Google hirdetések vs. Facebook hirdetések és Bing hirdetések: PPC marketing 2020-ban

Minden online marketingszakembert szakmai karrierjük során legalább egyszer szembesültek azzal a döntéssel, hogy Google hirdetéseket, Facebook hirdetéseket vagy Bing hirdetéseket használnak: a három legnagyobb és legnépszerűbb marketingplatform. 


Az a döntés, hogy melyik PPC marketingplatformot használja, kritikus jelentőségű vállalkozása számára. Ezért kell a Google hirdetéseknek, a Facebook hirdetéseknek vagy a Bing hirdetéseknek bármilyen (jó) online marketing tervet beépíteni. 

Végül nehéz eldönteni, hogy a három platform közül melyiket használja. Könnyen összetéveszthető, mivel előfordulhat, hogy nem rendelkezik minden információval, vagy olyan megoldást javasolhat Önnek, ahol tanácsadója a legtöbb profitot hozza.  

Ezért írtuk a Cloudwards-on e három platform teljes összehasonlítását. Három fordulóban összekevertük a Google hirdetéseket, a Facebook hirdetéseket és a Bing hirdetéseket, összehasonlítva a funkciókat, az árat és a könnyű használatot, majd minden fordulóban egy-egy győztest határoztuk meg.. 

Az egyes szolgáltatók rövid bemutatása után közvetlenül a harci fordulókba merülünk, lépésről lépésre elmagyarázva, hogy miként döntöttünk el és milyen forgatókönyv szerint az egyes marketingplatformok a leginkább értelmesek. 

Azoknak, akik sietnek, és nem tudják elolvasni a teljes cikket, itt található az egyes fordulók rövid összefoglalása.

RoundGoogle AdsFacebook AdsBing hirdetések
Reklám funkciók és elérhetőségA Google Ads a legnagyobb elérhető, legtöbb funkcióval és a legjobb célzási funkciókkal rendelkezik a közönség számára. Ez a legjobb a többcsatornás marketinghez is.A Facebook-hirdetések nem annyira nagyok, amikor elérhetik, hanem nagyobb, mint a Bing, és számos funkcióval rendelkezik.A Bing Ads kis hatótávolságú, és sok fontos funkció hiányzik.
Ár (a tesztünkben)A Google Ads a legdrágább, de a legnagyobb elérhetőséggel is rendelkezik.A Facebook hirdetések a legolcsóbb.A Bing Ads olcsóbb, mint a Google Ads, de kisebb elérhetőséggel is rendelkezik.
Egyszerű használatA Google valahol a közt van: sem jó, sem rossz, de legalább egy jó támogatással rendelkezik, amely elősegíti az indulást.A Facebook hirdetések a legegyszerűbben használhatók: rengeteg látványt tartalmaz, egyértelmű navigációt és jó támogatást nyújtA Bing Ads meglehetősen zavaró, és a támogatás szintén nem olyan jó.

PPC Marketing

A Google hirdetések, a Facebook hirdetések és a Bing hirdetések kattintásonként fizető marketing platformok, amelyek számlázási modelljére utalnak. Egyszerűen fogalmazva: ez azt jelenti, hogy a hálózaton megjelenő hirdetéseket hoz létre, és minden egyes kattintásért fizetsz, függetlenül attól, hogy az emberek végül megvásárolják-e az Ön termékét, vagy sem.

Ennek egyik formája a SEM, vagy a keresőmotor marketing. Itt a keresőmotor elérését hálózatként használja. A Google hirdetések, a Facebook hirdetések és a Bing hirdetések mindegyike a PPC marketing fogalma alá tartozik, de nem tartozik a SEM kifejezés alá. Ennek oka az, hogy a Facebook maga nem keresőmotor, hanem közösségi hálózat. 

A PPC marketing során két dolgot kell figyelembe vennie: egyrészt sok kattintás, és gyakran semmihez vezethet; másrészt egy 3 dolláros kattintás 200 dolláros nyereséggé válhat, ha egy potenciális vásárló megvásárolja az Ön termékét hirdetése eredményeként. 

Ezért kell megtudnia, mely kattintások kerülnek az éterbe, és melyek vezetnek átalakuláshoz. Ezt azonban könnyebben lehet mondani, mint megtenni.

Csata felállítása

Mielőtt eljutnánk a csata fordulókhoz, mutassuk be a versenyzőket.

Google hirdetések

A Google Ads elengedhetetlenné vált a modern marketing világában. A Google marketing platformja összetett és nagyon analitikus marketing megoldássá vált, amely a modern marketingszakembereknek szinte mindent kínál.

A Google 2018-ban átnevezve (korábban Google Adwords néven), a Google hatalmas adatkészletét és hatalmas elérhetőségét használja annak érdekében, hogy a modern marketingszakemberek számára optimális PPC-eszközt biztosítson mind az elérés, mind az analitikus feldolgozási algoritmusok szempontjából.. 

Google-Facebook-Bing a Google-Marketing

A Google Ads egy úgynevezett „minőségi pontszámon” alapul, amely méri a hirdetés minőségét, de sok más dolgot is. A minőségi pontszám fontos, mivel a Google Ads megköveteli, hogy tegyen ajánlatot a használni kívánt kulcsszavakra. 

Attól függően, hogy milyen jó a minőségi pontszáma, hirdetései különböző kulcsszavakra jelennek meg, különböző időkeretekben. A minőségi pontszám és az ajánlat egyaránt meghatározza kampányának sikerét, nem csak az ajánlatot.

