naptárba vagy az online teendők listájába..

Beállíthat egy féreglyukat a nem termelékeny webhelyek számára, így ha minden egyes linkre megad egy linket, inkább produktív webhelyre vezet. Ily módon nem pazarol időt.

A Google Chrome bővítmény megjelenítheti az egyes webhelyeken minden nap eltöltött időt is, és engedélyezheti motivációs árajánlatainak megjelenítését, amelyek segítenek abban, hogy jobban ösztönözze a munkát, és kevesebb késleltetést hajtson végre..

Miután telepítette a Timewarp-ot, mérlegelje, mely webhelyekre pazarolja az idejét, és mit tehet az Ön idejével. Ezután állítson be megfelelő szabályokat arra, hogy az ilyen hivatkozások mikor kell átirányítani.

A Timewarp időt takarít meg

Noha az eszköz ingyenes, van néhány hátránya, például korlátozott funkciókkal. Ráadásul nincs időzítő, amely blokkolja az egyes webhelytartományokat egy meghatározott ideig. Ezenkívül nem engedi meg weboldal URL-jének megadását, és csak a Chrome böngészővel működik.

Termelékenységi bagoly

A termelékenységi bagoly egy olyan kiterjesztés, amely hasonlóan működik a Timewarp-nal, azzal a különbséggel, hogy nem tud átirányítani Önt produktív webhelyekre. Ehelyett blokkolja a feketelistához hozzáadott weboldalak elérését, megakadályozva, hogy munkaidőben nézze meg őket.

Termelékenységi bagoly

A bagoly követi Önt minden olyan oldalon, ahova ellátogat, csak hogy ne kísérelje meg meghagyni feladatait. Amikor belép egy weboldalra a “szemtelen” listán, a bagoly átlép az oldalon, és bezárja a lapjait, hogy időt takarítson meg.

Ilyen módon engedélyezheti a munkával kapcsolatos webhelyeket, és blokkolhatja az ismert időveszteséges webhelyeket. Ha szeretné félretenni a rekreációs órákat, ütemezheti azokat, és a bagoly nem zavar téged ebben az időben.

Az ítélkező bagoly haragja segít Önnek arra összpontosítani, hogy mit kell tennie, és el fogja kerülni az idő múlásával elkerülő webhelyeket.

Egyéb említésre méltó időgazdálkodási eszközök a StayFocusd és a Toggl, amelyek szintén a Chrome kiterjesztései. A StayFocusd ideális személyes használatra, míg a Toggl kiváló lehetőség a csapatok számára. Lehet, hogy nincs szüksége a Toggl összes funkciójára, de megmutatja, mennyire teljesíti az idővonal-céljait.

Jegyzetelés

Az inspiráció és az ötletek bárhol megtalálhatók, ezért szüksége van egy jegyzetkészítő alkalmazásra, hogy mindent összekapcsoljon. Legyen szó hosszú tanulmányról, gyors emlékeztetőről vagy tennivalók listájáról, a jegyzetkészítő alkalmazások munkaterületet adnak bármi hozzáadásához, amely segíthet a projektekben.

Evernote

Az Evernote egy praktikus jegyzetkészítő alkalmazás, amely megkönnyíti a jegyzetek létrehozását és a notebookokba rendezését.

Evernote

Jellemzői között szerepel a szövegszerkesztő eszközök többsége a szövegszerkesztőben és a szokásos betűtípusok, valamint az adathordozó beillesztése, a fájlok csatolása és a hangjegyzetek rögzítése. Címkéit is felcímkézheti, és egyéni címkéket használhat a későbbi felhasználáshoz való rendezéshez. A jegyzeteket keresztkötésekkel is össze lehet kötni, akárcsak egy személyes weboldalhoz.

Az Evernote kezeli a titkosítást, de azt a Saferoom támogatja, egy harmadik féltől származó kiegészítő, amely lehetővé teszi a notebookok privát titkosítását kizárólag Ön számára ismert jelszóval. Erről bővebben az Evernote részletes ismertetőnkben olvashat.

