Hogyan lehet népszerűsíteni vállalkozását 2020-ban a Google Ads segítségével?

A vállalkozói szellem nehéz, különösen akkor, ha nem tudja, hogyan kell megfelelően népszerűsíteni vállalkozását. Nem számít, mennyire jó az Ön terméke vagy szolgáltatása, ha nem tudod, hogyan kell eladni, vállalkozása elcsúszik. Időszak. Másrészt manapság az ügyfeleket elárasztják a hirdetések. Mint valaki, aki nem igazán foglalkozik a marketinggel, hogyan sikerül hirdetni a vállalatát vonzóan ezen a marketing dzsungelben??


Az egyik lehetőség a Google Ads. A Google Ads segítségével nem csak elérheti a keresett embereket, a Google hatalmas adatkészletét felhasználhatja vállalkozásának a megfelelő módon történő népszerűsítésére és bővítésére.

Ebben a cikkben megmutatjuk Önnek, mi a Google Ads, és milyen előnyöket kínál ez a platform. Akkor gyakorlati útmutatót és néhány szakértői tippet adunk Önnek, hogy ma beállíthassa és elindítsa első Google Ads-kampányait. Kezdjük el.

Mi a Google Ads?

A Google Ads, amelyet továbbra is Google Adwords néven ismerhet (2018-ban újjászületett), olyan marketing platform, amely különféle Google-termékekkel működik. A cél az online marketingszakemberek támogatása marketing kampányaikban.

A Google Ads azonban nem csak a keresőmotorok hirdetéseivel foglalkozik. A platformon különféle típusú hirdetéseket helyezhet el, például a vizuális hirdetéseket (Google AdSense), videohirdetéseket (a YouTube-on keresztül) és a Google Shoppingot..

A Google Shopping eredményei így néznek ki:

A Google SEA ezzel szemben:

Különösen e két területen a Google úgynevezett ajánlattételi rendszert használ. A következő szakaszban részletesen kifejtjük, hogyan működik.

Hogyan működik a Google hirdetési ajánlattételi rendszer

A Google Ads aukciói kicsit másképp működnek, mint sokan gondolják. Ön, mint online marketingszakértő, bizonyos kulcsszavakra tesz ajánlatot. Amikor valaki beírja a kulcsszót a Google-ba, a Google Ads algoritmus kiértékeli az ajánlatokat. Az ajánlat összegén túl az úgynevezett „minőségi pontszám” is fontos a rendszer számára.

A minőségi pontszám egy olyan mutató, amelyet a Google hozott létre, és amelynek segítségével meghatározható egy adott kulcsszóra vonatkozó hirdetés minősége és relevanciája. A relevancia mellett az előnyök és az ügyfélközpontúság is fontos szerepet játszanak.

Fontos megjegyezni, hogy a Google három dologgal határozza meg a minőségi pontszámot: a hirdetést, a kulcsszót, amelyre licitál, és azt a céloldalt, amelyre a hirdetés hivatkozik. Ezért nem elég a hirdetéseinek optimalizálása. A céloldalt szintén optimalizálni kell.

Ha jó minőségű pontszámot ér el hirdetéseivel, akkor kevesebb ajánlatot tehet, mint a többi felhasználó az aukción, és továbbra is nyerhet.

A Google hirdetések előnyei

Mielőtt belekezdenénk az oktatóanyagba, jó indokokat adunk Önnek a Google Ads használatára.

A / B tesztelés

A Google Ads számos beépített funkcióval rendelkezik A / B tesztek elvégzéséhez. Az A / B tesztek olyan kísérletek, amelyek során meg akarja vizsgálni hirdetései hatásait. Van A és B állapota, amelyek csak egy részletben különböznek egymástól.

Például a nemek megváltoztatása az A / B tesztek elvégzésének általános módja: az A csoportban a reklámozást tisztán férfi célcsoporton teszteli, míg a B csoport tisztán női célcsoportot. Ez megkönnyíti a hirdetés egy adott célcsoportra gyakorolt ​​hatásának vagy inkább hatásainak meghatározását.

Mivel a platformon sok mérési és beállítási lehetőség található, velük könnyű játszani. Az A / B tesztelés további egyszerű módjának megtekintéséhez olvassa el az Instapage cikk használatának módját.

A beruházások megtérülése

A Google Ads oldalon csak az eredményekért fizet. Ha tudja, hogyan működik a kattintásonkénti fizetéses számlázási modell, akkor tudod, hogy az ajánlat egy rögzített összeg, amelyet fizetni kell a hirdetés minden egyes kattintására. Ha a célja kattintások generálása, akkor marketing kampányának megtérülése könnyű nyomon követni.

