Legjobb Scrum szoftver 2020-ban: Agilis projektmenedzsment

A súrlódási módszerek hozzájárulhatnak a projekt simább futtatásához, és lehetővé teszik a dolgok gyors és hatékony elvégzését. A projektmenedzsment szoftver gyakran tartalmaz olyan funkciókat, amelyek elősegíthetik azok megvalósítását, tehát a Scrum és a projektkezelő eszközök elemzésére gondolunk. Megpróbáljuk kitalálni, hogy mely platformokat lehet a legjobban alkalmazni az agilis csapat számára.


Először azt vizsgáljuk meg, hogy mi a Scrum és hogyan működik, majd megvizsgáljuk a projektmenedzsment eszközökben található funkciókat és azt, hogy miként használhatjuk őket vele. Néhányan, például Jira, külön Scrum nézetekkel rendelkeznek, mások Scrum sablonokkal rendelkeznek, és sokan hasznosak lehetnek annak ellenére, hogy nem kifejezetten a módszertan számára készültek.

Mi az a Scrum??

A „scrum” kifejezés a rögbiből származik, de először Hirokata Takeuchi és Ikujiro Nonaka fejlesztették. Sokan mások is hozzájárultak az ötletekhez, és 2009-ben megjelent a Scrum útmutató, amely a módszertan számára hivatalos iránymutatást tartalmaz.

A Scrum módszertant általában a szoftverfejlesztéssel társítják, de ennek nem kell lennie. Ez magában foglalja a munka sprintre osztását, amely két héttől egy hónapig tart. A sprint célja, hogy bizonyos funkciókat előkészítsen egy szoftver termékben.

Vannak rendszeres találkozók, úgynevezett napi tekercsek, amelyek 15 percre korlátozódnak, és a fejlesztőkhöz három kérdésre kell válaszolniuk: mit tettek tegnap befejezni, mit fognak ma csinálni, és van-e valami, ami akadályozza őket vagy csapataikat a sprint cél elérésében.

Minden sprint végén egy áttekintés és visszamenőleges jelentés is található. Ezek lehetővé teszik a csapat számára, hogy megnézze, mi történt, és mi nem, dönthetik el, hogy mit tegyenek tovább, és kitalálják a folyamatjavításokat.

Szerepek a Scrumban

A Scrum kis csapatok számára készült. A Scrumban három szerepe van, amelyek közül az egyik a csapat. A csapat megszervezi magát és kitalálja, hogyan tudja elérni a sprint célokat.

A terméktulajdonos az, aki meghatározza a jövőképet. Gyakran főnök vagy ügyfél, ők választják ki, mit kell létrehozni a csapatnak, és mi a prioritások. Készen állnak a csapat kérdéseinek megválaszolására, de nem vesznek részt a részletekben.

A súroló mester ott van, hogy eltávolítsa azokat az akadályokat, amelyek akadályozzák a csapat céljait. Szorosan együttműködhetnek a termék tulajdonosával annak kiderítésében, hogy melyiket kell prioritássá tenni, és melyek a megfelelő célok.

Gondolhatja, hogy a terméktulajdonos és a scrum-mester úgy hangzik, mint a vezérigazgatója és a menedzser, és igaza van. Scrumban azonban a szerepek formalizáltak és részvételük korlátozott. A terméktulajdonos tájékoztatja az embereket arról, mit akarnak, az scrum-mester megoldja a csapat problémáit, és a csapat elvégzi a dolgokat.

Ez kulcsfontosságú lehet abban, hogy lehetővé tegyük a fejlesztői csapat számára a munkájának elvégzését anélkül, hogy rossz irányba tolnák azokat az emberek, akik jó szándékuk ellenére sokat sem tudnak a fejlesztésről.

A Scrum nagyszerű fejlesztők számára, akik hajlamosak függetlenek és a legjobban működnek, ha a saját eszközükre hagyják őket. Csak megfelelő mennyiségű útmutatást ad, így tudják, mit kell csinálni, de hagyják, hogy megtegyék azt, amit a célok eléréséhez szükségesnek tartanak..

Mit tehet Önnek a Scrum??

A Scrum lehetővé teszi a feladatok meghatározását és útmutatások nyújtását a fejlesztők számára, miközben lehetőséget ad a fejlesztőknek a problémák önálló megoldására. A fejlesztők jobban hajlamosak megtenni ezeket a dolgokat, mint ügyfeleik és gyakran a vezetők is, tehát ilyen módon történő jobb eredmény egy jobb terméket eredményez, amelyet gyorsabban szállítanak..

Noha a Scrum széles körben kapcsolódik a fejlesztéshez, másutt egyre népszerűbbé válik, és mindenféle iparágban felhasználható.

Példák a Scrum eszközökre

 • Jira
 • Trello
 • ProWorkFlow
 • Alaptábor

Legjobb Scrum szoftver

A legjobb projektmenedzsment szoftverek közül néhány a fejlesztők számára készült, és néhány a Scrummal történő használatra készült.

