Hogyan lehet elindítani a podcastot 2020-ban: sugárzott a hangod

A podcast-ok drámai népszerűségnek örültek az elmúlt évtizedben, és néha úgy tűnik, hogy mindenkinek és anyjának saját podcastja van.


Valószínűleg azon gondolkodott, hogy elindít egy témát, amely érdekli, de nem mindig tudja, hogy hol kezdje el, ezért készítettük el ezt az útmutatót arról, hogyan indítsunk el podcastot, hogy segítsünk.

Mi az a podcast??

Ha távol van a hurokból, és még soha nem hallottál a podcast-okról, a legegyszerűbb módja annak, hogy megmagyarázza őket, mint az on-line rádió az interneten. Podcastok léteznek mindenféle témában, beleértve az aktuális eseményeket, az előzményeket, a videojátékokat, a vígjátékokat és még sok minden mást, amire gondolsz. Ha van egy téma, akkor valószínűleg van legalább egy podcast, amely mélyrehatóan lefedi azt.

iTunes-Podcast-Műfajok

A podcast formátumai ugyanolyan változatosak lehetnek, mint a témák. Függetlenül attól, hogy egy házigazda monológ egy történetet, egy interjúkészítő minden héten egy új vendéggel vagy két barát cserél egymással, igazán nincs helytelen módszer podcast készítésére.

iTunes-Népszerű-podcastok

Hogyan indítsuk el a podcastot?

Szóval hol kezdje? Először szükséged lesz egy témára, és ha ez egy népszerű, akkor valószínűleg néhány ötletet szeretne kapni, hogy miként különböztetheti meg show-ját azoktól, amelyek könnyen egy elég zsúfolt mezőt jelentenek. Noha ebben a részben nem igazán tudunk segíteni, megvilágíthatjuk a következő kérdést: a podcast készítésének és felvételének gyakorlati realitásait.

Podcasting berendezések

Mielőtt elkezdené szkriptek írását és a közösségi médiafiókok létrehozását, meg kell vizsgálnia, hogy milyen eszközre van szüksége. Hangfelvételt készít, tehát nyilvánvalóan szüksége lesz valamilyen mikrofonra vagy felvevőkészülékre, valamint szoftverre, hogy az audiót szigorúbb és koherensebb csomagba tudja szerkeszteni..

Podcast mikrofon

A podcast mikrofonok minősége és költségkerete között van, a legalapvetőbb eszközöktől, amelyek kevesebbet tudnak fizetni 50 dollárnál, a professzionális eszközökig, amelyek több száz dollárt fizetnek. 

Ha csak most kezdődik, akkor valószínű, hogy nem akarja, hogy néhány hét bérét csak a mikrofonba dobja, tehát valószínűleg el akarja kezdeni valamit a dolgok költségvetési oldalán, majd frissítenie kell a podcastot megalapozta magát.

A Samson Q2U USB / XLR dinamikus mikrofon kiváló kiindulási választás, amely nem fogja megtörni a bankot, de mégis rengeteg minőséget kínál Önnek, mivel kezdő podcaster..

❶ A legjobb mikrofon a podcastokhoz

Samson Q2U

A (z) Ár nem elérhető, a Samson Q2U a jó minőségű mikrofonok olcsóbb végén van, és még bővíthető asztali állvánnyal is rendelkezik. Hihetetlenül egyszerűen használható, mivel csak annyit kell tennie, hogy csatlakoztatja a készüléket, megnyitja az audio szoftvert és elkezdi a felvételt.$ Mutasd a véleményeketBuy on Amazon

❷ A legjobb hordozható mikrofon podcastokhoz

Samson Go Mic

Ha még olcsóbban akar menni, akkor a Samsonnak van egy másik lehetősége, amelyet mérlegelnie kell: a Samson Go Mic. Ez a kiváló hordozható mikrofon 29,97 dollárba kerül, és tökéletes választás, ha több helyre megy, hogy felvegye vagy interjút készítsen az emberekkel podcastja számára.89,99 USD 29.97Takarítson meg 60,02 USD-t (67%) Mutasd a véleményeket. Vásároljon az Amazon-on

❸ Alacsony háttérzaj

Audio Technica ATR2100-USB

A három választásunk összehangolása az Audio-Technica ATR2100-USB-je. Ez a kiváló hordozható mikrofon költségekbe kerül. Az ár nem érhető el. Ez a tökéletes választás, ha több helyre megy, hogy felvegye vagy interjút készítsen az emberekkel podcastja számára.$ Mutasd a véleményeketBuy on Amazon

A Samson Q2U-hez hasonló ára mellett az ATR2100 kiválóan alkalmas a háttérhangok kiküszöbölésére.. 