Ennek ellenére a Google-nak vannak más funkciói is, amelyek megkönnyítik a ROI mérését a bonyolultabb konstellációk esetében.

Gyors

A Google Ads segítségével gyorsan beállíthatja és értékelheti marketing kampányait. Sok munkát igényel, ami azt jelenti, hogy néhány órán belül felkészülhet és futhat, ahelyett, hogy napokra kellene kitalálnia a dolgokat.

Többfunkciós és rugalmas

A hirdetési platformmal a Google egy olyan eszközt hozott a piacra, amely a modern marketingszakemberek számára sokoldalú és sokoldalú fizetési lehetőségeket kínál. Gyakorlatilag nincs minimális befektetés. Csak néhány dollárral indíthat és tesztelhet.

Nagy közönség

A Google hatalmas és több embert ér el – napi 3,8 milliárd keresést végeznek -, mint a Facebook vagy az Instagram. A Google Ads másik előnye az időzítés. Ezzel elérheti az embereket kutatás közben (a googling intuitív folyamat), így hozzáférhet az esetlegesen érdekelt felekhez az információkeresés korai szakaszában.

remarketing

Több mint 250 Google-termék található. Könnyű nyomon követni a potenciális ügyfeleket és a közönséget több csatornán, és rögzíteni őket a hirdetéssel. Ha problémái vannak más Google-termékekkel, tekintse meg a Google-termékekről szóló egyéb cikkeinket, például mi a Google meghajtó és hogyan működik, valamint a Google Keep véleményét.

Google hirdetések és Facebook hirdetések

Ha azon kíváncsi vagy, hogy melyik platform jobb, a Google hirdetések vagy a Facebook hirdetések, csalódást kell okoznunk. Erre a kérdésre nincs végső válasz.

Hasonlítsa össze a Facebook-ot a Google-lal, és rájössz, hogy marketing stratégiája kulcsfontosságú. Egyszerűen nem lehet azt mondani, hogy a Facebook általában jobb, mint a Google. Ezt a forgatókönyvetől a forgatókönyvig kell megnéznie.

Bizonyos helyzetekben a Google Ads jobb, mint a Facebook hirdetések, és fordítva. Nem számít, melyik csatornát választja az Ön számára adott időben, sok A / B tesztet kell elvégeznie mindegyikön, hogy megtudja marketingstratégiájának okát és hatását.

A Google hirdetések használata

Az első dolgok először: a Google olyan kupont kínál, amelyet használnia kell. 100 dollár hirdetési költségvetést kap, ha 50 dollárt költ a Google Ads platformon. Az első lépésben ezt biztosítani fogjuk. Lépjen a következő linkre, és írja be azt a Gmail-címet, amelyet használni szeretne a hirdetés elhelyezéséhez.

Miután megadta az e-mail címét, kap egy e-mailt a kuponkóddal, amelyet beválthat a Google Ads szolgáltatásban. Most megmutatjuk, hogyan lehet a Google hirdetéseket használni a legjobb eredmények elérése érdekében.

Először nyissa meg a Google Ads menüt.

Kattintson a „kampányok” elemre, és nyomja meg a kék „+” gombot egy új kampány létrehozásához.

Ez megnyit egy ablakot, amelyben meghatározhatja marketing kampányának céljait. Itt megkülönböztetheti a következő célokat:

 • Sales
 • vezet
 • Webhely forgalma
 • Termékek és márkák megfontolása
 • Márkatudat és elérhetőség
 • App promóció

Kampányt is létrehozhat cél nélkül, de a kezdőknek azt tanácsoljuk, hogy ne.

Attól függően, hogy melyik célt választja, különféle kampánytípusok lesznek elérhetők az Ön számára. Például csak akkor használhatja a „keresés” kampánytípust, ha a „értékesítés”, „vezet” vagy „webhely forgalma” célokat választja ki.

Amikor elkezdi, hasznos lehet bizalom kiépítése. Különösen, ha egy terméket vagy szolgáltatást értékesít, akkor stratégiai szempontból bölcsebb lehet egy vagy két kampányt indítani a márkatudatosság és a termék megfontolása előtt, mielőtt az ügyfelek és az eladások létrejönnek..

Az oktatóanyagban megpróbálunk forgalmat elérni webhelyünkre, ezért választottuk a „webhely forgalma” célpontot a „keresés” kampánytípussal.

