FreshBooks vs Xero – A legjobb olcsó számviteli program 2020-ra

A felhőalapú számviteli szoftverek világában nehéz lehet megtalálni a vállalkozásának megfelelő szolgáltatást. Nem minden platformon van azonos képesség, és néha rejtélyes hiányosságok vannak abban, ami egyébként tökéletes megoldás lenne.


A FreshBooks és a Xero, az űrben két fő versenytárs, ugyanolyan funkciókkal rendelkezik, de mindegyiknél hiányoznak a fontos folyamatok, amelyek miatt más programokat is megnézhet. Ebben a cikkben összehasonlítjuk a FreshBooks és a Xero verzióját, hogy segítsen eldönteni, melyik a vállalkozása számára legmegfelelőbb.

Ha többet szeretne tudni az egyes programokról, azt javasoljuk, hogy nézd meg a FreshBooks és a Xero áttekintést. Mindketten kiválasztottuk a legjobb számviteli szoftvert is. Olvassa el tovább és fedezze fel, melyek jobban megfelelnek az Ön igényeinek.

1

Számlázás

Amire szüksége van egy számlán, vállalkozásonként és vevőnként eltérő, de egyes dolgok mindig azonosak. A számláknak mezőkkel kell feltüntetniük, hogy ki számlázik, mire számlázza őket, és mikor esedékes. A FreshBooks és a Xero rendelkezik az alapokkal, de ha fejlettebb funkciókat keres, keresse fel az alábbi táblázatot.

Szolgáltatások: FreshBooksXero
Ismétlődő számlák küldése
A késedelmi díjak automatikus hozzáadása
Küldjön fizetési emlékeztetőket
Integrálható a leltárral
Számla a munkaidőért
Testreszabhatja a számlákat (nem sok lehetőség) (sablonból)

Ha összehasonlítják számláikat egymás mellett, akkor észreveszi a fő különbségeket.

A Xero számlájának két súlyos hiányossága van. Noha vannak mezők a jegyzetek hozzáadásához, ezek nem jelennek meg, amikor a számlát kinyomtatják vagy e-mailben küldik el. Nincs helye a kifejezések hozzáadásának is, például 1% nettó 30.

A FreshBooks számlalapján vannak jegyzetek és feltételek. Ha befizetést kell beszereznie a munka megkezdése előtt, kérhet százalékos vagy átalányösszeget. A projekt-alapú vállalkozások ezt felbecsülhetetlen értékű szolgáltatásnak tekintik.

Bár mindkét szolgáltatás azt állítja, hogy testreszabott számlákat ad neked, ez nem egészen igaz.

A FreshBooks segítségével választhat a logó hozzáadása és a szín vagy a betűkészlet megváltoztatása között, de csak két sablont kap, amelyek közül választhat.

Fel kell töltenie egy sablont a számla testreszabásához a Xero-ban, de a rajta lévő mezőknek meg kell egyezniük a szolgáltatás szokásos számlamezőivel. Nem adhat hozzá olyan elemet, amely még nem szerepel a Xero számlán. Olvassa el a Zoho Books áttekintését rugalmasabb programért.

Ha ugyanazon díjakat számlázza az ügyfelekre rendszeres időközönként, akkor automatikus, ismétlődő számlákat kell küldenie.

A Xero alkalmazásban beállíthatja, hogy a számlák ismételjenek meg az „értékesítés” menüben. Ha már elküldte a számlát, vissza kell térnie az „értékesítés” képernyőre, hogy visszatérjen, ami bosszantó.

Ismétlődő számlák

Idő megtakarítása érdekében a FreshBooks a „visszatérő” tételt jeleníti meg a képernyőn, miután megnyomta a „mentés” számlán. Nincs szükség arra, hogy már kapott fizetést az ügyféltől, mint ahogyan a QuickBooks Online. Olvassa el a QuickBooks Online áttekintésünket, hogy megtudja, miért gondoljuk, miért jelent ilyen hátrányt a program.