Facebook hirdetések

Annak ellenére, hogy nem a Facebook legnagyobb rajongói vagyunk, el kell ismernünk, hogy nehéz elképzelni a digitális világot a Menlo Park technológiai óriás nélkül. Vállalkozói szemszögből, ha nemcsak a Facebook-ot használja a közösségi média stratégiájához, hanem fizetett hirdetéseket is el kell helyeznie oda. 

Naponta átlagosan 1,59 milliárd ember használ Facebook-ot, tehát elméletileg napi 1,59 milliárd szempáros szem elé helyezheti hirdetését..

Google-Facebook-Bing-Facebook-Marketing

A Facebook 2012-ben, illetve 2014-ben megvásárolta az Instagram és a WhatsApp üzenetküldő szolgáltatást. Marketing szempontból ez azt jelenti, hogy most már használhatja a Facebook-ot és az Instagram-ot, és hamarosan a WhatsApp-ot is, mivel a Facebook bejelentette, hogy az első WhatsApp-hirdetések 2020-ban jelennek meg.. 

A Facebook 16,6 milliárd dollár bevételt realizált marketingüzletéből 2019-ben. Az Instagram jelenleg magas szinten van, ám megkérdőjelezhető, hogy mennyi ideig növekszik a technológiai óriás ilyen sebességgel, és ha a WhatsApp tervezett hirdetése is működni fog..

Bing hirdetések

A Bing – azok számára, akiknek igazán soha nem volt semmi köze a Binghez – a Microsoft keresőmotorja. A 2009-ben indult, és most már a Microsoft számos versenyképes keresőmotor-kísérletének utódja.

Google-Facebook-Bing-Bing Search

Az MSN Search, a Windows Live Search és az Live Search korábbi életét követően a Bing valóban egy komoly keresőmotorré nőtte ki magát, körülbelül 6 milliárd kereséssel havonta. Ez kissé tűnhet a Google keresési mennyiségéhez képest (napi 5,6 milliárd keresés), de remélhetőleg a platform egy kicsit tovább növekszik.

Gyakran alábecsülve a Bing képes volt folyamatosan bővíteni piaci részesedését. Ennek oka több Windows 10 termékbe történő folyamatos integráció, valamint az Apple, az Amazon és a Yahoo együttműködése. 2018-ban a Bing lett a harmadik legnagyobb keresőmotor a Google és a Baidu mögött. 

Google-Facebook-Bing-Bing találati

A Microsoft nem sokáig várt, hogy az aktív közösséget marketing célokra használja fel. 2006-ban vezette be az adCentert, és többször átnevezte. 2012-ben a Microsoft adCenter Bing Ads lett. 

A Google hirdetésekhez hasonlóan a Bing hirdetések is felhasználhatók az egész Microsoft keresési hálózatban. Ez volt az egyik oka annak, hogy a Bing Ads újból megújult. 2019-ben a Bing Ads a Microsoft Advertising lett. Az egyszerűség kedvéért azonban ebben a cikkben Bing Ads-nek hívjuk.

Google hirdetések vs. Facebook hirdetések és Bing hirdetések

Most, hogy áttekintettük az alapokat, szeretnénk továbbmenni a cikk legizgalmasabb részéhez: összehasonlítani a világ három legnagyobb PPC-marketing platformját. 

Három fordulóban összehasonlítjuk és összehasonlítjuk a Google hirdetéseket, a Facebook hirdetéseket és a Bing hirdetéseket. Körönként egy győztes és egy második helyezett lesz. Minden forduló győztese két pontot kap, a második helyezett egy pontot kap, a harmadik helyezett pedig üres kézzel marad.

Az első fordulóban körültekintjük a legfontosabb funkciókat és az adott platform elérhetőségét. A második és harmadik fordulóban a platformok harcolhatnak az árak és a könnyű használat szempontjából. 

Első forduló: Reklám funkciók és elérhetőség

Az első fordulóban az egyes platformok elérési és hirdetési funkcióival kezdjük, azaz az összes olyan funkcióval, amely nélkülözhetetlen a marketingszakemberek számára. 

Többek között megvizsgáltunk olyan funkciókat, mint az A / B tesztelés, a közönségkezelés, a földrajzi célzás, a hirdetési formátumok és az általános célzási lehetőségek. Kiemeltük azokat a funkciókat is, amelyek minden hirdetési platformot egyedivé tesznek.

A mai ügyfél utazás több érintkezési pontot tartalmaz, amíg a végső átalakítás meg nem történik. Az Ön számára, mint online marketingszakember, hogy ezt az ügyfél-utat optimálisan kísérje, fontos, hogy egyszerre több platformon is legyen, hogy kilátásait legjobban nyomon tudja követni és későbbi célokat szolgálja.. 

Ezért a platformok száma és az egyes hirdetési megjelenítési hálózatok mérete szintén fontos rangsorolási kritérium.

Mint már fentebb említettük, a Google Adwords-et átnevezték a Google Ads-be. Ez a név jól illeszkedik, mert manapság a Google Ads nem csak lehetővé teszi a keresőben megjeleníteni kívánt hirdetések kezelését, hanem a Google AdSense, a YouTube vagy akár a mobilalkalmazásokban is hirdethet..

A Google AdSense egy olyan szolgáltatás, amely lehetővé teszi a weboldalak üzemeltetői számára, hogy bevételt szerezzenek forgalmukkal, hirdetési helyet kínálva a webhelyeiken. Ez a szolgáltatás különösen érdekes a nagy forgalmú webhelyek számára. Ezután marketing szereplőként használhatja ezeket a helyeket a Google Ads segítségével, és elhelyezheti a sajátjait ilyen webhelyeken.