Ezután megjelenik egy új mező, amelybe be kell írnia a webhely URL-jét. Miután megtette, nyomja meg a „folytatás” gombot.

A következő lépés az, hogy további információkat írjon be a kampányáról. Nevezze meg kampányát, és válasszon a hálózatok között, amelyeket hirdetéseivel meg szeretne célozni. A forgatókönyv szerint a keresési és a megjelenítési hálózat lesz a rendelkezésünkre áll.

A „További beállítások megjelenítése” alatt beállíthatja az időszakot, a kampány URL beállításait és a dinamikus keresési hirdetéseket. Ha tovább görgetsz, eljutsz a „Célzás és közönségek” szakaszhoz.

Itt történik a varázslat. Itt meg kell adnia a földrajzi helyet és a nyelveket. Különösen fontos a „közönség” területe. Itt a „böngészés” alatt meghatározhatja a célcsoportot. Szánjon több időt és tesztelje, főleg ha még nem ismeri a célcsoportját.

A célcsoport szűkítése után a Google javaslatokat generál az Ön számára, amelyeket az „ötletek” lapon találhat.

Görgessen addig, amíg el nem jön a „Költségvetés és licitálás” szakasz. Arról szól, hogy milyen magasra szeretné, hogy az ajánlata a virtuális aukciókon megtörténjen. Ismét játsszon különböző összegekkel, és kitalálja, melyik működik a legjobban az Ön számára.

Javasoljuk, hogy hagyja a kézbesítési módot „szokásos” -nál, különösen kezdőknek.

A napi költségkeret meghatározása után a következő lépés az aukciós cél beállítása. Ezt a mutatót használja a Google az Ön ajánlatának optimalizálására. Fogadhat a konverziókra, a konverziós értékre (haladó) és a kattintásokra. Az ajánlattételi stratégiát manuálisan is beállíthatja, de ha még nem ismeri a Google Ads-ot, akkor ne.

Most kattintson a „mentés és folytatás” gombra a folytatáshoz.

A következő lépés a hirdetéscsoportok meghatározása. A Google ismét kulcsszóötletekkel támogatja Önt, amelyek az elején megadott URL-ből származnak. Érdemes lehet egy URL-t kivenni egy versenytárstól, amely hasonló piaci szegmensben van veled.

Alternatív megoldásként kulcsszó-kutatást végezhet olyan eszközökkel, mint az Ahrefs vagy a SEMrush.

Most hozzáadja a kiválasztott kulcsszavakat a hirdetéscsoporthoz a jobb oldalon található kulcsszó melletti „+” gombra kattintással.

Végül, de nem utolsósorban, meg kell állítania a hirdetésindítót. A hirdetésindító meghatározza, hogy a kulcsszava releváns-e az aukción, és mikor nem. A Google megkülönbözteti a következő hirdetésindítókat:

 • Általános egyezés: itt egyszerűen csak speciális szimbólumok nélkül írja le a megcélozni kívánt kulcsszót. A széles egyezés a kulcsszó és annak variációi, beleértve a helyesírási hibákat, a szinonimákat és a kapcsolódó kulcsszavakat.
 • Széles egyezés módosítója: az általános egyezésmódosítóval a „+” betűt írja a kulcsszó elé. Legalább két ilyen kulcsszóval kell rendelkeznie, mivel a Google ezeket kombinált kulcsszavak előállításához használja. Van értelme, ha használni szeretné a Google kulcsszógenerátort, de továbbra is egy bizonyos irányba kívánja irányítani.
 • Kifejezés egyezés: A kifejezésmegfelelőség bármilyen aukciót indít a keresett kifejezések számára, amelyek tartalmazzák a pontos kifejezést, de vannak más keresési kifejezések előtt vagy után. A kifejezés egyezésének a hirdetéscsoporthoz történő hozzáadásához a kulcsszavakat idézőjelbe kell tenni.
 • Pontos egyezés: itt szögletes zárójelbe írja a kulcsszót. A pontos egyezés azt jelenti, hogy a pontos vagy nagyon hasonló kulcsszavaknál figyelembe veszik hirdetéseit.

További információkért tekintse meg a Google hivatalos dokumentációját.

Ne felejtsük el: az A / B tesztelés is fontos. Játsszon különböző kulcsszóméretekkel, különböző hirdetési triggerekkel és még sok másnal. Csak azért, mert egy kulcsszó sok forgalommal rendelkezik, még nem jelenti azt, hogy lehetőséged van rá, különösen, ha a rés versenyképes.

