Legjobb könyvelő szoftver: Saját könyveinek online tartása 2020-ban

A felhőalapú számviteli szoftver lehetővé teszi a kisvállalkozások és a nem könyvelők számára, hogy könnyebben kezelhessék saját könyveiket. Pénzt takaríthat meg – a könyvek elkészítése önmagában azt jelenti, hogy nem kell könyvelőnek vagy könyvelőnek fizetnie -, és naprakészen tartja adatait, és útközben is elérhető. Felfedjük azokat a és más okokat, amelyek miatt a könyveket a felhőben készítheti el a hivatkozott cikkben.


Miután úgy döntött, hogy ez a vállalkozás számára megfelelő választás, továbbra is meg kell találnia a legjobb számviteli szoftvert, amely kielégíti az Ön igényeit. Ez az iparágától és a program használatának módjától függ.

A szolgáltatási vagy a projekt-alapú vállalkozásnak költségeket kell áthárítania az ügyfelekre, és óránkénti díjat kell felszámítania a projektekért. Ha vállalkozása viszont sok leltárt foglal magában, az integrált nyomon követés és menedzsment nagy plusz. Előfordulhat, hogy az egyik céghez szükséges funkciókat soha nem érinti egy másik cég.

Megbontottuk azokat a leggyakoribb funkciókat, amelyeket a felhasználók a számviteli szoftverekben keresnek, és kiválasztottuk az egyes szolgáltatásokhoz a legjobb programot, hogy megalapozott döntést hozzunk.

Miután döntött a prioritásokról, kiválaszthatja a legjobb könyvjelző szoftver lehetőséget a listánkból. Szeretnénk megkönnyíteni a szedés folyamatát, mint felhőalapú számviteli szoftver használatát.

Jellemzők

Jellemzők: QuickBooks OnlineFreshBooksWaveXeroZoho BooksFree AgentSageOneUp
Ismétlődő számlák
Ismétlődő számlák
Integrált fizetési feldolgozás
Mobil alkalmazás
projektek
Időmérés
Payroll (Csak az Egyesült Királyságban)
Leltár
Befektetett eszközök

Legjobb számlázó szoftver

A számviteli szoftver egyik fő célja az ügyfelek számlázása. Számlák e-mailben történő elküldése a fizetési linkkel együtt megtakarítja a postázási költségeket. A számlákat nyomon követő program segít a lejárt esedékessé váló követelések felszámolásában, és a tartozások behajtásában. A megfelelő kiválasztás segít vállalkozása nyereségének megőrzésében.

A jó számlához olyan mezők tartoznak, mint a fizetési feltételek, az esedékesség dátuma, a tárgy számlája vagy számlázott órák, kedvezmények vagy adók, valamint az a hely, ahol jegyzeteket hagyhatnak az ügyfél számára. A fő számviteli programokban nem minden standard számla rendelkezik ilyennel.

A Xero számlái nem tartalmazzák a kifejezéseket, például a Net 30, vagy a kedvezményes opciókat. A Sage feltételeit manuálisan kell bevezetni, és a Wave számláin nincs helye megjegyzések hozzáadására az ügyfelek számára. Ezek egyike sem foglalkozik megszakítókkal, de ezeket figyelembe kell venni, különösen, ha gyakran kínál ügyfeleknek feltételeket.

A számlák testreszabása

A számlák testreszabása lehetővé teszi a betűtípusok, a színek és a mezők megváltoztatását, valamint a logók hozzáadását. A testreszabási lehetőségek változhatnak. Néhány program, például a FreshBooks és a FreeAgent, lehetővé teszi, hogy válasszon a sablonok közül, majd az esztétikai változtatásokra korlátozza Önt. Mások, például a Zoho Books, feltöltöttek egy számlasablont, és leképezik a mezőikbe.

Egyedi Számla-beállítások

A QuickBooks Online megköveteli, hogy több lépést tegyen a beállítások menüben és az „egyéni űrlapstílusokon” az egyszerű változtatások elvégzéséhez, például a szín vagy a betűkészlet megváltoztatásához (olvassa el többet a QuickBooks Online áttekintésből). Bár módosíthatja az adatmezőket, a lehetőségek széles köre zavaró lehet a számviteli szoftverek első alkalommal történő felhasználói számára.

Befejezett-számla

A normál mezőket, valamint az e-mail küldési lehetőséget látja a QuickBooks Online számlalapján. A QuickBooks Online és a FreshBooks egyaránt lehetővé teszi, hogy a számlát közvetlenül az ügyfeleknek küldje el e-mailben. A FreshBooks vs. a QuickBooks Online összehasonlításunk mélyreható képet nyújt a programok hasonlóságairól és különbségeiről.