Google-Facebook-Bing a Google-aSENSE

Ez a szolgáltatás különösen érdekes, ha vissza akarja vonni azokat az embereket, akik például a keresőmotoron kattintottak a Google hirdetésére, hozzáadtak egy terméket a kosárba, de az utolsó lépésben megszakították a fizetési folyamatot.. 

Ezek az úgynevezett „elhagyott kocsik” nagy dolcsiak, amelyek alapvetően az e-kereskedelem vezetőinek ujjain csúsznak. A Google AdSense azonban nagyszerű módja annak, hogy ezeket az elhagyott bevásárlókocsikat retusálja a weboldalak sokféleségén. 

A YouTube hirdetéseit a Google Ads-on keresztül is rendezheti és kezelheti a YouTube-on. Ez hatalmas előny a Facebook és a Bing hirdetésekkel szemben.

Ha hozzáadja a Google hirdetések elérhetőségét a különböző platformokon keresztül – azaz ha a teljes Google Display Hálózatot nézi -, akkor a következő csatornákon helyezheti el hirdetéseit:

 • 2 millió ember használja az AdSense szolgáltatást
 • Napi 5,6 milliárd keresés a Google Keresés segítségével
 • 1,9 milliárd YouTube-látogató jelentkezett be havonta
 • 2,5 milliárd aktív Android-eszköz (alkalmazás-marketing)

Adatvédelmi szempontból félelmetes, hogy hány Google-terméket használunk és hány érintési pontot képvisel a márkája. Online marketing szempontjából azonban nagyon előnyös.

Most térjünk át a hirdetési formátumokhoz. A Google számos különféle hirdetési formátumot kínál, széles körű hozzáférhetősége és sok platformon keresztül, ahol hirdetéseket lehet elhelyezni. A marketing kampány céljától függően a Google az alábbi hirdetési formátumokat kínálja: 

 • Keresés: szöveges hirdetések, amelyek elsősorban a Google Keresőben jelennek meg
 • Megjelenítés: Szöveges és képes alapú hirdetések, amelyeket az egész Google AdSense hálózaton meg lehet jeleníteni
 • Vásárlás: kifejezetten a termékekre optimalizált hirdetések, amelyek szintén megjelennek a Google Keresőben
 • Videó: Videoalapú hirdetések, amelyeket megjeleníthet a YouTube-on
 • Intelligens: Ebben a hirdetési választásban a Google a különböző formátumokat optimalizálja az Ön és marketing kampánya számára
 • Alkalmazás: Szöveg alapú hirdetések, amelyeket elhelyezhet az alkalmazásokban és az alkalmazásboltban

Google-Facebook-Bing a Google-Marketing-formátumok

Vásárlási hirdetések elhelyezéséhez szüksége lesz egy Google Merchant-fiókra, amelyben benne vannak a termékek. Ha e-kereskedelem menedzser vagy, akkor ellenőrizze az e-kereskedelmi platform és a Google Merchant Center integrációját, ha vásárlási hirdetéseket tervez feltenni a Google Ads segítségével. 

Google-Facebook-Bing a Google-Marketing-Shopping

Az integráció fontos a termékimportálás szempontjából, mivel ha több száz termék van a boltjában, akkor valószínűleg nem akarja importálni mindegyiket a Google Merchant Centerbe. Ezt kell figyelembe vennie, amikor kiválasztja vállalkozása számára a legjobb e-kereskedelmi platformot. 

A hirdetési funkciók másik fontos kritériuma a célzás. A Google Ads lehetővé teszi a hirdetések eltérő összehangolását. Nagyon részletesen beállíthatja közönségét – a célcsoportot. A Google Ads többek között lehetővé teszi a demográfia, az érdeklődési körök és a földrajzi szempontok meghatározását is, amelyeket sok online marketingszakember gyakran elfelejtett.

Google-Facebook-Bing a Google-Marketing-hely

Tartalmi szempontból némi kiigazítást is végezhet. Beállíthatja a témát, az elhelyezést és a kapcsolódó kulcsszavakat, hogy részletesebb hirdetései legyenek a megfelelő helyeken. 

Google-Facebook-Bing a Google-Marketing-közönségek

Az utolsó funkció, amelyet megvitatni akarunk, a kulcsszótervező. A Google Ads e tekintetben jelentős pontokat gyűjt, mivel hasznos eszközként szolgál a Google trendei mellett. A Google kulcsszótervező segít becsülni, megtervezni és kezelni hirdetési kampányait és kulcsszavait. 

A kulcsszótervező segítségével inspirációt kaphat új kulcsszavakhoz, ha kicsit kibővíteni szeretné kampányát. Előrejelzéseket is szerezhet a meglévő kulcsszavakról a mennyiség, a verseny és a kattintásonkénti költség szempontjából. 

Google-Facebook-Bing a Google-Marketing-Kulcsszó Planner

A Facebook Ads hirdetési funkciói

Most térjünk át a második szolgáltatóra: a Facebook hirdetésekre. A Facebook a hozzáférés szempontjából nem is közelítheti a Google-t. A napi 1,59 milliárd Facebook-felhasználó mellett milliárd Instagram-felhasználó is van. 

Ez azonban messze nem elég ahhoz, hogy versenyezzen a Google-val. Míg a Google szinte az egész internetet lefedi, a Facebook hirdetésekkel csak hirdetéseket lehet elhelyezni a Facebookon és az Instagramon. 

Másrészt a Facebooknak meghatározó előnye van a Google és a Bing ellen: érzelmek és társadalmi viselkedés. A közösségi médiában öntudatlanul felfedjük a saját magunkkal, viselkedésünkkel és szokásainkkal kapcsolatos információkat. Ez megkönnyíti egy olyan adat óriás számára, mint a Facebook, hogy tudást gyűjtsön rólunk, amelyet online marketingszakemberekként felhasználhat.

