Hogyan kell használni a Kanban fórumot 2020-ban: A dolgok készítése

Legtöbben megérthetnénk a jobban szervezett szervezettséggel. Szerencsére van mindenféle eszköz, amely segíthet ebben. Néhányan hasznosak a csapatok számára, mások magánszemélyek számára, mások mindkettő számára. Megvizsgálunk egy egyszerű eszközt, amely nem mindenki ismeri ezt a cikket, azzal magyarázva, hogyan kell használni a kanban táblát.


Az általunk lefedett projektmenedzsment eszközök nézetükben gyakran tartalmaznak egy kanban táblát. A legjobb példa erre a Trello, amely szinte teljes egészében a kanban nézetén alapul. Egy másik a monday.com, a legjobb projekt menedzsment szoftvercikkünk nyertese. Elolvashatja róla a monday.com áttekintésünkben.

A Trello webes formában érhető el, de rendelkezik mobilalkalmazásokkal kapcsolatos alkalmazásaival is, így útközben is használható. A Kanban táblák jól működnek a mobiltelefonon. Előfordulhat, hogy meglepő módon szervezi meg a vonatot, hogy dolgozzon.

A Trello-t már korábban ismertettük a Trello kezdő útmutatójában, amely a Trello áttekintésünkkel együtt remek hely a kanban bandwagon felugrására. Ez egyben a legjobb ingyenes kanban fórum, arra az esetre, ha újabb okra lenne szüksége, hogy ellenőrizze.

Mi a Kanban fórum??

A Kanban egy japán technika fejlődése, amelynek célja a termelékenység javítása. Japánul jelentve: „óriásplakát”, a gyárakban használt kártyákról nevezték el. A rendszer a Toyota-nál kezdődött, de évvel később a Microsoft-hoz igazították. Különösen hasznos az Agilis csapatok számára, amelyek Scrum keretet használnak.

A kanban tábla kulcsfontosságú a folyamatban, és lehetővé teszi a csapatok számára, hogy elképzeljék, hogy a munka miként folyik az elejétől a végéig. Megmutathatja azt is, mennyit kell mindenkinek tennie. Ez azt jelenti, hogy a munkát akkor lehet bevonni a rendszerbe, amikor az emberek szabadok, ahelyett, hogy a kérelem szerint be kellene vonni őket.

Hogyan működik a Kanban tábla: Oszlopok és kártyák

A Kanban táblák oszlopokból állnak. Az oszlopok kártyákat tartalmaznak, amelyeket a táblák körül mozgathat.

A kanban fórum beállításához több oszlopot kell létrehoznia és megneveznie. De nem kell a nulláról kezdenie. Számos kedvenc projektmenedzsment eszközünk válogatott kanbansablonnal rendelkezik, amelyek segítenek. Vessen egy pillantást az Airtable áttekintésünkre, hogy megismerkedjen egy olyan platformmal, amelynek van néhány.

Ha keményen csinálod, akkor a három oszlopos megközelítés az alapvető kanban-beállítás. Ez a módszer a „teendők”, a „csinálás” és a „kész” oszlopokat használja. Feladatok létrehozásakor hozzáadja azokat a „teendők” oszlophoz.

Amikor elindít valamit, akkor áthelyezi azt a „csinálás” oszlopba. Ez egy egyszerű drag and drop művelet. Valószínűleg azt sejtette, hogy a dolgok befejezésekor a „kész” oszlopba kerülnek. Egyszerűen hangzik, és így van. Próbáljon ki egy kipróbálást, és meglephet, hogy a terv konkrét kidolgozása segíthet a dolgok végrehajtásában.

Egy másik eszköz, amelyet szeretünk, az Asana. A Kanban csak az egyik nézete. Ha valamit teljesnek jelöl ki, ez jutalmazza meg a képernyőn repülõ színes állat elküldésével. Olvassa el erről az Asana ismertetőnkben, és tanulja meg, hogyan kell használni az Asana kezdő útmutatójában.

Kanban fórum példa: Trello

Menjünk végig egy táblának a Trelloban történő felállításának folyamatán. Könnyű feliratkozni, és ingyenesen használható, de fizetett terveiben hasznos extrák vannak. Ezek további testreszabásokat és fejlesztéseket tartalmaznak a táblákhoz.