A FreshBooks tartalmazza az óránkénti számlázást az összes árképzési tervvel, és ha egy projektre számlázik, akkor ez lehetővé teszi a projekt adatainak a számlába történő beillesztését. A Xero még nem tud számlázni a ledolgozott órákért, de mivel éppen bevezette a projekteket, valószínű, hogy hamarosan hozzáadja a funkciót. Ha nem tud várni, és az Egyesült Királyságban tartózkodik, nézd meg a FreeAgent áttekintésünket egy olyan szolgáltatás számára, amely jól működik az óránkénti számlázással.

Ugyanakkor nem minden vállalkozás számláz a megmunkált időért. A termékalapú vállalkozások készleteiket szállítanak, és számlákat akarnak, amelyek mennyiségeket vonnak be.

A Xero kitűnő a készletgazdálkodás területén. Új fiók létrehozásakor feltöltheti a meglévő készlet-táblázatokat, beleértve a rendelkezésre álló SKU-kat és mennyiségeket. Miután egy cikket eladtak, válassza ki a készletéből a számla legördülő menüben. A mennyiségek automatikusan frissülnek.

A FreshBooks nem tartalmazza a robusztus készletkezelést a termékcsomagban. Ehelyett külön alkalmazást kell fizetnie.

Miután elküldte a számlákat, fontos, hogy továbbra is tegyen eleget a számlázásnak. A FreshBooks és a Xero többféle módot kínál a lejárt követelések egyenlegeinek figyelemmel kísérésére.

A „Kimagasló bevétel” jelenik meg a FreshBooks fő műszerfalának tetején. A teljes esedékes összegeket egy sávban ábrázolják, amely átnyúlik a képernyőn. Noha a szolgáltatásnak van egy idős követelési jelentése is, azt nem lehet testreszabni, és ügyfelek szerint sem válogathat vagy szűrhet.

Irányítópult

Számla lefoglalása után a FreshBooks megkérdezi, hogy szeretne automatikus fizetési emlékeztetőket küldeni. Ez megteszi az emlékezet terhét, hogy nyomon kövesse a vállát. Beállíthatja a követési időket és testreszabhatja azokat az ügyfelek szerint is. Ha valaki azt állítja, hogy nem akar zavarni, amíg 30 napos esedékessé nem válik, akkor megváltoztathatja beállításokat anélkül, hogy más ügyfeleket befolyásolna..

A Xero irányítópultja a jobb felső sarokban tartja a tartozás összegét a „számlák neked” című rovatban. Tartalmaz egy elavult követelési jelentést és egy jelentést a lejárt számlák részletes lebontásáról. Könnyű szemmel tartani a tartozásait, és a szolgáltatás automatikus fizetési emlékeztetőt küld az ügyfeleknek.

Xero-Portál

A FreshBooks késedelmi díjakat számít fel a késedelmes számlákhoz. Ahhoz, hogy ugyanazt a funkciót megkapja a Xero-ban, harmadik féltől származó alkalmazásra van szüksége.

Mi inkább a FreshBooks számlázását részesítjük előnyben, mint a Xero számláját. Könnyebb az időtakarékos funkciók beállítása, a késedelmes fizetésekre vonatkozó emlékeztetők személyre szabottak, és az óránkénti számlázást is tartalmaz.

Kerek: Számlázási pont a FreshBooks számára

FreshBooks logó
Xero számviteli logó

2

Bills

A vállalkozás működését fenntartó számlák fizetése ugyanolyan fontos, mint a bevétel bevétele. Ha nem fizeti az elektromos díjakat, a szállítókat, a készleteket vagy a bérleti díjakat, akkor vállalkozása leáll. De a számlák nem profitszervek, tehát nem akar sok időt pazarolni rájuk.

Ha automatikusan beállítja a havonta ismétlődő számlákat, időt és gondot takarít meg. A FreshBooks és a Xero megkönnyíti ezt.

A FreshBooksban a „ismétlődő létrehozás” opció megjelenik minden megadott számlán.

A Xero az „ismétlődő számlát” a „beszerzések” menübe a „számlák” menüpontba helyezi. Ezt megteheti a számla „számlaopciók” legördülő menüjéből is.

Hol-to-find-Bill

A Xero számláit csekken vagy bill.com-ban lehet kifizetni, ezek egyike sem olyan kényelmes, mint a szoftver bankszámláján vagy hitelkártyáján történő fizetés..