Bár van egy nagyszerű asztali alkalmazás, az Evernote sokkal hasznosabb tabletta és phablet felhasználók számára. A legtöbb felhasználó inkább az ingyenes verziót részesíti előnyben, de frissítheti a két fizetett csomag egyikére. Az Evernote Premium havi 10 GB-ot kínál, 7,99 dollárért, az Evernote Business pedig havonta 14,99 USD-t, felhasználónként 200 GB plusz 2 GB-ot kínál..

Egy megjegyzés

A Microsoft OneNote nem rendelkezik az Evernote néhány praktikus funkciójával, ám a piac legjobb jegyzetkészítő alkalmazásai között szerepel. Olvassa el a OneNote áttekintést, hogy megtudja, miért.

A OneNote lehetővé teszi a jegyzetek rugalmas és pontos létrehozását, mivel utánozza a tényleges papírlapot a notebookban. Új szavakat és ábrákat hozhat létre, videofelvételeket rögzíthet, osztálytermi előadásokat rögzíthet, ha olyan hallgató vagy, aki inkább hallgat, mint ír, és szöveget helyez, bárhová szeretné..

Egy olyan webvágó, amely lehetővé teszi az oldalak mentését a OneNote-ba, és felhívásokat vagy kommentárokat adhat hozzá, hogy emlékeztesse Önt, hogy miért vágták le a kutatási oldalakat böngésző-kiterjesztésként. A tanulóknak és a tanároknak ingyenes Office 365 előfizetést is kínál érvényes iskolai e-mail címmel, valamint 1 TB felhőalapú tárolással.

Az Evernote-től eltérően, amely korlátlan tárhelyet kínál a tervei között, a OneNote csak 5 GB-os tárhelyet kínál ingyenes verziójával, így a médiafájlok és a dokumentumok megosztják ezt a helyet. Ennek ellenére pózolhat, ha 1 TB-t kap havi 6,99 dollárért, és ingyenesen megszerezheti az Office 365-et. Olvassa el a OneDrive áttekintésünket, hogy áttekinthesse a legjobb felhőalapú tárolási szolgáltatásait.

A jegyzetek készítéséhez használható további eszközök közé tartozik a Google Keep, amely nem olyan erős, mint az Evernote vagy a OneNote. Nem rendelkezik praktikus eszközökkel, például notebookokkal, szöveges formázási funkciókkal, asztali klienssel vagy a fájlmellékletek hozzáadásának lehetőségével.

Ennek ellenére kiválóan alkalmas emlékeztetők, hangjegyzetek és váratlan inspirációs hullámok rögzítésére menet közben. További lehetőségekért olvassa el a legjobb jegyzetkészítő alkalmazások áttekintését.

Feladatlista

Sokan tollat ​​és papírt használnak a feladatlisták elkészítéséhez, de vannak olyan tennivalók alkalmazásai is, amelyek segítenek a nyomkövetési feladatok végrehajtásában. Kiválasztottuk a legjobb tennivalók listáján szereplő alkalmazásokat, így nem kell küzdenie a megfelelő alkalmazás megtalálásával.

Todoist

A Todoist egy felhőalapú, platformok közötti, feladatlista alkalmazás, amely kiegyensúlyozza az energiát az egyszerűséggel.

Személyes használatra működik, egyszerű mindennapi feladatok kezelésére, vagy egy csapat folyamatos munkájához. Szeretem a színkódolt tereket, amelyeket az Ön személyes vagy munkafeladatok kezelésére kínál.

Todoist

Noha nem a legegyszerűbben használható vagy a legerősebb alkalmazás, hanem bármilyen platformon futtathatja, ami a legerősebb értékesítési pontja, és valószínűleg ezért több mint 10 millió felhasználóval rendelkezik..