Ha projekteknél szeretne betéteket beszedni, akkor a FreshBooks számlái rendelkeznek ezzel a funkcióval.

A OneUp megadja a szokásos fizetési feltételeket, mint például a Net 10 vagy a Net 30, valamint lehetőséget a fizetések részletekre bontására..

A FreshBooks, a QuickBooks Online, a Sage és a Zoho Books lehetővé teszi, hogy a projekten töltött órákat bevonja az ügyfélszámlába. A Zoho Books segítségével akár kiszállíthatja az ügyfélnek az idejét jóváhagyásra, mielőtt számlázna számukra.

Hozzátéve-time-to-an-számla

A Xero éppen bevezette a projekteket, de nem számlázhat a munkaidőért. Ez nem lenne üzlet megszakítója egy készlet-alapú vállalkozás számára, de sokat számíthat a tiéd számára.

Ismétlődő számlák

Az ismétlődő számlák beállítása lehetővé teszi a számlázási ügyfelek automatizálását, akiket rendszeresen számláznak. Számviteli programja meghatározott időközönként elküldi a számlát. Sok szolgáltatás automatikus fizetési emlékeztetőket is küld. Néhány vállalkozás számára ez önmagában elég ok ahhoz, hogy könyveiket felhőben készítsék.

A FreshBooks az egyik leggyakrabban ismétlődő számlázási funkcióval rendelkezik, ahogyan azt a FreshBooks áttekintésben részletezzük. Az „ismétlődő” lehetőség minden megadott számlán megjelenik, és képernyő kitöltése után képernyőként jelenik meg. Kiválaszthatja a frekvenciát, és szüneteltetheti, ha például egy ügyfél ideiglenesen felfüggeszti a szolgáltatást.

Make-Ismétlődő

Bár a Wave rendelkezik egy könnyen használható, ismétlődő számlázási funkcióval, ez nem növeli automatikusan a késedelmi díjakat, mint a FreshBooks. Újra ki kell nyitnia a számlát, és sorként kell hozzáadnia. A két program teljes összehasonlításáért olvassa el a FreshBooks vs Wave cikkünket.

A QuickBooks Online lehetővé teszi az ismétlődő számlák beállítását, de ez fárasztó folyamat. Ahelyett, hogy a számla beírása után megadná a „ismétlődő műveletek” opciókat, ahogyan azt a FreshBooks teszi, navigál a banki nyilvántartásba. Ha egyszer ott van, meg kell találnia azt a tranzakciót, amelyet meg kell ismételni, és válassza az „memorizálás” lehetőséget.

A FreshBooks és a QuickBooks Online ismétlődő számlái linkeket tartalmaznak, amelyekre az ügyfelek kattintással fizethetnek számláik. A FreshBooks azt is lehetővé teszi, hogy az ügyfelek hitelkártyát tartsanak fenn a fájlban, és számláját automatikusan kifizessék.

A Xero, a Wave és a Brightbook lehetővé teszi a felhasználók számára ismétlődő számlák küldését, de nem olyan egyszerűen használható, mint a FreshBooks, és kevesebb lehetőséggel rendelkezik. A OneUp és a Sage semmilyen módon nem állíthat be ismétlődő számlákat, így ha vállalkozása havi szolgáltatásokra és átalánydíjakra épül, akkor nem lesz a legjobb választás.

Az idős követelések beszedése

A lejárt követelések figyelése befolyásolja a cash flow-t. Az irányítópultok, amelyek bemutatják az ügyfelek tartozásainak összegét és annak esedékességét, nagyszerű eszköz azoknak a vállalkozásoknak, amelyek küzdenek a pénzforgalmi problémákkal. A számlák elöregedéséről szóló jelentések az esedékes összegeket sorolják ki azon időtartamra, amikor Önnek tartoztak a pénzre.

Az összes fő számviteli szoftverprogram bemutatja az üzleti vállalkozás lejárt követeléseinek bizonyos verzióit a fő műszerfalon. Egyesek, mint például a FreshBooks és a QuickBooks Online, bal oldalon jobbra futó sávot mutatnak a képernyőn, jobbra haladnak, mivel több pénz tartozol. A Wave egy szép, tiszta műszerfallal is jól szerepel.

Portál-of-Wave

A Wave a képernyő bal oldalán lévő dobozban a lejárt számlákat teljes dollárösszegként mutatja, míg Sage a számot a képernyőn tovább mutatja (olvassa el a Sage áttekintésünket). Előnyben részesítjük egy műszerfalat, amely grafikonként és numerikus ábraként mutatja be az esedékes teljes összegeket azoknak az embereknek, akik különféle módon vesznek be információkat. A QuickBooks Online ezt megvalósítja.