Az érzelmek nagy szerepet játszanak a vásárlási döntésben. Ha Ön, mint marketing szakember, hozzáférhet ehhez az információhoz, és nem kell személyekkel vagy feltételezésekkel dolgoznia, akkor sok lehetősége van a marketing céljainak megvalósítására. Nem akarjuk azonban ezen a ponton megvitatni, mennyire helyes vagy helyesnek gondoljuk az egész dolgot.

A Facebook-nak nincs kulcsszótervezője, például a Google Ads, de nincs rá szüksége. A Facebook marketingének alapelve alapvetően különbözik a Google Ads és a Bing Ads hirdetésektől. Nincs értelme kulcsszavakban vagy keresési lekérdezésekben gondolkodni, ezért nyilvánvalóan nem kell ezeket megterveznie. A Facebook inkább az érdeklődési köröket és a közönséget vizsgálja. 

A Facebook egyik legfontosabb tulajdonsága a hasonló közönség, amely, ahogy a neve is sugallja, egy meglévő közönség tükröződését jelenti. 

Google-Facebook-Bing-Facebook-Marketing-Lookalike

Tegyük fel, hogy több marketing kampány során összeállította termékének vagy szolgáltatásának optimális közönségét. A megjelenéshez hasonló közönség funkcióval most létrehozhat hasonló közönséget, amely a Facebook szerint hasonló a meglévőhöz. Ez a hasonlóság olyan dolgokra vonatkozik, mint a demográfia vagy az érdekek.

Attól függően, hogy milyen hasonló a közönség hasonlóan, a közönség mérete megváltozik. Egyszerűen fogalmazva: minél pontosabban az új közönség hasonlít a régi közönséghez, annál kisebb lesz. Ahhoz, hogy megjelenésű közönséget hozzon létre, csak 100 embernek kell lennie a kezdeti egyénnél.

Különösen érdekesnek tartjuk ezt a funkciót, mivel több kampányt futtathat, különböző célokat állíthat be, majd megnézheti, mely közönség a legmegfelelőbb az Ön számára. Ezután egyszerűen létrehoz egy hasonló közönséget az ideális közül, és a következő lépésben részletesebben áttekintheti, és több bevételt, konverziót és előfizetéseket hozhat létre..

Google-Facebook-Bing-Facebook-Marketing-Create-Lookalike

Ebben az esetben a kezdeti közönség minősége és a megjelenéshez hasonló közönség nagysága döntő jelentőségű marketing sikere szempontjából.

A célzásról azt gondoljuk, hogy a Facebook hirdetések jobban teljesítenek, mint a Google és a Bing. Mindenekelőtt a Facebook hihetetlen adataival rendelkezik, amelyeket marketing célokra felhasználhat. Például elkezdheti olyan emberek megcélzását, akik tetszettek vagy követtek egy adott oldalt az Instagram-on.

Az embereket nem csak a demográfia vagy a földrajz alapján szűrheti, hanem az érdeklődési körök alapján is. A Google hirdetésekkel és a Bing hirdetésekkel összehasonlítva nagyon részleteket kaphat, és dolgozhat ezekkel az úgynevezett „kapcsolatokkal”. A gyakran használt kapcsolatokra példa az emberek, akik kattintottak a webhelyére, vagy telepítettek egy bizonyos alkalmazást.

Google-Facebook-Bing-Facebook-Marketing-Create-közönség

Véleményünk szerint ezt a funkciót csak a marketing kampány elején szabad használni, vagy bizonyos hipotézisek tesztelésére. Ideális esetben automatikusan létre kell hoznia minden további közönséget a Facebook pixel segítségével.

Végül, de nem utolsósorban a hirdetési formátumok. A Facebook segítségével a következő hirdetési formátumok közül választhat:

 • Fotó: Egy egyszerű hirdetés képekkel, szövegekkel és linkekkel
 • Videó: Videohirdetés
 • Story: Videó vagy kép, amely beágyazódik a csatlakoztatott Facebook-felhasználók két történetébe
 • Messenger: Valójában ez a hirdetés nem számít egyetlen hirdetési formátumnak, mivel olyan fotóhirdetésekre vonatkozik, amelyeket egyszerűen csak a Messengerben jelennek meg.
 • Körhinta: Ez a hirdetési formátum lehetővé teszi, hogy több képet jelenítsen meg (minden képnek megvan a saját linkje) ugyanazon a témán és a szövegen
 • Diavetítés: változó képeket tartalmazó fotóhirdetés
 • Gyűjtemény: Termékek és gyűjtemények hirdetése képekkel, árakkal és linkekkel

A „messenger” és a „diavetítés” hirdetéseket nem igazán tekintjük különálló hirdetési formátumnak, mivel nem gondoljuk, hogy valóban különbözik a Facebook többi hirdetési formátumától. A Facebook hirdetési formátumairól itt olvashat bővebben.

Google-Facebook-Bing-Facebook-Marketing-formátumok

A Bing Ads hirdetési funkciói

A Bing Ads alapvetően a Google Adwords Microsoft verziója. Mint fentebb említettük, a Bing Ads a Microsoft Keresési Hálózatot használja. Ez nemcsak a Bing Search-t foglalja magában, hanem más platformokat is, mint például a Windows 10 és a Yahoo. 

A Microsoft már évek óta elkötelezi magát a Yahooval. Ennek eredményeként hirdetése megjelenik mind a Bing, mind a Yahoo keresési eredmények között.