Teljes Scrum: Jira

A Jira az egyik legjobb platform a fejlesztők számára, és számos olyan funkcióval rendelkezik, amelyeket nekik terveztek. A feladatok helyett inkább a kérdésekre épül.

jira-dulakodás

Külön Scrum táblákat és kanban táblákat hozott létre, mivel mindkét módszertant támogatja. Vannak még „epikák” és „történetek” is, amelyek a feladatok kategorizálásának módját szolgálják. Leírja őket, mint „agilis tárgyak”.

A Jira integrálódik a HipChat-hoz, a fejlesztők népszerű kommunikációs eszközéhez, így felhasználhatja azt Scrum-értekezletekre is..

Lenyűgözött a szolgáltatáskészlet. Ez is jó érték, különösen nagy csapatok vagy azok számára, akik önálló házigazdának szeretnének lenni. Olvassa el erről a Jira beszámolónkban.

Kanban: Trello

Tudjuk, hogy a kanban táblák és a Scrum táblák nem azonosak, de a kanban eszköz nagyszerű módszer lehet a projektek belső megszervezésére a csapat számára. Magántulajdonban lehet a csapatnak is.

A Trello lehetővé teszi, hogy annyi táblát készítsen, amennyit csak akar, így minden sprinthez megvan egy. Olvassa el erről bővebben a Trello áttekintésből, majd tekintse meg a Trello kezdő útmutatóját.

Ennek ellenére beállíthatja Trello-t Scrummal való együttműködésre, amint az ezen az oldalon látható. A Trello sokoldalú eszköz, amely számos „bekapcsolással” rendelkezik, hogy minél többet hozhasson ki belőle.

Trello-dulakodás

A Trello kártyák feladatokat, kérdéseket vagy hibákat reprezentálhatnak. Információkat és mellékleteket adhat hozzájuk. A melléklet mérete azonban korlátozott. Ha sok helyre van szüksége, olvassa el a legjobb felhőalapú tárolási útmutatónkat.

A kanban tábla útmutatójában további néhány kanban-eszközt talál.

Szerepmeghatározás: ProWorkflow

A szerepek kulcsfontosságúak a Scrumban, ezért fontos, hogy meg tudjuk határozni őket a projektkezelő szoftverben. A szerepek megnevezésén túl hasznos annak ellenőrzése is, hogy a különféle típusú felhasználók mit és mit nem tudnak.

A ProWorkflow jó szerepet játszik a szerepek kijelölésében, lehetővé téve a szerepek megnevezését és annak ellenőrzését, hogy mit és mit nem tudnak megtenni. Ez azt jelenti, hogy például megakadályozhatja, hogy a scrum master és a terméktulajdonos feladatokat rendeljen el a mikromanagementáció megakadályozása érdekében.

A szerepek hozzárendelésén kívül a ProWorkflow tartalmaz egy befektetési megtérülési számológépet is, amely megmutatja, hogy a megtakarításhoz szükséges idő hogyan vált pénzbe. Időkövetési funkciókkal is rendelkezik, így hasznos eszköz, ha figyelemmel kíséri a költségeket.

A ProWorkflow alkalmazás üzletében egy agilis táblát is tartalmaz, amelyet ingyenesen használhat. Olvassa el a ProWorkflow áttekintést, hogy többet megtudjon a platformról.

Találkozók: Basecamp

Ha annyira szereti az üléseket, mint mi, akkor szeretni fogja a Basecamp-ot is, amely lehetővé teszi, hogy minden kommunikációját egy helyen tartsa. Ez lehetővé teszi, hogy szükség szerint feladhasson, anélkül, hogy mindenkinek egyszerre kellene jelentkeznie, amelyet a legtöbb projektkezelő eszköz kínál.

alaptáborként-tábortűz

Scrumban azonban rendszeres találkozókra van szükség. Az basecamp „tábortűzei” lehetővé teszik a csapat számára, hogy valós időben csevegjen, és ezzel tökéletesen beilleszti őket. Tudjon meg többet erről a Basecamp áttekintésünkben.

Végső gondolatok

Ha olyan eszközöket keres, amelyek segítenek a Scrum módszertan alkalmazásában, akkor sok választási lehetőség található. Össze hasonlítottuk ezeknek a platformoknak a néhányát másokkal a közvetlen tárgyainkban. Vessen egy pillantást a Trello vs. Jira vagy a Wrike vs Basecamp oldalra, hogy megtudja, hogyan teljesítettek.

Az összes általunk említett eszköz ingyenes vagy ingyenes próbaverzió, tehát próbáld ki mindet, és nézd meg, melyik illeszkedik a legjobban a csapathoz. 

Ha ezeknek az eszközöknek valamelyikét felhasználta a Scrum módszertan megvalósításához, kérjük, ossza meg gondolatait a megjegyzésekben. Köszönöm, hogy elolvasta.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map