A FreshBooks, a QuickBooks Online és a Wave automatikus fizetési emlékeztetőt küld a lejárt számlákra. Különböző dátumbeállítási lehetőségek vannak, az emlékeztető küldésétől egy hétig egy hónapig, de csak a FreshBooks testreszabja az ügyfelek emlékeztetőit. Ha a „hét napot” választja az emlékeztető számára a QuickBooks Online alkalmazásban, minden ügyfelet emlékeztetünk arra, hogy fizetjen hét napon belül.

Addig, amíg a FreshBooks a győztes lett ebben a kategóriában. Sajnos, bár a tervezők nagy figyelmet fordítottak a számlázási folyamat ésszerűsítésére és egyszerűsítésére, jelentései hiányoznak. Ez egy, a számlázással kapcsolatos jelentést tartalmaz: a számlák elöregedése. Ezt nem lehet testreszabni, és az adatokat nem is fúrhatja be. A Wave jelentése ugyanolyan egyszerű.

Haszon és veszteség

A QuickBooks Online jelentései tartalmazzák a legjobban testreszabható lehetőségeket. A dátumtartomány megváltoztatása mellett megváltoztathatja a fiókok csoportosítását, megjelenítését és az adatok részletezését. Ez hét, a számlákkal kapcsolatos jelentést nyújt a felhasználóknak: számlák elöregedése, beszedések, ügyfelek által fizetendő egyenlegek, számlák és kimutatások listája, nyitott számlák és számlák, valamint a beérkezett kifizetések.

4sync-sync-mappa

Ha olyan ügyfelek vannak, akik részleges kifizetéseket teljesítenek, a számlák és a kapott kifizetések jelentései hasznosak lesznek. Az ügyfelek által fizetendő egyenlegek segítik a problémás ügyfelek azonosítását. A beszedési jelentés összefoglalja a lejárt összegek beszedésére tett erőfeszítéseinek sikereit.

A Xero számos számlát és vevői jelentést kiszámít a felhasználók számára, és sok testreszabási lehetőséget biztosít számukra. Olvassa el többet a Xero áttekintésből. A QuickBooks Online-nak szinte túl sok lehetősége van, ami túlnyomó lehet azoknak a kisebb vállalkozásoknak, amelyek újak a saját könyveik elkészítésében. A Xero jó lehetőség lehet, ha a követeléseket szorosan figyelemmel kíséri.

Új-számla-Form

A számlázáshoz és a számlázási funkciókhoz a FreshBooks nyeri a nyertest. Ha a jelentések szerepelnek az elemzésben, akkor a QuickBooks Online nyer.

A legjobb számlák fizetésére

Miután ellenőrizte a számlázást és a behajtott pénzeszközöket, sok kisvállalkozás tulajdonosa felhőalapú számviteli szoftvert keres, hogy segítsen számláik kezelésében. A vállalkozók hosszú távú sikere szempontjából fontos a szállítókkal és a hitelezőkkel jó feltételek mellett maradni. Bár kevesebb lehetőség van számlák fizetésére, vannak különbségek a programok között.

Nehéz megtalálni, hol kell új számlát bevinni a QuickBooks Online alkalmazásban. Miután navigált a „költségek” képernyőre, megtalálja az „új tranzakciók” alatt. Hiányzik a szoftver felhasználóbarát jellege, különösen az újonnan érkezők számára.

Számlák fizetése számviteli szoftver segítségével

Miután megadta a számlákat a QuickBooks Online alkalmazásban, kötegként kinyomtathatja, vagy részletekben fizetheti őket online. Egyszerre több számla fizetése egy nagyon időmegtakarító szolgáltatás. A költségeket a fő műszerfal kördiagramja mutatja be a bevételek mellett. Minden alkalommal, amikor bejelentkezik, látni fogja a korábbi kifizetések rekordját.

A FreshBooks számlafizetése lehetővé teszi, hogy egy költséget számlázhatóként jelöljön meg, és felárat adjon hozzá, ami hasznos azoknak a vállalkozásoknak, amelyek gyakran viselik a költségeket az ügyfeleknek. Ha szükséges, igazolást csatolhat bizonyítékként. A számlák kördiagramban jelennek meg a fő műszerfalon, és megmondják, hol költi a pénzt.

Irányítópult

A Xero irányítópultja további információkat jelenít meg, a bejövő számlákkal, a jóváhagyásra váró számlákkal, a befizetésekkel és a lejárt számlákkal együtt, amikor bejelentkezik. A szívesen átfogó képet adunk a számlafizetési tevékenységekről. Ezenkívül a számlák adót számolnak fel, és több sorot kódolhat egy számlán különböző számlákra.