A megfelelő kapacitások és kulcsszavak jobb megtervezése érdekében a Microsoft, akárcsak a Google, a kulcsszótervezővel is rendelkezik. Úgy találjuk azonban, hogy a Google kulcsszótervezője sokkal könnyebben használható (lásd az alábbiakban a könnyű használat című részt).

Google-Facebook-Bing-Microsoft-Kulcsszó Planner

Bárki, aki azt gondolja, hogy a Microsoft versenyezhet a Google-lal és a Facebook-mal, tévedett. A fent említett havi 6 milliárd lekérdezés nem igazán hasonlítható össze a Google napi 5,6 milliárd lekérdezésével. A Bing sem tud versenyezni a Facebook általános közönségméretével.

A Bing Ads segítségével választhat a következő megjelenítési típusok közül:

 • Bővített szöveg: azonos a Google Ads keresőhirdetéseivel
 • Dinamikus keresés: automatikusan létrehozott hirdetések. A „kibővített szöveges” hirdetéseknél minden hirdetést manuálisan kell létrehozni és optimalizálni; A „dinamikus keresés” hirdetésekkel a Microsoft létrehozza és optimalizálja a hirdetéseket az Ön számára, a webhelyétől és a keresettől függően. Ez a típusú hirdetés csak Franciaországban, Németországban, az Egyesült Királyságban és az Egyesült Államokban érhető el.
 • Termék: olyan termékek hirdetései, amelyek a keresési eredmények jobb oldalán jelennek meg
 • Microsoft közönség: A Microsoft közönséghálózatában közvetlenül a cikkben megjelenő hirdetések (hasonlóan a Google AdSense-hez). Ez a típusú hirdetés csak az Egyesült Államokban, Kanadában, az Egyesült Királyságban és Ausztráliában érhető el
 • Alkalmazástelepítés: Bővített szöveges hirdetések, amelyek automatikusan felismerik az okostelefon operációs rendszerét, és közvetlenül az ügyfelet küldik a megfelelő alkalmazásboltba. Ez a típusú hirdetés csak az Egyesült Államokban érhető el iOS és Android esetén. Sőt, a Microsoft szerint: „Még nem mindenki rendelkezik ezzel a funkcióval. Ha nem, ne aggódjon. Hamarosan jön! ” A „ki” fogalmát azonban nem részletezzük

Itt pontokat vonunk le, mivel egyes hirdetéstípusok csak bizonyos országokban érhetők el. Például a „dinamikus keresés” hirdetések csak Franciaországban, Németországban, az Egyesült Királyságban és az Egyesült Államokban érhetők el. Ez nagyon rossz, főleg azért, mert egyébként a teljes közönség kicsi.

Google-Facebook-Bing-Microsoft-közönségek

A célzás szempontjából azonban a Bing Ads meglehetősen egyedülálló funkciót kínál, amelyet sem a Google, sem a Facebook hirdetéseknél nem látunk: LinkedIn célzás, amely lehetővé teszi, hogy kifejezetten a LinkedIn hálózaton szereplő cégeket, iparágokat vagy munkacímeket célozza meg. Ez a szolgáltatás valójában csak a Bing Ads használatával érhető el, talán azért, mert a LinkedIn most egy Microsoft vállalat. 

Ezenkívül földrajzi és érdeklődési körök szerint is meg lehet célozni. Sajnos nem találtuk azt a lehetőséget, hogy a közönséget a demográfia szempontjából korlátozzuk.

Kerek gondolatok

Az első forduló már sok információt tartalmazott a Google hirdetésekről, a Facebook hirdetésekről és a Bing hirdetésekről, tehát itt található a legfontosabb tények áttekintése:

CriteriaGoogle AdsFacebook AdsBing hirdetések
Elért platformokGoogle Keresés, Google AdSense, YouTube, Google Play, Gmail és más Google-termékekFacebook, Instagram, WhatsApp (hamarosan)Bing, Windows 10, Yahoo és más Windows termékek
Hirdetési formátumokKeresés, megjelenítés, vásárlás, videó, intelligens, alkalmazásFotó, videó, történet, körhinta, gyűjteményBővített szöveg, dinamikus keresés, termék, Microsoft közönség, alkalmazástelepítés
KulcsszótervezőIgenNemIgen
Célzási lehetőségekDemográfia, földrajzi és (korlátozott) érdekekDemográfia, földrajzi helyzet, érdekek és társadalmi viselkedésFöldrajzi, LinkedIn és (korlátozott) érdekek
Nézd közönségIgen, úgynevezett „hasonló közönség”IgenNem

A Google Ads messze a legnagyobb elérhető: az internet 90% -át észleli. Ezen túlmenően a marketing platform kulcsszótervezővel, hasonló közönséggel és számos hirdetési formátummal rendelkezik.

A Facebook-hirdetések jobb célzási lehetőségeket kínálnak, és általános teljesítményükben közel állnak a Google-hoz. Véleményünk szerint azonban nehezebb lépést tartani az ügyféllel több csatornán keresztül a Facebook Ads segítségével. A Bing Ads a harmadik helyen a platformok, elérhetőség és szolgáltatások hiánya miatt.

Egy forduló nyertese: Google hirdetések

Második helyezett: Facebook hirdetések

Második forduló: Ár

Hihetetlenül nehéz általános megállapításokat tenni az árképzésről a PPC marketing területén. Az, hogy mennyit fizet végül kattintásonként, kulcsszónként változik. A versenynek szintén nagyon fontos szerepe van. Ez azt jelenti, hogy a versenyképes piacokat a kattintásonkénti átlagos költség vagy a CPC alapján határozhatja meg. 