Sajnos a mikrofon kézi (de nem igazán hordozható), és nem tartalmaz állványt, ami azt jelenti, hogy saját magának kell létrehoznia, vagy külön kell vásárolnia.

Podcast felvevő szoftver

Csakúgy, mint a mikrofonok esetében, ott is van széles felvételi szoftver, amelyet podcast felvételekor használhat. 

Noha a magasabb szintű, nehéz igényekkel küzdő podcasterek választhatnak valamire profibbra, például az Adobe Audition-ra, ez valószínűleg túlzott mértékű lesz ahhoz, hogy valaki csak a podcasting világában induljon, főleg mivel ez egy izmos árcédulát tartalmaz. 20,99 USD havonta.

Szerencsére vannak kiváló (és teljesen ingyenes) alternatívák az Ön számára. Ha a felvételt és a szerkesztést Windows rendszeren szeretné elvégezni, akkor az Audacity a legjobb. A szoftver nagyon hosszú ideje működik, és lenyűgöző funkcionalitással rendelkezik annak ellenére, hogy ne kerülne nekünk egy fillért sem.

Vakmerőség

Másrészt, ha inkább a Mac-eket részesíti előnyben, akkor továbbra is használhatja az Audacity-t, de nem igazán tévedhet a GarageBand használatával. Noha a név azt sugallja, hogy zene felvételére és szerkesztésére szánta, ugyanolyan jól működik a beszélt szónál.

Podcast felvétele

Miután elkészítette a forgatókönyvet (vagy csak néhány megjegyzést, mivel nem minden podcastot kell szkriptelni), beállította az összes felszerelést és telepítette a felvételi szoftvert, ideje elkezdeni az üzletet. A nap végén magának a podcastnak a felvétele ténylegesen egyszerű, különösen, ha az ebben az útmutatóban javasolt felszerelést és szoftvert használja.

Az összes fent említett mikrofon plug and play funkcióval rendelkezik, ami azt jelenti, hogy nem igényelnek semmiféle beállítást, csak a csatlakoztatásuk és a hangfelvétel ellenőrzése mellett. Ha ez megtörtént, akkor csak ki kell aktiválnia az Audacity-t vagy a GarageBand-t, elérnie a felvételt, és el kell kezdenie beszélni.

Audacity-Recording

A tartalom szerkesztése azonban sokkal bonyolultabb feladat, és ez egy olyan dolog, amelyre évekig tartó gyakorlatba telik, hogy valóban jól megszerezzék. Elsősorban el akarja távolítani vagy lerövidíti azokat a szüneteket, amelyeket beszéd közben kellett elvinnie, miközben megpróbálta elkülöníteni és kivágni a háttérzajokat, amelyek esetleg bekerültek a felvételbe..

Audacity-szerkesztés

Végül, ha éppen rögzítette az első epizódot, akkor valószínűleg nagyon sok kiejtési hiba lesz, olyan helyeken, ahol nem mondja el pontosan az álláspontját, és egyéb általános hibákon, amelyeket meg akar szabadulni. Ne hagyja, hogy ez zavarjon téged, mivel még a legsikeresebb podcasterek is ezeket a hibákat hosszú karrierjébe teszik.

Podcast felvétele

 1. Csatlakoztassa a mikrofont, és ellenőrizze, hogy működik-e
 2. Indítsa el a választott felvételi szoftvert
 3. Találd meg és kezdd el beszélni
 4. A felvétel szerkesztésével távolítsa el a hosszú szünetet, a háttérzajt és az esetleges hibákat

Podcast tárhely

Tehát megszerezte az összes felszerelést, és felhasználta az első epizód rögzítésére. És most? Hogyan osztja el munkáját a közönség számára??

Először meg kell találnia egy szolgáltatást a podcast tárolásához. Ez hasonló folyamat, mint egy weboldal létrehozása, amelyet Önnek is meg kell tennie, tehát nézd meg a legjobb webtárhely-szolgáltatók listáját. 

Számos webtárhely-szolgáltató és weboldal-készítő sajátos funkcióval rendelkezik a podcastok terjesztésére. Ha nem biztos benne, hogyan válasszon egyet, olvassa el a cikkben található tippjeinket a web hosting szolgáltató kiválasztásáról.

WordPress-Podcast-Dugó

A WordPress népszerű és kiváló választás mind a webhely, mind a podcast epizódok számára (olvassa el a WordPress áttekintést), és ha többet szeretne megtudni a szolgáltatás beállításáról és használatáról, akkor nézze meg a WordPress használatának kezdő útmutatóját.. 

Szüksége van még egy webgazdara, tehát ha úgy dönt, hogy ezen az irányon halad, nézd meg a WordPress legjobb webtárhelyének listáját.

Amint a webhely feláll, és a podcast audio fájljait az egyik oldalon tárolják, el kell küldenie azokat a különféle podcast platformokra. 