Xero-Portál

Sajnos a Xero számlafizetéseinek jelentős hátránya van. Az összes fizetést, akár ACH, akár csekk, akár hitelkártyával, manuálisan kell rögzíteni. A QuickBooks Online szolgáltatással ellentétben ezekkel nem lesz automatikusan egyeztetve.

A Zoho Books egyike azon kevés programoknak, amely lehetővé teszi a kilométer-költségek rögzítését. Miután elmondta, hogy mérni kell-e kilométereket vagy kilométereket, és megadja-e a futásteljesítményt, kiszámítja az esedékes összegeket. Arra is képes tömegesen felvenni a költségeket, ami időt takarít meg, ha egyszerre több számlát fizet.

Record-Futott

A OneUp rendelkezik a standard számlafizetési lehetőségekkel és egy egyedi funkcióval. Ha vállalkozása nagy projektet tervez, összehasonlítás céljából több szállítói ajánlatot is megadhat. Ők egymás mellett jelennek meg, de nincs mód szűrni vagy rendezni őket.

A Sage számla formája nem engedi, hogy a befizetett adókat külön sorba tegye, hogy nyomon lehessen követni a pontos költségjelentést. A számlákat nem lehet kifizetni ezen keresztül, és nem küld emlékeztetőt a számla esedékessége után. Ezen okok miatt nem javasolhatjuk számlák fizetésére.

gyártófüggetlen számlákat-műszerfal

Egy ingyenes programért a Wave jó munkát végez a versenytársak által kínált szolgáltatások mellett. Bár nem adót adhat hozzá a számlákhoz, a múltbeli tranzakciók kiszűrése és rendezése a készpénzkifizetések elemzése érdekében jobb, mint a QuickBooks Online esetében. Emellett a szinkronizált bankszámlák költségeit is bevonja. Olvassa el a Wave áttekintését további információkért.

Ismétlődő számlák

Minden online számviteli program lehetővé teszi számlák fizetését, de nem mindegyik tartalmazza az ismétlődő számlázást. Az ismétlődő számla egy előre meghatározott időkeretre esik, általában havi, és mindig azonos összegű. Általános példák a bérleti díjak és a közművek.

Időt takarít meg az ismétlődő kifizetések beállítására ezen a számlán. Az ismétlődő számlázás azt is biztosítja, hogy a fontos számlák kifizetésre kerüljenek, még akkor is, ha a könyvelő betegként hív fel, vagy ha valaki elfelejti a csekkot az e-mailben.

A OneUp, a Sage és a Wave nem kínálnak ismétlődő számlázást.

A FreeAgentben megtörténik az ismétlődő számla felállításának folyamata, de ez csak a számla bevitele után lehetséges. Nem jelezheti, hogy a számla kezdetben meg akarja ismételni, és nem is térhet vissza, és visszatérhet egy korábban bevitt számlához, miután elmentte. Ezt részletesebben a FreeAgent áttekintésünkben tárgyaljuk.

Bills-fő képernyőn

Az ismétlődő számlák beállítása a QuickBooks Online alkalmazásban az ismétlődő számlák beállításához hasonló lépéseket követi. El kell lépnie a fő regisztrációhoz, rá kell kattintania egy eladó előző kifizetésére, és válassza a „memorizálás” lehetőséget. A folyamat kevésbé ideális, elsősorban azért, mert az ismétlődő számla felállításának egyetlen módja az, ha már kifizett valakinek.

A Zoho Books folyamata is fárasztó. A kiadás megadása után kiválaszthatja a „ismétlődő létrehozása” lehetőséget, de ha még nem fizetett ki számlát az eladónak, akkor a „beállítások” menübe kell állnia, és beállítania kell az automatikus munkafolyamatot. Ezen okok miatt sem a QuickBooks Online, sem a Zoho Books nem jelentek meg a tetején ebben a kategóriában.

Könnyű megtalálni és beállítani az ismétlődő számlát a Xero-ban. Az irányítópulton az „új” részben az „ismétlődő számla” felirat jelenik meg. Ez az opció az új számla beírása után is. Nagyra értékeljük az egyszerűséget a QuickBooks Online intuitív folyamata után.

Amikor elkezdi új költség beírását a FreshBooks alkalmazásban, a jobb oldalon megjelenik a „recurring” felirat. A FreshBooks vs. Xero áttekintésünk mélyebben belemerül a két szoftverprogram összehasonlításába.