Akartuk elkerülni a megkérdőjelezhető állításokat, amelyeket néhány más online kiadvány tesz, például: „A Google Ads drágább, a Facebook hirdetések olcsók” vagy „A Google Ads átlagos CPC-je 2 USD” (ami egyébként teljesen abszurd). Inkább a jobb – és helyes – értékelésekre törekszünk, tehát kidolgoztunk egy módszert az árak mérésére.

Három különféle rést vizsgáltunk meg, megvizsgáltuk az egyes kulcsszavak megfelelő CPC-jét, és összehasonlítottuk őket egymással.

Nyilvánvaló, hogy tudjuk, hogy ez a folyamat sem szükségszerűen reprezentatív. Ennek oka az, hogy például egy területen több ember népszerűsíti a Bing hirdetéseket, míg más területeken több ember hirdethet a Google hirdetésekben. Mindazonáltal jól érzi magát az általános költségek mellett, és mindenekelőtt megmutatja, hogyan lehet megtudni a használati eset költségeit..

A következő három résterületet használtuk fel a Google és a Facebook hirdetések, illetve a Bing hirdetések árszínű küzdelmének értékeléséhez:

 • VPN (Kulcsszavak: vpn, free vpn, nordvpn, expressvpn, ipvanish, free vpn for firestick, vpn free android, best free vpn)
 • Hajkefe (Kulcsszavak: hajkefe, egylépéses hajkefe, hajszivacs, egylépéses hajszárító és hangerőszabályzó, hajvasaló kefe, fúvókefe, forrasztókefe-szárító, hajlítókefe, kiegyenesítő kefe)
 • Weboldal készítő (Kulcsszavak: weboldal készítő, ingyenes weboldal készítő, ingyenes weboldal készítő, wix árképzés, legjobb weboldal készítő, weboldal készítő, wix webhely, sitebuilder, web-készítő, legegyszerűbb weboldal készítő, e-kereskedelem weboldal készítő)

Először a Google Ads létrehozta a kulcsszavak listáját. Ennek megfelelően a következő árakat kaptunk a megfelelő kulcsszavakra a „vpn” résen.

Az „oldal tetejére tett ajánlat” egy új kifejezés, amelyet még nem magyaráztak. Az oldal tetejére tett ajánlat, ahogy a neve is sugallja, a keresési eredmények felső pozíciójának licitálásáról szól. Az „alacsony tartomány” és a „magas tartomány” az ártartományt jelölik. 

Például, a „vpn” kulcsszó legalább 3,20 dollárt és legfeljebb 12,06 dollárt fizet, hogy elérje a legmagasabb helyet a keresési eredményekben. Ez azt jelenti, hogy ilyen sokba kerülne, ha valaki az oldal tetején lévő hirdetésre kattint. Az átlagos kattintásonkénti költség ezen a réston 1,72 és 6,76 dollár között van. 

Google-Facebook-Bing a Google-Marketing-VPN-CPC

Ezután elemeztük a rést, a „hajkefét”, a következő eredményekkel.

Mint láthatjuk, ezen a résnél az árak jelentősen alacsonyabbak. Az átlagos kattintásonkénti költség 0,36 és 1,50 dollár között van. 

Google-Facebook-Bing a Google-Marketing-Hajkefe-CPC

Végül, de nem utolsósorban, a „weboldal-készítő” rést vizsgáltuk meg, és a következő kulcsszójavaslatokat és árakat kaptunk.

Mint látható a fenti táblázatból, ezek a kulcsszavak a legdrágábbak a három résből. Az átlagos kattintásonkénti költség 5,98 USD és 20,63 USD között, ezen a területen a kulcsszavak szignifikánsan magasabbak, mint a másik két résnél. 

Google-Facebook-Bing a Google-Marketing-Website Builder-CPC

Facebook hirdetési ár

Sajnos a Facebook-hirdetések árát nem lehet előre könnyen megmérni. Ezen a ponton becslésekkel kell foglalkoznunk, mivel a Facebook nem nyújt becslési eszközt, mint például a Google kulcsszótervezője vagy a Bing Ads. 

Ennek oka azonban az is, hogy a Facebook hirdetési platformként működik. Míg a Google és a Bing hirdetései inkább a tervezésre és az előrejelzésekre épülnek, addig a Facebook megköveteli, hogy tegyenek további kísérleteket. Talán ezért a Facebook olcsóbb, mint a Google vagy a Bing Ads.

Annak érdekében, hogy legalább érezzük magunkat a Facebook árajánlatában, nagyon hasznos Facebook-számot találtunk Önnek, amelyet itt megnézhet.

Hootsuite szerint a Facebook-hirdetések átlagos CPC-je 2017-ben 0,35 és 0,50 USD között volt. 2018-ban az árak nagyjából megegyeztek. 

Bing hirdetések ára

A Bing Ads kulcsszótervezőnek nincs olyan becslése, mint a Google, a felső és az alsó ajánlatkorlátozással. Javasol egy ajánlatot önnek, és ennyi. Másrészt úgy gondoljuk, hogy remek, hogy pontos adatokat szolgáltat a havi keresésekről, ellentétben a Google hirdetésekkel.

A „vpn” rést az alábbi adatokból vettük ki.

Meg kellett találnunk a Bing hirdetések és a Google Ads összehasonlításának módját. Ez az oka annak, hogy ebben a példában a Google Ads CPC felső és alsó licitkorlátjának átlagát húztuk meg. Amint az a táblázatból látható, a Bing Ads sokkal olcsóbb, mint a Google Ads, de végül hirdetéseit kisebb közönségnek jeleníti meg..

Google-Facebook-Bing-Microsoft-Marketing-VPN-CPC

A rést, a „hajkefét” illetően a következő értékeket kaptuk.

