Hogyan állítsunk be egy RSS-hírcsatornát 2020-ban: Gondolkodó ételek

Ha bármilyen tartalmat szállít a tömegek számára, legyen szó akár podcastokról, cikkekről, videókról, zenéről vagy bármi köztük lévőről, akkor valószínűleg hasznára válhat egy RSS-hírcsatorna létrehozása, amely segít a tartalom közönségnek történő továbbításában..


Ha fogalma sincs, mit jelent ez, vagy ha részletesen meg szeretné tanulni az RSS-hírcsatorna beállítását, akkor a megfelelő helyre jött.

Mi az RSS-hírcsatorna??

Az „RSS” az „igazán egyszerű szindikálás” rövidítése, és olyan formátum, amellyel a tartalmat automatikusan továbbíthatjuk a felhasználóknak anélkül, hogy a webhelyükön vagy a blogjukban manuálisan kellene ellenőrizniük a frissítéseket.. 

Az RSS már régóta létezik, és bár nem olyan elterjedt, mint korábban, ez továbbra is az egyik elsődleges módszer, amellyel biztosíthatja, hogy bármi, amit online teszel, eléri a kívánt közönséget.

Ez szintén csak az egyetlen módja annak, hogy megbízhatóan közzétegye a podcastokat, mivel minden podcast-ügyfélnek RSS struktúrára van szüksége, mielőtt elfogadja Önt a saját platformon..

Miután beállított egy RSS-hírcsatornát a tartalomhoz, a közönség bekapcsolhatja ezt a saját RSS-olvasójába, amely automatikus frissítéseket fog biztosítani számukra minden új üzenet elküldésekor. Ez biztosítja, hogy bejegyzései nem repülnek a radar alatt, és megkönnyíti a felhasználók számára azt a nehézséget, hogy minden nap manuálisan kell ellenőrizni webhelyét új tartalom szempontjából..

RSS-hírcsatorna létrehozása

Ha manuálisan szeretne beállítani egy RSS-hírcsatornát, akkor ehhez bizonyos kódolás szükséges. Az RSS-hírcsatornák XML-kódból állnak, és különálló csomópontokra oszlanak, amelyek mindegyike egy elemet tartalmaz (például egy podcastot vagy egy cikket), amelyet el szeretne juttatni az előfizetőire..

RSS-XML

Szerencsére rengeteg generátor van, amelyek a legtöbb nehéz emelőt elvégzik az Ön számára, ha a kódrészről van szó, tehát nem feltétlenül kell megtanítania magadnak a kódolásra, hanem csak a hírcsatorna beállítására..

Bár választhat ezek közül a generátorok közül, ennek az oktatóanyagnak a FetchRSS.com által kínált változatra koncentrálunk, mivel egy nagyon könnyen használható vizuális felülettel rendelkezik, amelyhez nem szükséges a kód ismerete. 

Az eszköz használatához regisztrálnia kell, de az ingyenes terv öt különálló hírcsatornát hozhat létre, amelyek aktívak maradnak mindaddig, amíg valaki hét naponta egyszer hozzáfér..

Fetch-RSS-Main-oldal

Először lépjen a FetchRSS.com webhelyre, és kattintson az oldal tetején a „Kézi RSS készítő” elemre. Ezzel eljut a generátorhoz, ahol be kell írnia annak a webhelynek az URL-jét, amelyhez hírcsatornát szeretne létrehozni. 

Most megtekinti a webhely előnézetét, és a következő lépés egy „hír” kiválasztása. Alapvetően ez azt jelenti, hogy mely elemeket terjeszteni szeretné.

Fetch-RSS-Builder

Miután kiválasztotta a weboldal elem típusát, amelyet a hírcsatornában meg szeretne jeleníteni, ki kell választania a címsort (egyszerűen kattintson például a blogbejegyzés címsorára) és az összefoglalót (például a cikk előnézeti szövegét) vagy blogbejegyzés). 

Miután ez megtörtént, a képernyő jobb oldalán meg kell jeleníteni a hírcsatorna előnézetét, és ha csak egy alapvető hírcsatorna szükséges, akkor kattintson az „RSS generálása” elemre, és kész.

Fetch-RSS-előzetes

Ha további információkat szeretne hozzáadni a hírcsatorna elemeihez, akkor ezt megteheti. A generátor lehetővé teszi, hogy illusztrációt, dátumot, szerzőt és linket adjon az oldalhoz. 

Hozzáadhatja ezeket a bal oldali listán való átlépéshez, majd rákattintással a webhelyen megjelenő formájukra, vagy meghatározva a meghatározott HTML-címkéket (például az illusztrációkhoz), ha ismeri az alapvető webhelykódot.