A FreshBooks alkalmazásban tárolhatja a hitelkártyáját, és ezzel fizetheti a számlákat.

Az irányítópultok segítenek a fizetési számlák tetején maradni, különösen azok, amelyek nem automatizálhatók.

A Xero fő „számlák” képernyője a számlák teljes összegét ábrázolt formában mutatja be, jóváhagyásra vagy kifizetésre várva, és a mezőkben esedékes. Az alatt egy oszlopdiagram látható, amely összehasonlítja a esedékes és a fizetett számlákat. Ez egy szép, áttekinthető bemutatás a fennálló költségekről.

Bills-Main-Screen

A FreshBooks pillanatképet ad a esedékes számlákról a „beszámolók” alatt a „beszámolók” alatt és a fő „kiadások” képernyőn. Ennek ellenére az esedékes számlák nem szerepelnek olyan világosan a fő műszerfalán, mint a Xero-ban. Ennek ellenére egyik sem fúj el minket, ezért javasoljuk, hogy nézd meg a Sage Business Accounting felülvizsgálatunkat, ha a kiadások prioritást élveznek.

Kerek: Bills Point a Xero Accounting számára

FreshBooks logó
Xero számviteli logó

3

jelentések

Egy bizonyos ponton minden vállalkozásnak felül kell vizsgálnia, hogyan teljesít. A készlet elemzése megmondja, mi mozog, és mi ül a polcokon. Az ügyfelek jelentései feltárhatják, hogy itt az ideje, hogy megszakítsák a kapcsolatokat egy elkövetett ügyféllel. A jelentések konszolidálják és tömörítik a számlák, számlák és egyéb tranzakciók adatait, hogy az üzleti tulajdonosok jobban működhessenek.

A Xero jelentéseket készít az eladásokról és a beszerzésekről, a készlet- és tárgyi eszközökről, a bérszámfejtésről és a projektekről. Ez egyike azon kevés számviteli platformoknak, amely magában foglalja a saját tőke kimutatást a szokásos eredmény-, mérleg- és cash flow-kimutatásokkal.

Jelentések-Main-Screen

Ezzel szemben úgy tűnik, hogy a FreshBooks kevés időt vagy energiát fordított jelentéseire. Csak kilenc standard jelentés van, és az egyetlen pénzügyi kimutatás, amelyet bemutat, az eredmény és veszteség. Miközben megkapja a két legfontosabb jelentést a kisvállalkozás felszínén tartása érdekében, a számlák elöregedésének és a költségeinek beszámolását, ezeket nem lehet testreszabni.

Advanced-jelentések-szakasz

Egy ingyenes, felhőalapú számviteli megoldás, a Wave, jobban teljesít jelentéseiben, ahogyan azt a Wave áttekintésünkben olvashatja.

Az a figyelmetlenség, amelyet a FreshBooks a jelentésekhez fordít, rejtélyes, mivel egyébként robusztus lehetőségei vannak. A Xero egyértelmű választás ebben a kategóriában. A FreshBooks ugyanezen okból elvesztette a fordulót a FreshBooks vs. Wave cikkben.

Kerek: Jelentési pont a Xero Accounting számára

FreshBooks logó
Xero számviteli logó

4

Árazás

A FreshBooks és a Xero egyaránt kínál három árszabási tervet, amelyek célja az, hogy növekedjen a vállalkozásoddal. Az ötlet az, hogy nem kell fizetnie olyan szolgáltatásokért, amelyekre nincs szüksége. A valóságban szinte lehetetlen üzleti vállalkozást folytatni az alacsonyabb terveken.

A Xero legalacsonyabb szintű terve, korai, mindössze 9 dollárba kerül havonta. Öt számla és idézet küldésére, öt számla bevitele és 20 banki tranzakció összeegyeztetése korlátozza. Nehéz elképzelni, hogy egy vállalkozás ezen a szinten sokáig folytatódhat.

A FreshBooks legolcsóbb csomagja, Lite, havonta 15 dollárba kerül, de korlátlan számlákat és becsléseket, számlafizetéseket és hitelkártya-feldolgozást biztosít számodra. Bár nem korlátozza a tranzakciókat, csak öt ügyfél hozzáadását teszi lehetővé. Lehet, hogy többe kerül, mint a korai, de még mindig jobb az érték.