Ebben a fülkeben sokkal értelmesebb a Google Ads-en való ragaszkodás, mivel az árkülönbségek nem olyan nagyok, főleg azért, mert a Bing Ads havi keresési mennyisége sokkal kisebb.

A 10 centes különbség miatt nem éri meg ezer és ezer potenciális kilátás kihagyása. Ezenkívül néhány kulcsszó, például a „szárítókefe” esetében a Bing Ads még drágább, mint a Google Ads. 

Google-Facebook-Bing-Mircosoft-Marketing-Hajkefe-CPC

Végül itt találjuk meg a kulcsszavak számát a „weboldal készítő” réstől.

Itt nagyon világosan láthatja a különbséget. Az „e-kereskedelmi weboldal készítő” kulcsszóval a Bing Ads olcsóbb, ha egy kattintással 22,11 USD-t tesz ki. Természetesen a hangerő sokkal alacsonyabb, de ebben a forgatókönyvben, ha árképzési szempontból nézzük meg, sokkal értelmesebb lehet a Bing hirdetéseket a Google Ads helyett használni..

Google-Facebook-Bing-Microsoft-Marketing-Website Builder-CPC

Kerek két gondolat

Ha itt megnézzük a kattintásonkénti átlagos költséget, akkor azt gondolhatja, hogy a Facebook egyértelmű nyertes. Lehet, hogy a kattintások olcsóbbak a Facebookon és a Bing hirdetéseken, mint a Google Adsen, de mérési módszerünk nem garantálja, hogy más teljesítménymutatók, például a befektetés megtérülése alapján hasonlították össze őket..

Az ár egy dolog, de hogy az átlagos átkattintási arány és az átváltási árfolyamok hogyan különböznek például platformonként, ezeket az ügyeket is figyelembe kell venni. Nem is beszélve a felhasználói szándékról, amely a Facebookon egészen más, mint a Google vagy a Bing. 

Ugyanakkor nehéz általános megállapításokat tenni arról, hogy melyik platform olcsóbb vagy drágább. Ezért ragadtunk meg az árat mint összehasonlító médiumot, és itt a Facebook hirdetések verhetetlenek. A Bing Ads a második helyen helyezkedik el, mivel az átlagos CPC sokkal olcsóbb, mint a Google Ads.

Egy forduló nyertese: Facebook hirdetések

Második helyezett: Bing hirdetések

Harmadik forduló: Könnyű használat

Tegyük fel így: Egyik, az itt felsorolt ​​szoftvermegoldás sem kap díjat a könnyű használatért, és ez rendben van, mert az emberek összetett követelményeket támasztanak a PPC platformon. Teljesen normális, ha egy ilyen rendszerben sok különféle eszköz, ablak, számítás, elemzés és műszerfal található. 

Ezért természetes, hogy időt fog eltölteni a Google hirdetésekkel, a Facebook hirdetésekkel és a Bing hirdetésekkel. Mint minden tanulási szakaszban, hozzáférnie kell annak támogatásához és tudásbázisához. Ennek ellenére nem csak a tervezésre és a használhatóságra összpontosítunk, hanem a dokumentációra, a támogatásra és még sok minden másra is.

A Google Ads Könnyű használat

Első pillantásra a Google Ads felhasználói felülete elég réginak tűnik. A műszerfal, amelyet közvetlenül a bejelentkezés után látsz, azonban egyértelműen van elrendezve.

Google-Facebook-Bing a Google-Marketing-Portál

A legtöbb többi műszerfal táblázatos kialakítású:

Google-Facebook-Bing a Google-Marketing-kulcsszavak

Ha marketingközönségeit szeretné kezelni, látni fogja, hogy a Google felhasználói felülete nem igazán vizuálisan vonzó. Ezenkívül a „Közönségek” lapon megtalálja azokat a közönségeket, amelyeket hozzáadott a kampányaihoz vagy a hirdetéscsoportjaihoz, de nem az egyéni közönségeket.. 

Ezeket az úgynevezett „piaci közönségeket” a Google úgy határozza meg, hogy érdekcsoportok vagy emberek, akik már aktívak egy adott piacon. 

Google-Facebook-Bing a Google-Marketing-kampány-közönségek

Ezenkívül elég időigényes a közönség felállítása, amely automatikusan kitölti a külső forrásokból. Ideális esetben „csak” két rendszert kell használnia: a Google Analytics és a Google Tag Manager. 

Google-Facebook-Bing a Google-Marketing-Custom-közönségek

Különösen az e-kereskedelem tulajdonosai számára az egyedi fizetési lépések követése elég időigényes. A Facebook e tekintetben sokkal egyszerűbb. 

Egy másik használhatósági hiba a „nézetekben” működik. Gyorsan elveszíti a szerkesztett kampány, hirdetéscsoport vagy hirdetés nyomon követését. Ez a használhatósági megközelítés nagy mennyiségű adat esetén hasznos lehet, de a kezdők számára ez csak zavaró. 

Ha új kampányt szeretne létrehozni a Google Ads szolgáltatásban, akkor látni fogja, hogy maga a menü nagyon egyszerű, még akkor is, ha a kezdőknek egy vagy két kifejezést kell kutatniuk.

Google-Facebook-Bing a Google-Marketing-Create-kampány

Erről beszélve, a Google alapos tudásbázist és kiváló támogatást épített fel, amely néhány órán belül válaszol. Ha bármilyen kérdése van, bármikor felveheti a kapcsolatot a Google ügyfélszolgálatával. 

Üdvözöljük a Google Ads-ről szóló cikkeink áttekintését is, különösen akkor, ha segítségre van szüksége a vállalkozásának a Google Ads segítségével történő reklámozásához, vagy ha általános útmutatásokra van szüksége a Google Ads használatához.