Összességében azt részesítjük előnyben, hogy mennyire könnyű megtalálni és bevinni az ismétlődő számlákat a Xero-ban, valamint a kilométer és a részletesebb műszerfal nyomon követésének képességét..

Noha az ismétlődő számlázás valószínűleg nem lesz döntő tényező a felhőalapú számviteli szolgáltatás kiválasztásában az üzleti vállalkozás számára, ha nehézségekbe ütközik a programok közötti választás során, az egyiket támogathatja..

Ennek ellenére, ha ragaszkodik ahhoz, hogy számlákat fizethessen a számviteli szoftver segítségével, akkor a FreshBooks és a QuickBooks Online először itt vannak kötve.

A legjobb integrált fizetési folyamat

Minél könnyebb az ügyfeleknek a számla kifizetése, annál kevesebb nehézséggel jár a begyűjtés. Számos felhőalapú számviteli szoftver szolgáltató integrált fizetési feldolgozással rendelkezik. Ez azt jelenti, hogy az ügyfelek kattinthatnak egy hivatkozásra a számláján, fizethetnek vagy tárolhatnak egy hitelkártyát, és beállíthatják az automatikus fizetést.

A számlák beszedésével küzdő vállalkozásoknak fontolóra kell venniük az ügyfelek számára a lehető legkönnyebb fizetést. A számviteli program kiválasztása előtt meg kell becsülnie a fizetés-feldolgozási díjak költségeit, és meg kell becsülnie, hogy ezek miként befolyásolják az Ön vállalkozását.

A QuickBooks Online és a FreshBooks integrált fizetési feldolgozással rendelkezik. Noha az ügyletek százalékát veszik fel, plusz tranzakciónkénti díjat, az ügyfelek általában értékelik a számlájukba ágyazott linken keresztül történő fizetés kényelmét. A FreshBooks díja 2,9 százalék plusz 30 cent, a QuickBooks Online pedig 2,4 vagy 2,9 százalék plusz 25 cent.

A FreshBooks az egyetlen olyan program, amely lehetővé teszi az ügyfelek hitelkártyáinak fájlban történő tárolását. Ez lehetőséget ad az ügyfeleknek az automatikus számlázásra is. Ez nagyszerű tulajdonság, ha vállalkozása rendszeres díjat számít fel a szolgáltatásaiért.

A Xero, OneUp, Sage és Zoho Books alkalmazásban történő fizetés feldolgozásához regisztrálnia kell egy harmadik féltől származó alkalmazást. A Wave együtt működik a billpay.com céggel, amely megköveteli, hogy az ügyfelek új fiókot hozzanak létre, vagy fizetésért menjenek el egy másik webhelyre. Ha nagyon sok olyan ügyfél van, aki szeretne számláját hitelkártyával fizetni, érdemes lehet lépni egy olyan programmal, amely integrálja a fizetést.

A FreshBooks abban a kategóriában nyer, ha rendszeresen számláznia kell, és a hitelkártyákat meg akarja tartani. Ennek ellenére sokkal magasabb százalékot számít fel az American Express fizetésekre, mint a QuickBooks Online. Ha nem kell automatikusan számláznia az ügyfelek számára, javasoljuk a QuickBooks Online alkalmazást.

Legjobb integrált projektmenedzsment

Előfordulhat, hogy a könyvelési szoftvert kereső vállalkozók nem tudják, hogy egyes programok tartalmaznak-e projektek képességeit. Noha általában nem kínálják a legjobb projektmenedzsment szoftver teljes szolgáltatásait, ez segíthet abban, hogy a könyvelés a csomag részeként legyen. Ha olyan könyvelési funkciókkal rendelkező feladatkezelő programot keres, akkor nézze meg a Mavenlink áttekintést.

A FreshBooks és az OneUp a legjobb projektek közül választhat. A FreshBooks együttműködési környezetet hoz létre, amelyben felhívhatja az alkalmazottakat, a külső kapcsolatokat és az ügyfeleket, hogy tegyenek közzé hozzájárulást és ossza meg a mappákat. A projekten belül feladatokat kezelhet, esedékességi időket rendelhet és különféle óradíjakat számlázhat a különböző feladatokra.

Az OneUp-ban a „projektek” funkció el van rejtve az „értékesítés” menüben, ám ha megtalálta, ugyanazokat a funkciókat kapja, mint a FreshBooks. A projekt létrehozása után feladatokat rendelhet esedékességi időpontokkal, mely szolgáltatási számlát számlázza, és kérdéseivel kapcsolatba lép az ügyfél kapcsolattartójával. A számlákat és a költségeket össze lehet kapcsolni egy projekttel a jobb nyomon követés érdekében.

projekt-feladatok

A OneUp-nek megvan az a lehetősége, hogy egy projektet „feladatoknak” nevez, valamint a kezdeményezett telefonhívások naplója is, amelyet automatikusan nem számlázható kategóriába sorolnak. Ez egy hasznos szolgáltatás, ha nem akarja zavarni a feladatok számlázható vagy nem számlázható osztályozását azok bevitele után. A részletekért olvassa el a teljes OneUp-áttekintést.