Javasoljuk, hogy vegyen részt legalább három hirdetéscsoporttal. A kulcsszavak kis mennyiségre, közepes méretre és nagy mennyiségre osztásával megtudhatja, hogy egy rést versenyképes-e.

Miután befejezte a kulcsszavak és a triggerek használatát, kattintson a „Mentés és folytatás” gombra a folytatáshoz.

A harmadik és utolsó lépés a hirdetések létrehozása.

Először töltse ki a „végső URL” mezőt azzal az URL-lel, amelyre a hirdetésére kattintó emberek irányítani kell. Ezután írja be a címsort és a leírást. A beviteli mezőktől jobbra láthatja, hogy hogyan néz ki hirdetése előnézeti módban.

Nagyon sok készségre van szükség, mivel a fülbemászó címsor és a leírás fontos a döntéshez, amelyet a leendő ügyfél a hirdetésre kattintással hoz, vagy sem.

Emiatt a Google létrehozott példa hirdetéseket az Ön számára, amelyeket a fekete képernyőn látható „+” gombra kattintva tekinthet meg, amint ezt a képernyőképen láthatjuk..

A kampány befejezéséhez kattintson a „Mentés és folytatás” gombra.

Vizsgálja meg újra kampányát az áttekintésben, majd kattintson a „folytassa a kampányt” lehetőségre a következő lépéshez. Az irányítópulton látnia kell az éppen létrehozott kampányt.

Ajánlattétel, (újra) célzás, kulcsszavak, kutatás, célcsoportok, céloldal optimalizálása, A / B tesztelés, hirdetésindítók – a dolgok gyorsan rosszul fordulhatnak. Tudnia kell, hogy mit csinál, és sokat kell próbálnia. Nagyon sok pénzt égethet el, ha nem tudja, mit csinál. Ezért szeretnénk, ha megnézi Adzooma-t.

Miután Adzooma csináld a munkát érted

Az Adzooma egy olyan vállalkozás, amelynek célja, hogy segítsen más vállalkozóknak, akik soha nem vesznek részt az online marketingben, belépni az online marketing világába. A vállalat a Google Ads-re összpontosít.

Az Adzooma három különféle csomagot kínál a Google hirdetésekhez. Az első lépés a kattintásonkénti fizetés állapotának ellenőrzése, ahol az Adzooma néhány perc alatt elemzi a Google Ads marketing kampányait, és jelentést küld Önnek hasznos fejlesztésekkel.

Kicsit gyakorlatibb a Google Ads kezelési platform. Az Adzooma olyan szoftvert kínál, amely önmagában is javíthatja a Google Ads kampányait. A szoftver tippeket mutat be, értékeli lépéseit és javítja a hirdetések teljesítményét.

Végül, van egy teljes szolgáltatási lehetőség. Ezzel a Google hirdetéseket kezelt szolgáltatásként kapja meg. Csak feliratkozik, és Adzooma elkezdi dolgozni. Ez a szolgáltatás különösen jók azoknak a cégeknek, amelyek még nem kezdték meg a Google Ads használatát, vagy kevés tapasztalattal rendelkeznek a területen.

Nagyon gyorsan kipróbáltuk az Adzooma alkalmazást, és a hirdetés összességében élvezte a tapasztalatot. Ez csak 19,00 USD havonta, és így messze olcsóbb, mint bármelyik marketing irodánál vagy értékesítőnél, főleg azért, mert a vállalat nem az ön eredményeire, hanem az Ön eredményeire koncentrál. Nagyon gyors is, nincs megbeszélés vagy bármi, csak azonnal megkapja azt, amire szüksége van.

Végső gondolatok

Az online marketing nem más, mint egyszerű, főleg, ha még soha nem dolgozott a területen. Szerencsére vannak olyan modern megoldások, mint például a Google hirdetések és a Facebook hirdetések, amelyek megkönnyítik a belépést a marketing világába. Ennek ellenére tudnia kell, mit csinál, vagy sok mindent meg kell próbálnia. Ellenkező esetben sok pénzt égethet el.

Miután alaposan megvizsgáltuk Adzooma-t, észrevettük, hogy kevés pénzért meglehetősen sok szolgáltatást kap. Ha nem akarja meglátogatni a Fiverr-t, az Adzooma egy frissítő alternatíva azoknak a cégeknek, amelyek még soha nem foglalkoztak az online marketinggel és a Google Ads-szel..

Mit gondol Adzoomáról? Használta a szolgáltatást? Kérjük, ossza meg velünk a megjegyzésekben, és köszönöm az olvasást.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map