Miután feliratkozott, az első dolog, amit tennie kell, hogy hozzon létre egy táblát. Ezt többféle módon megteheti. Az egyik lehetőség a „táblák” gombra kattintás, majd az „új tábla létrehozása” gombra kattintás. Ekkor megjelenik egy felugró ablak.

how-to-use-a-kanban-board-Trello-new-board

Itt adhat címet a fórumnak. Opcionálisan kiválaszthat egy csapatot, vagy nyilvánosságra hozhatja a fórumot, ahelyett, hogy megtartja az alapértelmezett beállítást, amely privát. Kilenc szín vagy sok fénykép közül választhat háttérként. Ha fizetős tervvel rendelkezik, saját hátterét is feltöltheti.

Van egy olyan kávé háttér, amely tetszik, de el kell kerülnünk, mert máris sokat iszunk. Kiválasztottuk ezt a mélyvörös színt, amely remélhetőleg tisztábbá teszi a képernyőképeket. Továbbá, ha nem érti a táblán szereplő hivatkozást, azt javasoljuk, hogy olvassa el a Harry Potter figyelésére vonatkozó útmutatónkat.

how-to-use-a-kanban-board-Trello-add-lista

Trello listák

A Trello oszlopaira hivatkozik. A következő lépés az, hogy hozzáadunk néhányat a táblához. Az újonnan létrehozott táblán egy nagy „hozzáadási lista” doboz vár rád. Amint a képernyőképen láthatjuk, a névterületen a „tenni” gépelést írtuk.

A „listák hozzáadása” mező jobbra tolódik, és felhasználjuk az alapbeállításunk következő két oszlopának létrehozására: „csinálunk” és „kész”..

how-to-use-a-kanban-board-Trello listák

Most megvan a listáink. Nevezhetnénk nekik bármit, vagy többet tehetnénk róluk, de ez most megteszi. A következő lépés a kártyák hozzáadása. Ezt úgy csináljuk, hogy kitaláltad, és az egyes listák alján kattintson a „kártya hozzáadása” szövegre.

how-to-use-a-kanban-board-Trello-new-kártya

Csak annyit kell tennie, hogy nevet ad a kártyanek, majd nyomja meg a visszatérést a létrehozásához. Automatikusan megnyílik egy új “kártya hozzáadása” mező.

Trello kártyák használata

Ha további részleteket szeretne hozzáadni, kattintson a kártyára, és megjelenik egy felugró ablak, amely lehetővé teszi további információk hozzáadását.

how-to-use-a-kanban-board-Trello-kártya-detail

Mint láthatja, számos dolgot megtehetsz a kártyákon. Felvehet leírást, megjegyzéseket fűzhet és fájlokat csatolhat. Az ingyenes csomag mellékleteire 10 MB mérethatár vonatkozik, amely 250 MB-ra növekszik a fizető felhasználók számára. Ha több helyre van szüksége a fájltároláshoz, vessen egy pillantást a legjobb felhőalapú tárolási körünkre.

Felvehet címkéket, határidőt és az alfeladatok ellenőrzőlistáit is.

A kártya adatai itt a Trello-ra vonatkoznak. A többi kanban eszköz különbözik, de ez jó ötlettel szolgál arra, hogy mire számíthat másutt.

A Trello kártyák mozgatása körül

Menjünk vissza az asztalhoz. Néhány feladatot létrehozott a „tennivaló” oszlopban. Amikor elkezdenénk dolgozni egy kártyán, húzzuk át a „csinálás” oszlopba, és amikor kész, a „kész” oszlopba húzzuk..

how-to-use-a-kanban-board-Trello-mid-projekt

Amint az a fenti képernyőképen látható, egy kártyát áthelyeztünk a “kész” és egy a “csinálásra”. Projektünk már jól halad.

Egyszerre több kártya is lehet útközben, vagy egyszerre rajtuk keresztül dolgozhat. Tőled függ. A dolgok hozzárendelhetők az emberekhez is, és megnézheti, ki mit csinál, és mit kell még tenni.

Ez az alapvető beállítása egy egyszerű kanban tábla számára, amelyet bármilyen feladathoz felhasználhat.

A Kanban alternatív elrendezései

A kanban fórum elrendezésének más módjai is vannak. Rendelkezhet egy oszlopmal a produkció minden egyes szakaszára, vagy oszlopokkal a különböző csoporttagokhoz rendelt munkákhoz, mint például a Cloudwards.netnél.