Fetch-RSS-kiegészítő-címkék

Miután rákattintott az „RSS generálása” gombra, hiperhivatkozást kapsz egy XML oldalra. Egyszerűen adja hozzá ezt a linket valahová a weboldalára, és a készüléken telepített RSS-olvasóval rendelkező felhasználók lehetőséget kapnak arra, hogy előfizetjenek a hírcsatornára, amikor rákattintanak. Ha szeretne kedvedre járni, add hozzá a linket a szokásos RSS ikonhoz, hogy az olvasók számára egyértelművé tegye, mi ez.

Fetch-RSS generált-Link

RSS-hírcsatorna beállítása

 1. Nyissa meg a böngészőt, és lépjen a FetchRSS.com oldalra
 2. Regisztráljon egy ingyenes fiókot
 3. Kattintson a „Kézi RSS készítő” elemre.
 4. Adja meg webhelyének URL-jét
 5. Válassza ki azt a hír elemet, amelyet a hírcsatorna terjeszt
 6. Válassza ki a hírcímet
 7. Válasszon leírást vagy összefoglalót a hírcsoportban
 8. Adjon hozzá minden opcionális paramétert, például illusztrációkat és szerzőt, ha azok megtalálhatók a webhelyén
 9. Kattintson az „RSS generálása” elemre.
 10. Másolja a mellékelt XML linket, és adja hozzá weboldalához

WordPress RSS-hírcsatorna

A WordPress az egyik legnépszerűbb webhely-tárhely-megoldás, és ha még nem használja, akkor további információkért tekintse meg a WordPress áttekintésünket. Ha úgy gondolja, hogy hasznos lenne az Ön számára, akkor feltétlenül nézze meg a WordPress legjobb webtárhelyének listáját az Ön webhelyének megkezdéséhez..

Noha a szolgáltatás teljes leírása messze túlmutat e cikk hatályán, áttekintheti a WordPress használatának kezdő útmutatóját, ha még nem ismeri. 

Alternatív megoldásként megnézheti a WordPress használatának közbenső útmutatóját, ha már kissé ismeri a szolgáltatást. Ha a tapasztalat szintje már meglehetősen magas, akkor a WordPress használatának speciális útmutatója valószínűleg inkább a sikátorban áll.

Ha webhelyét már a WordPress üzemelteti, akkor az RSS-hírcsatorna beállításának folyamata lényegesen kevésbé nehézkes, mintha csak manuálisan tenné, mivel ehhez nincs szükség külön szolgáltatásra regisztrációra vagy kódolási know-how elvégzésére..

Hogyan adhatunk hozzá RSS-hírcsatornát a WordPress-webhelyhez

A WordPress automatikusan létrehoz különféle típusú hírcsatornákat a webhelyéről, így Önnek könnyedén megteheti ezt. A hírcsatorna megtalálásához egyszerűen vegye fel webhelyének URL-jét, és a végén adjon hozzá egy „/ feed /” elemet. Például: “https://exampleurl.com/feed/.”

Csak annyit kell tennie, hogy elfoglalja az URL-t, és elhelyezi valahol a webhelyére, lehetőleg az RSS-hírcsatorna ikonnal, hogy az olvasók tudják, mi az. Ezt hagyományosan a weboldal aljára helyezik, az esetleges közösségi médiahivatkozásokkal együtt.

Weboldal-RSS-ikon

Másrészről, ha azt akarja, hogy a WordPress webhelyén megjelenjen egy RSS-hírcsatorna tartalma, használhatja a beépített RSS-modult. Egyszerűen lépjen a testreszabási szakaszba, válassza a „widgetek”, kattintson az „widget hozzáadása” menüpontot, válassza az RSS lehetőséget, és írja be az URL-t, amelyről korábban beszéltünk. Felvehet címet és néhány szabályt a megjelenítendő elemekhez is, de ezek nem kötelezőek.

Szó-Press-RSS-Widget

RSS-hírcsatorna hozzáadása a WordPress webhelyhez

 1. Hozza létre az RSS URL-jét a végén a „/ feed /” hozzáadásával
 2. Adja hozzá RSS-URL-jét valahol a webhelyén, hogy a felhasználók rákattinthassanak

Ha közvetlenül a webhelyén szeretné megjeleníteni a hírcsatorna tartalmát, kövesse az alábbi lépéseket:

 1. Írja be a WordPress webhely adminisztrátori területét
 2. Lépjen a „testreszabás”, majd a „kütyü” lehetőségre.
 3. Kattintson a „widget hozzáadása”, majd az „RSS” elemre.
 4. Adja hozzá a hírcsatorna URL-jét, valamint az opcionális paramétereket, például a címet és a megjelenítési szabályokat

Podcast RSS-hírcsatorna

RSS-hírcsatorna létrehozásához a podcastokhoz néhány további információra van szükség. Ennek oka az, hogy a podcast-ügyfelek bizonyos címkéket igényelnek az XML-kódban a podcast-ok terjesztése érdekében. 