A FreeAgent’s nem különbözteti meg magát a FreshBooks vagy a OneUp projektjei kínálatában. A könyveléssel kapcsolatos tevékenységeket és feladatokat be lehet vonni egy projektbe. Lehetőség van a projektek rögzített árra vagy óránkénti számlázásra. Általános megjegyzéseket is felvehet.

A QuickBooks Online szokásoshoz hasonlóan a „projektek” funkció engedélyezéséhez szükségtelen lépéseket kell végrehajtani a beállítások menüben, ahelyett, hogy bekapcsolnánk bejelentkezéskor. A szolgáltatás kevésbé felhasználóbarát, mint mások, különösen az online számvitelben új felhasználók számára..

A FreshBooksban és a OneUpban szereplőktől eltérően, a QuickBooks Online projektjei csak lehetővé teszik a könyveléssel kapcsolatos elemek nyomon követését és hozzárendelését egy projekthez. Nem oszthatja meg a fájlokat, nem hívhat fel más felhasználókat hozzájárulásra vagy nem hozhat létre projektfeladatokat, esedékességi időket vagy mérföldköveket. Ezért nem tekintjük a QuickBooks Online megvalósítását valódi „projektek” funkciónak.

A FreshBooks és a FreeAgent nem rendelkezik projektekkel kapcsolatos jelentésekről, például nyereségességről vagy számlázható órákról. A OneUp nyomon követi a jelentésben az „aktuális feladatokat”, és korlátozott listát vezet az aktuális projektekről. A QuickBooks Online alkalmazásban a projektekkel kapcsolatos jelentések kiszámítják a projekt jövedelmezőségét, és megjelenítik a nem számlázható időt, valamint a nem illeszthető időt és költségeket.

Noha a QuickBooks Online jobb jelentéseket nyújt a projektekről, nem rendelkezik annyi funkcióval, mint más lehetőségekkel. A FreshBooks és a OneUp hasonlóak, de a OneUp kissé megkülönbözteti a feladatát azok beállításakor és néhány, a projektekhez kapcsolódó feladat között. Ez a kategória győztese.

A legjobb időkövető alkalmazás

Azoknak a vállalkozásoknak, amelyek projekt alapú munkát végeznek, akár egy hirdetési kampány, akár egy új irodai formatervezés céljából, gyakran szükségük van alkalmazottaikra, hogy nyomon kövessék a projektekkel töltött órájukat. Órák átruházhatók az ügyfélre. Még ha az üzleti vállalkozás átalánydíjat számol fel, az órák követése segít a jövedelmezőség kiszámításában.

A Sage és a OneUp kiváló projektfunkciókkal rendelkezik szoftverükben, de furcsa módon nem tartalmaznak időmérést vagy beépített stopperórákat. A „Órák” egy opció a Sage számláin, de az alkalmazottainak vagy a vállalkozóknak más órákon kellene nyomon követniük óráikat. A Wave-nak szintén nincs időkövetési lehetősége.

Bár bekapcsolhatja az időkövetést a QuickBooks Online beállításaiban, az idő megadása hosszú folyamat. Az alkalmazottaknak offline módon kell kitölteniük a heti munkaidő-nyilvántartást, amelyet Önnek kézzel kell megadnia eladóként, és továbbadnia az ügyfélnek. Az online időkövetés csak akkor támogatott, ha letölti és fizet egy kiegészítőért.

A Zoho Books időkövetéssel rendelkezik, amelyet napi vagy heti naplózással lehet összekapcsolni, mind a projekttel, mind a projekt feladatával. Az időzítő widget nyomon követi az időt, ha azt akarja, hogy a háttérben futtassa. Ha csak azt akarja, hogy egy vállalkozó láthassa munkaidő-nyilvántartását, könnyű korlátozni a hozzáférést az időfüzet-modulhoz. A mobilalkalmazás támogatja az időkövetést is.

A FreshBooks a legtöbb lehetőséget kínál az időkövetéshez. A főmenüből kiválaszthatja az „időkövetés” lehetőséget, kiválaszthatja az ügyfelet vagy a projektet, és elindíthat egy stoppert. Ezenkívül rendelkezik egy Chrome kiterjesztéssel, amelyet telepíthet. A Zoho Books-hoz hasonlóan az idő nyomon követhető az alkalmazásban, és az órák a nyújtott szolgáltatásokhoz vannak kapcsolva, így az ügyfél tudja, miért számlázza őket..