Lehet oszlopok a szüneteltetett vagy archivált feladatokhoz. Talán több oszlopcsoport különféle osztályokhoz rendelt munkához. A kanban táblákat ülések elrendezésére is használhatja, például az esküvői fogadáson szereplő asztali oszlopokkal és a vendégeket ábrázoló kártyákkal.

A menükkel is jól működnek, kezdőkkel, főételekkel, italokkal és desszert oszlopokkal. Táblákat tehet közzé, így az ügyfelek online vagy táblagépén keresztül megnézhetik az Ön által kínált szolgáltatásokat az étteremben.

Kanban platformok

Erre az oktatóprogramra a Trello-ra összpontosítottunk, de számos más eszköz is tartalmaz egy kanban táblát. Sokan erősebbek a teljes körű projektmenedzsment területén, és olyan funkciókat kínálnak, amelyek túlmutatnak a Trelloé. Már említettük a monday.com-ot és az Asanát.

leankit-kanban

A LeanKit hasznos kanban-nézettel is rendelkezik, és tartalmaz egy jó mintát, amely megmutatja, hogyan használhatja ki annak jellemzőit. Olvassa el erről a LeanKit áttekintésünkben.

clickup-board

A ClickUp egy másik kedvelt eszköz. Tartalmazza a függőségeket, és rendelkezik szabad szinttel is. Olvassa el erről a ClickUp áttekintésünkben.

Egyéb Kanban funkciók

Sok olyan eszköz, amely tartalmaz egy kanban fórumot, számos más funkcióval is rendelkezik. A Trello számos olyan „bekapcsolást” kínál, amelyek mindenféle extra funkciót felvesznek. A legtöbb eszköz számos lehetőséget kínál a feladatoknak a kanbanon kívüli megtekintésére.

A legtöbb eszköz lehetővé teszi feladatok hozzárendelését bizonyos felhasználók számára, ez segít a projektek kezelésében, és mindenki tisztában van azzal, hogy ki mit csinál.

A feladatok kategorizálhatók és rangsorolhatók is. Általában megjegyzéseket fűzhet hozzájuk, és releváns fájlokat adhat hozzá. Ez mind hasznos, de nem kell mindent használni, ha inkább egyszerűnek tartja a dolgokat.

A függőségi menedzsment lehetővé teszi, hogy a feladatai másoktól függjenek, és a projekttervezési képességeit a következő szintre viheti. Olvassa el a Wrike áttekintésében egy példát egy eszközre, amely azt kínálja.

A fájlok tárolását, a csapat kommunikációját és az időkövetési funkciókat más eszközökben is megtalálhatja, ha körülnéz, és összehasonlítja az általuk elvégzett tevékenységeket.

Végső gondolatok

Mint láttuk, nehéz lehet a dolgok elvégzése, de vannak eszközök, amelyek segíthetnek Önnek, és a kanban táblák az egyik legkönnyebben használható. De ne tévesszen meg ezzel. Az összetett problémák apróbb részekre bontása hatékony módszer a problémák megoldására. Még ha el is tönkreteszik a kicsi dolgok, a tisztázás, amit meg kell tennie, segíthet abban.

Két legegyszerűbb eszköz, amelyet már említettünk: Trello és Asana. Mindkettő rendelkezik használható ingyenes rétegekkel. Összehasonlítjuk őket közvetlenül a Trello vs Asana arculattal. Ha valami bonyolultabb, de erőteljesebbet szeretne, javasoljuk a monday.com webhelyet. Nézze meg, hogyan viselkedett az ipar más támaszpontjai ellen a monday.com és a Jira, a monday.com és a Wrike csapatokban..

Használjon hatékonyan egy kanban táblát, és előfordulhat, hogy több idő van a kezedben, mint gondolnád a nap végén. A Kanban táblákat sok nagyvállalat használja, mert működnek és olcsóbbá teszik a szervezést.

Ez azt jelenti, hogy kevesebb ülés, kevesebb késés és egy csapat ugyanazon az oldalon található. Időmegtakarítás egy nagy projektnél lehet a különbség a kudarc és a siker között.

Ha kanban fórumot használt, vagy van tippeid a megosztáshoz, kérjük, mondja el nekünk a megjegyzésekben. Köszönöm hogy elolvastad.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map