A növekvő Xero középtávú terv megszünteti a feldolgozható tranzakciók számának korlátozásait, de nem ad hozzá új funkciókat. Mivel az ár több mint kétszeresére nő, 30 dollárra, inkább a FreshBooksot részesítjük előnyben.

A közúti Plusz terv havi 25 dollárba kerül, és automatikus fizetési emlékeztetőket, számviteli jelentéseket, javaslatokat és a számlák késedelmi díjainak kezelésére és az ismétlődő számlák ütemezésére vonatkozó lehetőséget nyújt a Lite terv lehetőségeihez. Ezenkívül akár 50 ügyfelet is biztosíthat.

A Xero legdrágább, létrehozott terve havi 60 dollárra ugrik. További funkciókat ad hozzá, mint például a több pénznem, a költségek és a projektek. Azáltal, hogy nem foglalja bele a számlafizetést a legmagasabb árképzési tervbe, a vállalat lényegében arra készteti Önt, hogy azonnal regisztráljon rá, vagy külön számlafizetési szolgáltatást használjon.

Ebben az esetben nem tudná vállalkozásának nettó jövedelmét, ha offline módon manuálisan kiszámítja. Erről a hátrányról többet beszélünk a Xero vs Wave cikkben.

A FreshBooks Plus és Premium szintjei között csak az ár és az ügyfelek száma változhat. A Premium rendszeren akár 500 ügyfelet is kiszolgálhat. A havi 50 USD havi díj fedezi ezt, valamint az összes olcsóbb áron elérhető szolgáltatást.

Az online fizetések elfogadása általában felgyorsítja a beszedési folyamatot, és csökkenti a lejárt követeléseket.

A FreshBooks integrálja a fizetésfeldolgozást, de a teljes összeg 2,9% -ának tranzakciós díját kell fizetnie, plusz 30 cent tranzakciónként. Az ügyfelek a számlájuk linkjére kattintva fizethetik meg a számlát.

A Xero nem kínál integrált fizetési feldolgozást. Ehelyett regisztrálnia kell egy alkalmazást. Noha ez a díjak tekintetében több választási lehetőséget kínál, ez kevésbé kényelmes az Ön és ügyfelei számára.

Amit a Xero ad a bérszámfejtésnek, de csak a legmagasabb árszintnél. A FreshBooks nem rendelkezik beépített bérszámfejtéssel.

Az árképzés szempontjából a FreshBooks opcióit részesítjük előnyben. Egy kisvállalkozás évekig felhasználhatja a Plusz tervet anélkül, hogy kibontakozna.

Kerek: A FreshBooks árazási pontja

FreshBooks logó
Xero számviteli logó

5

Felhasználóbarátság

Az összes tesztelt számviteli szoftver közül a FreshBooks és a Xero rendelkezik a legtisztább és legegyszerűbben követhető felülettel. Nincs semmi furcsa vagy zavaró név, és a menüpontok egyértelműen vannak megcímkézve és intuitív.

A FreshBooks menüje a képernyő bal oldalán található, míg a Xero menüsávja a képernyő teteje mentén fut. Mindkettő gyors linkeket tartalmaz az általánosan használt funkciókhoz szétszórtan, függetlenül attól, hogy ez egy „új számla” gomb a FreshBooks fő „számlák” képernyőjén vagy pluszjel a Xero műszerfal „számlák neked” mezőjében..

Csak akkor választhattunk ki a két program közül a felhasználóbarát szempontból, amíg a felhasználói támogatást meg nem vizsgáltuk.

A FreshBooks az új felhasználók számára tippeket és tippeket szórt az egész platformon, valamint a jelenlegi képernyőre vonatkozó „súgó” cikkek linkjeit. Ezenkívül e-mailen és telefonon is támogatást nyújt.

Kék-tippeket-and-Ctips

A Xero-nak van egy súgórészlete, valamint lépésről-lépésre szóló utasításai a videókkal és oktatóanyagokkal, de a szoftver nem sok segítséget nyújt, mert arra kényszeríti, hogy lépjen ki, és menjen egy másik képernyőre segítségért. Telefonos támogatás sem létezik.