Gyorsan felvehet feladatokat a „beérkező levelek mappába”, és áthelyezheti őket a kapcsolódó projektekbe, beállíthatja az esedékességi dátumokat és értesítést kaphat, amikor minden feladat megtörtént. Ezek a szolgáltatások ingyenesen elérhetők, de ha egyéni szűrőket, címkéket vagy mellékleteket szeretne hozzáadni, akkor előfizetnie kell annak fizetett csomagjára.

A Todoist Premium havi 3 dollárba kerül, címkékkel, emlékeztetőkkel, szűrőkkel, fájlok feltöltésére és a feladatok megjegyzésére, automatikus biztonsági mentésekkel, naptár szinkronizálással, termelékenységi trendjelentésekkel és még sok másnal. A Todoist Business személyenként havonta 6 dollárba kerül, de egy 30 napos ingyenes próbaverzióval jár, és hozzáadja a csapat beérkezett üzenetek mappáját, valamint az adminisztrátorok és a tagok szerepét a Premium szolgáltatásaihoz..

Any.do

Ha elfelejti használni a teendő alkalmazásokat, az Any.do segít abban.

Ez megkönnyíti és gyors feladatok felvételét és listákba rendezését, esedékes dátummal. A „Tervezd a napomat” funkció arra kényszeríti Önt, hogy ütemezze az egyes feladatok elvégzését, hogy emlékezzen a dolgokra. Írhat le feladatokat, találkozói napirendeket, emlékeztetőket és akár jegyzeteket, akár offline, akár online.

any.do

Az Any.do integrálódik a Google és az Outlook naptáraiba, így egy helyen megtekintheti feladatait és találkozóit, és bármilyen mobil eszközről vagy az internetről gyorsan hozzáférhet a listához..

A böngésző kiterjesztése segít növelni a napi bemenetet és outputot. Ingyenesen felhasználhatja, vagy havonta 2,99 USD-t fizethet a prémium verzióért, hogy további funkciókat szerezzen, például színkódolást, ismétlődő feladatokat és helyfüggő emlékeztetőket..

A Todoist és az Any.do nem csak a használható tennivalók listájának eszközei. Végtelen listája van a teendőképes alkalmazásoknak, például a Wunderlistnak, amely felhasználóbarát és platformközi. Ingyenes verziója hozzáférést biztosít az összes szolgáltatáshoz. Ezenkívül segíti a szerveződést és a másokkal való együttmûködést, ha egy csapattal dolgozik.

Végső gondolatok

A termelékenység egy széles terület, széles választéka alkalmazásokkal, amelyek segítségével összpontosíthat a feladatokra, és változtathat a személyes életben vagy a csapatban. A termelékenységi alkalmazások listája a dedikált eszközökre összpontosít, amelyeket az induláshoz használhat, de rengeteg más szoftver képes kezelni a fenti feladatokat.

A jelszókezelők, amelyek titkosítják és tárolják a jelszavait, így minden egyes webhelyre hivatkozhatnak, ahol gyorsan feliratkoznak, szintén remek alkalmazások az időmegtakarítás és a termelékenység javítása érdekében. Ha szüksége van rá, nézd meg a legjobb jelszókezelők listáját.

Ebben a térben nincsenek igazán rossz eszközök, és mint például a Trello, a Todoist és az Evernote, a legtöbb mobil alkalmazást kínál, amely jól működik Android és iOS rendszeren. Nem számít, melyik alkalmazással jár, azon területek alapján, amelyekben javítani szeretne, talál valamit, amely az Ön számára megfelelő. Ráadásul az itt található összes eszköz ingyenes verzióval vagy ingyenes próbaverzióval érkezik, így könnyen regisztrálhat és kipróbálhatja bármelyiket.

Írjon nekünk egy megjegyzést az alábbi szakaszban, és mondja el, hogy kipróbálta-e valamelyik választásunkat, vagy mely alkalmazások tartják Önt a legtermékenyebben. Köszönöm, hogy elolvasta.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me