Van egy csomó ezek közül, de a két legnépszerűbb az iTunes és a Spotify. Ne korlátozódjon csak erre a kettőre, mivel gyorsan elküldheti podcastját más népszerű alkalmazásokra, mint például a Stitcher, az Overcast és a SoundCloud..

Felhős

Neked szerencsére az Apple korai dominanciája ezen a piacon egyfajta ipari szabványt hozott létre az epizódok benyújtásakor, így ez egy sokkal kevésbé nehézkes folyamat, mint amennyire lehetett..

Alapvetően be kell állítania egy RSS-hírcsatornát a podcastjára (és az Apple részletei szerint követheti az RSS-hírcsatorna beállításának útmutatóját). Ha ez megtörtént, egyszerűen regisztrálnia kell magát a különféle platformon, amelyeken terjesztni kívánja, és el kell küldenie egy linket az említett RSS-hírcsatornához.

Apple-RSS-példa

Ha minden úgy van, mint amilyennek lennie kell a hírcsatornádban, akkor a podcastot elfogadják, és néhány napon belül – néhány héten belül (a platformtól függően) – munkája bárki számára elérhető lesz, hogy megnézze..

Podcast terjesztése

 1.  Hozzon létre egy webhelyet, ahol tárolhatja a tényleges audio fájlokat
 2. Hozzon létre RSS-hírcsatornát az epizódjaihoz, az Apple irányelveinek megfelelően
 3. Regisztráljon egy podcaster-fiókot az összes olyan szolgáltatásnál, amelyen elérhetővé válik a műsor (iTunes, Spotify, Borult stb.)
 4. Nyújtsa be a linket az RSS-hírcsatornához, amely tartalmazza a podcast epizódokat
 5. Várja meg jóváhagyását

Tippek a podcast elindításához

Most, hogy áttekintettük a podcast felvétel gyakorlati aspektusait, nézzük át néhány általános tippet és trükköt annak biztosítása érdekében, hogy a podcast rezonáljon a célközönséggel.

Miután kiválasztotta a témát és a témát, ellenőriznie kell, hogy nem távozik túl messze tőle. Például, ha egy történelem podcastja körül épít egy követőt, akkor a hallgatókat valószínűleg nem érdekli egy külön epizód, amely a Stranger Things utolsó szezonjáról szól..

Azt is meg kell győződnie arról, hogy új epizódot tölt be a lehető leggyakrabban, legalább az elején. 

Ha a podcast jellege miatt a heti vagy akár a havi epizódok lehetetlenné válnak, akkor legalább törekedjen arra, hogy ütemezése következetes legyen. Ellenkező esetben előfordulhat, hogy a hallgatók elveszítik érdeklődését, és elfelejtették folyamatosan frissíteni a hírcsatornát, mivel nem tudják tudni, mennyi ideig kell várniuk a következő epizódra..

Ahogy a cikkben röviden korábban említettük, a közösségi média a podcasting másik kritikus aspektusa. Végül is senki nem fog hallgatni a műsort, ha nem is tudják, hogy létezik.

Mire elkészítette az összes berendezést és szoftvert, és elkezdte rögzíteni az első epizódokat, akkor fiókokat és csatornákat kellett létrehoznia a különféle közösségi média platformokon, mint például a Twitter, a Facebook, a Reddit és mások, és ezeket a felvevőket használni szélesebb közönség felé.

Hardcore-History-en

A jó indulás az, ha a podcastok közösségi médiában való jelenlétét megtalálja ugyanabban a műfajban, mint te, és részt vesz a témával kapcsolatos vitákban.. 

Azok az emberek, akik már követik és hallgatják ezeket a podcastokat, nagyobb valószínűséggel fogják élvezni a tiéd, és ha látják, hogy megbeszélik a témájukat olyan podcastokkal, amelyekben már élvezik és bíznak, valószínűleg kísértésnek tűnnek a tiéd is..

Végső gondolatok

Ne tévesszen be, a podcast elindítása – különösen a sikeres – nem könnyű feladat, de jó ötlettel, kreativitással és ösztönzéssel bárki elterjesztheti szavát számtalan hallgató felé az egész világon.. 

Még ha nem is leszel a következõ Dan Carlin vagy Joe Rogan, ez elképesztő kimenetele lehet a kreativitásának, megadva esélyt egy olyan téma felfedezésére és megvitatására, amely érdekli Önt.

Mit gondol a podcast elindításával kapcsolatos útmutatónkról? Hiányzott egy olyan berendezés vagy rögzítő szoftver, amely szerinte kiváló? Van valami alapvető tipp a kezdéshez, amelyet nem említettünk? Tudassa velünk az alábbi megjegyzésekben. Köszönöm hogy elolvastad.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map