Időmérés

A FreeAgent időkövetési képességei hasonlóak a FreshBooks és a Zoho Books lehetőségeihez. Ez is kézi vagy stopper időbevitelt tartalmaz. Az órákat számlákba is be lehet vonni. Az egyik megkülönböztető funkció az, hogy az előrehaladási jelentések és a ledolgozott órák e-mailen küldhetők el az ügyfeleknek. Az alkalmazás nyomon követi az időt is.

A FreshBooks nem teszi elérhetővé az időkövetéssel kapcsolatos jelentéseket a felhasználók számára. Mint említésre került, súlyosan hiányzik a jelentések. A FreeAgent sem. A Zoho Books-nak nincs projektjelentése, hacsak nem integrálja azt a Zoho Projectsbe, de ez a program ingyenes akár öt felhasználó és két projekt számára.

Miután engedélyezte az integrációt, megkapja a tervezett és a tényleges órákkal kapcsolatos jelentéseket, a feladatokat, valamint jelentéseket és munkaidő-jelentéseket készít. A szolgáltatások megkülönböztetése aligha elegendő ahhoz, hogy a Zoho Books-ot nyissuk meg az időkövetési kategóriában. További információkért olvassa el a Zoho Books mélyreható áttekintését.

A legjobb készletgazdálkodás

A könyvelési szoftverrel integrálható készlet lehetővé teszi a kisvállalkozások tulajdonosai számára, hogy korszerűsítsék üzleti tevékenységüket. Ez lehetővé teszi számukra a számlák elkészítésekor a kezelt mennyiségek felvételét, a rendszerben a pontos számlálást és az átrendezési minimumok és riasztások beállítását..

A QuickBooks Online csak a készletgazdálkodást és -követést kínálja a legmagasabb szintű plusznál. A képeket hozzáadhatja a készleten lévő tárgyakhoz, és automatikusan kiszámíthatja a költségeket a FIFO módszerrel. Lehetőség van az átrendezési minimumok beállítására is, de nem fogja azokat megrendelni Önnek.

A QuickBooks Online csak a készletgazdálkodást és -követést kínálja a legmagasabb szintű plusznál. A képeket hozzáadhatja a készleten lévő tárgyakhoz, és automatikusan kiszámíthatja a költségeket a FIFO módszerrel. Lehetőség van az átrendezési minimumok beállítására is, de nem fogja azokat megrendelni Önnek.

Az OneUp alkalmazásában átrendezheti az alacsony készletkészleteket. A megrendelés benyújtása és a csomagolási lista elkészítése után a készlet automatikusan frissül. A Xero rendszerben kódokat rendelhet a leltár nyomon követéséhez, de tovább haladhat a OneUp és a sáv egység típusa, valamint a leltár fizikai helyzete között. Beállíthatja az átrendezési minimumokat és a készletszámlálási munkalapokat is.

A FreshBooks készletezési rendszere lehetővé teszi az elemek hozzáadását és a számlákba való beillesztését, de mindegyik elemet manuálisan kell hozzáadnia. A Xero és a QuickBooks Online segítségével feltöltési táblázatokat tölthet fel. A kézben lévő mennyiségek automatikusan frissülnek, ha számlán értékesítik, és könnyű beállítani az átrendezési minimumokat.

Noha a Sage és a Zoho Books további lehetőségek vannak a leltárban, úgy találjuk, hogy funkcióik alacsonyabbak, mint amit a OneUp kínál. Ha kíváncsi az előbbi iránt, akkor olvassa el többet a Sage átfogó áttekintésünkből.

Furcsa módon, az összes készletkészletre tekintettel, a OneUp nem tartalmazza a készletjelentéseket. Ellenkező esetben valószínűleg megnyerte ezt a kategóriát. A FreshBooks-nak sincs ezek. A Xero általában kiemelkedik a jelentésekkel, és leltárjelentései nem különböznek egymástól. Meghatározzák, mely készletleltárgyak értékesítik a legjobban, összefoglalják a tevékenységeket, és felsorolják az összes készletét. A Xero a győztes itt.

A legjobb bérszámfejtési alkalmazás

A bérszámfejtés a felhőalapú számviteli szoftverek egyik leggyakoribb kiegészítője. A vállalatok általában havi díjat számítanak fel a szokásos előfizetési díjak mellett. Sokan alkalmazotti díjat is számítanak fel. A havi bérszámfejtési díj attól függ, hogy van-e szüksége teljes körű bérszámfejtési adóra és állami adóbevallásra.