Facebook hirdetések Könnyű használat

A Facebook kampánykezelője és közönségkezelője nagyon vizuálisan vonzó. Különösen tetszik az Ön fiókjának áttekintése, amely így néz ki: 

Google-Facebook-Bing-Facebook-Marketing-Portál

Az adott hierarchia – Fiók > kampányok > Hirdetéskészletek > Hirdetések – egyértelműen megjelenik, és a Google Ads “megtekintési problémája” nem létezik, mert a navigáció a különböző szintek között nagyon jól látható. 

Google-Facebook-Bing-Facebook-Marketing-Views

A közönségkezelő szintén egyértelműen felépített és könnyebben használható, mint a Google Ads. A lényeg az, hogy a látványosság megkönnyíti a közönség létrehozását a Facebook hirdetésekben. 

Az is egyszerűbb, ha közönséget hoz létre a Facebookon, mint a Google-on. Míg a Google Ads több rendszer konfigurálását igényli, addig a Facebook egyszerűen csak azt akarja, hogy integrálja a nyomkövetési pixelt, és csak pár lépésben csatlakoztassa a kívánt kampányokhoz. Általában úgy találjuk, hogy a Facebook a közönséggel való kezelését vonzóbbá és egyértelműbbé teszi.

Google-Facebook-Bing-Facebook-Marketing-Közönség-menedzser

A legjobb, ha kikapcsolja böngészője hirdetésgátlóját, hogy ne legyen problémája a Facebook beállításával. Kampány létrehozásához a Facebook hirdetésekben kattintson a „létrehozás” elemre a „kampányok” lapon.  

Google-Facebook-Bing-Facebook-Marketing-New-kampány

Amint az a fenti képernyőképről látható, az új kampányok létrehozása a Facebookon nagyon egyszerű, és nem igényel több lépést, ellentétben a Google hirdetésekkel.

Azt is találjuk, hogy vonzó a „kreatív központ”, ahol elkészítheti hirdetési makettjeit, és inspirációt szerezhet más Facebook marketing szereplőktől. Az itt összehasonlított három platform között ez a kreatív központ a legjobb módja annak, hogy vizuális hirdetései jól néznek ki.

Google-Facebook-Bing-Facebook-Creative-Hub

A Bing Ads Könnyű használat

A Bing Ads használatával a képernyőn láthatja a legfontosabb dolgokat, amint bejelentkezik. Ugyanakkor nem voltunk könnyű megérteni, mivel számos navigációs menü található, és nem mindig világos, hogy hol található újra keresi. 

Google-Facebook-Bing-Microsoft-Marketing-Portál

A kampánykezelő és a közönségkezelő is nagyon hasonlít a Google Ads-hez. Itt is minden nagyon táblázatos és nem igazán vonzó.

Google-Facebook-Bing-Microsoft-kampány-menedzser

A közönségmenedzser még zavarosnak tűnik, mivel a különböző vizuális elemek összekapcsolódnak: először az irányítópult grafikája, majd a folyamat magyarázata, alul pedig a tényleges közönség áttekintése és az új közönségek létrehozásának lehetősége (más néven társulás)..

Google-Facebook-Bing-Microsoft-Közönség-menedzser

A Bing Ads élő támogatást nyújt, de ez nem igazán hasznos, és úgy érzi, hogy egy botnak írsz, és nem valakivel. Ez a feltételezés furcsa mondatokból, hosszú várakozási időkből és olyan kérdésekre adott válaszokból nyilvánul meg, amelyeket nem tettem fel. 

Ráadásul a dokumentáció messze nem olyan jó, mint a Google vagy a Facebook dokumentációja, és sok munkát igényel a felzárkóztatáshoz.

Három forduló gondolatok:

Mint a fejezet elején már említettük, az itt található három platform egyike sem igazán felhasználóbarát. Ennek oka azonban inkább a szoftver jellege, mint a tervezők hiánya. A Google, a Facebook és a Microsoft többször is bizonyította a múltban, hogy tudnak jó szoftvert építeni. 

A lényeg azonban az, hogy a Facebook Ads a legegyszerűbben használható. Számos vizuális elemmel és következetes kialakítással a közösségi hálózat minden szinten meggyőz minket.

A Google Ads második helyet foglal el, mert könnyebben használható, mint a Bing, és a szükséges információkat könnyebben megkapja a támogatásból, vagy megtalálhatja a dokumentációban.

Egy forduló nyertese: Facebook hirdetések

Második helyezett: Google hirdetések

Az ítélet

Összehasonlításunkon a Facebook hirdetések az első, a Google Ads a második.

Ez nem azt jelenti, hogy a Facebook hirdetések önmagukban a legjobb megoldás vállalkozásának. Mindig függ a marketing céljaitól, a személyes képességeitől, az üzleti modelltől és még sok más dologtól is. Még a Bing hirdetések is jobb eredményeket érhetnek el, mint a Google Ads, bizonyos helyzetekben. 

A lényeg az, hogy a társaságok számára szokásos és általános, ha több PPC platformot használnak különböző célokra. Hasznos lehet például a Facebook hirdetések használata a márka ismertségének növelése és a Google hirdetések használata az eladások fokozása érdekében.

Időnként előfordulhat, hogy egyszerűen elkészít egy céloldalt, majd tesztelni kell a különböző PPC platformokat, a forgalom irányításával a webhelyre. 

Mit gondolsz a felülvizsgálatunkról? Melyik PPC-platform tetszett a legjobban: Google hirdetések, Facebook hirdetések vagy Bing hirdetések? Tudassa velünk az alábbi megjegyzés szakaszban. Köszönöm hogy elolvastad.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map