Így nem csak elfoglalhatja a webhely teljes RSS-jét, és elküldheti azt az iTunes-hoz, mivel valószínűleg hiányzik a szükséges információ, és a hírcsatornába valószínűleg mindenféle cuccot tartalmaznak a podcastokon kívül, ami az ügyfelekhez vezet utasítsa el a hírcsatornát.

iTunes-podcastok

Ha webhelyét (és podcastját) egy olyan szolgáltatás üzemelteti, mint a WordPress vagy a Squarespace, vannak plug-inek és beépített funkciók, amelyek lehetővé teszik az iTunes-kompatibilis RSS-hírcsatorna létrehozását a podcast-okhoz. Például, a WordPress-ben telepítheti a PowerPress-bővítményt, amely lehetővé teszi podcast küldését, akárcsak bármely más WordPress-üzenet..

Ezután rákattinthat a „podcast elküldése az iTunes és más podcast könyvtárakba” elemre, és a PowerPress megad egy URL-t, amely tartalmazza az összes szükséges információt, amelyet elküldhet, ahol csak akar..

Ha nem webhelyét és podcastját tárolja valami hasonlóval, mint a WordPress, akkor manuálisan kell konfigurálnia az RSS-hírcsatornát. Az Apple erre a célra segédprogrammal szolgál egy mintacsatornával, amelyet itt talál.

Apple-példa-Feed

Mindet lemásolhatja, és egyszerűen megváltoztathatja a címkékben található információkat. A legtöbb címke elég önmagától értetődő, például a szerző és a tulajdonos címkék (ez te vagy), a képcímke (a podcast alkalmazásban megjelenő logó), a kategória, amelybe a podcast illeszkedik, és hogy a tartalom tartalmaz-e vagy sem explicit nyelv.

Miután elérte a „tétel” feliratú kódot, itt fogja megtalálni az egyedi epizódokat. Minden elemnek tartalmaznia kell egy epizód címét, leírását, közzétételének dátumát, az audio fájl hosszát és típusát, valamint egy közvetlen linket ehhez.. 

Ezt mindezt egy XML-fájlba kell mentenie, és a webhelyén tárolnia. A fájlra mutató hivatkozást elküldheti az iTunes, a Borús vagy a Spotify számára. Amikor kiad egy új epizódot, frissítenie kell a fájlt, és új „elemet” kell hozzáadnia az új epizódhoz.

Podcast RSS-hírcsatorna beállítása

 1. Adja hozzá a PowerPress bővítményt a WordPress webhelyéhez
 2. Nyilvánosságra teheti podcastját a PowerPress pluginon keresztül
 3. Kattintson a „podcast elküldése az iTunesra és más podcast könyvtárakra” linkre.
 4. Másolja a megadott URL-t, és küldje el a választott podcast-ügyfeleknek

Másrészt, ha mindezt kézzel végzi el, akkor a következő lépéseket kell végrehajtania:

 1. Másolja az Apple által biztosított podcast-hírcsatornát
 2. Töltse ki podcast-adatait, például címet, szerzőt stb.
 3. Adjon hozzá „elemeket” minden egyes epizódhoz, amely tartalmaz egy linket az audiofájlhoz, és töltse ki a megfelelő mezőket, például az epizód címe, leírása és a közzététel dátuma a megfelelő mezőkbe
 4. Hostolja a létrehozott XML fájlt valahol a webhelyen
 5. Küldje el az XML fájl URL-jét a különféle podcast-ügyfeleknek

Végső gondolatok

Az alábbi utasítások betartásával képes lesz arra, hogy beállítson egy dedikált RSS-hírcsatornát bármilyen típusú tartalomra, amelyet terjeszt. Bár az RSS formátum természetesen nem olyan népszerű vagy elterjedt, mint valaha, továbbra is hihetetlenül hasznos módszer annak biztosítására, hogy a közönség ne hagyjon ki egyetlen tartalmat sem, ezáltal jelentősen növelve a forgalmat és a nézeteket.

Különösen a podcastok esetében az RSS-hírcsatorna feltétlenül elengedhetetlen, mivel általában ez az, ahogyan a felvételeit elosztja a különféle podcast-szolgáltatásokhoz, például az Apple iTunes, Overcast vagy Spotify. 

Mit gondol az RSS-hírcsatorna beállításának útmutatójáról? Hiányzott egy fontos lépés vagy a kedvenc RSS generátor? Tudassa velünk az alábbi megjegyzésekben. Köszönöm hogy elolvastad.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map