A QuickBooks Online minden szinten bérszámfejtést kínál, átalánydíjas havonta, plusz egy alkalmazotti díj. A Wave a felhasználóktól számolja fel a bérszámfejtési szolgáltatásokat, és azt állítja, hogy a kapott bevétel lehetővé teszi, hogy más szolgáltatásait ingyenesen kínálja. A Xero lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a középszintű árazási terv alapján akár öt alkalmazott számára is bérszámfejtést dolgozzanak ki.

Ha a FreshBooks szoftvert használja, regisztrálnia kell és fizetnie kell egy külön alkalmazásért, hogy megkapja a bérszámfejtési funkciókat. A Zoho Books és a OneUp nem kínál bérszámfejtést, és nincsenek kiegészítők vagy alkalmazások, amelyek velük működnének.

A FreeAgent tartalmazza a bérszámfejtést, de csak az Egyesült Királyságban székhellyel rendelkező vállalatok számára. Noha a Sage külön szolgáltatást kínál, a részletek és az árak nem egyértelműek.

Nehéz kiválasztani a győztest ebben a kategóriában, mivel egyik szolgáltatás sem kínál ingyenes próbaverziót bérszámfejtésük feldolgozásához. Azt mondhatjuk, hogy a díjak gyorsan felszámolódnak, különösen a QuickBooks Online esetében, és bölcs dolog lenne gondosan kiszámolni a fizetett havi díjakat, mielőtt egy szolgáltatást választana..

A legjobb az állóeszközök követésére

A befektetett eszközök nagy fizikai tételek, például járművek, felszerelések vagy épületek, amelyek a mérlegben tárolhatók. Azokat a vállalkozásokat, amelyek rendelkeznek velük, kiszámítania kell az értékcsökkenést, és elszámolnia kell az értékesítéseket.

A beépített állóeszköz-funkciók nélküli programok listája hosszabb, mint a hozzájuk tartozó kettőnél. A QuickBooks Online, a FreshBooks, a Zoho Books, a Wave és a Sage nem rendelkezik állóeszköz-funkciókkal. Vannak megoldások, például kézi naplóbejegyzések a QuickBooks Online alkalmazásban vagy kiegészítők, amelyekért több pénzt kell fizetnie.

Mivel a Xero nagy hangsúlyt fektet a készletre, nem meglepő, hogy erős a tárgyi eszközökben is. Úgy tűnik, hogy a célpiac inkább termék-alapú vállalkozások, nem pedig szolgáltatás-alapú vállalkozások. A Xero-ban lévő tárgyi eszközök kézzel hozzáadhatók vagy tömegesen feltölthetők egy táblázatból. A szoftver automatikusan kiszámítja az értékcsökkenést.

Fix Eszköz-Recon-beállítások

Tárgyi eszköz jelentéseket is nyújt. Az értékcsökkenési ütemtervet, az átruházási ütemtervet és az állóeszközök egyeztetését a jelentések szakaszban találja.

Az OneUp a másik program, amely állóeszköz-képességeket kínál. A befektetett eszközök egyenként hozzáadhatók az „új állóeszközök” segítségével. Megjeleníti a könyveiben az állóeszközök listáját és kiszámítja az értékcsökkenést, de nincs velük kapcsolatos jelentés.

A Xero nyeri a kategóriát, amely nem kínál nagy versenyt.

Végső gondolatok

A nyertes és az a vállalkozás, amely vállalkozását hozza létre, lesz a legmegfelelőbb az egyéni igényekhez. A vállalatok nem mindenki számára megfelelőek, és a számviteli szoftver sem. Javasoljuk, hogy készítse el a legfontosabb követelmények listáját, és válassza ki azt a programot, amely azokban a kategóriákban nyeri a legtöbbet. Ha továbbra is elakad, olvassa el az egyes programok mélyreható áttekintéseinket.

Az újabb felhasználóknak döntésük során a legmegfelelőbbnek kell lenniük a felhasználóbarátság szempontjából. A legátfogóbb program, a QuickBooks Online, ismert arról is, hogy bonyolult folyamatokkal és túlságosan bonyolult lépésekkel rendelkezik a feladatok elvégzéséhez. Az újabb felhasználók és a kisvállalkozások sokkal boldogabbak lennének egy olyan programmal, amely kevesebb funkcióval rendelkezik, de könnyebben használható, például a Xero vagy a FreshBooks.

Ezen szoftverek közül melyiket használta? Próbáltál egynél többet, és ha igen, van-e kedveled? Tudassa velünk a megjegyzésekben és köszönöm az olvasást.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map