Kiváló fedélzeti beépítési folyamatának köszönhetően a FreshBooks nyerte el a felhasználóbarát felhasználást.

Kerek: Felhasználóbarát pont a FreshBooks számára

FreshBooks logó
Xero számviteli logó

6

Speciális funkciók

Az épületektől a fénymásolókig sok vállalkozásnak van tárgyi eszköze a mérlegében, de ritka, hogy képes felhőalapú számviteli szoftverrel kezelni ezeket..

Ha sok állóeszköz van a mérlegében, érdemes lehet közelebbről megnéznie a Xero-t. A beépített állóeszköz modul kiszámítja az értékcsökkenést és könyveli az elidegenítés naplóbejegyzéseit. Amikor elkezdi, feltöltheti befektetett eszközeit egy táblázatból.

Fix Eszköz-Portál

A FreshBooks nem engedélyezi az állóeszközök ütemtervének importálását, és nem tartalmazza az állóeszköz-modult. Regisztrálhat és fizethet egy külön alkalmazásért, de nem foglalhat naplóbejegyzést, mint ahogyan a QuickBooks Online esetében lehetséges, mivel a FreshBooks nem kettős bejegyzésű könyvelési rendszer. A FreshBooks vs. QuickBooks Online cikkben bővebben elolvashatja a kettő összehasonlítását.

A Xero legyőzi a FreshBooks-ot a készletkezelésben. Minden árképzési tervbe beépíti a készleteket, fenntartja a készleteket és jelentéseket készít. A FreshBooks megköveteli, hogy regisztráljon és fizetjön egy külön alkalmazásért, ha azt szeretné, hogy a készletkezelés szinkronizálódjon a könyvelésével.

Az egyetlen fejlett funkció, ahol a FreshBooks előnyei lehetnek, a projektek. Centralizált helyet kap a fájljainak, és ellenőrizheti a csapattagok hozzáférését. A projekteket részletesen le lehet bontani, hozzárendelve a teljesítendő anyagokat és a határidőket.

Szerkesztés-projekt

Ha ez egy olyan projekt, amelyre Ön számlázási időt tölt be, a FreshBooks szoftverének és alkalmazásának ideje van nyomon követve. Még különféle óradíjakat is hozzárendelhet a különböző alkalmazottak számára.

A Xero csak a közelmúltban dobta be a projekteket, így nehéz megmondani, hogyan hasonlítja össze. Miközben nyomon követheti az időt, a pénzt és a jövedelmezőséget is, nem rendelkezik esedékesség dátummal. Nem hívhatja meg az embereket, hogy járuljanak hozzá ehhez. Kevesebb a projektmenedzsment pályafutása, inkább a költségelszámolás ferde.

A Xero fejlettebb funkcióival rendelkezik, mint a FreshBooks. Ennek ellenére, ha vállalkozásának nem kell leltárt vagy befektetett eszközöket nyomon követnie, hanem a projekteket kezeli, javasoljuk a FreshBooks használatát..

Kerek: Speciális funkciók pontja a Xero Accounting számára

FreshBooks logó
Xero számviteli logó

7

Az ítélet

Nehéz választani a FreshBooks és a Xero között, mert ahol az egyik gyenge, a másik az erős. Például a FreshBooks gyenge a készletben és a Xero erős, de a FreshBooks legyőzi a Xerót a számlák és költségek könyvelésének egyszerű folyamatában..

Ezért azt a következtetést kell levonnunk, hogy a FreshBooks általában jobb választás, mint a Xero. Az egyszerűbb és intuitívabb az alapvető funkciók végrehajtása, például egy ismétlődő számla beállítása. Az ára sokkal értelmesebb, mint a Xeroé, és több lehetőséget kínál az ügyfélszolgálathoz.

Kivétel az ajánlásunk alól, ha vállalkozása készlet-alapú, sok befektetett eszköze van, és jelentéseire támaszkodik. Ebben az esetben a Xero egyértelmű választás.

Melyikre tetszik a FreshBooks vagy a Xero? Segített ez a cikk abban, hogy meggondolja magát a kettő között? Tudassa velünk az alábbi megjegyzésekben, és köszönöm az olvasást.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map